Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Vychoval ze mě táta teplouše?

08. 06. 2015 v 21:53Off-line Anonym
Vím že v poslední době panuje rozšířený názor že homosexualita vniká u člověka už během nitrodeložního vývoje. Přesto ale pořád často slýchávám větu "gaye z tebe vychovali rodiče". Zastánci téhle teorie tvrdí, že hlavním důvodem proč se z kluků stávají "teplouši" je špatný vztah s otcem. Ovšem zde je otázka - Má špatný vztah s otcem PROTOŽE je gay, nebo má špatný vztah s otcem a PROTO je gay?

Nikdy jsem nebyl zastáncem této teorie, ale poslední dobou, když nad tím přemýším tak si myslím že na tom opravdu něco jen bude.

Když si vezmu jako příklad sebe, všechno zapadá.

Se svým tátou jsem nikdy dobrý vztah neměl. Nikdy. Už jako malému děcku se mi úplně hnusil. Jeho vystupování na veřejnosti, primitivní názory a hlavně přístup ke mě. Nikdy mě za nic nepochválil, nikdy mě v ničem nepodpořil. Jediné čeho se mi hojně dostávalo (dostává) je výsměch a opovržení.

Chápu, že každý má svojí představu jak by mělo vypadat ideální dítě, jenže ideální dítě je stejný mýtus jako ideální partner, ideální dům, ideální práce atd. Naneštěstí představa mého otce o ideálním dítěti (synovi) je to typické odporné, maloměšťácké klišé - Syn musí mít ve škole vyznamení (nezajímá ho že nedělám učňák ale gympl), syn musí hrát fotbal (co na tom že ho nesnáším), syn musí zdravit všechny mé přátelé (ne opravdu nebudu zdravit každýho z*****ýho ochlastu kterýho jsem viděl jednou).

Naneštěstí kromě tohoto "samčího stereotypu" si myslím, že se na mě podepsala také přílišná otevřenost vůču sexualitě. Tím nechci říct že by předemnou rodiče s*****ily, ale chodit doma a být kompletně nazí? To u nás problém nikdy nebyl. Nemyslím tím že by tak chodili většinu času (bože chraň) ale zase to není ojedinělé. Přebornice v domácí nahotě byla, je a vždy zjevně bude moje matka, která je sice po všech stránkách dokonalá, ale mám čím dál větší pocit že svým exhibicionismem kterému jsem byl vystavován odmala, ze mě vychovala gaye.



PS: Nechci vyvracet sexuologické studie, ale řekněte, mají rodiče vliv na sexualitu?
08. 06. 2015 v 22:03Off-line Dawr  (24/-/-)
Dobře, s touto teorii jsem se ještě nesetkal. Ale vysvětli mi, jak si mohl tak dokonale vystihnout můj vztah s otcem. (Chápu není k tématu) Myslím si, že je to hlavně o tom kdo a jak tě vychovává... Čili, mě vychovávaly mé starší sestry a mamka, takže jsem neustále slýchal jen ženská témata. Otec se mnou chtěl řešit nějaké dementní sporty, které mě ani nebavili a děkuji bohu a své matce, že mě přihlásila na housle a já teď neběhám jak bkbeček s balónem na hřišti. Podle mě vztah k určitému rodiči nemá co dočinění k tvé orientaci, ale spíš způsob výchovy :)
08. 06. 2015 v 22:04Off-line buttch  (28/-/-)
Tohle mě taky napadlo.Táta je agresivní vesnickej ožrala a odpor k němu mam od doby, kam mi paměť sahá. Od mala jen přišel z práce, tak nějak všechny zmlátil a šel se dívat na fotbal,popřípadě šel spát, takže sem byl přilepenej na babičky,mámu,ségru a tak nějak se zvyšoval odpor ke všem chlapům, jelikož sem potkával snad jen ty fotrovy podobný.Všechny tyhle ženský formovaly moje záliby a zájmy a je to tu.Sem buzík, ale paradoxně mam odpor k chlapům pořád. :D
Možná to je náhoda, ale osobně si myslim, že je v tom víc než jen "hormonální změny v embrionálnim stádiu"
08. 06. 2015 v 22:05Off-line Mobus  (28/176/74)
Já osobně bych řekl, že to spolu nesouvisí. Nevidím žádnou spojitost. Já měl třeba s tátou vztah dobrej a jsem teplej
08. 06. 2015 v 22:06Off-line buttch  (28/-/-)
Dawr: Odeslal sem těsně po tom, co si sem vložil příspěvek. :D :D
Teď tu většina z nás napíše stejnej příběh a jsme doma.
08. 06. 2015 v 22:09Off-line otomar  (24/173/79)
Jsme na tom stejně možná na to nevypadám jak říkaj všichni ale z toho jak na mě pořád řve už jsem měl jednou nervové zhroucení a několikrát už se mě to zase k nemu blížilo.. radši se o tom nechci bavit ale začal to když mi bylo 13 a jak píšeš za nic nepochválí všechno jsem udělal šatně a tak.. sorry alě některý lidi tady neznám tak se radši nebudu rozepisovat kdyžtak anonyme napiš
08. 06. 2015 v 22:11Off-line Anonym
Dawr: Vidím že jsme si docela podobní (aspoň v tomhle směru :) ). Rád bych se pozastavil nad tvojí poslední větou. Snad to vysvětlím nějak dobře :D ale můj názor je takový že když si dítě, tak většinu vztahu k rodiči tvoří právě způsob jejich výchovy, takže ve vztahu dítě - rodič je to v podstatě to samé.

Když na to přijde tak v mých 16 letech se mě můj otec pokouší stále ``vychovávat``. Což spočívá v tom že jednou za měsíc přijde ke mě do pokoje, řekne mi v čem všem jsem ho zklamal, že jsem k ničemu a zmlátí mě.

Nakonec, nedivil bych se kdyby můj otec mohl za mojí orientaci když už může za úchylku
08. 06. 2015 v 22:21Off-line Dawr  (24/-/-)
No tak to tady můžem zahájit rovnou diskuzi, nebo soutěž o tom, čí otec je větší d***l.
Já jsem mu dobrej akorát když příjde návštěva a on mi mohl přikazovat a řvát po mě, aby ukázal jakou má auto***u a jak slušně si mě vychoval, přičemž na mé výchově se absolutně nepodílel a když se dívám na rodinné fotografie tak na každé je spokojeně vyvalený.. :) No a to bych mohl pokračovat o tom, jakej je d***l a jak ho nesnáším, ale on si naivně myslí, že má doma syna, který ho obdivuje... Heh jak je naivní a hloupý :D No, ale to už zase odbíhám :D
Ano, v tom s tebou souhlasím :) Ale myslím, že se to nedá považovat za to samé. Určitě to, jak tě rodiče vychovávají má určitý vliv na to, jaký k nim chováš vztah, ale jak už jsi psal.. Jde tam i o to jak se chová,a jak se chová k ostatním lidem :)
08. 06. 2015 v 22:26Off-line vegantronic  (38/186/77)
Já si myslím, že spíš je to tím, že pokud chlap otec v rodině "nefunguje", dítě se ještě víc snaží přilnout k matce a tím pádem k víc převykne ženskému myšlení... Naopak u mnoho leseb je zmuštělejších a mnohdy také slýchávám, že třeba k otci maj lepší vztah. Otázka je, zda-li ten vztah nefunguje jen kvůli otci/matce a není chyba i na straně dítěte a druhak a hlavní... Mnoho gay se orientací skutečně už rodí. Podle mě je to tak i tak. Někteří gayové se tsanou gayi kvůli "výchově", někteří se tak narodí...
08. 06. 2015 v 22:40Off-line Anonym
Mulit: Ne nejsou, ale jak vidíš podle komentářů je to u gayů častý jev. Nic z toho nevyvozuju, jen to tak je.
08. 06. 2015 v 22:44Off-line johnj  (40/186/82)
Nemyslím, že výchova rodičů může ovlivňovat sexuální orientaci, ale myslím, že může ovlivňovat sexuální jednání. A to v případě nějakého psychického týrání s trvalými následky, kdy by nějaká dlouhodobá frustrace mohla vést k nějakému násilnému jednání, např. znásilnění osoby stejného pohlaví, ale klasicky problémy při nazavování kontaktů s lidmi, budování vztahů atp. Neberte mě za slovo, jen uvažuju veřejně bez hlubších znalostí.

A trochu pro odlehčení, že se vás někdo v 16 letech snaží vychovávat... Nedávno jsem šel po městě a uviděl svoji 85letou babičku se stejně starými kamarádkami sedět na lavičce. A když jsem procházel okolo, tak jsem pronesl: "Holky, to už máte navařeno a uklizeno, že tu tak vysedáváte?" Načež se moje babička vymrštila z lavičky, napřáhla ruku a dostal jsem vší silou obří kabelou po zádech. :)
Věřte, že (pra)rodičům je skutečně úplně jedno, kolik je vám let. Když uznají za vhodné, dostanete i v mnohem vyšším věku.
Hodně štěstí a víc pohody!
08. 06. 2015 v 23:05Off-line Anonym
TwojTatko: TO máš sice pravdu, ale je to úplně od tématu
09. 06. 2015 v 00:38Off-line Pasivjirka  (60/179/63)
Špatné vztahy v rodině dle mne nemají vliv na orientaci,ale neschopnost udržet pak svou rodinu. Dle mně prostě orientace je daná v genech a nikdo z rodičů to nedokáže ovlivnit.
09. 06. 2015 v 01:41Off-line Pasivjirka  (60/179/63)
Třeba jednou příjde doba,kdy vědci dokážou měnit chromozóny a pak i orientaci. Ale toho já už nedožiju.
09. 06. 2015 v 07:25Off-line Shinobi  (26/174/67)
Asi budu výjimka potvrzující pravidlo. S rodiči mám dobrý vztah a přesto jsem gay.
09. 06. 2015 v 10:45Off-line burlap  (54/197/98)
Myslim ze o otcovi to vobec neni,ja som mal super otca aj super vztah s nim ,samozrejme nepocitam tie moje pubertalne ulety :),mal som super otca!
09. 06. 2015 v 11:11Off-line onlip  (60/180/84)
Otci to nepřičítám, ani tomu, že si mě nevšímal, ani tomu, že by mě bil. (Ztloukl mě dvakrát v životě, když už si se mnou matka nevěděla rady, poprvé v první třídě za poznámku, že jsem šel o přestávce ke kostelu ulomit rampouch, podruhé v osmičce, že jsem kouřil na lampionovém průvodu). Měl jsem dost vlastních zájmů - a nebyli to pindíci. Matka byla jiný kalibr, při stírání pokoje mi přerazila o záda mou vlastnoručně vyrobenou vázu, vcelku klasicky (kdo to v sedmdesátých nezažil?) o mě přerazila velkou
vařečku na praní prádla, ale taky mě hnala s gumovou přes celou bytovku, řval jsem jak tur, vylítli všichni sousedi, zachránil jsem se ve sklepě v tak úzkém místě pod schody, že už tam za mnou nemohla. Ale taky nemyslím, že by to byla ona, kdo by byl příčinou mého gayství, Prostě se to tak stalo, že jím jsem.
09. 06. 2015 v 11:49Off-line Pasivjirka  (60/179/63)
Onlip: já to nezažil. Mně matka zásadně mlátila důtkama a netloukla vázou. :-D
09. 06. 2015 v 12:04Off-line Pasivjirka  (60/179/63)
Ale teď mi to došlo. Jestli má matka nebyla genetický inženýr a tím mlácení se nesnažila ve mně přetvořit geny. :-D
09. 06. 2015 v 14:15Off-line Pasivjirka  (60/179/63)
Jenže to vidíš dnes. Ožralí a zfetování 16-ti letí toulající se po nocích. To jsme si nedovolili.
09. 06. 2015 v 16:45Off-line BussterX  (103/130/150)
09. 06. 2015 v 17:57Off-line Freki  (30/180/75)
Skôr si myslím, že tým, že si gay si si jeho osobnosť viac uvedomil - keby si sa narodil ako hetero, bol by ti väčším vzorom a dnes by si bol ako on....
11. 06. 2015 v 17:15Off-line esthetique  (40/-/-)
VLIV TO MÍT MOHLO, ROZHODUJÍCÍ vliv ALE NE
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload