Bohatí Ukrajinci jsou tu, chudí zůstali tam

Máš love, máš i svobodu! Čemu se divíš????
Souhlasím - 9 • Nesouhlasím
Nahlásit

Kdo má přehled se o vyvrácení nepokusí
Souhlasím - 6 • Nesouhlasím - 4
Nahlásit

Vetsina lidi nema duvod jakekoli anonymni rozestvavaci nazory vyvracet ... :-)
Souhlasím - 11 • Nesouhlasím
Nahlásit

Jestli to není spíš tím, že ti bohatší jsou více vidět, mají čas a prostředky. Přes 70% pracuje leckdy na méně kvalifikačně náročných pozicích, tedy hůře placených. Nechápu, proč se ti zbohatlíci vůbec snaží makat, že.
Samozřejmě spousty ještě chudších na Ukrajině zůstali. Ale že by tady byl samej milionář ...
Samozřejmě spousty ještě chudších na Ukrajině zůstali. Ale že by tady byl samej milionář ...
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit

A dle čeho soudíš, že Ukrajinci, které jsi viděl, jsou bohatí? Že mají lepší auto, než ojetou Fabii z druhé ruky, kterou nejspíš vlastníš? Většina... ehm... lidí je má za boháče jen při pohledu na jejich káru, ale nedochází jim, že si to auto mohli koupit třeba z úspor, dědictví nebo na úvěr. Mohou to být lidé vydělávající průměrnou mzdu jako třeba... no ty asi ne, ale jako většina lidí.
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 5
Nahlásit

Hepytajme ty si sice d***l ale tady máš pravdu:)
Souhlasím - 7 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

K tomuhle se sluší říct jenom, že je to naprosto kolosální nesmysl. Ale co já o tom můžu vědět, na Ukrajině jsem při delších pobytech strávil "jenom" dva roky a pravidelně tam jezdím (byl jsem i ve městech a vesnicích doslova srovnaných se zemí), znám jazyk a věnuju se tý zemi jenom skoro 15 let :)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Mychajlo90 (34/185/80) NOVÉ
Ale co já o tom můžu vědět, na Ukrajině jsem při delších pobytech strávil "jenom" dva roky a pravidelně tam jezdím
--------------------
Dezoláti by ti hned vysvětlili, že nic z toho, cos tam na vlastní kůži prožil a zažil, není takové, jak se na první pohled zdá, no a že ti zbohatlí Ukrajinci se vzdali svého života tam jenom proto, aby si v Česku na sociálních dávkách přišli k pár tisícům. :sD Jako kdyby to zrovna ti z bohatších vrstev měli zapotřebí. :sD :sD :sD
Ale co já o tom můžu vědět, na Ukrajině jsem při delších pobytech strávil "jenom" dva roky a pravidelně tam jezdím
--------------------
Dezoláti by ti hned vysvětlili, že nic z toho, cos tam na vlastní kůži prožil a zažil, není takové, jak se na první pohled zdá, no a že ti zbohatlí Ukrajinci se vzdali svého života tam jenom proto, aby si v Česku na sociálních dávkách přišli k pár tisícům. :sD Jako kdyby to zrovna ti z bohatších vrstev měli zapotřebí. :sD :sD :sD
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 4
Nahlásit

To Ellvin : Hele jako popravdě, jsou tu mix vrstvy, ale ve směs opravdu ti bohatý, dělám ve specifickém oboru, které se zabývá luxusníma zájezdy, a dělám v tomto oboru od svých 15 let a nikdy jsem nezažil, že by každý druhý den přišel klient a vycashoval 500 000 Kč na stůl, že chci letět v první třídě a bohužel, vše to jsou UKR .. ve směs s námi aktuálně cestuje více UKR než čechů na luxusní zájezdy. Ale tím nechci říct, že tu nejsou ženy s dětmi, který pomoc opravdu potřebují. Ale jdi se večer podívat do Prahy do klubu mladý kluci ve věku 20 - 25 let, kteří mají vše prémiově označkované, nejmodernější mobily a přímo a před klubem luxusní BMW s UKR značkou .. a schovávají se tu jen před branoi povinností. S kamarádkou chodíme na swingers akce, všechno ve SWG klubu UKR, vstup 2000 Kč a jsou tam každý víkend, promiň, ale takhle nevypadá člověk v nouzi. Člověk v nouzi prodá v bazaru majetek, aby měl na základní potřeby a nechodí každý víkend za 2000 Kč do klubu (jen vstup) bez nápojů apod.
Souhlasím - 10 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Tak po prve, anonym je len priposraty picus, ktory sa snazi ludi rozostvavat.
A po druhe, co je na tom divne? Ked maju prachy, na to aby si zachranili zadok, tak ich pouziju. Ti, co ich nemaju, maju smolu. Vzdy a vsade to tak plati, bohati, inteligentni a schopni maju jednoducho v zivote viac moznosti.
A po druhe, co je na tom divne? Ked maju prachy, na to aby si zachranili zadok, tak ich pouziju. Ti, co ich nemaju, maju smolu. Vzdy a vsade to tak plati, bohati, inteligentni a schopni maju jednoducho v zivote viac moznosti.
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Benesacek:
Chce to brát individuálně. Určitě se ve své práci nesetkáš s průměrnou ukrajinskou rodinou častěji, než s těmi z bohatších vrstev. A to samé platí i o těch klubech. Určitě je nebudou navštěvovat ti, kteří sem přišli s pár věcmi a potřebují každou pomocnou ruku. A k tomu, že sem prchají i ti movitější, napíšu jen, že uprchnout někam do bezpečí je přirozená lidská vlastnost, to jsem přece nerozporoval. Napsal jsem jenom, že uprchnout sem a vzdát se svého života v rodné zemi jen kvůli pár tisícovkám na dávkách zrovna ti bohatší opravdu nemají zapotřebí.
Moctitopreji:
No nebudeme tu spekulovat, zda většina aut, ve kterých přijeli, pochází z trestné činnosti či nikoliv. Nepopírám, že něco takového není možné, ale spekulovat tu o tom nemá cenu.
Chce to brát individuálně. Určitě se ve své práci nesetkáš s průměrnou ukrajinskou rodinou častěji, než s těmi z bohatších vrstev. A to samé platí i o těch klubech. Určitě je nebudou navštěvovat ti, kteří sem přišli s pár věcmi a potřebují každou pomocnou ruku. A k tomu, že sem prchají i ti movitější, napíšu jen, že uprchnout někam do bezpečí je přirozená lidská vlastnost, to jsem přece nerozporoval. Napsal jsem jenom, že uprchnout sem a vzdát se svého života v rodné zemi jen kvůli pár tisícovkám na dávkách zrovna ti bohatší opravdu nemají zapotřebí.
Moctitopreji:
No nebudeme tu spekulovat, zda většina aut, ve kterých přijeli, pochází z trestné činnosti či nikoliv. Nepopírám, že něco takového není možné, ale spekulovat tu o tom nemá cenu.
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Přemýšlím co jsem naposledy vyvrátil...nějak si nevzpomínám:()
Nahlásit

To Ellvin : však jsem psal, že jsou tu i potřební. Nicméně movitějších je tu víc, a bohužel, oni to nejsou jen dávky .. za tím je tolik věcí, co mají navíc a zdarma na rozdíl od nás .. jak jsem psal, mám přátelé po celém světě díky profesy i UKR i RUS, nejsem rasista .. ale .. UKR mám celkem už plné zuby a nejhorší je, jak vždy piští, když je někdo osloví a jaký tu dělají bordel (opět neříkám, že naši občani ne ..) ale bordel je tu už velký
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

08. 06. 2024 v 19:22
Anonym

Benesacek (21/-/-)
Máš pravdu. Já mám sám zkušenosti, jací to jsou arogantní lidé( ne úplně všichni) ale většina jo. Pracuji v obchodním domě a byl jsem několikrát svědkem, v průběhu těch dvou let, jak prskají když třeba v obchodě zrovna nějaký zboží není, nebo že je pedikúra zbytečně drahá. Pardon, ale já být v jejich kůži, tak jsem vděčný za to, že můžu žít v zemi, která mi poskytla azyl a finanční prostředky. A jim se pořád něco nelíbí a pořád nemají dost. Tohle není chování lidí, kteří jsou frustrovaní tím, že se zrovna vrátili z války....
Máš pravdu. Já mám sám zkušenosti, jací to jsou arogantní lidé( ne úplně všichni) ale většina jo. Pracuji v obchodním domě a byl jsem několikrát svědkem, v průběhu těch dvou let, jak prskají když třeba v obchodě zrovna nějaký zboží není, nebo že je pedikúra zbytečně drahá. Pardon, ale já být v jejich kůži, tak jsem vděčný za to, že můžu žít v zemi, která mi poskytla azyl a finanční prostředky. A jim se pořád něco nelíbí a pořád nemají dost. Tohle není chování lidí, kteří jsou frustrovaní tím, že se zrovna vrátili z války....
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Jsou to prostě mrdky z východu:-DDD. Tolik mé intelektuální vyjádření:-)
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Konečně je zákon, když udělá průser, je deportován zpět a Zelenský mu už práci najde.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Je srandovní jak evropský státy bez ostychu porušují vlastní zákony a ústavy. Tohle si nedovolují ani v Africe:)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Tak USA jsou horší než rozvojový stát už dávno... a Evropa již brzo. Ústavu už sere pes. Kdo chce kam.... :-)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Možná by vás mohlo napadnout, že když budete dělat průzkum o vztahu ke kultuře ve foyeru Národního divadla, pak vám vyjdou naprosto jiné výsledky, než když budete dělat totéž po vesnických hospodách. Tedy osobní zkušenost je jistě fajn, ale je těžko přenositelná na celou skupinu nějakých 380 tis. Ukrajinců (viz. prodej luxusních zájezdů, nákupy v pražském obchoďáku apod.). Většina prostě boháči nejsou ...
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit

Jediný, co jim nelze sebrat, jsou pracovití a šikovní. Bohužel jejich temnou stránkou je chlast, stejně, jako u rusů. Ostatně jsou stejní, jako rusové, jen mají jiný dialekt.
Souhlasím • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Tak to bysme museli definovat co znamená být bohatý a to nechceme protože zbytečná námaha.
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit

Jezi kdo že to je šikovnej? Jejich kvalitu vidím denně a šikovní sou fakt jen v pití samohonky nebo vodky
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Mě u baráku postavili celý dům o základech cca 30x20m - dvě patra+ podkrovní byty, teď už pokrývají střechu taškami. To vše za cca 2,5 roku.
Ty jsi maximálně párkrát za tu dobu postavil vocasa do pozoru.
Ty jsi maximálně párkrát za tu dobu postavil vocasa do pozoru.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Jezi a o tu rychlost de. Já řeším denně problémy tohoto typu protože někdo postaví barák za 4 měsíce. Co to asi tak může dělat? Já dělám barák vždycky minimálně rok a fakt to není kvůli neschopnosti ale má to svoje důvody
Nahlásit

Není barák, jako barák. Ty poměřuješ baráček s barákem. Čím větší, o to déle se staví.
Souhlasím • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Pochopil si vůbec co sem napsal a proč?
Nahlásit

Tvl vzít si stavební firmu, to si to radši zk***im sám. Když vidím některé výtvory, tak mě nepřestává fascinovat že ty firmy pořád fungují:'D
Nahlásit

A to si toho moc neviděl. Já sem třeba řešil barák bez základů nebo nevyhovující vzdálenost od komunikace. A ty pravý perličky ani psát nebudu:)
Nahlásit

Jako sorry, ale to že má někdo BMW nebo Audi ještě neznamená, že je to boháč. Ono to ojetý bávo není zas o tolik dražší než nějaká posraná Oktávka. On se někdo může na první pohled jevit jako pracháč, ale ve finále je to v lepším případě střední třída.
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím
Nahlásit

Me jen tesi, ze uz 2 roky je v zatokach a marinach klid od urvanejch Rusu. Nicmene je ted zdatne nahradili Nemci a Polaci ... :-)
Nahlásit

To je tak vždy, že chudáci umírají na místě a bohatí se tomu vysávajíc systém jiných šklebí z dálky :-) proč by toto měla být výjimka :-) jen teď i tito ve jménu zeleného Hitlera na koksu pomašírují na frontu :-) S čímž trochu nepočítali :-)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

09. 06. 2024 v 16:35
Anonym

Poláci a Němci. Dvě auto***ní země od kterých se má zaprdena ČR hodně co učit
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 5
Nahlásit

09. 06. 2024 v 16:39
Anonym

Ale je dost naivní, jak většina lidí, bere ukrajince žijící v Česku a jiných zemích za chudáky.
Souhlasím • Nesouhlasím - 5
Nahlásit

Ja je za chudaky neberu. Ani za bohaty. Ja je totiz vubec neresim a jsou mi fakt jedno. Uplne tak jedno, jako jsi mi jedno ty, anonyme. Jsi na stejny urovni v mym mamvpicizmu, jako oni ... :-)
Nahlásit

09. 06. 2024 v 18:14
Anonym

Ty jo pokud vím tak někde lítáš pořád v oceánu ne ? Zaříď si seznamku v zemi, kterou máš nejblíž pevnině, a věnuj se lidem tam, a ne tady. Nazdar
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 4
Nahlásit

Anonyme a nechceš jít raději ven? teď jsem tam byl a je tam moc pěkně ;-)
než tady řešit takovýhle howna xd
než tady řešit takovýhle howna xd
Nahlásit

09. 06. 2024 v 18:24
Anonym

A kde si myslíš že jsem, chytráku? Ale pokud jsi generace starší, chápu že nevíš že existuje internet v mobilu.
Nahlásit

Tak generace je 20 let a sedm ti asi není. jestli seš venku, na mobilu, a přes to tady řešíš takovýhle howna, tak tos moh zůstat sedět doma, ty moulo. xd
Nahlásit

09. 06. 2024 v 18:34
Anonym

Já mířil na tebe, ty inteligente. Máš tu 27, ale může ti být 60. No a beztak je. Tak raději řeš svý věci. Ty se evidentně taky nudíš, když jsem ti stál za pozornost
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 5
Nahlásit

He he he, anonymní anonym řeší, kolik mi je.
60 je spíš tobě, pze ty k***tiny, co tady řešíš, my teda neřešíme. ;-)
60 je spíš tobě, pze ty k***tiny, co tady řešíš, my teda neřešíme. ;-)
Nahlásit

09. 06. 2024 v 18:47
Anonym

Tak já se nedivím, že člověk co má jen učňák, nemá v hlavě prostor než na chlast a ulejvani.....
Nahlásit

Anonym
Tak já se nedivím, že člověk co má jen učňák, nemá v hlavě prostor než na chlast a ulejvani.....
-------
Aha, tak to nas mrzi, zes to dal nedotahnul. Ale nebud smutnej, muzes na sobe stale jeste zamakat ... :-)
Anonym
Tak raději řeš svý věci.
--------
No praaave, vezmi si to k srdci a res jen svy veci misto reseni Ukrajincu ... :-)
-------
Aha, tak to nas mrzi, zes to dal nedotahnul. Ale nebud smutnej, muzes na sobe stale jeste zamakat ... :-)
Anonym
Tak raději řeš svý věci.
--------
No praaave, vezmi si to k srdci a res jen svy veci misto reseni Ukrajincu ... :-)
Nahlásit

Já jsem třeba inženýr, ale bez titulu :-)
Nahlásit

Tací jsou nejlepčejší, páže ty s titulem vědí v naprosté většině případů leda tak velký oslí cocot :-)
Nahlásit

A boze, tu by sa mindraciky dali prehadzovat lopatou :))
Nahlásit

Ty taky ne, HappyTajme, takže to je od tebe docela scestná otázka :-)
Nahlásit

Hepytajm, aneb: co je to Slovensko?
Nahlásit

Ne ani Ukrajinci nemají všichni okolo hlavy svatozář a ne, nejsou tu jen milionáři od nich.
Jsou to dokonce normální lidi jako my.
Já bych chtěl vidět spoustu těch chytráků, co na ně jenom nadávají, jak například v takovém Charkově sedí v obýváku na gauči s pocitem, že jim na hlavu může každou chvíli spadnout nějaká bomba, že jim z 24 hodin 10 hodin nejde vůbec elektrika, nebo že zítra už nemůže jít do práce vydělávat, protože ten obchod už tam prostě není..
Chtěl bych ty chytráky vidět, jak by se jim v tomhle chtělo žít.
Možná by byli mezi prvníma, kdyby se tu něco takovýho stalo, který by zdrhali někam za hranice.
Občas je to jen prachsprostý pokrytectví.
Jsou to dokonce normální lidi jako my.
Já bych chtěl vidět spoustu těch chytráků, co na ně jenom nadávají, jak například v takovém Charkově sedí v obýváku na gauči s pocitem, že jim na hlavu může každou chvíli spadnout nějaká bomba, že jim z 24 hodin 10 hodin nejde vůbec elektrika, nebo že zítra už nemůže jít do práce vydělávat, protože ten obchod už tam prostě není..
Chtěl bych ty chytráky vidět, jak by se jim v tomhle chtělo žít.
Možná by byli mezi prvníma, kdyby se tu něco takovýho stalo, který by zdrhali někam za hranice.
Občas je to jen prachsprostý pokrytectví.
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím
Nahlásit

Možná to tak z části je, ale bohužel život je potvora a holt to tak je. Viz Fazan.
Nahlásit

Někteří utečou a jiní by to chtěli změnit akorát že sou za to trestně stíhání:)
Nahlásit

01. 07. 2024 v 11:47
Anonym

A ještě se najdou tací kteří tu lež všechnu žerou
Souhlasím • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Není to názor, ale lež opakovaná propagandou těch, kteří se hlásí k fašismu nebo komunismu ,....konec
Nahlásit

Ti, co dělají u nás, moc bohatí nevypadají. Mají jen lepší auta protože neutrácejí za kraviny jako já.
Nahlásit
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.