Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Studuje někdo Farmacii?

01. 01. 2014 v 16:02Off-line Anonym
Zdravím, chci se zeptat, zda tady někdo studuje farmacii. Musím se brzo hlásit na výšku a zajímám se o přírodovědné obory. Zajímá mně, jestli je toto studium víc náročné než jiné, nebo jestli je to OK. A taky jestli někdo nevíte, jaké je uplatnění, jestli je možné pak získat práci apod. Rád bych byl za názory, kdybyste mi i poradili za co jiného jít díky všem!
01. 01. 2014 v 17:13Off-line allonyx  (36/175/75)
Hele, shiro, ty sice píšeš do každého druhého vlákna a všechno víš nejlíp, až je z tebe 95% čtenářů špatně, ale tady se někdo ptal na studium farmacie, nikoliv na studium ve Francii.
01. 01. 2014 v 18:42Off-line joachim3  (37/-/-)
Ahoj, všimnul jsem si, že stále víc a víc lidí vyhledává alternativní léčbu např. čínskou medicínu, která je také mnohem účinnější než chemické léky. Spousta lidí má už na farmakoprůmysl svůj názor a nedávno zrovna vyšla kniha "Zkorumpovaná farmacie", kde jsou popsány ty nemorální praktiky, takže bych volil spíš nějakou biologii. Nebo chceš být u zdroje, až se zase bude vypouštět mezi lidi nějaká další ptačí chřipka, aby se farmakoprůmyslu zvýšily tržby za zcela zbytečné očkování a dezinfekci?
02. 01. 2014 v 09:31Off-line JarodShadowsong  (23/-/-)
No, farmaceutický průmysl možná stojí na velmi malých morálních základech, ale ty finanční jsou stabilní.
Rozhodně bych nebral ohled na to, co je nebo není trend v léčbě. S vystudovanou farmacií se může člověk věnovat jak konzervativní medicíně, tak klidně i čínské medicíně, či čemukoli, co mu není proti svědomí a logice.
K farmacii se sice dá dostat i oklikou např. přes studium Biochemie nebo Molekulární Biologie, kde je možné se díky výběru předmětů trochu více profilovat, ale furt je to studium přírodních věd spíše na obecné úrovni, kdežto studium Farmacie je specializované. Vystudovaný farmaceut se může věnovat i přírodním vědám, výzkumu a má podobné příležitosti jako lidi z PřF, a navíc je podle zákona nelékařská zdravotnická profese, tudíž má ještě možnost buď provozovat lékárnu, nebo větší nemocnice mívají i pár klinických farmaceutů jakožto členy farmakologického konzilia.
Jakkoli mám rád přírodovědné obory týkající se buněčné biologie, tak bych ti doporučil raději farmacii.
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload