Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Tolerance

11. 03. 2014 v 15:47Off-line Anonym
Rád bych nadhodil téma k diskuzi plynoucí z jednoho nedávného článku:

Proč chcete po běžných lidech, aby nás homosexuály tolerovali, když sami nejste schopni tolerovat některý typ lidí z naší komunity? Co vás vede k tomu, že nadáváte a nerespektujete lidi s netypickou barvou vlasů, netypickým oblékáním, vzhledem ... ? Zajímal by mě hlavně názor těch, kteří stále mají potřebu se u každého rozhovoru negativně vyjadřovat.

Prosím, neohánějte se blbým argumentem o zženštilých slečinkách, děkuji.
11. 03. 2014 v 16:01Off-line Anonym
Minion22: To dokážu jakž takž pochopit ještě, osobně mi třeba vadí to, že se na Prague Pride promenádují lidi s koženými pásky všude a podle nich si o nás ostatních taky běžní lidi třeba udělají názor. Na druhou stranu, myslím, že v dnešní době piercingy, tetování a barevné vlasy nejsou nic tak neobvyklého a nejen gayové takto vypadají, ale i čím dál více heteráků...
11. 03. 2014 v 16:05Off-line dmk  (26/180/79)
Já se právě snažím se v tomhle ohledu stát tolerantnější.
Už jsem překonal fázi, kdy mě znechucovali(vykroucení) a dostávám se do bodu, když už jsem téměř tolerantní(je to hodě o vnitřním pocitu a s tím se pomalu pracuje).

Odbočka:
K té části (ať jsme komplexní) gay komunity, která patří ke grammar nazi k té tolerantní nejsem a nesnaším se začít být(NEní myšleno jako vtip)

Zpátky:
Jenže problém je v tom, že společnost je organismus neuvěřitelně vypatlaný. No a přiznejme si, že vykroucení jsou přece jen "výraznější", neboť mnohdy ani nemusí říkat, že jsou gayové(nějak to vyplyne ze vzhledu).
Kdežto mnohý "normální" (vím, špatné slovo) to o sobě neřekne.
Takže si společnost spojuje homosexuály obecně právě s touto skupinou, neboť myšlenka "takoví jsou jen někteří" je pro ně těžko pochopitelná(samozřejěm nabízí se otázka "i kdyby byli všichni(gayové) takoví(vykroucení), je to důvod k nenávisti? , ale to už je pro tento "organismus" naprosto nepochopitelné)
11. 03. 2014 v 16:06Off-line dmk  (26/180/79)
A koukám, že píši pomalu, část mé myšlenky už vyjádřil minion22
11. 03. 2014 v 16:12Off-line Anonym
Dmk: To je taky pravda, ale teda potom, když si společnost spojuje homosexualitu s těmito výstředními lidmi... proč na to nejvíc nadávají ti, kteří výstřední nejsou? :D Ti by snad měli být rádi, že to na nich tolik lidí neodhadne, ne?
11. 03. 2014 v 16:14Off-line Anonym
Minion22: Tobě se zdá, že zmalovaní chlapi v kožených věcech "poškozují" pohled na gaye méně než lidi, co mají tetování, pierc, jinou výstřednost? o.O
11. 03. 2014 v 16:17Off-line dmk  (26/180/79)
To wonder:
Právě, že ne. Je třeba komické někdy pozorovat nepřesné myšlenky ostatních( cituji spolužka: "co bychom asi vyděli v hlavě dmk? (samozřejmě nazval mě jménem :D), matika, matika, matika a zatím spousty prostitutek " :D )
Ale jinak je to spíš naopak. Význam by to mělo, kdybychom to chtěli skrývat (já třeba spíš preferuji ot lidem říct, ale jelikož se mi o tom nechce mluvit tak o tom neřeknu). NAvíc jsou lidi, kterým to musíš(no nemusíš, ale spíš jo) říct a taky jednou uděláš něco čím se prokecneš(najdeš si kluka).
A i kdyby nás ti "výstřední" "neschovávali" tak to na mnohých nepujde poznat.
11. 03. 2014 v 16:18Off-line Anonym
No však právě, tak co potom všem vadí?
11. 03. 2014 v 16:20Off-line dmk  (26/180/79)
No, část děsí, že by se jim(vykrouceným) mohli podobat
a zbytku prostě to, že to zaséva netoleranci ze strany heterosexuálů k nám
(a vizuálně mnozím přijdou, (měkce řečeno) "nehezcí" )
11. 03. 2014 v 16:26Off-line Anonym
Minion22: Jo, to bychom měli..

dmk: Tak počkat, podobat - to je snad na jejich vlastní vůli, jestli tak budou vypada taky... nehezcí - každému se zdá hezké něco jiného, wrong argument... netoleranci ze strany heterosexuálů - když někdo někomu nadává na jeho vzhled, tak je to vůči té jedné osobě, která navíc ani nemusí být homosexuál... ale je pravda, že i heteráci by se měli naučit tyto věci tolerovat... vlastně už v dnešní době docela dost tolerují, jenom takoví ti zarytí homofobové ne
11. 03. 2014 v 16:26Off-line dmk  (26/180/79)
No když už přijdeme přímo k trans(nikoliv přímo transexuálům, ale prostě transkám) tak to mi přijde už krajně (nevím přesný pojem) a zde mám největšíá pojem to tolerovat.
Přijde mi to jako naprosét popření homosuxuality. ta podle mě spočívá v tom , že se mi (psychicky i fyzicky) líbí muži a ta "záliba" v převlékání za ženy mi přijde dost nesmyslná.
"Vždy´t to, že jsi muž je dar, proč se převlékáš za ženu " (takhle to zní děsně šovinisticky :D )
11. 03. 2014 v 16:27Off-line Anonym
Dmk: Jo, transky mi přijdou zvláštní taky, ale ať si dělá kdo chce co chce, taky jim hned nemusím nadávat..
11. 03. 2014 v 16:40Off-line dmk  (26/180/79)
Wonder, citace: " dmk: Tak počkat, podobat - to je snad na jejich vlastní vůli, jestli tak budou vypada taky."
Předpokládám, že reakce na "No, část děsí, že by se jim(vykrouceným) mohli podobat "
Ano, jenže tam jde o strach z toho, že by jim to mohlo líbit se takhle vzhledt(nejde jen o vzhled).
Nedává ti ta věta smysl? Mě taky ne, ale tak to funguje.
To wonder citace " Jo, transky mi přijdou zvláštní taky, ale ať si dělá kdo chce co chce, taky jim hned nemusím nadávat.. " já jim přímo nenadávám, snažím se to tolerovat, ale tohle už mi dělá problémy a ješě potrvá než budu tolerovat i tuhle odlišnost
11. 03. 2014 v 16:54Off-line fogacer  (55/172/61)
Jen pro přesnost udávám že transsexuál a transvestita jsou sice podobné ale nikoli totožné pojmy. ti první se cítí být v jiném těle než jak to cítí a ti druzí jaou často i heterosexuální! jo zní to divně ale pár jsem jich poznal a pokud pominu onu extravaganci tak to jsou fajn lidé. Jinak ke kolonce homosexuální se nedají tedy přiřadit jednoznačně. To jen k jedné části tolerance. Pokud tu chceme mluvit o toleranci tak bychom jí měli chápat jako větší obzor. nakonec také chceme být tolerováni. Jinak PraguePride se mi líbí, ale souhlasím, že někteří tam mi připadali dost ujetí, ale to je součást Pride všude ve světě.
11. 03. 2014 v 17:08Off-line dmk  (26/180/79)
To fogacer: rozdíl mezi transexuálem a trevestitou jsem zmínil
transexuál je duší žena v těle muže(nebo naopak) a proto nemám problémy s tolerancí tohohle(představ že bych měl žív v ženškém těle mi přijde děsivá :D , takže v tomto případě změnu pohlaví chápu)
Kdežto travestiti se převlíkají za ženy jen kvůli své výstřednosti a je otázka na kolik je to pro ně přirozené(cítí potřebu) a nakolik to dělají jen proto aby se jim dostalo pozornosti.....

K přiřazování k orientaci: bere se to dle duševního pohlaví
Takže pokud se muž (který se duševně cítí být ženou) zamiluje do ženy, tak ve skut. enní hetorosexuál, ale homosexuál(lesba). Naopka pokud muž cítící se být ženou cítí náklonost k mužům, je považován za heterosexuál.....
11. 03. 2014 v 17:44Off-line THX1188  (40/183/90)
Hoj,
jako člověk již dospělý, se vyjádřím také.
Mnohdy ani nejde o nenávistné komenty, nenávistnými je dělají ostatní.
Upřímně mě jsou tyto "slečinky" totálně jedno, vůbec se zde nejedná o toleranci či netoleranci, ale jednoduchou věc.

Jako chlapovi se mi líbí chlapi.

Tzn, že mám rád muže za jeho mužnost a mužný vzhled. Člověk, kterej se dokáže od hlavy k patě obléci do barev duhy, včetně make-upu a nabarvených vlasů a podpatků ve mě budí smích. Zde jde především o mladší lidi, ono si toho člověk všimne v naší komunitě, když se v ní pohybuje, po určitém věku/ nelze určit, je to individuální/ už to nedělá a zůstane "to" skutečně jen mizivé menšině. Začnete s oblékat a chovat jako zralý jedinec a s tím je spojené, že vaše homosexualita se stane vaší nedílnou součástí, co vnímáte jako něco zcela přirozeného, jako kus sebe a přestanete mít tu falešnou a zbytečnou potřebu to křičet do světa, protože o tohle tak trochu jde. Na střední umělecké, jsme byli květinové děti, otrhané, batikované šátky...atd...dnes bych to ne sebe nenavlékl, nemám důvod, ale tehdy jsem se chtěl ,i na úkor nepříjemných poznámek, od lidí odlišovat. Dnes tu potřeba nemá, mám jiné hodnoty a starosti.
V tomto ohledu je děsivé, že nás společnost vnímá především přes tyto lidi, a když my sami z komunity máme problém rozpoznat zda jde o holku či kluka, tak to dle mě není až tak cool. Naopak. Ale netoleratnost, proč? Ovšem pak se nedivím většinové společnosti za odsuzování. Pohybujeme s partnerem v naší komunitě velmi mnoho, vlastně v ní trávím 80% času , dnes už i v práci. Na nikom byste to ani nepoznali a nikdo to do světa nekříčí? Proč? Protože jsme dospělí?
Jak někde psal jeden z komentátorů : chlap má vypadat jako chlap a kluk jako kluk.
Až se naučíme řešit to podstatné, nebudeme muset řešit koniny, kdo je jako slečna, kdo růžovej a kdo "normální".
11. 03. 2014 v 18:17Off-line Zdendyss  (26/-/-)
Mě ty "zženštilý slečinky" neserou.. Spíš mě sere to, že když se pak řekne gay, tak si heteráci představěj je :) a odsuzujou za ně všechny :)
11. 03. 2014 v 18:26Off-line LostHere  (36/180/65)
Ja som napríklad zažil ľudí, dokonca aj z LGBT komunity, čo majú problémy s mojou bisexualitou aj bisexualitou iných ľudí/bisexualitou vo všeobecnosti. A neboli to len ľudia, čo si nedokážu dať ani foto.
11. 03. 2014 v 21:14Off-line Anonym
THX1188: S tím tak musím souhlasit. Ale když je vám to teda tak jedno, proč pořád vídávám komentáře typu "no to je zase slečinka"? A je pravda, že lidé tak okolo 25-30 roku už to nedělají, ovšem nevím, jestli je to tím, že opravdu nechtějí a dospěli, jak ty říkáš, nebo je to třeba trochu i tím, že už se to na ně nehodí, proto nemůžou, i když by chtěli...

Každopádně by mě zajímalo, jestli lidi v mladším věku, co jsou dnes výstřední, s tím někdy přestanou... Někteří určitě, ale myslím, že hodně jich takových zůstane už pořád...
11. 03. 2014 v 21:17Off-line dmk  (26/180/79)
No mě myšlenka, že by někdo zůstal takhle výstřední i v pozdním věku přijde tragikomická.
11. 03. 2014 v 21:26Off-line THX1188  (40/183/90)
Anonym (Wonder): Ty komentáře jen simulují můj/náš/ smutek nad tím, že muž už není mužem. Jak jsem už někde uvedl, mazání rozdílů mezi pohlavími je něco s čím nesouhlasím. Mě tahle výstřednost nevadí, vadí mi feminizace mužů!
11. 03. 2014 v 21:34Off-line THX1188  (40/183/90)
Ps: je spousta kluků kolem 15 - 20 co mě neustále udivují svojí skromností, vzdělaností a upřímností...znám jich jen tady několik a vlastně k nim mám obdiv...takže tak.
11. 03. 2014 v 22:49Off-line Anonym
Dmk: samozřejmě nemyslím nějaké padesátníky, ale tak těch 30 ještě?

THX: Když to chceš označovat feminizace... mi přijde starání se o vzhled, vylepšování vzhledu a zkoušení nových věcí naprosto v pořádku.. a co ti na tom přesně vadí? Když nechceš "feminního" chlapa, tak si takového nehledej, ne?
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
11. 03. 2014 v 22:51Off-line THX1188  (40/183/90)
Anonym (Wonder) : princip...já mám chlapa :D a on mě :D
11. 03. 2014 v 22:56Off-line dmk  (26/180/79)
To anonym:
Myslím, že i v třiceti už to je podivné.......(v podstatě v jakémkoliv věku, jen u "mladých"(no třicet je ejště pořád mladý) už je na to člověk zvyklí....)
12. 03. 2014 v 02:13Off-line fogacer  (55/172/61)
Betonica: moc hezký popis jež je vlastně o tom "škatulkování" jenž často přisuzujeme majo***ě a přitom se sami často "škatulkujeme" ač to nepřiznáme. Velmi zajímavý pohled na toleranci. Je zajímavé, že začínáš slovem tolerance a nakonec mi to spíše připadá jako právo člověka na svobodné rozhodování a konání pokud tím nebere svobodu jiným.
12. 03. 2014 v 09:44Off-line lukaas  (34/165/59)
To je problém celé společnosti a nelze ji dělit podle sexuální či jiné orientace. Každý jsme jiný a máme jiný charakter a mravní zásady. Nutno ještě dodat, že nemáme ani dobrou demokracii, která staví na toleranci, právu a úctě k jiným. Neboť demokracie je neustálou reformou, neustálou revolucí ale revolucí hlav a srdcí.Zde je nutné zapracovat napříč společností. To čemu nerozumíme považujem za složité, ve skutečnosti jsme ještě nenašli ten správný způsob jak o tom přemýšlet. Asi tak nějak, každý musí začít u sebe. Pravda je že my gayové by jsme tolerantní býti měli, když ji samy vyžadujeme ale to je jen můj názor.
12. 03. 2014 v 13:54Off-line Vlado2  (61/180/80)
Obávám se, že někteří zde směšují dvě věci:
1. Toleranci k jiné sexuální orientaci - s tou se setkáváme jen u blbů, kterých naštěstí není tolik.
2. Ochotu trpět, v prostředí ve kterém jsme nuceni se pohybovat, výstřední exhibicionisty jakéhokoli druhu.
A-Marcel píše, že "každý má právo se obléct jak chce". To ano. Ale měl by mít v sobě tolik vkusu, aby si uvědomil, zda je to v dané chvíli, na daném místě a v dané společnosti vhodné. Pokud ne, pak se jednoznačně jedná o exhibici (či provokaci) a nedodržení "pravidel hry". V té chvíli dotyčný má už jej jediné "právo": nést důsledky svého nevhodného jednání. Ostatně zkuste přijít na Spartu ve slávistickém dresu!
Sexuální orientace na lidech vidět není a sama o sobě většinu společnosti nijak nepopuzuje. Ale dvojice chlapů s barevnými hlavami, ověšená kůží a železem, sympatie (obecně) nevzbuzuje, ale velice negativně ovlivní myšlení přítomných lidí, kteří si do "škatulky" s jejich vizáží automaticky zařadí všechny homosexuály. A my se strašně divíme, že se parlamentem nedá protlačit zákon o adopci a že Putin nechce, aby se něco podobného propagovalo mezi mládeží, že ...
Všichni víme, co se i na tomhle webu občas pohybuje za exoty. My je většinou bereme s humorem, ale heterosexuální společnost nás, bohužel, hází s nimi do jednoho pytle.
Takže v našem případě nehovořme pouze o netoleranci ostatních, ale také o nesoudnosti některých z nás.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
12. 03. 2014 v 16:43Off-line onlip  (61/180/84)
Považuju se za hodně tolerantního, ale je fakt, že třeba Gay pride day ignoruju, jestliže ji zaneřádí lidé ve slipech s peřím na hlavě, takhle se skutečně tolerance dosáhnout nedá. Něco jiného je, když tam vystoupí M. Putna s provokativním transparentem - přesně vím, na koho míří, kromě Klause, Zemana a Bátory snad nikoho neurazí.
Jinak nevypadat výstředně i ve vyšším věku, to je těžké. Ono stačí nikdy nevyjít neoholený, používat kolínskou, pořád být ostříhaný na délku, která vám připadá přiměřená, za chvíli se začnou zejm. ženy ptát, jestli se i vyholujete a kde všude. Nereaguju na to, s vděkem přijímám, že mě i o dost mladší kluci (hetero, homo) dokáží snést na veřejnosti ve své blízkosti, i když můžu být na první pohled jasný (nemám ověřeno, ptal jsem se jich, ale nevím, jestli by mi řekli vzhledem k věkovému odstupu, že jsem něco přehnal). Myslím, že tu z dob socíku stále ještě funguje, že chlap má smrdět a píchat (nevím, jestli se to tehdy myslelo jako dvojsmysl, každopádně obojí bylo akceptováno).
Mladé extravagantní kluky snáším dobře, ať už jsou homo či hetero, chápu, že se potřebují vyřádit, dělají to oba typy. Modré nakrátko ostříhané hlavy se mi i líbí. Já jsem na střední taky hodně provokoval, jen jiným způsobem.
28. 09. 2020 v 21:47Off-line MxP  (22/185/80)
Přicházím z budoucnosti... Nic se nezměnilo, tak to nema smysl řešit
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload