Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Priateľ je workoholik. Má zmysel žiť v takomto vzťahu?

30. 03. 2018 v 23:56Off-line Anonym
Ahoj, mám menší problém, ktorý nechcem príliš rozmazávať do detailov. Ale ide o to, že mám priateľa, sme spolu už 5 rokov, žijeme spolu v jednom byte. To by bolo super, keby sme sa v podstate neignorovali. Bývame síce v jednom byte, ale priateľ neustále pracuje - od rána až do večera. Pracuje z počítača, takže je neustále doma a napriek tomu, že sme v podstate stále spolu fyzicky, nie sme spolu vôbec. V podstate od začiatku od kedy bývame v jednom byte som ja ten, ktorý organizuje celý spoločný život, plánuje akcie, ale veľmi často sa stáva, pretože buď do toho priateľovi niečo príde pracovné, alebo je unavený alebo... proste vždy niečo. Nehovoriac o intímnom živote, ktorý je takmer nulový.

Má zmysel žiť v takomto vzťahu? S priateľom si inak rozumieme a keď si výnimočne na seba nájdeme čas, tak je to hrozne fajn. Ale asi ma takýto vzťah prestáva baviť a rozhodne nechcem takto fungovať až kým nebudem starý a... Jednoducho myslím ďaleko do budúcnosti a viem, že toto nie je to čo chcem. Zároveň ale toto nechcem úplne zahodiť, prežili sme toho už hodne veľa. Tak ak má k tomu niekto nejaké rozumné rady, ďakujem. Pretože ja už naozaj neviem čo s tým.

Ano a asi vás napadne poradiť mi porozprávať sa o tom s priateľom. Tak priateľ o tomto všetkom vie, vie ako sa cítim, všetko som mu v podstate povedal tak ako som to napísal aj sem. Ale jeho odpoveď je vždy niečo v štýle "nemôžem len tak opustiť prácu, keď sa niečo objaví, musím to riešiť".
31. 03. 2018 v 00:41Off-line Mr.Anonym  (27/-/60)
Zkuste s přítelem probrat variantu, že by se měl věnovat také projektu "vztah", jinak to je totiž cesta do pekel a jak říkáš, za chvíli už tě to bude štvát natolik, že ti za to ani těch pár společných chvilek už stát nebude. Možné je se např. domluvit, že třeba každý pátek večer spolu někam půjdete. Aby si to prostě naplánoval do diáře a nejel přes to vlak. Nebo třeba že když přijde domů, každý den si spolu půl hodinky popovídáte v klidu u kafe bez mobilů, bez počítačů a bez pracovních papírů. Chce to si zkrátka sednout a začít u těchto drobností, které si můžete plánovat. Dá se to dělat i trochu abstraktněji - ve stylu každou neděli si spolu naplánovat 3 aktivity na další týden vč. času. Důležité je, že obě strany by se měly vyjádřit k tomu, co je reálné, alias aby pro něj to bylo časově zvladatelné a pro tebe pocitově přijatelné. Jít na to postupně, zjišťovat a upravovat metodou pokus X omyl. Případně bych se nebál vyhledat i párové poradenství :-), někdy pomůžou nápady třetí objektivní strany. Pokud není ochotný dělat žádné ústupky a domluvit se na konkrétních krocích, je na pováženou, zda má smysl v tom dál pokračovat.

Pokud bych uvedl vlastní zkušenost, často nevím kam dříve skočit, přítel chce se mnou mluvit, ale já jsem úplně mimo. Nakonec jsme se domluvili, že si uděláme "special tea time" každý den, když tu zrovna je. Mimo něj si můžu dovolit nevnímat a pobíhat kolem, ale potom věnuji čas pouze jemu - od té doby se o tomhle nedohadujeme a oběma nám to vyhovuje :-). Hodně štěstí.
31. 03. 2018 v 01:05Off-line Inu  (103/-/-)
Keď ti môžem poradiť určite by som nevolil formu "pozri čo všetko pre teba robím" aby to nebolo len o tom, že perieš, varíš a ja neviem čo... Bo udržať vzťah na tom, že bez mňa sa nevyserieš.... nemá význam! Tvoj priateľ by si mal stanoviť prio***y čo je pre neho prvoradé. Partner či práca? Tož otázka!
31. 03. 2018 v 11:26Off-line i8051  (53/184/97)
Co sis vzal, to mas :-) ale je nutne se samozrejme vyfnukat, ze to neni, co to bejvalo :-)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
31. 03. 2018 v 12:00Off-line Bluefox  (37/198/93)
Jako workoholik, který funguje stejně jako tvůj přítel, bych radil postup od Mr. Anonyma. Přístup ST63V by to mohl mezi vámi úplně skončit; prostě přítel by měl víc času na práci a byť by tě měl pořád rád a neměl cenu cokoliv mezi vámi ukončovat, mohlo by to být trochu "sejde z očí, sejde z mysli".
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload