Goes woke - goes broke

B***ská firma jaguar, tradiční b***ská automobilová značka, je nyní na čele woke vlny... od roku 2026 budou vyrábět JENOM elektromobily... jaguary za 200 000 liber obvykle vždy kupovali bí-lí konzervativní padesátníci, to byla cílovka, na ně by měla asi mířit reklama té značky... ovšem firma mění image... patří to sem do bukvaporadny? jasně že jo, dělají to aji pro nás - bukvice a transky, sou woke... a takhle teď vypadá reklama na jaguary - https://www.youtube.com/watch?…

Co na to prezident našeho jaguar clubu?
Ale je to úsměvné, ostatní značky od toho dávají ruce pryč.
Nicméně vzhledem k tomu, že jsem koupi jaguara stejně neplánoval, je mi to jedno.
Ale je to úsměvné, ostatní značky od toho dávají ruce pryč.
Nicméně vzhledem k tomu, že jsem koupi jaguara stejně neplánoval, je mi to jedno.
Souhlasím - 9 • Nesouhlasím
Nahlásit

Od turka jsem našel k tomu jediný koment zatim, pár vět, kde jen popisuje reakci vávry, kterej se ho ptal něco v tom smyslu, jestli turek nenasral von der layen něčim :D (vávra je vývojář, autor her mafia a kingdom come, což jsou světový herní tituly, co hraj desítky, ne-li stovky milionů lidí řádově desítky let, sám měl 3 jaguáry :D) ...vzhledem k tomu, že obě dvě hry jsem kdysi zakoupil, tak jsem vávrovi přispěl na ventilek nebo možná 2 šroubky jaguára :D
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím
Nahlásit

Tak tygr s jaguarem, to by nedopadlo dobre ... :-)
Souhlasím - 6 • Nesouhlasím
Nahlásit

Ano, reklama hrozná ale nemá to vůbec žádný vliv na to zda tento přerod by byl úspěch nebo ne.
Prodejní čísla šla dolů rok co rok a těch pár lidí co mají, měli starého jaguára z roku 1990 nebo 2000 si stejně nic nového nechtěli od jaguára koupit z 101 důvodů.
Prodejní čísla šla dolů rok co rok a těch pár lidí co mají, měli starého jaguára z roku 1990 nebo 2000 si stejně nic nového nechtěli od jaguára koupit z 101 důvodů.
Souhlasím - 6 • Nesouhlasím
Nahlásit

Jinak to vis kamo, stary bily konzervy si nechaj do smr-ti uz stary jaguary a na novy zakose je to uz moc retro. Proto pokles prodeje. Takze zmena loga firmy, moderni komunikace se zakazniky pres tiktok a dalsi socky, novej marketing s cernou invalidni lesbou, nabidli nekonzervativni pastelovy barvy a pridali USB-C :-)
Podobne to udelala i Bugatti. Co nadelas, tak uvidime, jak to hne cislama ... :-)
Podobne to udelala i Bugatti. Co nadelas, tak uvidime, jak to hne cislama ... :-)
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Potřebuješ novou tvář značky? vysyp do klimatizace marketingového oddělení kilo bílého prášku a máš hotovo... :D
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím
Nahlásit

Ve státech už pár firem pochopilo, že tudy cesta nevede a tak ruší oddělení diverzity a vrací se k tomu, co dělat mají. Např. john deer, tractor supply apod., jejich cílovka totiž skutečně woke není, nevím kolik woke si koupí nový elektrický jaguár, asi podle toho, kolik nese práce v neziskovkách.
Nahlásit

No, některý firmy v USA který před pár lety naskočily na tu woke progresivně neoliberální ideologii protlačovanou nasilu a některý na to dojely... jako když máš nejlepší pivovar v USA (v počtu prodaných piv) jehož pivo chlemtají především mačo chlapi na fotbale a závodech trucků, tak jim asi nedáš do reklamy na jejich oblíbený chlapácký pivisko transku ve vaně, že... a přesně to ten pivovar udělal, dneska jsou z prvního místa na osmým, myslím tak nějak, a to eště můžou bejt rádi :D
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit

Nebuď slušný, řekni jméno :D Budweiser. Ono je to o tom, že woke protlačuje malá uřvaná skupinka. Běžného zákazníka to spíš sere, než nezajímá.
Sám bych si např. nezaložil jen tak účet u KB, za ty rady, že se mám dát místo kapra kuře, nebo co. Od banky chci bankovní služby, ne knížecí rady do života.
Sám bych si např. nezaložil jen tak účet u KB, za ty rady, že se mám dát místo kapra kuře, nebo co. Od banky chci bankovní služby, ne knížecí rady do života.
Nahlásit

Realita u Luxusních aut je taková, že i Lotus “rádoby” neokoukaná značka zjistila, že jen s elektrikou to nevyhraje a bude přecházet na hybridní stroje by si dala šanci přežít do další dekády.
Pravda je, že některé značky jsou vyprodané na rok dopředu a stojí od £200-400 000 a více a jiné nejsou schopny oslovit dostatek zákazníků auto okolo £150 000.
Je to nemilosrdný boj a přežijí.
Pravda je, že některé značky jsou vyprodané na rok dopředu a stojí od £200-400 000 a více a jiné nejsou schopny oslovit dostatek zákazníků auto okolo £150 000.
Je to nemilosrdný boj a přežijí.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit

Já jen doufám že se k takovému dnu a ponížení poslední přeživší výrobce bývalého koncernu IFA nikdy nesníží. :-)
Nahlásit

Prireozeny vyber woke jednou definitivne vyresi. Ale do ty doby to s tim bizarem budeme muset nejak prezit. Pro me je to hodne zajimava kapitolka, experiment v dejinach lidstva, jakych stupidit jsou lide schopni dosahnout... Jaguar? Na nem se treba bude jednou demonstrovat absurdita doby, vsechno spatny je k necemu dobry ;).
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit

Mne sa to lúbi, je to veselé a farebné a woke, čo furt neviem, čo to je. Ale nejde mi to dokopy s Jaguarom, to by možno oslovilo klientov Smartu, Mini, Fiatu, Tesly...
A ako odjakživa spojený s automotive si myslím, že Jaguar je na 99% mŕtva značka, ktorú zabili nezmyselné hurá nápady manažmentu okolo elektromobility, proste priveľa koksu nerobí dobrotu.
Škoda, lebo z takých Jaguarov XJ od 68 po 09, mám dodnes celkom slušnú erekciu.
A ako odjakživa spojený s automotive si myslím, že Jaguar je na 99% mŕtva značka, ktorú zabili nezmyselné hurá nápady manažmentu okolo elektromobility, proste priveľa koksu nerobí dobrotu.
Škoda, lebo z takých Jaguarov XJ od 68 po 09, mám dodnes celkom slušnú erekciu.
Nahlásit

Woke reklama ti nejenom chce cosi prodat, ale zároveň tě vychovává, že máš být lepšočlověk :P chápu o co jim jde - marketéři chcou zacílit na nejmladší generace, který už jsou instantně jako skorolepšolidi přednastavený ze školy a neřeší, že starší klinety to odradí, páč budou mít pocit, že je chce prodavač ledniček převychovat... člověk by si řek, že třeba u digitálních her to bude fungovat když ne např. u piva... ale nefunguje to ani u nich :D
„Woke katastrofa.“ Hráči odmítli novou střílečku, vydavatel přišel o stovky milionů dolarů...
https://www.hrot24.cz/…lionu-dolaru
„Woke katastrofa.“ Hráči odmítli novou střílečku, vydavatel přišel o stovky milionů dolarů...
https://www.hrot24.cz/…lionu-dolaru
Nahlásit

Hmmm...a co na to Jan Tleskač?
Souhlasím • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Ty už konečne máš vodičák ? :)
Kde na to chodíš ? Nevidíš, že to je pre UK trh ? tam je biely akurát R77
Kde na to chodíš ? Nevidíš, že to je pre UK trh ? tam je biely akurát R77
Nahlásit

Toto?
Walmart je zatím nejvýznamnější společností ustupující od slibů týkajících se rozmanitosti. V pondělí potvrdil, že přestane v oficiální komunikaci používat termín DEI (Diversity, equity, and inclusion – Rozmanitost, rovnost a začlenění, pozn. ed.). Omezí také školení zaměstnanců o rasové rovnosti, přestane se účastnit významných akcí skupiny na podporu LGBTQ a přehodnotí svou podporu Pride a dalších aktivit, píše agentura Bloomberg
Zdroj: https://www.idnes.cz/…ranicni_jadv
Walmart je zatím nejvýznamnější společností ustupující od slibů týkajících se rozmanitosti. V pondělí potvrdil, že přestane v oficiální komunikaci používat termín DEI (Diversity, equity, and inclusion – Rozmanitost, rovnost a začlenění, pozn. ed.). Omezí také školení zaměstnanců o rasové rovnosti, přestane se účastnit významných akcí skupiny na podporu LGBTQ a přehodnotí svou podporu Pride a dalších aktivit, píše agentura Bloomberg
Zdroj: https://www.idnes.cz/…ranicni_jadv
Nahlásit

Ano toto. Přijde mi ale, že ty firmy DEI rušej příliš snadno, zřejmě se to prostě ekonomicky nevyplácí. Ono taky když vybíráš do vyšších funkcí podle pohlaví/rasy a ne podle schopností, tak to holt víc stojí, než přináší.
Nahlásit

Takže teraz už zas nejaký čas nepofičí veselá dúhová, ale slušivá hnedá? Aj dlhé kabáty sa vrátia do módy alebo za biely golier a kravatu sa schová každá farba?
Souhlasím • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Ne, s barvama to nemá nic společnýho, spíš je to návrat k rozumu. DEI je totiž diskriminace, sice tzv. pozitivní, ale pořád diskriminace.
Nahlásit

BUSS píše agentura Bloomberg Zdroj: https://www.idnes.cz
A odkedy píše agentúra Bloomberg na idnesu ?
Souhlasím • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

Před 43 minutamiOff-line Filip0976 (32/190/75) NOVÉ
xxx
toto všechno je skopírovaný z toho článku, všechno co je dole v uvozovkách, měl jsem to jako citaci dát do uvozovek hned nahoře, ale nečekal jsem komplikace... pokud někdo ještě něco nechápe, ptejte se, rád dovysvětlim...
"Walmart je zatím nejvýznamnější společností ustupující od slibů týkajících se rozmanitosti. V pondělí potvrdil, že přestane v oficiální komunikaci používat termín DEI (Diversity, equity, and inclusion – Rozmanitost, rovnost a začlenění, pozn. ed.). Omezí také školení zaměstnanců o rasové rovnosti, přestane se účastnit významných akcí skupiny na podporu LGBTQ a přehodnotí svou podporu Pride a dalších aktivit, píše agentura Bloomberg"
xxx
toto všechno je skopírovaný z toho článku, všechno co je dole v uvozovkách, měl jsem to jako citaci dát do uvozovek hned nahoře, ale nečekal jsem komplikace... pokud někdo ještě něco nechápe, ptejte se, rád dovysvětlim...
"Walmart je zatím nejvýznamnější společností ustupující od slibů týkajících se rozmanitosti. V pondělí potvrdil, že přestane v oficiální komunikaci používat termín DEI (Diversity, equity, and inclusion – Rozmanitost, rovnost a začlenění, pozn. ed.). Omezí také školení zaměstnanců o rasové rovnosti, přestane se účastnit významných akcí skupiny na podporu LGBTQ a přehodnotí svou podporu Pride a dalších aktivit, píše agentura Bloomberg"
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím
Nahlásit
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.