Genitalny herpes
14. 10. 2024 v 11:25 Anonym
Ahojte, dostal som genitalny herpes. Viem je to na cely zivot, ako to riesit aby som nenakazil niekoho ineho?
Nikoho nemrdej, nebo jen ty co už to maj taky.
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 4
Nahlásit
V lékárnách jsou volně v prodeji určitá virostatika, jiná jsou vázána na lékařský předpis v podobě tablet a jnjekcí. Herpesu se jentak nezbavíš, protože je vysoce infekční, spíš zamezíš dalšímu výsevu a tím snížíš přenosnost kontaktem. Dnešní mladí to mají jednodušší, mohou se kolem 15 roku svého života nechat očkovat proti genitálnímu viru, aby v pozdějším věku nezpůsoboval zdravotní problémy.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit
To jsou zase rady tady...
75% populace je promořena herpes viry. naštěstí náš imunitní systém si s tím ví většinou rady. to, že se ti ukáže opar, ať už na péru nebo na rtu, je důsledkem oslabení tvé imunity, ať už nějakou další nemocí, stresem, únavou, atd.
když máš opar, tak pochopitelně s nikým nespi, až se ti to zahojí, budeš v pohodě.
oni ty antivirotika moc nezabírají, brát je v tomhle případě je zbytečný. pokud na to trpíš opakovaně, kup si antivirovou mastičku, kterou musíš aplikovat hned úplně v počátku, když cítíš, že se ti opar chce udělat. jakmile ho už máš, tak to moc nepomáhá. lepší je si p**o namazat třeba tea-tree olejem nebo bepantenem, kterej uleví od bolesti a svědění, ne od toho viru ;-)
raději si uprav životosprávu a přestane se ti to dělat.
to co píše jezina denis je blbost, ostatně jako vždycky. vakcína na tenhle virus neexistuje, jedná se o jiné druhy virů, na které je vakcína, zejména u mladých děvčat kvůli riziku vzniku rakoviny čípku.
p.s.
děkuji své ségře, která je klinická biochemička, pze já jsem jen trubka frederic, kluk z vesnice a jinak o tom vím howno xd
75% populace je promořena herpes viry. naštěstí náš imunitní systém si s tím ví většinou rady. to, že se ti ukáže opar, ať už na péru nebo na rtu, je důsledkem oslabení tvé imunity, ať už nějakou další nemocí, stresem, únavou, atd.
když máš opar, tak pochopitelně s nikým nespi, až se ti to zahojí, budeš v pohodě.
oni ty antivirotika moc nezabírají, brát je v tomhle případě je zbytečný. pokud na to trpíš opakovaně, kup si antivirovou mastičku, kterou musíš aplikovat hned úplně v počátku, když cítíš, že se ti opar chce udělat. jakmile ho už máš, tak to moc nepomáhá. lepší je si p**o namazat třeba tea-tree olejem nebo bepantenem, kterej uleví od bolesti a svědění, ne od toho viru ;-)
raději si uprav životosprávu a přestane se ti to dělat.
to co píše jezina denis je blbost, ostatně jako vždycky. vakcína na tenhle virus neexistuje, jedná se o jiné druhy virů, na které je vakcína, zejména u mladých děvčat kvůli riziku vzniku rakoviny čípku.
p.s.
děkuji své ségře, která je klinická biochemička, pze já jsem jen trubka frederic, kluk z vesnice a jinak o tom vím howno xd
Souhlasím - 8 • Nesouhlasím
Nahlásit
Pěkně ty blpky smázly :-))
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Tvle jednou člověk diskutuje k tématu a cenzor ho hned setne O_o
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.