Zajímavé texty v angličtině
21. 07. 2023 v 20:04
Anonym
Anonym Ahoj, měl bych prosbu, není tu nějaký fanda do angličtiny, který by doporučil ke studiu nějaké zajímavé texty zdarma ke stažení z netu? Nějaký odkaz na stránky?
Učím se AJ, ale prohrabat se milionem stránek, kde většina je placená a ještě k nepoužití, je nadlidský úkol. Třeba někdobude vědět o nějaké šikovné stránce, kde se dají najít takové učební texty, bohaté na slovní zásobu, s pokročilejší gramatikou a vazbama. Ne dětské texty, pohádky atd. Těch jsou mraky.
Díky předem
Učím se AJ, ale prohrabat se milionem stránek, kde většina je placená a ještě k nepoužití, je nadlidský úkol. Třeba někdobude vědět o nějaké šikovné stránce, kde se dají najít takové učební texty, bohaté na slovní zásobu, s pokročilejší gramatikou a vazbama. Ne dětské texty, pohádky atd. Těch jsou mraky.
Díky předem
Anglická wikipedie? ;)
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit
Respektive: en.wikipedia.org -> Random article. Nebo je i wikipedie v Simple English.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit
Pokecej s AI, ma hezky vyjadrovani ... :-)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
Napr. na youtube máš kanál anglo link , tak ale počúvaj skladby, čítaj noviny a pozeraj filmy tam toho je najviac.
Nahlásit
Napiš koncem srpna, teď jsem na 5 týdnů na dovolené. Něco ti najdu!.
Nahlásit
Já jsem se nejlépe naučil u seriálů, kde je hodně akce, málo keců a dobré titulky - hvězdná brána a tak podobně. Pak zájmová diskusní fóra a chaty. Třeba omegle, tam si procvičíš angličtinu. To duolingo je taky dobré, ale to za mého učení ještě nebylo. Naučí tě to i výslovnost.
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit
Libovolná sci-fi série, co tě zaujme a je zdarma v PDF. Začneš číst a budeš se prokousávat každou větou. Na konci budeš umět anglicky. Třeba Honorverse, začneš Basilisk Station a v půlce už budeš rozumět :-D
Nahlásit
Prakticky cokoli, pokud rád objevuješ: https://archive.org/
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit
Klidný kluk: Ty bláho, o tom jsem ani nevěděl, díky za tip :)
Nahlásit
Rádo se stalo :D Nedokonale uspořádané, místy tam jsou nekvalitní metadata (to např. u knih v češtině a slovenštině, kterých je tam také hafo, a v jiných neanglických jazycích), ale jinak neobyčejně zajímavé místo.
Nahlásit
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.