English/Czech

Ahoj, I hope to st**t learning Czech in 2025 but until I do, I will be happy to meet any English speakers here. Also, language exchange could be fun :)

Sem myslel že angličani píšou ahoy a ne ahoj O_o
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

Nejspíš tu máme opět škodnou.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 6
Nahlásit

Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Jezino, kdybys umel alespon zaklady, tak vis, ze to je normalni dotaz. Chces to napsat i anglicky? :-)
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím
Nahlásit

Fakt nemám rád když v ČR někdo mluví nějakou hatlamaltštinou
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 7
Nahlásit

Jsme v Evropě at si každý mluví jakýmikoliv jazykem chce, jen at neprzni česky jazyk oficiálně, jako třeba včera titulek: Trump zařadil v Americe zpátečku. Fosilní couvac ma u nás i v Evropě dost “followeru”.
To slovo follower se nedá vyslovit a natož s písmenem u. A v AJ se vyslovuje úplně jinak.
To slovo follower se nedá vyslovit a natož s písmenem u. A v AJ se vyslovuje úplně jinak.
Souhlasím - 6 • Nesouhlasím
Nahlásit

Copak tohle, větší soda je poslouchat nějaký politiky nebo managery, když se snaží bejt světoví. :-) To sou teprve hovna.
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Přesně, politik (státní zaměstnanci)ČNB, už z principu zastupující stat reprezentující svůj úřad a placen z daní, by mel hovořit plyne a čistě Česky.
Chápu, ze ve světě financi a IT je spousta slov převzata a to je v pohodě, ale všeobecná slova zapojovat do české věty já proste katastrofa.
Chápu, ze ve světě financi a IT je spousta slov převzata a to je v pohodě, ale všeobecná slova zapojovat do české věty já proste katastrofa.
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit

Hlavně většina z nich neumí ani ty převzatý slova použít. Absolutně alergickej sem na výrazy jako cash flow, budget a podobný sračky. Který zněj rádoby důležitě.
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

Mi chceš říct ze nekdo z jiny země přijde a sotva vi slovo cesky hned jde na buzna blog a píše jak se chce naučit anglicky? Zrovna schody náhod mám pod tímhle reklamu na videokurzy angličtiny:D
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

To já tam měl reklamu na zastřešený bazén kde je dutinkový polykarbonát ve standartu. A já si do teď naivně myslel že se píše ve standardu. Já věděl že do té školy mám chodit víc a nechodit furt za školu okopávat cibulu:)
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

SyTOM (24/-/-)
Mi chceš říct ze nekdo z jiny země přijde a sotva vi slovo cesky hned jde na buzna blog a píše jak se chce naučit anglicky?
-------
Ale to se tam vubec nepise ... :-)
SyTOM (24/-/-)
Zrovna schody náhod mám pod tímhle reklamu na videokurzy angličtiny:D
------
To neni shoda nahod, tomu se rika kontextova rklama, vypni si to, pokud to nechces ... :-)
Mi chceš říct ze nekdo z jiny země přijde a sotva vi slovo cesky hned jde na buzna blog a píše jak se chce naučit anglicky?
-------
Ale to se tam vubec nepise ... :-)
SyTOM (24/-/-)
Zrovna schody náhod mám pod tímhle reklamu na videokurzy angličtiny:D
------
To neni shoda nahod, tomu se rika kontextova rklama, vypni si to, pokud to nechces ... :-)
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím
Nahlásit

Taky si myslím že se chce učit česky a jen doufá že tu najde někoho anglicky mluvícího takže anglicky asi už umí :)
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

On “doufá”, že se v brzké době v roce 2025 začne učit Česky. I byl by rád pokud by mohl do té doby než se to stane, se seznámit s někým kdo ovládá Angličtinu…
Takže hetero, expat nebo někdo kdo to je pravidelně v ČR, nebo pendluje mezi ČR a UK.
To je jako, že místní co dostali k Vánocům poukázku do fitka, tak doufají, že si najdou čas a na léto budou mít břišáky :0). Ale do té doby než se to stané rádi sní babiččin pekáč buchet. :0)
Takže hetero, expat nebo někdo kdo to je pravidelně v ČR, nebo pendluje mezi ČR a UK.
To je jako, že místní co dostali k Vánocům poukázku do fitka, tak doufají, že si najdou čas a na léto budou mít břišáky :0). Ale do té doby než se to stané rádi sní babiččin pekáč buchet. :0)
Nahlásit

Když budu před rozhodnutím zda pekáč buchet na břiše nebo v břiše tak samozřejmě volím pekáč buchet na břiše páč z vysportovanýho plesnivýho dědka se fšici poserou 8)
Souhlasím - 6 • Nesouhlasím
Nahlásit

Ja teda kdyz pekac, tak ne buchet, ale neceho mnohem stavnatejsiho ... :-)
Nahlásit

Plné nutelly viď ty naše labužnice i8051.... :-))
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

No buřte snaha dobrá, ale přirovnal bych to to k tomu co mě učil už můj děd.... Z k***y panenku neuděláš. Takže pekáč buchet v břiše je jistota. ^_^
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Jinými slovy jsem řekl totéž :P
Nahlásit

Mám rád jednohl***ný SShody ^_^
Nahlásit

Wow, the replies here are wild! Umim malo cesky a chci vic nebo chci mluvit s nekdo tady v anglicky. Hezky vecer
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit

To su zvědav jak si poradí s oběma význami pekáču buchet ... je to takový překladatelský oříšek... a jak si teď poradí s oříškem... 8)
Nahlásit

I understand to you and hope to some guy from here will get in touch with you soon. Good luck :p
Nahlásit

I can also explain "pekáč buchet" if you want :p
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit

FYI This is what google gives me 'So a baking pan of buns in the belly is a certainty. ^__^' . Snad, muj cesky nebude dost staci :)
Nahlásit

Czech term "pekáč buchet" has several meanings. They are small buns baked in the hot oven one next to other and also "six pack" on the stomach. It seems so similar. Mr. Busster said that he preffer buns inside the stomach before them outside :p
Nahlásit

Pekáč buchet no. 1 - https://www.stonecake.cz/…61967421.jpg
pekáč buchet no. 2 - https://shop.bestbbf.eu/…-500x500.jpg
pekáč buchet no. 2 - https://shop.bestbbf.eu/…-500x500.jpg
Nahlásit

Nevotravuj supráku, my si pokecáme aji bez čengličtiny :P
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Že prej Mr. Busster... já ti semizdá zmaluju zadek -_-
Nahlásit

Buřte to musíš englicky, jako pravý engličan mu tu p***l zmalovat.
Souhlasím • Nesouhlasím - 5
Nahlásit

Vetsi blbost, co napsat, te Jezino nenapadla? ... :-)
Nahlásit

Napadla, ale tahle byla první:-)))))
Souhlasím • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

Když jste pane Jez opilý tak nepište raději nic :p
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit

Teď jde o to jestli mele větší p**oviny když je najitej nebo když mu stoupne obsah krve v alkoholu pod 1 jezinu. O_o
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.