Dělat skladníka může každý?
Tady čtu, že tomu tak není. Masová migrace z Východu tlačí mzdy dolů a kvalifikovaný člověk je problém. Ale naříkat firmy a podnikatelé budou stále, že českým lidem se nechce makat a že se nikdo nehlásí... Jen výmysly podnikatelů, aby mohli z Východu dovézt svoje ovečky. A pak až je vymačkaj, řeknou státe postarej se o ně z peněz daňových poplatníků.
https://www.prahain.cz/…l-14655.html?…
https://www.prahain.cz/…l-14655.html?…
Jj,tak jak brečí, že nemají lidí, ale od určitého věku ti pochválí životopis a ocení zkušenosti, ale přednost dostane fiktivní "vhodnější " uchazeč :))
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Nerozporuju cos napsal tatroš, jen taková poznámka k té konkrétní situaci konkrétního člověka kterou ten článek popisuje - kamoš ing ekonom dělal kdysi středního manažera u jednoho distributora PHM a měl pod sebou nějaký filiálky v česku, po reorganizaci byl odejit a seděl pár let na pracáku a staral se o děcka a jeho stará živila rodinu, nevzal žádnou práci pod jeho úroveň i za tu cenu že pár let vybíral... špatně se neměli mimochodem... tak, tento kamoš mi vysvětlil, že když máš vzdělání a praxi na určitým levelu, tak se nikdy nemůžeš hlásit na práci kvalifikačně o pár levelů nižších, ale dycky jenom na stejnou nebou vyšší úroveň... protože pro každýho zaměstnavatele bude jinak prostě divnej a podezřelej... a pokud už se fakt na tu nižší kvalifikační úroveň dostaneš tak pak zas budeš mít přesně opačnej problém - sehnat pak práci na kvalifikačním levelu odpovídajícímu tvýmu vysokýmu vzdělání a praxi, prostě ti ta etapa posere živvotopis... tak mi to tehdy kamoš vysvětlil...
Nahlásit
Jj,Bussova, to má svou logiku, tak jako naříkaní firem je národním sportem :)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit
Buss je to docela možný.
Ale na druhou stranu ty roky na pracáku, kdy čekal na stejnou nebo vyšší pozici mu v životopise udělaj úplně stejnej bordel, jakoby dělal skladníka v Tescu, si myslím, páč bude podezřelej úplně stejně.
Jedno je jistý, vyšší a vysoká kvalifikace je překážka vždycky na českým pracovním trhu nikoliv výhoda. To by se mělo učit na školách a ne opak.
Nebo co pak napsal ten tvůj kámoš do CV o těch "pár letech" na pracáku?:)
Ale na druhou stranu ty roky na pracáku, kdy čekal na stejnou nebo vyšší pozici mu v životopise udělaj úplně stejnej bordel, jakoby dělal skladníka v Tescu, si myslím, páč bude podezřelej úplně stejně.
Jedno je jistý, vyšší a vysoká kvalifikace je překážka vždycky na českým pracovním trhu nikoliv výhoda. To by se mělo učit na školách a ne opak.
Nebo co pak napsal ten tvůj kámoš do CV o těch "pár letech" na pracáku?:)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit
Brečite sice hezký. Ale kdo chce tak práci najde.
Většinou se nejde hned do vedoucích funkci, ale dělá se to postupně. Co jsem dělal já tak každý nastupující manažer dělal minimálně týden třeba i na lince.
A bývalí kolega si zařídil měsíc, aby poznal provoz.
Dnes dělá šéfa podniku a je oblíben. Protože řekne vše na rovinu a mimo jiné ho nikdo neokecá, že to nejde
Většinou se nejde hned do vedoucích funkci, ale dělá se to postupně. Co jsem dělal já tak každý nastupující manažer dělal minimálně týden třeba i na lince.
A bývalí kolega si zařídil měsíc, aby poznal provoz.
Dnes dělá šéfa podniku a je oblíben. Protože řekne vše na rovinu a mimo jiné ho nikdo neokecá, že to nejde
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit
Možná by ses franci měl naučit pořádně číst, tady nikdo nebreci, jen se popisuje praxe našich firem.Ja práci mám, ale také jsem se setkal se skrytou věkovou diskriminací takže pohádky o oblíbených šéfech a šťastných koncích jak v pohádkách určitě neplatí všude, to si můžeš vykládat s dětmi na prvním stupni ZŠ.
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
Tatroš no co mi tehdy řikal, tak zaměstnavatel naopak prej ocení, když vysoce kvvalifikovaný expert zná svoji cenu a nejde pod svoji úroveň, takže ne, nedělají prej v tomto případě roky na pracáku žádnou škodu, zdůrazňuju - V TOMTO PŘÍPADĚ... ale on pak stejně zvolil jinou cestu - prodali s rodinou nějakej rodinnej majetek a rozjel vlastní byznys, takže už dávno zaměstnává sám sebe :D
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit
Abysme si rozuměli - mě třeba sere, že se fyjalová pětikoala chystá nakupovat supermoderní bojový letadla z USA za miliardy a na druhá straně chcou škrtat peníze so školství... v týmu prezidenta agenta pávka sedí týpek kterej má byznys v americké firmě a sponzoroval pávkovu předvolební kampaň.... náhoda?
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit
By mě zajímalo, zda ty dovezené ovečky umí česky, protože se musí umět pohybovat ve skladovém systému. Tzn přijímat a vydávat zboží přes skladový systém - ovládání pc včetně tisku dodacích papírů. Takže za malý peníz hodně práce + nakládání aut a kamionů s VZV. + zodpovědnost za vykonanou práci.
Zkušenosti hrají prim.
Zkušenosti hrají prim.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 5
Nahlásit
Proč česky, když skoro všechny logistický skladový systémy běží v angličtině? :-)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit
Milá Tretro,
odpověď na tvůj dotaz máš v diskuzi přílo pod článkem, není potřeba to dávat i sem:
" Ten příběh je strašná slatanina. Zaprvé nikdo z velkých firem nechce přijmout "elitního" manažera na pozici dělníka z toho důvodu, že budou panovat obavy ze jde o zaměstnání na oko, kvůli vykrádání knowhow atp(kdoví jestli to tak nebylo).
Zadruhé. Přihlásil se na pozici a vzali cizince co budou dělat za pár, no hrůza. Určitě není kolem dalších 100 poptávek , kde by ho vzali hned."
odpověď na tvůj dotaz máš v diskuzi přílo pod článkem, není potřeba to dávat i sem:
" Ten příběh je strašná slatanina. Zaprvé nikdo z velkých firem nechce přijmout "elitního" manažera na pozici dělníka z toho důvodu, že budou panovat obavy ze jde o zaměstnání na oko, kvůli vykrádání knowhow atp(kdoví jestli to tak nebylo).
Zadruhé. Přihlásil se na pozici a vzali cizince co budou dělat za pár, no hrůza. Určitě není kolem dalších 100 poptávek , kde by ho vzali hned."
Nahlásit
Milá Lepro,
že budou panovat obavy ze jde o zaměstnání na oko, kvůli vykrádání knowhow
toto je úplná hovadina, ve skladu krást know how? Kdyby se hlásil o práci v CERNu tak neřeknu, ale co chceš krást ve skladu? Navíc by bylo mnohem rychlejší se tam nehlásit a rovnou dát nějakýmu stálýmu zaměstnanci obálečku a fotky a info ti dodá. Takže kravina.
re:Přihlásil se na pozici a vzali cizince co budou dělat za pár, no hrůza. Určitě není kolem dalších 100 poptávek , kde by ho vzali hned."
Tak asi to problém je obecně nikoliv ojediněle.jak se snažíš podsunout. Stejně firmy diskriminují okatě a masově z důvodu věku např. Když tě odmítnou, že jsi překvalifikován( v překladu lepší než my stávající vedoucí pracovníci), tak ti to moc chuti v dalším zkoušení výběrek nedodá.
že budou panovat obavy ze jde o zaměstnání na oko, kvůli vykrádání knowhow
toto je úplná hovadina, ve skladu krást know how? Kdyby se hlásil o práci v CERNu tak neřeknu, ale co chceš krást ve skladu? Navíc by bylo mnohem rychlejší se tam nehlásit a rovnou dát nějakýmu stálýmu zaměstnanci obálečku a fotky a info ti dodá. Takže kravina.
re:Přihlásil se na pozici a vzali cizince co budou dělat za pár, no hrůza. Určitě není kolem dalších 100 poptávek , kde by ho vzali hned."
Tak asi to problém je obecně nikoliv ojediněle.jak se snažíš podsunout. Stejně firmy diskriminují okatě a masově z důvodu věku např. Když tě odmítnou, že jsi překvalifikován( v překladu lepší než my stávající vedoucí pracovníci), tak ti to moc chuti v dalším zkoušení výběrek nedodá.
Souhlasím • Nesouhlasím - 3
Nahlásit
Racionalne smyslejici clovek, ktery neco umi, zna svoji cenu a je invencni si najde dobrou praci do tejdne. Zbytek holt musi na pracak, aby to za ne nekdo zaridil. Btw ti hosi z vychodu umej makat, nejsou lini a nemyslej si, ze jsou ajnstajni, cili opak vetsiny remcanicich Cechu ... -)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 4
Nahlásit
Sorry, icko, ještě jsem neslyšel že by pracáku někomu zajistil dobrou práci, tu si opravdu musíš najít sám , ale do tejdne, aspoň mimo Prahu, je zas pohádka ovčí babičky:)
Souhlasím • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Íčko, s tím m posledním si dovolím částečně nesouhlasit :-) s pohromami po těchto inženýrech z východu bojuju dnes a denně :-) nad nimi co se týče kurvení práce jsou už snad jen manageři :-) čest výjimkám samozřejmě :-)
A sehnat v našem regionu solidní práci je též skoro nemožné :-)
A sehnat v našem regionu solidní práci je též skoro nemožné :-)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit
Od sestřenice syn má truhlářskou dílnu. V ústeckém kraji a i když vždy nabízel k nimalně průměrnou mzdou tak shání roky marně.
On totiž nikdo nechce dělat rukama
On totiž nikdo nechce dělat rukama
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit
Tak kdo by taky šel dělat rukama, když si za trojnásobek stačí nazout šp**atý boty, nasadit arogantní xicht, prohánět se po fabrice a všecky akorát srát :-)
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit
Power a názvy výrobků jsou též v angličtině?
Nahlásit
Naštěstí na pracák nemusím a nebudu muset snad nikdy :p A pane Jez s PC umí i malé děti a tisk papíru není nijak náročné opravdu :dd
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Pravda dnešní děti umí pracovat mnohem lépe s pc. Jen by mě zajímalo, co by dělaly s psacím strojem, kdyby pc neměli, jako za našich mladých let. Zda by dokázaly vložit papír do stroje a nadatlovat ( napsat) dopis. Jak by jim to dlouho trvalo? Dokázal by jste to také?
Souhlasím • Nesouhlasím - 4
Nahlásit
Trvalo by jim to kratsi dobu, nez tobe. Navic proc sem tahas psaci stroj? On se nekde dnes pouziva ve skladu? ... :-)
Btw by urcite zvladli napsat spravne "byste" misto "by jste" ... :-)
Btw by urcite zvladli napsat spravne "byste" misto "by jste" ... :-)
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit
Hmm, tak to jo, když to tvrdíš ty.
Tipuju, že bys jim nabídl to samé, co jsi nabídl panu Supervajzovi.
Tipuju, že bys jim nabídl to samé, co jsi nabídl panu Supervajzovi.
Nahlásit
A co jsem mu nabidnul? Hm? Co zase vypotis za nesmysl? :-)
Nahlásit
Tatrman: Z východu i z globálního jihu. A už řadu let.
Nejzajímavější je ale reakce občanů. Jeden by očekával, že se budou snažit vše, co ekonomickou migraci usnadňuje a umožňuje odstranit a omezit. Místo toho poslední volby vyhrála pětikoalice stran, které migraci nijak omezovat nechtějí a naopak dělají všechno pro její posílení.
Nejzajímavější je ale reakce občanů. Jeden by očekával, že se budou snažit vše, co ekonomickou migraci usnadňuje a umožňuje odstranit a omezit. Místo toho poslední volby vyhrála pětikoalice stran, které migraci nijak omezovat nechtějí a naopak dělají všechno pro její posílení.
Nahlásit
Před hodinouOff-line I8051 (52/184/97)
Souhlasím • NesouhlasímNahlásit
Dej si klystýr a bude tí líp.
Souhlasím • NesouhlasímNahlásit
Dej si klystýr a bude tí líp.
Nahlásit
Mohl by někomu nastavit. :-)))
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 4
Nahlásit
Vy jste pane Jez čím dál tím vĕtší blbeček :\
Nahlásit
Supervisor (17/181/70) Nehádejte se, jako nezaujatý můžu s klidem říct, že blbečkové jste oba. :D Nebudu tu vytahovat něčí konverzaci, ale i ty máš svoje. :D
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Nemel a ukaž. Mmch. nezaujatý by to neřešil ...
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.