Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

EU, muslimové, imigranti, jaderná energie a nezávislá média

06. 06. 2014 v 01:25Off-line Quique  (33/-/-)
Čus, poslední dobou jsou tady témata všeho možného, tak možna i já najdu někoho s podobnými otázkami a myšlenkami. Předem říkám, že půjde o politiku, společnost a možná i trochu filozofie. Nejlepší bude, když rovnou uvedu pár bodu z mého "trápení, za reakce budu rád. Pro přehlednost začínejte vždy číslem "otázký".
1. EU - jsem federalista, pro €, souhlasím s potřebou hlubší integrace. Jak to máte vy? Je něco, co vás na současně podobě EU štve? Úplně nesouhlasím s aktuální podobou zemědělských dotací, produkčních kvót v tomto odvětví (např. ony provařené cukrovary) apod. Prosím, neuvádějte zkreslená - populistická fakta o "křivých banánech a malých okurkách". Uvítal bych jednotnou evropskou armádu, stopku pro rozšířování Unie (vyjma Černé Hory), avšak partnerství s Tureckem a "zApadní Ukrajinou". A nejvíc by byla potřebná skutečně jednotná zahraniční politika.
2. Vytáčí mě připosranost evropské (pseudo)humanistické společnosti ve věci muslimů - VB, Francie, Turci v SRN. Za chvíli abychom se báli postavit na náměstí vánoční stromek, mohlo by to třeba někoho urazit. Bylo by fajn, kdyby se křesťanské církve více zapojovaly do společenského života - společnost je nemocná a potřebuje pomoc. Ano, máme sekulární státy, nicméně stojíme na křesťanských základech.
3. Co příliv nelegálních imigrantů do Španělska (Ceuta & Melilla z "Maroka"), Itálie (Sicílie) apod? Nedávno 40000(!) lidí bez vzdělání, zdrojů, zázemí, budoucnosti... A hlavně neznalosti, neboť ani v Evropě nepadají pečení holuby do huby sami.
4. Jste pro jadernou energii? Pokud ne, čím byste ji nahradili?
5. Co nezávislá média? Že by nový oxymorón?

Možná se to zdá dlouhé, ale hodně jsem se krotil. :D Tak díky za váš čas.
06. 06. 2014 v 09:41Off-line Sonicboom  (61/173/-)
Ahoj, polozil jsi zajimave otazky..
1) Federace je zajimava myslenka, ale velice zlozite by se uskutecnovala..zkloubit vsechny zahranicni zajmy atd..Myslim, ze EU je momentalne v maximu a neni kam dal se rozsirovat...Nedokazi si predstavit priliv pracovnich sil z Turecka, Ukrajiny..
Armada EU je pekna na papire, ale nefunguje ani NATO, tak jak by mohla EU armada..Zatim utopie..
2) Na islam nenahlizim prvotne jako na nabozenstvi, ale jako na zpatecnickou, svobodu jedince omezujici a agresivni ideologii.. Urcite by islam zakazal v cele EU, dokud to jde..Co se tyce imigrantu jsem pro tvrdy pristup, jasne podminky pro vpusteni, nelegalni pokusy se snazit vracet zpet a v pripade neuposlechnuti varovna strelba a pak ostra..
4) Jsem pro energii z jadra, bez nej tezko prekleneme dobu nez budem schopni ucinne a spolehlive pouzivat obnovitelne zdroje...
5) Myslim, ze nezavisla media nebo lepe, ze clovek na internetu najde objektivni informace, v televizi, radiu, novinach malokdy..
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
06. 06. 2014 v 11:35Off-line Mychajlo90  (34/185/70)
"Urcite by islam zakazal v cele EU, dokud to jde"

A když už v tom zakazování budeme, pak třeba můžeme pokračovat s homosexualitou, nic přece neničí tradiční společenské vazby a tradiční rodinu více :)

Co třeba pro příště zkusit jedno téma?

Ad tolik diskutovaná imigrace. Uvědomte si, že ti "imigranti" nejsou žádná nelidská masa. Jsou to lidé jako my a logicky chtějí žít normálně jako my. A pokud jim to jejich země neumožňuje, tak naprosto přirozeně jdou jinam. Zkuste se vžít do jejich situace. Kdybych se narodil v subsaharské Africe, tak taky co nejrychleji mizím do Evropy. Když budou jejich domovské země normálně fungovat a budou na ekonomicky snesitelné úrovni, tak aby se v nich dalo žít, tak nikdo do Evropy utíkat nebude (respektive rozhodně ne v takovém množství). Podívejte se na Turecko - díky tomu, že je dnes na relativně normální úrovni se do něj spousta Turků z Německa vrací a počet Turků v Německu se už snad dobrých deset let každý rok snižuje. Takže tolik k tématu. Zrovna v téhle komunitě by člověk čekal trochu více empatie.

Jinak migrace tady byla vždycky, tomu samozřejmě nemůžeme zabránit. Jak se vůbec slované dostali na naše území - samozřejmě migrací z jiného místa. Ostatně já taky nutně nepotřebuju zůstat v ČR. Co s tím uděláte? Zastřelíte mě za to?
06. 06. 2014 v 12:04Off-line Sonicboom  (61/173/-)
Mychajlo90: Cekal jsem, ze se ozves a dokonce jsem odhadl v jakem duchu bude tvuj prispevek napsan.. No, odepisi az budu na pc..
06. 06. 2014 v 12:31Off-line Quique  (33/-/-)
Kluci, děkuji za reakce, určitě stojí za zamyšlení a přinášejí i jiný úhel pohledu.
Sonicboom - v bodě 2 naprosto souhlasím co se týče imigrantů. Ohledně islámu to nevidím tak černě, nicméně ano - měli bychom dát najevo, kdo je tady hostitel a kdo pouhým hostem.
V bodě 1 - jednotnou armádu si umím představit například tak, že každý členský stát by měl na starost jednu konkrétní agendu, která by reflektovala přirozené možnosti daného státu. Snad by to vedlo i k efektivnímu využití armádních rozpočtů, např. k čemu je nám "našich" 14 Gripenů... Prestiž? Ochrana? A jsme schopni dostát všem závazkům vůči aliančním partnerům? Haha...
5 - ano, ale občas je těžké rozeznat různé konspiráční články apod., navíc mi šlo i o distribuci a vliv na masy.

Mychaljo90 - hezky jsi to napsal, o tom žádná. Já nejsme primárně nesnášenlivý, ani jsem tak svůj příspěvek nemyslel. Můžeme přemýšlet nad nějakou smysluplnou pomocí daným regionům? Nerozdávat pytlíčky s rýži, ale třeba je naučit farmářit? Jenže to jde těžko, když tamním politickým elitám jde o co možná největší "odklony" veřejných financí, případně se do toho pletou ještě i jiné sociopolitické aspekty. Taky by bylo dobré těm lidem ukázat, že ani zde to není žádný med. Evropská sociální síť není všemocná.
06. 06. 2014 v 12:32Off-line Quique  (33/-/-)
Mrzí mě, že teď nemám mnoho času a musel jsem psát velmi zjednodušeně - zkusím se připojit později. :)
06. 06. 2014 v 14:16Off-line ent  (50/183/100)
Takže budu zde v menšině , ale proč ne :-)
1: EU je zlo. Takže rozhodně vystoupit a utect z tohodle pochybného spolku co nejdříve. Volný obchod a svobodné cestování jde i bez členství v EU a přitom si můžeme zachovat suverenitu.Euro nikdy,dorazí nás totálně ke dnu jako Řecko,... .Téměř vše co nám EU nařizuje jen víc a víc ničí naši zemi a naše svobody.A neuvěřitelně stupidní pseudohumanistické multi-kulti ani nebudu komentovat páč bych se jen rozčílil.Naše země je díky špatným zákonům přizpůsobovaným bruselu rozprodaná a vyrabovaná.Většina zisků je vyváděna nadnárodními korporacemi a sem je dovážen odpad.
2: islám je agresivní netolerantní ideologie. Tvrdě proti němu bojovat a vystupovat. Jedno provinění a deportovat pryč celé rodiny.Zákaz staveb mešit, zákaz propagace a tvrdé restrikce. Hlupáci z neziskových organizací podporující islám jsou přímo zodpovědní za pád evropské civilizace. Osobně bych je soudil za vlastizradu. Jako naprosto absurdní mě příjdou hysterické projevy homosexuálů obhajující muslimi a islám. Přitom homosexuálové budou jedna z prvních skupin , kterou většinová muslimská společnost odstraní( pro méně chápavé vyhubí, pozabíjí).Můžou tu muslimové žít , ale musí se přizpůsobit naši kultuře a společnosti a nesmí propagovat islám.
3: nelegální emigranty okamžitě deportovat zpět. Bránit hranice i za cenu ztrát mezi emigranty (téměř všichni jsou ekonomičtí migranti a ne lidé pronásledováni pro víru a svědomí).Vysoké a tvrdé tresty pro převaděče a organizátory (doživotí, ztráta majetku,povinná práce ve vězení).Okamžitě zrušit luxusní centra a peněžité dávky. Ono samo to zrušení by ten příliv zastavilo (např. většina dávek v anglii,švédsku, německu přes tyto žadatele mizí do Turecka a afriky). Občanství dát až po dlouhém procesu při , kterém by se prokázalo, že dotyčný jedinec je přínosem pro naši společnost a je ochoten žít podle našich pravidel. Naopak bych zvýšil pomoc pronásledovaným křestanům. Ti by narozdil od muslimů naši společnost posílili a maji evropské hodnoty ( třeba těm ze Syrii).
4: nevadí mi. Rozhodně lepší než hektary polí proměněných na solární elektrárny jenž vysávají naší zemi.
5.věřím v nezávislá média. Rozhodně to nejsou,ale media jako Čt,NOVA,PRIMA,IDnes,vše co spadá do impéria Babiše, Blesk a podobný odpad.Pokud chce člověk mít aspon průměrný vhled musí procházet více zdrojů a třídit, přemýšlet, zkoumat.

A můj osobní pohled na budoucnost. EU bude čim dál horší diktatura, evropa bude mit hospodářský kolaps,počítám tak 30-50let bude minimálně polovina zemí v evropě většinově muslimských,a Babrák Ohava jakožto největší válečný zločinec přinutí evropu a zatáhne ji do války s Ruskem a Čínou. To bude pravděpodobně poslední světový konflikt. Pak bude země dlouho odpočívat v klidu a míru pod jaderným spadem.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
06. 06. 2014 v 16:08Off-line Dominic  (27/-/-)
Ja by som hlavne zakázal tu žiť cigošom.
06. 06. 2014 v 16:10Off-line Sonicboom  (61/173/-)
Mychajlo90:
""Urcite by islam zakazal v cele EU, dokud to jde"

A když už v tom zakazování budeme, pak třeba můžeme pokračovat s homosexualitou, nic přece neničí tradiční společenské vazby a tradiční rodinu více :)"

Nech si tuhle demagogii..Já jsem nic nepsal o tradičních vazbách a už vůbec nic o rodině.. Krom toho, když jsi přihlouple smíchal islám a homosexualitu, tak ti je asi jedno, že tam kde je islám, je legislativa silně zaměřené proti homosexualitě..

" Kdybych se narodil v subsaharské Africe, tak taky co nejrychleji mizím do Evropy. Když budou jejich domovské země normálně fungovat a budou na ekonomicky snesitelné úrovni, tak aby se v nich dalo žít, tak nikdo do Evropy utíkat nebude (respektive rozhodně ne v takovém množství)."

Já bych také prchal, jak bych mohl, ale rozhodně bych respektoval nařízení o imigraci, které dané státy mají...Ty jejich země nemají, co nabídnout a tak jsou chudé (rozkradené, prodané), ale to není problém Evropy a už vůbec není náš problém, že chtějí sem..Chceš sem, co můžeš nabídnout, děláš bordel? Frčíš zpátky..dokud tohle nebude fungovat, tak tu bude problém s imigrantama a bude ještě větší..
Trošku mi přijde, že se tu snažíš vyvolat dojem, že Evropa něco dluží těm lidem venku a že musime pomáhat z mnou neznámých důvodů..
06. 06. 2014 v 16:15Off-line TommyTheBlueFox  (39/-/-)
Vykopnout imigranty, zakázat muslismus, s € jít někam *** a v jaderné energii je budoucnost.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
06. 06. 2014 v 21:12Off-line Mychajlo90  (34/185/70)
Sonicboom:

Ano Evropa těm lidem něco určitě dluží. Jedním z klíčových důvodů toho, proč je Afrika dnes v takovém stavu je kolonialismus, který naprosto zlikvidoval místní hospodářství (ze samostatného ho učinil závislým na mateřské zemi), naprosto rozbil veškeré místní vazby a vytvořil naprosto nesmyslné státní hranice, které existují dodnes. Samozřejmě, že ne všechno bylo špatně, ale zásahy do přirozeného vývoje těch území byly brutální. Nemluvě o takových věcech typu francouzská válka v Alžíru. A zbraně jim tam taky někdo dodává a rozhodně to není ve 100% Rusko. Mimochodem právě Afrika se dnes hodně dynamicky mění, takže se třeba i dočkáme toho, že se tam bude dát relativně normáně žít a tím se vyřeší náš "problém" (viz http://www.economist.com/…pment-africa).

K úvodu příspěvku. Není to demagogie. Pokud chceme, aby nás majo***a brala jako lidi a zbavila se hloupých předsudků a stereotypů, tak bychom je neměli používat ani my. Muslimové/černoši/Arabové/Židi/Romové/Poláci/Ukrajinci/věřící/homosexuálové etc. jsou stejní jednotliví lidé jako kdokoliv jiný a ne žádná odlidštěná masa s nějakým kolektivním charakterem.

Btw. žil jsem tři měsíce v Londýně a bez těch nenáviděných imigrantů by to město ihned zkolabovalo. Nepamatuju si, že bych viděl rodilého B***a pracovat v obchodě, řídit autobus atp. Totéž platí třeba pro řemeslníky z Polska, Slovenska nebo jiných zemí bývalé východní Evropy. Bydlel jsem v části města, kde je imigrantů zrovna docela dost a žádných zásadních problémů jsem si nevšimnul. Rozhodně jsem se tam nikdy necítil nebezpečně.

A pokud někdo poruší zákon, tak ho samozřejmě normálně odsoudit podle platné legislativy. Ale určitě ne jinak, než jak by byl odsouzen kdokoliv jiný a netvářit se, jako že je to pouze masová činnost "imigrantů" a majo***ní společnost je svatá. Nechápu proč musí být při běžném zločinu (tzn. bez rasového podtextu) zdůrazňována národnost zločince (pak totiž dochází k takovýmto situacím - a tohle není v ČR poprvé: http://jihlava.idnes.cz/…-zpravy.aspx?…). Úplně stejně nelogické by bylo psát v takovém případě o sex. orientaci. To prostě nejsou charakteristiky, které determinují charakter a chování člověka.


Mimochodem chtěl bych se zeptat místních odpůrců EU na tři věci.

1) Víte jak EU vůbec funguje a o čem skutečně rozhoduje? Obecné floskule jsou hezké, ale možná by to chtělo i trochu skutečných argumentů. A těmi rozhodně nejsou "euronesmysly" pana Macha.

2) Jak si představujete existenci ČR mimo EU, když jsme uprostřed Shengenu a sousedíme pouze s dalšími členy? Švýcarsko opravdu nejsme (a i to je naprosto závislé na členských státech EU)

3) Jak je možné, že takové Polsko (ale i Slovensko nebo Estonsko) z členství v EU profituje mnohem více než ČR a je schopné si toho prosadit mnohem více?
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
06. 06. 2014 v 21:41Off-line Matthewko  (28/182/85)
Ja by som vydal doktrínu , ktorá by zakazovala šírenie islamu , fašizmu a komunizmu a všemocne by chránila jedinú možnu demokraciu a cirkev by som do toho neplietol :)
06. 06. 2014 v 21:49Off-line Dominic  (27/-/-)
Ja by som predovšetkým zakázal množenie cigošom a vysťahoval ich z územia eu.
06. 06. 2014 v 23:19Off-line Sonicboom  (61/173/-)
Mychajlo90: Kdo nechce pochopit, nepochopí..
07. 06. 2014 v 00:12Off-line Mychajlo90  (34/185/70)
Sonicboom: Kdo chce psa bít, hůl si najde :)
07. 06. 2014 v 08:31Off-line poklad  (29/177/69)
K tomu vánočnímu stromku: už se stalo - letos v Bruselu strom nebyl, aby se neurazili muslimští občané -_-
07. 06. 2014 v 15:14Off-line Betonica  (39/191/93)
Na muj vkus radikalni pojeti.

Jsi pro STOPku rozsirovani EU, nac tedy zadas vyjimky? STOPka je STOPka, ne?

Jednotna mena... Euro je prima, kdyz clovek cestuje, nemusi resit smenu penez kurz meny a podobne. Na druhou stranu koruna nas chrani pred vykyvy eurozony, cimz do znacne miry ziskavame vyhodu na trhu, neb z ceske koruny se zvolna stava rezervni mena mnoha cizich statu.

Dotace do cehokoli jsou ve sve podstate spatne. Je to jako rict, ze stroj je neopravitelne poskozeny a soucasne rict, ze namisto koupeni noveho stroje zainvestujeme opravu neopravitelne vady. Zemedelstvi se prirozenym vyvojem dostava v Evrope na okraj ekonomickych zajmu. Osobne bych zastavil dotace a radeji zainvestoval rozvoj zemedelstvi tam, kde je pro neho lepsi potencial. Soucasnou zemedelskou vyrobu a vse s ni souvisejici bych transformoval do sluzeb s vyssi pridanou hodnotou a dalsi rentabilnich oboru, do kterych se dotace lit nemusi.

Imigrace, nabozenstvi... Nedeji se nic, co by nas svet uz nezazil. Vzpomen si na rekatolizaci v Evrope, to nebylo nic jinyho nez to, co se deje ted v duchu Islamu. Tehdy krestane nasilne a krvave vnutili svoji viru vsem a kdo odmitl, byl upalen, popraven... Lidi cestovali, utikali pred hladem, bidou, morem tehdy stejne jako dneska. Nevidim v tom moc rozdil, snad az na to, ze dnes se o tom mnohem vic mluvi.

Nezavisla media... Ano, je to oxymoron. Kazde medium je nekym financovane. A ten nekdo financuje svoje medium za ucelem zisku. Je proto predem dano, o cem a jak bude dane medium informovat. Opet v tom nevidim nic spatneho, kazdy si muze precist zdroju vic a udelat si zaver na zaklade srovnani. A i v tomto pripade se nedeje nic noveho. Uz davno platilo, koho chleba jis, toho pisen zpivej. Informace se zkreslovaly za Rakouska-Uherska, za nacistu, komunistu a dela se to i v demokracii.

Pripad Krymu je bohuzel smutnym dukazem zavislosti Evropy na USA a Rusku, potazmo USA na Rusku. Ekonomicka spojitost je proste mocnejsi nez nejmocnejsi zdravy rozum. Takze se radeji v tichosti vzdame maleho poloostrova v zajmu vetsiny... Nemam, co k tomu vic dodat.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
09. 06. 2014 v 22:35Off-line Mychajlo90  (34/185/70)
"Na druhou stranu koruna nas chrani pred vykyvy eurozony, cimz do znacne miry ziskavame vyhodu na trhu, neb z ceske koruny se zvolna stava rezervni mena mnoha cizich statu."

To je pochopitelně nesmysl. Pokud půjde do háje Euro, tak stáhne i korunu. ČR je naprosto závislá na obchodu s eurozónou. Koruna jako rezervní měna zní jako dobrý vtip. Tou je naopak čím dál více právě Euro. A že nás koruna nechrání před výkyvy kurzu jsme krásně viděli loni na podzim. A výhoda na trhu to není, ba právě naopak. 80% veškerého českého exportu míří do eurozónu a tím, že máme korunu ztrácíme obrovské množství na převodu měny a firmy navíc musí platit pojištění proti výkyvům kurzů. Stejně tak to platí i pro jednotlivce. Teď jsem akorát potřeboval něco koupit od přítele v Polsku a posílal jsem mu cca 10 tisíc korun na účet. Jenom na převodu koruna - euro - zlotý jsem ztratil cca 20 Euro.

"Kazde medium je nekym financovane. A ten nekdo financuje svoje medium za ucelem zisku. Je proto predem dano, o cem a jak bude dane medium informovat."

Částečně určitě ano, ale určitě bych za tím neviděl nějaké spiknutí. Sám jsem v poslední době publikoval pár článků v médiích (mj. idnes.cz nebo ihned.cz) za které jsem pochopitelně dostal zaplaceno. A mohu vás ujistit, že mi nikdo nediktoval co přesně mám napsat a mimo drobností, které nijak neměnily vyznění do mých textů nijak nezasahovali. Takže zbytečně nedémonizovat :)
04. 07. 2014 v 19:26Off-line Sonicboom  (61/173/-)
www.telegraph.co.uk/…c-State.html

Jiste se jedna o rasisticky a islamofobni clanek, ktery se zamerne zameruje na nekolik malo zlych muslimu..Dalsi clanky o tom, ze z Evropy a Ameriky cestuji muslimove, kteri se hrde priznavaji k bojum za islam proti Zapadu.. Jak dlouho tu budou lide obhajovat islam? Zaklinat se tim, ze je to jen hrstka teroristu a ostatni tokovy nejsou?
Neni nic horsiho nez tolerance k netoleranci..A podobna politika tu byla a kam vedla..k nejhorsi valce v dejinach..
04. 07. 2014 v 20:27Off-line Matthewko  (28/182/85)
Zatial najhoršia vojna v dejinách by som podotkol ak by totiž teraz , alebo o pár rokov bola vojna bola by 100 krát horšia , lebo by sa isto použili jadrové a chcemické zbrane a to by zabilo celé národy nie len vojakov na frontoch i ked aj to je strašné že tam musia zomierať , osobne si myslým že islam v eu treba zakázať nepustiť ich sem proste čo je na tom ťažké :)
05. 07. 2014 v 00:33Off-line Mychajlo90  (34/185/70)
Ano. Zakázat, zrušit, vystěhovat, postřílet, zplynovat, to je řešení všech problémů! Proč jsme to ještě nezavedli, když máme skvělou praxi z let 1933-1945? Btw. jak to uděláte třeba s Bosňáky, Tatary, Pomaky a jinými muslimskými etniky, která žijí v Evropě stovky let? A zboříme historické památkově chráněné mešity v Bohonikach, Kruszynianech nebo Kovně případně hřbitov ve Varšavě? To jen pro dokreslení absurdity podobných generalizujících soudů.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
05. 07. 2014 v 12:23Off-line Sonicboom  (61/173/-)
Mychajlo90: Ty jsi trosku popleta. My preci nejsme muslimove, kteri zakazuji a trestaji homosexualitu, zakazuji zenam ridit, nici sochy, stezuji si na prasatka v knihach a kteri vrazdi ve jmenu te ideologie a omezuji svobodu vsude, kde muzou..Oni maji praxi jiz od 7. stoleti az po soucastnost, tak tech par let, co jsi zminil, nevim proc, vyhlizi docela trapne..
Jen mi prozrad, co si myslis o ISIL..Asi o islam vubec nejde, ze..
05. 07. 2014 v 15:46Off-line Mychajlo90  (34/185/70)
Ano těšil jsem se na další příspěvek, kterým se budu moct pobavit.

ISIL reprezentuje všech 1,5 miliardy muslimů na světě? Že jsem o tom nevěděl. To je asi jako kdybychom tyhle (http://en.wikipedia.org/…istance_Army) považovali za zástupce všech katolíků :)

A propos co říkáte na tohle? Je tohle v pořádku? (pokud tedy někdo tady umí polsky, o čemž dost pochybuji..)

http://www.tvn24.pl/…,444555.html (ti Tataři dostali tu vesnici od krále Jana III. Sobieského za to, že spolu s ním bojovali proti Turkům u Vídně - jaký paradox! - a žijí tam tedy od 17. století. Mešita je z 19. století. Upozorňuji, že se jedná o vesnici o 160 obyvatelech na pomezí Polska a Běloruska. Uvědomte si, že když mluvíte všeobecně o "muslimech", tak mluvíte mimo jiné i o těhle lidech)

Btw. v jádru mi jde o to, že se chováte stejně jako různí bojovníci proti homosexuálům. Dosaďte si místo "muslim" slovo "homosexuál".. "argumentace" na zcela stejné úrovni.
05. 07. 2014 v 18:07Off-line Sonicboom  (61/173/-)
Mychajlo90: Chapu, ze jses proti tomu, aby se lide hazeli do jednoho pytle, to se me take nelibi, ale prijde mi, ze nechapes, ze tu nejde o to, ze mam panickou hruzu, ze potkam muslima, pristehovalce..ale o to, ze jsem necetl, ze by se muslimove, nejak vice angazovali prave proti extremistum, kteri se opiraji o jejich viru..Jedine, co jsem registroval byly vlazne vyjadreni, ze to neni uplne v poradku..to k ISIL..Druha vec je ta, ze tam, kde je islam vetsinove nabozenstvi, tak svoboda jedince se neda srovnat s tou nasi..to je hlavni problem..a dostavam se zpet k tomu, ze oni sami jsou netolerantni vuci ostatnim, samozrejme vyjimky existuji, ale ti na to nemaji zadny vliv..

A netusim, proc zminujes homosexualy..Nekolik zprav o napadeni gayu muslimy v Evrope se objevilo..To si muzes dohledat sam..Jiste namitnes, ze to nackove, krestane..mohli udelat taky, ale to prece neni duvod, aby sme tu slepe prehlizeli ideologii jmenem islam a tvarili se, ze to s islamem nema nic spolecneho..Tahle ustrasenost cokoli rict, aby clovek nebyl oznacen za rasistu, islamofoba, xenofoba, neni zpravna..
Psal jsi, ze si student VS, tak me zarazi tvoje naivita, ze kdyz budes tolerantni, tak ostatni k tobe tky budou..tak hodnekrat vyvracene..
05. 07. 2014 v 19:30Off-line bennett  (36/184/95)
1) Co se týče EU, její aktuální podoba se mi nelíbí. Volný trh a pohyb pracovních sil je dobrá věc, ale přebujelá byrokracie a dotace už ne - kvůli nim se nestaví a nedělá to, co je potřeba, ale to, na co jde zrovna sehnat dotace. Rozdělování je nespravedlivé a netransparentní a není to problém konkrétních jednotlivců, kteří o tom rozhodují, problémem je celý systém - dokud bude někdo rozhodovat o cizích penězích, vždy bude mít motivaci nakrást si. Řešením by bylo snížit daně a zrušit veškeré dotace - že se to hned tak nepovede, je věc druhá, ale má smysl se snažit aspoň jít tím směrem, než jít úplně na druhou stranu.
EU jako federace je pitomost - dávalo by to smysl, pokud by se úplně zrušily lokální vlády a sjednotila se legislativa napříč celou EU, což je ale tak velká změna, že to je neprůchodné. Navíc je lepší, když jsou politici, které jsme volili, v Praze, kde je na ty jejich levoty vidět lépe, než když budou tisíc kilometrů daleko. Jednotná měna (např. Euro) je velmi problematická, pokud ji používají státy na různé ekonomické úrovni a ještě k tomu s různými vládami - jeden zadlužený stát pak potápí celek, kdežto v případě, že má svou měnu, může si ji devalvovat. Mě by se líbilo, kdyby měny vůbec nebyly vázány na stát.
Mnohem lepší by bylo zachovat z EU jen volný trh a pohyb pracovních sil. Nepotřebujeme posílat 50 miliard ročně do Bruselu, abychom dostali zpět podobnou částku na pitomosti, bez kterých bychom se obešli, nepotřebujeme svými penězi ručit za dluhy eurozóny a nepotřebujeme neustále samé směrnice a regulace toho či onoho, které nám akorát zdražují to, co kupujeme v obchodě.
A mimochodem k poznámce Mychajlo90 o tom, že Polsko z EU dokáže vytáhnout víc - to by mě zajímalo, kde k této informaci přišel a jestli se to dá vůbec spočítat. Ono je od absolutní částky, kolik stát na dotacích získal, nutno odečíst členské příspěvky, což není problém, ale ještě všechny náklady na úředníky, kteří o tom rozhodují, peníze, které se zaplatily navíc oproti tomu, kdyby si to financoval někdo ze svého a našel si skutečně nejlevnějšího dodavatele, a dále třeba odečíst náklady firem, které musely upravovat svoje výrobky a procesy, aby byly konformní s evropskými směrnicemi. To je tak komplikované, že se to přesně spočítat nedá, ale i nejoptimističtější odhady říkají, že je EU velmi drahá legrace.

2) Na křesťanstké základy kašlu, katolická církev má ve své historii také obrovská zvěrstva a až posledních 200 let se chová relativně rozumně. Islám k tomu třeba taky jednou dospěje, křesťani mají holt náskok.
Navíc velká část muslimů se sem stěhuje kvůli štědrému sociálnímu systému a pokud se jich sem nastěhuje hodně, tak si svou kulturu přinášejí s sebou. Dokud ji nezačnou vnucovat nám, nemám s tím problém, ale pokud chceme demokracii (a tu většina lidí očividně chce), tak se prostě nevyhneme tomu, že budou moct prosazovat své zájmy. Nevadí mi ti, kteří sem přijdou a pracují, a ti, kteří nepracují, mi vadí úplně stejně jako naši místní nemačenkové. Jde o to mít rozumný sociální systém, aby sem šli jen ti, kteří zde chtějí pracovat. Btw možná taková kacířská představa, ale proč potřebujeme sociální systém, když katolická církev má plnou hubu dobra a pomoci bližnímu - co kdyby se třeba o invalidy a lidi v nouzi starala ona? Třeba by tím získala mnohem větší respekt.

3) To samé jako 2.

4) Jaderná energie určitě ano, je to nejlevnější a nejekologičtější způsob získávání velkého množství energie.

5) Každé médium je závislé.
05. 07. 2014 v 22:29Off-line Mychajlo90  (34/185/70)
"ale o to, ze jsem necetl, ze by se muslimove, nejak vice angazovali prave proti extremistum, kteri se opiraji o jejich viru..Jedine, co jsem registroval byly vlazne vyjadreni, ze to neni uplne v poradku"

Ale že jsi nic takového nečetl neznamená, že žádná taková vyjádření neexistují.

Dovoluji si v této souvislosti citovat odstavec z mé vlastní bakalářské práce o Krymských Tatarech (mimochodem dneska kvůli ruské anexi Krymu velmi aktuální téma - Medžlis je jejich oficiální orgán, který je politicky zastupuje):

Velmi charakteristickou součástí politiky Medžlisu jsou odsudky teroristických útoků páchaných islámskými radikály. Teroristické útoky v USA ze září 2001 Medžlis označil za „zločin proti lidskosti“ a poté vyjádřil pochopení i s americkou vojenskou operací v Iráku. Podobně Kurultaj v září 2004 odsoudil události ze severoosetinského Beslanu a naposledy v roce 2011 po teroristickém útoku na moskevském letišti Domodědovo. V této souvislosti
nepřekvapuje ani vyjádření Mustafy Džemileva na konferenci v Teheránu z prosince 2003, kdy prohlásil, že se nemůže přidat k protiamerickým výzvám, neboť právě USA významně přispěly k pádu totalitního komunistického systému, kterému podléhaly i mnohé muslimské národy.

Vše lze dohledat (v ruštině) na jejich oficiálním webu. Třebas konkrétně tady: http://qtmm.org/…25.01.11.doc

A ano s tím "Chapu, ze jses proti tomu, aby se lide hazeli do jednoho pytle" jsi naprosto trefil hřebíček na hlavičku. Tohle doslova přímo nesnáším. Stejně jako já nechci, abych byl na základě své menšinové sexuální orientace čímkoliv nálepkován, nedělám totéž u druhých. Znovu opakuji, že jsem měl příležitost být v kontaktu s mnoha muslimy z mnoha velmi odlišných prostředí (Londýn, Palestina, Uzbekistán, Krym, Bosna, Kosovo, Albánie, Čína, východní Polsko + teď se chystám do Íránu) a znovu opakuji, že každý člověk je jiný a to že jsou to muslimové jim nedává žádnou kolektivní vlastnost. I kdyby všichni nějakou měli a jeden jediný člověk ne, tak se vyhnu jakémukoliv zevšeobecnění, protože prostě bude vždy někomu křivdit. Jedná se prostě o tak rozsáhlou skupinu, že nelze zevšeobecňovat. A mimochodem za problémy, kterých je v muslimském světě možná i více, než u nás (včetně homofobie) nebudou ani tak záležitostí toho, že jsou to muslimské země, jako že jsou to v průměru chudší, méně vzdělané a méně informované společnosti.. Ostatně jak to vypadalo v tomto směru u nás před 25 lety.

A už tu diskusi ukončeme, k ničemu nevede a jenom sem zbytečně přitáhne troly, kteří nemají žádný argument a jenom křičí nesmysly :)
16. 04. 2019 v 00:42Off-line esthetique  (41/-/-)
1. jsem maximalne pro
2. zakazal bych obrizku (krome lekarsky nutne). jenze zkus treba v Nemecku neco zakazovat Zidum.... jinymi slovy, ano prijimat, ale ne nechat se kulturne prevalcovat
3. netizi me to, pokud aspon po prichodu budou zaregistrovani a integrovani. Evropa vymira. mozna kdyby gayove snadneji mohli vychovavat deti.... delali by to
4.jadro mi z principu nevadi. byl bych pro opravdu odvazne reseni problemu vyhoreleho paliva, treba jako to posilat raketama primo do Slunce, proste jednou pro vzdy se ho zbavit, ne ho donekonecna nekde skladovat
5. v nekterych zemich regulace funguje, jinde (jako treba B***anie) NE, proto tam par kriklounu a bulvarnich platku vlastnenych cizinci, kteri tam ani neplati dane, vyhrali referendum (asi jako kdyby Babis s Mladou Frontou SK zacal tlacit ve prospech konkretniho kandidata v prezidenstkych volbach na Slovensku) - aspon neco tady funguje podstatne lepe
16. 04. 2019 v 00:55Off-line esthetique  (41/-/-)
Betonica: koruna nas (vas) pred nicim nechrani. jako rezervni mena pro okolni staty?!? HA HA AH HA. to, ze CNB 3 roky drzela pevny kurz tim, ze tiskla obrovske mnozstvi CZK a vse valila na trh, aby udrzela korunu slabou byla jen skryta dan pro ty NEEFEKTIVNI A ZAPRDENE, kteri neumi exportovat. naopak exporteri si mohli uzit "dotaci" od tech, co jen dovazi a spotrebovavaji...
jinymi slovy: jsi efektivni a vyvazis do EU? tady mas bonus. nejsi efektivni, dovazis nepotrebne spotrebni sracky a rad jezdis 4xrocne na dovo do Spanelska? priplatis si!!! byl to cisty presun penez od neschopnych a neproduktivnich k tem efektivnim a schopnym. a z tohoto pohledu to plne podporuju. CNB drzi vic Eur nez ceska ekonomika vyprodukuje za nekolik desitek let. jinymi slovy: nakopnuti ekonomiky jste si vsichni zaplatili. nastesti bilanci (zadluzenost) CNB nikdo nesleduje. je totiz nezavisla. a domnivat se, ze CZK je neco jako Svycarsky Frank je opravdu, ale opravdu (vzpominka na c***ka Klause a jeho sneni o Cesku jako Svycarsku vychodni Evropy) VELMI HLOUPE A NAIVNI. Betonico, v socialnich vecech byvas "SPOT ON" jak rikame u nas, ale v ekonomice jsi vedle jak ta jedle. JSTE MONTOVNA. A Nemcum bude klesat poptavka po produktech ceskych montoven se spalovacimi motory....
16. 04. 2019 v 01:03Off-line esthetique  (41/-/-)
Bennett: mnozstvi uredniku EU a naklady na provoz jsou nizsi nez pocet uredniku a naklady na provoz magistratu v B***skem Birminghamu...anobrz DALSI PRIKLAD PRAZDNE, DONEKONECNA OPAKOVANE FLOSKULE O TOM, JAK JE EU BYROKRATICKA...dale je taky NEDEMOKRATICKA (ALE OUVEJ, BRZO BUDEME VOLIT SVE EUROPOSLANCE!!!!, tak jak je to s tou nedemokraticnosti?)...aneb vetsina k***iku EU jen donekonecna opakuje jedny a ty same PRAZDNE FRAZE....NAUCENE A PREVZATE Z BULVARNIHO TISKU A Z BARRANDOVSKEHO KANALU TOHO C***KA A HRADNIHO PRICMRNDAVACE....
takze asi tak, bennett
16. 04. 2019 v 01:13Off-line esthetique  (41/-/-)
Bennett2: fascinuje me, jak vy tady na vychode vsichni umite jen stat s natazenou rukou (nohama p***om EU okopavat kotniky) a mezi sebou se dohadovat, kdo ma tu ruku vetsi....kdo urve vic penez z dotaci. musi to byt hodne narocne na rovnovahu. stat na jedne noze, druhou okopavat kotniky EU, obe ruce hodne predpazene, zebrajici o eurodotace.... opravdu vesela predstava...
nebude to tim, ze Polaku je 50milionu a Cechu jen 10? krom toho, ze polaci se umi daleko lip prosadit a vic drzi spolu.... typicky Polak ma sice horsi anglictinu nez typicky cech, ale o cechovi si mysli: cesi jsou na praci, Polaci jsou na byznys. Cesi makat, Polaci obchodovat a sefovat (cechum)...
polak polakovi v cizine vzdy pomuze. cech na cecha v cizine (v nouzi) se vzdy vysere...ceska je jedna z nejstupidnejsich narodnich povah na svete, horsi (zaprdenejsi) uz jsou jen Rakusaci a ti vedou diky Hitlerovi, ktery byl rakusak...
mimochodem, jen diky EU se resi Capi hnizdo a podobne kauzy, jinak by to bylo krasne zametene pod koberec...
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload