Práce
08. 04. 2026 v 21:05
Anonym
Anonym Ahoj, dovolím si trochu zpovědi, tak mi to odpusťte.
Mám práci, kde se trápím každý den. Dělám vše na 110%, ale nikdo to nevidí a ani necení. Nemám moc štěstí, spíše naopak, když se stane problém, tak mně nikomu jinému. Jako bych to přitahoval. Nevím už, co dělat. neustále vyvíjím aktivitu, zlepšováky, hlásím nebezpečné situace, ostatní na to kašlou, ale jsou oceňováni a zvýhodňováni. Já jako bych nebyl. Už nevím, jak dál. Manažeři jakoby měli pásku na očích. Hledí si jen své výplatní pásky a toho kdo jim zaleze až do zadku odměňují. Já tohle nedělám, jen si hledím svojí práce a chci ji odvádět nadprůměrně bez ohledu na vedení. Chci být se svojí prací spokojen. Myslíte, že je to všude stejné? Nebo mám změnit práci? Poraďte.
Mám práci, kde se trápím každý den. Dělám vše na 110%, ale nikdo to nevidí a ani necení. Nemám moc štěstí, spíše naopak, když se stane problém, tak mně nikomu jinému. Jako bych to přitahoval. Nevím už, co dělat. neustále vyvíjím aktivitu, zlepšováky, hlásím nebezpečné situace, ostatní na to kašlou, ale jsou oceňováni a zvýhodňováni. Já jako bych nebyl. Už nevím, jak dál. Manažeři jakoby měli pásku na očích. Hledí si jen své výplatní pásky a toho kdo jim zaleze až do zadku odměňují. Já tohle nedělám, jen si hledím svojí práce a chci ji odvádět nadprůměrně bez ohledu na vedení. Chci být se svojí prací spokojen. Myslíte, že je to všude stejné? Nebo mám změnit práci? Poraďte.
Zkus se představit anonyme, co děláš za práci, jaké máš vzdělání, co tě baví.....podle toho co jsi napsal se těžko radí
Souhlasím - 7 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit
Chyba č. 1: "Dělám vše na 110%" - lituju, ale pokud nemáš štěstí na managera, který tvojí práci opravdu dokáže ocenit, tak tohle nemá smysl.
K tomu ostatnímu, co píšeš, to zní jakoby v té firmě kvetlo neprofesionální politikaření na úkor výkonu.
Nevím v jakém oboru, nebo oblasti pracuješ (tedy jak těžké bude něco najít), ale na tvém místě bych se určitě začal poohlížet po novém zaměstnavateli.
K tomu ostatnímu, co píšeš, to zní jakoby v té firmě kvetlo neprofesionální politikaření na úkor výkonu.
Nevím v jakém oboru, nebo oblasti pracuješ (tedy jak těžké bude něco najít), ale na tvém místě bych se určitě začal poohlížet po novém zaměstnavateli.
Souhlasím - 14 • Nesouhlasím
Nahlásit
Zásada je pracovat pouze do výše mzdy a ostatní posílat do patřičných míst pokud něco chtějí.... :))
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit
Kategorie: Iniciativní d***l.
Zařazení: Nejvyšší stupeň škodné.
Cílová skupina: Co nejrychlejší eliminace.
:-)
Zařazení: Nejvyšší stupeň škodné.
Cílová skupina: Co nejrychlejší eliminace.
:-)
Souhlasím - 6 • Nesouhlasím - 4
Nahlásit
09. 04. 2026 v 05:31
Anonym
Anonym Jde o velký logistický korporát.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit
Na tvým místě bych se začal poohlížet po jiný práci.
Souhlasím - 6 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit
Neustále vyvíjím aktivitu, zlepšováky
-----------
Tvl jediná správná iniciativa je žádná iniciativa, to si zapamatuj ....... :))
-----------
Tvl jediná správná iniciativa je žádná iniciativa, to si zapamatuj ....... :))
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit
Kdo nic nedela, nic nezkazi, zkus snizit vykonnost na 0 % a problemy zmizi. Ja ted treba moc delal a za-bil jsem pres modbus jednu velkou solarni plantaz u Brna a nevim, jak ji probudit, nechce se ji z faultu ... :-)
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit
Zkoušel jsi to vytáhnout ze zásuvky? =_=
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Ten kabel ma prumer asi 8 centimetru, nejde to ... ale uz ok, ono se mi to nakonec povedlo otocit :-)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit
Při čtení mě hned napadlo, že to zní jak nějaký korporát a pak si přečtu tvůj komentář a zjistím, že se jedná o korporát. A v tom je ten hlavní problém. Řešení je nepracovat v korporátu, ale v malé firmě a nebo jít podnikat. Těch 110% bych ti doporučil schovat na svůj vlastní byznys. Jinak ti jako zaměstnanci stačí pracovní nasazení v pondělí na 60%, v úterý na 70%, ve středu na 80%, ve čtvrtek na 60% a v pátek na 30%. :-P
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit
Na to je jednoduchá odpověď:
Pokud nadřízený nejsou schopni za tebe dýchat, tak se nesnaž dýchat za ně, jen by tě využívali ke svému prospěchu.
Najdi si práci jinde, kde dokáží ohodnotit tvé snahy, tak abys byl i ty spokojený.
Pokud nadřízený nejsou schopni za tebe dýchat, tak se nesnaž dýchat za ně, jen by tě využívali ke svému prospěchu.
Najdi si práci jinde, kde dokáží ohodnotit tvé snahy, tak abys byl i ty spokojený.
Nahlásit
A tvuj zamestnavatel za tebe Jezino dycha? Fakt? ... :-)
Jinak souhlas s Lukinem ... :-)
Jinak souhlas s Lukinem ... :-)
Nahlásit
Lukino_Luk (37/180/75)
Řešení je nepracovat v korporátu, ale v malé firmě
---------
Opravdu? U malé firmy stačí dvě tři nezaplacené faktury (jakože dnes je trend neplatit) a ta tvoje malá firmička jde hned do úpadku a insolvence.
Řešení je nepracovat v korporátu, ale v malé firmě
---------
Opravdu? U malé firmy stačí dvě tři nezaplacené faktury (jakože dnes je trend neplatit) a ta tvoje malá firmička jde hned do úpadku a insolvence.
Nahlásit
Já naprosto plně chápu, že prostě ne každý má v životě to štěstí aby si mohl vybírat. Pochopím že chceš dělat naplno a neflákat se.
Ale nikdy, nikdy nepochopím, tu zasranou proaktivitu v dementním korporátu (nesnáším z**dské korporáty, je to největší zlo na světě, rakovina společnosti až na výjimky).... Jako hlášení nějakých skoronehod, zlepšováků a tyhle hovna.
V podstatě to co napsal Lukino je pravda, v korporátu to má smysl jen když to hází love které zrovna teď potřebuješ nebo naopak se tam dají najít místa kde jsou to peníze zadarmo, pak chápu.
Ale jinak ....bych ho jen kopíroval.
Nicméně jak jsem psal v úvodu, já chápu že najít dobrou malou firmu je těžké, protože všechny jsou logicky obsazené a ty volné to jsou většinou sračky kde jde o život nebo kriminál za 25k....
Ale! I tak bych to zkoušel, něco jiného.
Ale nikdy, nikdy nepochopím, tu zasranou proaktivitu v dementním korporátu (nesnáším z**dské korporáty, je to největší zlo na světě, rakovina společnosti až na výjimky).... Jako hlášení nějakých skoronehod, zlepšováků a tyhle hovna.
V podstatě to co napsal Lukino je pravda, v korporátu to má smysl jen když to hází love které zrovna teď potřebuješ nebo naopak se tam dají najít místa kde jsou to peníze zadarmo, pak chápu.
Ale jinak ....bych ho jen kopíroval.
Nicméně jak jsem psal v úvodu, já chápu že najít dobrou malou firmu je těžké, protože všechny jsou logicky obsazené a ty volné to jsou většinou sračky kde jde o život nebo kriminál za 25k....
Ale! I tak bych to zkoušel, něco jiného.
Nahlásit
Ale zase korporátním manažerům nemohu odepsat jisté zásluhy. Tak kvalitně jak oni, mě nikdo na hajzlu sedět nenaučil. Naučili mě předstírat práci tak dokonale, že tomu místy uvěřim i sám, což vzhledem k tomu že se má jednat o předstírání vede k zacyklení. A tak kvalitní pasivní agresivitě mě taky naučili jen oni. Nu což, sami sobě vykopali hrob . ^_^ Bejt vytáčení manažerů sportovní disciplína, mám černý páSSek. ^_^
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
No, tak si to rozebereme:
"Mám práci, kde se trápím každý den."
Tak proč tam ještě jsi, když tě to tam tak sere? Asi zas tak výjimečnej a nepostradatelnej nebudeš, protože jinak bys tam třísknul s dveřma a neměl bys problém si okamžitě najít něco jinýho.
"Dělám vše na 110%, ale nikdo to nevidí a ani necení."
Jo, to říkají všichni. A nejčastěji takhle fňukají ti, kteří jsou v lepším případě průměrní a bez problémů nahraditelní, v horším případě zadarmo drazí.
A krom toho, od toho tam jsi, aby jsi dělal to, co máš v popisu práce naplno. Chceš celou výplatu? Tak musíš zvládnout všechnu zadanou práci. Chceš prémie? Tak musíš předvést něco navíc. Tak to prostě je a je to něco naprosto automatickýho, ne hrdinskýho. To ti mají chodit na kolenou děkovat za to, že milostivě uděláš, co se po tobě chce a neojebáváš to?
"neustále vyvíjím aktivitu, zlepšováky, hlásím nebezpečné situace, ostatní na to kašlou, ale jsou oceňováni a zvýhodňováni."
No, možná tohle je ten tvůj problém. Hyperaktivní vlezp***lky, přehnaně iniciativní Brouci Pytlíci a práskači nejsou oblíbení nikde. Ani u kolegů, a často ani u těch, kterým se do té p***le snaží vlézt - on zdaleka ne každej člověk v nějaký vedoucí pozici je narcis, kterýmu takovým podlezjání dělá dobře.
A že na to ostatní kašlou, to víš jak? Ti ostatní jsou třeba plus mínus stejně výkonní, kvalifikovaní a "potřební" jako ty, akorát narozdíl od tebe si nemyslí, že si z nich vedení stříkne do trenek. Ono taky záleží z jaký pozice to tam děláš. Jestli seš tam jen nějakej řadovej poskok, jakých je tam hromada dalších, tak se fakt nediv, že pro nějakýho manažera nejsi partner k diskusi. Nejhorší je mylná představa o vlastní nepostradatelnosti.
"Manažeři jakoby měli pásku na očích. Hledí si jen své výplatní pásky a toho kdo jim zaleze až do zadku odměňují. Já tohle nedělám, jen si hledím svojí práce a chci ji odvádět nadprůměrně bez ohledu na vedení."
Hele, neprotiřečíš si tak náhodou? Ale i tak, jaksi nespecifikuješ, v čem to jejich lezení do zadku spočívá. Třeba narozdíl od tebe, ta jejich "aktivita" přináší nějaký reálný výsledky.
"Mám práci, kde se trápím každý den."
Tak proč tam ještě jsi, když tě to tam tak sere? Asi zas tak výjimečnej a nepostradatelnej nebudeš, protože jinak bys tam třísknul s dveřma a neměl bys problém si okamžitě najít něco jinýho.
"Dělám vše na 110%, ale nikdo to nevidí a ani necení."
Jo, to říkají všichni. A nejčastěji takhle fňukají ti, kteří jsou v lepším případě průměrní a bez problémů nahraditelní, v horším případě zadarmo drazí.
A krom toho, od toho tam jsi, aby jsi dělal to, co máš v popisu práce naplno. Chceš celou výplatu? Tak musíš zvládnout všechnu zadanou práci. Chceš prémie? Tak musíš předvést něco navíc. Tak to prostě je a je to něco naprosto automatickýho, ne hrdinskýho. To ti mají chodit na kolenou děkovat za to, že milostivě uděláš, co se po tobě chce a neojebáváš to?
"neustále vyvíjím aktivitu, zlepšováky, hlásím nebezpečné situace, ostatní na to kašlou, ale jsou oceňováni a zvýhodňováni."
No, možná tohle je ten tvůj problém. Hyperaktivní vlezp***lky, přehnaně iniciativní Brouci Pytlíci a práskači nejsou oblíbení nikde. Ani u kolegů, a často ani u těch, kterým se do té p***le snaží vlézt - on zdaleka ne každej člověk v nějaký vedoucí pozici je narcis, kterýmu takovým podlezjání dělá dobře.
A že na to ostatní kašlou, to víš jak? Ti ostatní jsou třeba plus mínus stejně výkonní, kvalifikovaní a "potřební" jako ty, akorát narozdíl od tebe si nemyslí, že si z nich vedení stříkne do trenek. Ono taky záleží z jaký pozice to tam děláš. Jestli seš tam jen nějakej řadovej poskok, jakých je tam hromada dalších, tak se fakt nediv, že pro nějakýho manažera nejsi partner k diskusi. Nejhorší je mylná představa o vlastní nepostradatelnosti.
"Manažeři jakoby měli pásku na očích. Hledí si jen své výplatní pásky a toho kdo jim zaleze až do zadku odměňují. Já tohle nedělám, jen si hledím svojí práce a chci ji odvádět nadprůměrně bez ohledu na vedení."
Hele, neprotiřečíš si tak náhodou? Ale i tak, jaksi nespecifikuješ, v čem to jejich lezení do zadku spočívá. Třeba narozdíl od tebe, ta jejich "aktivita" přináší nějaký reálný výsledky.
Nahlásit
TommenBaratheon je tak nepostradatelnej, že celou dobu bydlí u maminky a ještě chodí odmotávat toaletní papír do nákupáku aby doma ušetřili.... :))
Nahlásit
Tak nás ve škole učili, že 100% je prostě maximum a víc neexistuje. Pokud si myslíš, že děláš na 110% tak ano, chyba bude v tobě a fakt se nedivím, že si generátor problémů :)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit
Před 21 hodinami
Anonym
Anonym Kloudik (40/182/80) NOVÉ
Tak nás ve škole učili, že 100% je prostě maximum a víc neexistuje. Pokud si myslíš, že děláš na 110% tak ano, chyba bude v tobě a fakt se nedivím, že si generátor problémů.
110%
rád vysvětlím, u nás totiž máme stanovené normy práce, které se musí plnit. Myslím si, že to není nic neobvyklého, no a když uděláš za směnu víc než ostatní, tak se ti to propíše do osobního výkonu a hned vidíš srovnání s ostatními na panelu. Jde o množství odvedené práce za jednotku času. Ale všichni berou stejně peněz. Takže ano 110% existuje.
Tak nás ve škole učili, že 100% je prostě maximum a víc neexistuje. Pokud si myslíš, že děláš na 110% tak ano, chyba bude v tobě a fakt se nedivím, že si generátor problémů.
110%
rád vysvětlím, u nás totiž máme stanovené normy práce, které se musí plnit. Myslím si, že to není nic neobvyklého, no a když uděláš za směnu víc než ostatní, tak se ti to propíše do osobního výkonu a hned vidíš srovnání s ostatními na panelu. Jde o množství odvedené práce za jednotku času. Ale všichni berou stejně peněz. Takže ano 110% existuje.
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit
Anomyme, uvažoval jsi taky o tom, když uděláš víc, než stanoví norma, budeš ten který zvedá ostatním normu za stejné peníze a oni ji budou muset splňovat a také tě nejspíš nenávidět?
Lepší je dodržovat starou normu a přebytek si nechat na jiný dny, kdybys nestíhal.
Přebytkem doplníš chybějící kusy a nebudeš trhat ( zvedat) druhým normy.
Lepší je dodržovat starou normu a přebytek si nechat na jiný dny, kdybys nestíhal.
Přebytkem doplníš chybějící kusy a nebudeš trhat ( zvedat) druhým normy.
Souhlasím • Nesouhlasím - 2
Nahlásit
Jezino, proc pises blbosti? ... :-)
Nahlásit
Právě že zase takový blbosti nepíše. :-) Aspoň v první části. :-) A v tý druhý tak na půl. :-)
Zkus těm i***tům v límečkách v moderních koncentračních táborech ukázat že něco umíš, nebo že jde něco rychlejc. A příště to máš v normě a pro jistotu ještě o třetinu zkrácený. :-) To je asi jako ***uální obřad pravidelnýho ročního krácení norem. Kde tihle pitomci nastavili, že všechny normy se jednou za rok automaticky zkrátí o 11,5 %.
Zkus těm i***tům v límečkách v moderních koncentračních táborech ukázat že něco umíš, nebo že jde něco rychlejc. A příště to máš v normě a pro jistotu ještě o třetinu zkrácený. :-) To je asi jako ***uální obřad pravidelnýho ročního krácení norem. Kde tihle pitomci nastavili, že všechny normy se jednou za rok automaticky zkrátí o 11,5 %.
Souhlasím • Nesouhlasím - 2
Nahlásit
Pokud ti nevyhovuje aktuální zaměstnání tak máš imho dvě možnosti - zaměstnání změnit nebo promluvit s vedením. Předpokládám, že když je vedení tím zdrojem problémů, tak ti zbývá změnit zaměstnání. Korporát v CVčku bude určitě plus, kor když se ti tam podaří nacpat že makáš na 110% :) Zamysli se nad tím, co tu psali ostatní, protože self-bias existuje, ale jinak nechápu proč tu nikdo nepočítá s tím, že mluvíš pravdu a hned ti ometají že určitě kecáš... Měl bys hledat práci dokud nenajdeš tu vyhovující. Pokud seš mladej pracant tak tě budou chtít i ve firmě kterou nevedou blbečci ;)
Nahlásit
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.