Před měsícem mi byl nalezen v těle vir HIV

18. 01. 2025 v 11:57
Anonym

Ahoj mám dotaz, cca před měsícem mi byl nalezen v těle vir HIV. Léky mi byly nasazené okamžitě takže jsem už v procesu léčení. Ale chtěl jsem se zeptat jestli je možné už v tomhle období mit nějaký druh sexu nebo mám počkat až budu mít v těle nulovou nálož viru. Děkuji za případné odpovědi.

To ti povi ten pan doktor, ktery ti ty leky nasadil. Nicmene ano, logicky by to tak byt melo, protoze pokud se ti v krvi poflakuji samotne viry v dostatecnem mnozstvi, muzes nekoho dalsiho nakazit stejne tak, jako nekdo nakazil tebe ... :-)
Je to analogicky tomu, ze kdyz kriminalniky zavres do basy (RNA z viru se pres RT zapise do DNA CD4 lymfocytu) a zbytek venku (v krvi) polisi (prasky) vymlatej, bude na ulici bezpecno. Ale jen do ty doby, nez zase ti kriminalnici tu basu zbouraj a utecou do ulic. Proto musis do konce zivota zivit ty polise, hnat je do ulic a obcas na ne zavolat nejakou inspekci ... :-)
Je to analogicky tomu, ze kdyz kriminalniky zavres do basy (RNA z viru se pres RT zapise do DNA CD4 lymfocytu) a zbytek venku (v krvi) polisi (prasky) vymlatej, bude na ulici bezpecno. Ale jen do ty doby, nez zase ti kriminalnici tu basu zbouraj a utecou do ulic. Proto musis do konce zivota zivit ty polise, hnat je do ulic a obcas na ne zavolat nejakou inspekci ... :-)
Souhlasím - 8 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Sex můžeš mít jen s ochranou a jsi povinen ze zákona ohlásit dotyčným, že jsi infikovaný virem HIV. Pokud taj neučiníš, můžeš být souzený za zatajování nebezpečné nejen pohlaním stykem přenosné nemoci. Čekat cca 12-15 let, než virus nebude detekovatelný v tvém organismu asi nechceš.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 5
Nahlásit

A proč by mněl čekat pane Jez 12 let a na co?
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Přečti si to, co jsem napsal pořádně.
Souhlasím • Nesouhlasím - 6
Nahlásit

Léky, které se podávají nakaženým virem HIV mají za úkol paralyzovat virus.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 4
Nahlásit

Souhlasím • Nesouhlasím - 4
Nahlásit

CD4 lymfocyty, kde se virus mnozi, nejsou Jezino cervene krvinky. Jsou to naopak krvinky bile. A protoze samotny virus je lehce znicitelny, odstrani ho leky z krve prakticky za par hodin. Kdes tedy vzal tech 12-15 let? Vis, jak ti rikame, kdyz chces napsat neco svymi slovy, musis nejdrive to, co opisujes, pochopit. A ze je maly, tak se spatne nici? Vzdyt je vetsi nez chripka, sam jsi sem dal link na YT ... :-)
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Hmm tak tobě bych moc nevěřil:
https://www.hiv-prevence.cz/…aleceni.html
Přečti si to pořádně ty samozvanej doktore.
https://www.hiv-prevence.cz/…aleceni.html
Přečti si to pořádně ty samozvanej doktore.
Nahlásit

Omluva ičko má pravdu s těma bílejma potvorama.
No co svět se kvůli tomu nezboří.
Jdu gamesit, tady jsem k hownu.
No co svět se kvůli tomu nezboří.
Nahlásit

Až byrokrati za padesát let zprocesují očkování na hiv tak už tento strašák zmizí.
Nic proti postupu schvalování léčiv, díky tomu jsou léčiva v naší společnosti v rámci technickcých možností maximálně ne-nebezpečná.
Ale každá mince má dvě strany, a to i tahle. Než se ten lék ,,zprocesuje" tak to trvá, i přestože by se našli lidi kteří by to raději riskli než tu nemoc. Ale to nejde.
Na tenhle problém se narazil už za koronaviru. A víte kdo se zcela regulérně zasadil o to, aby se předpisy změnily tak, aby mohlo být píchání nasazeno dířv než obvykle při řádném procesu? Věřte nebo ne vážení, ale byl to Doník Trump :-)))))
Nic proti postupu schvalování léčiv, díky tomu jsou léčiva v naší společnosti v rámci technickcých možností maximálně ne-nebezpečná.
Ale každá mince má dvě strany, a to i tahle. Než se ten lék ,,zprocesuje" tak to trvá, i přestože by se našli lidi kteří by to raději riskli než tu nemoc. Ale to nejde.
Na tenhle problém se narazil už za koronaviru. A víte kdo se zcela regulérně zasadil o to, aby se předpisy změnily tak, aby mohlo být píchání nasazeno dířv než obvykle při řádném procesu? Věřte nebo ne vážení, ale byl to Doník Trump :-)))))
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit

Myslíš toho doníka co chtěl nakaženým kovidem stříkat přímo do žil dezinfekci? Podle toho to taky vypadá:)
Nahlásit

Ano, ale řekl bych že to savo do žil bude hoax který si poupravili dle svého mejnsrýmový novináři. Dneska si vše každý ohýbá tak aby mu to vyhovovalo.
A nekvalitu zminěné vodičky absolutně nerozporuji, jen jsem zmínil fakta. :-)
A nekvalitu zminěné vodičky absolutně nerozporuji, jen jsem zmínil fakta. :-)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit

Denis36 (61/-/-)
-----
Konecne sebereflexe. Pouzivej ji, nez zase napises nejakej nesmysl, kterej nechapes. Udelas tim min skody ... :-)
Joa z ceho jsi vydedukoval tech 12-15 let? Mozna ale tusim ... :-)
-----
Konecne sebereflexe. Pouzivej ji, nez zase napises nejakej nesmysl, kterej nechapes. Udelas tim min skody ... :-)
Joa z ceho jsi vydedukoval tech 12-15 let? Mozna ale tusim ... :-)
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím
Nahlásit

No jo když to vemeš hned od narození nebo spíš početí tak to vynde:).
Nahlásit

Souhlasím • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

Ale PEP a PrEP nejsou leky na HIV, kterou bere HIV pozitivni clovek na predpis. To jsou prasky pro HIV negativni, ktery po sexu zjistili, ze meli rizikovej sex (PEP - post expozicni) nebo to maji jako prevenci (PrEP - pre expozicni). Vzdyt to mas napsany i v tech tvejch odkazech. HIV pozitivni clovek bere naopak celej zivot nejaky AVR koktejl. Ty jsi vazne tak blbej Jezino, az to boli ... :-)
A vysvetlis to, ze podle tebe leky zabiraji az po 12-15 LETECH nebo to bude jak s tou "devkou na vojenskym cvicaku" nebo "klikou v kapse, co rikaly holky" ... :-)
Ja kdyz vidim, ze neumis ani pochopit text, na kterej sem zkopirujes odkaz a napises nesmysly o tom, jak virus funguje nebo jak se leci, tak je dobre, ze jsi sam a ze to nebudes vypravet nejakymu skolakovi. Zase mas ale jistotu, ze HIV nikdy nechytis ... :-)
A vysvetlis to, ze podle tebe leky zabiraji az po 12-15 LETECH nebo to bude jak s tou "devkou na vojenskym cvicaku" nebo "klikou v kapse, co rikaly holky" ... :-)
Ja kdyz vidim, ze neumis ani pochopit text, na kterej sem zkopirujes odkaz a napises nesmysly o tom, jak virus funguje nebo jak se leci, tak je dobre, ze jsi sam a ze to nebudes vypravet nejakymu skolakovi. Zase mas ale jistotu, ze HIV nikdy nechytis ... :-)
Nahlásit

@Denis36 Přečti si to, co jsem napsal pořádně.
Já jsem to pane Jez četl pořádně ale nepochopil jsem těch vašich 12 až 15 let čekání ale to asi nikdo protože o tom tam nic není :p
Já jsem to pane Jez četl pořádně ale nepochopil jsem těch vašich 12 až 15 let čekání ale to asi nikdo protože o tom tam nic není :p

Mějme solida***u s nemocnými s virem HIV a používejme condom při pohlavním styku!
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit

Pěkně blbej dotaz protože už jsi několik lidí nakazil pravděpodobně. Takže by jsi měl jít sedět za úmyslné šíření pohlavní nemoci.
Souhlasím • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Kdybys to ičko nepřekrucoval,
Po 12-15 letech pravidelného braní léků by neměl být v těle nakažených virus.
Ostatně jak jsem dal poslední odkazy, léky se berou preventivně do konce života samozřejmě podstatně slabší dávky, než při zaléčení.
A nejsou to v pravém smyslu slova léky, ale blokátory. To je velký rozdíl.
Ostatně jak jsem dal poslední odkazy, léky se berou preventivně do konce života samozřejmě podstatně slabší dávky, než při zaléčení.
Nahlásit

Proč se za každou cenu snažíš být chytrej?
Nahlásit

Tak si o tom víc dohledej sám.
Nahlásit

Já fakt nemám důvod hledat tenhle typ informací a ten kdo to potřebuje si to zjistí sám nejlépe u doktora. Tvýma radama se může řídit jen sebevrah:)
Nahlásit

Schválně sem teda koukal třeba na těch tvých 12 let. Můžeš dát odkaz na konkrétní studii která by to potvrzovala? Zatím se mi povedlo zjistit jen to že virus nikdy nezmizí úplně protože se schovává v latentních rezervoárech a při přerušení léčby znovu vyleze. Výjimkou sou případy jako berlínský nebo londýnský pacient kteří byli vyléčení po transplantaci kmenových buněk s generickou mutací CCR5-D32 která brání vstupu HIV do buněk ale tohle není běžná metoda protože se ani nedá u většiny lidí použít. Každopádně nikde krom těchto výjimek není ani zmínka a vymýcení viru. Zdroj chatgpt
Nahlásit

Těch 12 let jsem použil, protože se několika léčeným nepodařilo nalézt virus v krvi. Takže šance tu je pokud budou infikovaní brát poctivě léky, že se víceméně zbaví viru. Jenže skutečnost je taková , že se občas léky zapomene včas vzít a tím se umožní viru se víc namnožit a o to se i prodlužuje léčba.
Souhlasím • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Denis36 (61/-/-)
--------------
No to je fakt, v tu dobu uz jsou pacienti vetsinou po smr*ti.
Ale my se tu bavime o lecich na snizeni virove naloze v krvi (viz dotaz o nakazlivosti) a tam pri spravne medikaci leky pro HIV+ snizi naloz prakticky na nulu za par hodin/dnu. Nikoli za 12-15 let, to by asi nemely moc vyznam, co? Takze zase sis neco vymyslel a pak napises tve oblibene "Tak si o tom víc dohledej sám." coz ale nejde, protoze nesmysl se najit neda ... :-)
Denis36 (61/-/-)
------------
Az na to, ze jak PEP, tak i PrEP se do konce zivota urcite nebere, protoze se brzo stavaji neucinnymi, coz mas taky v tech tvych odkazech napsano. A urcite nefunguji u jiz HIV+ ... Tyvole kdyz uz sem hodis ty odkazy, tak si taky precti, co se tam pise, b***cku :-)
--------------
No to je fakt, v tu dobu uz jsou pacienti vetsinou po smr*ti.
Ale my se tu bavime o lecich na snizeni virove naloze v krvi (viz dotaz o nakazlivosti) a tam pri spravne medikaci leky pro HIV+ snizi naloz prakticky na nulu za par hodin/dnu. Nikoli za 12-15 let, to by asi nemely moc vyznam, co? Takze zase sis neco vymyslel a pak napises tve oblibene "Tak si o tom víc dohledej sám." coz ale nejde, protoze nesmysl se najit neda ... :-)
Denis36 (61/-/-)
------------
Az na to, ze jak PEP, tak i PrEP se do konce zivota urcite nebere, protoze se brzo stavaji neucinnymi, coz mas taky v tech tvych odkazech napsano. A urcite nefunguji u jiz HIV+ ... Tyvole kdyz uz sem hodis ty odkazy, tak si taky precti, co se tam pise, b***cku :-)
Nahlásit

Jak přesně se může prodloužit léčba která je celoživotní?
Nahlásit

Voe, jakmile ti změří víc viru v krvi, dostaneš silnější dávky do kapslí, ty se pak s ubývajícím virem současně snižují. Proto se chodí na pravidelné kontrolní odběry a podle nich se upravují dávky v lécích.
Nahlásit

Já sem se ale ptal na prodlužování léčby o které píšeš
Nahlásit

S tím to souvisí.
Neměl by ses už hrabat v hlíně?
Neměl by ses už hrabat v hlíně?
Nahlásit

Jak to souvisí? Když si HIV+ tak se snad léčíš do konce života a ty mluvíš o prodloužení léčby. To ti jako něco budou píchat ještě po tvým pohřbu?
A proč bych se měl hrabat v hlíně? Saláty mám zasetý nonstop a všechno ostatní má čas:)
A proč bych se měl hrabat v hlíně? Saláty mám zasetý nonstop a všechno ostatní má čas:)
Nahlásit

Zdoj není, kdysi o tom psali na internetu. Samozřejmě záleží na každém, jak se k problému postaví.
Nahlásit

Jezino, ty vubec nechapes, jak HIV funguje a meles uplny hovna. Virus pres receptory napadne CD4 lymfocyty a zacleni svoji RNA do DNA bunky. Proto si s sebou tahne v kufriku i enzym, ktery to zmenu a zacleneni umozni pres RT. A tim te napadene bunce rekne, jak ma vytvo*** jeho kopii. Takze ikdyz nemas v krvi zadnej virus, mas stale v organismu tovarny na jeho vyrobu a ty ho vyrobi ve vhodnej okamzik v pomerne slusnym mnozstvi. Takze i proto jsi stale nemocnej i s nulovou virovou nalozi. A imunitni system tu bilou tovarnu v CD4 neznici, bo ji bere za svoji. Takze nez zase napises dalsi nesmysl, precti si o tom, je toho na netu stovky clanku ... :-)
Nahlásit

Denis36 (61/-/-)
Dokaž mi to, hňupe!!
--------------------
coze? :-)
Dokaž mi to, hňupe!!
--------------------
coze? :-)
Nahlásit

Jezino kdo má co ještě dokazovat? Ty sám si už dal důkazů dost:)
Nahlásit

Něco jsem našel :
https://www.seznamzpravy.cz/…z-hiv-210101
https://www.seznamzpravy.cz/…z-hiv-210101
Souhlasím • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

A není to náhodou úplně přesně to co sem psal trochu výš?:) schválně najdi rozdíl:)
Nahlásit

Tenhle se nejdřív vyléčil z hiv, pak u něj byla diagnostikována leukémie, což je rozdíl oproti jiným vyléčeným, kteří se vyléčili, až po transplantaci kostní dřeně .
Nahlásit

Nahlásit

Jezino, diky nahodne hazenym odkazum, ktere jsi ani necetl a pokud ano, tak nepochopil, se vazne neobhajis. Doporucuji ti pro priste se do odborne debaty ve veci, o ktery naprosto nic nevis, nezapojovat ... :-)
Nahlásit

Já to teda četl jenom hodně okrajově ale v tom odkazu byly spíš nějaký statistiky o počtu nakažených a množství cizinců:)
Nahlásit

Jojo, sak pisu, nahodne odkazy, co nekde nasel .. ono jak sem hazi odkaz i se svoji otazkou do googlu, tak je jasny, ze mu nic poradnyho nevyleze, kdyz se neumi ani zeptat ... :)
Nahlásit

A i kdyby se to jednomu člověku povedlo jakožto jedinýmu v historii lidstva tak fakt nevím co by to změnilo na tom o čem sme se bavili celou dobu. Ale to je asi jedno hlavně že něco napsal:)
Nahlásit

Stal by se pokusným králíkem. Ostatně se zjišťuje, zda se dotyčnému nevytvořily protilátky a pokud by se zjistily, testovalo by se jak fungují.
Nahlásit

Denis36 (61/-/-)
Stal by se pokusným králíkem. Ostatně se zjišťuje, zda se dotyčnému nevytvořily protilátky a pokud by se zjistily, testovalo by se jak fungují.
----------------
Nic se nezjistuje, protoze protilatky proti HIV se v tele vytvari KAZDEMU nakazenemu par tydnu po nakazeni, proto se taky ceka na test techto par tydnu. Na protilatky totiz reaguje i ten bezny HIV test (ano, jsou i prime testy na virus, ale temito se az pripadna pozitivita protilatkoveho testu overuje). Pro tuto technologii viru jsou totiz protilatky ve vysledku k nicemu, protoze HIV se mnozi v bunkach imunitniho systemu a na ne vlastni protilatky nejdou.
Jezino, prosiiiiiiim uz prestan si*** tu svoji blbost aspon v nedeli a nejdriv si o tomhle neco precti, kdyz jsi od narozeni hloupej. Zatim jsi tu na kazdou vec ohledne HIV rekl uplnej nesmysl ... :-)
----------------
Nic se nezjistuje, protoze protilatky proti HIV se v tele vytvari KAZDEMU nakazenemu par tydnu po nakazeni, proto se taky ceka na test techto par tydnu. Na protilatky totiz reaguje i ten bezny HIV test (ano, jsou i prime testy na virus, ale temito se az pripadna pozitivita protilatkoveho testu overuje). Pro tuto technologii viru jsou totiz protilatky ve vysledku k nicemu, protoze HIV se mnozi v bunkach imunitniho systemu a na ne vlastni protilatky nejdou.
Jezino, prosiiiiiiim uz prestan si*** tu svoji blbost aspon v nedeli a nejdriv si o tomhle neco precti, kdyz jsi od narozeni hloupej. Zatim jsi tu na kazdou vec ohledne HIV rekl uplnej nesmysl ... :-)
Nahlásit

Anonym NOVÉ
... Ale chtěl jsem se zeptat jestli je možné už v tomhle období mit nějaký druh sexu nebo mám počkat až budu mít v těle nulovou nálož viru...
xxx
tohle mě natom docela fascinuje... já si moc neumim představit, že bysem zjistil, že jsem HIV pozitiv a už bych se hned pár týdnech staral, kdy si zas můžu zasexovat... to nevim, jestli by mě nepřešla na čas chuť... O_o
... Ale chtěl jsem se zeptat jestli je možné už v tomhle období mit nějaký druh sexu nebo mám počkat až budu mít v těle nulovou nálož viru...
xxx
tohle mě natom docela fascinuje... já si moc neumim představit, že bysem zjistil, že jsem HIV pozitiv a už bych se hned pár týdnech staral, kdy si zas můžu zasexovat... to nevim, jestli by mě nepřešla na čas chuť... O_o
Nahlásit

On je bud anonym uplne blba stetka nebo jen troli. Jinak by se totiz do diskuse pripojil a ptal se na detaily ... :-)
Nahlásit

Kolik anonymů se někdy zapojilo do debaty?:)
Nahlásit

To si jen ičko myslíš, že?
Vše se týká virové nálože
Připomeňme si, že virová nálož udává množství HIV v 1 ml krve, tedy odráží počet HIV kopií kolujících v krvi.
Ještě přidám jeden odkaz na zdravotnický deník:
Kdo chce znát problematiku podávání léků doporučuji si to přečíst.
https://www.zdravotnickydenik.cz/…vych-skupin/
Vše se týká virové nálože
Připomeňme si, že virová nálož udává množství HIV v 1 ml krve, tedy odráží počet HIV kopií kolujících v krvi.
Ještě přidám jeden odkaz na zdravotnický deník:
Kdo chce znát problematiku podávání léků doporučuji si to přečíst.
https://www.zdravotnickydenik.cz/…vych-skupin/
Souhlasím • Nesouhlasím - 4
Nahlásit

Jezino, o cem pisu cely den? Zase jsi neco vygooglil a ted machrujes s virovou nalozi na 1 ml? Uz toho nech ... :-)
Nahlásit
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.