Jak se to bude dál vyvíjet na Ukrajině?

25. 02. 2025 v 11:13
Anonym

Zatím to nevypadá moc dobře pro Evropu. Dá se s tím něco dělat?
https://www.youtube.com/…/uCYyh5OJTZA
https://www.youtube.com/…/uCYyh5OJTZA

Z tvy a nasi pozice urcite neda, to snad vis, ne? :-)
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím
Nahlásit

Z tvý určitě ne i8051 když máš modrou krüpel knížku ..... :-))
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

No vidis to powere. Mam modrou a a taky i prvni povolavak v policce. Ty mas kulovy, takze jen behas zmatene po lese v gasmasce, strkas si sedlovku do p***le a hrajes si na vojacka. Ale ve 41 letech po tobe nikdo uz nestekne ... :-)
Souhlasím - 6 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Ve světě rozhodují velmoci. A ti spolu jednají.. Jeden moudrý muž řekl ,,zamerujme se na věci které můžeme ovlivnit a tam davejme energii, a nedělejme si tezkou hlavu z těch, ktere ovlivnit nemůžeme. "
Tím neříkám že je špatně se o tom mezi lidmi nepobavit, mluvit se může o čemkoliv. Ale diskuzi na tohle téma tady bylo milion, takže si troufnu říct že už nemá zde žádný smysl se k tomu jakkoliv vyjadřovat.
Tím neříkám že je špatně se o tom mezi lidmi nepobavit, mluvit se může o čemkoliv. Ale diskuzi na tohle téma tady bylo milion, takže si troufnu říct že už nemá zde žádný smysl se k tomu jakkoliv vyjadřovat.
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit

Povolavak v poličce, to už musí být celý rozmáčený :-))))
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím
Nahlásit

Tygr728 (31/190/90)
zamerujme se na věci které můžeme ovlivnit a tam davejme energii, a nedělejme si tezkou hlavu z těch, ktere ovlivnit nemůžeme
-----------------
Ano, to dodrzuji, to je moudre ... :-)
Tygr728 (31/190/90)
--------------
Nene, byl jsem odvelenej do Janovic, ne k marinakum ... :-)
zamerujme se na věci které můžeme ovlivnit a tam davejme energii, a nedělejme si tezkou hlavu z těch, ktere ovlivnit nemůžeme
-----------------
Ano, to dodrzuji, to je moudre ... :-)
Tygr728 (31/190/90)
--------------
Nene, byl jsem odvelenej do Janovic, ne k marinakum ... :-)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit

Vidíš, já už jsem dávno připraven. Vítací plakátky mám, mávátka jsou připravena, srpy a kladiva neleštěné, jen je ještě obtáhnout. Takže jsem ouplně v klídečku. :-)
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím
Nahlásit

Jojo Moctitopreji, USA a Rusko to meli dopredu domluvene. Vem si prasek prosim ... :-)
EDIT: koukam, zes ten svuj zvast smazal, b***cku :-)
EDIT: koukam, zes ten svuj zvast smazal, b***cku :-)
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Domluvený nic nebylo to jen zdravý rozum začíná vítězit:). Ale ne všude. Třeba ČR se obloukem vyhýbá:)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 5
Nahlásit

Já už se těším, jak do USA pojedou fijala ruku v ruce s foltýnem vyp**ovat trampa že je chcimír a dezolát a pan fotlýn by i nějakou sfiňu mohl hodit do placu... :D věřim že má náš pan premiér kule a že si označení deozolát neschovává jen pro české opčany když těď vládne americe chcimír number one :D
Nahlásit

Dá se s tím něco dělat? - dá, pošle sa tam viac zbraní
Souhlasím • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Zbraní si pošli kolik chceš jestli si myslíš že to něco vyřeší. A krom zbraní tam pošli i životní úspory:)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit

CSG Michal Strnad ma a bude mít žně na dlouho ;-)
Nahlásit

Strnad - 32let: odhad majetku 101mld.
Během války na Ukrajině a souvisejícímu prodeji zbraní a střeliva Czechoslovak Group oproti roku 2021 ztrojnásobila tržby na na 1,73 miliardy eur (43,8 miliardy korun).
A Fyjala už oznámil národu, že bude do armády sypat další stovky miliard. (300mld.) jenže jaksi zapomněl říct, kde na to vezme - ale chytřejší už ví - DPH na potraviny bude opět vyšší a tím i potraviny dražší. Nebo rovnou zavede speciální protiruskou daň všem zaměstnancům (firmám a OSVČ samozřejmě ne)
Během války na Ukrajině a souvisejícímu prodeji zbraní a střeliva Czechoslovak Group oproti roku 2021 ztrojnásobila tržby na na 1,73 miliardy eur (43,8 miliardy korun).
A Fyjala už oznámil národu, že bude do armády sypat další stovky miliard. (300mld.) jenže jaksi zapomněl říct, kde na to vezme - ale chytřejší už ví - DPH na potraviny bude opět vyšší a tím i potraviny dražší. Nebo rovnou zavede speciální protiruskou daň všem zaměstnancům (firmám a OSVČ samozřejmě ne)
Souhlasím • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

To bud rad tatramane, ze ztrojnasobil zisky, pokud dani v CR, bude na tvoje davky ... :-)
Nahlásit

Nevim co kam chce fyjala sypat, když za pár měsíců posype sám. ^_^ Teda spíš bude demograticky vysmrděn do p**e. ^_^ A kvikot ani ne dvou procentního zbytku jeho stádečka to jen potvrzuje. ^_^
Nahlásit

Klucinek
Vidíš, já už jsem dávno připraven. Vítací plakátky mám, mávátka jsou připravena, srpy a kladiva neleštěné, jen je ještě obtáhnout. Takže jsem ouplně v klídečku. :-
Chválím:-)) akorát že pak už to bude zase nuda protože to bude mejnstrým. :-0
Už koukám na nabídky v Texasu, asi to lrubnu.
Vidíš, já už jsem dávno připraven. Vítací plakátky mám, mávátka jsou připravena, srpy a kladiva neleštěné, jen je ještě obtáhnout. Takže jsem ouplně v klídečku. :-
Chválím:-)) akorát že pak už to bude zase nuda protože to bude mejnstrým. :-0
Nahlásit

Konečně už Zelenskyj dostává rozum. Bez pomoci USA tu válku nikdy nemuže vyhrat.
Nahlásit

26. 02. 2025 v 15:27
Anonym

Nahlásit

Ehm... mno... putin vlítl na ukrajinu aby ju denacifikoval, že? no a teď momentálně se nejvíc hajluje v USA, elon musk neni jedinej, američtí mocipáni hajlujou jak voživot poslední tejden... je teda šance, že putin začne denacifikovat USA? O_o
Nahlásit

Rondo a ty si jako myslíš že s pomocí USA by tu válku vyhrát mohli?:)
Buřte zatím to v plánu není. Napřed se tam musí zajistit nadpoloviční ruskojazyčná populace:)
Buřte zatím to v plánu není. Napřed se tam musí zajistit nadpoloviční ruskojazyčná populace:)
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

26. 02. 2025 v 04:33Off-line Tygr728 (31/190/90) NOVÉ
-----
Budu objednávat houpací křeslo, lupary a pár starých traktorů. Mám to vzít dvakrát? Když už budem sousedi. ^_^
-----
Budu objednávat houpací křeslo, lupary a pár starých traktorů. Mám to vzít dvakrát? Když už budem sousedi. ^_^
Nahlásit

Eště byste mohli přibrat íčka a pak byste mohli napsat Chaloupka strýčka Toma 2.... 8)
Nahlásit

Ee ten si zvostane tady v tom fyjalovým lepšokapikrálovství. Který si zvolil a za který bojuje. ^_^
Souhlasím • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Hmmm, hmmm, ok,ok. Tedy po vyčerpávající instruktáži tedy provádím korekci na "Který si zvolil a za který, z mého úhlu pohledu, bojuje. :-)

Však proto hovořím o svém úhlu pohledu.^_^ Tvůj úhlel pohledu mi je tak nějak u ***u, neb i můj úhel je tobě u ***u též. ^_^

Matic mám dost. ^_^ Ale smůla, neb já si hraju jen na svým písečku. ^_^
Nahlásit

Vem to dvakrát ať se ušetří za poštovný :-)
Nahlásit

Dá pokud naší poskokové Bruselu nepolezou do pr... Zelenskymu tak u nás bude klid a pohoda. Nevěřím žeby nás Putin napadl. Už nic u nás nevlastníme tak nemá co si vzít. Budme už konečně Češi a ne Ukrajinci.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 4
Nahlásit

Myslím ,že toto téma tady nemá co dělat
Nahlásit

Rondo (94/170/70)
Nevěřím žeby nás Putin napadl. Už nic u nás nevlastníme tak nemá co si vzít.
----
No, tomu neveril nikdo ani s UA v roce 2022. A ze nic nevlastime? Asi nechapes, o co mu jde, vid? ... :-)
Nevěřím žeby nás Putin napadl. Už nic u nás nevlastníme tak nemá co si vzít.
----
No, tomu neveril nikdo ani s UA v roce 2022. A ze nic nevlastime? Asi nechapes, o co mu jde, vid? ... :-)
Nahlásit

No preci o tebe Bombiku, ... :-)
Nahlásit

Rondo, máme zlata ještě dost například odhady jsou cca 600tun. Uran, hnědé a černé uhlí, kaolin, písky, vápence.
Nahlásit

Teď mě trochu zneklidnila obava, že ruské speciální jednotky vtrhnout na moravu denacifikovat Macochu ve vápencovém moravském krasu O_o
Nahlásit

Ano, ano, je to tak. Ten nenechavý, z ověřených zdrojů rakovinou prolezlý, již třikrát mrtvý Putler si už brousí své jedové teSSáky na Stalagmity, Stalagtity a co je absolutně nejděsivější že i na SStalgnáty. O_o Tímto nechť naší kláveSSnicoví obránci povstanou a za pana Fyjalu a jeho rodinu vyrazí bránit naše Stalagmity, Stalagtity a hlavně SStalgnáty před těmi fašistickými orky s lopatkami z té zkrachovalé benzínky. Nechť ty sfině oddělí hlubokým příkopem od našich Stalagmitů, Stalagtitů a hlavně SStalgnátů. Třikrát URAAAAAAAAAAA našim hrdým kláveSSnicovým bojovníkům. ^_^
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Co to k***a je xDD tady mi zase něco uniklo:-0
Nahlásit

Proč by jim mělo jít o mě? Já sem chudobnej tak řekni pravdu co vlastně chcou:)
Nahlásit

Chtějí tebe ne tvůj majetek:-)
Akorát můj napis na nástěnce (už jsem ho tu zmiňoval) ,,vzhůru na RUSA" kde to erko je sundavaci, sundavam a nandavam dle aktuálního režimu. Hoši já k***a teď nevím jestli ho mám sundat nebo ne? To je dilema. Možná mě teď napadlo ho sundat i s eskem, ale na to je ještě brzo asi.
Akorát můj napis na nástěnce (už jsem ho tu zmiňoval) ,,vzhůru na RUSA" kde to erko je sundavaci, sundavam a nandavam dle aktuálního režimu. Hoši já k***a teď nevím jestli ho mám sundat nebo ne? To je dilema. Možná mě teď napadlo ho sundat i s eskem, ale na to je ještě brzo asi.
Nahlásit

No to je zcela jasný co chcou. Chcou naše Stalagmity, Stalagtity a co je absolutně nejděsivější že i SStalgnáty. O_o Jen mě děsí co z toho zase těmi polními lopatkami vyrobí. Když z čipů z praček udělali lískoorješnika. Co pak dokážou udělat z našich Stalagmitů, Stalagtitů a hlavně SStalgnátů. O_o Jedním slovem D Ě SS I V É. =_=
Nahlásit

Teď je tygříku aktuální jedno eS tam přidat a pak možná sundat to eR. ^_^ Záleží kam právě teď foukne Uršula a co se zrovínka schválí. ^_^
Nahlásit

No tygriku. Je otazka, jestli lejt pismenka nebo kule ... :-)
Nahlásit

Srpy a kladiva jsou jasná idyla. ^_^
Nahlásit

Tak hodit se budou i v Texasu:-))
Nahlásit

Teď koukám na tu diskuzi z Vajthausu. Trump s Vancem mu tam dávají dobrý kapky.
Kdo umíte anglicky a máte čas, pusťte si to.
Kdo umíte anglicky a máte čas, pusťte si to.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

A další rozvraceč :-) ...upřímně se jim nedivím, co také čekat :-)
Nahlásit

No přece jen lahodné maliny. ^_^ Osobně nevim co si zelenina myslel, nezoral, nepohnojil, nezasel, a teď si myslí že bude sklízet sedmikl***ou pšenku. Amerika nemá přátele,.nebo nepřátele, emérika má jenom zájmy. Což je v kapitalismu, po kterém zelí tak strašně baží, absolutně normální. :-) Pouze se dětskými krůčky začíná setkávat s prvky západních hodnot. :-)
Nahlásit

Nu, Trump s Vance není nic jiného než, show…. A je jednoduché ze dělají ramena když jsou u sebe doma pro vlastni publikum.
Na jednu stranu Zelenskyho obdivuju….jelikož nechat pořád do sebe a své země takto (jebat), tak bych chtěl Vás všechny vidět jak by jste se k tomu postavili.
Nejsem zastáncem ani jedné či druhé strany, ale až kdyby Vám Zelensky řekl; víte co tak si tu zemi rozeberte….ja už na to nemam sily…jdu do exilu.
Tak potom nebrečte, až se zase sem navezou za 5-10-15 let rusaci a ruská a čečenská mafie bude mít žně jako v 90’.
Na jednu stranu Zelenskyho obdivuju….jelikož nechat pořád do sebe a své země takto (jebat), tak bych chtěl Vás všechny vidět jak by jste se k tomu postavili.
Nejsem zastáncem ani jedné či druhé strany, ale až kdyby Vám Zelensky řekl; víte co tak si tu zemi rozeberte….ja už na to nemam sily…jdu do exilu.
Tak potom nebrečte, až se zase sem navezou za 5-10-15 let rusaci a ruská a čečenská mafie bude mít žně jako v 90’.
Nahlásit

Myslíš R77 že se liší od té hodné kapitlaistické co demokraticky dle západních hodnot úřadovala teď třeba v Motole :-) A úřaduje i všude jinde. Nelži si do vlastní kapsy. Nejsi tak hloupý. :-) Zelensky jen sklízí plody západních hodnot, té slavné strany kam tak urputně chtějí. :-)
Nahlásit

Nu jak jsem řekl “Nejsem zastánce ani jedné či druhé strany” ;-) …ale vybrat si nakonec dřív či později budem muset…..tím myslím USA, EU…a lide všeobecně.
Jelikož Rusko si postupně vezme každý co 4-6 let kousek sem kousek tam.
Problém je ze realita není černo bílá …a ty nejsi Klucinku ;-) Jason Stathan ….možná ano…to já nevím. ;-)
https://m.youtube.com/watch?…
Jelikož Rusko si postupně vezme každý co 4-6 let kousek sem kousek tam.
Problém je ze realita není černo bílá …a ty nejsi Klucinku ;-) Jason Stathan ….možná ano…to já nevím. ;-)
https://m.youtube.com/watch?…
Nahlásit

Tak zelensky je komediant kterej vytuneloval 60 mld dolarů a to říkal někdo z jejich parlamentu ale asi jenom proruský šváb. No a co se týká mafie v devadesátkách u nás tak se probuď protože to tady řádila především ukrajinská a Jugoslávská
Souhlasím • Nesouhlasím - 5
Nahlásit

Mno, tak Zelí byl vykopnutej z WH jak vandrák z putyky. Tohle bude ještě p***l.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Zelí musí pochopit že je jen obtížná, zatím z části rezistentní, penisem hrající, bakterie sedící na nerostném bohatství o které jde dvoum velmocím. A tak i dopadne, je jen otázkou času kdo použije to správné "antibiotikum". :-) A ono nakonec, tak či tak, se oba "výzkumné ústavy" nějak dohodnou a ten výživný "agar" si nějak rozdělí mezi sebou a bakterie bude jakožto biohazard odstraněna do spalovny. :-) A to že se to nelíbí pár ultrakorektním "medikům" bude všem u ***u. :-)
Souhlasím • Nesouhlasím - 4
Nahlásit

Samosebou….:D :D :D, jelikož dokud se Trump a jeho bližní nemohou napakovat na kontraktech s délkou na 50+let ….tak cela tato šaráda pro ne je jen bezprostřední a zbytečné divadlo.
Nahlásit

Cla jsou jen důkazem toho co tvrdím. :-)
Nahlásit

Cla sou jen nástroj na oslabení Evropy protože jen když Evropa bude slabá tak bude slabá i Čína. Ale o tom sem tady psal už před dvouma rokama:)
Nahlásit

,,
Tak potom nebrečte, až se zase sem navezou za 5-10-15 let rusaci a ruská a čečenská mafie bude mít žně jako v 90’ "
Mno....Na tohle téma se vyjádřilo několik bezpečnostních expertů. Skutečných ne mediálních. V opačném gsrdu tedy. A podotýkám že se jedná o lidi stojící silně na straně UA. Takže obviňování z proruslych svabbu je směšné. A oni upozorňuji na velké riziko návratu do 90tek co se bezpečnosti týče, právě z důvodu pohybu ukrajincu zkousenych válkou s přístupem k brutálnímu množství zbraní. Bude to průser. Pro nás.
A co říká bombakul že především byli problém mafie UA a jugo....to je pravda. A teď se to nejspíš vrátí.
Pokud s tím někdo nesouhlasí nebo nevěří, mě to nepište. Mě je to jedno, já jen opakuji lidi znalé v oboru. Ale i bez znalosti oboru to logiku dává.
Tak potom nebrečte, až se zase sem navezou za 5-10-15 let rusaci a ruská a čečenská mafie bude mít žně jako v 90’ "
Mno....Na tohle téma se vyjádřilo několik bezpečnostních expertů. Skutečných ne mediálních. V opačném gsrdu tedy. A podotýkám že se jedná o lidi stojící silně na straně UA. Takže obviňování z proruslych svabbu je směšné. A oni upozorňuji na velké riziko návratu do 90tek co se bezpečnosti týče, právě z důvodu pohybu ukrajincu zkousenych válkou s přístupem k brutálnímu množství zbraní. Bude to průser. Pro nás.
A co říká bombakul že především byli problém mafie UA a jugo....to je pravda. A teď se to nejspíš vrátí.
Pokud s tím někdo nesouhlasí nebo nevěří, mě to nepište. Mě je to jedno, já jen opakuji lidi znalé v oboru. Ale i bez znalosti oboru to logiku dává.
Nahlásit

Ovšem dneska velmi záleží jestli ti lidé říkají to co je schválené. ^_^ Dle toho jsou sortováni na sfině a ty lepšo. ^_^
Nahlásit

Teeeeeda tygříku, ty to schytaváš za ušiska. O_o
Nahlásit

Jistě že má, zelenina vysmahnul, a teď se konečně můžou začít bavit dospělí. :-) Však on už se Punťa se zrzounem nějak domluví, u pár deci. :-) Má to i naučný konec.... někdo vždycky musí zhasnout, takže i pan Zelensky bude mít v tomto kabaretu svůj štěk. ^_^
Souhlasím • Nesouhlasím - 6
Nahlásit

Bez poražených by nemohlo být vítězů a fakt sem zvědavej jak EU bude řešit nějakej další Puňťův výstřelek. Jůesá už se na něho vylejnujou takže to bude zase na nás. Sice budeme financovat obnovu Ukrajiny za pár bilionů éček ale to nevadí. Když takhle pomáháme jim tak spojencům přece pomůžeme taky a že si na to zase budeme muset půjčit přece nevadí:)
Nahlásit

Teď se Trump sám vyšachoval z možnosti těžit nerostných surovin na Ukrajině a současně sundal Zelenskému růžové brýle.
Nahlásit

Noo tak hezka sou. Bezne se tahle jednani deji za zavrenejma dverma a pak se udela vystup a tiskovka. Tohle bylo od zacatku naplanovany jako reality show, takze se od zacatku jelo se vsim vsudy. Hezky to na nej uvarili, na tom scenari delalo urcite dost lidi a povedlo se jim to. Trumpeta si proste chtel uzit tu lekci dominance a jeste tak, aby to vsichni vsude videli. No a Zelenskej se taky mohl chovat vic s pokorou, kdyz jel na navstevu. No co, politika takova proste je. Vsude psychopati a egoisti. Proto ji neresim. Je to fujky ... :-)
Nahlásit

Nejlepší na tom všem je že se vlastně pořád nic neví a předmětem jednání je všechno možný jenom ne Ukrajina která nikoho nezajímá a USA ji mají až na víc než dvacátým místě v žebříčku bodů ve strategii pro posílení jejich globálního postavení:)
Nahlásit

Nojono, bude jeste veselo :-)
Nahlásit

Myslím že zrovna veselo moc ne:)
Nahlásit

Teď si posečkám na to, jak se vyjádří Kreml. Válka dál pokračujte, ukraině se podařilo rušit signály ruského satelitního systému Glon*** pro rakety, které nebylo možné včas detekovat. Takže i rusko má problém.
Nahlásit

No, já to vidím asi tak. Zelí si teď chvíli zatrucuje, mainstream ho bude chvíli oslavovat jako morálního vítěze, ale nakonec stejně přileze nazpátek a ty dohody podepíše. Donalda totiž dneska solidně nasral a nic bych za to nedal, že po tomhle tyjátru mu prostě dá kudlu na krk ve smyslu - podepiš, nebo už od nás nedostaneš ani vorla.
Nahlásit

Mno Jezino, jestli se Musk nasere a vypne jim Starlink, tak už toho moc nenaruší.
Nahlásit

Jezino nerad ti to říkám ale rušení signálu všeho druhu patří mezi prio***y na obou stranách a vždycky to působí nějaké problémy dokud se je nepodaří nějak vyřešit. Určitě si zaregistroval že se Ukrajincům vyčítalo plýtvání municí protože různé systémy nepoužívali tak jak by správně měli. Jenže třeba himarsy Taurusy nebo stormy už se rusové naučili spolehlivě ne jen rušit ale dokonce navádět na konkrétní místo takže už končili neškodně někde v poli tudíž oni je museli používat jen jako levnou spotřební munici aby napáchali aspoň nějaký škody. Samozřejmě i Ukrajině se podaří nějak ty rušičky obejít a potom zas bude na Rusech aby to nějak vyřešili a furt dokola:)
Nahlásit

K čemu je “vorel” Zelenskymu a Ukrajině, když po podepsání nemá žádné záruky?
Podepsáním nerostného bohatství nic USA neslibuje….kromě toho mi vám dáme nějaké ty zbraně. Zbytek je na Vás….k čemu mi ty zbraně jsou? Bez záruk, ze Putler to rozjede znovu a kdo je dnes u moci bude v důchodu za 5 let.
5 let bude mít….jakoby mír, vykope a odveze co se da do USA, a Putler to rozjede za 5 let znovu. Tehdy bude Ukrajina již vyčerpaná, bez lidi …a Trumpeta mimo WH za 4 roky pryč.
Podepsáním nerostného bohatství nic USA neslibuje….kromě toho mi vám dáme nějaké ty zbraně. Zbytek je na Vás….k čemu mi ty zbraně jsou? Bez záruk, ze Putler to rozjede znovu a kdo je dnes u moci bude v důchodu za 5 let.
5 let bude mít….jakoby mír, vykope a odveze co se da do USA, a Putler to rozjede za 5 let znovu. Tehdy bude Ukrajina již vyčerpaná, bez lidi …a Trumpeta mimo WH za 4 roky pryč.
Nahlásit

Tommíku ani ten Tramp to nemůže udělat až takhle protože by rusáci zabrali větší území než je přípustné což by znamenalo míň surovin pro USA a silnější vyjednávací pozici hlavně pro Rusko a hlavně se nějak musí zabránit tomu aby Rusko začalo ovládat Ukrajinskou armádu to by byl hodně velkej průšvih a ostuda pro celý kolektivní západ:)
Nahlásit

Neslibuje? Americký těžební společnosti na UA by znamenaly, že si amies budou chtít svůj kšeft ohlídat. A "rozjet to znovu" by znamenalo zaútočit na americkou infrastrukturu na UA, a to rusák neudělá. Nehledě k tomu, že by to byla win win situace i pro Puťku.
Nahlásit

Vis, Bombajs, rusicky GPS se spatne obchazej. Velice spatne. Pokud znas princip, dojde ti to. Prijimac ten signal prakticky paberkuje v sumu tudiz ho dorazit zarusenim toho, co zbylo po 20000 km letu necim silnym, co je nedaleko, neni vubec slozity. Bez problemu ti zarusim z kapsy oblast 1km2 a to jak na L1 civilni i L2 military frekvenci, ze GPS pojede sotva jen v dead reckoning modu a za chvili to stejne vzda :-)
Nahlásit

Jojo, tohle vidim Tommene stejne, ze to jakasi pojistka je. Nic jim ale nebrani nechat na pokoji tyhle ostruvky nerostnyho blahobytu a sebrat zbytek ... :-)
Nahlásit

Ohlídají si jen své doly a lokální těžiště …. Zbytek země bude vydrancovaná na západě USA a na východě CCCP.
Nahlásit

A proč by měli útočit na cokoli americkýho? Vždyť to by bylo proti veškeré logice i zájmům Ruska. I ten Tramp je píď tlakem protože to musí vyřešit co nejdřív aby se mohl věnovat důležitějším věcem. Problém je v tom že s Putinem prostě nepohne a to dobře ví tak se ani moc nesnaží. Rusko by mohlo ve válce klidně dva roky pokračovat a on tolik času nemá navíc by Rusko dobylo víc nalezišť. Logicky teda začne tlačit na zeleninu ale tam to taky nesmí přepísknout jinak by mohl celej Kyjev odevzdat Rusku a USA by tam utřely úplně
íčko já nemyslím obcházení jakože změní nějakou frekvenci nebo něco a je to vyřešený. Spíš myslím úplně změnit styl boje tak jako se mění celou dobu. Z velkých ofenziv se staly jen drobné výpady menších jednotek nebo používání dronů s takovým tím provázkem nebo nahrání cíle do vnitřní paměti rakety. Všechno tohle už je ale ohraný a situace víc nahrává Rusku takže teď je na Ukrajině aby přišla s něčím průlomovým a to hodně rychle protože tohle tlačí na Trampa a ten logicky zase na Ukrajinu. To je zákon padajícího houna:)
íčko já nemyslím obcházení jakože změní nějakou frekvenci nebo něco a je to vyřešený. Spíš myslím úplně změnit styl boje tak jako se mění celou dobu. Z velkých ofenziv se staly jen drobné výpady menších jednotek nebo používání dronů s takovým tím provázkem nebo nahrání cíle do vnitřní paměti rakety. Všechno tohle už je ale ohraný a situace víc nahrává Rusku takže teď je na Ukrajině aby přišla s něčím průlomovým a to hodně rychle protože tohle tlačí na Trampa a ten logicky zase na Ukrajinu. To je zákon padajícího houna:)
Nahlásit

No, pokud poleti raketka nebo dron podle MEMS senzoru, ma vetsi sanci. To je ve vysledku jen fyzika a blbe se cimkoli rusi. Mozna gravitacnim delem ze St**treku :-)
Nahlásit

Ano Trump chce Greenland ….600 roku patří Denmarku. Takže už vidím jak ji Denmark pustí ….jen protože Trump ji chce získat….poslednich 150 let USA si na Greenland dělají zálusk.
A Panamu …to je další :D
A Panamu …to je další :D
Nahlásit

Větší šanci má ale i to se už ruší vytvořením magnetického pole i když to jen u důležitých pevných objektů jako budovy atd ale furt je to jen mechanika se kterou si poradí kvalitní pvo v tomto případě asi S400 by neměl mít problém ale na vysoké úrovni už sou i lejzrové zbraně a sytému je víc který i ten tvůj MEMS dokážou zmást a střela výrazně ztrácí na přesnosti. Vývoj je tam hodně dynamický a je vidět že moderní zbraně nemají až takovou převahu jak se očekávalo a největší problém pro obě strany je pořád staré dobré dělostřelectvo s levnou hloupou municí která je ve finále přesnější než drahá chytrá a nedá se ničím rušit ani sestřelit:)
Nahlásit

Kdyz mas malo presnosti, dej tam vetsi naloz ... :-)
Nahlásit

Nebo tam pošli něco levnějšího ve větším počtu a vždycky trefíš aspoň něco:)
Nahlásit

Další věc je, že US infrastruktura na UA by znamenala, že místní lidi by zaměstnávaly americký společnosti - podle jejich pravidel, ne podle ukrošských. To by znamenalo, že by do toho zkorumpovanýho, oligarchistickýho smrádku zavál vítr normálního systému, a to současná UA vládní klika nechce připustit. Běžní Ukrajinci by si čuchli k idei státu, kde nepotřebují úplatky i na veřejným hajzlu a ještě by z toho nakonec mohli chtít udělat normální stát, a to by byla katastrofa...
Nahlásit

Já se nestacim divit co se tady neřeší a jak sofistikocane a odborne...
Edit- tak jsem si to také pustil, na prima CNN na joutůbe nestrihane.....ať jsem také v obraze jako vy tady ;-)
Edit- tak jsem si to také pustil, na prima CNN na joutůbe nestrihane.....ať jsem také v obraze jako vy tady ;-)
Nahlásit

Zelenina tam naklusal jako hrdý vůdce s teatrálními gesty. A byl vyexpedován jako použitá d***a po východoněmeckém gangb**gu. Plná semene a prolezlá nemocema. :-) Přesně jak to má kolébka západní demokracie a hrdých hodnot ve zvyku. :-) Ovšem ratlíci nadrženě panáčkující před zeleninou to, ve zoufalém pokusu zachránit to nic co zbylo z jejich cti, nazývají vítězstvím. :-)
Nahlásit

Jsem rad že jste tady vyřešili globální konflikt
Nahlásit

Tak strejda Doník přece nebude za blbce a nenechá se vodit nějakým bambulou. Mě upřímně nic z toho co se děje absolutně nepřekvapuje, neděje se nic co by se vymykalo.
Už jsi to objednal? :-)
Ještě zbytečná poznámka - je vidět že Don je byznysmen který reálně vyjednaval velké věci. Narozdil od západních politiků kteří jen opakují fráze a řeší hezké titulky v novinách.
Zbohatl ve tvrdém kapitalismu kde mrdal silnější pes. A podle toho se chová a jedná, není na tom nic divného.
Už jsi to objednal? :-)
Ještě zbytečná poznámka - je vidět že Don je byznysmen který reálně vyjednaval velké věci. Narozdil od západních politiků kteří jen opakují fráze a řeší hezké titulky v novinách.
Zbohatl ve tvrdém kapitalismu kde mrdal silnější pes. A podle toho se chová a jedná, není na tom nic divného.
Nahlásit

Mr. korozín jen razí to co razila, razí a razit uSSa bude. Zájmy, nic než zájmy. On jen jedná naprosto čitelně, kapitalisticky bez korektních vytáček. Jediným zájmem je zisk. Ale tenhle systém je přece naším vzorem. Vždyť jsme se přece k tomu hrdě hlásili. Amerika a její systém náš vzor, ještě pár měsíců zpět to hlásali i naši svatí. Každá velmoc se takhle chová a chovat bude. Je to jen čistě managerské chování. Nevím proč je někdo překvapen. Lipavský, Fyjala, Pávek a spol jsou toho důkazem, s těma si nejen uSSa vytřela p***l, ale i Evropa. Ty jsou jak list v okapu, nikdo se o ně nezajímal dokuď neucpali odpad. A kecy že bidet.... touhle živou mrtvolou od začátku cloumal někdo jiný se svými zájmy. Což bylo oficiálně přiznáno.
Ještě neobjednal, momentálně vybírám hrozící hole. ^_^
Ještě neobjednal, momentálně vybírám hrozící hole. ^_^
Nahlásit

Hrozící hole? Já myslel že ty se pořizují až na důchod :-0
Nahlásit

Jsou zrovna ve slevě a vyhodit se to dá vždycky. ^_^ Výkendová akce tři lupary 30% sleva na hrozící hůl. ^_^ Jen hlupák by tuto skvělou akci nevyužil. ^_^
Nahlásit

Tak to beer.... dle analýzy vývoje ve světě to vypadá že hrozící hole budou zdrazovat, takže se to vyplatí minimálně jako investice do budoucna. :-) :'0

Jojo budou, lidi je začínají skupovat. O_o Asi jako jsem teď chtěl koupit v jedněch nejmenovaných stavebninách DEK sádroš. Na pokladně chlapec zesmutněl, sklopil oči a zamlátil do klávesnice a se slovy no zkusím projít sklad, jestli tam ještě něco nezbylo... Pane sklamu vás, je to žlutý. Jsem na něj koukal... já chtěl modrej. Tak se smál a říkal mi, neee na skladě to je žlutý. Jeho kolegyně vedle od kasy na mě houkla, no jo, bude se zdražovat tak to firmy vykupují. Zkuste se stavit v úterý, měl by přijet kamion se závozem, čekáme na něj jak na smilování, už čtrnáct dní. No ale přijeďte hned na otevíračku, odpoledne už téměř jistě nebude. Tak jsem jel ke konkurenci protože jsem to potřeboval. Tam pan prodavač s jiskrou v oku po tom co počítač vyplul výsledek mi oznámil pane, máte obrovský štěstí ještě jich tu pět je volných. Ale už se přeceňovalo, tak se nelekněte. Když to bouchnul do terminálu tak se mi zahnul zobáčik. =_= ..... Tak jsem si vzpomněl na slova jednoho kapipána, který mi nedávno rázným hlasem kázal... Chlapče vy víte hovno co je něco shánět, to za totáče to nebylo nic. Na všechno jsi stál frontu, tlačil ses před otvíračkou před krámem. Jak říkám vy dnes víte hovno..... ^_^
Nahlásit

Zelenskyj bude muset pochopit že bez podpory USA nemá šanci válku vyhrát a tak se podroby jejích požadavkům. Trump ho donuti.
Nahlásit

Nebylo by teda lepšejší od zelenskýho se tehdy vysrat na nějakou obranu ukrajiny a nechat rusáky do tejdne napochodovat do kyjeva a nastolit tam prosuskou loutkovou vládu? protože teď se ukrajincům nabízí alternativa ne nějaké vítězství, ale nechat si vyplundrovat zem americkejma byznysmenama, z jedný strany a z druhé strany na zabraných území zase rusákama, a to poté, co statisíce lidí 3 roky umírali na frontě za každej metr ukrajinský země (a teď je vidět že asi zbytečně)... už se někdo zeptal těch chlapů na frontě, co si myslí o donaldovi trumpetě? ehm... btw chlapi kteří přežili roky v zákopech by se možná aji do trumpety dokázali trefit, na rozdíl od nějakýho přitroublýho americkýho študenta... :D
Nahlásit

Mám takový pocit že se v jejich mušce za chvíli objeví někdo jiný. :-) A putler to nebude milá Gábi. :-)
Nahlásit

Tak sem koukl na ten rozhovor, zelenina je pán, trumpeta a ten jeho poskok tam, to byli arogantní namistrovanci nasraní, že jim zelenina neleze do p***le... to sou nemožní chudáci co teď šéfujou v americe, no poteš p***l teda, to čeká svět zajímavá budoucnost 8)
Nahlásit

Já bych právě řekl že se potkali sobě rovní psychopati. :-) A putler si dává dvojitej ROFL. :-)
Nahlásit

Neleze do p***le? Je hezké že jsou různé úhly pohledu. Ale oni to celé platí a jen díky nim můžou vzdorovat. Tak logicky ocekvas nějakou zpětnou vazbu. Takhle to přeci chodí i v běžných životních věcech. Turek jednou v rozhovoru řekl ,,koho platím toho s***m".
Oni ho platí takže budou rozhodovat. Já netvrdím jestli je to spravne nebo špatně, a už vůbec na to netaham svůj osobní názor, protože já říkám že je to od začátku špatně a vysoká politika je prohnila a hnusná. Ani neříkám že souhlasím se zmíněným turkogym výrokem (ale ani neříkám že s ním nesouhlasím).
Sorryjako ale zelenina není pan. Navíc jeho režim je defakto totalitní. Je to zkorumpovanej zkurvenej stát a nejlepší by bylo od něj dát ruce pryč - pokud nebudeme mít možnost se podílet na těch tezbach o kterých se mluví- a tím profitovat.
Chtěl bych vidět každého jedneho z vás, kdybyste někoho tvrde platili a drželi při životě za vaše prachy, pak měli nějaký pozadavek a on se k vám choval takhle....tak byste řekli, jasně Kamo, okej, jsi můj pán, já tě budu dál platit a dělat že sebe blbce.
Trochu reality do toho dění. Usa je velmoc a rusko je velmoc. A oni budou jednat a rozhodovat. Protože když se velmoc přestane chovat jako velmoc, přestane být velmocí. A kam by přišla velmoc, kdyby poslouchala nějakého panáka z východního zkorumpvaneho státu? Kdyt by to byla ostuda před všemi.
Nechci hodnotit jestli je to spravne nebo špatné, ale je to proste tak.
Oni ho platí takže budou rozhodovat. Já netvrdím jestli je to spravne nebo špatně, a už vůbec na to netaham svůj osobní názor, protože já říkám že je to od začátku špatně a vysoká politika je prohnila a hnusná. Ani neříkám že souhlasím se zmíněným turkogym výrokem (ale ani neříkám že s ním nesouhlasím).
Sorryjako ale zelenina není pan. Navíc jeho režim je defakto totalitní. Je to zkorumpovanej zkurvenej stát a nejlepší by bylo od něj dát ruce pryč - pokud nebudeme mít možnost se podílet na těch tezbach o kterých se mluví- a tím profitovat.
Chtěl bych vidět každého jedneho z vás, kdybyste někoho tvrde platili a drželi při životě za vaše prachy, pak měli nějaký pozadavek a on se k vám choval takhle....tak byste řekli, jasně Kamo, okej, jsi můj pán, já tě budu dál platit a dělat že sebe blbce.
Trochu reality do toho dění. Usa je velmoc a rusko je velmoc. A oni budou jednat a rozhodovat. Protože když se velmoc přestane chovat jako velmoc, přestane být velmocí. A kam by přišla velmoc, kdyby poslouchala nějakého panáka z východního zkorumpvaneho státu? Kdyt by to byla ostuda před všemi.
Nechci hodnotit jestli je to spravne nebo špatné, ale je to proste tak.
Nahlásit

Tygříku Tvůj text si nechám na večer až si otevřu Poličku. ^_^
Nahlásit

Btw, jsem jedinej, komu včera Zelda připadal jako zfetovanej?
Nahlásit

Kdepak Tommíku. Byl bys jedinej komu by tak nepřipadal:)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 4
Nahlásit

V roce 94 usa, b***ánie a rusko slíbili ukrajině, že když se vzdá jaderných zbraní, tak že garantují jeho bezpečnost... to byli ukrajinci tehdy dooooost naivní, že?
Nahlásit

A jinak podle naší vlády odešel jako vítěz.... Jo jenže to jeho vítězství bude stát desítky možná stovky tisíc lidí životy nebo zmrzačení ale on je prostě vítěz v diskuzi ve které se jen totálně ztrapnil. A Trampovo prohlášení že o jeho suroviny už nemá zájem si někdo myslí že byly jen slova do větru? Zkuste hádat co to asi znamená
Nahlásit

USA napřed ukrajinu odzbrojili, a pak svou přezíravou politikou dotlačili putina aby něco podnikl proti rozlízání NATO k hranicím ruska a teď dávaj od všeho ruce pryč...takže ti chcimíři a dezoláti proklínaní fyjalofcema měli nakonec pravdu, hned od začátku, že je ta válka a její podpora k hownu...
Nahlásit

Buřte nedělej ze sebe d***la. Co byl Mnichov? Napovím ti. Říkala to lejnová i makrelová a tuším i šolc a džonsn. A kdeeje mu vůbec konec?
Nahlásit

Já ze sebe d***la náhodou nedělám, su d***l od přírody a vyprošuju si aby mně někdo označoval za d***la dělaného -_-
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Máš to psát normálně a ne jak chciválek. Pochop že já čtu jen každý třetí slovo v každé páté větě takže tvoje texty je pro mě náročný pochopit
Nahlásit

Ty jo, tady je to slusnej nazorovej mix ...
Nahlásit

Tygříku ….fajn….rozumim co chceš říct ….když to přeženu trochu:
Takže tvoje výtky na zkorumpovaný stat …. Tak to může zahrnout třeba i ČR jako příklad, ze Velmoc jak Německo s porovnáním … takže až nam zase přijde cena za elektriku navázaná na Lipskou burzu ….pamatuj ….drzet pusu, ohnout hřbet a jit poslušně zaplatit ….protože velmoci se neodmlouvá ;-)
Mluvíš o vděčnosti …. Čekáš, ze Zelinský mel kleknou na kolena a políbit Trumpuv prsten….Pote podepsat na 50-100 let nerostné bohatství … bez jakýchkoliv záruk ze se nebude opakovat další provokace Ruska.
Já netvrdím, ze to Ukrajina z dlouhodobého hlediska ustojí …. Ale Zelí ma nějaký mandát ….a dělá co může …. Nemůže rozdat něco co není jeho.
Tady nejde o Ukrajinu ….ale o sféru vlivu Ruska nad Evropou tedy alespoň tou východní v které žiješ.
Takže tvoje výtky na zkorumpovaný stat …. Tak to může zahrnout třeba i ČR jako příklad, ze Velmoc jak Německo s porovnáním … takže až nam zase přijde cena za elektriku navázaná na Lipskou burzu ….pamatuj ….drzet pusu, ohnout hřbet a jit poslušně zaplatit ….protože velmoci se neodmlouvá ;-)
Mluvíš o vděčnosti …. Čekáš, ze Zelinský mel kleknou na kolena a políbit Trumpuv prsten….Pote podepsat na 50-100 let nerostné bohatství … bez jakýchkoliv záruk ze se nebude opakovat další provokace Ruska.
Já netvrdím, ze to Ukrajina z dlouhodobého hlediska ustojí …. Ale Zelí ma nějaký mandát ….a dělá co může …. Nemůže rozdat něco co není jeho.
Tady nejde o Ukrajinu ….ale o sféru vlivu Ruska nad Evropou tedy alespoň tou východní v které žiješ.
Nahlásit

To Klucinku ani necti, nekaz si oči, nic převratného ani zajímavého tam není. Jinak kolem Poličky jsem nedávno jel, hned jsem si na tebe vzpomněl.
A bylo to k hovnu to je jasné, nechápu jak někdo mohl čekat jiný výsledek. Jediné k čemu to bylo ze umřelo hodně lidí, a často dost mladí, a na západě jim mohli horlivě podporovatele fandit z gauče.
A bylo to k hovnu to je jasné, nechápu jak někdo mohl čekat jiný výsledek. Jediné k čemu to bylo ze umřelo hodně lidí, a často dost mladí, a na západě jim mohli horlivě podporovatele fandit z gauče.
Nahlásit

R77 máš pravdu. Nejde o Ukrajinu:)
Nahlásit

Adop**i, traviči studní v početnej presile a jak si hrkútajú... na buzna pavlači
Nahlásit

ErSedmdesatsedm:) ....první příklad je úplně něco jiného pointou, a netvrdím že se má stáhnout ocas a poslouchat. Nejsme v jeho situaci.
Druhý bod, no nějak se revanzovat ve finále musí, čekat že pomoc od usa bude nezistna, kdo to čeká a ještě ji aktivně požaduje, a myslí si že bude nezistna, je nekompetentni a nemá v politice co dělat.
Poslednímu bodu rozumím a jako argument to nebudu rozporovat. Ale nemyslím si že pomocí ukrajine zabranujeme vlivu ruska na východní evropu. Ale to že si to nemyslím neznamená že to budu rozporovat, nejsem vsevedouci a ani nějak extra znalý abych mohl nějak podrobneji hodnotit světové dění a předvídat choutky velmocí.
Druhý bod, no nějak se revanzovat ve finále musí, čekat že pomoc od usa bude nezistna, kdo to čeká a ještě ji aktivně požaduje, a myslí si že bude nezistna, je nekompetentni a nemá v politice co dělat.
Poslednímu bodu rozumím a jako argument to nebudu rozporovat. Ale nemyslím si že pomocí ukrajine zabranujeme vlivu ruska na východní evropu. Ale to že si to nemyslím neznamená že to budu rozporovat, nejsem vsevedouci a ani nějak extra znalý abych mohl nějak podrobneji hodnotit světové dění a předvídat choutky velmocí.
Nahlásit

Jinak koukám na prvním místě zatím tomen s Klucinkem s pěti mínusy, druhé místo já a bombakul v těsném závěsu se čtyřmi. Slabé výkony, buď jsme vymekli a nebo to buzny nečtou.:-))))
Nahlásit

Minusy a plusy neřeš …. Není to závod…. A nemá to nic společného s racionální logikou
Nahlásit

A tohle má s racionální logikou společný co?:)
A tohle má s racionální logikou společný co?:)
Nahlásit

Hodil jsem to sčotu, a po započítáni Foltýnovi korekce jsme všici sfině. O_o
Nahlásit

R77 chtěl říct že bychom měli mít svobodné právo zvolit si svého mrskače. Namísto toho aby nám byl přidělen. :-) Sice je subjekt v obou případech bičován, ale to nevadí, možnost volby mrskače mu dává pocit svobody. Co na tom že by mu nemusel tancovat bič po zádech vůbec. Může si zvolit mrskače, takže je svobodný. :-)
Nahlásit

Když my je s Klicinkem sbíráte, on má na ně ohybacku:)
Nahlásit

No jo, jenže sfine je i náš prezident a děti ve škole. Alespoň podle novinek. Kdo nevěří ať si otevře ten článek o tom jak byl na té základce. Co teď? :-0 potřebuji honem radu co si mám myslet, abych náhodou zase neřekl něco špatně.
Nahlásit

Ano ….Klucinku ….to mas 100% pravdu Němci si zvolili před týdnem … Slováci si zvolili Fica…. A brzy budete mít tu možnost si zase zvolit ;) Je to kolotoč…
Nahlásit

Počkáme tygříku jak se k tomu vyjádří Lipánek sloužící jakožto médium soudružky fon Lejno. :-) Určitě se na tom již pracuje. :-)
Nahlásit

Bombo …
Před 43 minutamiOn-line Tygr728 (31/190/90)
Jinak koukám na prvním místě zatím tomen s Klucinkem s pěti mínusy, druhé místo já a bombakul v těsném závěsu se čtyřmi. Slabé výkony, buď jsme vymekli a nebo to buzny nečtou.:-))))
Souhlasím • Nesouhlasím Nahlásit
Před 25 minutamiOn-line R77 (48/-/-)
Minusy a plusy neřeš …. Není to závod…. A nemá to nic společného s racionální logikou
Před 43 minutamiOn-line Tygr728 (31/190/90)
Před 25 minutamiOn-line R77 (48/-/-)
Nahlásit

Samozřejmě a taky té volby patřičně využiji. :-) Snad volby dopadnou dle vkusu demokratů, aby je zase nemuseli anulovat a demokraticky opakovat dokuď neodpadnou dle aktuálně schválených představ. :-)
Nahlásit

Ja jen technickou prosim .. zadna Lipska burza neexistuje. Burza elektriny (EEX) jakoze jo, ale neni to stejny jako Wall Street, kde fakt stoji ten velkej barak s displejema a obrazovkama a tam jakoze fakt ti makleri chodi "do prace". Lipsti makleri ale zadni nejsou. Je to jen neustale se sirici hoax ... :-)

Tak se omlouvám ;-)
Obchodování elektřiny s dodávkou na den dopředu zajištuje pro místní region německá burza EPEX SPOT. Existují i další burzy např. OTE CZ,která zajišťuje obchodování ve státech střední Evropy a NORDPOOL, kde se obchoduje elektřina pro skandinávské země.
Musí elektrárny prodávat svou elektřinu na burze?
Nemusí, elektrárny se mohou dohodnout i s jinými subjekty (firmami či institucemi) na přímém odběru elektřiny formou dlouhodobé bilaterální dohody či power purchase agreement (PPA). Tato elektřina pak vůbec neprochází přes burzu a cena prodané elektřiny se řídí tím, co si dané subjekty mezi sebou dohodly. Ceny takto prodané elektřiny ale v principu kopírují ceny na futures trhu. Při výrazně nižších cenách PPA by prodejce raději prodával na burze, při výrazně vyšších cenách PPA by na burze raději nakoupil nakupující. Výhodou PPA pro obě strany je flexibilita podmínek, jež si subjekty mohou mezi sebou domluvit.
Obchodování elektřiny s dodávkou na den dopředu zajištuje pro místní region německá burza EPEX SPOT. Existují i další burzy např. OTE CZ,která zajišťuje obchodování ve státech střední Evropy a NORDPOOL, kde se obchoduje elektřina pro skandinávské země.
Musí elektrárny prodávat svou elektřinu na burze?
Nemusí, elektrárny se mohou dohodnout i s jinými subjekty (firmami či institucemi) na přímém odběru elektřiny formou dlouhodobé bilaterální dohody či power purchase agreement (PPA). Tato elektřina pak vůbec neprochází přes burzu a cena prodané elektřiny se řídí tím, co si dané subjekty mezi sebou dohodly. Ceny takto prodané elektřiny ale v principu kopírují ceny na futures trhu. Při výrazně nižších cenách PPA by prodejce raději prodával na burze, při výrazně vyšších cenách PPA by na burze raději nakoupil nakupující. Výhodou PPA pro obě strany je flexibilita podmínek, jež si subjekty mohou mezi sebou domluvit.
Nahlásit

Tak je treba si uvedomit, ze ta silovka, co se porad resi na ty "lipsky burze neburze" ovlivnuje vyslednou cenu elektriny u nas cca z 50 % a u Germanu jen z 25 %. Zbytek je distribuce, dan OT, podpora OZE, poplatek za jistic a dalsi. A na to vse jeste DPH. Aktualne se nejvic vyplati a tarif D57 (TC), kde je distribuce asi jen 1/8 oproti beznym tarifum :-)
Nahlásit

Hele, tam jezdej vlevo, buhvi, jestli nejakou elektriku vubec maj ... :-)
Nahlásit

Angláni byli vždycky blázni ale třeba i u nás mají sociálně slabší elektriku v bytě na principu kreditu. Hodí dvacku a funguje. A když tu dvacku vyplýtvá tak ho to odpojí:)

Možná mají ale prej se tam nesmí grilovat kvůli emisím:)
Nahlásit

To je fakt:) ještěže se tam nechystám.
Oni mají u vás sociálně slabší doma forbes? :)
Oni mají u vás sociálně slabší doma forbes? :)
Nahlásit

Nu nevím co tím myslíš … jelikoz, já platím normálně skrze pravidelné měsíční paušál ….an odečty z elektroměru/ online banking. Jako v ČR.
https://www.jsgsolutions.co.uk/…ayment-meter?…
Máš na mysli zajisté toto…..
A) nastaveni kreditu/ limitní částky do kdy se nevyčerpá skrze telefon
B) nebo fyzické hodiny pro nájemníky/ podnájemníky….kde musíš naházet mince jako do automatu…. Nezaplatíš = netopíš….jednoduché…. Ale to je spise u krátkodobých pronajmu, a nižší životní standart.
https://www.jsgsolutions.co.uk/…ayment-meter?…
Máš na mysli zajisté toto…..
A) nastaveni kreditu/ limitní částky do kdy se nevyčerpá skrze telefon
B) nebo fyzické hodiny pro nájemníky/ podnájemníky….kde musíš naházet mince jako do automatu…. Nezaplatíš = netopíš….jednoduché…. Ale to je spise u krátkodobých pronajmu, a nižší životní standart.
Nahlásit

Pro zajímavost ;-)
V dobách rytířů a samurajů byla jízda vlevo bezpečnější
https://ct24.ceskatelevize.cz/…rytiru-67788
V dobách rytířů a samurajů byla jízda vlevo bezpečnější
https://ct24.ceskatelevize.cz/…rytiru-67788
Nahlásit

Aha, tak už jsem v obraze. No mě to říkal borec co tam krátce pobýval, něco na způsob možností A - B, uplne přesně si to nepamatuji. Říkal to v kontextu např. Nedoplatku v bytech , že tam se to nestane.
Nahlásit

Tak tihle lidi nikde nevydrží moc dlouho takže ano týká se to i krátkodobých. Problém je u nich následovný. Když elektriku platíš ty tak to z nich nedostaneš a když to necháš přepsat na ne tak stejně nezaplatí takže dodavatel odmontuje hodiny který ty jako majitel musíš nechat znovu namontovat protože musíš byt udržovat v obyvatelném stavu jenže hlavně u starších bytovek dráty nevyhovují novým připojovacím podmínkám takže potřebuješ elektrikáře a ne každej tohle zvládne aby to předělal plus revize atd. Takže je výhodnější nechat to přes ten flašinet:)
Nahlásit

Ten flašinet to je nějaký domado. To je jen u vás na statku :)
Nahlásit

Mas takový malý Las Vegas ….jen potřebuješ kelímek a hodně minci :D :D :D
Nahlásit

Tu si naši indocěši s nějakým elektroměrem hlavu vůbec nelámou. Ani s plynoměrem. :-)
Nahlásit

To u nas zadny diry na mince uz nemame a bonzuje to kazdejch 5 minut :-)
https://www.nakluky.cz/…3751/634977/
R77 - a bere to i bankovky? :-)
https://www.nakluky.cz/…3751/634977/
R77 - a bere to i bankovky? :-)

Nebere, sorry :D
To je pro lidi co se dostanou v životě jen k mincím. ;-)
Bankovka to je jiná liga ….
To je pro lidi co se dostanou v životě jen k mincím. ;-)
Bankovka to je jiná liga ….

Si pamatuju, ze ve sprchach v narodnich parcich USA fungovala misto ctvrtaku nase petikacka. Tenkrat to byla 50% uspora, bo stal dolar pres 40 kacek ... :-)
Nahlásit

U nás taky brali automaty jakousi minci tuším za euro:)
Nahlásit

Tak to už se nevyplatí se tam v létě lítat sprchovat. :)
Nahlásit

Kdo normální by se taky v uSSa sprchoval. Správnej kouboj se nemeje, správnej kouboj se loupe. ^_^
Nahlásit

Nahlásit

To já jako kluk jsem byl takový malý polokauboj. Revolver na kapsliky, a fotky s kravama bych určitě našel:-)
Už přijíždí poslední kovboj....sombrero vmackle do čela...
Už přijíždí poslední kovboj....sombrero vmackle do čela...
Nahlásit

Tygriku, sak fotku s volama mas na profilu ... :-)
Nahlásit

XDdd ...tak ted ještě ty krávy a bude to top ;-)
Nahlásit
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.