Téma k zamyšlení o budoucnosti
Dovolím si jedno téma k zamyšlení, takové poloprognostické.
Co si myslíte o budoucí roli AI? Nahradí lidstvo postupem času? Už dnes se ruší mnohé profese, hlavně kancelářské, a na jejich místo nastupují virtuální operátorky. AI má ale neomezenou paměť, a neomezený čas ke zpracování dat, oproti člověku, který je značně limitován. Podle mne zlom nastane, až se podaří dovést mechaniku na mistrovskou úroveň, software už dnes takový problém nebude. Zlevnění výroby robotů se schopností všech možných pohybů povede k náhradě člověka ve všech pracovních pozicích.
Co to ale bude znamenat pro 99% lidí na této planetě?
Co si myslíte o budoucí roli AI? Nahradí lidstvo postupem času? Už dnes se ruší mnohé profese, hlavně kancelářské, a na jejich místo nastupují virtuální operátorky. AI má ale neomezenou paměť, a neomezený čas ke zpracování dat, oproti člověku, který je značně limitován. Podle mne zlom nastane, až se podaří dovést mechaniku na mistrovskou úroveň, software už dnes takový problém nebude. Zlevnění výroby robotů se schopností všech možných pohybů povede k náhradě člověka ve všech pracovních pozicích.
Co to ale bude znamenat pro 99% lidí na této planetě?
Já se na to těším až to místo nás budou dělat roboti. Až zjistí že většina z toho je stejně zbytečný balast a p**oviny, tak snad dojde i k nějaké efektivitě :-)
Čím dříve tím lépe, zatím za mě nikdo dělat nechce :-(
Čím dříve tím lépe, zatím za mě nikdo dělat nechce :-(
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit
Hm, konecne normalni tema od tatramana, ikdyz fnukani je v tom stale cejtit ... :-)
Ale k dotazu: Ne, nebojim se, zadnou z mych praci mi to nesebere. Naopak v nekterych mi to pomaha. Prvni pujdou pryc ta neefektivni zamestnani, co lze nahradit strojove ... :-)
Ale k dotazu: Ne, nebojim se, zadnou z mych praci mi to nesebere. Naopak v nekterych mi to pomaha. Prvni pujdou pryc ta neefektivni zamestnani, co lze nahradit strojove ... :-)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit
I8051 (55/184/97)
Mytí hajzlů nejde nahradit strojově, tvoje mamka (=starej) může být v klidu a o práci nepřijde ...... :))
Mytí hajzlů nejde nahradit strojově, tvoje mamka (=starej) může být v klidu a o práci nepřijde ...... :))
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit
Zrovna teď sleduji profil na IG jednoho krajana z Vysočiny, který má AI robota a docela mazec, jak se vše učí. Snad za 30 let budou roboti tak realističtí, že si na stará kolena pořídím takového přítele, to by byl klídek :D
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit
No ty na p**u práce nahrazuje automatizace čím dál více, no a ty neefektivní sračky jako nějací ouřadové nebo exceláři, tam si to můžou ty nesmysly ty ejaj posílat mezi sebou...
Jako ono by to čistě hypoteticky mohlo nahradit třeba i chirurgy...nevím, uvidíme čeho se dožijeme (nebo spíš vy mladí).
Ale jsem přesvědčen že základem je se toho nebát, ono to nějak dopadne, z minulosti víme jak dělníci rozbíjeli stroje protože měli pocit že jim berou práci....a jak to dopadlo.
Ale je fakt, že když si člověk občas přečte něco o tom co už se testuje, tak si někdy říkám že se fakt dostáváme uplně do jiné dimenze hypotetických možností.
Ikdyž robotická asistentka u airbank, to je konstrast tedy, tam mám pocit že jsme se vrátili hodně zpátky, to je uplná demence a výsměch klientům.
Jako ono by to čistě hypoteticky mohlo nahradit třeba i chirurgy...nevím, uvidíme čeho se dožijeme (nebo spíš vy mladí).
Ale jsem přesvědčen že základem je se toho nebát, ono to nějak dopadne, z minulosti víme jak dělníci rozbíjeli stroje protože měli pocit že jim berou práci....a jak to dopadlo.
Ale je fakt, že když si člověk občas přečte něco o tom co už se testuje, tak si někdy říkám že se fakt dostáváme uplně do jiné dimenze hypotetických možností.
Ikdyž robotická asistentka u airbank, to je konstrast tedy, tam mám pocit že jsme se vrátili hodně zpátky, to je uplná demence a výsměch klientům.
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
Jednou bude zákon, který bude stanovit kde se Al bude moci používat a kde ne.
Ostatně operátor v podobě Al nikdy nepochopí, že se s k****nem nedá mluvit normálně, jako s živým operátorem.
Ostatně operátor v podobě Al nikdy nepochopí, že se s k****nem nedá mluvit normálně, jako s živým operátorem.
Souhlasím • Nesouhlasím - 2
Nahlásit
Kalo_Wolf (40/186/80)
si na stará kolena pořídím takového přítele, to by byl klídek :D
----------
No bacha, mohli by ti ho heknout a on by treba utek za jinym ... :-)
si na stará kolena pořídím takového přítele, to by byl klídek :D
----------
No bacha, mohli by ti ho heknout a on by treba utek za jinym ... :-)
Nahlásit
Denis36 (62/-/-)
Ostatně operátor v podobě Al nikdy nepochopí, že se s k****nem nedá mluvit normálně, jako s živým operátorem
----------
Tyvole fakt uz nechlastej, ty tvoje vety nedavaj smysl ... :-)
Ostatně operátor v podobě Al nikdy nepochopí, že se s k****nem nedá mluvit normálně, jako s živým operátorem
----------
Tyvole fakt uz nechlastej, ty tvoje vety nedavaj smysl ... :-)
Nahlásit
Khalo: Snad za 30 let budou roboti tak realističtí, že si na stará kolena pořídím takového přítele, to by byl klídek :D
Sice by to byl přítel, kterej neodmlouvá a splní první poslední, ale neměl by svobodnou duši a vlastní názor, takže nic pro mne.
Sice by to byl přítel, kterej neodmlouvá a splní první poslední, ale neměl by svobodnou duši a vlastní názor, takže nic pro mne.
Souhlasím • Nesouhlasím - 3
Nahlásit
I8051
v jakém oboru pracuješ, že si myslíš, že jsi nenahraditelnej? Nakupovat na Rohlíku umí i jednoduchej program bez robota.:)
v jakém oboru pracuješ, že si myslíš, že jsi nenahraditelnej? Nakupovat na Rohlíku umí i jednoduchej program bez robota.:)
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit
Vse mam na profilu, tatramane ... :-)
Nahlásit
Tak kde je ten robot co tam za mě půjde do p**e.
Včera jsem četl teorii, že díky robotizaci (ejáj) budeme tak bohatí, že si budeme kupovat kvalitní poctivě věci, které budou drahé ale bude na ně. A ty kvalitní věci bude muset někdo vyrobit, čímž stoupne poptávka po řemeslech.
Zajímavý názor, proč ne :-)
Včera jsem četl teorii, že díky robotizaci (ejáj) budeme tak bohatí, že si budeme kupovat kvalitní poctivě věci, které budou drahé ale bude na ně. A ty kvalitní věci bude muset někdo vyrobit, čímž stoupne poptávka po řemeslech.
Zajímavý názor, proč ne :-)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit
Tygr728 (33/190/90)
stoupne poptávka po řemeslech
----------
Tak to je zpráva k ničemu, když máš obě ruce volšový ťunťo :))
stoupne poptávka po řemeslech
----------
Tak to je zpráva k ničemu, když máš obě ruce volšový ťunťo :))
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím
Nahlásit
Power musí být fakt retardovaný, autista nebo už nevím... Jediný, kdo tady odpovídá sám sobě... Jak zoufalý asi musí být?
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Že by další trapná inkarnace?
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit
Jestli jsi ičko sympatizant Al, tak jsi stejnej dement, jako ti provozovatelé, kteří Al nasazují místo živých ajťáků a operátorů, aby ušetřili financ.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Jezino, nedelej ze sebe b***cka, zase si pletes pojmy s dojmy. Jinak ano, mam ji rad, umi za me hezky kodovat :-)
Nahlásit
Řekl bych, že tohle neví nikdo. Společnost není stroj, aby se dala jednoduše řídit, ač si to řada naivních sociálních inženýrů myslí. Rozhodně to ale nebude ze dne na den a pro většinu ta změna snadná nebude.
Nahlásit
Jediné, co si dovolím tipnout, že se prohloubí náskok Číny a USA před EU, rozdíl ve mzdách už násobný není, ale ceny energií ano. A ten ukotvený ideologický rámec nedovolí pružné změny.
Nahlásit
Každý system jednou musí padnout, někdy je lepší říznout do živého, než si myslet, že se vše vyřeší, tak či onak aby to toho nebo tamty tolik nebolelo.
V každém systému jsou vítězové a poražení ;-)
V každém systému jsou vítězové a poražení ;-)
Nahlásit
No ano, drobný rozdíl je v rychlosti změn, ale po pravdě nějaký úpadek je vidět už pár desetiletí, jen si to většina nerada připouští. Tohle beru jako akcelerátor. Ne tady, tím bude tlak zvenčí.
Zajímavé, možná k děsivosti, jsou vize některých zakladatelů AI. Skoro by jeden řekl, že pro člověka z masa a kostí už nebude místo.
Zajímavé, možná k děsivosti, jsou vize některých zakladatelů AI. Skoro by jeden řekl, že pro člověka z masa a kostí už nebude místo.
Nahlásit
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.