Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Nová sekce - Blogy, povídky...

09. 05. 2015 v 01:53Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
Zdravím redakci, nestálo by za úvahu, že by nějaký váš webmaster vytvořil na vašem webu textový editor, který by sloužil všem zaregistrovaným uživatelům jako možnost seberealizace v blogování a psaní článků obecně (povídky, úvahy, zamyšlení...)? Když si pročítám profily uživatelů, tak hodně z nich má mezi svými zájmy zaškrtnuto psaní, takže věřím, že by se ten editor hojně využíval. K tomu účelu by se zde dala zřídit i nová sekce (seznamka, magazín, akce...BLOGY), do které by své výtvory měli uživatelé možnost zveřejňovat.

Kdybyste potřebovali s něčím pomoc, klidně se na mě můžete obrátit, protože mám s blogováním zkušenosti jak z pozice autora, tak i z pozice moderátora. :-)
09. 05. 2015 v 08:12Off-line Radek1951  (72/175/75)
Myslím, že jde o dobrý nápad.
09. 05. 2015 v 09:31Off-line pawelll  (44/175/70)
No pokud to bude jako s mobilni vezi tak to par let bude trvat .
09. 05. 2015 v 11:28Off-line Pippin  (103/-/-)
Akorát tím budeme dávat Gramatické policii další podněty, aby si na nás honili ega -.-
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
09. 05. 2015 v 11:51Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
To k tomu přeci patří. Alespoň se autoři budou zlepšovat.
Souhlasím - 9   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
09. 05. 2015 v 12:02Off-line Pippin  (103/-/-)
Spíš se na to autoři vykašlou. :)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
09. 05. 2015 v 12:08Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
Nebuďte pesimisti, když taková situace ještě ani nenastala. Z mých zkušeností naopak vím, že když bylo na na nějakém blogu hodně lidí, což by tady bylo, že víc než věcné k***iky, která by byla na místě, se autorům lezlo do zádele a chválilo se jim i to, co bylo na první pohled strašné. :-P
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
09. 05. 2015 v 12:13Off-line Pippin  (103/-/-)
Každopádně by to byla vítaná změna společně s chatem :)
09. 05. 2015 v 14:48Off-line vegantronic  (38/186/77)
No Lukino jak kde... :) Třeba na takovém idnesu jsou komentáře pod blogy spíš nástroj hejtování než k vlezdop***lkovství. ;)
09. 05. 2015 v 14:50Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
Tak k tomu přistupujte tak, že jakou blogovou komunitu si tu uděláme, takovou ji budeme mít. :-P
09. 05. 2015 v 14:50Off-line vegantronic  (38/186/77)
Jinak se bojím, že třeba kolem Prague Pride budou případně sloužit k přestřelkám mezi odpůrci a příznivci Pride ale su pro. :)
09. 05. 2015 v 14:52Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
Však to zase bude jedině dobře, no ne? Je něco jiného napsat úvahu, kde se střet názorů očekává a něco jiného napsat povídku, kde se naopak očekává "líbí, nelíbí" a důvod, proč tomu tak je.
09. 05. 2015 v 14:55Off-line Vlado2  (61/180/80)
Odmysleme si, že zdejší „poradna“ v poslední době funguje spíše jako blog, kterému chybí (většinou) jakýkoli pokus o moderování, kdy 9 témat z 10 se poměrně záhy zvrtne v osobní výpady. Odmysleme si i to, že v „magazínu“ se objevuje autorská tvorba uživatelů webu relativně často, byť se skrývá za rádoby naučnými články.
Vytvořit samostatnou kolonku věnovanou čtenářským literárním výtvorům by určitě nebyl technický problém – ale!
Pokud se podíváte na diskusi jakéhokoli internetového media tak zjišťujete, že má-li být udržena alespoň trochu slušná úroveň, nestačí administrátor (moderátor) mazat reakce jdoucí silně za hranu běžné slušnosti i zákona. Prostoduší jedinci sice naříkají nad cenzurou, ale tupý a vulgární anonym či spamer je nebezpečný 24 hodin denně.
Představa Lukino Luka, že každý si bude moderovat svoje téma, je časově, technicky i právně neuskutečnitelná. Jukněte občas na diskusi Novinek nebo blogu iDnes, kde s tímto problémem nepřetržitě zápasí placení profesionálové! A ukažte mi v administraci webu toho chudáka, který bude ochoten se celé dny přehrabovat v záplavě literárních „veleděl“ nejrůznějších psychopatických grafomanů a rozhodovat, co z toho lze „pustit“ na světlo boží.
Souhlasím - 6   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
09. 05. 2015 v 15:13Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
Vlado:
Ten magazín tady funguje, to je pravda, ale není to blog v pravém slova smyslu a hlavně tam nemůže psát každý.

"Představa Lukino Luka, že každý si bude moderovat svoje téma, je časově, technicky i právně neuskutečnitelná." Tohle jsem přeci neřekl. Diskuze pod blogem by měla být hlídána moderátory.

Celkový dohled nad blogy není tak těžký, jak si tu mnozí myslíte, protože:
1) Může se nastavit pravidlo minimálního počtu řádků ve výchozím formátování (například 30), tedy veškeré napsané blogy, které by nesplnily požadovanou délku textu, by nešly zveřejnit. Už tohle pravidlo tak zamezí spamu, aby se nezveřejňovala témata pofidérních kvalit či trollingu.
2) Když bude někdo často spamovat v komentářích, či jakkoli jinak porušovat předem určená pravidla, bude mu zrušena možnost komentovat a psát. Prostě něco jako ban.
3) Může se nastavit (ačkoli to nedoporučuji), že před zveřejněním článku si autor bude moci zaškrtnout, jestli chce pod své dílo dostávat komentáře či nikoli. Pakliže by si je nepřál, spokojil by se pouze s formou hodnocení LÍBÍ - NELÍBÍ.

Pokud byste ale měli z kontroverzních článků strach, respektive z reakcí na ně, tak se ta blogová sekce může zjednodušit čistě jen na povídkovou tvorbu. U povídek se s bordelem v komentářích příliš nesetkáte. :-P
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
09. 05. 2015 v 16:00Off-line THX1188  (40/183/90)
Psaní má v profilu kde kdo, to ovšem neznamená, že psát umí. Pokud vím, tak do redakce může svůj výtvor zaslat kdokoliv, jenže málokdo na to má. Samo článek musí mít hlavu a patu. Nějak si nedokážu představit jak by se to zvládlo technicky. Nápad zajímavý, ale myslím, že nerealizovatelný. Výhradně blogerům jsou určeny weby jiné. Zde jde primárně o seznamku a magazín je zpestřením prostoru k seznamování. Tak to vnímám já. Jako komunikační kanál profilovaný pro danou menšinu. Tedy homosexuální.
09. 05. 2015 v 16:57Off-line Vlado2  (61/180/80)
Lukino Luk:
Omlouvám se, že jsem si špatně vyložil poslední odstavec vstupního textu. Nicméně mám dojem, že každý vidíme problém jinde.
Já opravdu nechci polemizovat o technikáliích, které jsou poměrně snadno řešitelné. Jen se obávám, že bez značného posílení personálního obsazení administrace webu by to možné nebylo.
Píšeš, že diskuse pod blogem by měla být hlídána moderátory. Dovolil bych si doplnit: KAŽDÁ diskuse MUSÍ být NEUSTÁLE hlídána moderátory. V opačném případě končí příchodem prvního trolla, jak lze dokumentovat na většině témat v „poradně“.
Na tomto webu se neschází pouze úzká skupina přátel. Primárně je to seznamka se značně různorodým osazenstvem. A z toho vyplývá obava Vegantronica (i moje), že hrozí nebezpečí nejrůznějších názorových přestřelek. Které nejen že nebudou odborné, nebudou ani k věci samotné, zato však budou prošpikovány osobními výpady, hrubými urážkami a vulgarismy. Vždyť je to v „poradně“ téměř standard!
Nevím, jaké máš zkušenosti s tzv. volnou autorskou tvorbou, kterou jsi pracovně nazval povídkami. Já velmi špatné. Všichni grafomani zajásají a zahltí tě strašidelnými bláboly. Pippinem zmíněné gramatické hrůzy opraví korektor, administrátor či moderátor (v jedné osobě). Ale se stylistickými příšernostmi bez myšlenky, bez hlavy a paty, neudělá nic. Bude tedy muset mnoha autorům sdělovat, že jejich duševní průjem není zveřejnitelný. Nebo pustí všechno, což ovšem spolehlivě odradí čtenáře, kteří po pár nadávkách přestanou rubriku sledovat.
Omlouvám se, že jsem pesimista, ale na tomhle webu si, stejně jako THX1188, literární koutek fakt představit nedokážu. Asi by bylo dobré znát v této fázi i názor administrátora.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
09. 05. 2015 v 20:02Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
Těch možností, jak to udělat je spousta. Nicméně názory byly vyřčeny a teď už jen záleží, jak k tomu celému přistoupí tento web. Doufám, že se brzy někdo vyjádří. :-o
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
09. 05. 2015 v 22:55Off-line THX1188  (40/183/90)
Busty: nebuď hned vztahovačný :) Vlado jistě nemluvil jen o tobě :) Blog v profilu, proč ne :) Jenže tam je prostor pro vyjádření...
09. 05. 2015 v 22:58Off-line NaKluky.cz
Děkujeme za nápad i názory ostatních, vážíme si toho.

K blogům v takové formě, jak je zde zmíněno, jsme spíše skeptičtí, protože na základě našich zkušeností si myslíme, že by to zkrátka nefungovalo. Alespoň ne tak, jak je zamýšleno.

Pokud jde jen o vytvoření prostoru pro grafomany, aby měli kam psát své myšlenky, tak v pořádku, ale pakliže by to mělo mít i smysl pro ostatní čtenáře/uživatele (což je předpokládáme stěžejní), chtělo by to provázat se zbytkem webu – a zde jsme právě poněkud skeptičtí, protože se obáváme, že by ani nebylo co provazovat :) Bude dostatek zajímavých článků, abychom s nimi mohli dále pracovat? Obáváme se, že nikoli. Drtivá většina lidí jsou pouze konzumenti obsahu.

Zajímavé články bychom mohli vypíchnout na hlavní straně webu, musí ale splňovat určitá k***éria. Není to jen o gramatice a stylistice, musí to být i témata, která se nějak dotýkají čtenářů tohoto webu (aby je vůbec někdo četl).

Takový článek pak musíme vzít, upravit, dát tomu „štábní kulturu“, přidat ilustrační fotografie, naplánovat vydání, nastavit autora atd. Jenže toto všechno už můžeme dělat (a děláme) i nyní, tak proč to komplikovat blogy?

Kdo má zájem psát články (ať už pravidelně, občas nebo třeba pouze jeden jediný) na zajímavé téma, má už možnost nyní. Už jsme tu několikrát propagovali e-mailovou adresu chcipsat@nakluky.cz, kam se nám stačí ozvat. V Magazínu si takový článek navíc přečte daleko více čtenářů, než na blogu nějakého profilu. Takže kdo to s psaním myslí byť trochu vážně, budeme rádi, když se nám ozve.

Kdyby byla po blozích poptávka, nebránili bychom se jim, ale zatím nic nenasvědčuje tomu, že by to byla věc, kterou by většina postrádala. Pokud má někdo potřebu se vypovídat, postěžovat si, zeptat se, vylít si srdce či vyčistit si hlavu, může pro tento účel využít zdejší Poradnu. Už jsme tu dokonce několikrát měli témata s vtipy i povídkou, takže prostor tu pro to určitě je.

Tímto ale neříkáme, že jsou blogy špatné, nebo že jsme je definitivně zavrhli. To vůbec ne. Jen v nich momentálně nevidíme přínos, ale třeba nás přesvědčíte o opaku :)
09. 05. 2015 v 23:14Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
Nakluky: Ale potíž magazínu je v tom, že tam chcete ČLÁNKY, které se zabývají konkrétní tématikou. Blog je něco jiného než článek, proto bych tu sekci magazín s blogem nespojoval. Šlo mi zkrátka o psaní poezie, povídek, úvah..., což je něco jiného než máte hledáte do magazínu.

Vy říkáte, že by to nemělo přínos pro váš web, budiž, i když já si to nemyslím, protože se sem může právě kvůli možnosti blogovat zaregistrovat víc lidí, což je plus pro vás. V každém případě by blogování kromě jiného mělo velký přínos pro seznamování, protože jak lépe se zde prezentovat (když pominu fotografie) než právě psaním? To o člověku vypoví víc než fotka. Síla slova, byť jen psaného, je mocná čarodějka. :-)

Ale dobrá, přesvědčovat vás nebudu. Jen mějte na paměti, že to s vámi myslím dobře. :-P
09. 05. 2015 v 23:19Off-line BussterX  (103/130/150)
Luku kdo chce tak se ralizuje tady v poradně, a z toho se fakt dá poznat charakter, a to nemyslím jen ze psaní samotného, ale i z toho jak kdo reaguje na invektivy, jak reaguje na vtipy, jaký má názory, jestli se umí zasmát sám sobě atd... všechno se tu dá poznat, i to jestli je někdo náladový nebo jestli je konzistentní v názorech, jestli umí přiznat omyl atd...
09. 05. 2015 v 23:20Off-line NaKluky.cz
Lukino_Luk:

"Šlo mi zkrátka o psaní poezie, povídek, úvah..."

Sem tam nějaké povídce v Magazínu bychom se asi nebránili, úvahám (na zajímavé téma) taktéž ne.

"Vy říkáte, že by to nemělo přínos pro váš web"

Ani ne tak pro web, ale jako pro čtenáře/uživatele webu.

"může právě kvůli možnosti blogovat zaregistrovat "

Určitě, toto nezpochybňujeme.

"jak lépe se zde prezentovat (když pominu fotografie) než právě psaním? To o člověku vypoví víc než fotka."

S tím také v podstatě souhlasíme.

"Jen mějte na paměti, že to s vámi myslím dobře. :-P"

Máme to na paměti a děkujeme! :)
09. 05. 2015 v 23:27Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
Buss: Ale poradna je poradna a blog je blog. V poradně sice můžeš prezentovat své názory, ale nevypíšeš ze sebe co tě trápí, nedáš volný průchod svým emocím... Ale hlavně u psaní povídek jde především o zábavu se podělit o svoje dílo s ostatními a poslechnout si názory. Prostě umění. Tomu by se zde mělo dát prostor. :-)
09. 05. 2015 v 23:29Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
NAkluky: Nemáte zač. :-) :-P
09. 05. 2015 v 23:30Off-line BussterX  (103/130/150)
Luku, v blogu budeš strojený a stylizovaný, budeš takový jakým chceš být vnímán, a bude to divadýlko asi...... tady tě můžu vytočit a otestovat reakce a i ty mně, v blogu asi ne... pokud tě něco trápí, založ k tomu v poradně téma a vypiš to do záhlaví tématu
09. 05. 2015 v 23:36Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
Buss: To by nemělo to správné kouzlo. Tahle poradna je chat, zatímco blog by měl ty pravidla nastavená jistě lépe a co je hlavní, scházela by se tam (alespoň doufám) jen komunita se stejným zaměřením, tedy citlivé duše s touhou psát a učit se od sebe navzájem. Zatímco tady v poradně je směs všech možných i nemožných existencí :-)
09. 05. 2015 v 23:37Off-line THX1188  (40/183/90)
@Lukino: Dovolím si tě trochu zmírnit.

Není uměním namalovat první, co tě napadne, není uměním koupit prvním, co uvidíš, není uměním napsat proud svých myšlenek.

Dle mého je "um" vejít se do 500 ti slov, tématu a zaujmout, vejít se do rozpočtu a formátu a umět "svoje dílo" prodat. Přemýšlet nad osnovou a závěrem a myslet při tom na čtenáře/uživatele :) (vypůjčeno :)).

Blog je moderní forma seberealizace, jak a kde přínosná mi nepřísluší řešit. Přesto zastávám názor, že "novinařina či psaní" by měla mít jistou formu a obsah daný záměrem webu.

Nakonec v profilu místo pro sebevyjádření máš a měnit ho můžeš libovolně. Psát nám sem můžeš taky, jak čteš výše. Rád si něco od tebe v magazínu přelouskám :)
09. 05. 2015 v 23:37Off-line BussterX  (103/130/150)
Luki: my citlivé duše si holt musíme vystačit tady s poradnou no, se s tim smiř :*
09. 05. 2015 v 23:46Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
Tý jóóó, s vámi je to težký. :-P Asi budu muset zavolat svého oblíbeného povídkáře, aby speciálně pro tento web něco naťukal, po čem vám spadne brada, jak moc to bude dobrý a všem vám dokázal, jak skvělé by bylo, kdyby tu nějaká blogová sekce pro blogové nadšence fungovala. :-)
09. 05. 2015 v 23:53Off-line BussterX  (103/130/150)
09. 05. 2015 v 23:58Off-line BussterX  (103/130/150)
Grafomanie či hypergrafie (z řeckého grafein - psát, mania - touha) je chorobná touha psát.... ble ble ble..... v obecnějším slova smyslu termín označuje chorobné nutkání psát texty literárního charakteru, většinou bez ohledu na jejich kvalitu, případně slouží jako pejorativní označení pro autora málo kvalitních děl. Tomuto obecnému chápání je bližší odborný termín typomanie, který označuje chorobnou touhu po publikaci vlastního díla.
10. 05. 2015 v 00:02Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
No já vím, kde se dá blogovat, o to přeci nejde. Tady jde o to, že blogování na tomto serveru,jakožto seznamce, by mohlo sloužit jako prostředek k seznámení. Nehledě na fakt, že se lépe bloguje tam, kde znáš komunitu, což je další plus pro místní pisálky, protože tady se všichni "známe". :-P
10. 05. 2015 v 00:05Off-line BussterX  (103/130/150)
Luk: mně už upe stačí jak jsem tě poznal z debat kde z tebe vypadnul seznam pornoserverů s BDSM tématikou který jsi odeslal 15ti letýmu zajdovi : ))) blogem s básničkama už mně neoblafneš :P
10. 05. 2015 v 00:06Off-line THX1188  (40/183/90)
Každá mince má dvě strany :) Život :)
10. 05. 2015 v 00:08Off-line BussterX  (103/130/150)
No ale mince má strany 3, že.... i hrana je strana, ta třetí :* ježiš já su dobrééééj : )))
10. 05. 2015 v 00:09Off-line THX1188  (40/183/90)
Tys tou hranou :*
10. 05. 2015 v 00:09Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
To byly odkazy na nevinné, řekl bych až romantické, praktiky. :-)

Jdu spát, jsem z vás vyčerpaný. :-P
10. 05. 2015 v 00:16Off-line BussterX  (103/130/150)
THX: mince stojící na hraně jest fenoménem... býti a bytí (a snad i bití) na hraně jest fascinujícím, není-liž pravda? :*
10. 05. 2015 v 00:16Off-line BussterX  (103/130/150)
Luki dobrou : )
10. 05. 2015 v 00:20Off-line BussterX  (103/130/150)
Všímáte jak ta debata zase sklouzla JINAM...OD tématu? a zcela přirozeně... to se prostě v debatách stane... a zítra večer se sem přižene zlý admin s véééélikou gumou a šecko to vygumuje... take zpět k tématu BLOG, který tu my, rozumní uživatelé prostě nechceme :*
10. 05. 2015 v 00:20Off-line THX1188  (40/183/90)
Právě "hrany" mě velmi poutají a tím i ty. Jen vsuvku Of nakonec ode mě. Jak jsem tě zpočátku neměl rád, dnes si tě považuji, právě za ty hrany kulatých věcí :) Ale to ty víš :)
10. 05. 2015 v 00:21Off-line BussterX  (103/130/150)
Vím, možná proto že už jsi mně prokoukl, ale chápu že někomu opravdu sedět nemusím, to je přirozený
10. 05. 2015 v 09:44Off-line pawelll  (44/175/70)
A o mobilni verzi ani slovo , ais usli jako ruženka a čekaji na prince
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload