RIP Ulož.to

Za týden 1.prosince vyjde v platnost nová evropská legislativa, která se dotkne všech, kteří používají portál ulož.to. Jde o to, že od pátku 1.prosince přestane ulož.to umožňovat stahovat soubory, které na portál nahrál někdo jiný.
Máte nějaké alternativy?
Máte nějaké alternativy?

Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit

https://en.wikipedia.org/wiki/BitTorrent
Samozřejmě chceš tahat věci jako distra linuxu a ne dělat něco co by porušovalo autorská práva, jako filmy, či hry. Pokud bys to chtěl dělat, pak bys to totiž měl dělat přes VPN co neloguje tvoji aktivitu a obchůzkuje tvoji IP (což jim musíš věřit) aby ses dal hůř dohledat. Protože torrent funguje tak že nejen stahuješ, ale i sdílíš čímž bys porušoval vlastnická práva. Což zajisté nechceš a tak to nebudeš dělat a jen se bojíš že nebudeš odkud mít ty distra linuxu.
Trochu bokem, VPN by lidi měli používat snad skoro jako standard na jakýkoliv fungování na netu pokud nejdou extréměji TORem, třeba tady je seznam dobrých VPN. VPN není samospásná, ale lepší než nic :-)
https://www.privacyguides.org/en/vpn/
Samozřejmě chceš tahat věci jako distra linuxu a ne dělat něco co by porušovalo autorská práva, jako filmy, či hry. Pokud bys to chtěl dělat, pak bys to totiž měl dělat přes VPN co neloguje tvoji aktivitu a obchůzkuje tvoji IP (což jim musíš věřit) aby ses dal hůř dohledat. Protože torrent funguje tak že nejen stahuješ, ale i sdílíš čímž bys porušoval vlastnická práva. Což zajisté nechceš a tak to nebudeš dělat a jen se bojíš že nebudeš odkud mít ty distra linuxu.
Trochu bokem, VPN by lidi měli používat snad skoro jako standard na jakýkoliv fungování na netu pokud nejdou extréměji TORem, třeba tady je seznam dobrých VPN. VPN není samospásná, ale lepší než nic :-)
https://www.privacyguides.org/en/vpn/
Nahlásit

MasterMiky zajímalo by mě, jak alespoň jeden z tvých tří d***lních příspěvků odpovídá na autorovu otázku?
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Vzdyt je tolik strymovacich platforem se fhd/4k obsahem dostupnejch vsude a ve vsem, ze se mi ty apky nevejdou do menu telky a ty resis nejaky ulozto s mizernou kvalitou .. :-)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 4
Nahlásit

A proč se to dotkne zrovna jen Ulozto a ne jiných? :-o
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit

Dotkne se to vsech, jen ulozto je nejznamejsi. Jen sakra prijdu o kredit asi 160 kacek, co se mi tam leta vali ... :-)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

Proto nakonec vyhraje ten, kdo si od malička dělal sbírku fyzických nosičů. :-P
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím
Nahlásit

Ano, zde jsi fyzicka vyjimka :-)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Jako EU je to nejhorsi zvracene svinstvo co nas mohlo potkat, ale to uz vi snad vetsina lidi , no mozna az na nejake mlade ocasky, kterym tece mliko po brade a kteri jeste nemaj paru otom jak se toci svet.
Souhlasím - 6 • Nesouhlasím - 4
Nahlásit

Veď GOZO stále ide :)
No a vrátia užívateľom peniaze , či ako ? :)
No a vrátia užívateľom peniaze , či ako ? :)
Nahlásit

GOZO je jen vyhledávač souborů pro Ulož.to
Nahlásit

Jak já budu sledovat Ulici xD Přes Uložto to sice nejde už dlouho, od té doby, co chytli toho největšího piráta, pak to šlo přes podobný, kde se to dalo stáhnout, tam už to taky nejde, byly mi doporučeny další 2, kde to teda zatím jde, ale to taky skončí. A otravovat někoho, aby mi to nahrával, to je taky na p*ču, navíc ne vždycky může.
Nahlásit

Ulici mas na voyo, ne? Ve FHD. A to se vyplati ... :-)
Souhlasím • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Abych kvůli tomu platil Voyo? Ale nakonec mi nic jinýho nezbyde stejně.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Třeba se mrkni z okna, ulici taky uvidíš, a jestli se budeš zajímat o své okolí, tak uvidíš stejný příběhy, které rozvíjejí tvé oblíbené scénáristky, pravda v seriálu se "pořád něco děje", za oknem to tak nevypadá :)
Nahlásit

Me vzdy u lidi bavi, ze neco chtej pro svoje poteseni a budou na tom skudlit a hledat slozite cesty, jak to vo****t. Kdyby ten cas radeji vlozili do neceho, co jim prinese penize, muzou si to pak normalne koupit a jeste jim zbyde ... :-)
To fakt Aldo nemas 159 kacek mesicne za to, ze ziskas pristup k tomu, co chces? To je takovej ranec? Vzdyt je to jako burger u mekace ... :-)
U myho konicku se rika: kdyz si koupis opici, musis mit na banany. Tady to plati podobne :-)
To fakt Aldo nemas 159 kacek mesicne za to, ze ziskas pristup k tomu, co chces? To je takovej ranec? Vzdyt je to jako burger u mekace ... :-)
U myho konicku se rika: kdyz si koupis opici, musis mit na banany. Tady to plati podobne :-)
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 4
Nahlásit

Asi to není jediný poplatek, co musím platit, že? Potom nechápu, proč mám platit za něco, co můžu v televizi vidět zadarmo, teda pokud jsem zrovna u televize a ještě to ani nebu mít fyzicky uložené, budu závislý na internetovém připojení a s tím spojenou infrastrukturou a až jednoho krásného dne rupne v bedně zase někomu jinýmu a to Voyo zruší, nebo to smaže/ znepřístupní z jejich archivu, tak se na to nepodívám ani takhle.
Souhlasím • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Ale v TV to zadarmo nevidis, tam to za tebe plati inzerenti, co maji reklamu v poradech. Ve streamovacich sluzbach reklamy nemas a vytvoreni toho poradu platis primo. A infrastrukturu na pristup sem potrebujes taky, jinak bys posilal tyhle prispevky postou. No ale jestli pro tebe znamena konec sveta, ze ti smazou Ulici, tak tvymu mysleni vlastne rozumim ... :-)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

Vždyť ono se to zase nějak obejde.
Jak bude legislativa v platnosti jako houby po dešti se vyrojí alternativy.
Jak bude legislativa v platnosti jako houby po dešti se vyrojí alternativy.
Nahlásit

Mně zatím stačí Netflix a O2TV Modrá, nic víc nepotřebuju. Uloz.to stejně od chvíle, co se jim rozbil ten vyhledávač, dost upadlo - chybět mi, pokud úplně zmizí, moc nebude.
Jinak nějakých 400-500kč měsíčně za Netlix a televizi pro celou rodinu je pakatel, stojí to za to.
Jinak nějakých 400-500kč měsíčně za Netlix a televizi pro celou rodinu je pakatel, stojí to za to.

Nedobre se na to divas, prumerny cech tech 500 radeji prochlasta a bude v hospode rikat, jak je vsechno drahy ... :-)
Nahlásit

Ano, některá EU legislativa je nedomyšlená, ALE bez EU by naše ekonomika byla horší než na úrovni Ukrajiny (před válkou). Jsme obklopeni EU, zpomalilo by to naši ekonomiku ve všech ohledech. Jen se podívejte na "zdárný" Brexit, jak moc se B***ánie ekonomicky propadla a to je na rozdíl od nás světovou ekonomikou s odběrateli mimo Evropu. U nás drtivá většina zákazníků je v EU. Takže by nás ovlivňovala EU tak jako tak. Stejně jako nechceme přijmout euro, ale přitom většina firem platí v eurech a kurz koruny je na euro navázán.
Jako bývalý student Sociální práce vím, že drtivou většinu projektů v sociální oblasti financuje EU a bez EU by domovy pro seniory a pro další sociálně zranitelné skupiny vypadaly jako ústavy před revolucí....
Ale to už je ta česká nátura. Nepřemýšlet, nevzdělávat se, ignorace, nezodpovědnost, teď a tady, po nás potopa....
Jako bývalý student Sociální práce vím, že drtivou většinu projektů v sociální oblasti financuje EU a bez EU by domovy pro seniory a pro další sociálně zranitelné skupiny vypadaly jako ústavy před revolucí....
Ale to už je ta česká nátura. Nepřemýšlet, nevzdělávat se, ignorace, nezodpovědnost, teď a tady, po nás potopa....
Nahlásit

Stačí se mrknout na data a uvidíš, že EU je nejpomaleji se rozvíjející oblast, zato ale máme nejpropracovanější byrokracii, a to se vyplatí.
Nahlásit

Že ty jsi byl vulgární Collapseníku? :)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit

Vzdyt je tolik strymovacich platforem - no tak ich tu pár daj.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Filip0976 (31/190/75)
-----------
Fakt nevis, neznas? Co Netflix, HBOmax, Apple TV+, voyo, sledovanitv, ...
a na dalsi "a aj tak máš google" ... :-)
-----------
Fakt nevis, neznas? Co Netflix, HBOmax, Apple TV+, voyo, sledovanitv, ...
a na dalsi "a aj tak máš google" ... :-)
Nahlásit

A strýmovacích platformách najdu servisní manuál k multikáře? O_o Protože třeba na uložtu třeba jo, nějaký přihlouplý seriály a filmy si strčte do ***u :-)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Kdyby nebylo AU všichni se máme lépe.
To co nás stojí je enormní a nemluvě o tom, že o vše rozhoduje brusel.
Jen lidi se bojí změny.
To co nás stojí je enormní a nemluvě o tom, že o vše rozhoduje brusel.
Jen lidi se bojí změny.
Nahlásit

Jenponetu (37/-/-)
-------
AU a JAU? :-)
-------
AU a JAU? :-)
Nahlásit

Hele já jsem se teď díval schválně na net, protože podle mně je EU dobrá, teda ta myšlenka, a chtěl jsem se našeho členství v EU zastat... a teď jsem se koukal, že se pro zachování členství argumentovalo (v roce 2021) tím, že by vystoupení s EU znamenalo zhoršení životní úrovně a výrazné zdražení potravin a alektroniky atd... tpč my sme asi vystoupili z EU a vláda nám to utajila, teda aspoň podle toho, jak moc se od roku 2021 všechno zdražilo... :D
Nahlásit

No a teds to vyzvanil, p***om to melo bejt dany lidem az k vanocum pod stromecek ... :-)
Nahlásit

No to by asi fyjalovcům stouply preference tak že by strčili bureše do kapsy aji s okamurou :D
Nahlásit

Nikdo nic netajil, pouze zatím nebyl vyslán jasný signál ^_^
Nahlásit

No ale podle poslednich informaci, tahle akce je jen prvni z balonku a ma to bej velky... A totiz cenzura internetu v EU, kvuli blizicim se naplanovanym globalnim krizim, jako byla treba ta fejk viroza, aby si lidi nijak nemohli sdilet zadne relevantni informace.
A do toho zapada i ta cenzura zdravotnickych a politickych nemejnstrymovych informaci na velkych paltformach ...
No cernohlidd by rek, ze se rychlym tempem blizi totalita, proti ktere byl komunizmus jen decka hra...
A do toho zapada i ta cenzura zdravotnickych a politickych nemejnstrymovych informaci na velkych paltformach ...
No cernohlidd by rek, ze se rychlym tempem blizi totalita, proti ktere byl komunizmus jen decka hra...
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

Uz to weave tolik nehul, pak ty konspirace vymejslis ob den ... :-)
Nahlásit
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.