Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload

PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Fimoza

10. 01. 2026 v 09:35On-line Rebber  (63/183/93)
Synu mé známé (13) nejde přetáhnout předkožka přes penis (fimoza). Lékař doporučuje chirugické odstranění předkožky. Známá váhá, jestli má se synovou operací souhlasit. Z hygienického hlediska je to asi dobře, ale má obavy že penis pak ztrácí část citlivosti a může vést k poruše erekce a mohl prý mít v budoucnosti problémy. Má někdo zkušenosti (ne vyčtené z internetu)
10. 01. 2026 v 10:34Off-line Denis36  (62/-/-)
Může to zkusit jinde u jiného doktora i jiných městech pokud s tím co tento navrhuje nesouhlasí
Ostatně víc dochtorů = víc názorů. Co jsem četl, tak se všeobecně od obřízek ustupuje a provádí se jen úpravy. Pak se může rozhodnout po konzultacích a doporučení, co bude pro syna nejlepším řešením.
Někteří řezníci rádi řežou a neradi se serou s úpravami.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
10. 01. 2026 v 12:46Off-line Primosigh  (105/-/-)
A to se tobě třináctiletý kluk s tím svěřuje?
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
10. 01. 2026 v 13:00Off-line Samecek_na_zajcky  (54/182/98)
Kdybys jsi si vzal ve 105 letech Primoxichte brýle, dočetl by jsi se, že se ho na to ptala maminka toho kluka, ne ten kluk. Jinak určitě bych se zeptal i jinde, než kluka připravit o předkožku kvůli takové banalitě, která se dá napravit.
Souhlasím - 6   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
10. 01. 2026 v 13:37Off-line Pugh  (23/188/88)
Za mě má mnohem větší váhu názor více odborníků než zkušenosti jednotlivců z internetu. Každý penis je jiný, každá fimóza má jinou příčinu, jiný stupeň a podle toho i jiné řešení. Zkušenosti ostatních mohou být zajímavé, ale samy o sobě nemohou rozhodovat o léčbě konkrétního dítěte.

Z toho, co píšeš, vlastně není jasné, v jakém stavu fimóza u kluka je. To je ale zásadní. Důležité otázky jsou například:
– je předkožka zjizvená nebo bělavá?
– má chlapec opakované záněty žaludu nebo předkožky?
– má potíže s hygienou nebo močením?
– je přítomná bolest při erekci?

Právě podle těchto faktorů urolog rozhoduje, zda je možné konzervativní řešení (mast, cvičení), plastika předkožky, nebo zda je opravdu indikována obřízka. Pokud si mamka není jistá názorem jednoho lékaře, je naprosto v pořádku vyžádat si druhý (případně třetí) odborný názor, ideálně u dětského urologa nebo na pracovišti, které se zabývá i plastikami předkožky.

Obavy z poruch erekce jsou pochopitelné, ale medicínsky nejsou potvrzené. Obřízka neovlivňuje erekci – ta souvisí s cévami, nervy a psychikou, nikoli s předkožkou. Naopak neléčená fimóza může v budoucnu vést k bolestem, opakovaným zánětům, studu a psychickému blokování sexuality. A to právě může vést k problému s erekcí.

Je také fér zmínit, že dlouhodobě neléčená fimóza a chronické záněty žaludu patří mezi rizikové faktory vzniku karcinomu penisu. Jde sice o vzácné onemocnění, ale riziko je u mužů s fimózou prokazatelně vyšší, zejména při dlouhodobých zánětech a špatné hygieně. Včasné řešení fimózy toto riziko výrazně snižuje.

Za mě by rozhodnutí nemělo vycházet z internetových zkušeností, ale z reálného nálezu u dítěte a z doporučení odborníka – případně více odborníků.
Souhlasím - 7   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
10. 01. 2026 v 14:11On-line Power  (25/180/65)
Pugh (23/188/88)
Za mě má mnohem větší váhu názor více odborníků než zkušenosti jednotlivců
---------

Názor odborníků byl že jistojistě chcípnu na chřipečku-19 a pořád nic. Z těch tvých odborníků padaly názory jako nuceně deportovat ty co odmítají naočkovat a podobně.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
10. 01. 2026 v 14:26Off-line I8051  (54/184/97)
Proto jsi Powere hned prihupkal a uz mas 3 vcelicky ... :-)
10. 01. 2026 v 14:30On-line Rebber  (63/183/93)
Pugh: díky za smysluplnou reakci, ale nedkážu odpovědět, mně se jen jeho maminky ptala, co si o tom myslím. Jaké má potíže neříkala. Doporučil to prý doktor při běžné preventivní prohlídce.Toho chlapce sice znám, ale takové důrěrnosti by mi nesděloval. Myslím, že ani své mamince.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
10. 01. 2026 v 14:33Off-line Denis36  (62/-/-)
Jo obcoďáci, možná ani nečtou novinky, že se obřezává jen z vážných důvodů.
10. 01. 2026 v 14:37Off-line I8051  (54/184/97)
Zato Jeizina cte o detech vsechny novinky. .. :-)
10. 01. 2026 v 14:42Off-line Denis36  (62/-/-)
O dětech nee, spíš ty joo, jinak bys o dětech stàle nebásnil.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
10. 01. 2026 v 15:13Off-line Daddys  (36/175/65)
Doporučuju obřízku, kluci v židovském světě to mají od malička.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
10. 01. 2026 v 15:44On-line Zabi  (42/183/115)
Nemyslím že to mám vliv na erekci .Já ji mám udělanou ve 42 let mi ji dělali a postaví se mi .Nikdy taky ne ale to je že jsem silné postavy a ne obřízkou.Znamej ji má udělanou 6let je mu 50 a pořád mi stojí .
10. 01. 2026 v 15:52Off-line Becam  (32/177/90)
Hele určitě operace, našel bych si tu nejlepší chirurgii a šel do toho, raději ve třinácti než později.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
10. 01. 2026 v 15:57On-line Power  (25/180/65)
Zabi (42/183/115)

Znamej ji má udělanou 6let je mu 50 a pořád mi stojí
-----------

Tobě stojí ze známého? :))
12. 01. 2026 v 12:18Off-line Diskretnikluk  (36/180/70)
Já fimozu mám, a nijak mě neomnezuje. Nepřetáhnu ji při erekci, v klidu jde bez problémů. Pravda je, že se chlapi diví, když s někým jsem a sexuji, že mi nejde přetáhnout, ale š***t se normálně dá :)
12. 01. 2026 v 13:03Off-line Alaric  (47/175/82)
Opatrně, velmi opatrně s obřízkou! Je to vážně krajní řešení, když už nic jiného nezbývá! Chválím matku toho kluka, že to rozmýšlí. Pokud to stav nevyžaduje, rozhodně bych to nedělal. Bohužel, celá řada urologů na to mrkne, aha, fimóza, takže šup na circumcizi - problem solved. Vážně bych to zvažoval a vzhledem k věku kluka bych už to spíš nechal na něm. Docela se divím, že se i mámě svěřil, protože tohle lze určit už v době, kdy ho ještě koupala sama a měla to kontrolovat. A nejspíš to nedělala. Navrhuji si o tom zjistit co nejvíc informací a nespoléhat se na názor jednoho lékaře obřezávače ;-) A tím nijak nesnižuji jeho erudici a nenavrhuji řešení typu google lékař léčí nejlépe. Je to však velmi velký zásah do jeho klučičí identity, že bych postupoval jako rodič s maximální obezřetností.
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...

OnloadOnload
Webové stránky NaKluky.cz pro Vás tvoříme s láskou © 2011–2026 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload