Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Google Nexus Prime: 6 vlastností, na které se těšíme

Nového nástupce se dočká nejen Apple iPhone, ale také smartphone Nexus od Googlu. Bude to už třetí verze Google Phonu, jak se mu také přezdívá. A protože se předchozím Nexus One a Nexus S docela dařilo, na třetí generaci se těšíme.

Nexus se od začátku zaměřuje především na služby Googlu. Je připravený na práci s neomezenou e-mailovou schránku Gmail, pohodlný přístup ke kompletním mapám Google Maps, a to včetně fotografií ulic (Street View) a GPS navigace. A aby to nebylo málo, celé to běží na vlastním operačním systému Googlu – Android.

Pro připomenutí Nexus S:

Třetí generace Nexusu je opět zahalena rouškou tajemna. Oficiální zdroje mlčí a nám nezbývá nic jiného, než jen odhadovat, co se to v příštích týdnech či měsících objeví. Zatím ani nikdo přesně neví, jak se bude jmenovat a jak bude vypadat. Víme ale, že jej pro Google vyrobí Samsung.

Co pravděpodobně nový Google Nexus Prime (říkejme mu tak) či Samsung Galaxy Nexus nabídne?

1. Hezčí a rychlejší Google Android 4.0

S Nexus Prime se objeví nová verze operačního systému Google Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Nabídne vylepšené uživatelské rozhraní, vyšší rychlost a určitě spoustu užitečných vychytávek.

Android 4.0 Google vyvíjí jak pro mobilní telefony, tak i pro tablety a notebooky. K telefonu tak připojíte myš či herní zařízení. Zní to lákavě, že? Ale na první pohled docela zbytečně.

Mrkněte na video z předváděčky, kde Google představil Android 4.0 pro jednotlivá zařízení:

2. Technologie NFC pro bezkontaktní platby

Technologii NFC využíval už Google Nexus S. Není proto pochyb, že se objeví i ve třetí generaci Nexusu. Bezkontaktní platby se zatím rozšiřují pomalu, v budoucnu by ale mohly usnadnit například placení v obchodech za zboží.

Při placení stačí vzít telefon a přiložit jej k čidlu u pokladny, maximálně na vzdálenost čtyř centimetrů. Tím zaplatíte a můžete spokojeně s nákupem odejít. Nabízí se i další možnost na využití – mobil jako klíče od automobilu, to je ovšem hudba budoucnosti.

Prozatím budeme rádi, když se během příštích pěti let vůbec nějak rozšíří možnost platit v obchodech. České banky na tom již začaly letos pracovat.

3. Velká paměť

Nexus jde na rozdíl od iPhonu rozšířit o paměťové karty. Je ale lepší, když je již vestavěná paměť dostatečná. Google by snad mohl zvětšit velikost vnitřní paměti, očekává se 16 či 32 GB.

4. Prohnutý displej

Nexus S nabídl mírně prohnutý displej, kvůli lepším pozorovacím úhlům a z toho plynoucí přirozenější podání barev. To se evidentně osvědčilo a lze proto očekávat, že „prohnutý“ bude i příští Nexus.

Prohnutý displej u Nexus S

5. Větší displej s HD rozlišením

Displej by mohl být také větší. Předchozí Nexus S měl displej o velikosti 4 palců, u nového se spekuluje o 4,65 či dokonce 4,7 palce. Lépe by na tom mělo být i rozlišení. Mělo by se jednat o displej Super AMOLED HD s rozlišením 720 × 1280 pixelů.

6. Kovová konstrukce

Kovové zpracování působí luxusněji, stále se ale drtivá většina telefonů vyrábí z plastu. Zlom by mohl nastat u příštího Nexusu Prime, který by údajně mohl nabídnout kovové tělo. Kovové zpracování má ještě další výhodu – lépe sedí zadní kryt a nevrže.

Foto: google.com

Onload

1 názor ke článku

15. 09. 2011 v 16:06Off-line Tikal  (47/180/78)
Pěkná vecička.
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload