Je potřeba povstat!

Tohle už takhle dál nejde.
Češi jsou nejodíranějším národem v Evropě, zjistila OECD.
Jedním z klíčových důvodů toho, proč čeští pracovníci vidí ve své výplatě relativně nejmenší část toho, co skutečně odpracují, je enormní odliv vytvořeného bohatství z Česka do zahraničí.
Stovky miliard korun hodnoty odpracované a vytvořené na území Česka tak mizí „za kopečky“ – místo na výplatnicích lidí v Česku končí na kontech zahraničních akcionářů matek tuzemských dceřiných společností.
Češi se nechávají „odírat“, a ještě přitom „drží pusu a krok“. Pro zahraniční firmy tak Česko stále představuje „oázu“ poměrně levné, poslušné, nereptající a současně kvalifikované pracovní síly.
https://faei.cz/…etove-banky/?…
Můj dotaz: Zdá se vám tohle koloniální postavení zaměstnanců v ČR normální? Co dělá vláda proti tomu?
Češi jsou nejodíranějším národem v Evropě, zjistila OECD.
Jedním z klíčových důvodů toho, proč čeští pracovníci vidí ve své výplatě relativně nejmenší část toho, co skutečně odpracují, je enormní odliv vytvořeného bohatství z Česka do zahraničí.
Stovky miliard korun hodnoty odpracované a vytvořené na území Česka tak mizí „za kopečky“ – místo na výplatnicích lidí v Česku končí na kontech zahraničních akcionářů matek tuzemských dceřiných společností.
Češi se nechávají „odírat“, a ještě přitom „drží pusu a krok“. Pro zahraniční firmy tak Česko stále představuje „oázu“ poměrně levné, poslušné, nereptající a současně kvalifikované pracovní síly.
https://faei.cz/…etove-banky/?…
Můj dotaz: Zdá se vám tohle koloniální postavení zaměstnanců v ČR normální? Co dělá vláda proti tomu?

Uplne si to plasticky predstavujem, tatrman ma v ruke cokoladovu sudlicu a liborek knedla, zvany mak, sa ohana okovanou kabelkou. Obaja si uz rok neumyvaju zuby, cim sa ich uhryznutie stalo potencialne smrtelne ako uhryznutie varanom komodskym. Ktoz jsou tepli bojovnici a zakona jeho... :))
Souhlasím - 7 • Nesouhlasím - 5
Nahlásit

Bez uz s tim dop***le, tatrmane blba a otravna. Jsi jak osina v p***li ... :-)
Souhlasím - 14 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

Šak povstaň, já si eště poležim 8)
Souhlasím - 8 • Nesouhlasím
Nahlásit

O čem točíš, tatro? Co si pamatuju, věci jako náborové příspěvky 50tis. + výplaty jaké jsou tady nikdy nebyly. Tak si zase sedni.
Souhlasím - 11 • Nesouhlasím
Nahlásit

Tatrmane hastrmane meloun byl kdysi velký hit.
Ale to ty nejsi ani náhodou jen meleš a navíc stále stejně
https://youtu.be/fJecUS4LdWM?…
Ale to ty nejsi ani náhodou jen meleš a navíc stále stejně
https://youtu.be/fJecUS4LdWM?…
Souhlasím - 6 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

To jsi zjistil až teď jo, no tady to tak vyřešíš. Každej svého štestí strůjcem. Největší dezoláti jsou úkačka, makaj u nich za hovno a ještě po nich střílej
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Tygr728 (30/190/90) NOVÉ
To jsi zjistil až teď jo
ne, já to vím dlouho, ale OECD a světová banka na to přišla až po 34 letech.
To jsi zjistil až teď jo
ne, já to vím dlouho, ale OECD a světová banka na to přišla až po 34 letech.
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 7
Nahlásit

Tatrman: 1. Nejodíranější národ. 2. Zdá se vám tohle koloniální postavení zaměstnanců v ČR normální? 3. Co dělá vláda proti tomu?
1. Není to nic nového. Je to dlouhodobě známá věc. Vznikly o tom články i knížky. A není to ani tak národ (jak vyvozuješ z celkového numera), ale spíše určité jeho skupiny, resp. třídy.
2. Z morálního hlediska ne (a nejsou to jen zaměstnanci, ale také nájemníci bytů či půdy, spotřebitelé atd.). Jinak však bohužel ano, alespoň prozatím, ostatně na jedné straně kolonialismus, na druhé straně poddanství, resp. nevolnictví, trvající řadu století, nebylo v zásadě nic jiného. Názvy, formy a rozsah se proměňují, podstata dobývání renty zůstává.
3. Nedělá proti tomu nic, a je zcela pochopitelné a z jejího hlediska správné, že nic nedělá. Tebe nezastupují, zastupují zájmy těch, (slušně řečeno) kteří je volili. Jsou to politické strany, jejichž smyslem je udržovat status quo. Kdo by je jinak příště sponzoroval, když ne skupiny, které na tom stavu vydělávají?
1. Není to nic nového. Je to dlouhodobě známá věc. Vznikly o tom články i knížky. A není to ani tak národ (jak vyvozuješ z celkového numera), ale spíše určité jeho skupiny, resp. třídy.
2. Z morálního hlediska ne (a nejsou to jen zaměstnanci, ale také nájemníci bytů či půdy, spotřebitelé atd.). Jinak však bohužel ano, alespoň prozatím, ostatně na jedné straně kolonialismus, na druhé straně poddanství, resp. nevolnictví, trvající řadu století, nebylo v zásadě nic jiného. Názvy, formy a rozsah se proměňují, podstata dobývání renty zůstává.
3. Nedělá proti tomu nic, a je zcela pochopitelné a z jejího hlediska správné, že nic nedělá. Tebe nezastupují, zastupují zájmy těch, (slušně řečeno) kteří je volili. Jsou to politické strany, jejichž smyslem je udržovat status quo. Kdo by je jinak příště sponzoroval, když ne skupiny, které na tom stavu vydělávají?
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím - 8
Nahlásit

Hele nic noveho, lidi to vi, ale maj to u p***le...
Kdo vi jestli cesky narod zlomila Bila hora nebo piti piva, ktere dokaze cloveka dostat do takoveho stavu, ze je mu vsecko u p***le...
Ale jakoze kde by si chtel delat nejake poustani jako??
Si spomen jak to vypadalo v cesku za dob falesne plandemie co? 98% ovci a otroku nosilo pekne a poslusne nahubek a nechali si denne strkat nesmyslne spejle do hlavy, tak v takovem state, kde vetsina lidi nema sebeuctu a sebehodnotu bys chtel delat nejake povstani? No to asi tezko...
Kdo vi jestli cesky narod zlomila Bila hora nebo piti piva, ktere dokaze cloveka dostat do takoveho stavu, ze je mu vsecko u p***le...
Ale jakoze kde by si chtel delat nejake poustani jako??
Si spomen jak to vypadalo v cesku za dob falesne plandemie co? 98% ovci a otroku nosilo pekne a poslusne nahubek a nechali si denne strkat nesmyslne spejle do hlavy, tak v takovem state, kde vetsina lidi nema sebeuctu a sebehodnotu bys chtel delat nejake povstani? No to asi tezko...
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 7
Nahlásit

Kazdy musi zacit u sebe, protoze vybojovavat svobodu a dustojne podminky pro masu, ktera o to nestoji, je nejen mrhani casem a energii, ale je to i kontraproduktivni...
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím - 6
Nahlásit

Tak weave, povstan a bojuj. Coze? Ze sedis jen za klavesnici? Aha ... :-)
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím
Nahlásit

Já mám povstání pokaždý, když se probudím.
Souhlasím - 6 • Nesouhlasím
Nahlásit

Ono se prostě stejně nabízí otázka....bojovat za lepší podmínky pro sebe je v pořádku a správně, ale nejsem si jistej jestli má smysl bojovat nebo jak někdo říká povstat za lepší podmínky pro nějaký d***ly který by tobě jinak klidně vrazili nůž do zad nebo se po tobě svezli.
Je pár poctivejch jezedáků z Hoštic, kterým bych zlepšení moc přál...Ale když vidím většinu lidí okolo sebe tak proč? co je mi do nich ve finále? proč bych se měl starat jestli jejich platy jsou adekvátní podle nějakejch tabulek?
Je pár poctivejch jezedáků z Hoštic, kterým bych zlepšení moc přál...Ale když vidím většinu lidí okolo sebe tak proč? co je mi do nich ve finále? proč bych se měl starat jestli jejich platy jsou adekvátní podle nějakejch tabulek?
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím
Nahlásit

Jako je fakt, že kdyby Francouzi viděli jak nás stát a korporace odírají, asi by vyhlásili generální stávku na týden .D
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

Titan: týden?
málo, provedli by min. druhou francouzskou revoluci včetně poprav na gilotině. Oni se tam hádaj o prkotinách v porovnání s našima dlouholetýma poměrama.
málo, provedli by min. druhou francouzskou revoluci včetně poprav na gilotině. Oni se tam hádaj o prkotinách v porovnání s našima dlouholetýma poměrama.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 6
Nahlásit

Tygr728 (30/190/90)
Ono se prostě stejně nabízí otázka....bojovat za lepší podmínky pro sebe je v pořádku a správně, ale nejsem si jistej jestli má smysl bojovat nebo jak někdo říká povstat za lepší podmínky pro nějaký d***ly
To už je složitější, tady asi jde o to, jestli sebe považuješ za izolovanou jednotku, na kterou nemá vliv okolí, pak ano, pak by platilo, cos napsal.
Já si však myslím, že to, jak se má celá společnost ovlivňuje i můj život. Tzn. pokud je drtivá většina dlouhodobě okrádána a malá skupinka se veze, tak ta nálada ve společnosti nebude dobrá a budou tady karmický problémy i v budoucnu, kdy se to otočí. Podle mě je lepší tomu zabránit včas a najít rovnováhu. Jakákoli disbalance vede v budoucnu k turbulencím a zákon zachování energie(akce-reakce) je neúprosný. Chca nechca, i ti co si dnes myslí, že s ostatníma vyjebali, budou potrestáni.
Ono se prostě stejně nabízí otázka....bojovat za lepší podmínky pro sebe je v pořádku a správně, ale nejsem si jistej jestli má smysl bojovat nebo jak někdo říká povstat za lepší podmínky pro nějaký d***ly
To už je složitější, tady asi jde o to, jestli sebe považuješ za izolovanou jednotku, na kterou nemá vliv okolí, pak ano, pak by platilo, cos napsal.
Já si však myslím, že to, jak se má celá společnost ovlivňuje i můj život. Tzn. pokud je drtivá většina dlouhodobě okrádána a malá skupinka se veze, tak ta nálada ve společnosti nebude dobrá a budou tady karmický problémy i v budoucnu, kdy se to otočí. Podle mě je lepší tomu zabránit včas a najít rovnováhu. Jakákoli disbalance vede v budoucnu k turbulencím a zákon zachování energie(akce-reakce) je neúprosný. Chca nechca, i ti co si dnes myslí, že s ostatníma vyjebali, budou potrestáni.
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 5
Nahlásit

Jakákoli disbalance vede v budoucnu k turbulencím a zákon zachování energie(akce-reakce) je neúprosný
--------------
Aneb kdyz nevzdelany rudoch, ovladajici sotva malou nasobilku, zacne placat o fyzice, o ktere nec nevi a mota zakon zachovani energie s tretim Newtonovym zakonem ... :-)
Tatrman (27/-/-)
Chca nechca, i ti co si dnes myslí, že s ostatníma vyjebali, budou potrestáni.
------------
Potrestani budou spise ti, co nic neumi, do vseho kecaj a vsem vyhrozujou znarodnenim (=tatrmani) ... :-)
--------------
Aneb kdyz nevzdelany rudoch, ovladajici sotva malou nasobilku, zacne placat o fyzice, o ktere nec nevi a mota zakon zachovani energie s tretim Newtonovym zakonem ... :-)
Tatrman (27/-/-)
Chca nechca, i ti co si dnes myslí, že s ostatníma vyjebali, budou potrestáni.
------------
Potrestani budou spise ti, co nic neumi, do vseho kecaj a vsem vyhrozujou znarodnenim (=tatrmani) ... :-)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit

Já myslel že trest je za nějaký protizákonný čin tak co s tím mají společný ti kteří se mají dobře ale nic neprovedli?
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

On ma tatrman v jednom pravdu, on je luza a ma myslenie luzy. Nemaju potrebu nieco v zivote dokazat, nieco vybudovat, niekam sa posunut. Oni hovno robia, nemaju ziadne schopnosti a len sa hecuju, ako raz s tymi uspesnymi vyjebu. A ked ich tymto pristupom nabobtna dostatocny pocet, tak urobia, cim sa teraz len vyhrazaju. Takze ano, treba zial brat aj tuto nechutnu zavistlivu luzu vazne, historia je toho mementom.
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Bombakul (28/175/70)
Já myslel že trest je za nějaký protizákonný čin tak co s tím mají společný ti kteří se mají dobře ale nic neprovedli?
No to je právě známý omyl šizuňků a keťasů. Zákon je umělý výmysl společnosti,který jen dává moc nad lidma vládnoucí vrstvě v dané době. Je to nástroj moci nikoliv nástroj spravedlnosti.
Uvedu jasnej příklad: Norimberské zákony v Třetí říši např.
nebo covidový nařízení vlády v době nedávné... zákazy zpívat, chodit po lese bez roušky apod...
Takže pozor, zákonné neznamená mravné či spravedlivé. Na onom světě se spravedlnost bude hodnotit úplně jinak než na tom pozemském ďábelském. A určitým lidem narubou pořádně po zásluze na záda.
No to je právě známý omyl šizuňků a keťasů. Zákon je umělý výmysl společnosti,který jen dává moc nad lidma vládnoucí vrstvě v dané době. Je to nástroj moci nikoliv nástroj spravedlnosti.
Uvedu jasnej příklad: Norimberské zákony v Třetí říši např.
nebo covidový nařízení vlády v době nedávné... zákazy zpívat, chodit po lese bez roušky apod...
Takže pozor, zákonné neznamená mravné či spravedlivé. Na onom světě se spravedlnost bude hodnotit úplně jinak než na tom pozemském ďábelském. A určitým lidem narubou pořádně po zásluze na záda.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 4
Nahlásit

Tatrman: A kam by jsi to chtěl vrátit? Do komunismu? Podívej se sám, jak dnes "trpíme" :)
Běžný nákup
Chléb 0.5 kg
rohlík 10 ks
máslo 250 g
mléko polotučné 2 l
vejce 10 ks
sýr eidam 100 g
šunka vepřová 100 g
kuře chlazené 1 kg
cukr krystal 1 kg
mouka hladká 1 kg
brambory 1 kg
jablka 1 kg
pivo lahvové 2 ks
káva zrnková „standard“ 100 g
čokoláda mléčná 1 tbl.
toaletní mýdlo 1 ks
tužková baterie 2 ks
Ceny jsou přepočteny podle mediánu příjmů, což bylo 3 000 Kčs v roce 1989 a 35 169 Kč v roce 2022. V tomto poměru je stokoruna z roku 1989 jako 1 170 Kč roku 2022 – a naopak stokoruna z roku 2022 odpovídá cca 8,50 Kčs roku 1989.
Porovnání cen 1989 ku roku 2022
Cena v roce 1989: 143 Kčs
Cena v roce 2022: 560 Kč
V roce 1989 byl nákup o 200% dražší
Poznámka: Medián je prostřední hodnota - polovina lidí si vydělá víc, polovina méně (průměrná mzda je méně reprezentativní, eliminuje extrémy)
Zdroj: https://www.zakomunistu.cz
Běžný nákup
Chléb 0.5 kg
rohlík 10 ks
máslo 250 g
mléko polotučné 2 l
vejce 10 ks
sýr eidam 100 g
šunka vepřová 100 g
kuře chlazené 1 kg
cukr krystal 1 kg
mouka hladká 1 kg
brambory 1 kg
jablka 1 kg
pivo lahvové 2 ks
káva zrnková „standard“ 100 g
čokoláda mléčná 1 tbl.
toaletní mýdlo 1 ks
tužková baterie 2 ks
Ceny jsou přepočteny podle mediánu příjmů, což bylo 3 000 Kčs v roce 1989 a 35 169 Kč v roce 2022. V tomto poměru je stokoruna z roku 1989 jako 1 170 Kč roku 2022 – a naopak stokoruna z roku 2022 odpovídá cca 8,50 Kčs roku 1989.
Porovnání cen 1989 ku roku 2022
Cena v roce 1989: 143 Kčs
Cena v roce 2022: 560 Kč
V roce 1989 byl nákup o 200% dražší
Poznámka: Medián je prostřední hodnota - polovina lidí si vydělá víc, polovina méně (průměrná mzda je méně reprezentativní, eliminuje extrémy)
Zdroj: https://www.zakomunistu.cz
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Ríšo běžte už do p***le s tím komunismem. Sakra tak čtete ty příspěvky hlavou nebo p***lí? Já tady píšu o něčem jiným a vy vždycky narukujete s komunismem. Mrkni se znova na článek v úvodu, tam to máš si myslim jasně.
Nechci koloniální postavení českýho zaměstnance v porovnání s tím na Západě. Necítím se jako otrok a nejsem ničí otrok. Asi nemám slovanský geny, který tady evidentně převažujou a s tím i myšlení - Slave-Sklave. Už mě s tím češi lezou na nervy, jak si nechaj srát na hlavu.
Nechci koloniální postavení českýho zaměstnance v porovnání s tím na Západě. Necítím se jako otrok a nejsem ničí otrok. Asi nemám slovanský geny, který tady evidentně převažujou a s tím i myšlení - Slave-Sklave. Už mě s tím češi lezou na nervy, jak si nechaj srát na hlavu.
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím - 5
Nahlásit

Víš, kdo pronesl tuhle dnes velmi aktuální větu?:
„Češi jsou jako cyklisti. Nahoře se hrbí a dole šlapou“.
„Češi jsou jako cyklisti. Nahoře se hrbí a dole šlapou“.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 4
Nahlásit

Hele tatrmane a co proti tomu má vláda dělat? Napřed se bečí že je nutný sem natahat zahraniční investory a když to udělají a postaví se tu fabriky tak je to špatně protože z nás dělají montovnu ale když tady nebudou tak polovina čechů chcípne hlady protože nic jinýho než stát u pásu neumí a jestli narážíš na daňové ráje tak ty sou všude klidně si do podnikat do zahraničí a někde máš dokonce daňový odpočet ve výši až 150%
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Největší p***l na tom je, že tihle lidi, co mají plnou hubu zlých podnikatelů, o volbách půjdou a hodí to estébákovi.
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Nikam nepůjdou, jen zkouší kolik češi snesou. A kdyby šli, tak žádná škoda to nebude. Stejně jen přebalujou zboží a nic nevyráběj. Aspoň by to stát konečně donutilo ke smysluplným rekvalifikacím a restrukturalizaci ekonomiky, která přinese vyšší příjmy lidem.
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím - 4
Nahlásit

Vyšší příjmy ti přinese to, že něco umíš a tvá práce má hodnotu, za kterou je někdo ochoten adekvátně zaplatit.
Kdežto když umíš hovno, tak budeš žít z ruky do držky za každé vlády.
A btw, ty tvoje rekvalifikace jsou k dispozici už dávno a každýmu.
Kdežto když umíš hovno, tak budeš žít z ruky do držky za každé vlády.
Nahlásit

Někdo musí být v té Evropě první :D tak si nestěžuj.
Dividendy jsou jako pasivní příjem to nejlepší co můžeš mít. Samosebou nemůžeš dávat všechny vejce do jednoho koše.
Sám mám s “podnikateli dobré a špatné zkušenosti”.
Dividendy jsou jako pasivní příjem to nejlepší co můžeš mít. Samosebou nemůžeš dávat všechny vejce do jednoho koše.
Sám mám s “podnikateli dobré a špatné zkušenosti”.
Nahlásit

masérskej kurz ani základy windows ti žádnou práci nepřinesou...psal jsem o smysluplnejch rekvalifikacích.
masérskej kurz ani základy windows ti žádnou práci nepřinesou...psal jsem o smysluplnejch rekvalifikacích.
Nahlásit

Tatrman (27/-/-)
---------------
A jake jsou ty tve smysluplne rekvalifikace? Fakt by me to zajimalo ... :-)
---------------
A jake jsou ty tve smysluplne rekvalifikace? Fakt by me to zajimalo ... :-)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit

Rekvalifikační kurz na rentiéra by mě asi dokázal naplnit uspokojením 8)
Nahlásit

Proč by měl stát zařizovat nějaký rekvalifikace? To si neumíš zvednout/změnit kvalifikaci sám? Nevím, proč bych to měl nějaký lemře platit, sám se taky vzdělávám za svoje ...
Nahlásit

Je to sice proti logike a moralke, ale kazdy schopny clovek sa musi starat aj o svojich parazitov, ako je napriklad tatrman. Ak si svojho parazita dostatocne neprikrmis, tak ti vyhladne a pri najblizsej prilezitosti, ti podreze krk a prezerie, to co si vytvoril. To je dan zo schopnosti :))
Nahlásit

Nie je Vám hanba, že škodoradostne sypete piesok do súkolia proletariátu ? :)
Nahlásit

Psal jsem o restrukturalizaci ekonomiky a tam je rekvalifikace nutná. Tzn. obory, který maj budoucnost a zvyšují přidanou hodnotu. Řemesla, IT, CNC, robotics, pečovatelský kurzy.
Když si otevřeš nabídku od Jurečky tak , je tam vše ostatní jen tohle ne, asi záměr směřující k zaostalosti do budoucna. Navíc spousta podmínek, kdo to může dělat a kdo ne.
Když projevíš zájem rovnou ti řeknou, ale vám to neschválíme, páč nemáte technické vzdělání, tak to ani nezkoušejte, nemá to cenu. Takhle ale tu transformaci neuděláš.
Když si otevřeš nabídku od Jurečky tak , je tam vše ostatní jen tohle ne, asi záměr směřující k zaostalosti do budoucna. Navíc spousta podmínek, kdo to může dělat a kdo ne.
Když projevíš zájem rovnou ti řeknou, ale vám to neschválíme, páč nemáte technické vzdělání, tak to ani nezkoušejte, nemá to cenu. Takhle ale tu transformaci neuděláš.
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

Pár řemeslníků kteří mají jen rekvalifikaci sem měl čest poznat a jako zrovna tohle bych zakázal pod trestem hrdelním
Nahlásit

Bombakul (28/175/70) NOVÉ
Pár řemeslníků kteří mají jen rekvalifikaci sem měl čest poznat a jako zrovna tohle bych zakázal pod trestem hrdelním
Věřím, ale tohle už je otázka kvality kurzů. Jak je to nastavený. A opět kontrola státu. Pokud to berou podnikavci (nabízející kurzy)jen jako dotaci od státu a sbohem a šáteček, tak je to na pi..ču.
Věřím, ale tohle už je otázka kvality kurzů. Jak je to nastavený. A opět kontrola státu. Pokud to berou podnikavci (nabízející kurzy)jen jako dotaci od státu a sbohem a šáteček, tak je to na pi..ču.
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

Naco pečovatelský kurzy? máte doma přebytečnou babičku? prodejte ji do psích konzerv... 8)
Nahlásit

BussterX (102/130/150) NOVÉ
Naco pečovatelský kurzy? máte doma přebytečnou babičku?
hele zrovna tohle bude byznys století, už dnes platí ve švajcu 5000€ měsíčně za pečovatele s kvalifikací od Rotes Kreuz .
Naco pečovatelský kurzy? máte doma přebytečnou babičku?
hele zrovna tohle bude byznys století, už dnes platí ve švajcu 5000€ měsíčně za pečovatele s kvalifikací od Rotes Kreuz .
Nahlásit

K té rekvalifikaci: Já se rekvalifikoval ve věku okolo 26 let a trvalo to další 3 roky.
Nahlásit

Tatrman (27/-/-) NOVÉ
Psal jsem o restrukturalizaci ekonomiky a tam je rekvalifikace nutná. Tzn. obory, který maj budoucnost a zvyšují přidanou hodnotu. Řemesla, IT, CNC, robotics, pečovatelský kurzy.
------------
Presne, jak jsem cekal, dostal jsem vycet nerealnych rekvalifikaci. Ono zrovna na tahle remesla potrebujes mit jistej zaklad, mysleni, samostatnost a invenci, protoze z ucetniho nebo kadernika ani 20 kurzama obrabece nebo ajtaka neudelas. A kdo neco umi a chce z toho neco delat, nauci se to sam ... :-)
------------
Presne, jak jsem cekal, dostal jsem vycet nerealnych rekvalifikaci. Ono zrovna na tahle remesla potrebujes mit jistej zaklad, mysleni, samostatnost a invenci, protoze z ucetniho nebo kadernika ani 20 kurzama obrabece nebo ajtaka neudelas. A kdo neco umi a chce z toho neco delat, nauci se to sam ... :-)
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit

Tatrman (27/-/-) NOVÉ
---
Masérskej kurz uděláš aby sis šáhnul, a základy windows abys věděl jak to dát na internet :-))
Takže jsou smyslupný :)
---
Masérskej kurz uděláš aby sis šáhnul, a základy windows abys věděl jak to dát na internet :-))
Takže jsou smyslupný :)
Nahlásit

Tak zrovna řemesla, IT a to ostatní, to fakt není něco, co se naučíš na nějakým večerním kurzu, ale to jsou obory, který se studují roky na klasických školách. Nějakej kurz mi může stačit na to, abych si udělal nějaký jednodušší webovky nebo si doma svépomocí vyměnil zásuvku, ale rozhodně ne na to, aby se tím živil jako profesionál, mein gott...
Já nevím tvl, to si z nás děláš p***l, nebo seš opravdu tak blbej?
Já nevím tvl, to si z nás děláš p***l, nebo seš opravdu tak blbej?
Nahlásit

Jenže třeba pan Jurečka s jeho ansámblem si to myslej taky :-)
Nahlásit

Aleeeee copakse vam falesnym profilum nelibi, ze ste ovce co nosili nahubky poslusne na hube jak k***ti.. no sorry jako, marne to je proste tvrda realita... :D
A od toho se odviji, ze nema zadnou cenu bojovat za hlupaky v tomhle narode...
At si kazky narovna svou pater a sve podminky k zivotu sam...
je mi jasne. ze se to cte nelibě, ale to je soucast vyvoje,,,
A od toho se odviji, ze nema zadnou cenu bojovat za hlupaky v tomhle narode...
At si kazky narovna svou pater a sve podminky k zivotu sam...
je mi jasne. ze se to cte nelibě, ale to je soucast vyvoje,,,
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

No jako můj češtin je tragickej to přiznávám ale tohle se čte fakt nelibě i mě:)
Nahlásit

Je potřeba povstati
přestat si srat do gatí.
Povstaneme, povstaneme,
vytesáme do kamene,
že už vždycky ten náš stát
bude řídit DEZOLÁT
přestat si srat do gatí.
Povstaneme, povstaneme,
vytesáme do kamene,
že už vždycky ten náš stát
bude řídit DEZOLÁT
Nahlásit

Este teraz to na sebe citim, ako sme vsetci po vakcine do dvoch tyzdnov pomreli a cipy zo mna vypadavaju ako grafenove lupiny. Keby si ty dezole d***l radsej nenapadne chodil kanalmi a drzal tu hlupu tlamu :))
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

To nebylo na mně, já to vím, heč :P vlnovka, možná by neškodilo uvedení osloveného, aby nedošlo k mýlce, pokud zprávu adresujeme někomu hloubějš v debatě... :P
Nahlásit

Ale co, dobre vies, ze tebe by som tiez velice rad vypicoval jak svini do valova a onakvejsie, len strasne som lenivy. Tak sa nedistancuj :))
Nahlásit

Stromokocur jk tak sleduji tak zrovna taký libtardští sorosovští chumaji dostávaji po tlamách na slovači právě teď a že právem a proto vysíráš tady :P :P ,, ps: a nechlácholte se že Čezko je jinde poučení na 10let Nutela pujde do roku od válu bude to jízda !
Nahlásit
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.