Černý lak na nehty

31. 01. 2025 v 21:34
Anonym

Dobrý večer všem! Poslední dobou jsem si venku všiml, že někteří, spíše mladší kluci, nosí nehty namalované černým lakem. Zajímalo by mě, co je to za novou módu, má to nějaký hlubší význam, příslušnost k nějakému gothic, emo stylu, či co já vím, nebo tím naznačují, že jsou na kluky, nebo...? Ví to někdo, asi především z mladších tady, a může vysvětlit? Oblečení jinak měli běžné, co se v tom věku nosí, žádný extrém, třeba že by měli všechno černé, nebo že by měli makeup na obličeji, černě nabarvené vlasy a střih jako býval emo styl a tak. Jen černě nalakovaný nehty, a někdy prsten. Nejlepší by bylo se zeptat přímo jich, ale to mi bylo blbý. Třeba to ví tady někdo. Dík a hezký večer

Zkus to taky. Ať se odlišíš, můžeš si ho dát na oční víčka... zevnitř.
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

01. 02. 2025 v 01:40
Anonym

Já si nechci lakovat nehty, to mě fakt nebere
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Teď to nedělám, ale taky jsem si lakoval na černo a nemělo to význam, prostě jsem chtěl mít hezké nehty
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

01. 02. 2025 v 01:49
Anonym

Nevím, co si o tom myslet, třeba to začne nějakej influencer a ostatní chtějí být jenom in, tak se opičí, nebo tím okolí dávají signály ? hmm
Souhlasím • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

01. 02. 2025 v 01:55
Anonym

Femboy.3 @ ale úplně čistej straight kluk by si nehty asi nemaloval, ne. Když teda pominu Ondru Gregor Písařovic Brzobohatýho, ten je měl na festivalu ve Varech taky na černo
Nahlásit

Já mám třeba celý ruce černý. :-)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit

No, zacina to nehtama, pak cely cerny ruce a najednou jsi cernej celej ... :-)
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

Obecně se o této barvě říká, že symbolizuje sílu, sebevědomí, moc.
Ty jsou tradičně vnímány jako „mužské“ rysy, takže není překvapivé, že muži volí tuto barvu.
Pote tu může znamenat:
Vyjádřeni individuality a osobního vkusu, aniž bych se přizpůsobil tradičním očekáváním o mužnosti.
Subkulturní příslušnost:
V určitých subkulturách, jako je goth, emo nebo punk, se černý lak na nehty běžně používá jako vizuální značka sounáležitosti.
Posouvání hranic:
Volba lakování nehtů na černo může být způsobem, jak zpochybnit společenské normy týkající se genderového vyjadřování.
Estetická přitažlivost:
Někteří prostě považují černý lak na nehty za vizuálně přitažlivý a stylový.
Třeba spojeny s hudbou…příklad:
https://m.youtube.com/watch?…
Symbolika moci….bla bla bla
Ty jsou tradičně vnímány jako „mužské“ rysy, takže není překvapivé, že muži volí tuto barvu.
Pote tu může znamenat:
Vyjádřeni individuality a osobního vkusu, aniž bych se přizpůsobil tradičním očekáváním o mužnosti.
Subkulturní příslušnost:
V určitých subkulturách, jako je goth, emo nebo punk, se černý lak na nehty běžně používá jako vizuální značka sounáležitosti.
Posouvání hranic:
Volba lakování nehtů na černo může být způsobem, jak zpochybnit společenské normy týkající se genderového vyjadřování.
Estetická přitažlivost:
Někteří prostě považují černý lak na nehty za vizuálně přitažlivý a stylový.
Třeba spojeny s hudbou…příklad:
https://m.youtube.com/watch?…
Symbolika moci….bla bla bla
Nahlásit

Anonyme, na podzim jsme ve firmě stěhovali nějaký inventář do skladů, co máme za Prahou. Mám stálého občasného brigádníka, t.č. prvním rokem VŠ studenta, který pro tuto práci přivedl na pomoc svého spolužáka. Ten měl taky nalakovaný nehty černým lakem - no, připadal mi po všech stránkách úplně normální... Bavili se při práci o běžných starostech dnešní omladiny s "přehnanou rodičovskou péčí", sexuálních úspěších u holek ve škole, kalbách plných trávy a chlastu...
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

01. 02. 2025 v 18:03
Anonym

@pavelkalvoda: dík za názor. Zřejmě to nemusí znamenat vůbec nic. Chtějí se nejspíš jen zviditelnit, upozornit na sebe. Asi máš pravdu, o tom jestli preferují holky nebo kluky to nebude nic nevypovídat.
Souhlasím • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Coz te mohlo logicky napadnout hned, vid? :-)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Běžné to není, aby si kluk lakoval nehty načerno. Je to spíš taková nová móda kluků se oddělit od druhých obdobně, jako nosí černé náušnice například transsexuál, či transgender.
Souhlasím • Nesouhlasím - 4
Nahlásit

Denisi, co není běžné u vás na venkově, může být běžné tady v Praze...
Nahlásit

Pravda u nás na tý vísce táborské těch kluků s černými nehty zroviínka moc není.
Nahlásit

Jednoduchá odpověď. Pod černými nehty není vidět špína
Nahlásit

Denis36 (61/-/-)
jako nosí černé náušnice například transsexuál, či transgender.
--------------------
A na tenhle nesmysl jsi prisel jak, prosim te? ... :)
jako nosí černé náušnice například transsexuál, či transgender.
--------------------
A na tenhle nesmysl jsi prisel jak, prosim te? ... :)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit

Francku, jak by se u naší manuální práce se štítící panelákové mládeže dostala špína pod nehty ? :-)
Nahlásit

Před 22 hodinamiOff-line I8051 (53/184/97) NOVÉ
-----
Enyky, Benyky, Kliky, Hec, chytni negra za palec. Když pouští barvu, nech ho být, černá barva nejde smýt. ^_^
-----
Enyky, Benyky, Kliky, Hec, chytni negra za palec. Když pouští barvu, nech ho být, černá barva nejde smýt. ^_^
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

02. 02. 2025 v 11:47
Anonym

@francjosef: . a tím se to vysvětluje :-p. Nevypadali na špindíry, byli docela čistí
Nahlásit

PavelKalvoda
Anonym
Byla to myšleno ironicky, ale z praktického hl diska by se to dělo použít
Anonym
Byla to myšleno ironicky, ale z praktického hl diska by se to dělo použít
Nahlásit

Mně se to teda moc nelíbí, na něco si jen hrají tady ti frajírci.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 4
Nahlásit

Hm cerne prstiky miluju
Souhlasím • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

Dost takových vidím v Praze, kdykoliv tam jedu, tak potkám aspoň dva. Většinou mají černé, někdy tmavě modré, stříbrné nebo bílé,ale to spíš jen v létě když jsou víc opálení. V létě jsem potkal i kluka, které měl nalakované i na nohou.
Nahlásit

Možná potřebuje prcat a neví, jak si o to říct. a černý nehet je ten signál :-)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

04. 02. 2025 v 18:12On-line Pavkanozka (39/174/83)
Hm cerne prstiky miluju
------
Jo kdo by nemiloval černé prstíky. :-) https://ctrlv.cz/jKfN
Hm cerne prstiky miluju
------
Jo kdo by nemiloval černé prstíky. :-) https://ctrlv.cz/jKfN
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

Ronaldo si tiez lakuje nechty na černo ale na nohách. A to preto že mu to vraj cháni nechty pred plesňami a bakteriami. Tak asi to je tak aj na rukách :D
Nahlásit

Az tak cerny ne Klucinku...ty by se meli spalit
Nahlásit

A není to jedno? Ja používam všetky farby a je mi jedno kto si čo myslí, hlavne že sa to páči mne :)
Nahlásit

Femboj ve 34 letech? Vazne? ... :-)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

08. 02. 2025 v 13:17
Anonym

@davka1: věřím, že v Praze jich chodí hodně s barvou na nehtech. Na nohách jsem to teda u kluka neviděl, jenom u holek a taky starších ženských. Upoutá to pozornost, to jo, o to asi jde. Ještě mě napadli rockeři hudebníci a umělci obecně, u nich se to bere jako součást image. Ale u "normálních" heterokluků je to divný. Ještě že zatím nenavštěvují vietnamský nailstudia, který jsou teď v každý druhý ulici v každém městě :-X
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.