Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Ester J. o Filipově smrti pohřeb a jak to probíhalo.

25. 02. 2014 v 17:10Off-line fogacer  (55/172/61)
Obvykle bych na to nereagoval ale našel jsem článek kde si můžete pustit přímo interview : Homosexualita vs. víra: Ester Janečková o smrti synovce
25. 02. 2014 v 17:12Off-line fogacer  (55/172/61)
Jen popíši Ester v interwiev nemluví o tom jak ale proč Filip odešel v tak mladém věku a dost mne šokovalo, že ani pohřeb neměl v klidu. Zde odkaz, kde si můžete přehrát jejich rozhovor.

http://www.rozhlas.cz/…rava/1320031
25. 02. 2014 v 17:14Off-line fogacer  (55/172/61)
Jen bych rád dodal,než začnete kydat negace o tom, že to bylo ze slabosti poslechněte si celý článek. Je to dost šokující neboť když už poslední rozloučení probíhalo takhle, co asi bylo za života Filipa.

Je to dnešní (25.02.2014) rozhovor pro radio Wave.
25. 02. 2014 v 17:35Off-line t-jiand  (27/-/-)
Bože...
25. 02. 2014 v 17:54Off-line klucinek  (33/176/75)
Já nevim, mě tam nepřijde až zase tak nic dojemnýho (asi to bude tím že já za šikanu začínám považovat moment kdy mě někdo začne pravidleně mlátit bejzbolkou, nikoli náký posměšky, klepy nebo nápisy) , a jsem toho názoru, že tenhle postoj veřejnosti si z 80% vybudovali gejové sami svým přítupem a chováním...církev v potaz neberu, jelikož tam to pramení z jinej podstaty ta nenávist.
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 9  Nahlásit
25. 02. 2014 v 18:03Off-line fogacer  (55/172/61)
Klucinek: nejde o dojemnost jde jen o fakta. Co je dojemnýho na tom ja probíhal pohřeb? Mimochodem znám dost věřících kluků (ač sám ateista) a jsou to fajn kluci ale díky své víře a orientaci to neměli zrovna lehké.
25. 02. 2014 v 18:06Off-line klucinek  (33/176/75)
Ale tu cestu si zvolili sami (víru, ne orientaci)i, nebo snad ne? A když něco volím dobrovolně , nemůžu řikat jak je to těžký, nebo že jsem udělal něco na víc. Důvod je jednoduchej, dělám to dobrovolně a musím do toho jít s předpokladem i záporných výsledků a musím sn imi počítat. Aspoň já to tak dělám a sám to nemám rád když to tak někdo praktikuje.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
25. 02. 2014 v 18:21Off-line fogacer  (55/172/61)
Víš Klucinku, nechci rozumovat ale např. kluky z Logosu znám velmi dobře a to, že někdo věří v Boha ještě neznamená, že by v tom jeho orientace vadila. Copak to je blbost. Víra je něco jiného než sexuální orientace. Víš oni alespoň v něco věří, tady je spousta kluků co nedokáže věřit ani sami sobě...
25. 02. 2014 v 18:22Off-line fogacer  (55/172/61)
Dominik.art : díky za odkazy, mám co číst, ač bulvár nečtu... udělám vyjímkku.
25. 02. 2014 v 18:27Off-line forever.together  (27/180/85)
Strašne sympaticky chalan je mi ho luto :( nech je mu v nebičku dobre :(
25. 02. 2014 v 19:58Off-line inteligentni_lvicek  (33/175/75)
Klucinek: Když je člověk vychován k nějaké víře, tak může být těžké ji změnit. Záleží na konkrétní víře, ale u některých odnoží křesťanství, včetně těch hodně rozšířených, se vyzdvihuje slepá víra na k***ickým pohledem, pochybovat o víře je podle nich špatné. To, co se učí některé církve, považuji za zneužívání, pokud je to cpáno dětem nebo lidem v nouzi. Učí člověka cítit se provinile za věci, co těžko může ovlivnit a které nikomu neškodí, dávají na roveň tyto neškodné věci, případně banální prohřešky s nejhoršími zločiny, podrývají člověku sebevědomí a pak mu nabídnou Boha jako někoho, kdo jejich životu může dát nějakou cenu. K tomu se přidá strašení peklem. Když tohle budeš od mala říkat dětem, tak tomu pravděpodobně uvěří, pak pro ně může být velmi těžké změnit názor i navzdory různým argumentům a důkazům zpochybňujícím jejich víru. Když mají spojeno sebehodnocení s vírou, argument proti jejich víře vnímají jako ohrožení své osoby, jako osobní útok. Pochybnosti mohou raději zavrhnout, protože to vnímají, že by mohli ohrozit jejich hodnotu jako osobností a mohli by je vystavit riziku věčného utrpení.
25. 02. 2014 v 20:28Off-line ThomPrag  (45/180/76)
Na rozhovoru nevidím nic dojemného...asi jsem z tvrdšího těsta. Ale to, co se stalo na tom pohřbu, to je teda síla. Na druhou stranu, co čekat od církve...
Jinak k víře jsou lidé obvykle vedeni od dětství. Když je to v rodině a člověk v tom žije, těžko se z toho dostane. To není jako orientace. Dobře to napsal inteligentni_lvicek, naprostý souhlas.
25. 02. 2014 v 20:45Off-line fogacer  (55/172/61)
Opět opakuji: Toto téma není o tom zda je ten rozhovo dojemnej či nikoli,to je na úsudku každého. dal jsem to sem jen jako rozhovor o tom proč to Filip udělal a jak rodina musela trpět i na pohřbu samotném.

Nejsem věřící, ale mám dost přátel jež věřícími jsou a nejsou to homofobové. Ano souhlasím s názorem, že jisté církve jsou spíše škodlive (viz náboženská nauka ve školách nebo lpění na starozákonních textech apod.). To je ale na úsudku také každého z vás. Nehájím církev jako takovou.
25. 02. 2014 v 20:47Off-line fogacer  (55/172/61)
Prostě je to ukázka homofóbie v hrůzném stylu, kdy mladý člověk nemá ani na vlastním pohřbu od podobných homofobních kněží klid.
25. 02. 2014 v 21:32Off-line Tsumorashi  (103/-/-)
Nevím ale dost mi toto jednání připomíná Modlitby za Bobbyho.
Nechápu jak někdo někdo může soudit někoho podle toho jakou mám sexuální orientaci.
Popravdě teď řeknu něco za co mě mnozí nebudou mít rádi a ukamenují mě ale co.

Dle mého a nejen mého názoru, víra není nic jiného než jak zhodit vlastní posraný život na někoho resp něco co nikdo nikdy neviděl, nevidí a neuvidí, na něco co neexistuje. Dalo by se to přirovnat k droze, lidi kteří neumí žít v realitě musí si tu realitu upravovat podle svého ať už je to droga nebo něco jako bůh.
To je jako kdybych se modlil k vyšší entitě a jak mi náhodou zmizne toaleťák na záchodě tak to hned přičetl bohu, své špatnosti, čemukoli a pak řeknu že to tak bůh chtěl. Takže výjdu z toho s tím že pakliže mi dojde toaleťák tak bůh celý tento incident plánoval za to že jsem zhřešil.
Je možné že teď urazím mnoho lidí ale to jsou všichni věřící opravdu tak dementní že musí věřit v něco co neexistuje? Kdyby neexistovala fyzika a astronomie tak to chápu že jsou lidí omezení ale dyť sakra v dnešní době každý ví že za mraky je jen atmosféra a za ní vesmír, jen vesmír nic jiného. Žádnej blbeček sedící na mraku který sleduje lidi na zemi jak se chovají.
Nejde o nic jiného než o vymejvání mozku kravinama a házení špatností na jíné.
Člověk se narodí a zemře, skládá se z atomů buněk prakticky z toho z čeho se skládá celý svět tak jak někdo může věřit že existuje něco jako duše? Kdyby to tak bylo tak když do někoho píchnou nožem tak z něj ta duše pšoukne jak prd.
Je to zhovadilost tohle. To se rovnou budu modlit k něčemu co si teď vymyslím, třeba ke dveřní rohožce, jo sakra tu už někdo viděl, hm tak jinak, začnu se modlit ke smrti, jo to je ono, nikdo jí nikdy neviděl, může za vše co se komu stane a prakticky ho odvádí na astrální svět.
A zajisté bůh chtěl aby každý národ měl vlastní víru vlastní svatou knihu a aby tyto rozdílné národy viz arabové vraždili druhé jen proto že věří v něco jiné nebo že nevěří, bůh také chtěl ať manžel polije manželku kyselinou protože neměla na obličeji burku. Církve, náboženství není nic jiného než spolek popravdě inteligentnějších lidí než sami věřící, kteří právě na těchto věřících a nejen na nich parazitují, vysávají je z peněz, majetku a všeho.
Pokud je církev nezisková tedy volná tak kde berou peníze na tisk svatých knih, papamobily, různé katedrály a pod. To jim nedá bůh ale lidi kteří jsou tak dementní že tomuto věří.

Ale dost o kravinách ala víra.
Osobně mě Filipův skon zasáhl, je mi líto každého takového človíčka který umře prakticky zbytečně, jen proto že nedokáže žím v tomto zkaženém a nenávisti nasáklém světě který je plný předsudků vůči lidem kteří jsou jiní ala stará amerika a černošský národ. Nezbývá než čekat až lidi pokud se to tak dá nazvat dostanou rozum, začnou používat to růžové v hlavě (a jahodová žvýkačka to není) a uvědomí si že člověk ať je jakýkoli je prostě člověk není to jiný druh. Všichni jsem homo sapiens sapiens. A až se to stane tak bude na tomto světě život lepší a bude to konečně život. pak bude nový druh člověka a sice homo superior.
Už se na nikoho nebudou dívat přes prsty když zjistí že je gay, už ho nevyhodí z práce kvůli sexuální orientaci, už ho nebudou šikanovat, mlátit či jinak ubližovat jen proto že je jiný od jejich standardu "normality".

Jen je škoda všech lidí kteří tento nátlak nevydrží a sáhnou si kvůli takovým hovadům na život, i já jsem o tom uvažoval i já jsem to několikrát zkusil ale pud sebezáchovy byl zatím vždy silnější.
Je mi líto Filipa a snad konečně se aspoň trošičku lidi co byly v jeho okolí změní a nejen okolí.
25. 02. 2014 v 21:59Off-line MonsterP  (29/170/68)
Nezlobte se na mě, ale mám za to, že věřící s takovým názorem jsou p**e. Ostatně nejenom věřící.
26. 02. 2014 v 13:48Off-line klucinek  (33/176/75)
Fogacer na tomto se asi neshodnem, abych to řekl zkráceně, pokud člověk není schopen rozhodovat sám za sebe je sračka a nebo nesvérpávnej (aspoň pro mě). Já si šel vždycky vlastní cestou, používal vlastní rozum a postupy. To že nebyly vždycky správný? Ano, taky jsem si to milionkrát vyžral. Pokud mi někdo něco nutí je poze na mém zdravém uvážení jestli je to pro mě přijatelné, nebo ne. I já jsem byl v něčem vychován a přesto jsem byl schopen vyhodnotit (ač dobře či špatně to jedno) zdali v tom budu pokračovat, či ne. A jestli je někdo vychován ve víře a není schopen se rozhodnout jestli mu ta víra přináší či bere, jetli mu vyhovuje či ne, je to nesvéprávný otrok církve (což jí vyhovuje). A pokud mi nějaká skupina lidí ubližuje asi nebudu podporovat nebo pokračovat v jejím vyznání či praktikách. Takže pokud je někdo věřící a řve že ho církve odsuzuje za jeho v tomto případě orientaci, tak těžko na to něco slušnýho říkat, že.
26. 02. 2014 v 14:18Off-line fogacer  (55/172/61)
Mno, tak nešlo jen o to, že by Filip byl věřící? bylo to páno v médiích mnohokráte, odsuzoval společnost za homofóbní postoje. Nikdo kdo zde je neznal toho kluka osobně tak nevíte zda byl měkkej či nikoli.těch faktorů mohlo být více. jsem proti podobným řešením, ale je to častější než si myslíš. Mimochodem děcka to dělají z mnohem banalnějších důvodů než je tento. Co holka již bylo 13 let a skočila pod vlak? těch dětí je opravdu více. Takže i těch důvodů je víc.Nejsem srab, to mi věř. A stejně to dál budu odsuzovat. Uznávám, že to neunesl a mohl řešit jinak. Ale jak dlouho ta šikana a jak probíhala možná neví ani jeho rodina. Kterýpak puberťák bude doma ukazovat stopy šikany? Nebo když má potíže hned poběží za rodiči? Jo není to správné řešení ale stalo se. Jen je jednoduché posuzovat a odsuzovat když člověk toho dotyčného nebo dotyčnou nezná. Kdyby jste měli třeba bratra nebo setru v podobném věku a on by to udělal kvůli známkám ve škole asi by jste takhle nepsali.
26. 02. 2014 v 14:36Off-line klucinek  (33/176/75)
Těžko přijímat něco jako normální věc, když jistá skupina z tej věci dělá něco co je víc...
15. 03. 2015 v 17:55Off-line Lollo  (29/-/-)
Nebudem ani veľmi reagovať na predmet tejto témy, pretože každého samovraha mám za č***ka. Aj keď odvážneho č***ka, no stále č***ka.

Musím ale reagovať na tú totálne dementnú slohovú prácu od Tsumorashi-ho.
Už dlho som nečítal dlhší text plný toľkých povrchných a obmedzených k***tín! Pardón za výraz, ale nedá mi ináč... Aby som uviedol veci na pravú mieru. Vyrastal som v nábožensky založenej rodine, babka ma vždy brávala do kostola a v škole som navštevoval náboženskú výchovu. No sám som sa od cirkvi odtrhol, pretože mnoho z jej názorov považujem za zastarané, čím u mňa viera v Boha stratila spojítko s cirkvou. Je nutné začať konečne rozlišovať pojmy a dojmy! Cirkev nie je viera! Celé kresťanstvo vychádza z jednoduchej a prostej myšlienky - "Láska k blížnemu svojmu!". Podobne učia všetky náboženstvá. Náboženstvá vznikli z potreby veriť v lepšiu budúcnosť, a nie len veriť. Ale aj vychovávať a udržiavať poriadok v spoločnosti!

Zlo a dobro vždy čerpajú z rovnakých prostriedkov. Žiaľ, zlo preniká do spoločnosti všetkými možnými spôsobmi a nezdráha sa použiť akýkoľvek prostriedok na to, aby upevnilo svoju moc. Dobro naopak kráča len po jednej ceste, často krát reaguje oneskorene a bojuje len s vierou, že aj medzi takýmto plebsom a chamraďou sa nájdu ušľachtilé duše a statočné srdcia... Nechcem tým vyrozprávať Andersenovu rozprávku, iba poukazujem na fakt, že aj šľachetná myšlienka môže byť skorumpovaná pre nekalé účeli. A to isté sa stalo s náboženstvom a cirkvou. Nemôžete, vy ateistickí barbari a pohania, odsúdiť náboženstvá len preto, že nesympatizujete s konaním cirkvi!! Svojím konaním sa od nej totižto vôbec nelíšite...

Takýto ateistický blábol, ktorým nás tu obohatil Tsumorashi je iba nevýslovným prejavom nekontrolovaného hnevu, pochádzajúceho z nevedomosti, primitivizmu a materialistického fanatizmu!

Ako sa hovorilo za bývalého režimu: "Aktívny b***c je horší ako triedny nepriateľ!" A niet iného, ako len p***akať. Tu pán Tsumorashi je toho krásnym príkladom! Takýto choromyseľný fanatik a materialista iba zanietene vyštekne nejakú pomätenú myšlienku a zrazu ho všetci nasledujú, ako svätý obrázok! P***om je to len prahsprostý hňup a galgan, ktorého by mali akurát tak poriadne strieskať obuškom!

Viera v Boha tu bude vždy! A žiadny ateistický proletár ju z nikoho nevytlčie. Totižto aj ten ateistický proletár v Boha nakoniec verí... Síce si to nepripustí, ani náhodou, on súdruh ateista a veriaci? Kdeže! Ale v hĺbke duše verí...
Ako uverili najväčší fyzici, matematici a astronómovia, filozofi a celé ľudstvo. Môžeme totižto bádať, počítať, vždy však narazíme na konečný bod, v biblii známi ako "Buď svetlo!". Za tento bod sa človek nikdy nedokáže dostať. Vyplýva to z naším spojením s prírodou. Sme prírodné bytosti z mäsa a kostí. Tvoria nás, ako správne pán Tsumorashi spomenul bunky a atómy. Bez tela niet človeka. Bez energie niet svetla! Nebudem však zachádzať do metafyziky. ostaňme na zemi a riešme pozemské problémy.

Kiež by ľudia verili tak ako v minulosti, možno by sme nemuseli riešiť takéto nezmysli! Ľudia opustili od Boha, čo nepredstavuje len odluku od cirkvi, pretože pochopili celú tú stáročnú mafiu, špinu a hnus, táto fráza vypovedá niečo iné. Ľudstvo prišlo o svoj ideál. Nikto dnes neverí v "zázraky"! Sme pretechnizovaná, zlenivená a zdegenerovaná spoločnosť, zakladajúca si len na materialistických hodnotách! Nikto dnes neverí v ideály, nikto dnes nestavia vzdušné zámky! Nikto nesmeruje k ušľachtilému, a hoc jak abstraktnému cieľu! A to je príčinou všetkej zloby, nesváru a povrchného, neodôvodneného hnevu.

Za každým spoločenským kolapsom vždy stál nejaký fanatik, ateista a b*****d! A že sa vôbec divíme? Veriacemu človeku stačí jeho viera... Zatiaľ čo takýto b*****d, fanatik a z*****ý bolševik bude furt iba intrigánčiť a spriadať rôzne revolúcie. Na hranicu s nimi, nech sa smažia!
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
27. 01. 2019 v 00:42Off-line ozvien  (73/-/-)
Ateismus nebo materialismus má řadu stupňů. Na začátku jsou ti, které to vůbec nezajímá a vlastně obtěžuje se takovou věcí zabývat. Na konci jsou to ateisté kteří o tom nastudovali řadu knih a dali si velkou práci aby vědou podepřeli svůj názor. Přesně stejně postupuje věřícíkterý chce prohloubit svou víru a hlubokými znalostmi chce zdůvodnit svou víru.Potom je zde skupina lidí, kteří prožijí obrácení,toho příkladem je svatý Pavel. Stačí jeden silný zážitek a náhle ten člověk naprosto změní své názory, bez jakéhokoli přesvědčování.Je o těchto zkušenostech mnoho knih, ale to je jenom začátek, před tímto člov+ěkem se otevírá nekonečná cesta poznání. Jenže to není o tom jenom něco nastudovat, praxe je to nedůležitější.
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload