Veterán SS sklízí potlesk...
Veterána jedné z divizí SS si pozvali do parlamentu v Kanadě a ve stoje mu poslanci zatleskali... že je to hezké smíření s minulostí? :) Dotaz do poradny ala Soňa - co si o tom myslíte vy?
https://twitter.com/…609022189614?…
https://twitter.com/…609022189614?…
Bussova,prober to u kafe se Soňou a pak nám z toho podej hlášení,sem to prosím netahej,díky :)
Souhlasím - 6 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Hm, slabé... čekal jsem víc.... O_o
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 4
Nahlásit
Bojoval přece proti bolševikům … vše v pořádku ;-)
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Proto právě mám na nočním stolku fotku fýrera adolfa, neznám většího bijce bolševiků než byl on, hrdina můj knírkatý jednovaječný :*
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 4
Nahlásit
Největší bijci komunistů byli vždycky komunisti :)
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím
Nahlásit
Šak stálina mám na nočním stolíku hned vedle adolfa :P
Souhlasím • Nesouhlasím - 4
Nahlásit
Do nebe volající ignorace Mao Ce-tunga! :D
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit
Příklad - známá Němka si vzala Němce který padl u Stalingradu. Po válce žila v NDR a byla velká soudružka, ale přitom pobírala vdovský důchod z NSR .
To je paradoxní co
To je paradoxní co
Nojo, možná je to eště víc paradoxní než dát putinovi, kterej se tváří že na ukrajině bojuje proti nacistům do ruky argument tím, že si do parlamentu kanaďani pozvou stoletýho ukrajinca kterej bojoval v SS v divizi galizien a pak mu za to ve stoje tleskaj... :D
(Válečné zločiny spáchané SS divizí Galizien
28. února 1944 vypálení a vyvraždění obce Huta Pieniacka (spolu s Němci a banderovci)
12. března 1944 masakr v klášteře a v přilehlé obci Podkamień (spolu s banderovci)
16. dubna 1944 masakr v obci Chodaczków Wielki
14. října 1944 vraždění vězňů v cikánském táboře v Belé
25. října 1944 popravy zajatců v Nižné Boci
29. října 1944 vraždění a rabování v Mladoňově u Lazů pod Makytou)
(Válečné zločiny spáchané SS divizí Galizien
28. února 1944 vypálení a vyvraždění obce Huta Pieniacka (spolu s Němci a banderovci)
12. března 1944 masakr v klášteře a v přilehlé obci Podkamień (spolu s banderovci)
16. dubna 1944 masakr v obci Chodaczków Wielki
14. října 1944 vraždění vězňů v cikánském táboře v Belé
25. října 1944 popravy zajatců v Nižné Boci
29. října 1944 vraždění a rabování v Mladoňově u Lazů pod Makytou)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Akorát je blbý, že se slovo kanada nedá na rozdíl od ruSSka psát se dvěma SS... nu což, budu psát kanaDDa... :D:D
Nahlásit
To jméno toho veterána zní poněkud česky. A je známo, že čechy Hitler nebral ani do wehrmachtu natož do SS.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit
Tatroš, brali čechy do wehrmacht (do wehrmacht... ne do wehrnmachtU, U na konci nemá co dělat, neni to TEN ale TA wehrmacht...) ..., pokud se přihlásili o německý občanství a pokud ho pak dostali tak češi klidně ve wehrmacht byli... (btw i synci protektorátního premiéra moravce sloužili v německý branný moci)... a nebo pokud žili na hlučínsku - prajzáci (slezani z hlučínska) totiž dostali německý občanství automaticky, prajzáky němci nebrali jako slovany pro jejich dlouholetou asimilaci v německy mluvícím prostředí... btw na konci války existovala svatováclavská rota SS - česká, to už bylo v době kdy němci vyškrabávali zbytky všeho možnýho :D...
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Souško učitelko Busterixová neučte orla špatně lítat....:):)
wehrmacht se normálně skloňuje v ČJ. Ale pokud bys chtěl, klidně bych ti ten dotaz napsal německy a bez překladače google.:):)
o svatováclavské rotě vím, ale to už byl tuším Adolf po smrti.. ne?
https://ct24.ceskatelevize.cz/…e-wehrmachtu
wehrmacht se normálně skloňuje v ČJ. Ale pokud bys chtěl, klidně bych ti ten dotaz napsal německy a bez překladače google.:):)
o svatováclavské rotě vím, ale to už byl tuším Adolf po smrti.. ne?
https://ct24.ceskatelevize.cz/…e-wehrmachtu
Nahlásit
Tatra, by mně zajímalo, podle čeho se to skloňuje, když to v překladu znamená TA branná moc.... tak proč se v češtině neskloňuje podle ženskýho ale mužskýho rodu... jo a hitler sice po smrti eště nebyl, ale skoro... :D btw jméno toho esesáka skutěčně slovanské je, ačkoliv ne zrovna české... šak to v tom videu je, CO je to za jméno, ne? 8)
Souhlasím • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
To víš čeština dokáže němčinu pěkně zk***it...:) a neptej se mě proč:) a protože tam máš to "U" tak to bude podle vzoru "hrad". souško.
Jaroslav Honka mi nezní moc ukrajinsky...
kdyby Serhij nebo Oleg, tak neřeknu.. nezapomeň že na Ukrajině bylo hodně lidí z R-U a hlavně z čech.
Jaroslav Honka mi nezní moc ukrajinsky...
kdyby Serhij nebo Oleg, tak neřeknu.. nezapomeň že na Ukrajině bylo hodně lidí z R-U a hlavně z čech.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit
Tome sory ale ten počin co ti i***ti v kanadě vyvedli, to je taková d***lita že je to na darwinovu cenu... vrchol ignorance a nevědomosti... tak asi když proti rusku někdo bojoval za druhé světové války, tak asi musí bejt jasné, komu po boku stál a v jaké uniformě... se vsadim, že ti ingoranti z kanady co tam tak dojmutě tlekaskaj hrdinovi ani netušili doteď, že nějací ukrajinci byli v SS za války a že ta jejich divize ani tak moc hrdinně nebojovala proti ruským komunistům, jako spíš vypalovala partyzánský vesnice v týlu za frontou... ale fpoho, kdyby válka trvala dýl, taky bysme měli svoje statečné chlapce z SS který bysme teď mohli oslavovat místo kubiše a gabčíka...
Nahlásit
Good job tatra, uděláme z esesáckýho ukrajince čecha a prodáme to do světa, další pomoc ukrajině ze sraček tentokrát na poli diplomacie... možná zelenski pochvalně zamručí... :D a i kanada uznale pokývá... :D
Nahlásit
Bussi jestli ty nejsi tak nějak zaujatej...:)
Ukrajina byla okupovaná Stalinem stejně jako Pobaltí a kus Polska. To, že pak vítali Němce jako osvoboditele je fakt. Před válkou tam báťuška Stalin vyvolal záměrně hladomor. Kolik že milionů Ukrajinců pošlo na ulicích?
Ukrajina byla okupovaná Stalinem stejně jako Pobaltí a kus Polska. To, že pak vítali Němce jako osvoboditele je fakt. Před válkou tam báťuška Stalin vyvolal záměrně hladomor. Kolik že milionů Ukrajinců pošlo na ulicích?
Nahlásit
BussterX (102/130/150)
Good job tatra, uděláme z esesáckýho ukrajince čecha
jen mě to jméno překvapilo, tebe ne?
Good job tatra, uděláme z esesáckýho ukrajince čecha
jen mě to jméno překvapilo, tebe ne?
Nahlásit
Ehm... stalin sice uzurpoval kus polska v září 39, ale v poodstatě si bral cca to, co patřilo rusku dřív, než z tama poláci vyhnali rusáky, po první světové... 8)
Nahlásit
Nahlásit
Takže dle této lodžiky gottwald byl teda německej prezident, jo? O_o
Nahlásit
On-line Tatrman (27/-/-) NOVÉ
https://cs.wikipedia.org/…krajin%C4%9B#…
xxxxxxxxxxx
LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL
já o tom asi trochu něco vim tatra... a to má bejt co za argument? to je důvod omlouvat proč ukrajinští esesáci vraždili v polsku a na slovensku vesničany? fakt? :D:D:D:D
tak hezky debatujte chlapci, du gamesit 8)
https://cs.wikipedia.org/…krajin%C4%9B#…
xxxxxxxxxxx
LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL
já o tom asi trochu něco vim tatra... a to má bejt co za argument? to je důvod omlouvat proč ukrajinští esesáci vraždili v polsku a na slovensku vesničany? fakt? :D:D:D:D
tak hezky debatujte chlapci, du gamesit 8)
Nahlásit
To nevíme, jeho otec je neznámý...:)
Klement Gottwald byl nemanželským synem chudé zemědělské dělnice. Před 1. světovou válkou se ve Vídni vyučil truhlářem a účastnil se činnosti v dělnickém tělovýchovném hnutí a mezi sociálně demokratickou mládeží. V letech 1915-18 byl vojákem rakousko-uherské armády.
Klement Gottwald byl nemanželským synem chudé zemědělské dělnice. Před 1. světovou válkou se ve Vídni vyučil truhlářem a účastnil se činnosti v dělnickém tělovýchovném hnutí a mezi sociálně demokratickou mládeží. V letech 1915-18 byl vojákem rakousko-uherské armády.
Nahlásit
Proč tam dáváš odkaz na Remka? jaká souvislost??
Nahlásit
Před minutouOn-line Tatrman (27/-/-) NOVÉ
Souhlasím • Nesouhlasím
xxxx
to seš tady první den tatra? nechápeš, čim se stane, že když okopíruju tvůj text s linkem, tak link který nakulky neukáže při kopírování celý tak se zkopíruje jen co je vidět čili se zkomolí? to tě mám ty vole učit i toto? du pařit, uč se sám :P
Souhlasím • Nesouhlasím
xxxx
to seš tady první den tatra? nechápeš, čim se stane, že když okopíruju tvůj text s linkem, tak link který nakulky neukáže při kopírování celý tak se zkopíruje jen co je vidět čili se zkomolí? to tě mám ty vole učit i toto? du pařit, uč se sám :P
Nahlásit
Rusko ztratilo Ukrajinu a všechna území na západě země r.1918, když prohrálo 1. svět. válku.
Podle některých historiků Rusko obdrželo od Německa za ukončení východní fronty úplatek několik milionů marek ve zlatě.[zdroj?] Na straně druhé znamenal významné územní ztráty zhruba 1 milionu kilometrů čtverečních: Rusko přišlo o Finsko, Pobaltí, část Polska, Ukrajinu, Bělorusko a Besarábii, tedy území, na kterém se nacházela přibližně čtvrtina jeho obyvatelstva i průmyslu a většina uhelných dolů.[3]
https://cs.wikipedia.org/…%BD_m%C3%ADr#…
Podle některých historiků Rusko obdrželo od Německa za ukončení východní fronty úplatek několik milionů marek ve zlatě.[zdroj?] Na straně druhé znamenal významné územní ztráty zhruba 1 milionu kilometrů čtverečních: Rusko přišlo o Finsko, Pobaltí, část Polska, Ukrajinu, Bělorusko a Besarábii, tedy území, na kterém se nacházela přibližně čtvrtina jeho obyvatelstva i průmyslu a většina uhelných dolů.[3]
https://cs.wikipedia.org/…%BD_m%C3%ADr#…
Nahlásit
Áno Buster to vieš, že sa dá ukrajovať zo štátu ako sa ti páči. Z ČSR si tiež len tak po Mníchovskej dohode odkrojili, jaj :)
Nahlásit
Hele tohle tehdá povedal Áda o češích:
Samotný Hitler se o tomto zmínil takto: "Naučit národ vládnout zbraněmi znamená dát mu patřičné vzdělání v tomto směru. Kdyby staří Římané nerekrutovali Germány do své armády, tak ti by nikdy neměli možnost stát se skutečnými vojáky a nakonec zničit své původní učitele ... Musíme proto říci kategorické NE na české aspirace na vytvoření národní armády, i kdyby mělo jít jen o zárodek armády. Češi jsou servilní pokud jsou neozbrojení, ale stávají se nebezpečně arogantními když je jim povoleno nosit uniformu. Během dvaceti let nezávislého Československa jsme měli spoustu příležitostí se o tom přesvědčit."
Samotný Hitler se o tomto zmínil takto: "Naučit národ vládnout zbraněmi znamená dát mu patřičné vzdělání v tomto směru. Kdyby staří Římané nerekrutovali Germány do své armády, tak ti by nikdy neměli možnost stát se skutečnými vojáky a nakonec zničit své původní učitele ... Musíme proto říci kategorické NE na české aspirace na vytvoření národní armády, i kdyby mělo jít jen o zárodek armády. Češi jsou servilní pokud jsou neozbrojení, ale stávají se nebezpečně arogantními když je jim povoleno nosit uniformu. Během dvaceti let nezávislého Československa jsme měli spoustu příležitostí se o tom přesvědčit."
Nahlásit
Jakým způsobem ho vlastně pozval? Nikdo z těch přítomných nevěděl kdo tam bude až do poslední chvíle že si o něm nikdo nic nezjistil? Nebo to prostě všichni mají na háku a když jim někdo řekne tleskej tak tleskají?
Nahlásit
Když se odvážím zběsilé myšlenkové konstrukce, tak SSSR byl v roce 1939/1940 spojencem třetí říše... poté co byl sovětský svaz v letě 1941 napaden proradným hitlerem dříve, než stačil stalin jako první napadnout hitlera, tak vlastně ukrajinci/banderovci plynule navázali svou spoluprací se třetí říší na předválečnou politiku sovětského svazu... já bysem na ně nebyl tak přísný.... 8)
Nahlásit
Jsem si jist, že pán, který mi dal anonymní plusko pochopil, že se v mém příspěvku výše jedná o sarkasmus... :*
„Sarkasmus: poslední útočiště skromných a čistých lidí, když se někdo hrubě vloupává do soukromí jejich duše.“ F. M. Dostojevskij - veliký ruSSSSSSSký klasik....
„Sarkasmus: poslední útočiště skromných a čistých lidí, když se někdo hrubě vloupává do soukromí jejich duše.“ F. M. Dostojevskij - veliký ruSSSSSSSký klasik....
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.