Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload

PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Jak se rozhodnout?

29. 08. 2026 v 09:57Off-line Anonym
Máme se rádi, známe se víc jak dva roky a spolu s přítelem si chceme založit nový domov.Přítel měl našetřeny nějaké peníze tak se rozhodl mě překvapit a koupil malý domek na vsi před rekonstrukcí do kterého jsme se nastěhovali.Postavil mě před hotovou věc a nezeptal se mě jestli s tím souhlasím.Jezdíme odtud do zaměstnání, každý den má naplánovanou nějakou stavební činnost která mě vůbec nebaví.Všude samé stavební zbytky a hlavně neustálý prach a špína jen snad postel je čistá.Byl jsem zvyklý žít v bytovce kde tekla teplá voda a nemuselo se topit.Tady se musí všechno včetně vaření, mytí nádobí a neustálého uklízení.Co mám dělat, nejsem se situací spokojený.
29. 08. 2026 v 10:35Off-line Arxon  (29/175/63)
Protože jsi líné nepřizpusobivé a neobětavé monstrum. Zamysli se nad sebou a zkus to znova. A jo jsi hypoc*** jako kráva možna proto se nemužeš rozhodnout, to už tak býva u hypoc***ických jedinců.
Souhlasím - 11   •  Nesouhlasím - 7  Nahlásit
29. 08. 2026 v 10:37Off-line Siki.O  (35/200/95)
No vidíš, co já bych dal za to, aby mi někdo takový barák koupil... Holt jsem si ho musel koupit sám. Ano, je tak práce, ale to mě baví. Na bytě jsem chcípal.
Souhlasím - 13   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
29. 08. 2026 v 11:02Off-line Denis36  (62/-/-)
Problém č 1, jsi zvyklý žít v komfortu, což je tak zvyklá 1/2 republiky.
č 2, přítel koupil rujnu bez domluvy a na katastrálním úřadě je veden nejspíš jen on - problém je v tom, když tě vykopne, nemáš kam jít - nebude se s tebou dělit, takže pracuješ na jeho majetku, nikoliv na společném, to bys musel být veden na katastrálním úřadě jako spolumajitel.
Tomu se říká vychcanost.
č 3, rozhodnutí je jen na tobě, zda budeš s ním žít s tím, že když se rozejdete budeš muset řešit nové bydlení.
Souhlasím - 8   •  Nesouhlasím - 8  Nahlásit
29. 08. 2026 v 11:21Off-line Ellvin  (25/183/81)
Ty jsi takový jájínek, že? Chápu, že se necítíš komfortně, ale toto je jen chvilkový stav, než si to dáte do pořádku. Ale pokud nejsi se situací spokojený, tak víc toho vyřešíš s ním, než tady s námi.
Souhlasím - 8   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
29. 08. 2026 v 11:22Off-line Ozveno  (21/180/76)
Tak rozhodnout se vždycky musíš sám.Já to vidím že tvůj přítel je top akční možná i narcistického zaměření a ty bottom pasivní a většinou se podřizuješ, posloucháš což většinou v páru tak bývá, proto se tě ani na svůj záměr o koupě domku neptal neboť předem věděl že nebudeš protestovat.
Souhlasím - 8   •  Nesouhlasím - 9  Nahlásit
29. 08. 2026 v 11:37On-line I8051  (55/184/97)
Jeho penize, jeho vize, jeho rozhodnuti. Pokud nejsi spokojeny, muzes si zaridit zivot podle sebe a koupit si ten byt v bytovce, kde ti i uvarej, jak pises ... :-)

Btw vas dvoulety vztah asi nebyl nic moc, kdyz spolu nekomunikujete a musis davat tenhle dotaz sem mezi neznamy pepiky. Smutny. Tohle je totiz vec, kde byste si meli dopredu rict, co chcete a jak to planujete do budoucna a pokud tam bude velkej rozpol, tak to skoncit. Ty nemuzes nutit jeho a on zase tebe. Jste oba svobodny. Ale nazor jsi mu na to uz davno mel rict, ted uz je pozde tady fnukat, ze nemas furt teplou vodu ... :-)
Souhlasím - 11   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
29. 08. 2026 v 11:43On-line I8051  (55/184/97)
Denis36 (62/-/-)
Problém č 1, jsi zvyklý žít v komfortu, což je tak zvyklá 1/2 republiky.
---------
A co je na tom spatne? Ne kazdej chce bydlet nekde u lesa v plesnivy chajde, ktery rikas bungalov (videl jsem to, ne, neni to bungalov) a chodit kadit do kadibudky ... :-)

Denis36 (62/-/-)
č 2, přítel koupil rujnu bez domluvy a na katastrálním úřadě je veden nejspíš jen on - problém je v tom, když tě vykopne, nemáš kam jít - nebude se s tebou dělit, takže pracuješ na jeho majetku, nikoliv na společném, to bys musel být veden na katastrálním úřadě jako spolumajitel.
Tomu se říká vychcanost.
---------
Ne, tomu se rika vlastni rozhodnuti, to svepravni lide delaji. Kdyz ho vykopne, nebude mit kam jit, coz ale nemel ani pred tou koupi, takze zadna zmena. A nikoli, vztah k majetku nemusi byl definovan jen zapisem do LV. Takze zase placas, Jezino hloupa. Btw ruina je s I ... :-)
29. 08. 2026 v 11:49Off-line Siki.O  (35/200/95)
A ještě jedna věc co mě zaráží. Tak ty místo toho, abyste si to vyřešili spolu, tak to jdeš řešit sem? Tvl tebe mít doma, tak tě vyhodím z okna.
Souhlasím - 6   •  Nesouhlasím - 7  Nahlásit
29. 08. 2026 v 11:53On-line I8051  (55/184/97)
Nekopiruj sikousi. A z okna ne, to je pak dole svincik ... :-)
29. 08. 2026 v 12:43Off-line Denis36  (62/-/-)
To jsem nevěděl ičko, že jsi Pepík, . . . .vlastně jsi Pepík od hlavy, až k patě . . :-))))
Nepsal jsem, že vlastnictví musí být podmíněno jen zápisem do KN. Může to být i smlouva o užívání nemovitosti buď na dobu určitou, či neurčitou. Ono bydlet u někoho bez smlouvy je riskantní.
Mj anonyme, pokud máš možnost si nechávat paragony z nákupu stavebních materiálů, vybavení domácnosti z vlastních prostředků, mohl bys v případě rozchodu žádat o zpětné proplacení od přítele buď vzájemnou domluvou v horším případě požadovat soudní cestou, kde se přihlíží právě na tyto paragony z nákupů, jinak bys bez dokladů o nákupech prohrál. Ty paragony jsou prakticky pojistka pro případ rozchodu, kdyby přítel vše zapřel.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 9  Nahlásit
29. 08. 2026 v 13:51On-line I8051  (55/184/97)
Ty jsi legracni Jezino tim, ze neco napises a pak tvrdis neco jinyho, nez jsi napsal a tvrdil pred hodinou ... :-)

Bydlet u nekoho bez smlouvy neni vubec riskantni, ja takhle bydlim treba v byte p***ele. Ty jsi fakt uplne mimo realitu ... :-)

Btw paragony jsou mu k nicemu, tech se da sehnat kolik chces a na co chces a zadnej soud na nejaky paragony tak vubec nebude brat zretel. A na zadne zpetne proplaceni narok uz vubec nema. Tvl prestan furt vymejslet nesmysly, zamrznul jsi nekde v devadesatkach a porad jen blekotas ... :-)

Dovedu si u tebe i predstavit, jak budes po nebohem diteti, ktere ti zestarne do veku 17 let a stane se pro tebe jiz starym, pozadovat vraceni pujcky na autobus, ktery jsi mu proplatil, jak pises v profilu a vraceni konzerv, ktery jsi mu ohral k veceri ... :-)
29. 08. 2026 v 13:55Off-line Fantomas_123  (26/190/76)
Ono je to totiž u jeziny fakt těžký, když si plete starou rozvrzanou chajdu plnou eternitu s bungalovem. To se potom nelze divit, že ti plete KN s LV a ještě do toho míchá břemena a vlastnictví
29. 08. 2026 v 14:03On-line I8051  (55/184/97)
Holt Jezina, jako vlatnik ty hlouposti, ma to brime proste tezky. Ten by si zaslouzil zapis na kastralni urad ... :-)

No nic hosi, pokracuji v hudebnim vikendu. Vcera Sofa na Stvanici a dneska mam dva festaky, jeden odpoledni a vecer Bezdez. Tak uzivejte vikend. Ale nebojte, ja se sem jeste z fronty na pivo obcas pripojim ... :-)
29. 08. 2026 v 14:20Off-line Ellvin  (25/183/81)
Jezina je až nebezpečně hloupý, přijde mi. Musí se na sílu ke všemu vyjadřovat jako kdyby neměl osobní život a kamarády. Nechtěl bych takhle jednou dopadnout, fujtajbl.
Souhlasím - 6   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
29. 08. 2026 v 15:07Off-line Tygr728  (33/190/90)
No jako asi takhle. Že je to jeho rozhodnutí je hezké...ale je to divné. Když s někým ziju a myslím to vážně, tak přeci není možné aby najednou BUM a tohle. Tyhle věci by se měli aktivně probírat. A navíc my co víme xo znamená opravovat si dům sám víme, že to je život v pekle. Není to jen tak. Asi je sobecky a nemysli to s tebou vážně, nebo mysli ale musíš ho poslouchat a tvůj názor nic neznamená.
Pokud je můj sen koupit si starý rozpadly dům ale můj přítel je proti. Tak buď uděláme kompromis nebo se prostě dohodneme že to na společnou budoucnost není protože ji vidíme každý jinde.
Ale v pohodě to není ve vztahu k druhému. Ale tys šel, takže si poslechl a už to bude jen horší.
Souhlasím - 8   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
29. 08. 2026 v 17:35Off-line R77  (49/-/-)
Malý domek na vsi před rekonstrukci….

Dejme tomu, že Vám je okolo 25-30….

Známe se více jak 2 roky, není totéž “Tvoříme pár více jak 2 roky…na toto pozor.

Tvůj přítel tě má rád, ale je jasný, že si plní sny, se svými penězi, a ty jako jeho partner buď vstřebáš a přizpůsobíš se nebo prostě nezapadneš do jeho životního rytmu.

Ba naopak, toto by Vás mělo posílit nebo zničit vztah.

Jestli stim souhlasíš nebo ne, bylo druhořadé protože buď pojdeš na jeho cestě nebo svou vlastni cestou.

On ten cíl (vidinu) měl nejspíše delší dobu….člověk nebude mluvit o tom jak si šetří na penthouse uprostřed města a nakonec koupi projekt na vesnici.

———————————————————————————————

https://winstonchurchill.org/…chartwell-2/

Koupě Chartwellu

Dům: Churchill se do Chartwellu v anglickém Kentu zamiloval, když jej poprvé navštívil se svou rodinou.

Překvapení: Nabídku na koupi nemovitosti za 5 000 liber učinil, aniž by se předem poradil s Clementine.

Reakce: Clementine nebyla nadšená, když se o tom dozvěděla, protože dům byl drahý, vyžadoval rozsáhlé opravy a jeho provoz by si žádal početný personál.
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
29. 08. 2026 v 20:44Off-line TommenBaratheon  (23/174/74)
Jn, nějak tak - on si plní svoje sny, ne vaše. On prostě má nějakej svůj životní styl a prio***y, který očividně nejsou kompatibilní s tvýma. Pak se nabízí otázka, jestli má nějakou perspektivu vztah s někým, kdo má tu životní filosofii nastavenou úplně odlišně. Ale to my ti tu fakt nevyřešíme, to si musíte vyříkat sami. Každopádně, on na mě z toho popisu působí jako samostatnej člověk, kterej je zvyklej se postarat sám o sebe, zatímco ty se zdáš jako někdo, kdo je zvyklej, že se o něj postarají druzí.

Na druhou stranu, rekonstrukce baráku a bordel ze stavby je dočasnej stav, ne trvalej. Jo, je to opruz, ale výsledek stojí za tu námahu a pár měsíců nepohodlí. Taky nějak nerozumím těm fňukům o teplý vodě a topení - teplá voda je i v baráku a topení je úplně v pohodě řešitelný tak, že vyžaduje minimální námahu při jeho obsluze, pokud vůbec nějakou. Btw... I v bytě se musí uklízet, mýt nádobí a vařit, pokud teda neparazituješ na někom, kdo to dělá za tebe. Jinak totiž to fňukání taky nechápu.

Já bych třeba rodinnej barák za panelák nevyměnil, pokud by to nebylo vysloveně nutný, ale to je věc názoru. Ten můj byl předtím, než jsme spolu začali bydlet, od narození panelákový děcko, ale ten přechod zvládl úplně v pohodě a dneska by se taky do paneláku nevracel, pokud by vysloveně nemusel. Jo, barák je jiná liga, než panelák kde spoustu věcí zařídí SVJ, ale stejně. A krom toho - i v tom bytě, když se ti něco posere (co já vím, ucpanej hajzl, nefunkční zásuvka, vymalování apod., prostě cokoliv co neovlivňuje ostatní byty a nespadá pod starost SVJ), tak si to musíš stejně vyřešit po vlastní ose. On ani byt není kompletně bez práce a starostí, pokud v něm teda nejseš na mamahotelu...

A závěrem, dovol mi nejapný otázky týkající se:
"Postavil mě před hotovou věc a nezeptal se mě jestli s tím souhlasím."

1) z jakýho titulu by tě měl dospělej, svéprávnej člověk žádat o souhlas, jestli si může něco koupit za svoje vlastní peníze?
2) kolik jsi mu na ten barák a rekonstrukci přispěl ze svýho, že si chceš diktovat podmínky?
3) on tě tam snad dotáhl na provaze proti tvý vůli a drží tě tam přivázanýho u boudy?
4) si jako myslíš, že on bude vařit, uklízet, mejt nádobí a vůbec všechno, a ty se tam budeš jen válet?
No, tebe bych chtěl mít doma, fakt že jo.
Souhlasím - 6   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
29. 08. 2026 v 21:02Off-line TommenBaratheon  (23/174/74)
Mno tygře, ona leccos napoví ta věta:
"Tady se musí všechno včetně vaření, mytí nádobí a neustálého uklízení."

Budu asi o5 hnusnej, ale... Proč by mě měl zajímat názor někoho, pro koho je úklid a mytí nádobí nepřekonatelnej problém? Sorry, ale za týhle konstelace hvězd může borec tak leda držet hubu, šoupat nohama a být rád, že pro něj jeho starej zařizuje bydlení, na který on nejenže nepřispěl ani korunu, ale je mu zatěžko i umýt si po sobě špinavej talíř nebo vytřít podlahu.
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
30. 08. 2026 v 00:49Off-line Joska-1  (56/-/-)
Koukám že anonym raději mlčí a ani se nepokusil dál něco vysvětlit.
Anonym napsal je svůj pohled na věc, aby se to dalo posoudit tak by se měl vyjádřit zvuk partner.

Takto to vypadá, že jsi rozmazlený a ufňukaný chlap, který neumí a nebo nechce maknout
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
30. 08. 2026 v 06:54Off-line Kas1  (19/-/-)
Joska-1 .....Proč by makal když proti jeho vůli jej přítel použil jako nádeníka k budování něčeho o co nestál.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
30. 08. 2026 v 07:02Off-line Arxon  (29/175/63)
Kas1 víme že si nepřemýšlel když si to psal.
Tak muže k rodičům a pokud ne tam....tak pod širák.
Ještě nevíš jak těžké je získat a udržet si bydlení.... proto mluvíš jako dementní k***t a mi ti odpouštíme za 10 let tady příjdeš a budeš zpívat jinou písničku.
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
30. 08. 2026 v 07:21Off-line Kas1  (19/-/-)
Arxone,ty mi nemáš co odpouště ,je to můj názor a já zatím kde bydlet mám.Přítela který by mě chtěl využívat k splnění jeho snu bych někam kopnul a poslal za tebou.
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
30. 08. 2026 v 09:24Off-line Joska-1  (56/-/-)
Kas1.- děláš závěry a neznáš druhou stranu .
Třeba by si se dozvěděl že maká jen přítel a anonym se k práci nepřidá . Nejspíš byl zvyklý na máma hotel a volný čas trávit zábavou.
Rekonstrukce domu netrvá celý život a čím dřív se domek opravy tím dřív nastane pohoda.
Anonymovi vadí že musí topit a teplá voda. Dnes topení zajistí tepelné čerpadlo nebo kotel se zásobníkem a voda z bojleru teče teplá celý den.
Souhlasím - 7   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
30. 08. 2026 v 13:06Off-line Kas1  (19/-/-)
Joska-1, já závěry nedělám jen uvažuju.Jestli se kluci chtěli osamostatnit od rodičů a budovat si nový domov,jistě se o tom museli bavit jak a kde svůj nový domov zařídí a ne že se jeden utrhne ze řetězu a druhého postaví do hotové věci bez domluvy podle mě fér není ale oba víme kulový.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
30. 08. 2026 v 13:24Off-line Hrabuvka  (43/180/75)
Proč se tvuj partner vubec snaží? Máte nakopadu p***** a najít si někoho jiného
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 7  Nahlásit
30. 08. 2026 v 13:26Off-line Joska-1  (56/-/-)
Kas1. Ano oba víme kulový s tím souhlasím.
Už proto obhajovat anonyma bez toho abych vyslechl i druhou stranu je jen plácání bez faktu.
Partner určitě nekupoval dum tajné - určitě šetřil roky a když spolu žili 2 roky tak o tom asi mluvili a nebo anonym o tom aspoň málo věděl.

Jen by mě zajímala reakce anonyma na předcházející rady a odpovědi
Souhlasím - 7   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
30. 08. 2026 v 17:33Off-line Inverter  (29/182/69)
Tak ještě řekni přítelovi, ať ti koupí myčku a tepelné čerpadlo,a mýt nádobí už nebudeš muset a topit taky ne. Tak holt tu špínu a prach chvíli vydržíš. Také jsem musel předělat starý dům, tak holt člověk rok vydrží,a pak už bude mít relativně klid.
Souhlasím - 7   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
30. 08. 2026 v 17:45On-line I8051  (55/184/97)
Nedoporucujte mu tu tepelko, kdyz do staryho baraku bez uplny rekonstrukce (hlavne zatepleni a zpusob vytapeni) nema moc ekonomickej vyznam. Fakt to neni samospasny reseni ... :-)
Souhlasím - 6   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
30. 08. 2026 v 18:57Off-line Denis36  (62/-/-)
Taky bych si tepelko nepořizoval už z důvodu, že to žere el proud, moc se na tom ušetřit nedá. Když si spočítáš pořizovací náklady + spotřebu energie návratnost je mizerná. Jsou jiné způsoby, jak dostat do baráku v zimě teplo za malé peníze, samozřejmostí je zateplený barák, aby teplo neodcházelo stěnami ven. Jedním způsobem je natřít jižní stěnu na černo a vytvořit dřevěný rám se skly. Mezi stěnou a skly nechat mezeru. V dolní části domu udělat průtah z baráku do vyhřívaného prostoru sluncem a v horní také průtah pro vstup ohřátého vzduchu do baráku který se může rozvést do všech místností. A pokud nebude svítit slunce průduchy se uzavřou a topí se kamny.
Topení s průtahy je celkem dost účinné, když se dokáže dosáhnout příjemné teploty k bydlení. V severních zemích se dokáže dostat teplota na cca 20⁰C i při venkovních -20⁰C.
30. 08. 2026 v 19:04Off-line Fantomas_123  (26/190/76)
No....

1. Ano, žere to elektrickou energii, ale ta účinnost je opravdu vysoká. Když máš typ vzduch-voda, dobře navrzený topení a doplníš to větráním s rekuperací v přechodových obdobích, tak to má dost nízkou spotřebu a díky teplotnímu spádu i neuvěřitelnou pohodu
2. Můžeš mít zateplenej barák jak chceš, ale jde hlavně o otvory jako okna a tak
3. Dřevěný rám se skly? Totální p*****na kvůli rosení, detailech a brutálně odlišných vlastnostech
4. Topit kamny a jinak používat ten tvůj zázrak? A o fyzice jsi slyšel?
5. Natírat jižní stranu na černo? A co bude dělat v létě? Navíc to nefunguje, je to mýtus
30. 08. 2026 v 19:15Off-line R77  (49/-/-)
Od Tety ;-)

Vytápění domů v severských zemích (Skandinávie, Finsko, Island) je založeno na maximální energetické efektivitě, obnovitelných zdrojích a absolutním odklonu od fosilních paliv.

Seveřané kombinují extrémně kvalitní izolace s technologiemi, které dokážou levně fungovat i v mrazech hluboko pod nulou.Zde jsou hlavní způsoby, jakými se na severu topí:

1. Tepelná čerpadla (Absolutní lídr)Severské země jsou světovými rekordmany v používání tepelných čerpadel. Například v Norsku a Švédsku je má nainstalována více než polovina všech domácností.Vzduch-vzduch a vzduch-voda: Používají se speciální severské modely upravené tak, aby efektivně generovaly teplo i při teplotách kolem -25 °C.Země-voda (Geotermální čerpadla): Využívají hlubinné vrty do tamního kamenitého podloží. Teplota země je v hloubce stabilní, což zajišťuje levný provoz po celou zimu.

2. Dálkové vytápění (District Heating)Městské oblasti (zejména v Dánsku, Finsku a Švédsku) spoléhají na masivní sítě dálkového vytápění. Teplo se do domů rozvádí potrubím s horkou vodou ze spaloven odpadu, biomasy nebo průmyslových provozů.Zajímavost: Švédsko v posledních letech začalo k dálkovému vytápění úspěšně připojovat velká datová centra. Odpadní teplo ze serverů, které chladí internet, tak ohřívá tisíce domácností.

3. Geotermální energie (Unikát Islandu)Island je specifický případ. Díky své vulkanické aktivitě vytápí zhruba 90 % všech domů přímo horkou vodou z podzemních vrtů. Tento systém je extrémně levný, ekologický a umožňuje Islanďanům mít celoročně doma stabilní teplo bez ohledu na venkovní vánice.

4. Dřevo a biomasa (Tradice na venkově)V odlehlých oblastech Norska, Švédska a Finska hraje stále velkou roli dřevo. Nepoužívají se však klasické otevřené krby, které mají velké tepelné ztráty. Seveřané staví masivní akumulační kamna (např. z mastku), která stačí naložit jednou denně; kámen pak hřeje po zbytek dne.

5. Přísné stavební standardy a izolaceZpůsob vytápění by nebyl účinný bez samotné konstrukce domů. Severské domy (často dřevostavby) mají:Stěny s extrémně tlustou vrstvou izolace a trojitými či čtyřtitými skly v oknech.Rekuperaci vzduchu: Systémy řízeného větrání, které pouští do domu čerstvý vzduch, ale předávají mu teplo z odcházejícího vydýchaného vzduchu. Dům tak "neztrácí teplo" pouhým větráním.
30. 08. 2026 v 19:24Off-line Denis36  (62/-/-)
Fantomasi, problém je v tom, že největší teplo se využívá z kompresoru a ne z venkovního vzduchu. Teplo venku nenavýšíš, to ti zvyšuje ten kompresor, který předává teplo, protože se při práci zahřeje.
Něco jiného by bylo ( což je také možnost) si nechat vyhotovit vrt do takové hloubky, kde je cca 50⁰C a od tamtuď tahat teplo. Vše pracuje na fyzikálních zákonech - není třeba čerpadla, protože ohřátá voda stoupá sama, studená se tlačí sama dolů, takže stačí jen využívat tepla k topení, ohřevu vody na koupání, mytí nádobí a i k chlazení lednice, takže návratnost rychlá, protože šetří elektrickou energii, kterou bys musel na vše používat.
30. 08. 2026 v 19:28Off-line Fantomas_123  (26/190/76)
Cože? Jezi, prosím, do tohodle se nemontuj. Vůbec nevíš, o co jde
30. 08. 2026 v 19:31Off-line Denis36  (62/-/-)
Vím, problém je, že teplota v podloží je v různých místech odlišná.
Větší šance je v místech, kde kdysi probíhaly geologické procesy, jako sopečná činnost ap. Tam bude hornina mít nakumulované teplo.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
30. 08. 2026 v 19:35Off-line Fantomas_123  (26/190/76)
Jo? A jaképak to rozmezí je?
30. 08. 2026 v 19:38Off-line Denis36  (62/-/-)
Někde může byt i 70⁰C a jinde sotva 20⁰C ve 300m hloubce.
30. 08. 2026 v 19:42Off-line Fantomas_123  (26/190/76)
Panebože a proč vrtat tak hluboko? Víš, kolik stojí metr třeba v prevariském paleozoiku? Píšeš fakt nesmysle
30. 08. 2026 v 19:43Off-line Denis36  (62/-/-)
Teď otočím, věříš tomu, že i pramen vody může vyvěrat i na vrcholu kopce?
30. 08. 2026 v 19:44Off-line Fantomas_123  (26/190/76)
Ano. Povídej, jakou to má spojitost?
30. 08. 2026 v 19:47Off-line Denis36  (62/-/-)
Fyzika, chlapče, jednoduché spodní voda má takový tlak, že dokáže vytlačit puklinami vodu až na vrchol kopce.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 7  Nahlásit
30. 08. 2026 v 19:50Off-line Fantomas_123  (26/190/76)
Myslíš kapilární tlak? Víš ale, doufám, že většina pramenů funguje na jiném principu, že ano?
30. 08. 2026 v 20:00Off-line Ellvin  (25/183/81)
Fantomas_123 (26/190/76) NOVÉ
Myslíš kapilární tlak? Víš ale, doufám, že většina pramenů funguje na jiném principu, že ano?
----------------------------
No... to je tak, když se na nejen tohle téma zeptá umělé inteligence, protože chce zapůsobit na malé děti, jak je chytrej, a výslednou odpověď bez přemýšlení nebo ověření sem vloží. Dle jeho žvástů tady by jeden měl pocit, že to je raketový inženýr, přitom to je jen údržbář nebo co to dělá.
30. 08. 2026 v 20:22Off-line TommenBaratheon  (23/174/74)
K chlazení lednice? Co to zase meleš, dědku pomatená?
30. 08. 2026 v 20:27Off-line Fantomas_123  (26/190/76)
Víš, jezino, zkus si sestavit Bernoulliho rovnici a zjistíš, jak to je

Prosím fakt se zdrž těhle technickejch věcí...rozumíš tomu prd, tak nerozdávej rozumy
30. 08. 2026 v 20:33Off-line Denis36  (62/-/-)
Mě rovnice nezajímají, mě stačí selský rozum, víc k životu nepotřebuju.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 8  Nahlásit
30. 08. 2026 v 20:34Off-line Fantomas_123  (26/190/76)
Rozum je pro to, co předvadíš, zbytečně silný slovo
30. 08. 2026 v 21:37On-line I8051  (55/184/97)
Denis36 (62/-/-)
Taky bych si tepelko nepořizoval už z důvodu, že to žere el proud, moc se na tom ušetřit nedá
---------------
Asi ti nedochazi, ze u TC existuje neco, jako COP a ze je bezne mezi hodnotou 3-4, co? A zrejme si taky myslis, ze ta elektrina se pouziva k uhrati vzduchu, vid? Paneboze ... :-)

Denis36 (62/-/-)
Fantomasi, problém je v tom, že největší teplo se využívá z kompresoru a ne z venkovního vzduchu. Teplo venku nenavýšíš, to ti zvyšuje ten kompresor, který předává teplo, protože se při práci zahřeje.
---------------
Teplo se nevyuziva z kompresoru a kompresor zadne teplo nezvysuje. Teplo se odebira z venkovniho vzduchu, ktery se odebranym teplem ochlazuje a predava do objektu, ktery se vyhriva. Proto se tomu rika tepelne cerpadlo. A dokonce to pridane teplo je nizsi, nez odebrane. Mame zde totiz zakon o zachovani energie, ten plati i pro Jezinu. Taky ti povim novinu, ze teplo venku neni treba navysovat, je ho tam tolik, ze si to ani neumis predstavit ... :-)

Denis36 (62/-/-)
Vše pracuje na fyzikálních zákonech - není třeba čerpadla, protože ohřátá voda stoupá sama, studená se tlačí sama dolů, takže stačí jen využívat tepla k topení, ohřevu vody na koupání, mytí nádobí a i k chlazení lednice, takže návratnost rychlá, protože šetří elektrickou energii, kterou bys musel na vše používat.
---------------
Fajn, tak kdyz ten okruh nepotrebuje obehovy cerpadlo, tak kterou trubku si vybere, kdyz jde studena dolu a tepla nahoru? Snad nemyslis, ze by to fungovalo jen s jednou trubkou, ze ne? ... :-)

Denis36 (62/-/-)
Fyzika, chlapče, jednoduché spodní voda má takový tlak, že dokáže vytlačit puklinami vodu až na vrchol kopce.
---------------
Waaau, to je objev na Nobelovku ... :-)
30. 08. 2026 v 21:37On-line I8051  (55/184/97)
Denis36 (62/-/-)
Mě rovnice nezajímají, mě stačí selský rozum, víc k životu nepotřebuju.
--------------
Prave proto jsi tak hloupej, protoze ani selskej rozum mas pomatenej ... :-)
30. 08. 2026 v 21:41Off-line Fantomas_123  (26/190/76)
Ono je to totiž jasný. Jezinu totiž dráždí to slovo "čerpadlo"
30. 08. 2026 v 21:44On-line I8051  (55/184/97)
Jezina hlavne mota pojmy teplo a teplota ... :-)
30. 08. 2026 v 21:46Off-line Fantomas_123  (26/190/76)
Jezina motá spousty věcí.. ale tak víš, ne? Že rovnice nepotřebuje
30. 08. 2026 v 22:00On-line I8051  (55/184/97)
Denis36 (62/-/-)
---------------
Takze Jezino, jak teda funguje klimatizace v rezimu chlazeni? Vyuziva zimu z kompresoru. ktery pri praci mrzne? Nebo jak prosim? ... :-)
31. 08. 2026 v 00:20Off-line Supervisor  (20/181/70)
Pan Jez mi také selským rozumem kdysi vysvětloval anální sex ale ví o tom to samí co o tom tepelným čerpadle takže nic :p
31. 08. 2026 v 05:50Off-line Ellvin  (25/183/81)
Co by ten i***t dokázal posrat na vysvětlování toho, jak se provádí anální sex? :sD Jako nemám o něm moc velké mínění, ale že i tohle nechápe? Jeho existence na této planetě je fakt zbytečná, což dokazuje tady v poradně každý den.
31. 08. 2026 v 08:18Off-line Denis36  (62/-/-)
Před 7 hodinamiOff-line Supervisor (20/181/70) NOVÉ
Pan Jez mi také selským rozumem kdysi vysvětloval anální sex ale ví o tom to samí co o tom tepelným čerpadle takže nic :p

Hlavně, že ty s Ellvinem víte všechno, blbečci namyšlení.
A mimo jiné, bys ses suprvizíre měl doučit češtinu a naučit se před, ale dávat čárku a místo to samí psát to samé.

Ještě štěstí, že jsem na ukvičené sele nevlezl.
31. 08. 2026 v 08:20Off-line Fantomas_123  (26/190/76)
No. A už se vymáčkneš a odpovíš íčkovi, ty topenáři?
31. 08. 2026 v 08:27Off-line Denis36  (62/-/-)
Ičkovi vysvětlovat nic nebudu, protože je to podobný vemeno, jako Supervizor.
Včetně tebe.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 8  Nahlásit
31. 08. 2026 v 08:44Off-line Fantomas_123  (26/190/76)
Vemeno? Tyvole ty víš úplnou p**u o každym tématu, nableješ to googlu a pak se ho snažíš parafrázovat a přitom o tom nic nevíš a my jsme vemena?

Tyvole podle tebe tepelný čerpadlo funguje jako kalový+do toho mícháš výměník...jako jezi, opět jsi to dokázal. Udělal jsi ze sebe ještě většího trotla, než jsi byl

Jo a btw....supervisor ti nepřipadal jako vemeno, když mj bylo 16, viď?
Souhlasím - 7   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
31. 08. 2026 v 08:52Off-line Denis36  (62/-/-)
Když teď uděláš z jednoho jablka dvě, budu se ti klanět do konce života.
31. 08. 2026 v 09:04Off-line Denis36  (62/-/-)
Nějak ti to dlouho trvá, kde je kámen úrazu?
Nemůžeš udělat z jednoho dvě
To druhé musíš od někde vzít, abys ho mohl použít
Už ti to došlo chytrolíne?
31. 08. 2026 v 09:14Off-line Denis36  (62/-/-)
Práce kompresoru (přeměna elektrické energie)U chladicích okruhů a tepelných čerpadel kompresor stlačí plynné chladivo. Při stlačení plynu prudce vzroste jeho teplota. Do systému se tak přidává teplo vzniklé přeměnou elektrické energie, která pohání kompresor. To je důvod, proč tepelné čerpadlo dodá více tepla, než kolik spotřebuje elektřiny (tzv. topný faktor).
31. 08. 2026 v 09:17Off-line Kas1  (19/-/-)
Joska- pročítal jsem znovu příspěvky a musím tě poopravit.Píšeš že spolu žili,ale on píše že se znají dva roky ne že spolu žili.
31. 08. 2026 v 09:18Off-line Ellvin  (25/183/81)
Denis36 (62/-/-) NOVÉ
Hlavně, že ty s Ellvinem víte všechno, blbečci namyšlení.
------------------
Když nevím, přiznám to, a nehraju si tady na chytrého kopírováním odpovědí od umělé inteligence, vole.
Kromě toho, a ptám se asi už počtvrté, po vypití kolikáté flašky levného patoku ses jako dozvěděl, že jsem přišel o řidičák, a tudíž že pracuji ve skladu? :s)
31. 08. 2026 v 09:25On-line I8051  (55/184/97)
Denis36 (62/-/-)
Práce kompresoru (přeměna elektrické energie)U chladicích okruhů a tepelných čerpadel kompresor stlačí plynné chladivo. Při stlačení plynu prudce vzroste jeho teplota. Do systému se tak přidává teplo vzniklé přeměnou elektrické energie, která pohání kompresor. To je důvod, proč tepelné čerpadlo dodá více tepla, než kolik spotřebuje elektřiny (tzv. topný faktor
-----
Tos opsal kde? Zacina to dobre, dokonce to popira tve vcerejsi teorie, ale pak jsi doplnil svuj text a vzniknul tak zase nesmysl a jeste jsi poprel i zakon zachovani energie. Priste to z wiki zkopiruj cely a nesnaz se to psat vlastnimi slovy, protoze na to je treba tomu porozumet ... :-)

Btw to "teplo vzniklé přeměnou elektrické energie, která pohání kompresor" neni urcite vetsi, nez na to spotrebovana elektrina. Je dokonce mensi. Neni to tedy "důvod, proč tepelné čerpadlo dodá více tepla, než kolik spotřebuje elektřiny".

Duvodem proc TC doda vice tepla, nez spotrebuje elektriny na pohon kompresoru a ventilatoru vyparniku a kondenzatoru je totiz to, ze ho odebere zvenku. Proto se tomu rika tepelny cerpadlo. Cerpa teplo zvenku dovnitr (nebo naopak). Teplo (=energii), ne teplotu, jak tu porad pises. Proto je venku jedno, ze je nizsi teplota, nez uvnitr, protoze se cerpa teplo (energie), ktery je tam habakuk ... :-)

Uz tu traparnu mozna skonci a prestan vysvetlovat neco, o cem nemas ani paru. Stacily tvoje teorie o podzemni klimatizaci, coz je taky nesmysl. Zkus uz pochopit, ze jsi proste hloupej, ber to jako vlasnost a nesnaz se nam kopirovanim textu z netu dokazovat, ze tomu tak neni. Dekujeme ... :-)
31. 08. 2026 v 09:30Off-line Ellvin  (25/183/81)
Nooo... jako tohle je do očí bijící, že to ten b***c někde zkopíroval. Chtěl jsem už dřív napsat, aby se to pokusil napsat svými slovy, aby to nebylo tak nápadné, ale očividně mu na to nedostačuje inteligence. Ono když nedokáže ani poradit nezletilým dětem v oblasti análního sexu, tak co chcem po něm? xD
31. 08. 2026 v 09:36On-line I8051  (55/184/97)
My po nem nic nechcem, on nam tu hloupost stale nuti uplne samostatne .. :-)
31. 08. 2026 v 10:36Off-line Fantomas_123  (26/190/76)
Jezi, ale teplelné čerpadlo nepumpuje teplotu od někud někam. Už si to uvědom
31. 08. 2026 v 11:15Off-line Joska-1  (56/-/-)
Denis36 ohániš se selským rozumem který ti očividně chyby jinak bys tu nepsal takové pič...na

Teplo mám 5 let v starém domě z r. 1872 síla cihlové zdi je 65 cm za elektřinu zaplatím kolem 35 000 . Kdybych topil uhlím tak zaplatím 60000 + 12-15tisic za elektřinu.
Nemusím přikládat a starat se o kotel .
A stejně za pár let uhlí skončí
31. 08. 2026 v 21:18Off-line TommenBaratheon  (23/174/74)
"Mě rovnice nezajímají, mě stačí selský rozum, víc k životu nepotřebuju."
Jezina, 2026

Tak tohle je hláška do zlatýho fondu. Honem si musím udělat printscreen, protože tohle nesmí zapadnout.
31. 08. 2026 v 22:03Off-line Denis36  (62/-/-)
Tommee, jsem zvědavej, jak často budeš v životě používat rovnice místo svý hlavy.
01. 09. 2026 v 16:24Off-line TommenBaratheon  (23/174/74)
Nemyslíš ten dotaz vážně, že ne?
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
01. 09. 2026 v 17:00On-line I8051  (55/184/97)
Jezina nemysli nikdy ... :-)
01. 09. 2026 v 17:07Off-line Fantomas_123  (26/190/76)
A je to vidět...
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
01. 09. 2026 v 17:07Off-line Ellvin  (25/183/81)
TommenBaratheon (23/174/74)
-----------------
02. 09. 2026 v 11:43Off-line Denis36  (62/-/-)
Tommee, neodpověděl jsi, tak kolikrát?
Odpovím za tebe - nikdy.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
02. 09. 2026 v 12:28On-line I8051  (55/184/97)
Tak nikdy je nepouzijes ty Jezino a to proto, ze zadny neznas. Tobe dela problem i trojclenka. Nedavno jsi nam tu tvrdil, ze tvoje lednicka ma spotrebu xxx kW za hodinu. Ale kdybys ty rovnice znal a znal diky nim i rozmer jednotek, vedel bys, ze zadny kW/h neexistuji. Navic by ti to melo dojit i tim tvym selskym rozumem, protoze tvoje podani znamenalo, ze cim dele lednicka bezi, tim ma mensi spotrebu ... :-)
02. 09. 2026 v 22:18Off-line Denis36  (62/-/-)
Jéžiš a ty z toho děláš kovbojku?
Tak ještě jednou lednice má spotřebu 228kWh/annum
Je to tak správně broučku?

A jsem rád, že jsem ji koupil za krásnejch 8 litrů
Ostatně zkus za tuto cenu koupit lednici s ventilátory, jak v chladničce, tak v mrazáku, která si sama odmrazuje dle potřeby a sama si hlídá tím pádem i spotřebu.
02. 09. 2026 v 23:25On-line I8051  (55/184/97)
Jojo, kovbojka je to, ze se ti motaj kW, kWh a tvy specialni kW/h a vubec nechapes, jaka je mezi nima souvislost a co znamenaj. To je ale tim, ze pouzivas jen tu svou selskou hloupost ... :-)

A annum vis, co znamena? Sup hned na google ... :-)
03. 09. 2026 v 10:23Off-line Ellvin  (25/183/81)
Denis36 (62/-/-)
Tommee, neodpověděl jsi, tak kolikrát?
------------------------
Ty jsi mi taky neodpověděl na dotaz, který jsem ti opakovaně napsal pětkrát, a to prosím pěkně bylo v reakci na nějakou sračku, cos o mně napsal. Tak drž p**u a zameť si před vlastním prahem, mrdko.

Jo a Íčko, poznámka pro tebe, já na toho ksindla vážně nemůžu být slušný, to nejde.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
03. 09. 2026 v 12:04Off-line Denis36  (62/-/-)
Ičko tu kovbojku tu děláš ty, protože jsi nemocný psychopat, nejsi sám je vás po celém světě takových, jako ty plno, kteří si hrají se svými oběťmi, jen si to nechceš připustit, že bys takový mohl být.
Annum je roční spotřeba a na výpočet průměrné denní spotřeby nepotřebuji rovnici, stačí ji vydělit 356.
Běž se léčit, leze ti ten narcismus na mozek.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
03. 09. 2026 v 13:51On-line I8051  (55/184/97)
Pedofil Jezina, ktery pronasleduje 16 lete deti od autobusu az pred barak a jeste se s tim chlubi, bude o nekom psat, ze je nemocny psychopat. Tak to jo ... :-)
03. 09. 2026 v 13:53On-line I8051  (55/184/97)
Denis36 (62/-/-)
Annum je roční spotřeba a na výpočet průměrné denní spotřeby nepotřebuji rovnici, stačí ji vydělit 356
----
Aneb jak rici, ze nepotrebujes rovnici a p***om ji k tomu vypoctu hned pouzit ... :-)
03. 09. 2026 v 14:04Off-line Denis36  (62/-/-)
To je základní výpočet. Rovnice vypadá jinak.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
03. 09. 2026 v 15:33On-line I8051  (55/184/97)
Jo? A jak vypada teda ta rovnice, kdyz vypada jinak? Hm? ... :-)
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
03. 09. 2026 v 16:14Off-line Denis36  (62/-/-)
228 : 365 není rovnice, ale podíl, ičko přestaň blafovat.
03. 09. 2026 v 17:19On-line I8051  (55/184/97)
Denni spotreba [kWh] = rocni spotreba [kWh] / 365 je vzorec/rovnice. Ze se resi podilem je uz jen zpusob reseni. Podobne jako je vzorcem/rovnici E = mc^2. A vis proc je to rovnice? Yyyzy, protoze je tam rovnitko. Ale jo, zase to okecavej, je to legracni ... :-)
03. 09. 2026 v 17:36Off-line Ellvin  (25/183/81)
Jen ho nech, je zábava sledovat, jak si myslí, že je bůhvíjak inteligentní.

Hele, bezcenče, na podobné žvásty děti nenalákáš! :)
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
03. 09. 2026 v 18:19On-line I8051  (55/184/97)
Tak jasne, Jezininh posledni uryvky hlouposti pobavi:

Denni spotreba = rocni spotreba / 365 neni podle nej rovnice.
Tepelko prej topi tim, ze kompresor hreje a meni eletrickou energii v teplo.

A furt se o tom bude hadat, proste hloupost v praxi ... :-)
03. 09. 2026 v 18:33Off-line Fantomas_123  (26/190/76)
No. V tomhle je to fakt expert. Zajímavé, jak jsou všichni tyhle dědci stejný

Hrozný, kam až může klesnout lidská bytost
03. 09. 2026 v 21:06Off-line Inverter  (29/182/69)
Je vcelku jedno,jak to funguje,ale hlavně to topí dost levně. Když je to správně nastavené,a nekoupi se levný smejd z Aliexpressu, nebo odkud to ti lidé objednávají. Mě vytopilo dům, i když nebyl zateplený,a ne za žádné velké peníze. Teď při zateplování topí ještě levněji. V mínus 19 pořád jelo bez patrony.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
03. 09. 2026 v 21:32On-line I8051  (55/184/97)
No to neni jedno, jak to funguje. Kdyby to jelo podle Jezininy teorie, tak to prave moc levne netopi. Byl by to jen takovej drahej neprimotop. Nastesti to ale funguje, jak ma, takze je to cajk ... :-)

Jinak jo, topim klimou na chate. Na dalku zapnu, prijedu do teplyho a pak staci rozdrazdit krb ... :-)

Btw v -19 uz to dost zkomira a COP se blizi k 1 zeshora. A ten kompresor dostava tak dost za usi. Proste do -5 a konec :-)
05. 09. 2026 v 10:31Off-line Denis36  (62/-/-)
Možná to funguje, jak má, stejně se účtu za elektřinu nevyhneš.
05. 09. 2026 v 12:01On-line I8051  (55/184/97)
Muj ucet za elektrinu od jara do podzimu je asi 400 kacek za mesic, coz jsou prakticky jen fixy ... :-)
05. 09. 2026 v 15:21Off-line Filip0976  (33/190/75)
To by ma zaujímalo ako to robíš, že máš také nízke náklady na el.
05. 09. 2026 v 17:42On-line I8051  (55/184/97)
Slnko ma energie stale dost, tak ho dojim a co zbyde, to prodavam. Proste jako spravnej solarni baron ... :-)
05. 09. 2026 v 19:14Off-line TommenBaratheon  (23/174/74)
Jestli chceš, Jezino, odpověď na otázku kolikrát, tak oukej - denně. Protože každej výpočet, každý plánování, a řešení každýho problému je rovnice. Jen nemusí být nutně načmáraná na papíře, ale odehrává se právě v tý hlavě - v tom prostoru, kde normální lidi mají mozek, ale ty tam máš hovno.

Spokojenej?
06. 09. 2026 v 07:55Off-line Kas1  (19/-/-)
Tak už mě nevážení trolové štvete.Jestli je zadané téma tak máte možnost se k němu vyjádřit a ne se dohadovat kdo je z vás chytřejší k úsporám za energie a rovnicím které s tématem nemají vůbec nic společného máte možnost si založit vlastní vlákno na toto téma a nesrat se a nabourávat diskusi.Vím že u známých jedinců je to marný,je to marný ale snad časem té partě dojde jak jsou trapní.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
06. 09. 2026 v 09:31Off-line Ellvin  (25/183/81)
Kas1 (19/-/-) NOVÉ
Tak už mě nevážení trolové štvete.
-----------------------
Ale no to nás velice mrzí, jéjej! Já si asi budu muset zaplatit nějaké terapie, abych se dokázal vypořádat s pocitem, že jsme jedné anonymní fňukně trnem v oku.
06. 09. 2026 v 10:45Off-line Adrian12  (19/168/57)
Elvíne ,až pochopíš že jsi ubohý trapák,snad ty tvoje výlevy přestanou(ale pochybuji,komu není s hůry dáno v apatice nekoupí)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
06. 09. 2026 v 11:00Off-line Ellvin  (25/183/81)
Adrian12 (19/168/57) NOVÉ
Elvíne ,až pochopíš že jsi ubohý trapák,snad ty tvoje výlevy přestanou(ale pochybuji,komu není s hůry dáno v apatice nekoupí)
-------------------
Víš, koblížku, JÁ narozdíl OD TEBE anonymovi na jeho "problém" odpověděl. Zkus taky přispět něčím věcným, místo fňukání, jak se v diskuzi odvrací řeč od již několikrát zodpovězené otázky. Jestli ses sem jen přišel vybrečet, oukej, beru na vědomí, a zase můžeš padat. :s)
06. 09. 2026 v 12:34Off-line TommenBaratheon  (23/174/74)
Kas1: k tématu už jsme se vyjádřili, stačí se podívat výš. To za prvý. Za druhý - jsou to jen snahy vyvrátit Jezino bludy. Ne proto, že bysme snad čekali, že on to pochopí, ale aby si to mohli přečíst i jiní a nenapadlo je se těma jeho hovadinama řídit. A kompletně OT to taky není.
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
06. 09. 2026 v 12:46Off-line Adrian12  (19/168/57)
Milý Elvíne,můj čas tobě věnovaný už vypršel a nechci být součástí přísloví,hádáš li se s blbcem déle jak minutu,hádají se už b***i dva.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
06. 09. 2026 v 12:56On-line I8051  (55/184/97)
No, to uzs to Adriane pretap o pul hodiny ... :-)
06. 09. 2026 v 13:11Off-line Ellvin  (25/183/81)
Adrian12 (19/168/57) NOVÉ
Milý Elvíne,můj čas tobě věnovaný už vypršel a nechci být součástí přísloví,hádáš li se s blbcem déle jak minutu,hádají se už b***i dva.
----------------------
Ale tak já se nehádám, já normálně odpovídám. :sD Něčím věcným bys místo toho trapného fňukání jako přispět mohl, to je fakt.:sD
A taky nebýt d***lů typu Jeziny, tak je tu celkem klid. Je v pořádku reagovat na ty jeho nesmysly, vždyť právě proto je tohle diskuze. Diskuze od slova diskutovat. Ale pokud nazýváš blbcem mě namísto příčiny těchto problémů, třeba výše zmíněného Jezinu, tak je asi zbytečné na tebe reagovat :s)

+

I8051 (55/184/97) NOVÉ
No, to uzs to Adriane pretap o pul hodiny ... :-)
-----------------------
Ta sedla. :sD :sD
06. 09. 2026 v 14:14Off-line Adrian12  (19/168/57)
Jste jak kukačky,snášíte svý pindy do cizího hnízda.
06. 09. 2026 v 14:14Off-line TommenBaratheon  (23/174/74)
Zajímavý, že Jezina žvanící totální nesmysly ti evidentně nevadí, když nemáš potřebu okřikovat i jeho.
06. 09. 2026 v 14:18Off-line Ellvin  (25/183/81)
TommenBaratheon (23/174/74) NOVÉ
Zajímavý, že Jezina žvanící totální nesmysly ti evidentně nevadí, když nemáš potřebu okřikovat i jeho.
--------------------
Zas tolik zajímavé to není. Asi stejný materiál jako Jezina. Snad taky není peďák jako on. :s)
06. 09. 2026 v 14:25Off-line Denis36  (62/-/-)
https://youtube.com/…/udTzmqQ6q3A?…

Oba žvaníte, jen si do huby nevidíte.
06. 09. 2026 v 14:29On-line I8051  (55/184/97)
To je pica Jezino, ne pusa. Ale chapu, zes to realne nikdy nevidel ... :-)
06. 09. 2026 v 14:30Off-line Ellvin  (25/183/81)
...a ani neuvidí.
06. 09. 2026 v 14:44Off-line TommenBaratheon  (23/174/74)
Že ne? Jezina nemá v azbestboudě zrcadlo?
06. 09. 2026 v 14:47Off-line Fantomas_123  (26/190/76)
Ono vyvracet ty jezininy bludy zabere fakt hodně energie. Nechápu ale, proč se i po těch jeho excesech najde člověk, který ho buď chrání, nebo ho nebere jako strůjce těch keců...
Je to fakt zlej a uchlynej člověk...jako co to je furt?
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
06. 09. 2026 v 14:51Off-line Ellvin  (25/183/81)
No zlej... spíš hloupé nemehlo. Ale neznám ho osobně, a ani mi není do 16+, aby mě sexuálně obtěžoval, tak můžu vycházet jen z těch pindů, co píše veřejně sem.
06. 09. 2026 v 15:04Off-line Denis36  (62/-/-)
Před 32 minutamiOn-line I8051 (55/184/97) NOVÉ
To je pica Jezino, ne pusa. Ale chapu, zes to realne nikdy nevidel ... :-)
Souhlasím - 1 • NesouhlasímNahlásit

Hmm, mlaskáte všichni úplně stejně.
07. 09. 2026 v 16:09Off-line Inverter  (29/182/69)
Do mínus 5 a konec?? Tak to možná vzduch vzduch,ale vzduch voda topí úplně v pohodě do mínus 19 bez patrony. Je vidět, že to doma nemáš, jinak bys tohle nenapsal. :)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 7  Nahlásit
07. 09. 2026 v 16:17On-line I8051  (55/184/97)
Nerikam, ze netopi, ale uz jde do p***le COP a tim padem i ucinnost. Pod -5 ted palim prdy z preslicek, to pak vyjde levnejc. Pres modbus stahnu tepelko a kontaktem (bohuzel) pustim kotel ... :-)

U novyho baraku uz pujdu do voda-voda, venkovni smycka bude meandr s rozteci 80 cm, 1.2 metru hloubka a 200 metru dylka. Vyzkouseno, funguje dobre i v -20 a trava poroste i v zime ... :-)
07. 09. 2026 v 22:49Off-line Denis36  (62/-/-)
Budeš ičko vyhřívat trávník?
07. 09. 2026 v 23:28On-line I8051  (55/184/97)
Precti si to Jezino znova, zkus se zamyslet, dej si facku a odpovez si ... :-)
08. 09. 2026 v 00:31Off-line TommenBaratheon  (23/174/74)
Jezino, seš ty aspoň někdy střízlivej, nebo jedeš nonstop?
08. 09. 2026 v 11:48Off-line Denis36  (62/-/-)
Ičko píšeš, že tráva poroste v zimě i při -20⁰C, takže mě napadlo, že budeš nejspíš přihřívat trávu odpadním teplem z baráku. Teplej jsi na to dost.
Kde jsem udělal chybu?
08. 09. 2026 v 11:56On-line I8051  (55/184/97)
Denis36 (62/-/-)
Ičko píšeš, že tráva poroste v zimě i při -20⁰C, takže mě napadlo, že budeš nejspíš přihřívat trávu odpadním teplem z baráku. Teplej jsi na to dost. Kde jsem udělal chybu?

-------

Nepsal jsem, ze trava poroste v zime pri -20, psal jsem, ze to tepelko voda-voda funguje v -20 a ze trava poroste i v zime. Jses schopnej chapat vetu tak, jak je napsana a nevymejslet z ni neco jinyho? ... :-)

Navic kdyz topim v baraku, tak asi zadne odpadni teplo z baraku ven davat nebudu, ne? Spise prenasim teplo z venku dovnitr. Fakt nepis nic o technice a fyzice, kdyz o tom vis uplny nic ... :)
08. 09. 2026 v 12:00Off-line Denis36  (62/-/-)
Větu jsem pochopil - když otáčíš má slova otáčím i tvá. Stačí přehodit pár slov a význam je jiný. Ostatně ty to používáš také
Tobě to vadí?
08. 09. 2026 v 12:00On-line I8051  (55/184/97)
Kde otacim tva slova? Hod to sem, at ti to muzu vysvetlit. Ale zase to jen okecas, vid? ... :-)
08. 09. 2026 v 12:02Off-line Denis36  (62/-/-)
Co že to chceš?
08. 09. 2026 v 13:25Off-line Ellvin  (25/183/81)
I8051 (55/184/97) NOVÉ
Ale zase to jen okecas, vid? ... :-)
------------------------
Ne, bude ze sebe dělat debi... většího d***la, než je. Jeden by řekl, že to je nemožné, ale pro Jezinu tohle není nemožné.

+

Denis36 (62/-/-) NOVÉ
Co že to chceš?
-------------------------
Chce po tobě, abys mu na názorném příkladu ukázal, kde otočil tvá slova. To seš vážně takový i***t, že nepochopíš ani tohle?????????
08. 09. 2026 v 18:42Off-line TommenBaratheon  (23/174/74)
Já myslím, Elvi, že odpověď všichni známe.
08. 09. 2026 v 19:02Off-line Ellvin  (25/183/81)
TommenBaratheon (23/174/74)
Já myslím, Elvi, že odpověď všichni známe.
----------------------------
No, známe, žádná totiž nebude. On v moment, kdy se dostane do nepříjemné situace, tak buď je z jeho strany reakcí těžký ignor, jako když nedávno o mně napsal nějakou sračku, a na opakující se otázky z mé strany, jak k takovému závěru došel, vůbec nereagoval, přitom v diskuzi pod tím tématem aktivní ještě byl, hádal se tam s Íčkem, i***t, anebo se z diskuze úplně vypaří, jako včera z diskuze pod tématem D**k, kde dostal opravdu těžkou bídu, po které by snad každý soudný člověk se odsud stáhl. Ale on ne, přitom ho tady nic nedrží. Kamarády tu nemá, ani na šuk žádné nezletilé dítě nesežene, všem je akorát pro legraci. Jaká je jeho motivace tady být a dělat tu ze sebe šaška?
08. 09. 2026 v 19:08Off-line Fantomas_123  (26/190/76)
Víš...on ho nedělá...
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
09. 09. 2026 v 01:19Off-line TommenBaratheon  (23/174/74)
Hele, třeba to Jezina má tak, že i hádání se s náma je furt lepší sociální interakce, než žádná. A když už s náma mladýma nemůže š***t, tak nás aspoň dráždí k tomu, abysme mu nadávali, protože to je aspoň nějaká pozornost. Jinak si to fakt vysvětlit nedokážu. Každopádně pokud to tak opravdu je, tak je to docela zoufalý.
Před 13 hodinamiOff-line Panskrt  (51/178/81)
Jezina zmiňuje, že v extra případech až do 25 let, Fantomas už překročil tuto hranici, Supervizír je chlupatý.. Tak jen jestli si nezahráváš :D
Před 9 hodinamiOff-line Ellvin  (25/183/81)
Ty vole, tak hledá ten bizar děcko na šuk nebo představitele do hlavní filmové role? To jsou požadavky od tehdy šedesátiletého dědka, co vypadá jako bezdomovec, a i tak bydlí. Ty p**o, bych se styděl normálně. A asi si Jezina uvědomuje, že je něco špatně, a už sem tak často neleze, chcípák jeden.
Před 50 minutamiOn-line I8051  (55/184/97)
On preci hleda v realu, pise to i na profilu. Ceka u skoly nebo na zastavce a svou obet pak pronasleduje az domu ... :-)
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...

OnloadOnload
Webové stránky NaKluky.cz pro Vás tvoříme s láskou © 2011–2026 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload