Problém s pracovním uplatněním

29. 08. 2023 v 19:26
Anonym

Dobrý den, touto cestou bych si chtěl postěžovat si a dopídit se řešení mého problému.
Neřekl bych o sobě, že jsem trouba. Jsem manuálně zručný, pokud nějakému zaměstnavateli více záleží na nějakém papíru o vzdělání, než na zkušenostech, tak matu***ní vysvědčení z gymnázia to jistí, co se mého IQ týče, tak jsem si ho mám 152, což dokazuje, že nejsem trouba,... ale k věci. Teď řeším pracovní uplatnění a nabídky jsou víc než tristní. Nad osmadvacet se nedostanu, což není moc uspokojivé :( ty inzeráty jsou fakt žalostné a mě zajímá, v čem je zakopaný pes :( jak si člověk může s touto almužnou zařídit důstojný život? :-(
Neřekl bych o sobě, že jsem trouba. Jsem manuálně zručný, pokud nějakému zaměstnavateli více záleží na nějakém papíru o vzdělání, než na zkušenostech, tak matu***ní vysvědčení z gymnázia to jistí, co se mého IQ týče, tak jsem si ho mám 152, což dokazuje, že nejsem trouba,... ale k věci. Teď řeším pracovní uplatnění a nabídky jsou víc než tristní. Nad osmadvacet se nedostanu, což není moc uspokojivé :( ty inzeráty jsou fakt žalostné a mě zajímá, v čem je zakopaný pes :( jak si člověk může s touto almužnou zařídit důstojný život? :-(

Nemůže, proto je polovina východní evropy připravená odejít na západ a poslední zhasne...
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

Ahoj nevím z jakého si kraje. Nevím co konkretně hledáš za práci. Nic méně pokud se během hledání práce oháníš svým IQ domnívám se, že nebude něco v pořádku. Pokud si manuálně i intelektuálně nadaný práce je zde spoustu. POkud jde o peníze Lidl nabízí 33 000 jako nástupní plat takže ano pracovat za víc můžeš. Pokud by si rád pracoval někde spíše hlavou na to jsou potřeba většinou nějaké předchozí zkušenosti. Dále nějak netuším kolik ti je a kolik máš zkušeností. POkud očekáváš že ti svět padne k nohám hned po škole je to špatné očekávání. Nejdřív musíš na pracovním trhu ukázat co umíš a pak ruku v ruce začíná tvé finanční ohodnocení růst. :-)
Souhlasím - 10 • Nesouhlasím
Nahlásit

Tatrman (27/-/-)
Nemůže, proto je polovina východní evropy připravená odejít na západ a poslední zhasne...
------------
No a takova lina lemra jako ty tatrmane jedou pak prvnim vlakem zpet ... :-)
------------
No a takova lina lemra jako ty tatrmane jedou pak prvnim vlakem zpet ... :-)
Souhlasím - 8 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

Jinak ja hledal manulne zrucnyho a zodpovednyho cloveka na klidnou praci za nastup 200/h (44k/mesic) a vzdy prisel nejakej namistrovanej hnup, co si sroubovakem malem vypich voko. Takze radeji beru osvedceny brigadniky na DPP ... :-)
Souhlasím - 6 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Ne já ti udělám Sbohem a šáteček...a celýmu čechistánu
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

1) Matu***a z gymplu ti je k ničemu. Gympl je jen prodloužená základka.
2) IQ je přežitek. IQ ukazuje, že dokážeš vyřešit určitý typ logických úloh. Podívej se třeba na Janu Zwyrtek Hamplovou. To je dokonalý příklad. Sama se netají svým IQ 152, ale ve skutečnosti je úplně vymaštěná, což nemyslím jako urážku, to je prostý fakt :D pokud tě nezablokovala třeba proto, že máš odlišný názor, než má ona, tak se podívej na její stránku :D tam se blbosti obzvlášť daří...
3) Asi málo hledáš. Jsou i inzeráty na lépe placená místa.
2) IQ je přežitek. IQ ukazuje, že dokážeš vyřešit určitý typ logických úloh. Podívej se třeba na Janu Zwyrtek Hamplovou. To je dokonalý příklad. Sama se netají svým IQ 152, ale ve skutečnosti je úplně vymaštěná, což nemyslím jako urážku, to je prostý fakt :D pokud tě nezablokovala třeba proto, že máš odlišný názor, než má ona, tak se podívej na její stránku :D tam se blbosti obzvlášť daří...
3) Asi málo hledáš. Jsou i inzeráty na lépe placená místa.
Souhlasím - 9 • Nesouhlasím
Nahlásit

Hlavně že ti s tím sroubovakem nepropichl loďku :)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Lomikare, Lomikare do roka a do dne...hyn sa ukáže...
Souhlasím • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

Elvíra řeší za volantem logické úlohy.
Potom nemá být tolik srážek autobusu z jinymi účastníky dopravního provozu :)
Potom nemá být tolik srážek autobusu z jinymi účastníky dopravního provozu :)
Nahlásit

Co těmito hloupými výkřiky sleduješ, rosomáku? Hraješ si na Jezinu? xD
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím
Nahlásit

Jo, od tebe to fakt sedí :)))))))
Souhlasím • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Možná ti je dvaapadesát, ale mentálně ti je mnohem, MNOHEM méně :sD a tím bych to uzavřel :sD
Nahlásit

Tatrman (27/-/-)
------------
Ukaze se jen to, ze za ten rok budes stale bud tady nebo v Paladku a budes neustale resit vajca a brambory. Cili stejne, jako pred rokem ... :-)
------------
Ukaze se jen to, ze za ten rok budes stale bud tady nebo v Paladku a budes neustale resit vajca a brambory. Cili stejne, jako pred rokem ... :-)
Souhlasím - 7 • Nesouhlasím
Nahlásit

Samozřejmě,elviro, začala ti volná zábava,jak píšeš,tak śe těším,co přijde :))
Nahlásit

Mě by zajímalo kde přišel na to IQ 152, jetsli to má povrzený z ofiko testů od mensy.
Jinak nevěřim že manuálně zručnej inteligentní člověk nenajde uplatnění.
Spíš to je zase k vyvolání nějaký diskuze.
Jinak nevěřim že manuálně zručnej inteligentní člověk nenajde uplatnění.
Spíš to je zase k vyvolání nějaký diskuze.
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím
Nahlásit

29. 08. 2023 v 19:56
Anonym

I8051 (52/184/97) NOVÉ
Jinak ja hledal manulne zrucnyho a zodpovednyho cloveka na klidnou praci za nastup 200/h (44k/mesic) a vzdy prisel nejakej namistrovanej hnup, co si sroubovakem malem vypich voko. Takze radeji beru osvedceny brigadniky na DPP ... :-)
---------------------------------
Bereš jen brigádníky? To je pěkná zlodějna :D kdekoliv jinde se na HPP uplatní snáze.
---------------------------------
Bereš jen brigádníky? To je pěkná zlodějna :D kdekoliv jinde se na HPP uplatní snáze.
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím - 4
Nahlásit

Fakt? Student v 19 letech se nekde uplatni na HPP? Ty, borec s velkym IQ, superzrucnej, nejlepsi z nejlepsich, co se dloube v nose se neuplatnis nikde a oni studenti s minimem casu jo? Hele, asi uz vim, proc te nikdo nechce zamestnant, s tim IQ to nejak nesedi ... :-)
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Tak to počkej až budeš studovat náročnej obor několik let a nástupní ve vědeckym ústavu.... mno budeš koukat po Lidlu a řízení tramvaje :( ale to je k hovnu, protože na Lidl jsem překvalifikovanej :D
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit

Jenže tam vyvaříš na nějaký vědecký práci :-) Takže plat můžeš srát.
Nahlásit

Gympl je na nic, to jsou takové znalosti od všeho trošku a pořádně neumíš nic. Tam se předpokládá, že automaticky půjdeš na vejšku.
Nahlásit

A ještě by mě možná zajímalo jaký nabídky prohlíží. Já jsem blbej, levej, nevzdělanej, v ničem se nevyznám a i tak nabídky (jakože skutečné s tím že by mě vzali) byli o dost vyšší (ale pořád malý teda bohužel).
A kdybych byl schopnej a zručnej tak ani nemluvím.
A kdybych byl schopnej a zručnej tak ani nemluvím.
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit

Honzak (32/183/65) NOVÉ
Tak to počkej až budeš studovat náročnej obor několik let a nástupní ve vědeckym ústavu.... mno budeš koukat po Lidlu a řízení tramvaje :( ale to je k hovnu, protože na Lidl jsem překvalifikovanej
přesně tak. Raději nestudovat nic. Být hloupej jako necky a kariéra v ČR tě nemine. absurdistán čechistán to nijak jinak neumí.
Tak to počkej až budeš studovat náročnej obor několik let a nástupní ve vědeckym ústavu.... mno budeš koukat po Lidlu a řízení tramvaje :( ale to je k hovnu, protože na Lidl jsem překvalifikovanej
přesně tak. Raději nestudovat nic. Být hloupej jako necky a kariéra v ČR tě nemine. absurdistán čechistán to nijak jinak neumí.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

Tatrman (27/-/-)
přesně tak. Raději nestudovat nic. Být hloupej jako necky a kariéra v ČR tě nemine.
-----------------
Krasna sebereflexe, prekvapils ... :-)
přesně tak. Raději nestudovat nic. Být hloupej jako necky a kariéra v ČR tě nemine.
-----------------
Krasna sebereflexe, prekvapils ... :-)
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím
Nahlásit

Být hloupej jako necky a kariéra v ČR tě nemine.
kde tam vidíš sebereflexi? Myslíš, že proto chci odsud pryč? Ty jsi holt taková skopová hlavička... které to moc nemyslí. No ale jak píšu, takoví maj v CR navrch.
kde tam vidíš sebereflexi? Myslíš, že proto chci odsud pryč? Ty jsi holt taková skopová hlavička... které to moc nemyslí. No ale jak píšu, takoví maj v CR navrch.
Nahlásit

Hm... Tak jestli se takhle projevuješ i na pohovorech, tak se nedivím, že tě normální firma nechce zaměstnat.
Ale přesto ti dám radu - matu***u máš, a s tímhle mindsetem by ses mohl udělat někde na úřadě - tam je takováhle arogance a ego sahající až do vesmíru vítaná vlastnost.
Ale přesto ti dám radu - matu***u máš, a s tímhle mindsetem by ses mohl udělat někde na úřadě - tam je takováhle arogance a ego sahající až do vesmíru vítaná vlastnost.
Nahlásit

V tom má Baratheon pravdu, anonyme. Že tys ze sebe u pohovoru nedělal nemožnýho ňoumu?
Kdyby jo, tak bys prošel do druhýho kola. V tom by manažer zkoumal, jestli umíš anglicky líp než on. Pokud ano, tak bys skončil. Pokud ne, tak bys konkurz vyhrál.
Kdyby jo, tak bys prošel do druhýho kola. V tom by manažer zkoumal, jestli umíš anglicky líp než on. Pokud ano, tak bys skončil. Pokud ne, tak bys konkurz vyhrál.
Nahlásit

Asi dost záleží na kraji a na oboru, ne? jako třeba v Praze mít byt a nástupní 28 je celkem ťip ťop...
Tygr728: ahá. To musíš bejt fakt ve výzkumu a bojovat o granty, ale asi valid, je to složitější no. Platy z grantů taky můžou bejt zastropovaný vzhledem k tabulkovym...
Tygr728: ahá. To musíš bejt fakt ve výzkumu a bojovat o granty, ale asi valid, je to složitější no. Platy z grantů taky můžou bejt zastropovaný vzhledem k tabulkovym...
Nahlásit

Jo, to je pravda, tatrmane. Hloupý socky mají navrch, protože je ti schopní živí.
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Anonyme:
To že máš Matu***u/ Gympl je jen papír, umím psát a číst na slušné úrovni. Pokud očekáváš 40+k čistého od 9-5 tak takové práce se neinzerují. Ale více méně předávají ve firmách v rámci užšího kolektivu.
Jinak dnes lidé chtějí opravdový “skill set” zaměřený na technické znalosti třeba jako elektrikář nebo topenář. Nebo účetnictví, IT…atd.
Pokud očekáváš nějakou středně administrativní práci (marketing) jen na základě inzerátu tak to je možná jediné prodej který je těžce zaměřený na výkon a bonusy. Tam se neschováš za to že něco jen hezky okecáš.
Pokud jsi chytrý, jak tvrdíš, tak se musíš vypracovat a najít firmu kde v tobě uvidí “***et”, dají ti brzy více zodpovědnosti - řízení - vedení a samosebou poté si budeš moc říct o více peněz.
To že máš Matu***u/ Gympl je jen papír, umím psát a číst na slušné úrovni. Pokud očekáváš 40+k čistého od 9-5 tak takové práce se neinzerují. Ale více méně předávají ve firmách v rámci užšího kolektivu.
Jinak dnes lidé chtějí opravdový “skill set” zaměřený na technické znalosti třeba jako elektrikář nebo topenář. Nebo účetnictví, IT…atd.
Pokud očekáváš nějakou středně administrativní práci (marketing) jen na základě inzerátu tak to je možná jediné prodej který je těžce zaměřený na výkon a bonusy. Tam se neschováš za to že něco jen hezky okecáš.
Pokud jsi chytrý, jak tvrdíš, tak se musíš vypracovat a najít firmu kde v tobě uvidí “***et”, dají ti brzy více zodpovědnosti - řízení - vedení a samosebou poté si budeš moc říct o více peněz.
Nahlásit

R77:Pokud očekáváš 40+k čistého od 9-5 tak takové práce se neinzerují. Ale více méně předávají ve firmách v rámci užšího kolektivu.
souhlas, jen doplním ještě slůvko : v rámci užšího kolektivu "a rodiny."
souhlas, jen doplním ještě slůvko : v rámci užšího kolektivu "a rodiny."
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

Pokud je to soukromá firma, pak ať si klidně předávají lepší fleky v rámci rodiny. A krom toho... I když zaměstnávání příbuzných může být dvousečný, tak u toho příbuznýho člověk obyčejně ví, co je zač a jak moc je na tu pozici použitelnej.
Nahlásit

Tatrmane v každé větší firmě jsou “chovní a tažní koně”, to je realita v každém kolektivu. Firmy jež jsou zaměřené na výkon a zisk a firmy, oddělení či sekce kde to tak není.
Někdy s práci je to jako s manželstvím, někdo si vybere dobře a jiný si pokaždé vybere špatně.
Někdy s práci je to jako s manželstvím, někdo si vybere dobře a jiný si pokaždé vybere špatně.
Nahlásit

Dneska je to jiný když nejsou lidi, ale není to tak dlouho co se i na řadový pozice bralo na základě doporučení někoho z firmy. Byl to celkem běžnej standard u velkých firem a dávali za to i prachy.
Jinak Honzak....:
Napůl jsem si dělal srandu a napůl ne. Ale každopádně tomu nerozumím to je fakt :-) takže nevím jak to ve vědecký branži funguje, ale určitě si plno lidí umí najít způsob jak na něčem vyvařit a plno jiných to nepotřebuje protože je prachy nezajímaj :-))
Jinak Honzak....:
Napůl jsem si dělal srandu a napůl ne. Ale každopádně tomu nerozumím to je fakt :-) takže nevím jak to ve vědecký branži funguje, ale určitě si plno lidí umí najít způsob jak na něčem vyvařit a plno jiných to nepotřebuje protože je prachy nezajímaj :-))
Nahlásit

Baratheon:tak u toho příbuznýho člověk obyčejně ví, co je zač a jak moc je na tu pozici použitelnej.
naopak, pokud jde o příbuznýho, tak použitelnost nehraje žádnou roli. Stačí, že je. A je úplně jedno jestli jde o soukromou firmu nebo o státní sektor, oboje funguje na stejným principu.
naopak, pokud jde o příbuznýho, tak použitelnost nehraje žádnou roli. Stačí, že je. A je úplně jedno jestli jde o soukromou firmu nebo o státní sektor, oboje funguje na stejným principu.
Nahlásit

To právě že funguje na opačném principu :-)
Nahlásit

Mas pravdu tatrmane, treba u zamestnavani mych deti vim, jak jsou na pozici pouzitelni a take vim, ze jsou sikovni. Ale ty zmrvis i babovicku na piskovisti, takze by i rodinna firma s tebou krachla ... :-)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit

U soukromý firmy je jedinej princip vůle majitele, to v první řadě.
A v soukromý firmě, která nemá svý jistý, si fakt nemůžeš dovolit na zodpovědný pozice nasazovat lidi jenom proto, že máte společnou prababičku. Protože když ti ten člověk něco zk***í a připraví tě svým diletantstvím o milióny, tak ti bude p**u platný, že máte společný geny.
A v soukromý firmě, která nemá svý jistý, si fakt nemůžeš dovolit na zodpovědný pozice nasazovat lidi jenom proto, že máte společnou prababičku. Protože když ti ten člověk něco zk***í a připraví tě svým diletantstvím o milióny, tak ti bude p**u platný, že máte společný geny.
Nahlásit

A že takový případy jsou. Ale pro dementy jsou tady naštestí státní firmy, ,,polostátní" a nadnárodní korporace. :)
Nahlásit

A sorry, ale napsat, že soukromá firma a státní sektor funguje na stejným principu... To fakt může jen úplnej i***t, sorryjako.
Nahlásit

Já bych čistě v rámci sociologickýho výzkumu chtěl vidět jak by se tatrman choval kdyby se stal kapitalistou.
Nahlásit

TommenBaratheon (19/174/74)
U soukromý firmy je jedinej princip vůle majitele, to v první řadě
Ale to vůbec neodporuje tomu, co sem napsal. Vůle majitele firmy je zaměstnat synáčka ve svý firmě nehledě na jeho schopnosti a dovednosti. Však on se to časem naučí synáček, dám mu k ruce nějakou schopnou osůbku z plebsu a ta ho v klidu vše naučí za pár let, a když ne, tak mu bude dělat děvku pro všecko. ( v překladu bude dělat vše za něj, a synátorovi bude stačit, když ráno vstane z postele)
U soukromý firmy je jedinej princip vůle majitele, to v první řadě
Ale to vůbec neodporuje tomu, co sem napsal. Vůle majitele firmy je zaměstnat synáčka ve svý firmě nehledě na jeho schopnosti a dovednosti. Však on se to časem naučí synáček, dám mu k ruce nějakou schopnou osůbku z plebsu a ta ho v klidu vše naučí za pár let, a když ne, tak mu bude dělat děvku pro všecko. ( v překladu bude dělat vše za něj, a synátorovi bude stačit, když ráno vstane z postele)
Nahlásit

On ani tvrdým kapitalistou být nemusí… ale v takové “Prazské Plynárenské” polostátní firmě by se samosebou líbilo každému, že ? :D :D :D
Nahlásit

Jojo, zlatý komunisti :-)))
Nahlásit

Přestaň ten “witch hunt” na rodiné firmy a jejich rodiné příslušníky.
Dám ti jeden z příkladů: Bývalý kamarád pracoval v 5 hvězdičkovém hotelu, jako hlavní číšník. Chtěl se ucházet na pozici asistenta F&B manager. Neuspěl, místo toho mu F&B manager představil nějakou učitelku co v hotelnictví nikdy nepracovala, a chtěl aby jí zaučil, co a jak… a tá měla být jeho nepřímá šéfová.
Do měsíce odešel …
Dám ti jeden z příkladů: Bývalý kamarád pracoval v 5 hvězdičkovém hotelu, jako hlavní číšník. Chtěl se ucházet na pozici asistenta F&B manager. Neuspěl, místo toho mu F&B manager představil nějakou učitelku co v hotelnictví nikdy nepracovala, a chtěl aby jí zaučil, co a jak… a tá měla být jeho nepřímá šéfová.
Do měsíce odešel …
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Anonym NOVÉ
...co se mého IQ týče, tak jsem si ho mám 152...
xxx
jestli sis dělal IQ test na internetu, tak ten výsledek rovnou vyděl dvěma, sorry bro... :D
...co se mého IQ týče, tak jsem si ho mám 152...
xxx
jestli sis dělal IQ test na internetu, tak ten výsledek rovnou vyděl dvěma, sorry bro... :D
Nahlásit

Vůle majitele firmy, milej tatrmane, je vydělávat prachy. A to se jaksi se zaměstnáváním nekompetentních lidí neslučuje.
A to tvoje "bude dělat za něj" furt znamená, že ten "synáček" jako člověk na vedoucím postu pořád nese tu konečnou zodpovědnost, protože ten formálně vydává rozhodnutí.
A to tvoje "bude dělat za něj" furt znamená, že ten "synáček" jako člověk na vedoucím postu pořád nese tu konečnou zodpovědnost, protože ten formálně vydává rozhodnutí.
Nahlásit

Perly svinim pane doktore ... :o)
Nahlásit

I8051 - Ellvin - většinou se mezi sebou moc neshodneme, ale tentokrát s vama 100% souhlasím
Nahlásit

IQ 152 je fakt velmi vysoké, ale je to jen jeden z pěti prediktorů úspěchu.. mezi další patří svědomitost, pracovitost, soutěživost a přívětivost... pokud máš vysoké hodnoty i v tomhle (u přívětivosti menší hodnoty) tak budeš stoupat k výšinám...začneš na 28 a po čase se ti budou hrnout příležitosti, a pokud šéf bude solidní, tak si toho všimne a bude zvyšovat.
Nahlásit

Když jsme u těch necek a kariéry, stačí se podívat například na pana ministra financí, nebo pana ministra školství, atd. atd.
Stačí mít ty žádoucí názory a být nalezlý ve správné partaji.
Stačí mít ty žádoucí názory a být nalezlý ve správné partaji.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Jestli hledáš práci na inzerátech tak to s tím IQ zas tak horký asi nebude a egoismus taky nepatří mezi top vlastnosti. A že by v dnešní době kdy vládne tristní nedostatek pracovní síly a těch 28 vydělá i uklízečka ve školce na malé obci mi přijde fakt divný že se takovej chytrolín neujme. Chybu bych asi hledal jinde než u druhých:)
Nahlásit

R77:Přestaň ten “which hunt” na rodiné firmy a jejich rodiné příslušníky.
pozor na spelling: správně je to "witch hunt"
jinak tvůj příklad jen podporuje to, co píšu. Nevidím tam nic proti. Nerozhoduje znalost a kvalifikace ale je naopak překážkou ve výběrku. Ten hotel byl určitě soukromej nikoliv státní, a koho vybrali na pozici managerky?:)
pozor na spelling: správně je to "witch hunt"
jinak tvůj příklad jen podporuje to, co píšu. Nevidím tam nic proti. Nerozhoduje znalost a kvalifikace ale je naopak překážkou ve výběrku. Ten hotel byl určitě soukromej nikoliv státní, a koho vybrali na pozici managerky?:)
Nahlásit

Vpodstatě si nemá smysl stěžovat. Vůle majitele jak už bylo zmíněno je vydělat prachy a ne je dávat blbcům co si jen stěžují (častý pohled na řadové lidi).
Podnik tě vyždíme a když už nemůžeš tak pošle do p**e.
K***ika? -fnuk fnuk ubožáčku neschopnej, ublíženej dezoláte, neumíš se prosadit a závidíš.
Podnik tě vyždíme a když už nemůžeš tak pošle do p**e.
K***ika? -fnuk fnuk ubožáčku neschopnej, ublíženej dezoláte, neumíš se prosadit a závidíš.
Nahlásit

Tatra má zřejmě představu, že v době socialismu by se něco takovýho nestalo... :D ačkoliv je pravda, že v té době by bylo na misce vah i to, jestli je soudružka učitelka členkou ksč nebo aspoň ssm, jestli vyvěšuje na první máj sovětskou vlaječku a kolik její třída nasbírala kaštanů... takto vyšperkovaný posudek by jistě sehrál svou roli v konkurenčním boji o pracovní pozici :D
Nahlásit

Děkuji za opravu spellingu. Zda hotel je soukromej či státní je úplně jedno, pointa byla, že nadřízený si k sobě napasoval kolegyni s “0” zkušenostma a někdo jiný kdo má nižší plat ji mělo zaučit do oboru, o kterém vůbec nic neví. A ona měla mít poté o třetinu víc… a daleko lepší pracovní podmínky. Jelikož jak jsem říkal, jsou chovní a tažní koně.
Jsou obory kde se chytrý a pracovitý člověk zaučil rychle na jakoukoliv středně manažerskou/ administrativní práci. A je jedno pokud je tam požadavek všeobecně VŠ nebo Střední.
Poté máš obory kdy opravdu potřebuješ specializaci a znalosti studovat roky jež ti dá obor a praxe/ …. Tam se do 3/4 roku nezapracuješ jenom protože jsi chytrý a pracovitý.
Jsou obory kde se chytrý a pracovitý člověk zaučil rychle na jakoukoliv středně manažerskou/ administrativní práci. A je jedno pokud je tam požadavek všeobecně VŠ nebo Střední.
Poté máš obory kdy opravdu potřebuješ specializaci a znalosti studovat roky jež ti dá obor a praxe/ …. Tam se do 3/4 roku nezapracuješ jenom protože jsi chytrý a pracovitý.
Nahlásit

Ahoj bohužiaľ život v dnešnej dobe nie je ľahký. Všade sa chce minimálne matu***a alebo výučný list rôzne zákony alebo preferencie zamestnanca. Viem to posúdiť pretože študoval som podnikanie odvetvie personalistiky. Tieto papiere nie sú pre zábavu ukazujú znalosť. Pokiaľ máš ako dokladovať skúsenosti je to plusom ale nie každý to môže akceptovať. Preto je to aj platovo takto rozdelené sú akési skupiny človek bez matu***y a výučného listu potom ten čo má matu***u a výučný list a potom 3 stupne vysokej školy. Človek bez matu***y zarába životne minimum niektorý ľudia s matu***ou a výučným listom tiež. Na tieto papiere sa viaže zodpovednosť môžeš mať iq aj 200 ale nesplnaš požiadavky. Aby som bol aj praktický máš dvoch murárov jeden má skúsenosti a ďalší ma vzdelanie. K určitým pracovným pozíciám potrebuješ tento papier na vykonanie tejto práce + zákazník a zamestnávateľ sú si istý že nie si až tak mimo zatiaľ keď máš skúsenosti zamestnávateľ a zákazník nevie co ma čakať pretože povedzme si na rovinu väčšina ľudi na pohovore zavádza česť výnimkám.
Nahlásit

A s vysokou je to úplne iná liga máš tri písmená pred menom môžeš mať 0 skúsenosti ale patríš do vyššej platovej triedy. Takže sa môže stať že kolega kolegyňa čo ma titul dostáva o štvrtinu až o polovicu viac ako ty práve kvôli titulu. pop***om môžete vykonávať takú istú prácu. Samozrejme pokiaľ vysokoškolské vzdelanie nie je na túto pozíciu potrebné nemusi sa to odvíjať od platovej tabuľky
Nahlásit

Ja ta 3 pismenka pred jmenem sice mam, ale nikde si je nepisu. Ale moh bych si teda na jejich zaklade od pristiho roku pridat, kdyz jsem vyssi platova trida. Rekneme, ze pro zacatek bude stacit tak 100 % ... :-)
Nahlásit

Icko, zase si honíš triko, ty inženýre s kajakem ? :)
Nahlásit

Tygr: určitě je plno lidí, který na něčem umí vyvařit, a pak jsou lidi, který peníze taky zajímaj, protože platěj nájem a žerou...
Nahlásit

To jsi se měl narodit tak před 30 lety, kdy se kluk s matu***ou dostal i na lukrativní práci. Dnes je žádané vzdělání určitého oboru a podle toho se zařazuje do výrobního procesu.
Samozřejmě, že můžeš dělat po matu***ě něco jiného, ale musíš počítat, že budeš placený, jako obyčejný dělník bez příslušné kvalifikace a samozřejmě tak i platově ohodnocen ( v nejnižší třídě). Od kluka s matu***ou například po gymnáziu se očekává, že bude pracovat jako směnový mistr ap. Pokud se vyučil s matu***ou předpokládá se, že bude v tomto oboru taky pracovat. Pokud ne, má smůlu. A jak je známo, plno lidí dělá prakticky něco jiného, než je jeho konečné vzdělání a to většinou z důvodu, že chce zůstat v místě bydliště bez dlouhého dojíždění a placení náhradního ubytování.
Samozřejmě, že můžeš dělat po matu***ě něco jiného, ale musíš počítat, že budeš placený, jako obyčejný dělník bez příslušné kvalifikace a samozřejmě tak i platově ohodnocen ( v nejnižší třídě). Od kluka s matu***ou například po gymnáziu se očekává, že bude pracovat jako směnový mistr ap. Pokud se vyučil s matu***ou předpokládá se, že bude v tomto oboru taky pracovat. Pokud ne, má smůlu. A jak je známo, plno lidí dělá prakticky něco jiného, než je jeho konečné vzdělání a to většinou z důvodu, že chce zůstat v místě bydliště bez dlouhého dojíždění a placení náhradního ubytování.
Nahlásit

Jezino, prosim, zase placas uplna hovna. Takhle to fakt na trhu prace nefunguje. Jen sis neco zase vybajil a p***om o tom vis uplny prd. Neztrapnuj se. Vazne ... :o)
Jezina: Od kluka s matu***ou například po gymnáziu se očekává, že bude pracovat jako směnový mistr
--------
Jako gymplaka s matu***ou te nikdo jako mistra fakt chtit nebude ... :-)
Jezina: Od kluka s matu***ou například po gymnáziu se očekává, že bude pracovat jako směnový mistr
--------
Jako gymplaka s matu***ou te nikdo jako mistra fakt chtit nebude ... :-)
Nahlásit

A jak to funguje? Kromě tvý firmy, kde nejspíš zaměstnáváš každého kdo má schopnou dirku a celý den úsměv na tváři.
Souhlasím • Nesouhlasím - 4
Nahlásit

Íčko bohužel nemáš pravdu, takové firmy opravdu jsou a nejsou to zrovna malé firmy a není jich zrovna málo, mě třeba šéfuje vedoucí s výučním listem kterej ještě dostal za účast :-) což odpovídá jeho způsobu vedení, ale je loajální a rád před svými nadřízenými ohne hřbet, s klidem na úkor svých podřízených. Což je pro management dostačující ukazatel kvality :-) Generální ředitel si taky dodělával VŠ až po několika letech v pozici, a to VŠ s nějakým sociálním zaměřením, takže naprosto nepoužitelný obor. A bohužel jezina má v tomhle více méně pravdu, takhle to ve většině firem funguje. Ty se třeba v tomto hnoji nepohybuješ a buď za to rád. Já se v tomhle prostředí pohybuju celej život.
Nahlásit

Nejásej jezino, íčko svůj business dělá tak jak by se dělat měl, proto jsou jeho zaměstnanci v pohodě. To že skutečnost je leckde jiná je spíš k pláči než k vyskakování.
Nahlásit

Tak jsou samozrejme vyjimky, co potvrzuji me pravidlo ... :-)
Nahlásit

No ono těch výjimek je bohužel v současné době víc než pravidel, ale to nic nemění na tom že to je špatně.
Nahlásit

Nastesti se mezi takovymi divnymi pravidly nepohybuji, my berem jen ty, co neco umej. Nicmene velke firmy a korporaty mame taky radi, platej a nekoukaj na cenu ... :-)
Nahlásit

Však buď rád, to nech spodině :-)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

Když jde hlavně o plat, než aby Tě to bavilo?
Třeba vědci berou almužnu, a jsou jedni z nejchytřejších ...
/docenti,profesoři atd./ já bych to nedělal, protože by mě nebavilo přednášet a zkoušet /trojkaře zvlášt/...ale ne kvůli nízkýmu platu....
ty práva chci z jinejch důvodů.
Rodinu živit neplánuju, tak co....
Třeba vědci berou almužnu, a jsou jedni z nejchytřejších ...
/docenti,profesoři atd./ já bych to nedělal, protože by mě nebavilo přednášet a zkoušet /trojkaře zvlášt/...ale ne kvůli nízkýmu platu....
ty práva chci z jinejch důvodů.
Rodinu živit neplánuju, tak co....
Souhlasím • Nesouhlasím - 4
Nahlásit

BussterX (102/130/150)
Tatra má zřejmě představu, že v době socialismu by se něco takovýho nestalo... :D ačkoliv je pravda, že v té době by bylo na misce vah i to, jestli je soudružka učitelka členkou ksč nebo aspoň ssm, jestli vyvěšuje na první máj sovětskou vlaječku a kolik její třída nasbírala kaštanů... takto vyšperkovaný posudek by jistě sehrál svou roli v konkurenčním boji o pracovní pozici :D
Buss
no nestalo. Z vyprávění vím, že za socialismu fungovaly pracáky jinak než dnes. prvotní hledisko tvýho zařazení bylo dosažené vzdělání, teprve od toho se odvíjelo jakou práci budeš dělat a za kolik. A jak tady kdosi správně psal, když jsi měl matu***u měl jsi nárok na teplý místečko v kanceláři jako referent něčeho...Ponechám stranou ekonomickou opodstatněnost takové pozice.. ale jen popisuju jak to fungovalo. Nic víc. Dnes je vzdělání na pracáku každýmu u p***le, pošle tě tam, kde má volnou kolonku třeba kopat kanály s VŠ. To by bylo za socíku zločin. Samozřejmě jsi nesmělmít politickej škraloup, ale bavíme se o většinovém obecném přístupu. Vyjímky nechme stranou.
Ve zkratce tady došlo po revoluci k degradaci vzdělání. Nic už neznamená. Jen klientelismus zůstal a dál se rozvinul v ještě větším měřítku.
Buss
no nestalo. Z vyprávění vím, že za socialismu fungovaly pracáky jinak než dnes. prvotní hledisko tvýho zařazení bylo dosažené vzdělání, teprve od toho se odvíjelo jakou práci budeš dělat a za kolik. A jak tady kdosi správně psal, když jsi měl matu***u měl jsi nárok na teplý místečko v kanceláři jako referent něčeho...Ponechám stranou ekonomickou opodstatněnost takové pozice.. ale jen popisuju jak to fungovalo. Nic víc. Dnes je vzdělání na pracáku každýmu u p***le, pošle tě tam, kde má volnou kolonku třeba kopat kanály s VŠ. To by bylo za socíku zločin. Samozřejmě jsi nesmělmít politickej škraloup, ale bavíme se o většinovém obecném přístupu. Vyjímky nechme stranou.
Ve zkratce tady došlo po revoluci k degradaci vzdělání. Nic už neznamená. Jen klientelismus zůstal a dál se rozvinul v ještě větším měřítku.
Nahlásit

Má pravdu tatramat, za socíku vysokoškoláci většinou nekopali kanály a nedělali top**e v kotelně, pokud teda drželi hubu a krok... v kotelně makali za socíku pouze vysokoškoláci kteří se znelíbili režimu :D taky makali v kotelně ti, kteří se na vejšku ani nedostali neb jejich rodiče si dovolili nemíti kladný vztah k soc. zřízení... vzhledem k tomu, že současné vysoké školy chrlí tisíce absolventů oborů typu hudební teoretik, bakalář oboru romistiky, choreograf nebinárních baleťáků a podobný strašně důležitý experty, tak se nedivim, že nemaj místo a makaj možná v mekáči někteří takoví...
Nahlásit

Anonyme, být Tebou, obrátil bych se na nějakou personálni společnost, která by Ti pomohla s lepším sebepoznáním. Udělal bys tam nějaké psychologické testy, popovídali byste si o tom, co Tě baví, jaké máš představy a určitě by Ti pomohli nasměrovat tam, kde by Te to bavilo a mohl uplatnit i své IQ apod. Tady Ti moc nikdo neporadí, protože Te tu nikdo nezná.
Nahlásit

Vysvědčení z gymplu je ti úplně k ho*nu. Kdybys mi s ním přišel na pohovor, jen bych se ti vysmál. V současné době je velký hlad po technických profesích, dodělej si nějaký učňák - truhlář, tesař, topenář/instalatér, elektro, nebo co já vím. Pak ti zaměstnavatelé urvou ty tvé šikovné ruce... jestli tedy jsou tak šikovné, jak píšeš.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Já chci taky do kotelny :-) Ale režim kterej by mě tam dal už je fuč. škoda.
Nahlásit

Tygře, tak si udělej kotelnický zkoušky, jako rekvalifikaci a můžeš to někde zkusit, zda by tě nevzali. Jinak by tě zaměstnali, jako zauhlovače, pokud se tam topí uhlím i bez zkoušek, jen bys prošel zaškolením.
Souhlasím • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Z hudebních teoretiků, pokud mají správné názory a jsou morálně flexibilní, děláme u nás ministry - jsme země neomezených možností.
Nahlásit

Nooo u nás jedna taková kotelna ještě je ^_^ obrovská dílna kterou máš jen sám pro sebe, vybavená po elektronikovi kterej nedělal nic jinýho než fušoval, takže tam je všecko potřebný. A jelikož jeho koníčkem byla zemědělská technika, tak si tam nechal vybavit i komplet zámečnickou dílnu včetně obráběcích strojů. Nebylo ničím výjimečným že tam v pracovní době měl rozhozenej traktor. Vše je dovoleno ^_^ a loni šel do důchodu, takže hledají nástupce :-) pracovní doba je tvořena fušováním a když je nejhůř tak přepojíš čtyři dráty na motoru od podavače ^_^
Nahlásit

Klucinek (33/176/75)
pracovní doba je tvořena fušováním
--------
Tak to zase budeš celou pracovní dobu opruzovat v poradně nakulki :-)
pracovní doba je tvořena fušováním
--------
Tak to zase budeš celou pracovní dobu opruzovat v poradně nakulki :-)
Nahlásit

Nahlásit

Pracovitost a vysoké IQ nestačí. Musíš mít tah na branku, být odolný proti stresu, musíš vědět, kde chceš být za deset let, musíš znát tvých pět nejlepších a pět nejhorších vlastností a nesmíš být starý a převzdělaný, ale ani to vše ti nezaručí, že dají přednost vhodnějšímu kandidátovi :-)
Nahlásit

No tak to je kotelna snů :-)
Nahlásit

No, i mzda kterou nabízejí je tak nějak retro, ale dost o tom uvažuju :-) přecejenom mít firmu ve firmě tou firmou tolerovanou není k zahození, jen to dneska neumí moc lidí ocenit :-)
Dominantnimens (53/195/110) to znamená že musí bejt mladej namachrovanej ***olezeckej blbeček kterej všude byl, od všeho má klíče a ač umí hovno tak je o tom schopnej půl dne dát ohromující přednášku. Ale to ti klikou na soustruhu neotočí, takových se třeba k nám hlásilo dost a do jednoho shořeli jak papír :-)
Dominantnimens (53/195/110) to znamená že musí bejt mladej namachrovanej ***olezeckej blbeček kterej všude byl, od všeho má klíče a ač umí hovno tak je o tom schopnej půl dne dát ohromující přednášku. Ale to ti klikou na soustruhu neotočí, takových se třeba k nám hlásilo dost a do jednoho shořeli jak papír :-)
Nahlásit

U takovejhle pozic mzda roli nehraje, ta není to hlavní. :-)
Dneska už se tohle z mysli lidí vytratilo protože se to nevidí.
Dneska už se tohle z mysli lidí vytratilo protože se to nevidí.
Nahlásit

No právě že peníze nejsou vše, chce na to koukat jako na celek :-) jenže já jako starej bolševik mám halt asejc inčí hodnoty ^_^
Nahlásit

Právě, podnikat umí každej b***c. Ale založit si firmu ve firmě, mít zisk a nechat za sebe platit odvody a ještě mít plat... to je pro profíky :-)
jinak ty frajeři co neotočili klikou tak jsou dneska na manažerských místech? :-))
jinak ty frajeři co neotočili klikou tak jsou dneska na manažerských místech? :-))
Nahlásit

Edit.:
No hodnoty máš na dnešní dobu dokonce zvrácený :-D se divím že tě tady vůbec tolerujou ty moderní buzničky :-D :-D že ještě nenapsali petici že jim narušuješ jejich pokrokovej růžovej svět.
No hodnoty máš na dnešní dobu dokonce zvrácený :-D se divím že tě tady vůbec tolerujou ty moderní buzničky :-D :-D že ještě nenapsali petici že jim narušuješ jejich pokrokovej růžovej svět.
Nahlásit

Tak to jsem pak profík ^_^
Tak většinou jsou z nich key account manageři :-) tam je nulová zodpovědnost a nulový povinnosti :-) stačí umět sežrat jídlo v salonku a neubodat se u toho vydličkou :-)
Tak většinou jsou z nich key account manageři :-) tam je nulová zodpovědnost a nulový povinnosti :-) stačí umět sežrat jídlo v salonku a neubodat se u toho vydličkou :-)
Nahlásit

Já jsem totižto proruSSkej deZZolát a k takovým se bojej přiblížit ^_^ ale z bezpečný vzdálenosti to slýchám často ^_^
Nahlásit

Ja jsem teda taky klikou na soustruhu taky netocil, ale nijak me to nepoznamenalo :-)
Jinak ano, penize nejsou vse. Chce to mit jeste akcie, nemovitosti, fondy a podily ve st**tupech :-)
Jinak ano, penize nejsou vse. Chce to mit jeste akcie, nemovitosti, fondy a podily ve st**tupech :-)

Tygře, ti co netočili klikou, neznamená, že neseděli na koníku.
Nahlásit

Denis36 (59/-/-)
-----------
Jakou ma spojitost klika na soustruhu se sezenim na koniku? Nejaky myslenkovy mustek? :-)
-----------
Jakou ma spojitost klika na soustruhu se sezenim na koniku? Nejaky myslenkovy mustek? :-)

No v případě soustružení docela dost a pak ještě do trojky luneta, ale to asi přihlouplá a trapně (ne)vtipná jezina na mysli určitě neměla :-)
Nahlásit

Jinak já žádný akcie, st**tupy, podíly ve fondech a podobný pro mě nepochopitelný cetky nemám. Mou jedinou nemovitost ve formě neobyvatelný ruiny vlastní stejně banka. Já mám jen mozoly na rukách a mý st**tupy jsou tvořený mýma přípravkama basltlenýma v garáži k ulehčení další tvorbě mozolů :-)
Nahlásit

Já si radši pálim sám, páže nikomu nevěřim ^_^ takže jedině že bych koupil akcie sám sobě ^_^
Nahlásit

To bylo mj. v nejlepším seriálu který byl kdy na světě natočen :-)
To je přesně můj sen do budoucna, vše si dělat sám. (ano zde je prostor pro dvojsmysly :-) )
To je přesně můj sen do budoucna, vše si dělat sám. (ano zde je prostor pro dvojsmysly :-) )

To uz je primo trojsmysl ... :-)
Nahlásit

Já už jsem toho skoro dosáhnul, ale není to nic pro dnešní povahy ^_^ žádnej volnej čas, v monterkách strávíš 364 dní v roce, věčná a nikdy nekončící dřina po 18 hodin denně, věčná chudoba a výsledek... i když umíš rukama v principu cokoli, tak jsi na okraji společnosti a za deZZoláta. Ostatní tě maj za d***la, protože dneska se to nenosí, ale zároveň se tě nešťíťej použít páže sami nic neuměj :-) dneska frčí tupě sedět u monitoru a investovat :-)
Nahlásit

To je o prio***ách a toho z čeho má člověk radost. To že si na okraji společnosti a za deZZoláta to je bohužel částí lidí tak vnímáno, s tím se setkávám taky.
Ale jebat to. Když by sis sednul ke kompu a hrál - nebo hypoteticky i investoval a vyvařil... tak když tě to nebude bavit tak k čemu to je.
Zase s tím že umíš tohle vše tak se šance na přežití zvyšuje při různých nepokojích včetně invaze :-D ......doplnit dle pol. preferencí.......
No když bych to shrnul, tak to vidím tak, že kdybys volnej čas měl - vyplníš ho něčím z toho co děláš ted = není volný čas. To je kruh :-)
Ale jebat to. Když by sis sednul ke kompu a hrál - nebo hypoteticky i investoval a vyvařil... tak když tě to nebude bavit tak k čemu to je.
Zase s tím že umíš tohle vše tak se šance na přežití zvyšuje při různých nepokojích včetně invaze :-D ......doplnit dle pol. preferencí.......
No když bych to shrnul, tak to vidím tak, že kdybys volnej čas měl - vyplníš ho něčím z toho co děláš ted = není volný čas. To je kruh :-)
Nahlásit

Ja investuju od piva, ne od monitoru :-)
Nahlásit

Jo je to začarovanej kruh :-) ale jen málo lidí to chápe :-)
Pro mě jsou třeba investice peníze který jsou získaný naprosto zvrhlým způsobem :-) todleto by nemělo existovat. Ať si každej vydělá dle toho co umí rukama a co to dá společnosti, ne peníze zdarma a za nic. Peníze, nebo jaká koli protihodnota má být za to co vytvoříš vlastníma rukama, ne za to co vytvoří někdo jiný. Ale jak říkám, nepatřim do týhle doby :-)
Pro mě jsou třeba investice peníze který jsou získaný naprosto zvrhlým způsobem :-) todleto by nemělo existovat. Ať si každej vydělá dle toho co umí rukama a co to dá společnosti, ne peníze zdarma a za nic. Peníze, nebo jaká koli protihodnota má být za to co vytvoříš vlastníma rukama, ne za to co vytvoří někdo jiný. Ale jak říkám, nepatřim do týhle doby :-)
Nahlásit

No ja prave investuju do lidi, co maj skvelej napad,kterymu sam verim a jen nemaj na to, to rozjet. Takze je to vlastne prace mejma prodlouzenejma rukama :-)

Já vyznávám pouze práci vlastníma rukama :-) a proto taky budu mít do konce svých věků kulový hovno s přehazovačkou :-)

Má lepší aerodynamiku :-) takže ho máš dřív ^_^
Nahlásit

Na soustruhu je také koník, nebo né?
Respektive pinola na koníku, abychom si rozuměli :-)
Nahlásit

Ano je, ale jen d***la by napadlo ho spojovat se sezením na něm :-) ten slouží k jiným věcem, což d***lům evidentně nedochází :-)
A pinola není na koníku trumbero :-) pokavaď je koník v provozním stavu :-)
A pinola není na koníku trumbero :-) pokavaď je koník v provozním stavu :-)
Nahlásit

Jo jsem to myslel eště jijak. Sem si vzpomněl, že tu ičko tvrdil, že to má odskoušené.
Kolik nadřízených na tom koníku sedělo se stejně nedovíme.
Kolik nadřízených na tom koníku sedělo se stejně nedovíme.
Nahlásit

Denis36 (59/-/-)
-------------
Jezina, co soustruh nikdy nevidela, rychle neco vygooglila a sup sem s tim :-)
-------------
Jezina, co soustruh nikdy nevidela, rychle neco vygooglila a sup sem s tim :-)
Nahlásit

Blbe, jako kluk jsem chodil tátovi do dílny si občas něco vytočit na starém řemeňáku, což oco tak nerad viděl, protože věděl, že na těchto soustruhách byly úrazy z nepozornosti, protože řemeny nebyly krytý, jako dnes převodová kola ve převodové skříni.
Ty ze sebe děláš chtrýho a přitom víš o druhých hovno.
Ty ze sebe děláš chtrýho a přitom víš o druhých hovno.
Nahlásit

Íčko ty máš soustruh na kterém je koník na kterém někdo sedí? O_o sorry ale na to jsi nevypadal O_o
Jezino akorát že dneska (cca od WW I.) soustruhy nemají převodová kola v převodové skříni, ale mají řazenou Nortonovu skříň/převodovku chceš-li :-) konkrétně se jedná o posuvovou Nortonovu skříň a závitovou Nortonovu skříň (u kvalitnějších soustruhů. U lacinějších strojů jsou tyto skříně sloučeny v jednu, stejně tak jako náhon posuvu podélného suportu, kde se závitová skříň používá i jako posuvová, což ovšem časem vede k nežádoucímu vytahání předlohového šroubu závitového posuvu a půlené závitové matice podélného suportu), jímž většinou předchází řazená "násobková" skříň s předlohovými koly :-)
Jezino akorát že dneska (cca od WW I.) soustruhy nemají převodová kola v převodové skříni, ale mají řazenou Nortonovu skříň/převodovku chceš-li :-) konkrétně se jedná o posuvovou Nortonovu skříň a závitovou Nortonovu skříň (u kvalitnějších soustruhů. U lacinějších strojů jsou tyto skříně sloučeny v jednu, stejně tak jako náhon posuvu podélného suportu, kde se závitová skříň používá i jako posuvová, což ovšem časem vede k nežádoucímu vytahání předlohového šroubu závitového posuvu a půlené závitové matice podélného suportu), jímž většinou předchází řazená "násobková" skříň s předlohovými koly :-)
Nahlásit

Zapoměl jsi zmínit druh ozubených kol ( kov/plast) u předlohové závitovky a příkon/ výkon motoru, na kterém dost co záleží.
Nahlásit

Jeste ze mas Jezino ten google, co? :-)
Btw plast/kov je material ozubenych kol a nikoli jejich druh, druh je neco jineho, pane soustruzniku :-)
Btw plast/kov je material ozubenych kol a nikoli jejich druh, druh je neco jineho, pane soustruzniku :-)

Tak já mám tu výhodu že investování nerozumím :-) Ale určitě je rozdíl mezi spekulací kde vlk z wallstreet vyvaří megavatu z ničeho, a investicí do začínající české firmy která bude dělat užitečnou věc.
Nahlásit

Tak rozdíl v tom samozřejmě je, ale mělo by to bejt tak že svou investici dostaneš zpět, plus třeba 2% jako poděkování za důvěru a dál nic. Ne že investorům budou do nekonečna chodit prachy za nic :-) každej ať pěkně maká pacinkama a podle toho ať má nebo nemá, čekat až dorazí podíl ze zisku nám jako společnosti nic nepřinese :-) ale jak říkám jen můj hloupej a zaostalej pohled na věc :-)
Nahlásit

Před 8 hodinamiOff-line I8051 (52/184/97) NOVÉ
Souhlasím • NesouhlasímNahlásit
No A?
Souhlasím • NesouhlasímNahlásit
No A?
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Tím ti chtěl decentně naznačit ať se nesereš do něčeho o čem víš úplnou p**u :-) ale ty jsi to jako vždy nepochopil :-)
Nahlásit

Ale chci jen ten ve kterým je plastový druh ozubených kol ^_^
Nahlásit
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.