Není tu nějaký broukolog?

Caw, dlouho sem se tady na nic nezeptal a tak je na čase to změnit. Neví někdo co je tohle za potvoru? https://www.nakluky.cz/…5099/545566/
Fotka není úplně nejlepší, ale třeba to někdo pozná. Asi bych mu nevěnoval pozornost, prostě chrobák jako každej jinej, ale tenhle mě chtěl pokousat
Fotka není úplně nejlepší, ale třeba to někdo pozná. Asi bych mu nevěnoval pozornost, prostě chrobák jako každej jinej, ale tenhle mě chtěl pokousat

Fotka dost na houby, ale vypadá to na tesaříka, případně to může být trnoštítec ;)
Souhlasím - 6 • Nesouhlasím
Nahlásit

Lepší telefon si kvůli němu kupovat nebudu a jít blíž se po jejich zákeřném útoku bojím. Ale dík, kouknu na ně :)
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím
Nahlásit

Se bojíš, že by tě nějakej kouuusl?
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 5
Nahlásit

Brouk jeden Jedovatej.
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 4
Nahlásit

Už to zkusili. Ten na fotce odpoutal mou pozornost a když sem se k němu shýbal že si ho prohlídnu, druhej na mě zuřivě zaútočil z jabloně a tykadlem se mi zachytil v oku a snažil se mi ho vykousnout. S vypětím všech sil se mi ho podařilo odfrnknout a dostat situaci pod kontrolu
Nahlásit

Je to snad Cerambyx cf. cerdo, tesařík ale téměř jistě.
Souhlasím - 7 • Nesouhlasím
Nahlásit

Tesařík, nějakej, chtělo by to víc detail
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit

Michal_B: Dík za upřesnění :) Já to spíš odhadoval. Většinou fotím trošku větší zvířenu ;)
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit

Náhodou! Odhad výborný ;)
Souhlasím - 6 • Nesouhlasím
Nahlásit

Hele kloudiku, to ma jaky me***ko? Pokud se te pokousel sezrat, tak odhaduju tak 1:43 ... :-)
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Hele hošani, kdybych taky napsal, že je to tesařík dostal bych taky plusko?!?
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 4
Nahlásit

Hele kloudiku, je to Tesařík alpský. Neboj ten nekouše.
Souhlasím • Nesouhlasím - 6
Nahlásit

Alpský bych neřekl, spíš bukový, čím déle na něj koukám...
Souhlasím - 7 • Nesouhlasím
Nahlásit

Michale, to je tím, že se ti tím čuměním zvětšují bulvy a mozek vytváří falešný barvy.
Souhlasím • Nesouhlasím - 5
Nahlásit

O falešných barvách toho hodně víš ;)
Nahlásit

Jezino neni alpský, to sem myslel taky napřed, ale neni flekatý ten z fotky... a alpský má výrazně členěný a strašně dlouhý tykadla, což na tý fotce sice vidět neni pořádně jaký má tykadla, nicméně fleky nemá, ačkoliv barva šedýho těla je asi shodná...
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit

Alpský tesaříky jsem viděl jedině v malých karpatech a na pálavě, nikde jinde v českopomlčkaslovensku
Nahlásit

Kloudik je zticha, asi ho ta bestie fakt sezrala. RIP. Postavime ti mohylu ze sudu od piva ... :-)
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Stříhám maliny a zkusil sem ho ještě vyfotit. Furt na mě číhá a už zaujal bojový postoj :)
Nahlásit

https://www.nakluky.cz/…5099/545583/
Lip už to asi nepůjde :)
Lip už to asi nepůjde :)
Nahlásit

Tak ten tesařík je bukový - https://www.janmiklin.cz/…ii-17745.jpg

Můj má tykadla a nožky víc doběla a takovej přísnější pohled :)
Nahlásit

Prosil bych svý 3 kredity z Entomologie :D
Nahlásit

Přísnější pohled... :D:D:D kloudik já tě žeru :D
Nahlásit

Tady jsou jen ornitologové
Nahlásit

Toho požírání mě už mám dost :D a Michalku kredity ti nepošlu, ale máš u mě tři piva. Samík, Buřtík i Denis samozřejmě taky :)
Nahlásit

Jsi milý ;) děkuju pěkně, ale bude stačit jedna káva.
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím
Nahlásit

Pro upřesnění je to brouk kousavý z čeledi tykadlovitých
Nahlásit

Oki, jak pojedu kolem, stavím se :)
Nahlásit

BussterX (102/130/150)
Tak ten tesařík je bukový
----------
Sak jede po kloudikovi, to je taky buk-vice ... :-)
Tak ten tesařík je bukový
----------
Sak jede po kloudikovi, to je taky buk-vice ... :-)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Ioslávku, chtěl sem pozvat na pivo i tebe. Právě sis to u mě ale pokazil :D
Nahlásit

Kloudiku, mě laskavě vynech, jo!!!
Souhlasím • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Sorry, já sem tě nepoznal. To víš, moc sem nechodím tak mi nějak uniklo, že ses zase překuklil :)
Nahlásit

Ano, je to tesařík, ale určitě ne alpský. Z takové fotky by to možná do druhu s jistotou neurčil ani odborník.
Nahlásit

No kloudiku, pozvat me musis, naposled jsem totiz platil ja ... :-)
Souhlasím • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Tady máš broukologa přes broučky.
Nahlásit

Je to určitě tesařík bukový. Mám jednoho na špendlíku, chudáčka .
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Kloudika kousnul brouk tak až se z toho po roce přihlásil na buznapavlač xDDD
Nahlásit

Hele íčkoslávku jak jako ty? Naposled to bylo s tygříkem? To sem házel na stůl dvojku tak kolik sem toho vypil? Jako vím, že sem ti dlužil 19 piv nebo kolik, ale bylo to fakt tak velký? :D
Opeaku, ze druhé fotky je to poznatelnější:)
Antimonku, mohl by to být i výše zmiňovaný tesařík obrovský, ale ten má většinou konce krovek zbarvený do oranžova a vylejzá až v červnu i když velikost by hrála spíš v jeho prospěch teda jestli sem to nepoplantal:D.
Každopádně až na jednu výjimku děkuju za diskuzi a sem rád, že se tu pořád dá bavit i o jiných věcech než Ukrajina, délka penisu, politika atd. Jo a antimonku tebe taky stihne krutý trest a i tebe zvu na pivo nebo nějaký kafe:)
Opeaku, ze druhé fotky je to poznatelnější:)
Antimonku, mohl by to být i výše zmiňovaný tesařík obrovský, ale ten má většinou konce krovek zbarvený do oranžova a vylejzá až v červnu i když velikost by hrála spíš v jeho prospěch teda jestli sem to nepoplantal:D.
Každopádně až na jednu výjimku děkuju za diskuzi a sem rád, že se tu pořád dá bavit i o jiných věcech než Ukrajina, délka penisu, politika atd. Jo a antimonku tebe taky stihne krutý trest a i tebe zvu na pivo nebo nějaký kafe:)
Nahlásit

Před 45 minutamiOn-line Antimon (27/184/69) NOVÉ
Souhlasím • NesouhlasímNahlásit
Vrahůůůůů!!!!! To je on ten broukovrach!!! Za to bych tě pověsil za nohy do průvanu. . . .:-)
Souhlasím • NesouhlasímNahlásit
Vrahůůůůů!!!!! To je on ten broukovrach!!! Za to bych tě pověsil za nohy do průvanu. . . .:-)
Nahlásit

Tygříku nezlob nebo tě pozvu na oběd už teda nevím kde to bylo, ale dávali tam jen špinavý talíře:)
Nahlásit

Tak iniciativě se meze nekladou :-))
Joo to bylo předtím než jsme šli do Cobolisu kam přišel Íčko, to byl ten pivovarskej klub :D já tam pak byl od tý doby ještě jednou.
No každopádně naší oblíbenou hospodu zavřeli :-( takže musíme vymyslet alternativu.
Joo to bylo předtím než jsme šli do Cobolisu kam přišel Íčko, to byl ten pivovarskej klub :D já tam pak byl od tý doby ještě jednou.
No každopádně naší oblíbenou hospodu zavřeli :-( takže musíme vymyslet alternativu.

Hele, za pár týdnů bude teplo. Dejte si spicha u někoho na chajdě, chlazený pivko v plechu nikoho neurazí a kotlíkovej guláš přijde vhod.
Nahlásit

Tak vidis to, jak si to hezky pamatujes kloudiku. Ale 19 piv tos nedal :-)
Hlavne ne do ty posledni tygriku, tam jsem se i ja bal, ze me snedi. Sak i ta bitka tech 3 ozralu u odchodu byla zajimava ... :-)
Hlavne ne do ty posledni tygriku, tam jsem se i ja bal, ze me snedi. Sak i ta bitka tech 3 ozralu u odchodu byla zajimava ... :-)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Co je na bitce zajímavý? Násilím se můžou bavit jen polomozci neandrtálci a hrubiáni. Vyliskal bych vás všechny a byl by klid
Nahlásit

No to vyliskej je, servali se u vchodu a neslo jit ven, tak nam malem ujel Uber ... :-)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Kloudiku, na tesaříka obrovského mi nesedí délka tykadel a zbarvení. Ty konce nohou a tykadel do bílé barvy jsou u bukového taky takové typické (když se pozorně zadíváš).
Nahlásit

A kafe, pivo beru...ale když vy jste všichni tak daleko :D
Nahlásit

Tohle potkat někde na zahradě, tak mě mrskne. Brrrr.
Nahlásit

Chlap jak hora a mrskne ho z tesaříka. Vůbec se takového brouka nemusíš bát....jemu je všechno u p***le, skoro tě nevidí a žere staré dřevo :D
Nahlásit

:D já se hmyzu bojím od mala :D mně vadí i motýl třeba :D To je havěť hrozná pro mě :D
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Bodejť by se Jamal nebál když to žere starý dřevo. Byl ve smrtelném nebezpečí:)
Nahlásit

Íčko oni se semleli ale tobě se to líbilo. A násilí se líbí jen prehystorikům
Nahlásit

V tý co jsme byli Kloudiku (ta druhá) tak tam točí to lepší z toho co okolí nabízí :D
Na bitku bych skoro už zapomněl :D taky sme kvuli tomu nemohli ani projít, to mělo diváků a ještě ve vchodě.... no ta hospoda prej bejvávala (jestli ještě je nevím asi už moc ne) legendární, proto jsem jí vybral :-))
No pokud vím tak jsi měl tip na něco posledně, na národní myslím...
Na bitku bych skoro už zapomněl :D taky sme kvuli tomu nemohli ani projít, to mělo diváků a ještě ve vchodě.... no ta hospoda prej bejvávala (jestli ještě je nevím asi už moc ne) legendární, proto jsem jí vybral :-))
No pokud vím tak jsi měl tip na něco posledně, na národní myslím...
Nahlásit

Nepijes moc Bombiku? Me se to libilo? To jsem nekde psal? Me srali, protoze nam malem ujel Uber ... :-)
Nahlásit

Moc nepiju ale po měsíčním půstu mi i trocha stačí. Možná si nepsal přímo že se ti to líbilo ale přišlo ti to zajímavý a tam není velkýho rozdílu

Antimonku, co je daleko? Stačí domluvit termín ideálně o víkendu a není problema :). Když si odskočím na pivo do Prahy, tak zajedu i za tebou :).
Tygříku, jestli tam točí to nejlepší v okolí tak se tam nemají čím chlubit :).
Honzíku, ty radši někam zalez. Nejlépe hooodně hluboko, odkud není návratu :).
Tygříku, jestli tam točí to nejlepší v okolí tak se tam nemají čím chlubit :).
Honzíku, ty radši někam zalez. Nejlépe hooodně hluboko, odkud není návratu :).
Nahlásit

Ty uz jedes do Prahy? At se to nepotka s nejakou demonstraci, to je pak v centru narvano a u kone nablito ... :-)

Demonstraci sem nestihl, ale pivo mi snad neuteče :D.
Nahlásit
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.