Atentát na šéfa Interpolu
27 května si připomeneme výročí neslýchaného ostudného aktu státního teroru, kdy českoslovenští žoldáci ve službách československé exilové vlády Kubiš a Kabčík se svými přisluhovači ostudně a zákeřně sprovodili ze světa v roce 1942 šéfa mezinárodní organizace Interpol pana R. Heydricha... Položme se na otázku - jestlipak už Česko odškodnilo pozůstalé rodinné Heydrichovi příslušníky? A nebylo by na čase uspořádat vzpomínkové setkání pozůstalých po obětech partyzánů, kteří vyhazovali do vzduchu německé vojenské vlaky a mnoho německých vojáků při tom přišlo o život? Navrhují založit neziskovku, načerpat nějaký ten milionek éček a pořádně toto téma německých nevinných obětí zpeněžit... teda vytěžit jsem chtěl říct... 8)
No... tohle vypadá na intoxikaci čůčem :-P Pro ty, co neznají "čůčo" - to je ovocné dezertní víno...
Souhlasím - 8 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Ctihodný Interpol si do funkcí prezidentů vybíral skutečně mimořádné osobnosti, o tom se snad nikdo neodváží pochybovat, a je ostuda, že jednoho takového prezidenta interpolu nechal Beneš zneživotnit teroristama Kubišem a Gabčíkem a proto bysme si měli výročí této naší národní hanby zítra 27. května připomenout :D
prezident Interpolu 1940 - 1942 - R. Heydrich, SS-Obergruppenführer a generál policie, šéf Hlavního úřadu říšské bezpečnosti (RSHA) a Bezpečnostní služby (SD), v gesci konečné řešení židovské otázky
prezident Interpolu 1942 - 1943 - A. Nebe, gruppenführer SS, berlínský policejní komisař, vedoucí říšské kriminální policie (Kripo) v letech 1936 až 1944, velitel Einsatzgruppe B v roce 1941
prezident Interpolu 1943 - 1945 - Kaltenbrunner, generál policie, v gesci konečné řešení židovské otázky....
prezident Interpolu 1940 - 1942 - R. Heydrich, SS-Obergruppenführer a generál policie, šéf Hlavního úřadu říšské bezpečnosti (RSHA) a Bezpečnostní služby (SD), v gesci konečné řešení židovské otázky
prezident Interpolu 1942 - 1943 - A. Nebe, gruppenführer SS, berlínský policejní komisař, vedoucí říšské kriminální policie (Kripo) v letech 1936 až 1944, velitel Einsatzgruppe B v roce 1941
prezident Interpolu 1943 - 1945 - Kaltenbrunner, generál policie, v gesci konečné řešení židovské otázky....
Souhlasím - 6 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit
Příští setkání party p. Posselta (není z Russka, jen se tak jmenuje) bude snad v Liberci, ať se taky připomene Genosse Heinlein, zakladatel sudeťáků. Tedy jeden z mnoha. Holt nejvyšší čas usmíření se s nacismem.
Měl jsem za to, že usmíření s Němci bylo deklarováno deklarací z roku 1997...
Měl jsem za to, že usmíření s Němci bylo deklarováno deklarací z roku 1997...
Souhlasím - 7 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Hele Bussi, stateční bezpochyby byli ti paragáni, ale samotný akt atentátu mi připadá spíše jako krok, který měl posloužit jen politicky, teda účinný byl hlavně v tom, že následně zařvaly tisíce nevinných lidí. Nemám rád, když se do plánů politiků ve válce zatahuje civilní obyvatelstvo, anebo se nemyslí na všechny konsekvence.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 6
Nahlásit
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím
Nahlásit
Přesně tak to bylo soudruhu tatrmane, a právě proto, že to bylo AJI politické gesto tak to mělo tak velký význam ta vojenská operace eliminace protektora (říkat tomu atentát znamená přebírat "narativy" nacistů)
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit
"vojenská operace" už taky není co bejvala...natož ta speciální...:):)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 7
Nahlásit
A nevymluvíš mi, že šlo hlavně o politické gesto. Ale zaplatili za to jiní, než ti, co ho plánovali v bezpečí.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 7
Nahlásit
Bussi
docela by mě zajímalo, jestli podobný akt udělali některé jiné "porobené" národy, okupované Říší. např. Nizozemci, Dánové, Norové, Belgičané, Francouzi... nikdy jsem neslyšel, že by provedli atentát na místní pohlaváry, vůdce okupační moci. A přesto, že jejich průmysl jel na plný obrátky pro Říši, tak se na ně nikdo nekoukal jako na kolaboranty po válce. Ale fakt v tomhle nejsem kovanej, když tak mne oprav, pokud tam byl atentát jako u nás.
docela by mě zajímalo, jestli podobný akt udělali některé jiné "porobené" národy, okupované Říší. např. Nizozemci, Dánové, Norové, Belgičané, Francouzi... nikdy jsem neslyšel, že by provedli atentát na místní pohlaváry, vůdce okupační moci. A přesto, že jejich průmysl jel na plný obrátky pro Říši, tak se na ně nikdo nekoukal jako na kolaboranty po válce. Ale fakt v tomhle nejsem kovanej, když tak mne oprav, pokud tam byl atentát jako u nás.
Souhlasím • Nesouhlasím - 4
Nahlásit
Máš pravdu, Heydrich je nejvyšší nacistickej pohlavár kterýho kdy kdo úspěšně odpravil... a teprve POTOM demokratické velmoci uznaly NEPLATNOST Mnichovské dohody a garantovaly zachování územní celistvosti Republiky československé v předválečných hranicích, protože to znamenalo uznat, že to v Mnichově posraly a do toho se žádná velmoc nehrne, že... Beneš je k tomu touto speciální vojenskou operací jaxi dohnal... jedna z mála věcí, která se tomu politickýmu šachistovi Benešovi povedla
Nahlásit
Bussi, to je ale jen tvoje spekulace, že to bylo protože - atentát. K revizi by došlo i bez něj. Německo by určitě nenabylo nových území, když přišlo o celé Slezsko, východní Prusko atd. např.
Souhlasím • Nesouhlasím - 5
Nahlásit
No moje spekulace to neni, tak chytrej nejsu :D
Nahlásit
Mnichovská dohoda byla anulována z jiného důvodu - Oficiální b***ské zdůvodnění: B***ové v nótě výslovně uvedli, že protože Německo záměrně zničilo ujednání z roku 1938 (tím, že v březnu 1939 okupovalo zbytek Čech a Moravy), pokládá se Velká B***ánie za zcela osvobozenou od jakýchkoli závazků plynoucích z této dohody.
myslím, že tam bylo výslovně napsáno, že Německo po zabrání Sudet, nebude mít žádné další územní nároky, jinak je smlouva neplatná.
myslím, že tam bylo výslovně napsáno, že Německo po zabrání Sudet, nebude mít žádné další územní nároky, jinak je smlouva neplatná.
Souhlasím • Nesouhlasím - 6
Nahlásit
No, v té smlouvě z Mnichova bylo to, že když dostane Hitler pod stromeček Sudetenland, tak nebude mít žádné další územní nároky vůči Československu - zdurazňuji vůči ČESKOSLOVENSKU.... jenže Československo 15. března 1939 když Hitler napochodoval do Prahy už neexistovalo, takže Hitler nic neporušil... Československo totiž přestalo fakticky existovat 14. března 1939 vyhlášením Slovenského klerofašistického státu, tím dejure i defakto přestalo Československo existovat a Hitler přestal bejt vázanej slibem z Mnichova... Tatro smiř se s tim, že teprv po atentátu na Heydricha už naše nároky na zneplatnění Mnichova spojenci nemohli přehlížet a přestaň vymejšlet p**oviny totiž myšlenkové konstrukce co se ti hodí do krámu :D
Nahlásit
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
Ale ta b***ská nota o neplatnosti Mnichovské smlouvy a zdůvodnění výše je až z roku 1942, tehdy ČSR neexistovalo, a v témže roce to udělala i Francie, není tam ani slovo o atentátu.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 4
Nahlásit
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.