Prožil jsem sérii spánkových paralýz

Jsou dvě ráno a já právě prožil sérii spánkových paralýz. Vím, co to je, už jsem jich pár měl, ale vždy byla jedna 30 vteřinová nad ránem. Takže už nezmatkuji, vím, o co se jedná. Ale teď jsem prožil sérii. Asi 10 minutových paralýz. Spal jsem a najednou paralýza, trvala minutu, byla to klasická paralýza, vidím jen černou a bílou, slyším, extrémně hlasité zvuky, píská mi v uších, mám pocit, že začnu krvácet z nosu, cítím dotyky. Najednou se proberu, jsem při smyslech pár vteřin, pak rovnou druhá paralýza se stejným průběhem a délkou, pak třetí, čtvrtá, bylo jich asi deset. Nakonec jsem měl jednu poslední, ta měla taky stejný průběh, jen byla delší, trvala asi 3 nebo 4 minuty. Do další paralýzy jsem teď nespadnul, tak jsem sáhnul po mobilu s nadějí, že když neusnu, nic se nestane. Nicméně teď jsem prožil hrozných asi 15 minut a mám strašný strach jít znova spát. Měl bych vstávat v půl šestý, tak si asi zapnu PC a přežiju to bez spaní. Ale teď mě děsí představa, co když se to bude další noc opakovat a pak znovu a znovu a bude to ještě horší a horší. Teď jednu noc bez spánku přežiju, ale co dál? Nemohu se přestat třást a mám hrozný strach. Bylo to velmi reálné a hlavně o dost intenzivnější a delší než jindy. Co mám dělat? Mám vyhledat pomoc? Jakou?

Ano, mas vyhledat pomoc. A jakou? Rekl bych, ze lekarskou ...
Souhlasím - 13 • Nesouhlasím
Nahlásit

S tím ti nepomůže poradna na buzní seznamce ale lékař...
Souhlasím - 8 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

R/sleepparalysis, hodila by se návštěva doktora a taky můžeš kouknout, co na to psychonauti...
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Po příštích můžeš pak už levitovat nad svým tělem ( stav komatu) už nebudeš nic cítit, jen se budeš vzdalovat od svého těla které splyne s univerzum.
Samozřejmě to můžeš zvrátit a nechat se vyšetřit, zda nemáš zůženou žilku na mozku.
Samozřejmě to můžeš zvrátit a nechat se vyšetřit, zda nemáš zůženou žilku na mozku.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 10
Nahlásit

Začni u praktika, ten už bude vědět kam tě eventuálně nasměrovat dál.
Souhlasím - 8 • Nesouhlasím
Nahlásit

Tady žádný odborník není a je třeba se řídit selský rozumem, ať se daří budem držet palce.
https://zdravi.euro.cz/…-a-prevence/
https://zdravi.euro.cz/…-a-prevence/
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Můžeš zkusit před spánkem binaurální rytmy. Na tomto kanále je hned několik nahrávek
https://youtube.com/…inauralbeats
Doporučil bych poslech aspoň dvacet minut a vybrat si něco v rozsahu 12 až 8 Hz, frekvence Alpha. Zrelaxuješ se před spánkem, protože binaurální rytmy pracují s mozkovými vlnami a evokují mozku danou frekvenci. Alfa je nižší frekvence než Beta a proto navozuje uvolnění, fantazii, meditaci oproti bdělému stavu frekvence Beta, která zahrnuje i každodenní stres, zvýšenou pozornost a td.
Neboj se. Pamatuj, že spánková paralýza je podobná snu. Pořád v něm platí, že můžeš být pánem svých představ.
https://youtube.com/…inauralbeats
Doporučil bych poslech aspoň dvacet minut a vybrat si něco v rozsahu 12 až 8 Hz, frekvence Alpha. Zrelaxuješ se před spánkem, protože binaurální rytmy pracují s mozkovými vlnami a evokují mozku danou frekvenci. Alfa je nižší frekvence než Beta a proto navozuje uvolnění, fantazii, meditaci oproti bdělému stavu frekvence Beta, která zahrnuje i každodenní stres, zvýšenou pozornost a td.
Neboj se. Pamatuj, že spánková paralýza je podobná snu. Pořád v něm platí, že můžeš být pánem svých představ.
Souhlasím - 9 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

PrinceznaLuky (23/130/144)
Doporučil bych poslech aspoň dvacet minut a vybrat si něco v rozsahu 12 až 8 Hz
-------------------
To by mě fakt zajímalo jak ten poslech chceš realizovat, když lidský sluch začíná až kolem 20Hz, což je i tak dost nízká frekvence a pochybuju že máš repráky, který by to dokázaly efektivně akusticky vyzářit....:-)
Doporučil bych poslech aspoň dvacet minut a vybrat si něco v rozsahu 12 až 8 Hz
-------------------
To by mě fakt zajímalo jak ten poslech chceš realizovat, když lidský sluch začíná až kolem 20Hz, což je i tak dost nízká frekvence a pochybuju že máš repráky, který by to dokázaly efektivně akusticky vyzářit....:-)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 4
Nahlásit

Binaurální rytmy fungují tak, že ti do levého a pravého sluchátka hrají rozdílné frekvence, pro nás normálně slyšitelné, jen každá s jinou výškou. A mezi nimi tento rozdíl o malých Hz si mozek vykládá tak, že se odehrávají uvnitř jej. Je to iluze mozku.
Například do L sluchátka ti jede 230 Hz do R sluchátka 238 Hz, což dává rozdíl 8 Hz pro mozek :D
Například do L sluchátka ti jede 230 Hz do R sluchátka 238 Hz, což dává rozdíl 8 Hz pro mozek :D
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

PrinceznaLuky (23/130/144)
-------------------
Nechci ti kazit teorii princezno, ale takhle to myslim nefunguje, ze by se frekvence odecitaly. I kdyz by to byl z L i R signalove sinus, tak jejich soucet/rozdil by po FT vytvoril nesoudelny koeficienty. Pokud slozitejsi signal, tak u nej uz by to nejak vubec nedalo zaklad pro syntezu, ktera by zpetne vytvorila zakladni harmonickou s frekvenci 8-12 Hz. Proste ne vse se da scitat a odecitat jako brambory a hrusky ... :-)
-------------------
Nechci ti kazit teorii princezno, ale takhle to myslim nefunguje, ze by se frekvence odecitaly. I kdyz by to byl z L i R signalove sinus, tak jejich soucet/rozdil by po FT vytvoril nesoudelny koeficienty. Pokud slozitejsi signal, tak u nej uz by to nejak vubec nedalo zaklad pro syntezu, ktera by zpetne vytvorila zakladni harmonickou s frekvenci 8-12 Hz. Proste ne vse se da scitat a odecitat jako brambory a hrusky ... :-)
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím
Nahlásit

I8051 napíšeš to jednodušeji? Nechápu to :D
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

Pugh:
Mám pre teba skvelú správu. Tie spánkové paralýzy sú v skutočnosti dar a nie hendikep. Čo by som ja dal za to aby som mal také schopnosti ako ty.
Áno spánková paralýza je nepríjemná vec, ale pokiaľ začneš robiť správne meditačné techniky, tak ti to môže veľmi pomôcť a môžeš nadobudnúť ďalšie zaujímavé schopnosti.
Zjavne máš silné predispozície na schopnosti ako lucídne snenie a astrálne cestovanie.
Špciálne ti odporúčam viaceré prednášky Tomáša Poutnika. Daj do vyhľadávania na YT „Tomáš Poutník“, alebo „Tom Poutnik“. Tie prednášky sú fantastické a veľmi ti pomôžu.
https://www.youtube.com/results?…
Tomáš Poutník mal v detstve tiež nočné mory a spánkové paralýzy. Cez techniky tzv. lucídneho snenia sa mu podarilo tento problém vyriešiť. Je to týpek ktorý vyštudoval psychológiu a tvrdí, že sa zaoberá školením psychológov, aby vedeli pomôcť takým ľudom ako ty.
Ďalšia literatúra je tu, odporúčam, to ti tiež určite pomôže
https://remspace.net/…imo_telo.pdf
Ďalšia
https://uloz.to/…projekce-pdf#…
Kludne mi napíš súkromnú správu, aby sa ti tu v diskusii neposmievali materialisti, pretože to by to bolo nepríjemné.
Keby aj niekto iný mal podobný problém, tak tiež mi môže napísať.
Mám pre teba skvelú správu. Tie spánkové paralýzy sú v skutočnosti dar a nie hendikep. Čo by som ja dal za to aby som mal také schopnosti ako ty.
Áno spánková paralýza je nepríjemná vec, ale pokiaľ začneš robiť správne meditačné techniky, tak ti to môže veľmi pomôcť a môžeš nadobudnúť ďalšie zaujímavé schopnosti.
Zjavne máš silné predispozície na schopnosti ako lucídne snenie a astrálne cestovanie.
Špciálne ti odporúčam viaceré prednášky Tomáša Poutnika. Daj do vyhľadávania na YT „Tomáš Poutník“, alebo „Tom Poutnik“. Tie prednášky sú fantastické a veľmi ti pomôžu.
https://www.youtube.com/results?…
Tomáš Poutník mal v detstve tiež nočné mory a spánkové paralýzy. Cez techniky tzv. lucídneho snenia sa mu podarilo tento problém vyriešiť. Je to týpek ktorý vyštudoval psychológiu a tvrdí, že sa zaoberá školením psychológov, aby vedeli pomôcť takým ľudom ako ty.
Ďalšia literatúra je tu, odporúčam, to ti tiež určite pomôže
https://remspace.net/…imo_telo.pdf
Ďalšia
https://uloz.to/…projekce-pdf#…
Kludne mi napíš súkromnú správu, aby sa ti tu v diskusii neposmievali materialisti, pretože to by to bolo nepríjemné.
Keby aj niekto iný mal podobný problém, tak tiež mi môže napísať.
Nahlásit

Je to jak to nejjednodusejc slo princezno, proste jsem ty dva signaly 230 a 238 Hz prevedl Fourierovou transformaci a zjistil, ze ti to nevychazi. V tvym veku uz jsem z toho mel.zkousku, ale uz jsem vetsinu z toho uspesne zapomnel. Nicmene FT je dobra vec v signalovy analyze ... :-)
Nahlásit

Tak to vidíš, zase se zde žvanilo o blbostech. Tos mohl udělat hned a nečekat na radu místního všerádce.
Souhlasím • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

Pugh
Žiaľ neurológ ti nepomôže je to mimo jeho odboru.
Buď ti neurológ povie, že to je mimo mňa, alebo ti predpíše univerzálny „všeliek“ z kategórie benzodiazepíny. Benzodiazepíny patria medzi najčastejšie predpisované lieky, a zvyknú ich predpisovať lekári, takmer na všetko s čím si nevedia dať rady, alebo pokiaľ pacientova anamnéza nepatrí do objektívnej diagnózy.
Benzodiazepíny sú však tvrdá droga, čo je ich veľká nevýhoda. A to rozhodne nie je dlhodobé riešenie.
Veľká „výhoda“ benzodiazepínov je že nemajú indikačné ani preskripčné obmedzenia, to znamená že ich môžu predpísať všetci lekári bez ohľadu na špecializáciu, pričom ako dôvod predpísania lieku, lekár nemusí uvádzať objektívnu diagnózu. Ako dôvod predpísania môže uviesť čokoľvek, pričom lekár neporuší žiaden zákon a ešte to preplatí aj poisťovňa.
Nakoľko benzodiazepíny sa predpisujú aj na indikáciu úzkosť a problémy nespavosťou, tak na 95% ti lekár predpíše niečo z tejto kategórie. Rovnako /stejne by postupoval nielen neurológ, ale aj psychiater.
Aj lekár si uvedomuje, že ak ti dá drogu, nie je to ideálne riešenie, avšak, robí sa to pre upokojenie a uspokojenie pacienta, aby odchádzal s dobrým pocitom, že niečo mu ten lekár predpísal.
https://en.wikipedia.org/…nzodiazepine
https://en.wikipedia.org/…zodiazepines
https://www.adc.sk/…azepinu.html
Takže ak ti niečo lekár predpíše, prv ako si to kúpiš v lekárni, tak si dobre pozri, či sa nejedná o liek tejto kategórie. Je potom na tvojom zvážení či si taký liek kúpiš v lekárni.
Tiež nespĺňaš diagnostické k***éria na psychiatrickú diagnózu, to znamená, že aj psychiater by ti do zdravotnej karty napísal čokoľvek, len nie psychiatrickú diagnózu a najskôr by ti predpísal benzodiazepín.
Žiaľ neurológ ti nepomôže je to mimo jeho odboru.
Buď ti neurológ povie, že to je mimo mňa, alebo ti predpíše univerzálny „všeliek“ z kategórie benzodiazepíny. Benzodiazepíny patria medzi najčastejšie predpisované lieky, a zvyknú ich predpisovať lekári, takmer na všetko s čím si nevedia dať rady, alebo pokiaľ pacientova anamnéza nepatrí do objektívnej diagnózy.
Benzodiazepíny sú však tvrdá droga, čo je ich veľká nevýhoda. A to rozhodne nie je dlhodobé riešenie.
Veľká „výhoda“ benzodiazepínov je že nemajú indikačné ani preskripčné obmedzenia, to znamená že ich môžu predpísať všetci lekári bez ohľadu na špecializáciu, pričom ako dôvod predpísania lieku, lekár nemusí uvádzať objektívnu diagnózu. Ako dôvod predpísania môže uviesť čokoľvek, pričom lekár neporuší žiaden zákon a ešte to preplatí aj poisťovňa.
Nakoľko benzodiazepíny sa predpisujú aj na indikáciu úzkosť a problémy nespavosťou, tak na 95% ti lekár predpíše niečo z tejto kategórie. Rovnako /stejne by postupoval nielen neurológ, ale aj psychiater.
Aj lekár si uvedomuje, že ak ti dá drogu, nie je to ideálne riešenie, avšak, robí sa to pre upokojenie a uspokojenie pacienta, aby odchádzal s dobrým pocitom, že niečo mu ten lekár predpísal.
https://en.wikipedia.org/…nzodiazepine
https://en.wikipedia.org/…zodiazepines
https://www.adc.sk/…azepinu.html
Takže ak ti niečo lekár predpíše, prv ako si to kúpiš v lekárni, tak si dobre pozri, či sa nejedná o liek tejto kategórie. Je potom na tvojom zvážení či si taký liek kúpiš v lekárni.
Tiež nespĺňaš diagnostické k***éria na psychiatrickú diagnózu, to znamená, že aj psychiater by ti do zdravotnej karty napísal čokoľvek, len nie psychiatrickú diagnózu a najskôr by ti predpísal benzodiazepín.
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

I8051
Ne, já opravdu nechápu proč zmiňuješ FT. Binaurální rytmy nejsou harmonické, složené tóny, protože posloucháš oba čisté tóny jednotlivě do obou uší zvlášť. Proto BR fungují jen na sluchátkách. Rozdíl mezi těmito frekvencemi je zpracováván v Superior Olivary Complex, kde mezi nervovými signály dochází k interferenci. Výsledný zvuk BR zní jako pulzující, protože se tyto tóny mohou jen vzájemně zesilovat nebo rušit. Je to neexistující třetí tón v naší hlavě, který stereo nepřehrává. Tato sluchová iluze náš může ovlivňovat, protože máme mozkové vlny o nějakých frekvencích od 0.1–3hz zhruba do 80hz.
Proto platí jednoduchá matematika, že rozdíl mezi 230hz a 238hz je 8hz pro mozek.
Ne, já opravdu nechápu proč zmiňuješ FT. Binaurální rytmy nejsou harmonické, složené tóny, protože posloucháš oba čisté tóny jednotlivě do obou uší zvlášť. Proto BR fungují jen na sluchátkách. Rozdíl mezi těmito frekvencemi je zpracováván v Superior Olivary Complex, kde mezi nervovými signály dochází k interferenci. Výsledný zvuk BR zní jako pulzující, protože se tyto tóny mohou jen vzájemně zesilovat nebo rušit. Je to neexistující třetí tón v naší hlavě, který stereo nepřehrává. Tato sluchová iluze náš může ovlivňovat, protože máme mozkové vlny o nějakých frekvencích od 0.1–3hz zhruba do 80hz.
Proto platí jednoduchá matematika, že rozdíl mezi 230hz a 238hz je 8hz pro mozek.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit

No vis princezno, uplatnovat FT na sinus nema smysl, protoze FT je zalozena na sinusovych slozkach a transformace sinusu je ve frekvencnim vyjadreni jen jedna "svila cara". Proto se prave FT pouziva pri signalovy analyze pro zjisteni jednotlivych slozek komplexniho signalu (frekvence, amplituda). A jak je znamo, kazdy sebesileny signal se da rozlozit pres FT na hromadu harmonickych slozek ... :-)
A pokud je neco neexistujiciho ("Je to neexistující třetí tón v naší hlavě"), tak to proste neexistuje, nic tam neni a ani mozek to nevi ... :-)
"Proto platí jednoduchá matematika, že rozdíl mezi 230hz a 238hz je 8hz pro mozek." .. ale to neni matematika, to je nesmysl ... :-)
A pokud je neco neexistujiciho ("Je to neexistující třetí tón v naší hlavě"), tak to proste neexistuje, nic tam neni a ani mozek to nevi ... :-)
"Proto platí jednoduchá matematika, že rozdíl mezi 230hz a 238hz je 8hz pro mozek." .. ale to neni matematika, to je nesmysl ... :-)
Nahlásit

Každý člověk si to může vyzkoušet, pokud sluchátka má. Do levého sluchátka ti jde tón 200hz do pravého 205hz. Poslechněte si každé sluchátko jednotlivě a uslyšíte čistý tón, frekvenci. Jak levé i pravé. Při poslechu obou těchto frekvencí vzniká binaurální rytmus.
https://youtu.be/zvTYxjpP6H4
i8051: Vyzkoušej to dle tohoto videa a pak mi řekni, zdali je to nesmysl.
https://youtu.be/zvTYxjpP6H4
i8051: Vyzkoušej to dle tohoto videa a pak mi řekni, zdali je to nesmysl.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Hele princezno, co to je ten tvuj "cisty" ton? Jakoze superpozici nebo synergii dvou cistych tonu vznikne jeden supercisty nebo naopak spinavy ton? :-)
Ve videou neni zadny cisty ton, ale prachsprostej sinus. Nebo proc je jakoze cistej? :-)
Ve videou neni zadny cisty ton, ale prachsprostej sinus. Nebo proc je jakoze cistej? :-)

I8051: Nebuď líná sv#ně a konečně si to video přehraj a pak mne poučuj.
Nahlásit

Ja si ho prave prehral, dokonce 2x :-)
Hele ale v pohode, takovyhle nesmyslnych magii je na netu spousta. Vzhledem k tomu, ze jsme pred spooousto let takovyhle psychowalkmany pro jednu firmu vyrabeli, tak vim svoje. Pan majitel te firmy mi nakonec rikal, ze ten princip sice vubec nefunguje, ale je to super byznys, kdyz se to vhodne obali marketingem. A ze se jich prodalo ... :-)
Nicmene si spise pustim Floydy nebo neco hezkyho. Urcite je to mnohem libeznejsi a navodi to prijemnejsi pocit, nez dva interferujici siny :-)
Hele ale v pohode, takovyhle nesmyslnych magii je na netu spousta. Vzhledem k tomu, ze jsme pred spooousto let takovyhle psychowalkmany pro jednu firmu vyrabeli, tak vim svoje. Pan majitel te firmy mi nakonec rikal, ze ten princip sice vubec nefunguje, ale je to super byznys, kdyz se to vhodne obali marketingem. A ze se jich prodalo ... :-)
Nicmene si spise pustim Floydy nebo neco hezkyho. Urcite je to mnohem libeznejsi a navodi to prijemnejsi pocit, nez dva interferujici siny :-)
Nahlásit

I8051 Takže mi můžeš potvrdit, že při poslechu dvou tónů s mírně odlišnými frekvencemi ve sluchátkách vzniká binaurální rytmus, sluchová iluze, která je slyšena jako pulzující?

Ano, mas pravdu, je to iluze ... :-) Ale poucovat te uz nebudu. Je to marny poucovat nekoho, kdo nechape zaklady fyziky a sveta a bude porat mlit neco o iluzich, ktere mu cpe nejaky marketingovy saman ... :-)

Ano, tvuj mozek podleha teto iluzi, ze tato iluze funguje. To je zaklad kazdeho dobreho marketingu. To budete brat ve skole ... :-)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

I805
Ale o tom, zdali to funguje, nebyla vůbec řeč. Ty jsi započal diskuzi na téma, zdali to vůbec existuje. Což je celkem vtipné, že ani nevíš, jakým způsobem se tento zvuk tvoří, když jsi sám teď napsal, že jsi takové nahrávky už jednou tvořil.
Ale o tom, zdali to funguje, nebyla vůbec řeč. Ty jsi započal diskuzi na téma, zdali to vůbec existuje. Což je celkem vtipné, že ani nevíš, jakým způsobem se tento zvuk tvoří, když jsi sám teď napsal, že jsi takové nahrávky už jednou tvořil.

Ja jsem nikde nepsal, ze jsem takove nahravky tvoril. Zkus pochopit text. Kdyztak si k tomu pust ty tvoje binauralni rytmy ... :-)

I8051 ,,jsme pred spooousto let takovyhle psychowalkmany pro jednu firmu vyrabeli"
Takže ses zabýval něčím jiným. Špatně jsem to pochopil, protože jsi přeskočill na jiné téma, zdali BR fungují, dřív než jsi uznal, že existují.
Takže ses zabýval něčím jiným. Špatně jsem to pochopil, protože jsi přeskočill na jiné téma, zdali BR fungují, dřív než jsi uznal, že existují.
Nahlásit

A umis princezko porozummet textu? Ja psal nekde v te tve zkopirovane vete, ze jsem to vymejslel nebo tvoril? Naopak jsem psal, ze i pan majitel, pro ktereho jsme to vyrabeli (jeho napad) i psal, ze to vubec nefunguje, ale ze to lidi koupej. Ale pokud si z textu vyzobes par slov a slozis z nich vetu jinou, jsi snadnej cil :-)

Vytvořit vyrobit je to samé. LoL
Souhlasím • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Aha, pokud je pro tebe vytvo*** a vyrobit to same, tak pak chapu, ze te utahnou na nudli s nejakou samanskou technologii. A klidne se sobe zaLoLuj, to se ma prej delat. Hele, nevolis ty taky Babise? :-)
Nahlásit

I8051
Proč se pořád snažíš změnit diskuzi na téma, zdali BR fungují, nějakými osobními narážkami? Prostě ses jako člověk co vytvářel/vyráběl audio nahrávky spletl. BR existují a spadají spíš pod vědní obor psychoakustiky. Heinrich Wilhelm Dove objevil binaurální rytmy v roce 1839. Je mi jasné, že jsi to nevymyslel ty ani tvůj páníček.
Proč se pořád snažíš změnit diskuzi na téma, zdali BR fungují, nějakými osobními narážkami? Prostě ses jako člověk co vytvářel/vyráběl audio nahrávky spletl. BR existují a spadají spíš pod vědní obor psychoakustiky. Heinrich Wilhelm Dove objevil binaurální rytmy v roce 1839. Je mi jasné, že jsi to nevymyslel ty ani tvůj páníček.
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Milan V Německu žijící lékař, člen humanitární organizace.
snad jedině ten ti pomůže...
snad jedině ten ti pomůže...
Nahlásit

No vida, pan onlip tady neni nikde vidět, nikdo nebonzuje veřejně prsatou soňu tedyberu a stejně ju dycky někdo potichu elegantně vyčuchá a smaže na každým jejím novým profilu :D ale je tady krásnej klid, ať už tady soňa zrovna je nebo neni.... když si s ňou nikdo denně nepřeměřuje kkta v poradně :D
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Už to má naštěstí vyřešeno!!
Souhlasím • Nesouhlasím - 2
Nahlásit
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.