Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Máte slovo

21. 11. 2014 v 21:34Off-line DiamondJoey  (26/192/90)
Pokud jste se včera dívali, víte o čem mluvím. Těm co to neviděli, to vysvětlím. Tentokrát tam bylo téma, jestli máme dovolit muslimkám nosit jejich šátek tzv. hidžáb do škol apod. Podle mého názoru by se to dovolit mělo. Lidé nerozlišují muslimy a hází je do stejného pytle. Pravda je ale taková, že ne každý muslim podřezává lidem krky. To je jako by se řeklo, že každý katolický kněz má chutě na "mladé maso". Jaký máte názor vy?
21. 11. 2014 v 21:45Off-line buttch  (28/-/-)
Dovolujem nosit tlustejm holkám legíny, pupkáčům si zastrkávat triko do halkot, chlapům nosit ponožky v sandlích a když se celkově podíváme na věci co sou lidi schopný nosit, tak nějakej muslimskej hadr je celkem čajíček. nevidim v tom problém :D
Souhlasím - 20   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
21. 11. 2014 v 21:47Off-line comrade  (39/195/102)
Díval jsem se na to dneska ráno a abych řekl pravdu, tak jsem si z toho vůbec žádný názor neudělal. Oni se tam jenom snažili urážet jeden druhého.
21. 11. 2014 v 21:50Off-line DiamondJoey  (26/192/90)
Comrade: Viděl jsem jen pár dílů, ale mám takový pocit, že ty urážky jsou v každém díle.
21. 11. 2014 v 21:55Off-line comrade  (39/195/102)
DiamondJoey: To jo, ale v tomto díle jich bylo tolik, že se ani k ničemu rozumnému nedostali.
21. 11. 2014 v 22:30Off-line galileolevi  (51/187/82)
Ve střední Evropě máme ve zvyku, identifikovat lidi podle obličeje a zahalená tvář to neumožní. Navíc existuje školní řád, který, aspoň za mé docházky na střední školu říkal, že žák má být oholen.
Dívka s šátkem na obličeji může porušovat školní řád. :D
A navíc, co je mi do Muslimů a jejich víry? Mě taky nepustí do mešity v nátělníku a ženu v minisukni hned ukamenujou.
Pokud chtějí toleranci, musí být oboustranná.
Ale v podstatě je mi to jedno. :)
Souhlasím - 12   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
21. 11. 2014 v 22:42Off-line ThomPrag  (45/180/76)
V žádném případě nepovolit. Podáš prst a za chvíli přijdeš o celou ruku. Navíc, jak píše galileolevi, máme tady určité zvyky. Nechť je hosté dodržují stejně, jako je musí dodržovat hosté v jejich zemích.
Každý, kdo přijede do nějaké země, by měl dodržovat místní zvyky a nenarušovat prostředí těmi svými.
Souhlasím - 9   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
21. 11. 2014 v 22:53Off-line Sonicboom  (61/173/-)
Islam je svobodu poslapavajici ideologie! Neni nahodou, ze existuje ISIL, vetsina teroristu jsou muslimove..Kazdopadne do nemocnic urcite nepatri zadne nabozenske symboly, natoz satky atd..
Teze o hazeni muslimu do jednoho pytle je hloupost, ktera ma jen zabranit k***ice..Zajimave je, ze rasisti se odsuzuji, ale z logiky, kterou vyuzivaj prapodivne individua ku obrane islamu, muzu rict, ze rasista je byt vlastne fajn, kdyz nikomu nic nedela..vtipne!
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
21. 11. 2014 v 23:01Off-line Sonicboom  (61/173/-)
Pro lidi, kterym to nedochazi, napiste mi, jaka dalsi ideologie je v soucasnem svete takto agresivni, kolik cinu na celem svete je spjato touto ideologii, ktere rozsevaji smrt smutek, ukazte, kde se rezou hlavy ve jmenu ideologie, ukazte mi ideologii, kde jeji stoupenci jezdi bojovat za ni a vrazdit a p***om hrozit nejhorsimi ciny zemim, kde vyuzivali jeji statky..Nejvetsi z nich, neli jedina je islam!
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
21. 11. 2014 v 23:02Off-line Sonicboom  (61/173/-)
Radeji se budem tva***, ze to dela jen par extremistu...
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
21. 11. 2014 v 23:10Off-line DiamondJoey  (26/192/90)
A odpovím Vám, které další náboženství s tím má bohaté zkušenosti. Zdravíme křesťany a jejich nádherné křížové výpravy.
21. 11. 2014 v 23:24Off-line ThomPrag  (45/180/76)
DiamondJoey: Milý chlapče, až vyrosteš a ještě se něco dovzděláš, tak možná změníš takový naivní názor.
1. Demokracii máme, to ano (i když někdy jsem na pochybách, ale to sem nepatří). Ale abychom si ji udrželi, nestačí ji pouze mít. Musíme pořád činit tak, abychom o ni nepřišli. Pokud se to s demokracií "přežene" a lidi si budou moct dělat, co chtějí, tak demokracie přejde v chaos a skončí to tu jako v ostatních islámsky založených zemích.
2. Porovnávat islám 21. století s křesťanstvím středověku....mno, musím něco dodávat?
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
21. 11. 2014 v 23:31Off-line DiamondJoey  (26/192/90)
1. Nepodporuji vše. Jde tu hlavně o ty šátky a já říkám ano. Jestli je dovoleno křesťanům nosit na krku křížek, tak proč by muslimky nemohli nosit ten šátek? Vysvětlete mi to.
2. Nemusíte nic dodávat, ale Sonicboom chtěl příklad a tak ho udávám. Dvě nejrozšířenější náboženství se rozšiřovala po meči. Nevěřím ani v jednoho boha, ale respektuji je. A srovnávat to budu stále. Přeji hezký večer.
21. 11. 2014 v 23:32Off-line Demien  (25/166/64)
Vezmu jeden z argumentů, který zazněl i v pořadu ale už se dále nerozvíjel. Podívejme se, jak se rozšiřoval islám. Mohamed byl válečník a dobyvatel. A takhle i rozšiřoval islám a nakázal svým stoupencům a všem dalším muslimům, aby tak jejich víru šířili. Srovnávalo se to tam s křižáckými výpravami, to je ale naprostá pitomost. Křižácké výpravdy byly něco úplně jiného, a hlavně, za nimi stáli jen a jen lidé, katolíci, kteří se v době křížáckých výprav odklonily od nějakého křesťanského učení snad ve všem. Takže to vážně nejde nijak spojovat s křesťanskou vírou.

KřesŤanská víra totiž lidem nenakazuje pořádat válečné výpravy za bezvěrci. Ježíš jako hlavní představitel, prorok nebo jak, nic takového neučil. Mohamed, jako hlavní představitel, nebo prorok islámu hlásá právě opak.

Problém je v tom, že umírněný, ten neradikální muslim, je vlastně špatný muslim. Korán vážně nejde brát tolika způsoby, jak tam zaznělo, korán je ve skutečnosti dost jasný. Jeho poselství je dost jasné, a když žena nechce nosit šátek, když rodina neukamenuje "zrádce", který odešel od islámu, po tom co ho třikrát vyzvou aby se vrátil, tak jsou zkrátka špatní muslimové, hříšníci.

Muslimové nenosí šátek jako součást jejich kultury, jako módní doplněk. Šátky ženy nosí kvůi svému náboženství, dávají tak najevo svou podřízenost tomu danému náboženství. Jak zaznělo v pořadu, když jste jendou muslim přijmáte celý korán, šaríu a nejde nic brát odděleně. Proto tím ženy dávají najevo, že souhlasí s islámem, vším učením a tak dále.

Jistě obě strany se dopouštěly určitých chyb. Tomu muslimovi bylo dost špatně rozumět, nevím co všehcno bylo způsobeno tím, že třeba neuměl moc dobře česky a celkově se dost zadrhával a hlavně mu Jílková pořád skákala do řeči a ostatní taky, takže se mu moc často nepodařilo říct, co vlastně chtěl, což je docela škoda.

Naopak zase Jílková vypadala že se snad bojí nebo co a pořád pronášela chlácholivé věty směrem k muslimovi v publiku, napříkald když se ho ptala jak se jmenuje nebo jeslti ej muslim ihned dodala něco jako "To není nci špatného, že jste muslim, já jen aby diváci věděli" a nebo se na konci ubezpečovala, jestli měl možnost se dostatečně a svobodně vyjádřit. A to je to. Máme z muslimů něco jako strach, a není to žádná netolerance, xenofobie ani nic podobného. Jiná kultura, jiní lidé a malá dávka "xenofobie" zkrátka na místě je vždycky, jsou zkrátka jiní a my na to nejsme zvyklí. Jejich víra i právo jsou taky úplně odlišné, máme tady ISIL, Al-káidu a další neblahé zkušenosti, takže se není čemu divit. Upřímně, vy se opravdu cítite naprosto normálně a v pohodě, dkyž třeba jedete tramvají a nastoupí ženy kompletně zabalené v burce? Jedna moje známá jednou když na to přišla řeč řekla něco jako "Já si představím jak tam pod tím mají ty samopaly...." což je samozřejmě už přehnaný názor, zase opravdu si nemůžeme myslet, že jsou všichni muslimové teroristi, ale základ vystihla.

Jsme kultura, kde se poznáváme, identifikujeme podle tváře, je nám to příjeměnjší, když se můžeme lidem dívat do očí, vidět je a lidi procházející se po ulici v kukle bychom taky považovali ihned za podezřelé. Pokud muslimové utíkají ze svých zemí k nám, znamená to , že nesouhlasí s islámem. Ať tedy odloží burky, šátky a žijou tady s námi, podle našich zvyklostí. Tím, že stále mají šátek na hlavě hlásají svou podřízenost islámu, souhlasí s jejich myšlnekami, jejich právem apod. a nemají důvod utíkat ze svých zemích. Zahlené ženy jsou pouze něčím, co v nás způsobuje onu nejistotu, xenofobii a "xenofobii".
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
21. 11. 2014 v 23:37Off-line Demien  (25/166/64)
DiamondJoey : Křesťanství se rozšiřovalo dávno před nějakým středověkem, na konci římské říše, zopakuj si dějepis, vzpomeneš si, že se křesťanství masivně rozšířilo, a to vůbec ne násilím, až ho nakonec nějaký císař, na jehož jméno už jsi vážně nevzpomenu ustanovil za státní náboženství, at už z politických důvodů nebo protože k němu promluvil duch svatý.
21. 11. 2014 v 23:43Off-line ThomPrag  (45/180/76)
DiamondJoey: Porovnáváš jabka a hrušky, o to jde. Takže jsi hodně mimo.
Demien: Hezky napsáno, i když je to dost dlouhý a obávám se, že to většina lidí nepřečte :-)
21. 11. 2014 v 23:54Off-line galileolevi  (51/187/82)
DiamondJoey
Máš pravdu s tou demokracií. Taky jsem závěrem napsal, že je mi to jedno.
Ale je škoda nevidět tak hezký holky. Nemyslíš? :)
21. 11. 2014 v 23:55Off-line Sonicboom  (61/173/-)
DiamondJoey: Ja jsem psal, ze jsou vsichni muslimove teroristi??
Nevim, proc sem tahas krizove vypravy..Uplny nesmysl..
Me stale zarazi, proc tolik teroristu je spjato s islamem a to vicemene globalne, proc se nekteri lide a kruhy nam stale snazi namluvit, ze je to jen par extremistu, ze to oni blbe neco pochopili..Proc nam tyto lide ( pozdrav levicakum do Svedska) nedokazou odpovedet, proc islam neprinesl a neprinasi nic dobreho a proc je vetsina teroristickych cinu spojena prave touto ideologii..Nejen terorismus, ale proc z jejich rad je citit tokovy odpor k zapadu, kam se stehuji a zakladaji tu rodiny..Proc se v Birminghamu resi, ze je nepripustne, aby byli v cetbe na skolach prasatka?! Co mi odpovite? Asi nejsem tolerantni co? Jaktoze, ze ten islamsky extemismus, jak je nam vtloukano do hlav temer nicotny, se rozmaha po celem Blizkem vychode a severu Afriky?? Co ty vlajky ISIL v Australii..mohl bych pokracovat..ale jen mi neni jasne, jak nekdo muze slepe podporovat toleranci k netoleranci..
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
22. 11. 2014 v 00:17Off-line pepin.o  (36/-/-)
DiamondJoey: já ti to teda vysvětlím ;) Jak poznáš kdo pod tím prostěradlem je? ;) ...stačí?
22. 11. 2014 v 00:24Off-line galileolevi  (51/187/82)
Osobně si myslím, že terorismus nemá nic společného s náboženstvím.
Neumím si představit, že by opravdu věřící člověk vzal nůž a někoho zabil.
Ale umím si představit, že někdo mocný, zneužije nevzdělanost, chudobu a beznaděj, pro své zájmy.
Když jsme u toho terorismu, co má s islámem ETA, IRA ...
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
22. 11. 2014 v 01:07Off-line Alk  (26/-/-)
To čo si vymýšľa svet proti islamu je len preto že sa ho kresťanstvo bojí
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
26. 11. 2014 v 19:09Off-line DiamondJoey  (26/192/90)
Demien: Nechtěl jsem to číst celé. Promiň. Zrovna čtu knihu o Islámu na které se podíleli 4 lidi, kteří Islám studují a všichni se shodli na tom, že jde o vlastně demokratické a mírumilovné náboženství. Já s tím souhlasím. Nejsem na konci, ale je mi jasné, že se objeví něco, co mi bude proti srsti, ale kdyby "všechny" ukamenovávali, tak by nebylo mírumilovné. Samozřejmě jde o lidi a ne o náboženství. Lidi poserou všechno. Máme to v sobě, ale to neznamená, že celý Islám je zlý. .. Ano vím, že někdy kolem 2., 3. nebo 4. století se začalo rozšiřovat. Vím o tom, ale Islám je na stejné úrovni jako Křesťanství. Ať už šlo o křížové výpravy, čarodějnické procesy a další sračky. :-)
Sonicboom: Teze o hazeni muslimu do jednoho pytle je hloupost, ktera ma jen zabranit k***ice .. Tohle mi zní, jako kdyby každý kdo je muslim byl terorista.. Já nějak nevím, jak na to odpovědět. Něco vymyslím. :-) .. Ale opravdu je to tak. Ne všichni jsou teroristi. Možná to tak vypadá, protože je muslimů hodně. Nevím přesně. Střelím od boku .. 1 miliarda ale z té 1 miliardy je "malé" procento radikálů. Tak to prostě je. ..
pepin.o: Zeptáš se, kdo to je ne? :-D
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
26. 11. 2014 v 20:53Off-line vegantronic  (38/186/77)
Diamondey: poopravím tě. Muslimů je 1,5 miliardy a například Islámský stát což jsou ty extremisti má 5,9 milionů obyvatel a ještě většina tam je nuceně. + pár milionů fanatiků po světě. Víc jak 1% to nebude. ;-)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
26. 11. 2014 v 21:38Off-line Sonicboom  (61/173/-)
DiamondJoey: Ale ty mi vkládáš do úst, co jsem nikdy neřekl a ani si to nemyslím..Znova opakuji, že je mi bližší gay-muslim, také záleží na dalších okolnostech, ať mě nechytáte za slovo, než Čech rasista, nácek...
Ale to, že největší globální bezpečnostní hrozbu představuje terorismus, který je prováděň ve jménu ideologie jménem islám, je fakt, s tím se nedá nic dělat..Tedy dá, zamlčovat, zlehčovat, mlžit, ale to není spravné, na tom se můžem shodnout. Zajímavé je, že u křesťanství toto nelze nalézt.. Tak, kde je chyba?

vegantronic: Ano, ISIL jsou ti extrémisti..Kde je nějáký křestanský stát, který má v cílu ničit, zabijet a ovládat, co největší území? Víc, jak 1% jich nebude? Jsi mě uklidnil, že tu běhá jen a pouze 15 milionu..
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
26. 11. 2014 v 21:50Off-line Alk  (26/-/-)
U kresťanstva sa to nedá nájsť lebo to je najstaršia akciovka na svete :D
skoro nič nedávajú ale s radosťou berú, a ak niekto niečo od Vatikánu chce, tak mu povedia že nech sa radšej modlí :D
01. 12. 2014 v 21:27Off-line DiamondJoey  (26/192/90)
Sonicboom: Křesťané si touhle fází prošli. Moc dobře ji znají. A já sám nechci, aby se nad činy radikálů zavíraly oči. Vůbec ne. Mělo by se proti nim bojovat. Ale proti RADIKÁLŮM, ne proti muslimům. To je rozdíl. Jak jsem řekl, házíte je do jednoho pytle. To je jako kdyby někdo řekl, že všichni gayové jsou vykroucení kluci, kteří milují boybandy a růžovou barvu. Blbost. :-)
01. 12. 2014 v 22:43Off-line Mychajlo90  (34/185/70)
"Ve střední Evropě máme ve zvyku, identifikovat lidi podle obličeje a zahalená tvář to neumožní"

Celou dobu se vede diskuse o hidžábu což je "pouhý" šátek na hlavě, který nosí i spousta nemuslimských žen jako módní doplněk. To abychom si ujasnili pojmy.

A pořad Máte slovo je stejná žumpa jako kdysi Kotel na Nově, takže nemá smysl ho sledovat. Žádná smysluplná diskuse se tam nekoná, jenom se vždycky dav přijde vyřvat. Ostatně ne tak dávno tam byl díl o adopci dětí homosexuálními páry. Nechápu jak může veřejnoprávní televize takový bulvární pořad vůbec vysílat.
01. 12. 2014 v 23:25Off-line Sonicboom  (61/173/-)
Mychajlo90: Stejne tak vysila multikulturni propagandu..prašť jak uhoď.
02. 12. 2014 v 21:20Off-line Mychajlo90  (34/185/70)
A co to prosím taková "multikulturní propaganda" je? Prosím definici. Mimochodem spousta lidí, kteří se tím ohánějí používají také termín "homosexuální propaganda". Tu ČT vysílá taky? :)
02. 12. 2014 v 21:56Off-line Sonicboom  (61/173/-)
Nevim, co je homosexualni propaganda.
Multikulturni propagandou jsem myslel prekrucovani, zvyrazneni ci upozadovani informaci s cilem podpo*** multikulturalismus.
02. 12. 2014 v 23:12Off-line Mychajlo90  (34/185/70)
http://www.white-media.info/…kolstvi.html

Tady se to objevuje hned vedle sebe: "jevy jako islamofilie, multi-kulti, neomarxismus, homosexualismus, nenávist k národu jsou podle přednášejících "profesorů" společensky prospěšné a žádoucí"

Já teda nevím, ale hlásat zrovna tady stejné názory a používat stejné "argumenty" jako v výše uvedeném odkazu mi přijde přinejmenším dost zvláštní.

Uvědomte si, že podobná nenávist se velmi často obrací i proti homosexuálům, proto bychom měli být k podobným nesmyslům citlivější a hodnotit informace (nejen) o jakýchkoliv menšinách k***ičtěji. Ale to možná chci příliš moc :)
03. 12. 2014 v 00:26Off-line Sonicboom  (61/173/-)
Mychajlo90: Ty mas neco, co ja nemam a docela ti to i zavidim. Dokazes odpovidat na neco uplne jineho a jeste spojis nespojitelne a zamotas to tak, ze neznaly clovek by me povazoval za rasistu, homofoba..

Nevim, proc se snazis k***iku multikulturalismu a toho, jak se o nem informuje v mediich, spojit s prapodivnym webem, ktery jsem doposud neznal. Nevim, proc to delas, mozna nemas argumenty, tak se snazis aspon neco napsat, nebo a co je horsi, neuznavas jine nazory, ktere jsou opodstatnene..
03. 12. 2014 v 00:28Off-line Sonicboom  (61/173/-)
A zas sem pletes homosexualitu, za tu nemuzeme, ale za vyber ideologie ano! Krom toho, kdo ti nakukal, ze muslimove jsou mensina?? Koukni na Arabsky poloostrov..Tam nejsou prava a svoboda nic moc..Asi nehodnotim informace dost citlive..Me napada, co je pro tebe svoboda? Je to vubec neco, co te zajima? Z tvych prispevku mi prijde, ze ani ne..Spis je ti na obtiz, kdyz nemaj lidi stejny nazor
03. 12. 2014 v 20:25Off-line Sonicboom  (61/173/-)
"Vtip je v tom, že lidé kteří operují s k***ikou "multikulturalismu" (aniž by obvykle jasně definovali co tím myslí) velmi ČASTO operují i s k***ikou jakéhosi "homosexualismu",".."NECHCI BÝT SOUČÁSTÍ PODOBNÉHO PROUDU. Jakékoliv paušální hodnocení někoho na základě jedné vnější charakteristiky se mi hnusí."
Bohužel tu neni nebo jsem nenalezl možnost zvýraznění písma, tak jsem si dovolil některá slova takto zvýraznit, pro lepší přehlednost.
Ani já nechci být součástí tokového proudu a doufám, že ani nejsem, ale stále mam pocit, že tebou jsem k nim stále přirovnáván, ať je to nesmysl již z principu, těžko gay, který se sám se sebou smířil (ani nepotřeboval) bude inklinovat k lidem, kteří si myslí, že existuje homosexualismus a u těchto lidí si myslím, že bych nenašel ani shodu, co se týče multikulturalismu.. Co chci říct, není v pořádku, že vytváříš dojem, že k***ika multikulturalismu má cosi společného s rasismem, homofobií, xenofobií..Nemá nic a to že si někteří hloupí lidé spojují homosexualismus s odmítavým postojem k multikulturalismu, to není má starost, s těmito lidmi nemám nic společného a to, že máme odmítavý postoj k současnému multikulturalismu, nesmí být umělě vytvořenou zkratkou, která má za cíl očernit samotného člověka..Napadá mě jista podobnost s posledními volby do EP, kdy byla vytvořena a používáná lživá zkratka protiunijní=protievropská..Což je ve výsledku podobný případ..

Proč dáváš multukulturalismus do úvozovek?
Ilustrace se nezobrazila :)
04. 12. 2014 v 12:58Off-line BussterX  (103/130/150)
04. 12. 2014 v 13:19Off-line Sonicboom  (61/173/-)
Premysl Sobotka se na FB vyjadril jasne, bude taky osocovan z rasismu, xenofobie, islamofobie?
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
04. 12. 2014 v 13:47Off-line Mychajlo90  (34/185/70)
BussterX:

Pěkně hloupé. Co takhle najít nějaký podobný hezký komiks o homosexuálech? Jistě se něco reprodukujícího nejprimitivnější předsudky najde.
Z jiného soudku. Když jsem jel do Uzbekistánu (pro neznalé - také je to muslimská země), tak jsem na ambasádě při zařizování víza dostal oficiální vládní časopis propagující zemi pro turisty. Na jedné fotografii byla dívka v tričku a minisukni s popiskem "taškentskaja děvuška".

Sonicboom:

Vtip je totiž v tom, že "multikulturalismus" je ale bohužel dost často záminka pro obyčejné rasistické výkřiky. Ok pojďme se bavit o migraci, proti tomu nic nemám. Ale neschovávejme se za slova o "multikulturalismu" (fakt je že migrace byla na světě vždy a historicky směrem z Evropy mnohem silnější než obráceně - celá jižní a severní Amerika, Austrálie, Nový Zéland, ale i třeba Alžírsko, Jižní Afrika a jiné země) a bavme se bez předsudků a za použití skutečných argumentů a ne vřeštěním o muslimech, kteří "likvidují naši kulturu". Tak třeba londýnská UCL publikovala nedávno studii, která jasně říká, že imigranti jsou pro Velkou B***ánií jednoznačným přínosem (méně často přijímají státní benefity, takže zaplatí na daních výrazně více, než kolik od státu dostanou, je mezi nimi vyšší podíl vysokoškolsky vzdělaných lidí atp..)

http://www.ucl.ac.uk/…ation-report
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
04. 12. 2014 v 16:01Off-line ent  (50/183/100)
A mimochodem srovnávat křestanství s islámem je nesmyslné. Tohle může jen někdo kdo absolutně nic o křestanství neví. Křižácké války s křestanstvím nemají co dělat. Byl to politický akt mocichtivých papežů skrývající se za víru. Obětmi těchto válek nebyli jen muslimové, ale také židé a taktéž křestané nevyznávající katolicizmus.Katolicizmus s křestanstvím nemá mnoho společné.Jako češi by jste z dějepisu měli něco vědět dyt křižácké valky se pořádali i proti husitským, protestantským čechám a částem německa.
04. 12. 2014 v 16:53Off-line BussterX  (103/130/150)
04. 12. 2014 v 17:00Off-line BussterX  (103/130/150)
Ent: každopádně křesťani kteří se furt starají kdo s kým leze do postele a dovolujou si kecat lidem do soukromí včetně papeže kterej zakazoval věřícím v Africe prolezlé AIDSem používání kondomu jsou stejní k****ni vymaštění aji se svým vymyšleným pámbíčkem jako islamisti
04. 12. 2014 v 17:47Off-line Sonicboom  (61/173/-)
Mychajlo90: Nevim, proc stale pokladas multikulturalismus za pojem, ktery slouzi nekomu jako zaminka. Pokud slouzi a i ja jsem toho nazoru, ze slouzi, tak to opravdu neznamena, ze bychom se o tom nemeli bavit, nebo dokonce ho pokladat za cosi nemeneho...Tva zminka o migraci je jiste zajimave tema, bohuzel nevidim souvislost mezi historickou migraci do zemi, ktere jsi zminil a nefunkcnost multikulturalismu a soucasnou imigraci..
Jo a prozdrad mi, co islam prinesl do nasi kultury, cim obohatil??
04. 12. 2014 v 17:56Off-line BussterX  (103/130/150)
Do ř**i v koránu jsou jasně zakotvený pasáže o expanzi jejich víry, to stejný se snažili dělat křesťanští misonáři samozřejmě, a skončilo to tak že v latinské americe dnešní indiáni nevyznávají svá tradiční božstva ale modlí se k panence marii... nejde o nošení blbýho hadru přes xicht ale o to že se tím otvírají vrátka k tomu že si budou klást další a další nároky, ještě minulej měsíc jsem byl tolerantní a otevřenej, ale debata s českým muslimským propagátorem mně těžce otevřela oči
04. 12. 2014 v 18:30Off-line Theophiluss  (30/171/63)
Souhlas
04. 12. 2014 v 19:10Off-line DiamondJoey  (26/192/90)
Ent: Upřímně by mě zajímalo, jestli ty informace máte třeba z odborné literatury, přímo Koránu a nebo z televize a novin. Povězte mi to. :-)
04. 12. 2014 v 22:26Off-line BussterX  (103/130/150)
Tyvoe buzna která se zastává islámu nebo křesťanství, kteréžto dvě víry přímo veřejně štvou proti homosexualitě, to je jako když kanárek bojuje za větší práva koček
05. 12. 2014 v 00:16Off-line qwert1  (33/180/74)
To, že jsme demokratická zem neznamená, že bychom se měli zbavit našich kulturních základů, na kterých Evropa vznikla. Vůči různým náboženstvím i národům jsem tolerantní, přesto jsem přesvědčen, že je nutné, aby cizinci (například i ti z muslimských zemí) tolerovali s uznávali naši kulturu a tradici. Muslimské oděvy a pokrývky, které ženám nezakrývají obličej mi nevadí a nevidím důvod v tom, aby je nemohly nosit. Co se týče zakrytého obličeje, tak se asi všichni shodneme, že to představuje v dnešní době velké bezpečnosní riziko. V případě speciálního oblečení pro případ tělesné výchovy, zdravotnictví a dalších oblastí, kde je vyžadováno konkrétní oblečení je třeba se přizpůsobit a dodržovat pravidla stejné jak pro křesťany, tak například pro ateisty.

Diskuse se rozběhla na základě toho, že dvě slečny muslimského vyznání, které se přistěhovaly do ČR se evidentně nechějí přizpůsobit našim všeobecně přijímaným zvyklostem a pravidlům. Není možná, aby se slečny neúčastnily tělocviku z náboženského přesvědčení (přestěhování do ČR byla jejich volba, s touto volbou přijaly i některé povinnosti). Pokud by muslimské dívky se nemusely účastnit tělocviku, tak potom by to bylo diskriminující vůči ostatním spolužákům, kteří jsou například křesťané nebo bez vyznání a cvičit musí. Podobně jak už jste několikrát výše zmínili, tak muslimské dívky své náboženské přesvědčení demonstrují svým zahalení, křesťanské dívky křížkem na krku, židovští kluci a muži pokrývkou hlavy a podobně. Jak Židé, tak křesťané jsou tolerantní a atributy svého náboženství jsou ochotní pro dodržování společných pravidel odložit a v řadě věcí ustoupit. Lékařský personál v nemocnici nemůže mít hodinky a žádné šperky, nepamatuji si, že by snad někdo například z křesťanů (kterých je v ČR stále ještě podstatně více než muslimů) se dovolával k ombudsmanovi ohledně náboženské šikany proto, že by si museli sundat svůj hlavní atribut svého vyznání - křížek. Muslimské dívky se samozřejmě dovolávají nápravy velké újmy.

Měli bychom být vůči sobě co nejvíce tolerantní, otevření a měli bychom mít k sobě větší pochopení. Nelze ale ve jménu demokracie jednostranně ustupovat jedné skupině. Francii a některým dalším západoevropským zemím, se už nepřiměřené ustupování muslimské kultuře začíná krutě nevyplácet a vracet.....kříž je symbolem křesťanství, proto nesmý být ve veřejných budovách a podobně,jinak by to bylo diskriminující vůči muslimům a jiným vyznáním.
05. 12. 2014 v 01:49Off-line Mychajlo90  (34/185/70)
"Jo a prozdrad mi, co islam prinesl do nasi kultury, cim obohatil??"

Třeba arabské číslice ti něco říkají? :)

"Tyvoe buzna která se zastává islámu nebo křesťanství, kteréžto dvě víry přímo veřejně štvou proti homosexualitě, to je jako když kanárek bojuje za větší práva koček"

Partner je praktikující římský katolík a já osobně doufám, že se v římskokatolické církvi dočkám křtu. V ČR existuje sdružení logos (http://www.logoscr.cz/), kde se scházejí homosexuální věřící. V Polsku, rodné zemi mého partnera, funguje podobné sdružení Wiara i tęcza (http://www.wiara-tecza.pl/). Takže ano i takovíto lidé existují. Není to náhodou osobní věc každého člověka?

Ad obecná diskuse. Mám s ní jeden problém. Jaksi se z ní vytrácí to, že se bavíme o konkrétních lidech každý z nichž je jiný. Co takhle konečně soudit lidi podle jejich činů a nikoliv primitivních předsudků a stereotypů? Není právě to důkazem vyspělosti společnosti?
05. 12. 2014 v 09:09Off-line BussterX  (103/130/150)
http://www.ahaonline.cz/…to-knez.html

Bible o homosexualitě:
Leviticus 18,22: Nebudeš obcovat s mužem jako s ženou. Je to ohavnost.
Leviticus 20,13: Kdyby muž spal s mužem jako s ženou, oba se dopustili ohavnosti; musejí zemřít, jejich krev padni na ně.
05. 12. 2014 v 23:48Off-line Mychajlo90  (34/185/70)
Výklad Bible je dosti složitá disciplína a takto primitivně vytrhávají text z kontextu za a) ti kteří o tématu nic nevědí a za b) bigotní fundamentalisté, s kterými nemá smysl se bavit.

Tomáš Halík říká k tématu toto:

Ovšem v určitých vrstvách katolíků, nedotčených solidním světským, ani náboženským vzděláním vládnou stále primitivní homofobní stereotypy a fundamentalistické kruhy to hojně využívají a podporují.

Co se homosexuality týče, zpravidla se tito lidé odvolávají na prvoplánově čtené biblické odsuzující výroky, které lze jistě vztáhnout na homosexuální chování heterosexuálních osob (to bylo časté v antice a dnes znovu a to je i podle mého názoru perverze a „hřích“), ale není spravedlivé je vztáhnout na osoby, u nichž je homosexuální orientace dána biologickými faktory, nikoliv vlastní volbou, a tudíž je třeba tuto orientaci akceptovat a respektovat osobní důstojnost a rovné místo těchto lidí v církvi i společnosti. O tom jednoznačně mluví i současný papež František (jakkoliv zároveň – jako většina katolíků včetně mne – varuje před tím, aby se ignoroval rozdíl mezi homosexuálním partnerstvím a manželstvím muže a ženy). Oficiální katolické učení toto rozlišení činí, ale bigotní lidé se tím neobtěžují.

http://ceskapozice.lidovky.cz/…x-/tema.aspx?…
06. 12. 2014 v 00:28Off-line BussterX  (103/130/150)
Mychajlo90 : LOL
06. 12. 2014 v 10:31Off-line Sonicboom  (61/173/-)
Mychajlo90: Neni to ten samy Halík, ktery odsoudil ten zasah policie behem modlitby?? Tak toho tu citujes? Zvlastni, clovek, kterej stavi islam nad opravnene jednani policie?
Cely to, co citujes je pekna zrudnost..Staci si to precist poradne..

O tech cislicich bych pochyboval..
10. 12. 2014 v 13:52Off-line DiamondJoey  (26/192/90)
http://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?… .. Oprávněné? Opravdu nevíte o čem mluvíte. Je to zásahovka, ale i tak by se měli trochu chovat. Souhlasím, že tohle si muslimové nezasloužili. To naopak vy jste moc zvláštní člověk.
10. 12. 2014 v 14:55Off-line Sonicboom  (61/173/-)
DiamondJoey: Meli se zout? :D Neni vyjimkou, ze policie si chodi pro hledane/podezrele, kdyz jsou treba jen ve spodnim pradle nebo uplne nazi..Taky kvuli nim pises na ruzna fora, ze se ma policie chovat jinak?
Nevim, co ten clanek ma dokazovat..kdyz nejakej muslim chce podat ci podá stiznost, tak neznamena, ze je neco spatne..
10. 12. 2014 v 17:06Off-line BussterX  (103/130/150)
Mám sem zas kuwa hodit to video kde muslimáci zastřelili 13ti letýho kluka? kdo řeší jeho práva? je mi z vás na blití jak si hrajete na velice kultivované a ušlechtilé zastánce utlačovaných chudáčků muslimů kteří se sem pokoušej importovat svoji ideologii, protože náboženství ideoologií v jejich podání je
10. 12. 2014 v 17:09Off-line BussterX  (103/130/150)
Dsiv: to je v pořádku, když už tu jsou, ať mají stejná práva... ale stejná, ne vyšší...
10. 12. 2014 v 17:22Off-line BussterX  (103/130/150)
DiamondJoey: policie je tady od toho aby chránila a prosazovala zákon, chrání i tebe, a chrání naši společnost. Kdyby policajti vtrhli na schůzi klubu včelařů protože by tam prováděli zásah z důvodu podezření na trestnou činnost, kdo by si toho všiml, kdo by protestoval že nepočkali až neskončí schůze? Kuwa co dává nějaký sektě pámbíčkářů práva na jiná zacházení než normálním lidem?
10. 12. 2014 v 17:28Off-line Sonicboom  (61/173/-)
BussterX: Sabatova se vyjadrila jasne, neni v rozporu se zakonem, kdyz se k jinym nabozenskym komunitam ma chovat odlisne! Jinymi slovy rekla, ze co plati pro jedny, tak neplati pro druhe..Tj. jsi muslimka, muzes si nosit satek, aha, ty jsi bez vyznani, tak ty cepici mit nesmis.. Neni do diskriminace?!
10. 12. 2014 v 17:34Off-line BussterX  (103/130/150)
Sonicboom: dívej, je jasný že kulturní turista který jde třeba na návštěvu katedrály, tak si sundá čepici a nebude si tam pískat, když ho někdo pozve na návštevu mešity, tak se zuje... ale sakra je jasný že když někdo naplánuje policejní zásah, tak zohledňuje ix faktorů, jako taktiku, efektivnost, bezpečnost... to je na prvním místě... všechno ostatní musí bokem. tečka
12. 12. 2014 v 15:30Off-line DiamondJoey  (26/192/90)
Můj poslední příspěvek .. Můžete už prosím přestat všichni házet muslimy do jednoho pytle? Chováte se tady jako hlupáci. :-)
12. 12. 2014 v 19:43Off-line Sonicboom  (61/173/-)
Tobě by mohly opadat šupiny z očí..;)
12. 12. 2014 v 20:32Off-line BussterX  (103/130/150)
DiamondJoey: máš dojem jak jsi ušlechtilej že se zastáváš "utlačovaných" že? : - http://praha.idnes.cz/…-zpravy.aspx?…
13. 12. 2014 v 01:02Off-line Mychajlo90  (34/185/70)
BussterX:

A kdo konkrétně má (anebo prosazuje) "vyšší" práva než kdokoliv jiný? :)

Skoro mi to připomíná řečí o jakýchsi údajných požadavcích na "speciální" práva pro homosexuály.
13. 12. 2014 v 03:01Off-line BussterX  (103/130/150)
Buzeranti chtějí stejná práva jako má heterosexuální většina, pokud jde o výchovu dětí třeba, a tato práva (o která gayové musí usilovat) tu mají muslimské heterosexuální páry (teda asi u nás ještě není mnohoženství, nebo už jo?) zcela běžně. Muslimové žádají práva která u nás nejsou běžná a která nemají původ v ničem jiném než v importované víře. Řekl bych, že muslimská dívka v hodině tělocviku v české škole s hadrem na xichtě a sukni až na zem bude vypadat divně.
13. 12. 2014 v 12:21Off-line galileolevi  (51/187/82)
A já bych chtěl právo první noci! :D
14. 12. 2014 v 15:44Off-line Sonicboom  (61/173/-)
Zpravy.idnes.cz/tomas-halik-o-prijimani-uprchliku-drf-/domaci.aspx?c=A141214_144827_domaci_cen
Je tak blbej, nebo to jen hraje??!
17. 12. 2014 v 00:31Off-line BussterX  (103/130/150)
Čerstvá aktualita, Allah Akbar ....http://www.ceskatelevize.cz/ct24/nejnovejsi-videa/295707-pakistansky-taliban-rozpoutal-masakr-v-pesavaru/
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload