Nehorázná cena vajec

05. 02. 2025 v 19:16
Anonym

V USA je nedostatek vajec a jsou čím dál dražší. Dokonce jsou i na příděl. Nehoráznost! To je ta importovaná demokracie co nám USA a Fijala tlačí? Já už vejce a maso nekupuju a dokud keťasící supermarkety neslevní dám jim to sežrat a nic si nekoupím. Co si o tom myslíte vy?
https://www.novinky.cz/…ika-40507612
https://www.novinky.cz/…ika-40507612

Zítra ráno sežeru omeletu z 8 vajec a podělím se s naším hafanem ;-) a doufám, že k večeři sežeru pořádnej kus hovězího stejku xd
to si o tom myslím xd
to si o tom myslím xd
Souhlasím - 15 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Nemůže za to putin? O_o
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit

Já dávám hafanovi tři vajca denně a tak pět jich sám sežeru:)
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Tak to si dam mamko taky libit. A hafika smlsnem k obedu ... :-)
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Taťko, tak to už nám z 8 vajec nebude stačit. já sním 5, ty taky a hafan 3. takže to bude z 13 vajec!! to je skoro za 80 kaček! pak řemeslná bageta, kus za 80 kaček taky. a máslo! a pomeranče... no, doufám, žes dneska nějakou kačku vydělal, abyhom se zítra ráno mohli v klidu nažrat xdd
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Tos jim to teda nandal, tatroši. Hned zítra kvůli tomu všichni zkrachujou.
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím
Nahlásit

Tipuju ičkův výplod...nebo jednoho z jeho nohsledů...
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 5
Nahlásit

A já bych řekl, že tatrmanův. výplod ... xdd
Souhlasím - 6 • Nesouhlasím
Nahlásit

Takžes to byl ty fredericu...hm
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 5
Nahlásit

Ale nelži, ty lemro levičácká. Ten úplně stejnej styl psaní je jen náhoda, že?
Nahlásit

Tyyjo, uz i tatrman se odpoledne stydi za to, co dopoledne sam napise. To je ale panecku progres ... :-)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit

Staré téma. Kdo já rád vejce tak na cenu nekouká.
Klidně dám i 10 Kč
Klidně dám i 10 Kč
Souhlasím • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Já je mám zadarmo a občas i prodávám takže čím dražší tím lepší:)
Nahlásit

Cena vajec je nehorázná, ovšem co mě znepokojuje ještě více je cena levotočivých šroubů pro neviditelné pravotočivé spoje. Nemluvě o samopovolujících půlmatkách s třetinkovým klesáním. Tam už to fakt jako přesrali. O_o Tohle by se za nás nestalo.
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Francjosef (67/169/72)
Staré téma.
-------------
Tema ani clanek neni stary ani jeden den. Ale kdyz ti jednodenni stari vadi, drz se datumu i v jinych vlaknech, kde odpovidas i na 10 leta temata. Jako treba zrovna dnes hned vedle ... :-)
Staré téma.
-------------
Tema ani clanek neni stary ani jeden den. Ale kdyz ti jednodenni stari vadi, drz se datumu i v jinych vlaknech, kde odpovidas i na 10 leta temata. Jako treba zrovna dnes hned vedle ... :-)
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím
Nahlásit

A to jinde psali že se jich sto tisíc ztratilo! Kdo to byl? Tak mafie jela v drogách, alkoholu, cigaretach a nově bude vaječná mafie :)
Kdo má slepice nechť milionář je.
Kdo má slepice nechť milionář je.
Nahlásit

Technická- když se zdražuje cena vajec, zdražuje se i cena slepic? Bych to docela potřeboval vědět.
Nahlásit

Nezvyšuje, otroci v rukou kapitalistů nikdy nestoupali v ceně. ^_^
Nahlásit

Cena mi přijde normalní. Když si vezmu že před deseti lety měli tu samou cenu eko vejce.
Nahlásit

I8051
Aby se se neozval - pan nejchytřejší
Bylo to na tatrman který tu o ceně vajec blábolí již roky
Aby se se neozval - pan nejchytřejší
Bylo to na tatrman který tu o ceně vajec blábolí již roky
Nahlásit

Vejce budou, my nebudem. To je podstatně horší představa.
Souhlasím • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

Vejce budou, to je super. O vikendu budou potteba na grilovacku ...:-)
Nahlásit

Beru dvě plata i červenou cibulu. Posmažená s medem je ke stejku super a nezapomeň vzít supráka:)
Nahlásit

Taťka žádnýho supráka brát nebude!
Nahlásit

To teda bude já ho tam chcu:)
Nahlásit

A ty půjdeš do sklepa a budeš tam na čtyrech čekat. na mě xdd chtěl jsi to tak, že jo? ;-)
Nahlásit

Stejne neprijedes Bombiku, jak te znam, ale kdybys prijel, budeme radi. Supervajzr zrejme dorazi, ale az pozde, maj s kamosema nejakou odpoledni ajtackou party :-)
Nahlásit

Klidně ale musíme i otočit role kvůli rovnováze:)
Nahlásit

Když přijedu tak taky pozdějc tak bych ho mohl naložit jestli se mě nebude bát:)
Nahlásit

Nic se nikomu nakládat nebude! xdd
Nahlásit

Samozřejmě, že tomu super. . . . budeš muset nastavit.
Taťka to ohlídá.
Taťka to ohlídá.
Nahlásit

To bude bezva večer já naložím suprákovi a frederd**k mě:)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit

Počkat, chtěl jsi to obráceně, tak to nepřekrucuj.
Nahlásit

Chtěl jenže mi to neprošlo tak dělám ústupky:)
Nahlásit

Aby ti nepřiložil k zadnici i ičko svá vejce s klobásou.
Nahlásit

Mozna tak nalozite kolecko drivi do krbu, at na chate nezmzneme. Bude to pocestny vecer chlapci, zadny cunarny. Hezky spolecenske hry, dobry piti a zabava :-)
Joa jestli fakt prijedes, tak si vezmi prezuvky, nemam jich tam moc a podlaha bude studena, ikdyz, tam pustim uz dopredu klimu :-)
Joa jestli fakt prijedes, tak si vezmi prezuvky, nemam jich tam moc a podlaha bude studena, ikdyz, tam pustim uz dopredu klimu :-)
Nahlásit

Chystáte párty u jeziny v azbesthut? O_o no to asi bude jinde ne? :D
Nahlásit

O počestnosti si mluv jak chceš :). A jestli tam bude suprák tak mě zima nebude ale dřevo ti klidně navozím:)
Nahlásit

Ano buřte bude to jinde:)
Nahlásit

Nezapomeňte si rozmrazit vodu do sauny.
Nahlásit

Se supervajzrem bych do sauny klidně šel jestli tam nějaká je:)
Nahlásit

Je, jenže ičko z důvodu ochrany supervisor-a ji pro jistotu uvádět do provozu nebude.
A spát budete všichni tři v jedný posteli. Ičko mezi vámi bude dělat antikoncepční zeď
A spát budete všichni tři v jedný posteli. Ičko mezi vámi bude dělat antikoncepční zeď
Nahlásit

Vždyť já mu ubližovat nebudu a myslím že supervajzr je dost samostatnej a žádnou takovou ochranu nepotřebuje:)
Nahlásit

Před tebou ani koza neuteče :-)))))
Nahlásit

Tvle jak to tak čtu, tak díky bohu (tfujtaxl tohle je tak ošklivý slovo) že nenávidim lidi a radši su zalezlej v dílně. O_o
Nahlásit

Když má, tak samozřejmě, že neuteče. Proč by utíkala, když si chce zam***t?
Nahlásit

Tak tohle byla inteligenční erupce:)
Nahlásit

Tak si tu erupci vyříkej s ičkem.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Saunu mame v kanclu na zahrade. I s virivkou. Tak muzeme zajet i tam. Zamestnanci budou v sobotu doma :-)
Nahlásit

I s virivkou
------------
To víme a ve vodě máš nachcané a hrudky jak oplachuješ nutellu i8051.... :-))
------------
To víme a ve vodě máš nachcané a hrudky jak oplachuješ nutellu i8051.... :-))
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

No tvl, to jsou zase lidový moudrosti.
Řekni, Jezino, jakej krabičák byl v akci dneska?
Řekni, Jezino, jakej krabičák byl v akci dneska?
Nahlásit

To byla samohonka:)
Nahlásit

Dopředu říkám, že svá vejce neprodám i kdyby cena atakovala nebeské výšiny!
Nahlásit

Ne Ne, dneska piju, jako vždy kávičku a dneska jsem si byl vyzvednout v zásilkovně nové trencle a při tý příležitosti jsem si došel do krámu koupit sušenky k tý kávičce.
A a co je vám vůbec do toho, co dělám o svém osobním volnu?
Nahlásit

Denis36 (61/-/-)
--------------
Nic. A ani jsme se te na to neptali, to jen ty mas nutkani nam to stale rikat. Tyhle pohadky si nech pro 15 lete deti, pokud by k tobe nahodou zabloudily ... :-)
--------------
Nic. A ani jsme se te na to neptali, to jen ty mas nutkani nam to stale rikat. Tyhle pohadky si nech pro 15 lete deti, pokud by k tobe nahodou zabloudily ... :-)
Nahlásit

Aby jste věděli, že na rozdíl od vas nechlastám. Pouze piju.
Nahlásit

Kafe, čaj a minerálky.
Nahlásit

Díky nechám a nechám je od tebe pozdravovat, že si na ně posečkáš, až jim bude 18.
Nahlásit

Denis36 (61/-/-)
Díky nechám a nechám je od tebe pozdravovat, že si na ně posečkáš, až jim bude 18.
--------------
Chapu, ze v 18 je pro tebe uz clovek duchodce ... :-)
--------------
Chapu, ze v 18 je pro tebe uz clovek duchodce ... :-)
Nahlásit

Klucinek
Tvle jak to tak čtu, tak díky bohu (tfujtaxl tohle je tak ošklivý slovo) že nenávidim lidi a radši su zalezlej v dílně. O_o
Je, já zrovna dneska nebo včera snil o tom, jak jsem bohatý- což mi umožnilo koupit si veliký dům se vším, nechat si vozit jidlo rohlikem/košíkem a nemuset vylizat vůbec ven mezi lidi. Vůbec. Až na zcela výjimečné situace občas:-) a pak jsem se opět probudil do temné reality:-/
Je, já zrovna dneska nebo včera snil o tom, jak jsem bohatý- což mi umožnilo koupit si veliký dům se vším, nechat si vozit jidlo rohlikem/košíkem a nemuset vylizat vůbec ven mezi lidi. Vůbec. Až na zcela výjimečné situace občas:-) a pak jsem se opět probudil do temné reality:-/
Souhlasím • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Tak Bombajs, musim ti tu vysvihnout pochvalu, ze fakt jedes. Jen pridej, at tu jsi do 3 a strizlivej. Ale opatrne, v Praze je dopravni prklo, to neni jak u vas na vesnici. Mas tam VIP parkovacku, to myslim poznas, az dorazis. A prijde i kouzelnik ... :-)
Nahlásit

Tygře, temná realita je mnohdy lepší, než být bohatý. Takhle si můžeš žít v poklidu a nestarat se o finance, zda- li ti je někdo ukradne, či tě postupně bude okrádat inflace a mj prachy si s sebou stejně do hrobu nevezmeš. Tam by ti byly platný, jak mrtvýmu kabát.
Nahlásit

No to je zase moudro Jezino, primo ukazka zoufalstvi, zivotni prohry, komplexni rezignace a alibi na neschopnost. Deti, z Jeziny si priklad prosim neberte, nebo skoncite jak on. Makejte na sobe, neco se naucte a budte v necem dobry, at mate zajimavou cenu na trhu prace nebo sami neco dokazete. Je treba mit cile a jit si za nimi ... :-)
A hlavne se s nim "nescuchavejte", to je cesta do pekla, akorat vas timhle rezignovanym pristupem prizemni ... :-)
Jezina: "nestarat se o finance, zda- li ti je někdo ukradne, či tě postupně bude okrádat inflace"
-----
To se jako tyka jen tech bohatejch? Ty s malo penezi inflace nekrada? Vazne? Naopak te v kontextu realnejch cen okrada vice, ty ekonome ... -)
A hlavne se s nim "nescuchavejte", to je cesta do pekla, akorat vas timhle rezignovanym pristupem prizemni ... :-)
Jezina: "nestarat se o finance, zda- li ti je někdo ukradne, či tě postupně bude okrádat inflace"
-----
To se jako tyka jen tech bohatejch? Ty s malo penezi inflace nekrada? Vazne? Naopak te v kontextu realnejch cen okrada vice, ty ekonome ... -)
Nahlásit

Já sám budu rád, když kluci se budou realizovat v životě líp, aby se i líp měli, než naše generace, která byla spíš vedena k tomu, abychom zvládali víc řemesel.
Jenže jak tak kolem slyším od lidí, mladí se k manuální práci moc nehrnou každý by chtěl prachy, ale za co, když většina, až na několik výjimek nic neumí? Jak je mají zaměstnavatelé platit? Jen za to, že chodí do práce si hrát s mobilem?
Jenže jak tak kolem slyším od lidí, mladí se k manuální práci moc nehrnou každý by chtěl prachy, ale za co, když většina, až na několik výjimek nic neumí? Jak je mají zaměstnavatelé platit? Jen za to, že chodí do práce si hrát s mobilem?
Nahlásit

Hmm, jak tak slyším, nechtěj se ani podívat na lopatu, či zednickou lžíci, ty mdrci. Jsi trapnej, aniž si to uvědomuješ. . . :-))))
Nahlásit

A proc by se divali na lopatu a zednickou lzici? Myslis, ze tohle je smysl zivota a ze se timhle nekam posunou? Nebo si myslis, ze to je nejdulezitejsi prace ever? Mozna tak pro lidi bez ambic, jako jsi ty. Vetsina ostatnich se chce neco naucit a vydelavaj v jinejch odvetvich, ktery jsou mnohem vynosnejsi a kde jsi Jezino uplne mimo. Tak nek***izuj mlady. Kdybys ty neco extra umel, tak bys byl uplne jinde ... :-)

Chlapče, kdybych neměl 30%ztrátu sluchu, fungoval bych jinde a za lepší prachy, například opět jako tiskař flexotiskového stroje na kterém jsem pracoval 17 let. Bohužel nemohu do hlučného prostředí kde je víc jak 70db, což je hluk hlučnější kanceláře. Já už to do důchodu nějak doklepu. To už mě netrápí, horší to budou mít ti, kteří začínají s postižením pracovat.
Nahlásit

Denis36 (61/-/-)
je mnohdy lepší, než být bohatý. Takhle si můžeš žít v poklidu a nestarat se o finance, zda- li ti je někdo ukradne, či tě postupně bude okrádat inflace
--------------
A tohle ekonomicky moudro nam vysvetlis? Ze jako lidi s malo penezi neokrada inflace nebo je nemuze obecne nikdo okrast? Vazne? Je to prave naopak. S malo penezi te realne omezuje inflace mnohem vice, nez s vice. A proc? Zkus treba jednoduchy priklad:
A: Mam 10 korun, chleba stal drive 10 korun a ted s 10% inflaci stoji 11 korun, takze si ho nekoupim a pojdu hlady.
B: Mam 10 tisic korun, chleba stal drive 10 korun a 10% inflace ho tedy zvedla na 11 korun, takze si mohu koupit jen 909 chlebu a hlady tak nepojdu.
Chapes ten rozdil? Pokud ne, zkus znovu od zacatku ... :-)
je mnohdy lepší, než být bohatý. Takhle si můžeš žít v poklidu a nestarat se o finance, zda- li ti je někdo ukradne, či tě postupně bude okrádat inflace
--------------
A tohle ekonomicky moudro nam vysvetlis? Ze jako lidi s malo penezi neokrada inflace nebo je nemuze obecne nikdo okrast? Vazne? Je to prave naopak. S malo penezi te realne omezuje inflace mnohem vice, nez s vice. A proc? Zkus treba jednoduchy priklad:
A: Mam 10 korun, chleba stal drive 10 korun a ted s 10% inflaci stoji 11 korun, takze si ho nekoupim a pojdu hlady.
B: Mam 10 tisic korun, chleba stal drive 10 korun a 10% inflace ho tedy zvedla na 11 korun, takze si mohu koupit jen 909 chlebu a hlady tak nepojdu.
Chapes ten rozdil? Pokud ne, zkus znovu od zacatku ... :-)
Nahlásit

Jezino, v kancelari je trvaly hluk intenzity 70 dB? Na to jsi prisel jak? Bezna kancelar ma 50 dB, maximalne 60 dB. 70dB hluk je dle wiki zde "Frekventovaná ulice, strojovna, hospoda". Nojo, hospoda, jasne ... Ale i tak, vezmes si noiskencling sluchatka a mas to :-)

Jó pániček nezná směrnice z roku 2007 vydané EU. I se sluchátkama je problém někoho přijmout na pràci do hlučného prostředí. Jenže to ti nikdo nejspíš neřekl. Mě to bylo řečeno z míst kompetentních - hygieny. Nesmím pracovat tam, kde je stálý hluk. Proto většina zaměstnavatelů má nastavený zatížení hlukem pracovního prostředí se stroji min na 3 st. Já mohu pouze do 2st.
Není to tak jednoduché, jak si myslíš.
Chybí mi 6%do 1stupně invalidy. A sluch se se stářím zhoršuje.
Není to tak jednoduché, jak si myslíš.
Chybí mi 6%do 1stupně invalidy. A sluch se se stářím zhoršuje.

Kdo chce vejce míti, musí slípky chtíti.
Nahlásit

,,zda- li ti je někdo ukradne, či tě postupně bude okrádat inflace a mj prachy si s sebou stejně do hrobu nevezmeš. Tam "
Já si je do pyramidy vezmu:-)
Já si je do pyramidy vezmu:-)
Nahlásit

Co takhle si ty vejce prostě koupiti? Nebo mít slípky i když nechcu?
Nahlásit

Já jsem třeba absolutně neambiciózní, a přesto většině těch ambiciózních co se tak strašně posouvaj vpřed ležim v žaludku. Zajímavej jev. :-)
Nahlásit

Do Slepice je dlouhodobá investice. Když koupíš vejce, ty jsou pomíjivé a budeš mít po jejich použití hov*o. Slepice nesnese jedno vejce, ale plno vejcí, je to takový oslíčku otřes se. Takže počáteční investice i kdyby to byly zprvu kuřátka se rozhodně vyplatí. A mj slepice není zas tak moc náročná, co se týče krmení. Sice pravda, musí se jim ráno při rozbřesku otevřít kurník a se soumrakem zavřít, ale to se dá zajistit v dnešní době elektronicky na časový spínač. A pokud jsou venku, vše řádně oplotit, proti liškám, kunám a dalším predátorům. A vajíčka budou i v době drahoty ještě pro příbuzné.
Nahlásit

A ty mas Jezino slepice, kdyz jsi tak "chytrej"? ... :-)
Nahlásit

Nejhorší slepice je slepice biseksuální.... :-))
Nahlásit

Koupíš si slepice a pak ti je v kurníce sežere Zmikund - liška ryšavá 8)
Nahlásit

Do slepice je dlouhodobá investice.... Tohle máme pochopit jak?:)
Nahlásit

Slepice je pro investory začátečníky. Pro pokročilejší je prase. A zkušení investoři mohou jít do krávy. Sak máslo je drahé:-)
Nahlásit

Tak slepice a krava generuje prachy i behem zivota, prase nikoli. Nebo jo? :-)
Nahlásit

Ano samozřejmě že prase generuje prachy i během svého života. Na rozdíl třeba od dojnice, prase po jeho "použití" lze sežrat, dojnici po jejím "použití" bys opravdu žrat úplně nechtěl. Stejně tak jako masné plemeno skotu negeneruje peníze během svého života. Ach jo, vy Pražáci. :-)
Nahlásit

Copak prase nemá selata? Má jich spoustu a víš kolik takový sele stojí? Na takovýho bobečka ti ani patnáct stovek nestačí a v jednom vrhu jich máš cca deset a dvakrát do roka:)
Nahlásit

To jsi klucine spatne pochopil, pojdme to vzit hezky poporadku:
1. slepice
- behem zivota generuje vajca
- pak ji sezeru
2. krava
- behem zivota generuje mliko
- pak ji sezeru
3. prase
- ... to jenom pak sezeru
:-)
1. slepice
- behem zivota generuje vajca
- pak ji sezeru
2. krava
- behem zivota generuje mliko
- pak ji sezeru
3. prase
- ... to jenom pak sezeru
:-)
Nahlásit

To prase má právě spousty selat který přeměníš na peníze:)
Nahlásit

To jsi špatně pochopil íčko. Kráva kterou ty jíš, během života neprodukuje mlíko určený k lidské spotřebě. Dost často tyto krávy putují na jatka jakožto jalovina a má i "přirozeně" zakrnělá vemena. Jelikož dojnice neslouží ke konzumaci. Dojnice celý svůj život prožije v boxu, popř. pastva a následně dojírna. Její fyzické vlastnosti se dneska nepovažují ekonomicky vhodné ke konzumaci. Má jinou tělesnou stavbu. Po jejím životním cyklu cca 3 roky je poražena a jde do kafilerie, popř. se zpracuje do krmiva pro zvířata. Krávy které ty konzumuješ jsou masná plemena. Která jsou vyšlechtěna k tomu aby měla předem specifikované vlastnosti. Tj. Větší podíl svaloviny, aby ta svalovina byla specificky prorostlá tuky atd. Ovšem tento skot není dojen na mléko, jelikož jeho mléčná produkce je zanedbatelná proti dojnicím. Někdy se podívej jak vypadají masná plemena a jak mléčná, např Holštýn vs. masný simentál. I naši předci chovali dobytek pro maso a pro mléko. I když se, na rozdíl od dnešní doby, jednalo o jedno a totéž plemeno. Jen to zvíře porazili v jinou dobu. A stará dojice buďto zahynula stářím, nemocí, nebo nebyla určena k "přímému" konzumu. :-) Hele soryjako do tohohle tématu se mi fakt neser. Desítky kusů těchto zvířat k obojím účelům mám hned za barákem a žiju mezi statkama. :-) Byť si to již bohužel nepamatuju tak jsme tato zvířata, včetně králíků, slepic, hus, kachen, prasat, koz, koček, psů a já nevím čeho všeho doma měli. :-)
A ano, prasnice je velmi cenný subjekt. :-)
A ano, prasnice je velmi cenný subjekt. :-)
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Dekuji za vysvetleni, budu se drzet remesla a zrat jen zvirata k tomu urcena ... :-)
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím
Nahlásit

Tak ono každé zvíře bylo, je a bude určeno k jídlu. Jen do toho zase strčili ty svoje nenechavý pracky nenažraní židi a kapitalisti. :-)
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

No já slyšel že prý maso z dojnic se používá ale ne třeba zrovna na stejky. Případně se hodí lvům a tygrům :)
Tak já neviwm
Tak já neviwm
Nahlásit

10. 02. 2025 v 11:51
Anonym

Včera o tom bylo zase v televizi, jak jdou ceny nahoru a inflace je zas uz k 10%. Určitě budou dražší vajíčka i u nás, protože s tim začnou supermarkety keťasit před Velikonocemi.
Nahlásit

Určitě budou dražší vajíčka i u nás.....
-------
Aspoň bude mít slaboduchá i8051 o čem diskutovat, když už neumí vymyslet nic invenčního..... :-))
-------
Aspoň bude mít slaboduchá i8051 o čem diskutovat, když už neumí vymyslet nic invenčního..... :-))
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

Inflace... hm... hezké téma... začala růst v roce 2016... v roce 2018 už byla nad dvouma procentama (rok po nástupu babiša), dva roky po nástupu babiša už byla 2,8%, v roce 2020 už byla 3,2 procenta... a to nebyla žádná válka na ukrajině, žádnej kovid... teď jsme po kovidu a na ukra je válka a energie sou do***aný a přesto je inflace okolo 3%... těch 10% jsi vzal kde anonyme?
Nahlásit

10. 02. 2025 v 12:24
Anonym

Vidím to v každým krámu kam přijdu. Vše je dražší než před měsícem aspoň o 10%. Já ceny celkem sleduju a mám přehled, hlavně základní a nezbytný potraviny k přežití letí každej tejden nahoru jako blázen. Maso, jablka, zelenina. Úplně všechno. Kde na to máme pořád brát v týhle drahotě? Lidi jsou ale ovce a budou to pořád kupovat, i když nás obchodnící okrádaj. A může za to i vláda, že s tímhle nic nedělá a naopak má s obchodníkama deal.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

10. 02. 2025 v 12:34
Anonym

Vláda ODS a její přisluhovači v tom jede s obchodníky i nadnárodními řetězci a chtějí nás zotročit a nikomu to nevadí, všichni jsou ovce. A děje se to všude na světě. Státní zástupce Ken Paxton v Texasu proti tomu dříve vystoupil a teď už nic neříka a nekomentuje to, takže si ho taky koupili. Kdyby nespolupracoval, tak ho jistě zlikvidují. A kupují si všechny.
Nahlásit

Klucinek
Ty krávy který dojí mléko rodí i ty co jdou na jatka.
A 3 léta krava nejde na porážku a do kafilérie, ale začíná být produktivní v mléce a dál rodí telata a to 3x aź 4x to znamená, že na porážku jde až nejdříve v 6-8 l.
Jinak muže dávat mléko celý život což je 20 a více let.
Krava kolem 8 l. nejde do kafilérie ale skončí v salámech a konzervách pro psi
Ty krávy který dojí mléko rodí i ty co jdou na jatka.
A 3 léta krava nejde na porážku a do kafilérie, ale začíná být produktivní v mléce a dál rodí telata a to 3x aź 4x to znamená, že na porážku jde až nejdříve v 6-8 l.
Jinak muže dávat mléko celý život což je 20 a více let.
Krava kolem 8 l. nejde do kafilérie ale skončí v salámech a konzervách pro psi
Nahlásit

Chovám slepice na dvoře a přebytky vajec prodávám za 10 Kč a lidé mě múzou utrhat ruce a dávají ještě navic
Nahlásit

Waaau, ODS muze za cenu vajec v USA a uplatili toho texasana? Tak to chapu ten schodek rozpoctu. Hele, tatramane, nedostatek bilkovin skodi tvy hlavicce, uz ze najez ... :-)
Nahlásit

Franci, tom bylo možná dříve kdy se jednalo o tolik nešlechtěná plemena a ke těm tvorům jsme se ještě chovali s úctou. Dneska je dojnice běžně po třech letech vyřazena, protože už je zhuntovaná. Ta zvířata jsou uměle hnána do výkonu. A to ať složením krmení tak jinými podpůrnými prostředky zvyšujícími laktaci. Ptal jsem se souseda a dojnice pokuď jsou v nějakém schopném stavu jdou opravdu i na konzum. A některé do krmiva. Je to jak s nosnicemi, doma bude slepice snášet třeba i pět let, spíše tři roky. Kdežto v chovech je její životnost mnohonásobně nižší. Jsou to jen výrobní stroje hnané k maximálnímu vyonu. Pár jsme jich z chovů kupovali na zotavení. A ta zvířata jsou tak neskutečně zubožená.
No tygříku a ty jsi minule oficiálně vyšel jako nejdražší zvířátko na krmení.^_^ 500 káče včetně depeeeeehaaaaaa na den.
No tygříku a ty jsi minule oficiálně vyšel jako nejdražší zvířátko na krmení.^_^ 500 káče včetně depeeeeehaaaaaa na den.
Nahlásit

Tohle by si už vyžadovalo spíše adopci. ^_^
Nahlásit

"To je ta importovaná demokracie co nám USA a Fijala tlačí?"
byť bych si i rád kopnul do fialy či demokracie, nějak nevidím moc příležitost když jde o následek ptačí chřipky...
byť bych si i rád kopnul do fialy či demokracie, nějak nevidím moc příležitost když jde o následek ptačí chřipky...
Nahlásit
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.