Kousání nehtů
Záleží na tom, jaká je tvá příčina kousání nehtů. Jestli je to jen zlozvyk z nudy a nebo neurotické nutkání, kterým se (nevědomky) zbavuješ stresu a napětí. V prvním případě to jde líp, ve druhém hůře.
Nos doma latexové rukavice a nebo si na konečky prstů něco nalep. Nebo si kup žvýkačku a furt něco žvejkej, aby si zuby něčím zabavil. To ale funguje především tehdy, když to máš jako zlozvyk. Jestli jsi neurotik, tak výše zmíněné rady moc nepomáhají a defakto jediné co může pomoci je v první řadě zbavit se úzkostí a stresu. A jak se zbavit úzkostí a stresu, k tomu je zapotřebí založit jinou diskuzi. :-P
Nos doma latexové rukavice a nebo si na konečky prstů něco nalep. Nebo si kup žvýkačku a furt něco žvejkej, aby si zuby něčím zabavil. To ale funguje především tehdy, když to máš jako zlozvyk. Jestli jsi neurotik, tak výše zmíněné rady moc nepomáhají a defakto jediné co může pomoci je v první řadě zbavit se úzkostí a stresu. A jak se zbavit úzkostí a stresu, k tomu je zapotřebí založit jinou diskuzi. :-P
Souhlasím - 8 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Jeden znám - nekousat si nehty.
Je to o tom v tom nepokračovat vlastní vůlí.
A představ si - funguje to!!!
Je to o tom v tom nepokračovat vlastní vůlí.
A představ si - funguje to!!!
Souhlasím • Nesouhlasím - 13
Nahlásit
Lak na nehty proti kousání funguje na principu hořké chuti, která odrazuje od zlozvyku, je průhledný, bezbarvý a nanáší se denně na čisté nehty jako běžný lak. Populární značky jsou URGO Stop okusování, Mavala STOP a Four Seasons, které neobsahují škodlivé látky, zabraňují kousání, chrání nehty a často obsahují vitaminy nebo výtažky pro posílení nehtů. Aplikují se v tenké vrstvě, po zaschnutí jsou neviditelné, a odstranit se dají běžným odlakovačem.
Souhlasím - 6 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Houby s octem, vlastní vůlí to překoná.
Já to měl stejný, začal jsem si stříhat častěji nehty, tak, abych si neměl co okusovat a bylo po problému, je to jen zlozvyk.
Já to měl stejný, začal jsem si stříhat častěji nehty, tak, abych si neměl co okusovat a bylo po problému, je to jen zlozvyk.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 9
Nahlásit
Nejlepší je léčba šokem / u mě to zafungovalo.
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Bruno.Vach (36/180/70)
Nejlepší je léčba šokem
--------------
Elektrickým? :-))
Nejlepší je léčba šokem
--------------
Elektrickým? :-))
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
Určitě lak na nehty proti kousáním je fajn, můžeš používat i takové ty dezinfekce na ruce, ono jak to má hnusnou pachuť, tak tě to může od toho taky odradit, ale ty laky doporučuji :] ale otázkou je i to, co to vůbec způsobuje, jak už je tu psáno :]
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím
Nahlásit
U toho laku nevim uplne jestli pomuze, okusuji i tu kuzicku kolem nehtu
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Tak proto i ta dezinfekce nebo i nějaké mastičky, já od té doby, co většinou po kapsách nosím dezinfekci, tak neokusuji už vůbec :D
Nahlásit
Jestli je to neurotický ohryzávač, tak to aby si taky dezinfikoval nohy, protože když bude mít omezený přístup k prstům na ruce, tak si klidně může místo toho začít kousat nehty a kůži na nohou. :-P
Nahlásit
No tak to asi tak jednoduche jako na rukou nebude????
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit
Keď chceš, aby ti odumreli zuby, tak v tom pokračuj .
Nahlásit
Kdyby šlo použít zdravotně nezávadnou barvu která se rozpustí pouze ve slinách, natřít ji na nehty a jakmile si začne okusovat, přenesla by se na rty, aby všichni viděli, že si kouše nehty, hned by ho to přestalo bavit, aby se neprozradil.
Souhlasím • Nesouhlasím - 6
Nahlásit
Taky jsem si kousal nehty. Přešlo to samo s věkem.
Nahlásit
Dekuju za tipy ... mam hlavne problem ze kdyz vidim jak nehet trochu zacne rust, hned mam tendenci si je zacit hned kousat znovu
Souhlasím • Nesouhlasím - 4
Nahlásit
Odnauč se to stylem, jak jsem výše psal.
Souhlasím • Nesouhlasím - 4
Nahlásit
Hlavne by ťa od toho málo odradiť to ako hnusne vyzerajú ohryzené nechty. Ver tomu že ruky sú sexi pre obe pohlavia ;)
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím
Nahlásit
Nedrz se u kraje, urcite je oceni i non-binary entita ... :-)
Nahlásit
A co takhle upilovávat pravidelně pilníčkem, ať tě to nesvádí.
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit
Kamarat doporucoval ten lak na nechty.
Mne na to citelne pomohlo, ked som si kupil pilnik - vzdy po ostrihani si zbrusim ostre hrany a nelaka ma to tak ako pred tym. Navyse mam z pilnikovania taky ten zvlastny uspokojivy/satisfying pocit.
Tiez som si vsimol, ze ked travim cas s ludmi, tak si vobec nekousem, pretoze pred ostatnymi nechcem. Takze ked som stravil napr. cely den v skole, alebo som u niekoho prespaval, tak som mal potom necakane pekne prsty :D
Mne na to citelne pomohlo, ked som si kupil pilnik - vzdy po ostrihani si zbrusim ostre hrany a nelaka ma to tak ako pred tym. Navyse mam z pilnikovania taky ten zvlastny uspokojivy/satisfying pocit.
Tiez som si vsimol, ze ked travim cas s ludmi, tak si vobec nekousem, pretoze pred ostatnymi nechcem. Takze ked som stravil napr. cely den v skole, alebo som u niekoho prespaval, tak som mal potom necakane pekne prsty :D
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Silou vule to ide tiez, vydrzal som max 2 tyzdne. Ale podla mna je lepsie odhalit a riesit pricinu kousania, aby to clovek omylom nenahradil inym (horsim) zlozvykom.
Nahlásit
Když někdo nevěří tomu, když si stále stříhá nehty na tolik, že není co okusovat, že se tímto způsobem dá odnaučit okusování je Maťej.
Lucky ano, je to o tom to potlačit silou vůle a chtíčem to ukončit.
Jak jsem psal, důvod v okusování je v určité nervozitě daného jedince. Je to obdobné, jako když si takzvaně někdo ze zlozvyku loupe klouby na prstech rukou.
I to jsem taky dělal a přestal s tím.
Všechno jde, když se chce.
Jak jsem psal, důvod v okusování je v určité nervozitě daného jedince. Je to obdobné, jako když si takzvaně někdo ze zlozvyku loupe klouby na prstech rukou.
I to jsem taky dělal a přestal s tím.
Všechno jde, když se chce.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 4
Nahlásit
Dnešní mladí hned s každým prdem chodí k psychologovi a ten jim předepisuje léky na zklidnění.
Stejný lék existuje v podobě práce - zaměstnání se užitečnou činností. Léky na zklidnění nic neřeší, jen oddalují problém.
Stejný lék existuje v podobě práce - zaměstnání se užitečnou činností. Léky na zklidnění nic neřeší, jen oddalují problém.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 4
Nahlásit
Denis36 (62/-/-)
Lék existuje v podobě práce - zaměstnání se užitečnou činností
----------
Účinkuje to i na chorobnou bisexualitu? :-))
Lék existuje v podobě práce - zaměstnání se užitečnou činností
----------
Účinkuje to i na chorobnou bisexualitu? :-))
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit
Denis36 (62/-/-)
-----
Kdyby mel chtic to ukoncit, tak to asi nebude tak tezky. Ach ta slova zase, vid? :-)
-----
Kdyby mel chtic to ukoncit, tak to asi nebude tak tezky. Ach ta slova zase, vid? :-)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit
Powere, na chorobnou bisexualitu jakou trpí ičko to jak vidíš neučinkuje.
Pořád musí mít poslední slovo.
Pořád musí mít poslední slovo.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.