Homosexualita za minulého režimu
29. 11. 2024 v 12:45 Anonym
Ahoj
Chtěl bych se zeptat zejména pamětníků, co by se stalo, kdybych přišel za minulého režimu do školy s klukem za ruku? Či jiný náznak že spolu chodíme?
Hrozilo by vyloučení, nebo třeba i tělesný trest?
Děkuji
Chtěl bych se zeptat zejména pamětníků, co by se stalo, kdybych přišel za minulého režimu do školy s klukem za ruku? Či jiný náznak že spolu chodíme?
Hrozilo by vyloučení, nebo třeba i tělesný trest?
Děkuji
Dříve to bylo takové tabu, že to byl pomalu zázrak najít si spřízněnou duši a natož se s ním vodit, nejen do školy, za ruku... Jestli hrozilo vyloučení, nebo nějaký trest? To zcela určitě ano, protože naši rudí soudruzi vyoutované gaye bytostně nesnášeli, měli je v evidenci a mnohdy jim dělali schválně ze života peklo...
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Nikdo normální se k bi či gay sklonům nepřiznával. Společnost byla tehdy jinde. A ne díky komunistům, ono i na tzv Západě to gay mino***a neměla lehké.
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit
Ahoj kámo, doporučuju přečíst knihu Gay historie od Jirky Fanela, krásně je to sepsané. viz. můj profil
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
To nevime, protoze jsme to nikdy nevideli. Zkus se zeptat nejakyho tenkratreditele ... :-)
Nahlásit
Onanon (52/-/103)
"ono i na tzv Západě to gay mino***a neměla lehké."
Oproti "tzv Západu", jsme byli, co se gay komunit týče, 100 let za opicemi... A to neříkám, že to měli lehké. A neříkej, že u nás zasraní komunisti na to neměli vliv... Měli a zásadní. Vždyť "formovali" a ovlivňovali celou naší společnost svýma rádoby "údernýma kecama" a mnohdy i silou..
"ono i na tzv Západě to gay mino***a neměla lehké."
Oproti "tzv Západu", jsme byli, co se gay komunit týče, 100 let za opicemi... A to neříkám, že to měli lehké. A neříkej, že u nás zasraní komunisti na to neměli vliv... Měli a zásadní. Vždyť "formovali" a ovlivňovali celou naší společnost svýma rádoby "údernýma kecama" a mnohdy i silou..
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 4
Nahlásit
Jestli my jsme byli 100 let za opicemi, kolik let za opicemi byly Spojené Státy ve stejné době ? Pozor Introverte, USA nejsou jen L.A., S.F. a N.Y.C. !
Je to o nastavení celé společnosti a je úplně jedno, jaké politické síly v ní převládají. Nebo si snad myslíš, že křesťansky orientované komunity v USA byly toleratnější, než "lidově-demokratické" společnosti východního bloku ?
Je to o nastavení celé společnosti a je úplně jedno, jaké politické síly v ní převládají. Nebo si snad myslíš, že křesťansky orientované komunity v USA byly toleratnější, než "lidově-demokratické" společnosti východního bloku ?
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit
Myslíš tu dobu introvertmane, kdy na tom skvělým, svobodným západě, kterej si nic nevymáhal silou, mohly buzny na rozdíl od černochů třeba i do obchodů s jídlem? Teda po tom co původní zem ukradli jejich obvatelům a ty co omylem nezahubili, což samozřejmě bylo zcela demokratický a určitě tom nebyla genocida, zavřeli do rezervací. ^_^
Souhlasím • Nesouhlasím - 3
Nahlásit
Vždyť jsem psal, že to neměli taky lehké, ale proti nám rozhodně lepší...
Nahlásit
A netvrdím, že západní politika byla supr a ideální, ale zase proti komunistům...., totalita gulagy apod..., to ti nic neříká, že?
Nahlásit
A není to dnes už jedno ? :)
Nahlásit
Nemyslím si to, Introverte. Jednodušší to měli možná v těch 3 jmenovaných velkoměstech, stejně tak jako tady v Praze, nebo v Paříži, Berlíně, Amsterodamu atp. Do konce 80. / začátku 90. let to ale všude jinde - na západě i východě - stálo za ho*no. Dokonce si myslím, že v téhle problematice bylo a je křesťanství mnohem větší brzdou (pokroku), než marxisticko-leninská ideologie.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Introvert: "ale zase proti komunistům...., totalita gulagy apod..., to ti nic neříká, že?"
Mám dojem, že už se poněkud posouváš mimo téma vlákna...
Mám dojem, že už se poněkud posouváš mimo téma vlákna...
Ano, ve velkých městech proti venkovu to bylo samozřejmě pro gay komunitu vždy lepší, jen jsem chtěl říct, že proti nám se to nedalo srovnávat. U nás byli ještě všichni zalezlí a setkávali se tajně, víceméně i v Praze, kdy už jinde byly třeba legální gay bary, kde se žilo.. Ano, byly to větší města, ale ve východním bloku to ani v těch velkých městech nebylo, myslím legálně...
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit
Pavel: "Mám dojem, že už se poněkud posouváš mimo téma vlákna..."
Máš pravdu, ale byl jsem "trochu" vyprovokován... :-)
Máš pravdu, ale byl jsem "trochu" vyprovokován... :-)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
Pavel: "Dokonce si myslím, že v téhle problematice bylo a je křesťanství mnohem větší brzdou (pokroku), než marxisticko-leninská ideologie."
To si já nemyslím. Podle mě si zrovna v tomto (homosexualita) mohli podat ruce...
Jaký jiný "lepší?" pokrok měla marxisticko-leninská ideologie proti západu? A to tím křesťanství nijak neobhajuji...
To si já nemyslím. Podle mě si zrovna v tomto (homosexualita) mohli podat ruce...
Jaký jiný "lepší?" pokrok měla marxisticko-leninská ideologie proti západu? A to tím křesťanství nijak neobhajuji...
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
Homosexualita za minulého režimu neexistovala.
Je to výmysl kapitalistů, liberálů, neziskovek a klaky LGBT+/-/:/x
Je to výmysl kapitalistů, liberálů, neziskovek a klaky LGBT+/-/:/x
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit
Nepleť si marxistickou - leninskou ideologii s homosexualitou. Pro křesťany byla homosexualita boží hřích a ještě tam, kde na nějaký návsi stále je odmítána mezi věřícími. Za komunistického režimu se pokoušeli homosexualitu léčit i operacemi mozku, kastracemi, či léky tlumícími chuť na sex. Ti kteří se dostali do spárů doktorů, měli většinou zničený život díky pokusům, který se na nich prováděly.
Sex s kluky jsi mohl ze zákona provádět po dovršení jejich 18 let, pokud ti bylo víc, jak 18 let. S mladšími byl sex zakázaný a trestal se odnětím svobody , respektive kriminálem.
Pokud mladí mezi sebou sexovali, většinou v utajení, obdobně, jako starší. Rozvolnění přišlo postupně snížením věkové hranice mladistvých kluků po vzoru dívek, které začínaly sexuálně žít cca po 15 věku , tak se to srovnalo. Když mohly dívky , mohli, respektive mohou i kluci od svých 15 let taky. Ale to už je nová doba, ve které se začíná stále víc všeobecně obyvatelstvem tolerovat homosexualita ve společnosti.
A abych nezapomněl, fašisti homosexuály likvidovaly v koncentračních táborech. Skoro žádný se od tama nedostal živý. A co dělá dnes rusko? Zabíjí homosexuály stejně, jako fašisti.
Sex s kluky jsi mohl ze zákona provádět po dovršení jejich 18 let, pokud ti bylo víc, jak 18 let. S mladšími byl sex zakázaný a trestal se odnětím svobody , respektive kriminálem.
Pokud mladí mezi sebou sexovali, většinou v utajení, obdobně, jako starší. Rozvolnění přišlo postupně snížením věkové hranice mladistvých kluků po vzoru dívek, které začínaly sexuálně žít cca po 15 věku , tak se to srovnalo. Když mohly dívky , mohli, respektive mohou i kluci od svých 15 let taky. Ale to už je nová doba, ve které se začíná stále víc všeobecně obyvatelstvem tolerovat homosexualita ve společnosti.
A abych nezapomněl, fašisti homosexuály likvidovaly v koncentračních táborech. Skoro žádný se od tama nedostal živý. A co dělá dnes rusko? Zabíjí homosexuály stejně, jako fašisti.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit
Denis36 (61/-/-)
Sex s kluky jsi mohl ze zákona provádět po dovršení jejich 18 let
-------------
Sex se Jezino neprovadi, sex se uziva a "ze zakona" uz urcite ne :-)
Navic to, ze je to az od 18 let sis myslelo az do roku 2019, kdy jsme te z toho museli vyvest ... :-)
Sex s kluky jsi mohl ze zákona provádět po dovršení jejich 18 let
-------------
Sex se Jezino neprovadi, sex se uziva a "ze zakona" uz urcite ne :-)
Navic to, ze je to az od 18 let sis myslelo az do roku 2019, kdy jsme te z toho museli vyvest ... :-)
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.