Asi tak 2 roky niesom vobec v kontakte s rodinou

15. 09. 2023 v 19:05
Anonym

Asi tak 2 roky niesom vobec v kontakte s rodinou. Mama ked sa dozvedela že mam chalana ma hneď vyhodila z bytu otec mi ani nepozdravi v meste keď sa nahodne stretneme. Brat sa za mna hanbí... len sestra stoji pri mne a často ma pride navštiviť. Žijem s priateľom. Ma to niekto podobné? Veľmi ma to mrzí že nemam rodinu. Som normalny chalan spravam sa ako chalan ale vraj som ich veľmi sklamal ja.

Tak rodice a sourozence si nevybiras ... :-)
Souhlasím - 8 • Nesouhlasím
Nahlásit

Kontakt nemám úplně přerušenej jenom značně omezenej a rozhodně to nesouvisí s tím s kým žiju
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

Je to smutný a dost přehnaný.
Souhlasím - 6 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Někteří mají vůbec problém se nepříjemných příbuzných zbavit. Příbuzné si nevybíráš. Může být hůř. Netřeba se kvůli tomu cítit špatně.
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

A poradit chceš přesně s čím? Jasně, kromě ségry se tě zřekl zbytek rodiny, ale v čem přesně ti pomůže, když někdo napíše, že si prošel něčím stejným? Anebo sis sen jen přišel pro slova útěchy, teplé mlíčko a sušenku? :s)
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím - 12
Nahlásit

Třeba mu přesně to pomůže, že v tom není sám, že je to třeba poměrně časté. To je docela pochopitelné. A lidské. Na rozdíl o tvé asociální reakce ...
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Asociální? Sorry, ale nebudu mu tu vyjadřovat slova pochopení a litovat ho, když mi je jeho situace úplně ukradená. Tak pochopitelně, že někde na celém světě je někdo, kdo zažil něco stejného. Anonym fakt není v tomhle výjimka. A jestli si myslí, že ano, tak... tak... no nebudu zlej, abys pak třeba nep**oval, že jsem bezcitná zrůda, která chudáčka anonyma nepolituje :s)
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 12
Nahlásit

Elvíne, však to po tobě nikdo nechce, kolikrát stačí jen mlčet. Když ti je jeho situace ukradená, proč na něj tedy reaguješ, trochu empatie by ti slušelo.
Souhlasím - 7 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Třeba já po tobě taky nechci, abys na mě reagoval, ale přesto to děláš, protože zřejmě nemáš nic lepšího na práci. Víš, život není o tom, co ty chceš. Anonym zveřejnil svůj příběh o špatných rodičích nenávidějících teplouše do veřejně přístupného diskuzního fóra, tak musí být připraven na všelijaké reakce. A ty jsi moc malý panáček na to, abys druhým kecal do toho, co mají psát. :s)
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím - 6
Nahlásit

No v podstatě se tak nestalo,ale stane jakmile to situace dovolí. Nové město, nový život a nikdy se neohlédnu zpět.

Elvíne, tobě se nelíbí ta slova o mlčení? Vždyť je to tvůj oblíbený závěr "argumentace" :) Ale mel si co chceš, jak správně píšeš, můžeš očekávat reakce.
Empatie, Elvíne, empatie, dá se naučit a prospěje tobě i tvému okolí. A při tvé inteligenci je to jistě jen drobná výzva.
Empatie, Elvíne, empatie, dá se naučit a prospěje tobě i tvému okolí. A při tvé inteligenci je to jistě jen drobná výzva.
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Holt,vydrž,možná si to časem rozmyslí a přijmou Tvoji orientaci:
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit

V zahraničí som to zažil s jedným spolubývajucim, len on to povedal sestrám a jedna to vytrúbila otcovi, ten to s ním skončil . Normálne mi ho bolo ľúto dosť ho to trápilo . Tak možno sa to zmení, skús sa stretnúť s mamou, niekde von . Predtým jej netelefonuj .
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit

Je to hrozné, po dva roky někoho odstřihnout. Tohle je špatně.
Udrž si kontakt se sestrou, třeba se jí bratra a rodiče podaří časem zviklat, vysvětlit jim to, co zatím nedokázali pochopit.
Udrž si kontakt se sestrou, třeba se jí bratra a rodiče podaří časem zviklat, vysvětlit jim to, co zatím nedokázali pochopit.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit

Panskrt (48/178/81) NOVÉ
Elvíne, tobě se nelíbí ta slova o mlčení? Vždyť je to tvůj oblíbený závěr "argumentace" :)
--------------
A kde přesně píšu, že se mi to nelíbí? Reálně mi to je úplně ukradený, jen jsem napsal v reakci na tvůj komentář o tom, že po mně nikdo nechce, abych tu na cokoliv reagoval, že jsem po tobě také nechtěl, abys mi psal, ale přesto mi píšeš :sD
+
--------------
Nemám ve zvyku se přetvařovat ve společnosti lidí, na kterých mi tak nějak nezáleží :s) za mě je rozhodně lepší psát anonymovi věci bez obalu, než v něm udržovat zbytečnou naději, že se třeba vše vrátí do starých kolejí, jako to dělá Iglw
Elvíne, tobě se nelíbí ta slova o mlčení? Vždyť je to tvůj oblíbený závěr "argumentace" :)
--------------
A kde přesně píšu, že se mi to nelíbí? Reálně mi to je úplně ukradený, jen jsem napsal v reakci na tvůj komentář o tom, že po mně nikdo nechce, abych tu na cokoliv reagoval, že jsem po tobě také nechtěl, abys mi psal, ale přesto mi píšeš :sD
+
--------------
Nemám ve zvyku se přetvařovat ve společnosti lidí, na kterých mi tak nějak nezáleží :s) za mě je rozhodně lepší psát anonymovi věci bez obalu, než v něm udržovat zbytečnou naději, že se třeba vše vrátí do starých kolejí, jako to dělá Iglw
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Hele elvis, zas až tak hnusnej nejseš, nemusíš bejt zahořklej až tak moc... 8)
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím
Nahlásit

Já nejsem zahořklý, jen píšu věci BEZ OBALU. Nebudu a nechci v anonymovi udržovat naději, že se vše uklidní a rodiče ho přijmou takového, jaký je, když je to spíše nepravděpodobné. Jestli si sem jen přišel pro slova útěchy, tak je to, musím říct, padavka, když ho dokáže rozhodit něco takového. Z příspěvku je jasně patrné, že tenhle stav trvá u něj už dost dlouho, měl spoustu času na to, aby se s tím srovnal. Kdyby to bylo pár dní poté, co ho rodiče vyrazili, tak bych asi nic nenapsal, ale když jsou to už dva roky...
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

16. 09. 2023 v 09:01
Anonym

Chalani ďakujem vam za podporu ♥️ ja sa ani neľutujem ani nič..ja len zavidim chalanom dobre vzťahy v rodine ako to ma byť.
Ellvin prosim nestrapňuj sa tu ešte viac...
Ellvin prosim nestrapňuj sa tu ešte viac...
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

Já se jen normálně zeptal, co od nás vlastně očekáváš a v čem ti pomůže informace, že někdo prožil to samé, co ty. Proboha, je nás na planetě osm miliard, je jasné, že v tomhle nejsi jediný, proboha -_- ale chápu, že někdo není připraven čelit i k***ickým komentářům.
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

Ellvine, jenže ty si pleteš pojem říkat věci bez obalu a chovat se jako p**a. Jsou to dva diametrálně rozdílné a neslučitelné vzorce chování. :-) Ale vzhledem k tomu že to máš přehozené od přírody, lze ti to jen těžko vysvětlit a chtít abys to pochopil nebo nedej bože s tím něco udělal :-)
A je rozdíl k***ický komentář a text plný zapšklosti, arogance a urážek. Ne není to to stejné :-) ve třech větách nazvat někoho silnějšího špekem, buřtem a nevím čím vším není k***ický komentář (obzvláště když se dotaz dotyčného vůbec netýkal jeho tělesných duspozic). Jen ukázka duševní slabosti a projevu vnitřního traumatu se kterým si sám nevíš rady :-)
---------
Nemám ve zvyku se přetvařovat ve společnosti lidí, na kterých mi tak nějak nezáleží :s)
Toto myslím hovoří za vše..... :-)
A je rozdíl k***ický komentář a text plný zapšklosti, arogance a urážek. Ne není to to stejné :-) ve třech větách nazvat někoho silnějšího špekem, buřtem a nevím čím vším není k***ický komentář (obzvláště když se dotaz dotyčného vůbec netýkal jeho tělesných duspozic). Jen ukázka duševní slabosti a projevu vnitřního traumatu se kterým si sám nevíš rady :-)
---------
Nemám ve zvyku se přetvařovat ve společnosti lidí, na kterých mi tak nějak nezáleží :s)
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím
Nahlásit

Klucinek (33/176/75)
A je rozdíl k***ický komentář a text plný zapšklosti, arogance a urážek. Ne není to to stejné :-)
-----------------------------
Já se anonyma ptal, co od nás očekává. Pak že je nás na planetě osm miliard, takže otázka, jestli si někdo něčím stejným prošel, je zbytečná. V tom byla ta má k***ika.
+
Souhlasím • NesouhlasímNahlásit
Tím jsem chtěl říct, že nebudu anonyma litovat a psát mu slova útěchy, když mi je jeho situace volná. Proč se přetvařovat a uklidňovat anonyma, když ta slova nemyslím vážně? To nemám zapotřebí.
A je rozdíl k***ický komentář a text plný zapšklosti, arogance a urážek. Ne není to to stejné :-)
Já se anonyma ptal, co od nás očekává. Pak že je nás na planetě osm miliard, takže otázka, jestli si někdo něčím stejným prošel, je zbytečná. V tom byla ta má k***ika.
+
Souhlasím • NesouhlasímNahlásit
Tím jsem chtěl říct, že nebudu anonyma litovat a psát mu slova útěchy, když mi je jeho situace volná. Proč se přetvařovat a uklidňovat anonyma, když ta slova nemyslím vážně? To nemám zapotřebí.
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 5
Nahlásit

Tak to je škoda, ale máš aspon segru..
já jsem jedináček, táta měl od mých cca 13 partnerku, pak máma že rozvod nikdy, ale v mých 15 ho vykopla- bez rozvodu, a té partnerce vadím bez ohledu na orientaci lol, takže mi posílal jen penize.../táta/..
a máma neměla čas ani na děcko a ted by nechtěla bejt sama, tak s ní jsem
a starám se o farmu a tak :.))) tak měla letos kulatiny /60/ měla mě pozdě /úmysl, víc děcek nechtěla/....a povahou je dost jiná, a neuznává to manzelství/adopce, což mi neva teda....takže relativně vycházíme,
když byla s tátou, byla víc jako chlap -a tedka zas né, nevadí jí, když dělám mužskou-i ženskou práci /krom vaření bleee to by nešlo :-)))
já jsem jedináček, táta měl od mých cca 13 partnerku, pak máma že rozvod nikdy, ale v mých 15 ho vykopla- bez rozvodu, a té partnerce vadím bez ohledu na orientaci lol, takže mi posílal jen penize.../táta/..
a máma neměla čas ani na děcko a ted by nechtěla bejt sama, tak s ní jsem
a starám se o farmu a tak :.))) tak měla letos kulatiny /60/ měla mě pozdě /úmysl, víc děcek nechtěla/....a povahou je dost jiná, a neuznává to manzelství/adopce, což mi neva teda....takže relativně vycházíme,
když byla s tátou, byla víc jako chlap -a tedka zas né, nevadí jí, když dělám mužskou-i ženskou práci /krom vaření bleee to by nešlo :-)))
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Anonym: Držím palce, ať se vše obrátí k lepšímu. Snad jim jednou dojde, že jsi pořád ten stejný kluk - jejich syn.
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit

Jasně... udržujte v něm planou naději, že se vše vrátí do starých kolejí :s) to pomůže.
Nahlásit

17. 09. 2023 v 09:07
Anonym

Ellvin inak ďakujem že ešte davaš komenty... aspoň sa tu každy zasmeje na tebe..
Souhlasím • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Ellvin: Napsal jsem to jednoduše proto, že mu to velmi přeju. Není to žádné utěšování podle příručky, jen můj pohled na věc.
Do starých kolejí se samozřejmě nikdy nic nevrátí - jak věděl už starý mudřec, nelze dvakrát vstoupit do téže řeky. Ale může vzniknout nová kvalita, která se při svém vzniku o tu starou opře - v tomto případě obnovený vztah rodičů a dítěte. To přece hergot není maličkost, někoho počít, porodit, odkojit a po léta vychovávat - je to veliká věc, olbřímý úkol a zásluha, a také spousta vzpomínek a emocí. Pokud ti rodiče mají nějakou lidskost a city, jednoho dne jim musí dojít, že je jejich postoj absurdní, nelidský, že je to vůči jejich dítěti křivda.
Skutečně mi připadá nesprávné, pokud se někdo posmívá, protože tu jde o základní lidské vztahy rodič - dítě a je tragické, pokud je někdo je ochoten přervat jen kvůli tomu, že se jejich syn zamilovává do jiných kluků.
A k té naději - lidstvo zrovna naději vděčí, zdá se mi, za mnohé. Zda bude naděje plodná nebo planá jistotu nikdy nemáš.
Do starých kolejí se samozřejmě nikdy nic nevrátí - jak věděl už starý mudřec, nelze dvakrát vstoupit do téže řeky. Ale může vzniknout nová kvalita, která se při svém vzniku o tu starou opře - v tomto případě obnovený vztah rodičů a dítěte. To přece hergot není maličkost, někoho počít, porodit, odkojit a po léta vychovávat - je to veliká věc, olbřímý úkol a zásluha, a také spousta vzpomínek a emocí. Pokud ti rodiče mají nějakou lidskost a city, jednoho dne jim musí dojít, že je jejich postoj absurdní, nelidský, že je to vůči jejich dítěti křivda.
Skutečně mi připadá nesprávné, pokud se někdo posmívá, protože tu jde o základní lidské vztahy rodič - dítě a je tragické, pokud je někdo je ochoten přervat jen kvůli tomu, že se jejich syn zamilovává do jiných kluků.
A k té naději - lidstvo zrovna naději vděčí, zdá se mi, za mnohé. Zda bude naděje plodná nebo planá jistotu nikdy nemáš.
Nahlásit
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.