Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Jak zvýšit sebevědomí?

03. 06. 2015 v 22:54Off-line Anonym
Ahoj, chtěl bych navázat na diskusi o introvertech. Jsem též jedním z nich, bohužel k tomu mám i dost nízské sebevědomí a dělají mi problémy stresové situace a konfliktní situace. Nejsem žádný střízlík, ale když cítím, že druhý má sebevědomí až do nebes a k tomu pořádně prořízlou hubu, podvědomě to u mě vyvolá stresovou reakci a strach z konfrontace, který se těžko zkrývá a protistraně jen dodá na agresivitě. Nevím, jak to mám řešit, myslím si, že je to emocionální pochod, který v sobě mám podvědomě zakodován z dětství. Zažil jsem si šikanu ve škole a tyranii v rodině ze strany cholerického otce. Vždycky jsem byl ten, kdo byl doma spráskán a musel ustoupit a tak se automaticky ze všech konfliktních situací snažím vycouvat a navíc mě to dost stresuje a ubírá na energii. Přemýšlel jsem i o psychologovi a nebo o nějakém bojovém umění, které by bylo zaměřené i na rozvoj osobnosti a zvýšení sebevědomí a bylo by kontaktní. Já se totiž nikdy nepral, ve škole jsem byl vždy te největší a tak se spolužáci uchylovali jen k šikaně psychické. Štve mě, že se nechám utřít od kdejakýho k***ta, protože prostě dostanu podvědomě strach. Dá se s tím vůbec něco dělat?
03. 06. 2015 v 23:03Off-line Pippin  (103/-/-)
Jsem gay, poraďte mi co s tím....
No nic...
Jednou jsi introvert, tak s tím nic neuděláš. Řeknu ti 'nenech na sebe kálet', ale to to nepomůže. Doopravdy uvažuj nad návštěvou psychologa nebo nad nějakou terapií, nic jiného ti nepomůže.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
03. 06. 2015 v 23:10Off-line vegantronic  (38/186/77)
Myslím, že bojové umění je poměrně dobrá cesta. Vlastně ti to pomůže hned ve 4 věcech: 1. zvýší sebevědomí, za 2. zlepší fyzičku, 3. budeš se umět i fyzicky bránit - nikdy nevíš kdy se to může hodit, 4. unaví tě to a tudíž nebudeš mít tolik energie na to myslet jaká si "nula". Zkus se povzbuzovat, pracuj na svém vnějšku, rozvíjejte své silné stránky a talenty, snaž se na ostatní působit, že máš dobrou náladu atd..
03. 06. 2015 v 23:22Off-line ThomPrag  (45/180/76)
Souhlas s vegantronic, ještě bych doplnil, že to, že jsi takový teď, neznamená, že budeš takový i za 10 let. Není to neměnný stav ;-)
Pomůže taky mít kolem sebe lidi, kteří tě budou chránit. Ale ne moc, musíš si zvykat postarat se o sebe sám, to je jasný.
04. 06. 2015 v 12:31Off-line Michal18  (29/176/95)
A nebo si říkej: "Vidím hrdost! Vidím sílu! Vidím pořádnýho chlapa, kterej se s ničím a s nikým ne*ere!". :D Akorát ti stoupne nejen sebevědomí, ale i ego. :D

http://www.kfilmu.net/filmy.php?…
04. 06. 2015 v 12:34Off-line Pippin  (103/-/-)
Já si vždycky říkám, že jsem vyhrál soutěž s několika miliardami dalšími plavači v matčině děloze :D to mě vždycky nakopne.
04. 06. 2015 v 14:24Off-line ronasek97  (26/181/70)
Podle mě je důležitý mít rád sám sebe. Já sem začal mít rád sám sebe, když sem si uvědomil, že já sám se sebou budu vždycky, ať se stane cokoliv. Sem ten, za kym vždycky můžu jít a komu můžu věřit. A jsem ten, kdo tu bude vždycky pro mě, když tu pro mě nikdo jinej nebude.

A taky je podle mě důležitý sám se sebou prožívat hezký chvíle. Prostě si život nějak spříjemnit. Ať už to bude tim, že jeden den budeš sám se sebou a budeš na sebe milej a hodnej a bude ti se sebou prostě dobře. Třeba si dáš nějakou dobrou čokoládu a budeš si jí užívat, nebo budeš dělat věci, co tě bavěj. Pomáhá to k tomu, abys měl víc rád sám sebe.

A.. Sebevědomí je podle mě o tom, jak moc sám o sobě víš a ne o egu. Tak si třeba zkus vklidu lehnout a zkoumat svoje tělo a přemejšlet o něm.. Z čeho je a jak funguje.. Neni třeba naprosto úžasný, že si vlastně hvězdnej prach starej několik milard let..? A že máš tak úžasný tělo. Vždyť si vem, jak je to všechno vymakaný.. A jak to funguje a jak je to složitý.. A ty si majitelem takle úžasný věci..

A.. Nebo si myslim, že je lepší nějakej dobrej psycholog, než bojový umění. Protože jestli sám sebe nemáš problém, tak DOBREJ psycholog ti pomůže te problém najít a poprat se s nim. Je to, jako kdyby ti někdo stál na noze. Při bojovym umění nebudeš mít tolik čas na to myslet a možná se naučíš necejtit, že ti někdo stojí na noze a nebudeš to vnímat, ale pořád ti tam někdo bude stát.. i když možná se naučíš toho, kdo ti stojí na nože sundat. Ale psycholog (když bude dobrej, na to bacha.. znám psychology, který dělaj hrozný věci a lidi od nich choděj víc psychicky nadně, než nim přišli.. Jestli chceš, tak znám jednoho vážně dobrýho psychologa v Praze.. a ten je fakt třída, přistupuje k lidem hodně individuálně a do tvojí pomoci nepromítá svoje názory a nesoudí tě, jestli se chováš špatně nebo dobře.. :)..) ti s tim pomůže každopádně, protože je to člověk, kterej je vyškolenej na sundávání problémů, který ti stojej na noze.
04. 06. 2015 v 14:57Off-line Emousek_emo  (27/175/70)
Vegantronic: Je to k neuvěření, ale musím s tebou souhlasit ...

Ronasek97: Krásě napsáno:)
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload