Ako trávite zimný čas s krátkymi dňami? Máte nejaké tipy, ako zostať aktívny a pozitívny?

Ahojte všetci,
Zima je tu a s ňou aj tie krátke dni, ktoré sa už zdajú byť nekonečné. Snažím sa nájsť spôsoby, ako efektívne využiť tieto tmavé dni a nezostať v depresívnej nálade. Ako sa vy vyrovnávate s týmto obdobím? Máte nejaké nápady na to, ako si spríjemniť dni, keď slnko zapadá už o 4 hodine popoludní?
Zaujíma ma všetko – od ranných ***uálov, ktoré vás nakopnú, cez tipy na udržanie si aktivity v domácnosti, až po spôsoby, ako si udržať dobrú náladu.
Aké máte obľúbené zimné aktivity, ktoré vám pomáhajú prežiť tento čas?
Budem vďačný za všetky tipy a rady!
Zima je tu a s ňou aj tie krátke dni, ktoré sa už zdajú byť nekonečné. Snažím sa nájsť spôsoby, ako efektívne využiť tieto tmavé dni a nezostať v depresívnej nálade. Ako sa vy vyrovnávate s týmto obdobím? Máte nejaké nápady na to, ako si spríjemniť dni, keď slnko zapadá už o 4 hodine popoludní?
Zaujíma ma všetko – od ranných ***uálov, ktoré vás nakopnú, cez tipy na udržanie si aktivity v domácnosti, až po spôsoby, ako si udržať dobrú náladu.
Aké máte obľúbené zimné aktivity, ktoré vám pomáhajú prežiť tento čas?
Budem vďačný za všetky tipy a rady!

Když se začne stmívat tak zalezu do dílny kde se věnuju drobnostem ale především si zatopím v krbu a natočím si pořádně orošenýho radíka. K tomu trochu výborné slivovičky a deprese nemá šanci:)
Souhlasím - 6 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

No chtěl jsem vyjádřit, ale rakeťák to udělal za mě už. Jinak budu v klidu, já jsem schopnej mít deprese i v létě. :)
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím
Nahlásit

Nic se pro nás nemění.
V 6:00 se vzbudíme v 6:15-20 jsem venku se psem, poté snídaně a v 7:15 do práce.
Vracím se za tmy okolo 17:00 a zimní období nemá na můj duševní stav vůbec žádný negativní vliv.
Moje drahá polovička to tak nemá, ale taky úplně v pohodě. Samosebou se těšíme na jaro… ale mindráky z toho nemáme.
V 6:00 se vzbudíme v 6:15-20 jsem venku se psem, poté snídaně a v 7:15 do práce.
Vracím se za tmy okolo 17:00 a zimní období nemá na můj duševní stav vůbec žádný negativní vliv.
Moje drahá polovička to tak nemá, ale taky úplně v pohodě. Samosebou se těšíme na jaro… ale mindráky z toho nemáme.
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím
Nahlásit

Rano, coz coz je u nas tak 9 hodin nas nakopne sex a snidane, pak prace a kdyz jdu domu z kanclu tak ve 22h, tak je tma i v lete. Jedinej rozdil tedy je, ze se musim oblikat do zimy, ze je malo slunicka do panelu. musim davat zimaky a ze to venku klouze. Deprese ze tmy? Zadny nemame, vzdy si najdeme nejakou praci nebo zabavu. A nase zimni aktivity? Vypadnout do tepla ... :-)
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

V mém případě nevím co je deprese a blbá nálada. Mám spoustu koníčku a zájmu a tak na to přemýšlet o depresi není čas
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Účinný lék je tvrdá nikdy nekončící práce v obrobně a na latifundiích, na deprézi a sex kterej je stejně, jako na nikdy nekončící a zbytečně čas požírající telenovela, není čas :-) A není většího uspokojení než když do kamen nalifruješ pár ostravských raket, by v dílně bylo rovných 20°C, vezmeš si do ruk mikrometr, hodinky, supito a spoustu jiných udělátek a to co jsi nejdříve svařil a pak sjel na mašině sedí dle výkresu jak p***l na hrnec. :-) No a než se naděješ už na tebe čeká traktor a nekonečný lány. :-)
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Sic mě krátký dny vadí, jako každýmu druhýmu, ale dá se to přežít do 21.prosince od kdy se začne naše plokoule znova natáčet ke slunci a začnou se prodlužovat dny.
Když nejsem v práci, je hnusně, vyhřívám se u topení , nebo v posteli a čumím na jútubko, popřípadě něco kutím a když je venku pěkně jedu něco dělat na chajdu.
Když nejsem v práci, je hnusně, vyhřívám se u topení , nebo v posteli a čumím na jútubko, popřípadě něco kutím a když je venku pěkně jedu něco dělat na chajdu.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 4
Nahlásit

Zdravá strava, cvičení, procházky, hraní wot a samozřejmě pivo :D
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Poličské pivo ^_^
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

To ale s pivem nemá nic společný:)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit

To je právě ten globální omyl, právě s tím co produkuje většina nemá s pivem co dočinění, až na Poličku. ^_^ Ale jelikož čističů odpadních potrubí je většina, vzniká mylný dojem že to jsou právě piva ^_^

Já ty moderní blivajzy taky neuznávám ale polička pivo fakt taky není:)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit

. polička opravdu pivo není, to je kus fošny na múru, třebas se do teho dává Mein Kamf, bo tak, aj když jeho originál patří spíš teda do trezoru. Ale Polička, to pivo opravdu je, a ne ledasjaký a ne pro ledaskoho ^_^
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Máš pravdu. To je ,,pivo" jen pro zoufalce:)
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit

Starokladno, Kročehlavy, Moucha, Chříč, Kácov. Dobrý piva jsou. Dokonce i v Normě mají zajímavá piva na ochutnání.
No a co dělám proti depresím? jako obvykle, v něčem se hrabu, koukám na youtube, měním palety v teplo z peter, a nebo prostě spím.
No a co dělám proti depresím? jako obvykle, v něčem se hrabu, koukám na youtube, měním palety v teplo z peter, a nebo prostě spím.
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Před 5 hodinamiOff-line Bombakul (29/176/75) NOVÉ
Souhlasím - 1 • NesouhlasímNahlásit
Ty jsi sám zoufalec, když nevíš, že polička je ze dřeva a to co je ze dřeva hoří. Proto je polička to(pivo) pro zoufalce, jako ji ty sám.
Souhlasím - 1 • NesouhlasímNahlásit
Ty jsi sám zoufalec, když nevíš, že polička je ze dřeva a to co je ze dřeva hoří. Proto je polička to(pivo) pro zoufalce, jako ji ty sám.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 4
Nahlásit

Já sem pochopil co psal klucinek tak se fakt nesnaž být vtipnej. Opravdu ti to nejde a si jen trapnej
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím
Nahlásit

Sorry sem myslel, že jsi z to piva opět opilej a nebere ti opět hlava.
Souhlasím • Nesouhlasím - 5
Nahlásit

Zkus si přečíst ty zmaty co píšeš ty a potom mluv o něčí opilosti:)
Nahlásit

Spíš jsi na moll ty, jinak by to ta tvá hlavinka pochopila.
A jak jsem zjistil, ty hlavou nepřemýšlíš, na myšlení používás tu podstatně menší.:-)))))
A jak jsem zjistil, ty hlavou nepřemýšlíš, na myšlení používás tu podstatně menší.:-)))))
Souhlasím • Nesouhlasím - 4
Nahlásit

Moja to pochopila zato tvoja uvízla mezi světy:)
Nahlásit

Starokladno je fajne, chodíval jsem na točené.
Nahlásit

Denis36 (61/-/-)
----
A ty bys mel pochopit, ze to neni "na moll", ale "namol". S hudbou to nema nic spolecnyho. A je to slovo, co bys mel znat, protoze jsi tak casto :-)
----
A ty bys mel pochopit, ze to neni "na moll", ale "namol". S hudbou to nema nic spolecnyho. A je to slovo, co bys mel znat, protoze jsi tak casto :-)
Nahlásit

A ty bys sis měl odnaučit pořád upomínat. Trapáku
Před 2 minutamiOn-line I8051 (53/184/97) NOVÉ
Denis36 (61/-/-)
----
A ty bys mel pochopit, ze to neni "na moll", ale "namol". S budbou to nema nic spolecnyho. A je to slovo, co bys mel znat, protoze jsi tak casto :-)
Souhlasím • NesouhlasímNahlásit
Co je to ta budba? To neznám, takový divný slovo. Prosím vysvětlit !!!
Před 2 minutamiOn-line I8051 (53/184/97) NOVÉ
Denis36 (61/-/-)
----
A ty bys mel pochopit, ze to neni "na moll", ale "namol". S budbou to nema nic spolecnyho. A je to slovo, co bys mel znat, protoze jsi tak casto :-)
Souhlasím • NesouhlasímNahlásit
Co je to ta budba? To neznám, takový divný slovo. Prosím vysvětlit !!!
Souhlasím • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

Ty si neumíš po sobě kontrolovat text?
To jako výmluvu, že jsou písmenka u sebe neberu.
Přeji ti hezký nedělní den.
To jako výmluvu, že jsou písmenka u sebe neberu.
Přeji ti hezký nedělní den.
Nahlásit

Jo starej Budba, to byl démon. Kde je mu asi konec.
Nahlásit

Kdyz tak mudrujes, ze si ma nekdo kontrolovat text, tak co je to ta "plokoule", "pted" a "vdedukoval"? ... :-)
Denis36 (61/-/-)
Sic mě krátký dny vadí, jako každýmu druhýmu, ale dá se to přežít do 21.prosince od kdy se začne naše plokoule znova natáčet ke slunci
Denis36 (61/-/-)
Vánoční svátky jsou pro děti, ne pro důchodce pted hrobem.
Denis36 (61/-/-)
Aspoň jsem to tak nějak vdedukoval z tvrdého komentáře vedle.
Denis36 (61/-/-)
Sic mě krátký dny vadí, jako každýmu druhýmu, ale dá se to přežít do 21.prosince od kdy se začne naše plokoule znova natáčet ke slunci
Denis36 (61/-/-)
Vánoční svátky jsou pro děti, ne pro důchodce pted hrobem.
Denis36 (61/-/-)
Aspoň jsem to tak nějak vdedukoval z tvrdého komentáře vedle.
Nahlásit

Neboj tvá polokoule to není. Stejně by se nenatočila tak, jak bys chtěl, když máš koule pořád vyždímaný. Aspoň jsem to tak nějak vdedukoval z tvrdého komentáře vedle.
Nahlásit

Jednoduše vypadlo písmenko. . . .Teď ho hledám, kam zapadlo :-))))
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

Tady jsem ti to zkopčil, kde jsi sám sebe perfektně vystihl, jak se rád cpeš a pořád tu o tom jídle píšeš:
20. 11. 2024 v 19:40Off-line I8051 (53/184/97)
Kolega Pugh to je trida, tak to ma bejt. Prazdny koule, plny brisko (jidla myslim) ... :-)
Souhlasím - 6 • NesouhlasímNahlásit
20. 11. 2024 v 19:40Off-line I8051 (53/184/97)
Kolega Pugh to je trida, tak to ma bejt. Prazdny koule, plny brisko (jidla myslim) ... :-)
Souhlasím - 6 • NesouhlasímNahlásit
Nahlásit

Nemusels to Jezino kopirovat, ja vim, co jsem napsal. A ano, mam rad jidlo. Ale myslim jidlo, ne tvoje konzervy, na nez lakas deti do 16+ ... :-)
Treba vcera uuuplna mnamka https://www.nakluky.cz/…3751/622077/
Treba vcera uuuplna mnamka https://www.nakluky.cz/…3751/622077/
Souhlasím • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Stačí, když budeš pravidelně číst Poradnu nakulky.
docela často sem přispívají anonymové se svými storkami, které prožili při mokrých snech. To by ti mohlo zvednout náladu...:)
docela často sem přispívají anonymové se svými storkami, které prožili při mokrých snech. To by ti mohlo zvednout náladu...:)
Souhlasím • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Za tohle bych ti tatramane dal souhlas, je to i vtipny. No smula ... :-)
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím
Nahlásit

Asi mám problém... jak může bejt na placaté zemi den a noc/tma? je na to nějaká kulervoucí teorie? O_o
Nahlásit

Je to ýzy, emzák co nás má v akvárku otočí vrtulkou na zlodějce a je tma ^_^ Tvle buřte na tvůj vjek bych čekal víc zkušeností a ne že tě cucák, jak su já, bude eště školit. A ubec, nezdržuj mě, vybírám z koho bude nejlepší předkožka do tygříkovi koupelny ^_^
Nahlásit

Jako bys nevěděl, že se Slunce točí kolem Země, zkus se v noci podívat na spodek té placky :)
Nahlásit

Země je jak marokánka, z jedný strany laciná čokoláda která z ní všade přetejká, z druhý strany samá bílá která to marně zachraňuje a když to chceš sežrat, vylomíš si zub :-)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Lampičková teorie se mi zdá být dostatečně věrohodné vysvětlení v kontextu s placatoulí (to jsem právě vymyslel - místo zeměkoule budiž placatoule, haleluja) 8)
Nahlásit

Tak šup s tím do řetězového emailu!
Nahlásit

Ale buřte, to není lampičková teorie, ten emzák nemá lampičku, ten má zlodějku, takže to je zlodějková teorie. ^_^
Nahlásit

Je to jistý, že emzák má zlodějku? neni to nějaká konspirační teorie? O_o
Nahlásit
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.