Muzikál

15. 02. 2025 v 13:09
Anonym

Snad mi odpustíte vybočení, ale zajímá mě něco trochu jiného než ideální velikost penisu atd. Občas poslouchám různé muzikály a nedá mi spát jeden staršího data.
https://m.youtube.com/watch?…
Konkrétně mě zajímá pasáž přibližně mezi druhou a pátou minutou a konkrétně se jedná o překlad, o čem to je. Po zdárném zodpovězení můžete volně diskutovat a klidně se mi i posmívat :).
https://m.youtube.com/watch?…
Konkrétně mě zajímá pasáž přibližně mezi druhou a pátou minutou a konkrétně se jedná o překlad, o čem to je. Po zdárném zodpovězení můžete volně diskutovat a klidně se mi i posmívat :).

Ahoj, využij možnosti překladu titulků do různých jazyků. Ačkoliv jsou primárně anglicky, v nastavení u videa (vpravo dole) si můžeš zvolit češtinu. Je to sice strojový překlad, ale pro představu o obsahu to stačí.
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit

A proč máš takový slušný a nekonfliktní dotaz anonymně? To nesmí nikdo vědět, že posloucháš muzikály :-p ? :-)
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Tak co kulturní neznabozi?
Nahlásit

A Cervixi tady spousta lidí zadala téma anonymně protože tam je napsaný anonymně zdarma a už se tady o tom psalo že by to admini mohli napsat víc jasně ale to tady nehrozí:)
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím
Nahlásit

15. 02. 2025 v 14:14
Anonym

Aspoň ta sloka, jak začíná v čase 3:10?
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit

Anonyme, ne neplatí, je to zdarma. Jiné weby za to kredity chtějí, tady ne
Bombakul to napsal přesně
Bombakul to napsal přesně
Nahlásit

Já stále asi nechápu, co je na tom k nepochopení... Muzikály sice často nesleduji, ale ta slova mi přijdou úplně jasná a mají svoji hloubku. Pokud bys potřeboval vysvětlit význam frází "být znamená být" nebo "žít znamená se učit" (chápej jako: pokud živoříš a nic neděláš, nic se nenaučíš tak, jako kdybys žil), tak tohle asi nebude nejlepší místo pro rozbor muzikálu a jeho hlubšěího významu. Ne vždy se dají všechny pocity a myšlenky přenést do slov, a proto je potřeba i naslouchat emocím v hlase atd.
Nahlásit

Ahoj, je lepší se podívat na celý muzikál. Tenhle popisuje Mozarta jako lehce vzdorovité geniální dítě, které nechce jen plnit příkazy otce, či knížete. Mozart by chtěl cestovat - jet do Vídně, Paříže atd. jenže jeho otec mu to nechce dovolit. A tuhle píseň, na kterou se ptáš, zpívá postava kněžny, která chce Mozartovi dopřát tu možnost cestovat a hrát i pro císaře atd. Touto písní vypráví příběh o králi, který si myslel, že všechno zná nejlépe a drží svého syna zavřeno v kouzelné zahradě s vysokou zdí, ale syn by chtěl poznat více než jen zahradu. A proto tam zpívá, že je dobré, aby otec pustil svého syna do světa a dovolil mu nabít si hubu a získat vlastní zkušenosti. - hodně zjednodušené ... ;)
Nahlásit

Tak už se to tu konečně plní. Ta část je hodně známá a asi nejemotivnější z celýho muzikálu Mozart. Hlavně to teda není celý ale záleží na verzi ono od roku 1999 kdy měl premiéru jich pár vzniklo. Menuje se to gold von den sternen a jako musím uznat že máš dobrej vkus a naše společnost by si z toho měla vzít příklad. Pro michala18 to být píšeš nepřesně. Je to být znamená stát se. Hele teď nemám moc času ale zkus pohledat a když tak ti to přeložím celý i s částí která tam nejspíš chybí
Lieben heißt nicht nach dem eignen Glück fragen
Lieben heißt manchmal losl***en können
Tuhle část už sem tam neslyšel ale je fakt že sem to neposlouchal celý:)
Lieben heißt nicht nach dem eignen Glück fragen
Lieben heißt manchmal losl***en können
Tuhle část už sem tam neslyšel ale je fakt že sem to neposlouchal celý:)

Ale vždyť dotaz byl zodpovězen a teď už máme dovoleno psát si co chcem:)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Bombíku,
že zrovna Ty s tím začneš, to jsi mne zklamal :(
že zrovna Ty s tím začneš, to jsi mne zklamal :(
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Já nevěřím svým orgánům zraku. Neuvěřitelné. Buzny znají kulturu. Ikdyz Teda bylo nutné to nadhodit anonymně.
Já byl na muzikálu Drakula. Měl jsem sako po komunistickým náměstkovi ministerstva zemědělství. :-)
Já byl na muzikálu Drakula. Měl jsem sako po komunistickým náměstkovi ministerstva zemědělství. :-)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit

Tak já to zas nějak neznám ale machruju protože máti to měla na cédéčku a konkrétně gold Von den sternen byla její oblíbená část kterou pouštěla celkem často a troufnu si říct že bych ju zvládl odrecitovat zpaměti i se šesti promilama:)
Nahlásit

Moment, buzny mozna znaji kulturu, ale my, teda ja bisexual, jsem primo muzikalovy barbar :-)
Nahlásit

Před 3 hodinamiOff-line Tygr728 (31/190/90) NOVÉ
Já nevěřím svým orgánům zraku. Neuvěřitelné. Buzny znají kulturu. Ikdyz Teda bylo nutné to nadhodit anonymně.
-----
Tygříku máš u mě bod. Neb jediné co toto trumfne jest návštěva Leningradu v originální uniformě SS a vyšvihnutí precizní dobové zdravice na rudém náměstí. ^_^
-----
Tygříku máš u mě bod. Neb jediné co toto trumfne jest návštěva Leningradu v originální uniformě SS a vyšvihnutí precizní dobové zdravice na rudém náměstí. ^_^
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Mám rád spíš filmové muzikály, než divadelní, protože je v nich, pokud je dobře napsaný scénář a zpracovaná choreografie i pěkně podaný výpravný děj.
Na prknech divadla je režisér limitovaný prostorem.
Na prknech divadla je režisér limitovaný prostorem.
Souhlasím • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

16. 02. 2025 v 09:41
Anonym

To možná, ale na tom prkně si nemůže dovolit omyl když je to živé vystoupení a to má taky svoje kouzlo :).
Nahlásit

Samozřejmě, mě nebaví sedět 2 hodiny na jednom místě, protože mi dřevěněj nohy a mj. nemůžeš to stopnout a dát si třeba kafe, či si dojít na wcko a pak to pustit dál, aniž bys přišel o děj.
Souhlasím • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Ty Jezino nevydrzis 2 hodiny bez kafe, curani a cigara? Notyvole, to mas prostatu fpici? Navic na to cucis na tabletu, takze si to muzes na ten hajzl odnyst :-)
Nahlásit

Íčko kde ty máš ten čudlík, kterým bych tě stopnul?
Souhlasím • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

Tvle jako dvě hodiny sedět? Co to je za tyranství? O_o Naposledy když jsem byl v kině tak jsem myslel že když si decentně po vidlácku zaseru tak to přehluší to mlaskání jazyků toho nadrženého páru o pět řad za mnou. No nepřehlušilo.... :-)
Souhlasím • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Někdo zvládne třeba 8 hodin ležet:)
Nahlásit

Jo to jsem zvládnul, když jsem byl na kapačkách na ARU. :-) Tenkrát mi chladili ty hadičky s antibiotikama suchým ledem a doufali že nezhebnu. :-)
Nahlásit

A seš si jistej že doufali zrovna v tohle?:)
Jinak zlato z hvězd kvůli kterýmu téma vzniklo sem zadal na jůtubku a hodně obstojný podání má nějakej Dominik Hübner. Sice mu tam nějaký sloky chybí ale na jedenáctiletý děcko to zazpívá fakt dobře:)
Jinak zlato z hvězd kvůli kterýmu téma vzniklo sem zadal na jůtubku a hodně obstojný podání má nějakej Dominik Hübner. Sice mu tam nějaký sloky chybí ale na jedenáctiletý děcko to zazpívá fakt dobře:)
Nahlásit

No pokud si Klucine předtím pozil stravy kvalitní, tak se mělo okolo tebe po tomto prehlusujicim aktu uvolnit spousty míst a zlepšit výhled:-)
Nahlásit

Problém že se neměla místa která uvolňovat, neb jsem tam byl já, uklízeč a onen nadržený pár, který si tam šel z*****t, protože to bylo jediné liduprázdné místo v širém okolí. ^_^ Tudíž jsem v ten okamžik nebyl divákem, nýbrž prachsprostým kazišukem. :-)
Nahlásit

To by mě zajímalo co dávali:D já si jdu doposlexhnout opravdové zločiny, konečně poradny podcast který jsem začal poslouchat. :-) občas je to hustý co se může stát.

Jo opravdové zločiny jsou dobré, stejně jako Zloději životů, dobrodružství kriminalisty a asi nejlepší legendy kriminalistiky. :-)

Nejlepšejší je major zeman :P
Nahlásit

Můžu si demokraticky myslet něco jiného? O_o
Nahlásit

Tak jistě, to samozřejmě můžeš... pokud si to nebudeš myslet nahlas :P
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím
Nahlásit

Ježiš (phujtajxl) to by mě ani nenapadlo. Samozřejmě si demokraticky zalezu do sklepa a zhasnu pro jistotu žárofku, by nikdo nemohl odezírat, když máme tu západní svobodu slova. ^_^

No jo to abych i tu petrolejku odpojil od sítě. O_o
Nahlásit
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.