Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Oidipův a Elektřin komplex

30. 12. 2017 v 23:14Off-line Anonym
Ahoj!

Neví někdo, jak by se dala "přesměrovat" Freudova teorie Oidipova a Elektřina komplexu na homosexuály?
Když je muž na starší ženy, má Oidipův a když je žena na starší muže má Elektřin, ale když je muž na starší muže (případně žena na starší ženy)? Jak tomu říkat, když opomineme Freudovu další teorii, že homosexualita vzniká nezvládnutím právě tohoto komplexu?

Děkuji :)

PS: Omlouvám se za případnou neodbornost a nepřesnost, nestuduji žádný takový obor, pouze mě to zajímá.
31. 12. 2017 v 02:27Off-line BussterX  (103/130/150)
"bavil jsem se s Elektrou, pak jsem odešel s Elektřinou kabelkou" ... to je OK... "bavil jsem se Elektřinou" zní tagjaxi divně, skoro jako "příběh s Elektřinou",to zní jak z příručky pro mladé elektrotechniky :D :D sry kámo :D k obsahu nemám výhrad,nechce se mi myslet :D
31. 12. 2017 v 02:46Off-line ozvien  (73/-/-)
Za prvé,Kdybychom věděli jak vzniká homosexualita, ubylo by mnoho problémů. Mám pocit, že sexuální orientace vzniká tím, že nám někdo nasadí na hlavu kapuci jistého druhu fascinace, ať jsme orientováni na stejné nebo druhé pohlaví, nebo na kliku od dveří.Za druhé, Že se tento problém nachází v mentální úrovni.Za třetí Potom ten kdo je schopen vidět do svých předešlých inkarnací by měl zjistit jaký byl průběh vzniku této orientace.Za čtvrté Potom existuje vysvětlení které se ale vymyká tak zvanému vědeckému myšlení, je to okultní teorie která se zcela vymyká našim představám a staví problém lidské existence na jiném základě než je obecně známo.
01. 01. 2018 v 02:52Off-line esthetique  (41/-/-)
Adam_S:naprosty souhlas. soucasna psychologie se od Freuda hodne odvraci, ukazuje se, ze to byl hlavne sebestredny vystredni posuk nez cokoliv jineho. neslo mu ani tak o poznani, jako o to se proslavit. svym zpusobem neco jako Jara Cimmeran mezi vynalezci....
moderni psychologie uz spise jen upozornuje na jeho oyl a vzite prestavy, je fak, ze par veci odpozoroval a zajimave nazval....
01. 01. 2018 v 05:04Off-line ozvien  (73/-/-)
Estetiku jak můžeš našeho genia zneuznávat, jeho univerzálnost ční mezi všemi vynálezci jako osamělá hora. Opět český národ zabodoval maje takového genia jako esenci české duše, která naprosto ale naprosto představuje plod toho nejlepšího jak praví Libuše už tehdy hledě do budoucnosti řka ten národ nezhyne a překoná všechny hrůzy slavně.
01. 01. 2018 v 06:35Off-line Z.M.R.D  (50/181/80)
Pozoruhodná práce/odpověď od Adam_S.
04. 01. 2018 v 10:45Off-line Betonica  (39/191/93)
Presmerovani v mantinelech te teorie nelze, protoze cela stoji a pada na vztazich v primarni rodine: otec-dcera, matka-syn.

V sirsim kontextu ale muzeme rict, ze Freuduv model uzkych vazeb otec-dcera a matka-syn se prenasi na potomky v techto vazbach model chovani. Pokud, opet ponekud volneji, interpretujeme tzv. attachment teorii z vyvojove psychologie, zjistime, ze dite prirozene prilne ke svemu pecovateli, nejcasteji tedy k matce, ktera o deti pecuje casteji a delsi dobu nez otec. A je to prave prolnuti techto dvou teorii, ktere si dovedu predstavit jako puvodce tveho "presmerovani", tedy jevu, ve kterem se modely chovani matky otisknou/presmeruji na syna/dceru. Stale nam ale zustava doresit otce. Ten zpravidla hraje v primarni rodine funkci represivni, stoji v pozici auto***y. Muze tak snazeji otisknout svoje vzorce chovani.

Ono je to cele jeste trochu slozitejsi. V kostce bych ale rekl, ze deti jsou odrazem svych rodicu, zejmena matky (pripadne jine osoby, ktera plni roli matky). Syn tedy bude velmi pravdepodobne hledat partnerku/partnera, ktera/y bude charakterove podobny matce. Dcera to ma o trochu slozitejsi, ale o tom zas jindy.
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload