Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Jak by měl vypadat průvod Pride?

07. 09. 2014 v 22:29Off-line igy  (38/173/81)
Čau, (odbočení z vlákna o Adopcích)
jak by podle Vás měl vypadat průvod (nejen Prague) Pride? I pokud se vám teď Pride nelíbí a jste proti, je nějaká varianta, se kterou byste souhlasili a zúčastnili se? Nebo vám vyhovuje současný stav?
*Nechci úplně tento dotaz mířit na otázku Pride Ano×Ne, protože ta už byla položena tisíckrát. Prostě připusťme, že Ano a zaměřme se jak. Díky ;)*
07. 09. 2014 v 22:33Off-line igy  (38/173/81)
Současného Pride se zúčastňuji každý rok, ale nejsem jím úplně spokojen. Přijde mi to zmatkové, nepřehledné. Prostě dlouhý dav bez uspořádání, jen místy oddělen sponzorkými vozy vyřvávajícími hudbu... Co z toho? Žádný div, že ti vybočující jsou pak nejvíc focení a je jím spíláno, že přitahují moc pozornosti. Přitáhněme pozornost ke všem.
Já si jako ideál představuji karnevalový průvod, kde skoro žádní "obyčení lidé" nepůjdou. Pěkně uspořádaně, odděleně, aby si diváci vše prohlédli a pohavili se. Ne že vůz klubu bude mít pár kluků v námořnickém, ale když už tak pořádnou loď se vším všudy. Ne pár transek ztracených v davu, ale hezky prosředkem silnice kráčející skupinka drag queens, co vyrazí dech. Ne pár zapomenutých kožeňáků, kde si lidi všimnou jen jednoho díky fotce, ale hrdě kráčející pánové s otroky na vodítku.
Prostě žádný duhový zmatek, ale hrdý průvod gay kultury a mino***.
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 9  Nahlásit
07. 09. 2014 v 22:53Off-line Tom_90  (33/176/70)
Podľa mňa takéto pochody len znásobujú homofóbne postoje ľudí, ktorí nemajú radi gayov. Ak chceme dosiahnuť viac práv, mali by sme na to ísť inak, napríklad nejakými verejnými vystúpeniami, kde by sa rozprávali životné príbehy "normálnych" gayov a mala by sa robiť väčšia osveta (na školách ale aj mimo nich, pre tých, čo sú už zo školy von).
Mám pocit, že tu minule niekto poznamenal niečo v tom zmysle, že heterosexuáli nemajú žiadne pochody, kde by dokazovali, že sú hrdí na to, že sú hetero, prečo by sme mali my robiť také niečo? Bojujme za svoje práva, ale nie tak, že vyjdeme do ulíc oblečení v neviem čom, čo len priťahuje negatívnu pozornosť.
Souhlasím - 16   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
07. 09. 2014 v 23:01Off-line TheFrey  (28/176/62)
Rozhodně to chce někoho (dozorčí atd.), kdo bude zatýkat ty dobytky, co se na tomto Pride mrskali řemeny... To není homosexualita, to je uchýlie, nechť si to praktikujou doma v soukromí, nikoliv na ulici. Jinak nemám s Pride žádný problém, postupná evoluce u nás v Česku se mi líbí, ať už pro jejich program pro podporu gayů z východu, ať už z Ruska, nebo z jiné díry.
Možná by to chtělo více kapel atd. :)
Souhlasím - 9   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
07. 09. 2014 v 23:16Off-line THX1188  (40/183/90)
S Igym jsme se již střetli v nějaké té diskuzi ohledně PP. Osobně jsem odpůrcem Pridu, postrádám pro něj jakýkoliv smysl a s přihlédnutím k tomu, že se u nás začal pořádat až po schválení registrovaného partnerství, nechápu jeho účel vůbec. Vidím za ním prospěchářství a další nepěkné věci, možná mylně, možná také nikoliv. Pořadatelé se neustále honosí svojí prací "zadara" a svými čistými úmysly...možná jen vidím temnotu tam, kde není ...Však on nám sám čas ukáže. Dále si pamatuji, že jsem oponoval Igymu, mým nesouhlasem s jasně zpolitizovaným PP, on kontroval, že se samozřejmě o politická témata jedná a PP byl vždy zpolitizovaný. S krátkým odstupem musím souhlasit.

Nic to ovšem na mém názoru nemění. Nutno podotknout, že muž je v podstatě příznivcem, v tomto ohledu se rozcházíme, ale PP se neúčastníme. Naši přátelé jsou také příznivci. Argumentují tím, že chtějí, aby bylo vidět, že nejsme všichni jen "vykroucené buzny". Respektuji jejich postoje a názory, stejně tak svého muže a oni můj...A světe div se, ani se doma kvůli tomu nijak nepřeme .) Mám skvělého muže :)
A nebudu nikdy ani fanatickým odpůrcem, co bude vykřikovat zrušte to, jen jasně nesouhlasím a nevidím v tom žádný účel...Tedy až na ty co jsem popsal výše.

Jak na něj? Osobně bych ocenil neokázalost a osvětu. Masky na maškarní, průvody na karnevaly do Brazílie. Křičením svojí odlišnosti po Praze se, dle mého, tolerance a rovnoprávnosti nedosáhne.
Souhlasím - 9   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
07. 09. 2014 v 23:32Off-line markus04  (44/180/125)
Souhlasím s THX1188, jak jsem zmínil ve vlákně o adopcích, vadí mi výstřednosti, pokud by v takovém měřítku nebyli tak se průvodu klidně zůčastním.
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
07. 09. 2014 v 23:42Off-line chuckym3  (41/174/75)
Vždyť je PP na palici, právě v davu majíc potřebu se nějak prezentovat , pro ně co nejlépe v co největší míře extravagance až kolikráte pro lidi bucíc zvrácenosti se kroutí parta vykoucených buzen, mrskajíc se po téměř nahém těle jen se spoře oděným ohambím, nezlobte se na mne, ale jak to potom vypadá, spíše než prezentace, že LGBT komunita jsou také obyčejní lidé , které denně potkáváme na ulici , je to jako výron zdegenerovaného semene. Prezentaci ano, ale spíše ve stylu, on je makléř, ona pracující ve státní správě, další je školník, dělník, student i důchodce. K čemu zrovna tohle ? http://img.cz.prg.cmestatic.com/…/1677724.jpg
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
07. 09. 2014 v 23:46Off-line markus04  (44/180/125)
Igy jaký máš názor na uvedenou fotku od chuckym3 ?
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
08. 09. 2014 v 00:01Off-line igy  (38/173/81)
Nahota mi vadí, ale důtky jsou sporné. V mém ideálním karnevalu by to mělo své misto a každý by to tam chápal. V současném stavu se to ale nehodí. Faktem ale je, že tam se tomu všichni smáli nebo jim to bylo jedno. Vadí to hlavně těm, co tam nebyli, protože jim průvod vadí tak jako tak. Tohle jim jen dodalo munici.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
08. 09. 2014 v 00:04Off-line Sonicboom  (61/173/-)
Nemohu rict, ze by me PP nejakym programem oslovil, to bude hlavni duvod, proc jsem se neucastnil, za me hlavne zlepseni v tomto ohledu..Pruvod ani na me nijak nepusobil skrz media, ze bych rekl: Tam nemuzu chybet..Hlavne bych to nerusil, byla by toho skoda...aspon pro ty, kterym z toho muzou vzteknout:D
08. 09. 2014 v 00:07Off-line THX1188  (40/183/90)
Sonicboom : ty lyžaři, ty jsi, ale pěkný kvítko! :D .D
08. 09. 2014 v 00:11Off-line markus04  (44/180/125)
Aha..nahota Ti vadí u uvedené fotky ale zároveň se zmiňuješ že když okolí ( pár jedinců ) se tomu smáli že je to v tom případě ok? Jaký asi mají názor hetero či gayové kteří tento záběr videa či fotky uvidí ve večerních zprávách ? Vše by mělo mít úroveň..
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
08. 09. 2014 v 00:25Off-line Sonicboom  (61/173/-)
THX1188: To zas ne, jen se bavim nad tim vsim..
08. 09. 2014 v 00:26Off-line igy  (38/173/81)
Neříkám, že to bylo ok, ale že tam se lidi bavili a nevadilo jim to. Ta situace nepoškodila průvod, ale fotka té situace poškodila mediální obraz průvodu.
Ale přiznávám, že je to pro mě obrovské dilema. Já jsem pro maximální svobodu a určitě nechci nikoho omezovat. Na druhou stranu jsem ve vedení kožeňáků a ten mediální obraz vnímám a musím řešit. I proto jsme rozhodli, že se příští rok už oficiálně nezúčastníme. Ale když tam někdo půjde soukromě, určitě mu nebudu bránit a ještě se ho zastanu. Osobně si myslím, že pokud z průvodu všechny "nepatřičnosti" odstraníme, bude to nuda a začátek konce.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
08. 09. 2014 v 00:40Off-line markus04  (44/180/125)
Igy , to je to o čem jsem se zmiňoval..kožeňák mrská nahatého suba, jiný jde v průvodu v krajkovaných kalhotkách, další se předvádí s robertkem, atd. Když pak tyto situace vidí většina populace ve zprávách tak to má na nás gaye záporný ohlas..kdyby byl průvod ve větší slušnosti, více komediálních scének, více Travesty vystoupení, atd. Tak proč by tam neměli být i kožeňáci ? Možná by sklidili více kladných pohledů kdyby např. popíjeli pití s růžového brčka než důtkami mrskat nahého suba..
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
08. 09. 2014 v 12:34Off-line Titan24  (30/168/56)
Já bych to udělal tak, že bych všechny exhibouše a úchyly (kožeňáky, transky a pod.) zavřel někam do klece a nechal v průvodu procházet jen ty, co jim není cizí lidská důstojnost a slušnost vůči většinové společnosti. Vždyť odlišnost se dá vyjádřit i jinak. Bylo by hezčí, kdyby tam šlo x lidí stejného pohlaví držejících se za ruce, nebo kolem ramen a až za nimi by jel vůz s klecí s těmito kreaturami s nápisem: Tohle nejsme my, za tyto se stydíme!!!
To je jen můj názor...vím, že schytám nespočet mínusů tak do mne.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
08. 09. 2014 v 13:48Off-line Mychajlo90  (34/185/70)
"Osobně jsem odpůrcem Pridu, postrádám pro něj jakýkoliv smysl a s přihlédnutím k tomu, že se u nás začal pořádat až po schválení registrovaného partnerství, nechápu jeho účel vůbec."

1) Stále ještě je tu spousta právních problémů, RP je řešené tragicky zhruba ve smyslu "aby se vlk nažral a koza zůstala celá".

2) Sám jsem byl v době konání PP mimo Prahu, nicméně pořád zapomínáme na to, že to NENÍ jenom ten průvod, který je asi tou nejméně důležitou součástí.

3) Průvod byl měl mediální ohlas hlavně díky VK a jeho suitě na Hradě. Teď po něm nikdo pořádně neštěkne a řekl bych, že naprostý většině lidí je to úplně jedno. A těch pár i***tů, kteří pořád štěkaj a jejich názor nezměníme. Mediální ohlas PP byl letos minimální. Už to zkrátka není téma, které by přitáhlo davy.

4) Nejde jenom o českou legislativu, ale i jiné věci. Hlavně by se mělo o problému v rozumné míře stále mluvit. Česká společnost je spíše lhostejná než tolerantní. Co se lidí netýká, to je mnohdy nezajímá. Tím se bohužel konzervují některé hloupé stereotypy (byť snad částečně také mizí díky většímu množství informací). Navíc trochu jiná je situace v Praze a mimo ní.

A co se týče změn v organizaci samotné akce. Stejně se to zase někomu nebude líbit (což je ale naprosto v pořádku, divné by bylo, kdyby to vyhovovalo všem), tak je to asi jedno.
08. 09. 2014 v 14:44Off-line THX1188  (40/183/90)
Mychajlo90: klikám na souhlasím.

Myslím, a vážím si toho, že se zde můžeme bavit věcně a bez napadání.

Souhlasím, že RP není dotažena do konce.
Souhlasím, že situace v Praze je jiná než mimo ni.
Souhlasím, že průvod je jen špičkou ledovce.

Nakonec se asi oba shodneme, že i když asi každý stojíme na jiné straně barikády, že jde především o větší osvětu a informovanost společnosti, o kterou by nám mělo jít především, jako členům LGBT.
08. 09. 2014 v 17:45Off-line Mychajlo90  (34/185/70)
"jde především o větší osvětu a informovanost společnosti, o kterou by nám mělo jít především"

Bingo. Naprostý souhlas. A hlavně ukazovat primárně lidskou stránku věci. Tzn. že homosexuál je primárně člověk jako každý jiný (a stejně tak platí, že každý homosexuál je jiný) a ne nějaký odlidštěný nerozlišitelný dav se stejnými stereotypními charakteristikami.
08. 09. 2014 v 19:36Off-line Sonicboom  (61/173/-)
Mychajlo90: Musím souhlasit, jen se trosku ztracim v tvem poslednim prispevku, nebo lepe, rozumim mu, ale trosku mi prijde, ze si protireci..
08. 09. 2014 v 19:39Off-line Mychajlo90  (34/185/70)
A jak konkrétně? Bez toho asi těžko můžu zareagovat :)
08. 09. 2014 v 21:14Off-line Sonicboom  (61/173/-)
" Tzn. že homosexuál je primárně člověk jako každý jiný (a stejně tak platí, že každý homosexuál je jiný) a ne nějaký odlidštěný nerozlišitelný dav se stejnými stereotypními charakteristikami." Nevím, jak si to vyložit, jako tak, že se nemá provokovat a ukazovat výstřední věci nebo naopak jo a mluvit o nich..
08. 09. 2014 v 22:18Off-line colombo  (103/192/90)
Neměl by vypadat nijak.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
08. 09. 2014 v 22:39Off-line adam.dubsik  (36/200/100)
Chyba je v lidech. Byla, je a vždycky bude v lidech. Ohledně PP je podle mě pravda někde uprostřed.
Gayové by si měli uvědomit, že v Česku není normální veřejně exhibovat za jakoukoliv věc. A za menšinu už vůbec ne. Stačí se podívat na průvody "nenávisti" ohledně Romů. Konkrétně budu jmenovat Č. Budějovice, kde by měl průvod normální průběh. Kdyby se ho ovšem "nechytli" určitý pravicoví fanatici, nedopadlo by to zásahem Policie. A tak je to s PP stejný. Kdyby určitý "gay fanatici" se nechytli PP, byl by to vkusný pochod pro nějaký účel. Nikomu by nevadil.
08. 09. 2014 v 22:40Off-line adam.dubsik  (36/200/100)
Nehledě na smysl PP, kdy jak už výše jmenoval THX, podle mě jsou v tom prachy, politika, určitá "moc" manipulovat veřejností a to se potom blbě mění něco zaběhnutého...
08. 09. 2014 v 22:50Off-line igy  (38/173/81)
A jaký by měl mít podle vás průvod (neplést s PP!) účel?
A "gay fanatik"? To je mi taky novinka. To je předpokládám ten, co chce všechny odlišné zavírat do klece? Ty jsem tam neviděl.
08. 09. 2014 v 22:54Off-line adam.dubsik  (36/200/100)
Ne, "gay fanatik" je gay, který žije svou orientací a má pořád tendenci ji všem ve svém okolí vnucovat, zbytečně vše hnát do extrému. Je vidět, že jsi to nepochopil.
A mimochodem, ty nevíš, jaký mají Pridy po světě účel?? Tak proč potom chodíš do PP??
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
08. 09. 2014 v 23:01Off-line igy  (38/173/81)
Já myslím, že mají za účel prezentovat gay kulturu. Proto tam chodím, abych prezentoval naše kožené zákoutí gay kultury. Proto jsou naprosto normální součástí všude ve světě travesty a drag queens, polonazí tanečníci a kožeňáci, či dokonce smečka lidských psů! Pokud tam mají podle vás jít jenom ti normální, heterosexuálně vyhlížející, pak by nereprezentovala vůbec nic. A propos, už samotný pride je z pohledu velké části lidí vnucování orientace a gay fanatici jsou tedy podlůe nich všichni, co tam přijdou.
08. 09. 2014 v 23:11Off-line adam.dubsik  (36/200/100)
Tak tě vyvedu z omylu. Pride vznikly, aby upozornili na utlačování LGBT menšiny. Dnes už jsou udržovány z tradice, kdy je možné po dobu trvání (40 let) si z toho udělat maškarní.
U nás to žádnou tradici nemá a jen tak to okopírovat ze zemí, kde už 40 let průvody dělají a lidé tam jsou v tomto směru daleko víc tolerantnější, je hloupý.
U nás si musíme uvědomit, že lidem jako takovým nevadí homosexuálové, lidem u nás vadí to neustálé veřejné vystupování, že jsme pořád jen utlačovaní a já nevím, co ještě. Je to ještě hodně čertsvé, kdy prošlo Sněmovnou RP a prošlo jen díky tomu, že nikdo nebude chtít adopce. A pár let na to tu žadoníme a říkáme, jak jsme utlačovaní. To se nesmíme divit, že lidská paměť nezapomíná po pár letech sliby. Podle mě se to mělo ještě chvíli nechat, protože protlačit něco silou znamená, že lidi budou mít vůči tomu daleko větší výhrady a o to víc to budou nenávidět. A toho já se nechci zúčastňovat. To mě vadí, že spousta buzen prostě nemyslí a jdou s davem, který to tlačí silou.
08. 09. 2014 v 23:13Off-line Sonicboom  (61/173/-)
.."takovým nevadí homosexuálové, lidem u nás vadí to neustálé veřejné vystupování,"
To je omyl, poslechni si, co ti lidé říkají a jak argumentují..
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
08. 09. 2014 v 23:17Off-line adam.dubsik  (36/200/100)
Sonicu, četl jsi někdy anonymní veřejné studie a komentáře?? To je důležitý, ne lidé, kteří tomu rozumí a mají vystudované školy a hájí svoje zájmy.
08. 09. 2014 v 23:21Off-line Sonicboom  (61/173/-)
Trošku ti nerozumím..rozved to, dík
08. 09. 2014 v 23:28Off-line Mychajlo90  (34/185/70)
Sonicboom:

Ok chápu. Provokovat je občas potřeba, jinak na některé věci zkrátka neupozorníme. Někdy je jedna výstřední prezentace důležitější než rok klidnejch diskusí. A pokud chceme žít v demokratické společnosti, tak to ani nemůžeme legitimně zakazovat, pokud to nebude nějak skutečně za hranou.

Ale zase na druhou stranu by bylo dobré zdůrazňovat, že existuje i "obyčejný" život homosexuálů, který se v ničem zásadním neliší od kohokoliv jiného. V tomhle směru byly vynikajícím příspěvkem výstavy u národního divadla viz http://www.lidovky.cz/…kultura.aspx?… a http://josefhejna.blog.idnes.cz/…ing-out.html (lepší text jsem o tom nenašel)
08. 09. 2014 v 23:28Off-line adam.dubsik  (36/200/100)
Můj názor je ten, že pokud položíš otázku někomu přímo do očí, odpověď je poněkud odlišná, než když mu jí položíš anonymně na internetu třeba, kde nikdo neví, kdo to je. Ono říct věci natvrdo nedokáže kde kdo, ale když víš, že na to nikdo nepřijde, tak to řekneš narovinu.
08. 09. 2014 v 23:28Off-line igy  (38/173/81)
Z omylu jsi mě nevyvedl. Já vím, jaký před lety měly v americe význam. Ale bavme se o současném účelu. Jaký má mít podle tebe PP účel? Otázce ses chytře vyhnul opačnou otázkou a pak jsi ji svedl téma jinam, tak prosím odpověz.
Narážím teď na větu "Kdyby určitý "gay fanatici" se nechytli PP, byl by to vkusný pochod pro nějaký účel. Nikomu by nevadil." - Jaký účel by tedy bez "gay fanatiků" mohla mít?
08. 09. 2014 v 23:35Off-line Sonicboom  (61/173/-)
Adam.dubsik: Ano, máš pravdu, ale já ti oponuju tím, že ", lidem u nás vadí to neustálé veřejné vystupování" není nic, co bych měl vůbec brát v potaz..Je to jen, něco nezvyklého, ale nic špatného na tom není..Když nebude pochod, bude vadit darkroom, nebude darkroom, bude vadit pusa, nebude pusa, bude vadit držení za ruce atd.. Tohle se mi nelíbí a bojím se toho..
08. 09. 2014 v 23:42Off-line Sonicboom  (61/173/-)
Mychajlo90: Souhlasím, ukázat druhou stranu mince, na druhou stranu v diskuzi hned pod "Nemám nic proti homosexuálům. Ani jako katolička. Každý máme své odchylky od normy... Co se mi ovšem velmi nezamlouvá, je HOMOSEXUALISMUS." či
"docela už mi vadí neustálá masáž, zviditelňování a prosazování se homosexuálů a jejich požadavků; člověk má skoro dojem - vzhledem k četnosti jejich výstupů - že jich není avizovaných 4%, ale aspoň 40% a že nebýt homo není normální;"
To je trošku to, o co mi jde, abychom nezalezáli do ulit, jenom proto, že se to lidem nelíbí..a podobné názory nejsou ojedinělé, i v mém okolí se vyskytují a ten strašák homosexualismu se projevu nejen u průvodu, ale skoro všude..bohužel..
08. 09. 2014 v 23:43Off-line THX1188  (40/183/90)
Jen krátce do toho vstoupím. Proč celý Pride není třeba jako Trutnov. Několika denní akce, kde si každý vybere co ho bere. Plný muziky, akcí, diskuzí ...atd.

"Akce o nás, pro nás i pro vás"

Pořád fakt nechápu ten exhibiční průvod...ale nic bych nezakazoval, jen to fakt nechápu.
08. 09. 2014 v 23:43Off-line adam.dubsik  (36/200/100)
Igy
Pokud jsou v průvodu exhibicionisté, kteří na sebe strhávají pozornost medií a za nimi na fotce jde člověk s transparentem "Rodinná láska neřeší pohlaví rodičů", je to hodně neseriozní. Je jasné, že lidé, kteří homosexuály přímo neznají, to chování odsoudí a prohloubí si myšlenku, že takový úchylové prostě děti nedostanou. To chce diskuzi, argumentovat pro a proti, věcná fakta. Ne afektovanou buznu v boa na autě kroutící se na Zagorku.
Ať si z toho udělají maškarní, nic proti nemám, ale ať to nepoužívají jako nástroj k dosažení nějakého seriozního cíle.

Sonic
Když se právě podíváš do spousty diskuzí pod články s PP nebo jen náznakem s adopcemi, uvidíš ony komentáře, kde lidé říkají, že jim gayové jako takoví nevadí. Že prostě projevy lásky (chápej intimnosti), patří domů, do soukromí. Ne se promenádovat po Národní a dělat z odlišné sexuální orientace privilegium. To ostatním vadí. Že se díky tomuto chování "povyšujeme" nad ostatní. Něco ve stylu "jsem gay, co je víc?"
08. 09. 2014 v 23:45Off-line Mychajlo90  (34/185/70)
"lidem jako takovým nevadí homosexuálové, lidem u nás vadí to neustálé veřejné vystupování"

A to je právě ono. Dokud to bude taková ta "pseudotolerance" (čili nevadí mi to, ale nechci nikoho vědět a nikde o tom slyšet), tak je to pořád problém. Někde na webu UK jsem o tom četl docela fajn text, ale nemůžu ho najít. Víceméně jde o tenhle problém: http://www.online.muni.cz/…-s-podminkou#…


"Je to ještě hodně čertsvé, kdy prošlo Sněmovnou RP a prošlo jen díky tomu, že nikdo nebude chtít adopce. A pár let na to tu žadoníme a říkáme, jak jsme utlačovaní. To se nesmíme divit, že lidská paměť nezapomíná po pár letech sliby."

Tak to teda ne. Po právní stránce není situace vyřešená, schvovávat se za podobný slova je hloupost. Nechápu proč například nikdo nedal zákon o RP k ústavnímu soudu, tam by museli část o zákazu adopcí bez řečí vyškrtnout. A to není samozřejmě jediný problém. Jinak RP bylo schváleno v roce 2006, to už je 8 let! To mi nepřijde jako včera a vzhledem k tomu, jak je situace s touhle legislativou tragická by stálo za to jí konečně změnit. A chce to mluvit za sebe a netvrdit nesmysly o tom, že "homosexuálové něco slibovali". To možná říkal pan Hromada, ale ten může mluvit jenom sám za sebe. Mě navíc v té době bylo 16 let a vlastní sex. orientaci jsem si ještě moc neuvědomoval, natož abych se mohl vyjadřovat k zákonu o RP. Proč bych nemohl legitimně požadovat legislativní zrovnoprávnění, které reálně nemám?
08. 09. 2014 v 23:47Off-line Mychajlo90  (34/185/70)
Sonicboom:

A právě proto je potřeba být pořád co nejvíce vidět. A prosím nepoužívej termín "homosexualismus", to je nesmysl, kterej si vymyslel Klaus a spousta lidí se toho chytila. Přebíráním jeho slov je legitimizujeme.
08. 09. 2014 v 23:48Off-line Sonicboom  (61/173/-)
Adam.dubsik: Jaké privilegium, jak se povyšujem? Tím, že vyjdem do města(Já ne), nebo že si dáme pusu..?
08. 09. 2014 v 23:49Off-line Sonicboom  (61/173/-)
Mychajlo90: Jak to tedy opsat?
08. 09. 2014 v 23:54Off-line adam.dubsik  (36/200/100)
Sonic
Tím že si dáme pusu se nepovyšujeme.
Povyšujeme se stylem, jakým toho chceme dosáhnout. Že z věci, která nepatří na ulici děláme samozřejmost, kterou mají všichni chápat. To máš to samý, jako věřím, že hodně lidí má doma například důtky nebo pouta doma. Ale nikoho z nich nikdy nenapadne si je vzít na sebe nebo se důtkami plácat po zadcích v průvodu. Ale my tím vlastně hlásáme, že je to v pohodě, takhle veřejně "obcovat". A to není v pohodě.
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
08. 09. 2014 v 23:56Off-line adam.dubsik  (36/200/100)
Mychajlo
Ale chápeš, že díky tomu ten zákon prošel?? Kdyby tam ten dodatek nebyl, myslím, že ani dneska by žádné RP nebylo?? Politika je o kompromisu, o obchodování se slovy.
08. 09. 2014 v 23:58Off-line Sonicboom  (61/173/-)
A kolik lidí to dělalo? Jak velká část? Kolik lidí si krom průvodu viděl, že by se nechalo mlátit dutkama?
09. 09. 2014 v 00:00Off-line adam.dubsik  (36/200/100)
Sonic
To je jedno kolik, veřejný mínění to ovlivní stejně, i kdyby v celým průvodu 20 000 lidí šli jen dva.
09. 09. 2014 v 00:04Off-line igy  (38/173/81)
Hm, takže se zas dostáváme k té jedné tragické věci. Celé je to jen o mediálním obrazu. Nejde o to, jací gayové jsou, co v průvodu dělají, jestli se baví a tak. Jde jen o to, jaké fotky tam kdo pořídí a kolik homofobů se nad nimi v diskuzi sejde. Já odmítám tento obraz přijmout. Člověk co dá jen a pouze na média je omezenec a já se jím odmítám zabývat.
09. 09. 2014 v 00:06Off-line Sonicboom  (61/173/-)
Adam.dubsik: Aha, takže kvůli dvoum, co trošku ovlivní mínění(koho?), tak se nebude nic konat?
09. 09. 2014 v 00:07Off-line adam.dubsik  (36/200/100)
Igy
Ale na média dá půlka národa.
Jak si teda má udělat obraz člověk, který nikdy žádného gaye nepoznal??
Zkus se schválně zeptat nějakých lidí, jestli ví o tom, že k Pridu se váže týdenní program s výstavami, diskuzemi, koncerty apod. Myslím, že odpověď známe oba dva.
09. 09. 2014 v 00:08Off-line adam.dubsik  (36/200/100)
Sonic
Ne, ale pokud kvůli dvěma to vrhá špatné světlo na celou komunitu, tak by se mělo buď něco změnit a nebo to příště nedělat, nebo ne??
Když se jako malej spálíš o sporák, jdeš a uděláš to zase??
09. 09. 2014 v 00:12Off-line Sonicboom  (61/173/-)
Adam.dubsik: Jasný, chápu, pro příště nevystrkovat zadnice z kalhot...Ale jak se to uhlídá..
09. 09. 2014 v 00:14Off-line adam.dubsik  (36/200/100)
Sonic
Já bych to tak viděl ;)
09. 09. 2014 v 00:15Off-line igy  (38/173/81)
Ano, národ je hloupý, to víme. Ale proto se nebudeme snižovat na jejich úroveň. Nebudeme v průvodu dělat něco, co nejsme. Protože my to všechno, co tam fotí, jsme. Nebo někteří z nás. A to prostě musí gayové přijmout, aby je pak mohla přijmout většina.
A ano, odpověď známe. A můžou za to média, protože jdou po tom nejkontroverznějším. A když na to přistoupíme, tak co myslíš, že by se stalo, kdyby v průvodu šlo 20000 lidí v business casual? (No spíš tak 2000, protože na tak nudný průvod by většina nešla.) Věnovali by tomu víc než malou zmínku v odpoledních zprávách? A co by se s celým Pride stalo, kdyby sponzoři odstoupili pro malý zájem? Ať chceš nebo ne, kontroverze láká pozornost, kterou PP a komunita potřebuje.
09. 09. 2014 v 00:20Off-line adam.dubsik  (36/200/100)
Igy
A proč si myslíš, že to komunita potřebuje?? Chápu, že PP to potřebuje právě kvůli zmíněným věcem (sponzoři apod.). Ale komunita?? Co když o takovou pozornost nestojí?? To je jako házet perly sviním... Zbytečný. Nikdo neustopuí ani o krok.
09. 09. 2014 v 00:25Off-line Titan24  (30/168/56)
Já bych Prague Pride přejmenoval na Gay Fest a vyškrtl navždy z jeho programu průvod.
09. 09. 2014 v 00:49Off-line Mychajlo90  (34/185/70)
Adam.dubsik:

Ano samozřejmě že ten zákon kvůli tomu tehdy prošel. Ale to neznamená, že je to v pořádku a že bychom se neměli snažit ho změnit. Stejně je to podle mě jenom otázka času. Ideální by prostě bylo celý systém RP zrušit a změnit zákon o rodině a místo "muže a ženy" tam dát "dvou dospělých osob" nebo něco v tom smyslu. To je nejčistší řešení a k tomu bychom měli směřovat.

Ad obraz Pride Parade. Nemyslím si, že by to bylo nějak extrémně medializované. Jak už jsem psal, potom co skončil Klaus už to není tak vděčné téma a je to etablovaná akce, takže si nemyslím, že by to nějak moc lidí štvalo. Těch co píší podobné věci v "diskusích" na internetu je jenom pár a předpokládám, že jsou to pořád ti samí lidé (ostatně i já mám pár zkušeností s "diskusemi" pod mými články na zpravodajských serverech, ale to trochu odbočuju :)), které stejně nepřesvědčíme, protože se potřebují za každou cenu vůči něčemu vymezit. Pokud ta agresivita zůstane jenom v tom psaní, tak to snad ještě není tak hrozné.

Sonicboom:

Já sám bych především takovéhle pojmy vůbec nepoužíval, protože v ČR nic takového jako "homosexualismus", tak jak je prezentovaný odpůrci homosexuálů nevidím. Je to jednoduše snaha očernit homosexuální komunitu "vynálezem" pseudovědeckého pojmu, který jiní převezmou ve snaze legitimizovat svoje homofobní postoje. Podle mě je to jenom variace na klasické "nejsem rasista, ale..."
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
09. 09. 2014 v 01:46Off-line adam.dubsik  (36/200/100)
Mychajlo
Ve všech postkomunistických zemích Evropy zůstává určité dogma. Všechny menšiny (včetně LGBT) byly v té době potlačovány, všechno, co nebylo normální vyžadovalo léčení. Nevěřím, že za 25let od pádu opony se něco výrazného změnilo v našich hlavách. Podívej se například na ono zmíněné RP, které bylo uzákoněno aniž by k tomu potřebovalo nějaké průvody hrdosti (nebo jak to organizátoři nazývají). My to totiž tady opravdu nepotřebujeme. Pokud tu chceme něco věcně změnit, musí se o tom mluvit, dávat protistraně příklady, ukazovat, že to jde i jinak. Myslím si, že můžeme být rádi za jakýkoliv zákon (i špatně napsaný), který aspoň trochu upravuje práva LGBT lidí. Vyjmenuj mi jinou postkomunistickou zemi, která má dnes nějaký podobný zákon. Žádná taková není. Proč si "prozatím" nevážit toho, co je a zbytečně to nerozdmýchávat?? Já netvrdím, že v budoucnu společnost nedospěje k tomu názoru, že je takový zákon potřeba, který by upravoval adopce dětí. Podle mě ta doba ale ještě nepřišla. Podle mě dnes lidé ani pořádně nerespektují RP, natož pak nějaké adopce.
09. 09. 2014 v 12:07Off-line onlip  (61/180/84)
Donedávna mi ta akce byla víceméně proti srsti, nebo aspoň lhostejná. Po průvodu jsem se kamarádům omluvil za některé výstřelky - ani jsem nemusel vysvětlovat, že takoví nejsme všichni - a život šel dál. Pravda - jednou jsem naopak s radostí rozesílal zprávy o reakci M. C. Putny na Bátoru.
A pak se na těchto stránkách dočtu ne od Bátory, ne od Klause, Hájka nebo Jakla, ale od Markus04, že ZÁSADNĚ nesouhlasí s adopcí dětí ve stejnopohlavních párech, protože bychom je zneužívali!
Dlouhodobě vnímám, že nás řada lidí z většinové společnosti podporuje, protože vidí, jak žijeme, a dokáží posoudit kvalitu našich životů na pozadí životů vlastních. Tím víc mě zaskočí zmíněná reakce z vlastních řad. Bravo, není nad nad to nadělat do vlastního hnízda.
Mohlo by mi to být jedno. Děti mám své, teď už jsou dospělé, ale stále u mě, protože studují. Jsou kupodivu hetero, o víkendu jsou tu i se svými partnery, pomalu se začínám těšit na vnoučata. Vykoupat a přebalit dítě samozřejmě umím, a kdo to někdy dělal, ví, jaký je rozdíl mezi tímhle a osaháváním. Vím, jaký vztah má můj kluk k dětem své sestry, většího ochranitele neznám. Právě proto, že už jsou děcka velká, téma adopce se mně/nás aktuálně osobně netýká. Hloupé komentáře mě ovšem ... udivují.

Igy, stanovil jsi jako postulát, že pochod je, jen máme říct, jak by měl vypadat. Respektu u většinové společnosti jen díky němu nedosáhneme, toho se dosahuje denním životem. Trochu se bojím, že v mém pojetí by to byl pochod gaů proti gayům. Právě kvůli mamelukům z vlastních řad, kteří nechápou, že slova gay, pedofil a úchyl nejsou synonyma, nebo soudí druhé podle sebe, navrhuju, aby šli i dva taťkové se svými dětmi - v kočárku, na ramenou, za ruku, s dospělými vedle sebe, zkrátka tak, jak s nimi dosud normálně žijí. Stejně tak mamky. Právě tak páry lesba+gay. A hetero páry, které to jsou schopny pobrat - jako že jich není málo.
THX1188: Nejspíš jsi vyjádřil to, co já píšu zamotaně a kontroverzně, přesněji a lépe. Tvou argumentaci k tématu o adopcích chápu a přijímám. Píšeš o ideálu, já o nejbližším náhradním řešení, když ideál selže.
adam.dubsik: Tentokrát s tebou souhlasím, ale je to sobecký souhlas, protože jsem s vlastními dospělými dětmi v tomto úzkém slova smyslu za vodou. Současně dokážu pochopit, že spoustě párů, v nichž děti žijí, přinášejí stávající podmínky skoro neřešitelné situace. Teď tomu nedokážu pomoci jinak než že otevřeně mluvím o tom, že děti nejsou jen přirozenou touhou, ale že je mnozí z rozpadlých hetero vztahů máme a že se o ně dokážeme postarat.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
09. 09. 2014 v 13:08Off-line markus04  (44/180/125)
Pro onlip : Fórum znělo : Adopce dětí homosexuály - správná věc?
Odpověděl jsem :

Jsem zásadně proti, a proč ?
1. velké riziko sex. zneužívání ze strany gayů
2. chybějící mateřská-ženská láska
3. nestabilita gay vztahu ( po pár měsících dítěti vysvětlovat že má nového tátu či mámu ? )

K č.1 : Nebylo z mé strany tvrzeno že většina gayů by adoptované dítě zneužívali, jen jsem názoru že by se tak mohlo často stávat a proto jsem proti.

K č.2 : Pro vývoj dítěte, převážně v dětském věku je mateřská-ženská láska ze strany matky nutná, i když budou 2 gayové sebevíc dobře o adoptované dítě starat.

K č.3 : Kolik je v gay komunitě dlouhodobých vztahů ? Myslím si že hodně málo, myslíš onlipe že je pro dítě dobré aby každou chvíli mělo nového tátu či mámu ?

Byl jsem pro registrované partnerství, pro adopci budu vždy proti, a je to můj názor.
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
09. 09. 2014 v 13:11Off-line Mychajlo90  (34/185/70)
"Vyjmenuj mi jinou postkomunistickou zemi, která má dnes nějaký podobný zákon. Žádná taková není."

To není pravda. RP funguje i v Maďarsku, Slovinsku a Chorvatsku. A dojde na to i v dalších zemích, je to jen otázka času. Momentálně se řeší na politické úrovni v Estonsku. V Lotyšsku, ale i Polsku probíhá na tohle téma silná společenská debata a veřejné mínění se v tomhle směru (přinejmenším v Polsku, které docela dobře znám) dost zásadně mění, zákon o RP už se projednával v Sejmu.

"Proč si "prozatím" nevážit toho, co je a zbytečně to nerozdmýchávat??"

Tímhle přístupem ale nikdy ničeho nedosáhneme. A jak jsem psal. 25 let mi přijde jako dost dlouhá doba a RP funguje od roku 2006, což taky není zrovna včera.

"takový zákon potřeba, který by upravoval adopce dětí"

Ale tady přece nejde o nějaký zvláštní zákon, který by to upravoval. Tady jde jenom o to, aby v zákoně o RP nebylo nesmyslné ustanovení, že nemůžeš zažádat(!) o adopci, což je dost zvláštní, když jakýkoliv jedinec (včetně homosuxuála, tam už to nijak legislativně upravený není a ani být nemůže) jednotlivě o adpoci zažádat může. Jde prostě o to, aby byly homosexuální páry posuzovány při žádostech jako kdokoliv jiný (to ale přece neznamená, že dítě hned dostanou, ten proces je docela složitý). Tohle je hrozná žabomyší válka, přece si nemyslíte, že najednou budou o adopci dítěte žádat tisíce homosexuálních páru. Těch případů bude maximálně v desítkách a to mi nepřijde jako velkej počet na to, aby se o tom všichni pořád tak d***lně hádali.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
09. 09. 2014 v 13:13Off-line Mychajlo90  (34/185/70)
Markus04:

1) To je trochu demagogie. Žádosti o adopce se vyřizují poměrně složitě a není tady o nic větší riziko než u heterosexuálního páru. Gay se oprovdu nerovná pedofil.

2) Důkaz nebo zdroj?

3) Rozvodovost RP je menší než manželství.
Souhlasím - 6   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
09. 09. 2014 v 13:42Off-line aran  (30/185/73)
Markus04: Prostě jsi šlápl do hovna a čím víc v něm šlapeš, tím víc smrdí.
Souhlasím - 7   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
09. 09. 2014 v 13:45Off-line adam.dubsik  (36/200/100)
Mychajlo
Máš pravdu, na Maďarsko jsem zapomněl. Jinak Chorvatsko a Slovinsko bylo součástí Jugoslávie a ta se tam úplně počítat nedá.
Samozřejmě, že debata probíhá napříč celou Evropou, ale ty diskuze se vedou už nějaký pátek a ještě nějaký pátek se vést budou. To máš jako tady, teď se o tom bavíme, diskutujeme, ale než se něco stane, ještě to chvíli potrvá.
09. 09. 2014 v 14:02Off-line markus04  (44/180/125)
Pro Mychajlo90 :

1) Riziko u gayů je mnohem větší než heterosexuálních svazků, netvrdil jsem že je : gay=pedofil, jen tvrdím že by část gayů mohli zneužívat svěřené dítě. Snad nebylo málo prokázaných zneužívaných chlapců na chlapeckých církevních školách, internátech (převážně v Anglii, v Itálii, Francii a jinde ve světě) Na letních táborech či na zájmových kroužků, na skaut./junáckých oddílech, atd. Těch případů bylo i u nás mnohokrát.

2) odpovězeno v bodě 1)

3) Rozvodovost RP je menší než manželství, to máš pravdu. Kolik je ale registrovaných gayů a heterosexuálních svazků ? Kolik gayů vstoupilo do RP a kolika jim vztah vydržel ? Proto by bylo pro dítě traumatizující kdyby po rozchodu partnerů měl dalšího-nového tátu či mámu v mužském pohlaví..
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 9  Nahlásit
09. 09. 2014 v 14:09Off-line markus04  (44/180/125)
Aran se ale projevil..více slušnosti bych od Tebe očekával, ve 20. letech by ses měl umět chovat a mít základy slušného chování.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
09. 09. 2014 v 14:26Off-line Mychajlo90  (34/185/70)
Markus04:

1) Nesmysl. Riziko je úplně totožné jako u heterosexuálů. Anebo je nějaký skutečný důkaz, že by bylo větší? A nemělo by právě tohle riziko (mimo jiné) eliminovat prověřování páru, než se mu svěří dítě do adopce?

2) Tohle není ani důkaz ani zdroj. Existuje na tohle téma (a na téma "většího rizika zneužívání dětí homosexuály") nějaký skutečně seriózní zdroj? Troufám si tvrdit, že nikoliv. A nezapomínejme, že pořád platí presumce neviny. To znamená, že důkazní břemeno leží na těch, kteří tvrdí, že tady nějaké nebezpečí existuje.

3) A kdo si myslíš, že by eventuelně o adopce žádal. Člověk, kterej tráví každej večer s někým jiným nebo stabilní páry v RP? A i kdyby, tak právě ty první přece ihned eliminuje adopční řízení. A není rozvod náhodou úplně stejně traumatizující jako u heterosexuálních párů? Jaký je v tomhle rozdíl.
09. 09. 2014 v 15:55Off-line adam.dubsik  (36/200/100)
Markus04:

Tak si myslím, že argumentuješ úplně z cesty.
Nikde na světě se nedokázalo, že by dítěti chyběl vzor (ať už u gayů ženský nebo u leseb mužský). Podle dětských psychologů dítě neřeší pohlaví rodičů, tudíž ta argumentace je nesmyslná.
Zneužívání?? Ale v daleko větší míře zneuživají děti heterosexuálové než homosexuálové (protože jich je prostě víc :D) a nikdo na to pořádně neupozorňuje.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
09. 09. 2014 v 20:02Off-line onlip  (61/180/84)
Markus04 a jeho komentář k Aran:
Ano, ve dvacátých letech, to byly časy :) To byla ještě předpokladem matu***y klasická filologie, latina a řečtina. Ty kunsthistoriku!
Varoval jsem tě.
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
09. 09. 2014 v 21:05Off-line markus04  (44/180/125)
A onlip je magistr/inženýr jak uvádí ve svém profilu :-) Podle toho co jsi zde od začátku napsal tak jsi pro mě prachobyčejný b***c, který v první zprávě směřovanou na mě, uráží moji práci, nazývá mě překupníkem a závistivě se zmiňuje že nejsem troškař když mám tři byty a přirovnává mě ke Grossovy. Jak ubohé. Proč taková závist ? Není to z důvodu že jsi v 51 letech holá p***l která se zmohla tak maximálně na podnájem nebo nějakou ušmudlanou díru ?
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
09. 09. 2014 v 21:07Off-line markus04  (44/180/125)
Mimochodem, zmiňoval jsem se o jeho věku ( 20 ) nikoliv o 20. letech..
09. 09. 2014 v 21:17Off-line onlip  (61/180/84)
Uzvazne: Dík, máš pravdu.
10. 09. 2014 v 01:22Off-line Mychajlo90  (34/185/70)
Ale no tak, to jsme se trochu vzdálili od tématu. Co to takhle nasadit zpátky na koleje? :)
10. 09. 2014 v 01:54Off-line THX1188  (40/183/90)
Mychajlo90: Na jaké? Sám čteš jaký různorodý pohled naše mino***a na průvod má a je to jen zlomek z ní...Osobně, by mě zajímalo jaké konkrétní úpravy bys navrhoval, jak v zákonu o RP, tak v organizaci "průvodu"?

Jelikož se tu bavíme o osobních pohledech na stejnou věc...je vlastně nějaký univerzální? Přispějeme touto diskuzí k něčemu, ke změně? Je možné, že nás "průvod zachrání od diskriminace a lhostejnosti"?

Mnoho otázek....a málo relevantních odpovědí....
10. 09. 2014 v 14:05Off-line Mychajlo90  (34/185/70)
THX1188:

To je jednoduché, už jsem to tady psal, ale možná to zapadlo.

1) Průvod bych neměnil, protože je to úspěšná akce a stejně by se jakákoliv změna nelíbila zase někomu jinému.

2) RP bych úplně zlikvidoval a zákon o rodině změnil tak, aby manželsví nebylo pro "muže a ženu", ale "dvě dospělé osoby". To je podle mě z právního hlediska nejčistší řešení.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
10. 09. 2014 v 19:01Off-line Mychajlo90  (34/185/70)
"její drtivá většina je po shlédnutí exhibování některých gayů znechucena"

Řekl bych, že drtivá většina společnosti to nesleduje a je jim to jedno. Ale to je právě ta "lhostejnost". Tady je problém podle mě i v tom, že veřejnost prostě o některých důležitých věcech ani neví, protože se o ně 1) nezajímá 2) je nikdo neprotlačí tak aby byly viditelné. Problém je podle mě v tom, že třeba RP považuje většina lidí prakticky za ekvivalent manželství, což ale z právního hlediska není pravda a mimo jiné tyhle věci by měly akce na PP zdůrazňovat.
17. 04. 2015 v 19:03Off-line sirEragon  (58/182/82)
Zakázat. Pořádají snad heteraci pochody?
17. 04. 2015 v 20:31Off-line Titan24  (30/168/56)
Jenže společnost už teď je dost namíchnutá a má pocit, že kdyby se někdo ještě více snažil o to medilazování a informování, tak mu to stejně budou mít za zlé, jako že společnost začíná ovládat LGBT lobby. Takže si nevyberete. :/
18. 04. 2015 v 10:27Off-line keram  (48/176/59)
Já se tam asi půjdu podívat a třeba budu mít štěstí a narazím tam na nějakýho kamaráda - nevím jak prostě sehnat kámoše...je to krize...
18. 04. 2015 v 11:26Off-line buttch  (28/-/-)
Nečetl sem ostatní příspěvky, tak možná řeknu něco, co už bylo řečeno
kdyby všechny vypadali tak, jako vypadá ten průvod ve městech typu NY, LA, Tokio, Berlín apod., bylo by to fajn, ale ta laciná pražská verze působí dost úsměvně a asi bych to radši u nás zakázal :D
jinak ty, co maj něco proti, mi přijdou jako zapšklý mrzouti, co se neumí bavit
i když některý kostýmy sou celkem jetý, tak de hlavně o srandu a pěknej den a nikdo se na ten natřásající se zadek nějakýho chlupatýho kožeňáka nemusí dívat
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload