Vliv bohatých na politiku země

Co si myslíte o zasahování bohatých lidí do politiky. Např. miliardář Musk ovlivňuje svými penězi a osobními preferencemi volby v mnoha zemích světa.
Není to ale popření demokracie tj. vlády lidu? V oligarchiích je to samozřejmě naprosto regulérní, ale oficiálně na papíře žádnou oligarchii nemáme, v ústavě stojí slova o demokracii.
cituji:
Muskovy kroky vyvolaly spekulace, že by se mohl snažit finančně podpořit konzervativní politiky v zahraničí poté, co se stal největším americkým politickým dárcem, když loni utratil 277 milionů dolarů za kampaň během voleb.
Samozřejmě že za peníze potom tito miliardáři chtějí nějaká plnění, např. snížení daní pro sebe a svoje podniky, dotace podnikatelům, uvolnění migrace- přísun levné pracovní síly ze zahraničí. Přání jednotlivce potom je díky jeho penězům upřednostněno před vůli celého voličstva milionů lidí a plátců daní. A to se také děje - více v článku.
https://www.seznamzpravy.cz/…prava-267423#…
Není to ale popření demokracie tj. vlády lidu? V oligarchiích je to samozřejmě naprosto regulérní, ale oficiálně na papíře žádnou oligarchii nemáme, v ústavě stojí slova o demokracii.
cituji:
Muskovy kroky vyvolaly spekulace, že by se mohl snažit finančně podpořit konzervativní politiky v zahraničí poté, co se stal největším americkým politickým dárcem, když loni utratil 277 milionů dolarů za kampaň během voleb.
Samozřejmě že za peníze potom tito miliardáři chtějí nějaká plnění, např. snížení daní pro sebe a svoje podniky, dotace podnikatelům, uvolnění migrace- přísun levné pracovní síly ze zahraničí. Přání jednotlivce potom je díky jeho penězům upřednostněno před vůli celého voličstva milionů lidí a plátců daní. A to se také děje - více v článku.
https://www.seznamzpravy.cz/…prava-267423#…

A soroš způsobil v devadesátých letech pád b***ské libry :D tak jako když máš prachy tak je využiješ, ty bys to nedělal? :D nebo bys svoje miliardy rozdal plebsu? no chtěl bych to vidět :D
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit

A soroš způsobil v devadesátých letech pád b***ské libry :D
a run na korunu ? :)
a run na korunu ? :)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Buss: tak jako když máš prachy tak je využiješ, ty bys to nedělal? :D nebo bys svoje miliardy rozdal plebsu? no chtěl bych to vidět :D
ale o tom ta diskuse přece není Bussi, já se nebavím o tom, že nesmí utrácet peníze, já píšu o tom, že penězi ovlivňují politiku a směřování země, a tady nejde přece o nakupování vil na rivieře nebo privátních tryskáčů. Oni diktují svoje představy politikům a ti potom dle jejich přání popřou přání voličů, kteří je volili. To je přece prasečina a popření demokratických voleb.
Volby a kampaně by měly být jasně odděleny od jakéhokoliv dárcovství a špinavých peněz.
ale o tom ta diskuse přece není Bussi, já se nebavím o tom, že nesmí utrácet peníze, já píšu o tom, že penězi ovlivňují politiku a směřování země, a tady nejde přece o nakupování vil na rivieře nebo privátních tryskáčů. Oni diktují svoje představy politikům a ti potom dle jejich přání popřou přání voličů, kteří je volili. To je přece prasečina a popření demokratických voleb.
Volby a kampaně by měly být jasně odděleny od jakéhokoliv dárcovství a špinavých peněz.
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 5
Nahlásit

Lístky hází do urny vždycky lidi
Nahlásit

Pan nejsvětější ježíšek Fyjala ve svém novoročním poSSerství říkal že nemáme věřit lhářům a prodavačům strachu. A on o tom lhaní a prodávání strachu nemálo ví. Takže pal do p**e tatrmane. ^_^
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 4
Nahlásit

Spis si myslim, ze na politiku zeme maji mnohem horsi vliv rudi tatrmane, ktery ji svymi hlasy ve volbach za koblihu tahaji co nejvice na vychod a do stale vetsich sracek ... :-)
Souhlasím - 8 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Teď jsme díky volebním hlasům netatrmanů co nejvíc na západě a aj tak sme v naozaj velkej pyči :-) V tom chyba nebude. :-) Navíc jsou to právě nentatrmané a jejich hlasy ve volbách kteří mají na svědomí vzestup preference komunistů. To je asi těma vnějšíma šokama, který maj na svědomí rušení jasných signálů. :-)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 5
Nahlásit

Poďte diskutovať tu https://www.nakluky.cz/…o-mam-delat/
:)
:)
Souhlasím • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Tvle tak já dám za pravdu panu Fyjalovi a řídím se jeho svatým přikázáním a ještě za to schytam minuSSka. O_o
Souhlasím • Nesouhlasím - 4
Nahlásit

My demokraté nerozlišujeme západ východ, pro nás je prio***ou svoboda a naplnění vůle lidu. Jakékoliv ovlivňování kupčení a korupce je popřením svobody i vůle lidu.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 4
Nahlásit

Jo to mi minule udělal kompas, takže to byl evidentně demokratickej kompas. ^_^
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Nejsem si jist zda svoboda a naplnění vůle lidu jsou dohromady:-)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit

Klucinku ty přece rád minuska, v nejhorším dáš nějaký na sklad:-0
Nahlásit

Tatrman (28/-/-)
My demokraté
-------------
Hele, uz si uvedom, ze nejsi ani z casti demokrat, ale jsi zavistivej komunista. Demokrat by totiz nechtel zavirat podnikatele do vezeni, rabovat jim majetek a znarodnovat. A to presne chces ty, vzdyt jsi to tu i psal. Jsi jen rudej linej zavistivej nok ... :-)
Tatrman (28/-/-)
pro nás je prio***ou naplnění vůle lidu
-------------
Jojo, po Lidovejch milicich se ti jiste stejska, jako kazdymu komousovi ... :-)
My demokraté
-------------
Hele, uz si uvedom, ze nejsi ani z casti demokrat, ale jsi zavistivej komunista. Demokrat by totiz nechtel zavirat podnikatele do vezeni, rabovat jim majetek a znarodnovat. A to presne chces ty, vzdyt jsi to tu i psal. Jsi jen rudej linej zavistivej nok ... :-)
Tatrman (28/-/-)
pro nás je prio***ou naplnění vůle lidu
-------------
Jojo, po Lidovejch milicich se ti jiste stejska, jako kazdymu komousovi ... :-)
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím
Nahlásit

Já rád minuSSka, ale čekal jsem že když je normálně dostávám za probolševické smýšlení, tak za pochvalu pana premijéra a jeho smýšlení budou pluSSka, a zase prd. Takže v tom je zaujatost. =_=
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Po Lidových milicích se stýská i panu Foltýnovi :-) Jen ten by to pojal ještě více po svým. :-)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

To je kdo? Tatrmanuv bracha? :-)
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím
Nahlásit

No v principu, ten by taky posílal lidi do lágrů na převýchovu. :-)
Nahlásit

Já bych napsal i něco k tématu, ale musel bych mít klávesnici. :-/
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit

No bodejť, největším bezpečnostním rizikem je uživatel. Konečně aktualizace, která to alespoň částečně řeší :)
Nahlásit

Ano zatím nelze denacifikovat uživatele, proto je odstraněna klávesnica ^_^
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím
Nahlásit
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.