Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Rasismus nebo překroucená slova? - francie

04. 11. 2022 v 20:53Off-line Anonym
Zdar lidi.

Dneska jsem přijel domů, kouknu na zprávy na ČT1 a moderátor povídá " francouzským parlamentem otřásl rasistický komentář krajně pravicového politika, jednalo se podle některých představitelů o útok na svého levicového (černého) kolegu"

Ten černý levicový politik v té reportáži mluvil co bude s uprchlíky z Afriky kteří čelí nepřízni počasí a jiných věcí, že jsou na pokraji humánních podmínek atd... následně se ozval někdo z pravice a říkal: "ať se vrátí do Afriky" (přímo takto to bylo napsáno v titulkách, nicméně levice si to přebrala tak, jako by to byl útok přímo na černého poslance, který měl zrovna slovo. A zdá se, že i česká televize a i novinky.cz si to takto přebraly... Protože přijali překlad který zní: Jdi zpátky do Afriky. (vizte odkaz na novinky)

Otázkou tedy je - umí někdo z vás Francouzsky a jedná se o jakousi nejednoznačnost- tedy že se to dá z francouzštiny přeložit tak či tak? nebo naše média úmyslně lžou, přinejmenším se mýlí?

Reakce levice ve Francii naznačuje, že opravdu řekl něco hrozivého- nebo si to také překroutili?

Co se týče nelegálních uprchlíků, tak veřím že ten pravičák řekl rozumnou věc, možná necitlivě ale určitě né rasisticky. Při sledování reportáže jsem jednoznačně usoudil že se o rasismus nejedná. Jak se na to díváte vy?

https://www.novinky.cz/…egu-40413544

https://www.youtube.com/watch?…
04. 11. 2022 v 21:28Off-line supervisor  (18/181/70)
Já? Já se na televizi nedívám :p
04. 11. 2022 v 21:34Off-line primosigh  (103/-/-)
V tom "Ať se vrátí do Afriky" měl pravdu. A jestli řekl ještě něco rasistického, tak jedině dobře. Rasismus je potřeba, jinak by nás ti černí sežrali zaživa.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
04. 11. 2022 v 21:34Off-line klucinek  (33/176/75)
Copak já...ale co na to Jan Tleskač... toť otázka...
04. 11. 2022 v 21:36Off-line Anonym
Rasismus je špatně, mluvit však pravdu je odvážné a žádoucí, ikdyž ho za to lidi ukamenují- teď jen nevím jak je to s tím překladem, jestli to nelze pochopit tak či tak.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
04. 11. 2022 v 22:15Off-line Anonym
Vracení nelegálních migrantů není ani zdaleka návrat všech etnik na zeměkouli... Trochu jsi to zveličil, chápu kam tim míříš ale takto to myšleno nebylo.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
04. 11. 2022 v 22:20Off-line Lolitak69  (22/171/62)
Pokud uprostřed jeho projevu tohle zakřičel (taky myslím, že to nebylo mířené přímo na toho politika), tak za mě je to prostě hulvát. Kdyby svůj názor přednesl kultivovaně (tedy tehdy, když má prostor pro slovo on), vůbec by se ta zpráva nemusela takto překroutit.
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
04. 11. 2022 v 22:37Off-line Anonym
Hulváti jsou všude, a to i v politice na naší scéně... souhlasím s tím že to měl říct kultivovaně do mikrofonu, možná i v rozvinutější podobě aby bylo skutečně jasné, co tím chtěl říct. Nesouhlasím s tím aby jeho slova někdo překroucel- pokud to ovšem nelze ve francouzštině vyložit více způsoby...
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
04. 11. 2022 v 22:49Off-line Anonym
Není pravda že nejsem fanda tmavých etnik a nepovažuji se za rasistu, ikdyž občas vypustím přijatelné rasistické vtípky- vtipy se musí dělat ze všech nepřijatelných věcí... Mám dost známých kteří nejsou běloši a nemám s nimi jediný problém, majo***a z nich je i mnohem kompetentnějších a rozumnějších než já.

Ano je pravda že bílá rasa se cítiLA nadřazená a je na místě tyto činy odsoudit, ale jakožto evropan a Čech odmítám jakoukoli kolektivní vinu na afričanech a indiánech, která jde napříč generacemi, přeci jen Češi nebyli žádní velcí páni a vetšinu času jsme stejně byli buďto pod Rakouskem-Uherskem, Němci, Rusy, a byli jsme okupováni ze všech stran... Věřím tomu, že člověk nemůže být zodpovědný za své předky, ale za své činy tady a teď.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
04. 11. 2022 v 23:06Off-line BussterX  (103/130/150)
Před 11 minutamiOff-line Anonym NOVÉ
Věřím tomu, že člověk nemůže být zodpovědný za své předky, ale za své činy tady a teď.

xxx

to je asi pravda, proto se mi zdá upe praštěné, když teď polsko žádá po současném německu VÁLEČNÉ reparace - náhrady za škody z druhé světové války způsobené nacistickou třetí říší... tam neni žádná právní kontinuita, jak je možný žádat odškodnění po subjektu A za něco co způsobil subjekt B... to mi smrdí kolektivní vinou, takovým jakýmsi dědičným hříchem, že... jestli bude uznáno že má německo platit, tak by mohly USA začít bombardovat slovensko, protože slovenský štát nikdy neukončil válečný stav který vyhlásil spojeným státům jako satelit třetí říše v době WII... :D
05. 11. 2022 v 05:44Off-line bombakul  (29/176/75)
USA by Slovensko mohli klidně bombardovat aspoň Puňťovi ušetří minimálně 20 raket a co se Polska týká tak oni chcou i po nás část Těšínska který sme jim kdysi zrekvírovali. A nemyslím si že zudtanouujen u toho. Asi nám toho zaberou trochu víc stejně jako obsadí asi čtvrtinu Ukrajiny
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload