Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Dlhodobé zdravotné problémy

07. 05. 2018 v 13:17Off-line Doflamingo  (29/185/74)
Uz nevladzem, ani neviem preco sem pisem, zrejme mi uz dosli moznosti, tiahne sa to minimalne 2 roky, nic mi nezistili, stale mi je zle, do toho musim pracovat ako zdravy clovek. Samozrejme sa to podpisalo aj na psychike, chcem to skoncit, asi sa rozlucim s tymi poslednymi kamaratmi co mi zostali, neham rodine list na rozlucku a konecne skonci utrpenie na tomto svete.
07. 05. 2018 v 14:35Off-line i8051  (53/184/97)
Hm, tady se tve problemy jiste vyresi, to jo .. ty potrebujes odbornika, kterej vi, co s tebou a ne zdejsi buzni pavlac -)
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
07. 05. 2018 v 14:42Off-line Doflamingo  (29/185/74)
Vies ked si zufaly a vsetky mozsnosti ti dosli tak zacnes pisat aj tam kde vies ze ti pravdepodobne tiez nikto nepomoze, ale aspon som skusil.
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
07. 05. 2018 v 15:19Off-line hardestboner  (42/186/-)
Doporucujem psychologa. Vacsina ludi si mysli ze to je blbost, ale on fakt dokaze dost pomoct...
07. 05. 2018 v 15:35Off-line Doflamingo  (29/185/74)
Hm tieto rady psychologovi som objednany to je v poriadku, ale skor si myslim ze ked k nemu dojdem a vypocuje si ma bude aj on nuteny navstivit ineho psychologa, proste nejaky clovek mi nedokaze pomoct, vyrozpravat sa mozem hoci komu inemu, a to mi zaatial nepomohlo. Psychiater v ziadnom pripade, nebudem podporovat farma mafiu a zaplavovat telo systetyckymi latkami. A ze je to psychosomaticke? Neviem, niektore problemy asi aj ano, no napr pochybujem ze palenie pri moceni je zalezitostou psychiky.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
07. 05. 2018 v 15:42Off-line idea  (39/170/-)
Ano, nestyď se jít pro rady za odborníky. Otázkou je taky jak je ti zle? Jak se to projevuje, třeba to něco spouští, čemu je třeba se vyvarovat, kdyžtak napiš, pokecáme ;-)
07. 05. 2018 v 15:47Off-line hardestboner  (42/186/-)
A ake ine rady by si chcel ? Co myslis ze ti tu niekto bude radit konkretne veci ? Na toto je potreba odbornika. Mas psychicke problemy, ale psycholog ti nepomoze. Ako to vies, uz si s tym u nejakeho bol ?
07. 05. 2018 v 15:54Off-line Doflamingo  (29/185/74)
Hardsestboner psychicke problemy mam na zaklade dlhoobych zdravotnych, tu mi pomoze psycholog len minimalne, depresie su bohuzial iba dosledok niecoho co sa v nasom slovenskom zdravotnictve zanedbalo vtedy pred par rokmi.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
07. 05. 2018 v 16:51Off-line matt95  (34/-/-)
Neviem ake zdravotne problemy mas, ale ak nikto nic nezisti a cloveku je zle je typicky priznak tetanickeho syndromu - laicky povedane nedostatok magnezia v organizme.

Ako kasli na tvoj nazor na psychiatra a farma... obcas je to totiz jedina moznost. Vacsina psychiatrov v poslednej dobe uz nepredpisuje takmer nic, kym to nie je nutne. Netreba sa ho bat proste :) Polroka, rok budes uzivat tabletky, ktore problemy vyriesia a potom mozes pokojne dalej zit.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
07. 05. 2018 v 17:11Off-line Doflamingo  (29/185/74)
Tetanicky syndrom pozostava z nahlych tlakov na hrudi a nedostatkom magnezia. To som doplnoval dlhodobo aj vo vacsich davkach, nic sa nezmenilo.

Ten nazor bohuzial nezmenim... Tie prasky maju vo vedlajsich ucinkoch presne tie problemy co prezivam ja. Je to hnusna chemia, poznam ludi ktori mali napr chronicku boreliozu a skoncili na psychiatrii a uz som ich nikdy nevidel. Takze tie prasky by mi lem odjebali pecen a zaludok, ktore su uz teraz dost znicene, takze bohuzial tudy cesta nevedie aspon pre mna.
07. 05. 2018 v 17:19Off-line matt95  (34/-/-)
Tetanicky syndrom ma desiatky priznakov. Treba to lepsie pozriet, pripadne mi napis do spravy a poradim. Tie vedlajsie ucinky u liekov su tak opisane iba kvoli tomu, aby firma bola chranena, ked liek nezaberie, takze to neries. Osobne sa stavim, ze na zaciatok by ti psychiater maximalne dal citalopram pripadne escitalopram. Prve dni s nimi su tazke, ale potom sa ma 99% pacientov super. Tieto lieky vyhradne ovplyvnuju serotoninove centrum v mozgu a nemenia teda ziadnym sposobom cloveka k horsiemu, clovek nie je po nich malatny ako po inych. Ked budes ale svoje problemy odkladat a neriesit tak sa dostanes k silnym antidepresivam ako je neurol a ten uz je aj navykovy, clovek je po nom malatny... Ono nevylucujem, ze mas aj nejake fyzicke problemy. Problem je ten, ze ti vsak vytvorili aj psychicke a zial aj tie je treba riesit. V 21. storoci nie je ziadna hanba ist k psychiatrovi a poziadat o pomoc.
07. 05. 2018 v 17:28Off-line Doflamingo  (29/185/74)
Ved ti vravim magnezium doplnam dlhodobo aj v strave aj v doplnkoch a ziadna zmena. Tie vedlajsie ucinky su tam kopu krat ani neni uvadzane vsetky, popripade tam je mensia % sanca p***om vedlajsie ucinky su vzdy. AD funguju ako extaxa co je tvrda droga takze vazne si sa trochu nechal oklamat farmaceutickym monopolom. Na serotonin uzivam vytazky z st john co je prave prirodne AD na baze SSRI, samozrejme bez vysledku. A aby ti bolo jasne, raz som uz bol u psychiatra a skoncilo to zle takze, mam s tym aj osobnu zlu skusenost. Neurol nie je AD ale benzodiziapeum to je nieco trochu ine, ale suhlasim je to este vacsia sracka ako bezne AD a to uz je co povedat.
07. 05. 2018 v 17:41Off-line Peta80  (43/187/-)
Doflamingo: napíšeš "stále je mi zle", ale nepopíšeš symptomy (resp. jsi pak jeden popsal v dalším příspěvku, ale to asi nebude vše, že?). Pokud bych ti (částečně) věřil v tom "zrejme mi uz dosli moznosti", což si vykládám, jako že ti při běžných vyšetřeních nic nezjistli, napadne mě třeba chlamydióza, která se, alespoň co jsem slyšel, zjišťuje relativně obtížně. Ale tohle fakt jen hádám. Co kdybys popsal KOMPLETNÍ příznaky toho, co ti je?
07. 05. 2018 v 17:43Off-line matt95  (34/-/-)
To ze uzivas magnezium neznamena, ze nemozes mat taky problem. Mnoho ludi ma tetaniu prave z dovodu problemov primania magnezia, telo im ho nevstrebava, hoci jedia aj 2 az 3 tabletky denne.

Extaza funguje s dopaminovym cetrom a AD funguju so serotonivym centrom mozgu. Dopamin riesi kratkodobo problemy. Zapalis si cigu a si okey na hodinu, das si extazu a si okey na par minut az hodin. Pomocou serotoninu sa riesia veci dlhodobejsie.

Kym budes odmietat medikamentoznu liecbu, tak jedine co existuje je fakt ten st john, ktory jes/pijes. Jeho problem je vsak to, ze ho mozes uzivat iba vecer, kedze sposobuje nadmernu unavu. Hoci je to prirodne AD, tak v skutocnosti je ovela horsie pre organizmus ako niektore lieky na AD. Pre telo ma totiz ovela viac neziaducich ucinkov, tie sa vsak nepisu na krabicku od caju, lebo to zakon nevyzaduje.
07. 05. 2018 v 17:49Off-line Doflamingo  (29/185/74)
Peta80
Nech sa paci, priznaky: najprv napisem ked spim tak ich nepocitujem, zacnu asi 5-10min po prebudeni: tlak na hrudi a zaludku, ale fakt velky tlak az taky ze sa mi cely den tazko dycha, je mi zle od zaludka, okrem toho mam v celej hrudnej a brusnej oblasti divne zvuky cely den. Dalsie priznaky: plynatost,hnackovita az kasovita stolica zltej farby extremne zapachajuca, prehananie niekolko krat za den, svalove zasklby, bolest hlavy(nie vzdy), chronicka unava, som unaveny aj ked prespim cely den, palenie pri moceni, sucha predkozka na penise, lepiaca sa na zalud, takisto ma svrbi a pali.
07. 05. 2018 v 18:01Off-line Doflamingo  (29/185/74)
Matt95
Ty to mas teda riadne pomylene, aspon niektore veci. Je jedno ktore centrum stastia a neurotransmiterov je umelo zvysena, pretoze vsetky centra posobia pri zavislosti alebo depresiach. Alkohol posobi na GABA centrum atd, je ich vela a ani vedci este netusia ktore centrum hra rolu pri depresiach serotonin je len neovereny nazor, v klude to mozu byt aj ine centra.

St.john je na tom horsie s vedlajsimi ucinkami ako bezne AD?
07. 05. 2018 v 18:06Off-line matt95  (34/-/-)
Z toho co si opisal ako problemy, ktore mas, tak to je bezna depresia, ktora sa moze rozvynut do uzkosti. Takmer identicke priznaky mozes mat prave aj pri tetanii. Ak sa ich chces zbavit, tak riesim su prave AD. Ak ich odmietas, tak to je tvoj problem. Radu si dostal.

Vedlajsie ucinky st john: unava, pocit na odpadnutie, busenie srdca, hnacka, opuch, vyrazky...
07. 05. 2018 v 18:10Off-line Doflamingo  (29/185/74)
Vedlajsie ucinky st john sa daju pozriet aj na nete a je ich strasne malo, ano mas pravdu robia sa na kozi flaky ak som vystaveny slnku, inak je to ale bezpecne a teraz si porovnaj ved ucinky tejto byliny a bezneho AD napr escitalopram, ja som sa zastavil v polovici ved to je cela strana popisana iba ved ucinkami
07. 05. 2018 v 18:14Off-line Doflamingo  (29/185/74)
Vedlajsie ucinky escitolopramu, pozor aby sa to sem zmestilo:
Menej časté (môžu postihovať až 1 zo 100 ľudí)

· Nezvyčajné krvácanie, vrátane krvácania do tráviaceho traktu.

Zriedkavé (môžu postihovať až 1 z 1000 ľudí)

· Ak pocítite opuch kože, jazyka, pier alebo tváre, alebo budete mať ťažkosti s dýchaním alebo prehĺtaním (alergická reakcia), bezprostredne kontaktujte svojho lekára alebo choďte do nemocnice.

· Ak máte bolesť hlavy, zvýšenú srdcovú frekvenciu, tras, vysokú horúčku, potenie, ste nepokojný, zmätený, cítite nevoľnosť alebo máte hnačku, triašku a prerušované zášklby svalstva, tieto vedľajšie účinky môžu byť príznakmi veľmi zriedkavého, ale potenciálne život ohrozujúceho stavu, nazývaného sérotonínový syndróm. Ak ich pocítite, kontaktujte svojho lekára.

Niektorí pacienti hlásili (frekvenciu nemožno odhadnúť z dostupných údajov)

Rýchly, nepravidelný rytmus srdca, mdloby, ktoré môžu byť príznakom život ohrozujúceho stavu nazývaného Torsade de Pointes.
Ťažkosti s močením.
Epileptické záchvaty (kŕče), tiež pozri časť „Upozornenia a opatrenia ”.
Žltnutie kože a očného bielka sú znakmi poruchy funkcie pečene/hepatitídy.
Okrem vyššie uvedených vedľajších účinkov boli hlásené:

Veľmi časté (môžu postihovať viac ako 1 z 10 ľudí)

Pocit slabosti (nevoľnosť)
Bolesť hlavy
Časté (môžu postihovať až 1 z 10 ľudí)

Upchaný nos alebo nádcha (sinusitída)
Znížená alebo zvýšená chuť do jedla
Úzkosť, nepokoj, abnormálne sny, ťažkosti so zaspávaním, pocit ospalosti, závraty, zívanie, tras, mravčenie
Hnačka, zápcha, vracanie, sucho v ústach
Zvýšené potenie
Bolesť v svaloch a v kĺboch (myalgia a artralgia)
Sexuálne poruchy (oneskorená ejakulácia, problémy s erekciou, znížená sexuálna žiadostivosť a u žien možné ťažkosti s dosiahnutím orgazmu)
Slabosť, horúčka
Zvýšenie hmotnosti
Menej časté (môžu postihovať až 1 zo 100 ľudí)

Žihľavka (urtikaria), vyrážky, svrbenie (pru***us)
Škrípanie zubami, nepokoj, nervozita, záchvaty paniky, zmätený stav
Poruchy spánku, poruchy chute, mdloby (synkopa)
Rozšírené zreničky (mydriáza), poruchy videnia, zvonenie v ušiach (tinnitus)
Vypadávanie vlasov
Krvácanie z pošvy v nepravidelných intervaloch, hlavne medzi očakávanými menštruačnými periódami alebo nezvyčajne ťažká a predĺžená menštruačná perióda v pravidelných intervaloch
Zníženie hmotnosti
Rýchly pulz srdca
Opuch rúk a nôh (edém)
Krvácanie z nosa
Zriedkavé (môžu postihovať až 1 z 1000 ľudí)

Agresivita, odosobnenie, halucinácie
Pomalý pulz srdca
Niektorí pacienti hlásili (frekvencia sa nedá stanoviť z dostupných údajov):

Sebapoškodzujúce alebo samovražedné myšlienky, tiež pozri časť „Upozornenia a opatrenia”
Znížená hladina sodíka v krvi (príznakmi sú pocity choroby a nepohody, so svalovou slabosťou alebo zmätenosťou)
Závraty pri vstávaní v dôsledku nízkeho krvného tlaku (ortostatická hypotenzia)
Abnormálne funkčné pečeňové testy (zvýšená hladina pečeňových enzýmov v krvi)
Poruchy pohybu (mimovoľné pohyby svalov)
Bolestivá erekcia (priapizmus)
Poruchy krvácania, vrátane krvácania z kože a slizníc (ekchymózy) a nízka hladina krvných doštičiek (trombocytopénia)
Náhly opuch kože a slizníc (angioedém)
Zvýšené množstvo vylučovaného moču (neadekvátna sekrécia ADH)
Vylučovanie mlieka u nedojčiacich žien
Mánia
Zvýšené riziko zlomenín kostí bolo pozorované u pacientov, ktorí používajú tento typ lieku
Zmena srdcového rytmu (tzv. „predĺženie QT intervalu“, pri pohľade na EKG, elektrickú aktivitu srdca).
Okrem toho sú známe mnohé, vedľajšie účinky, ktoré boli pozorované pri liečbe liekmi pôsobiacimi podobne ako escitalopram (liečivo v Escitaloprame Teva). Sú to:

Psychomotorický nepokoj (akatízia)
Anorexia (nechutenstvo)

a teraz ich porovnaj s vedlajsimi ucinkami st john: unava, pocit na odpadnutie, busenie srdca, hnacka, opuch, vyrazky...

Myslim ze je jasne co z toho je horsie
07. 05. 2018 v 18:35Off-line Peta80  (43/187/-)
Doflamngo: ještě mě napadla kvasinková infekce. Faktem je, že některé příznaky, co popisuješ, mohou být psychosomatické, ale zas mi nepřijde, že všechny...
07. 05. 2018 v 18:37Off-line matt95  (34/-/-)
U st. john nie su tak dlhe preto, lebo neexistuje centralne miesto kde sa hlasia a nevydava sa dokument, kde su vsetky vypisane. Tie co som ti napisal su len tie najbeznejsie co sa objavuju pomerne casto.

Vacsina problemov su psychosomaticke. Ale navsteva urologa alebo kozneho by stala tiez za to.

Kazdopadne, ak to beres takto a v podstate jedinu moznu cestu odmietas, tak sa dalej trap. Ludia by ti boli ochotny pomoct, ale ked veris nepodlozenym hovadinam o farma firmach, tak to je tvoj problem.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
07. 05. 2018 v 18:59Off-line i8051  (53/184/97)
Ten tlak na hrudi a zvuky zevnitr muze bejt klubajici se vetrelec ... :-)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
07. 05. 2018 v 19:29Off-line colombo  (103/192/90)
A je tu zase každý lékař... :-)
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
07. 05. 2018 v 22:37Off-line idea  (39/170/-)
Já bych to viděl na ty problémy se žaludkem , ze žaludku nahoru kyseliny naleptávají jícen a směrem do střev taky může bude problém, navštívil bych Gastroendoskopické oddělení v nemocnici, kde ti sondou prozkoumají žaludek, případně i dále...
08. 05. 2018 v 07:51Off-line Doflamingo  (29/185/74)
Matt95
Nie su tak dlhe pretoze ziadne ine neexistuju, v literature sa tak isto o inych nepise o inych ako unava,hnacka, kozne prejavy na slnku, okrem toho sa predavaju aj synteticke AD napr deprim tiez z aktivnou zlozkou a tam tak isto nie su pisane na pribalovom letaku ine.

Kto si ze urcujes ze zranim syntetyckych sraciek vravis ze je to jedina moznost? Ad su v prvom rade byznis, kazdy psychiater za predpisanie tychto veci dostane bonus vo forme dovolenky alebo penazi navyse. Nepodlozene hovadiny su to asi neni, nepoznam jedneho cloveka co by mu pomohli tieto prasky, poznam vela ludi ale ktori mali zvacsene pecenove testy uz po par mesiacoch co je dalsi fakt a dosledok, ktory tiesi velmi malo psychiatrov.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
08. 05. 2018 v 09:25Off-line Doflamingo  (29/185/74)
Idea
Na gastro prehliadke som bol davnejsie, nic vazne sa tam nenaslo... Dnesni gastroenterologovia nevedia riesit traviace problemy, vacsinou predpisu helicid na znizenie tvorbu kyselin, co uz uplne znici travenie a potrava zacne kvasit a hnit v zaludku, vo vela pripadoch sa deje presny opak, nedostatok kyselin v zaludku a treba to nejak doplnit.
08. 05. 2018 v 14:45Off-line Doflamingo  (29/185/74)
Takze nikto neporadi uz?
08. 05. 2018 v 16:10Off-line gin  (63/184/120)
*. Psychiater v ziadnom pripade, nebudem podporovat farma mafiu a zaplavovat telo systetyckymi latkami.*

Ty jseš dobrej.

Pokud si to hodíš, tak je zcela jedno, jestli máš tělo zaplavené syntetickými látkami.
08. 05. 2018 v 16:16Off-line Peta80  (43/187/-)
Doflamingo: mi ti tady můžem vyspekulovat, co by to hypoteticky mohlo být, jenže stejně s tím budeš muset k doktorovi na nějaké testy, páč bez nich je to pořád jen hádání, co ti vlastně je...
08. 05. 2018 v 16:18Off-line onlip  (61/180/84)
Doflamingo: Nejspíš zaměňuješ příčinu a důsledek. Hlava dospěla k tomu, že nechce, tedy postupně vypíná i tělo. Skoro bych řekl, že pro tebe není největší riziko, že někam skočíš, ale že se na to kompletně vykašle organismus.

Za sebe jednoznačně navrhuju:
Ne psycholog, ale psychiatr. Pokud máš špatné zkušenosti, oslov MUDr. Ludvíka Nábělka, Ph.D., Banská Bystrica, u vás asi nejlepšího odborníka na deprese. Můžu v tom být nápomocný.

Myslím, že potřebuješ na čas dovolenou od života. Vyvázat z povinností a začít od nuly.
Ideálně hospitalizace, v horším případě dlouhodobá neschopenka (počítej 2-3 měsíce) + ambulantní dohled psychiatra + blízkého člověka, zpočátku celodenní - kvůli režimu.
Práce počká, kanára a složenky vyřeší někdo jiný.

Nejlépe vytrhnout tě z prostředí, ze zažitého rytmu. Sebrat mobily, počítač, nechat jednu knížku, tužku, papír a plyšáka. Dohlíží-li doktor, možná navrhne, že se (postupně) vysadí všechny léky, které jsi měl – sleduje se, jak si tělo poradí bez nich, většinou lépe než s nimi.
Striktní režim. Zdá se to jako malichernost, ale člověk je v modu robota, jemuž se systém přepisuje za chodu. Je-li nablízku druhý, udává všemu tempo a eliminuje rušivé podněty. Tempo ne násilné, ale mírné, nekompromisně pravidelné. Rozvrh týdenní a celodenní.
Právě tím, že tělo přebírá rytmus dodávaný zvenku, začne postupně fungovat, jak má. Spánek, jídlo (málo, ale pravidelně), pohyb, hygiena, drobné nenáročné různorodé činnosti v méně než hodinovém rozsahu - manuální práce, četba, křížovky, zkrátka pestrá skladba. Vše proloženo malými cílovými prémiemi - dobrý čaj, káva, čokoláda - nic z toho, co není v základním jídelníčku, aby mohlo fungovat jako odměna. (Tedy i mobil, PC ap. nanejvýš v limitovaném čase.) Mezi tím vším prostor pro exkurze do tvé vlastní hlavy - ale k tomu zase potřebuješ druhého, aby tě naučil, co všechno lze. A lze hodně.

Shrnuto: Jde to i bez léků, trvá to dlouho, podle mě je pomoc druhého člověka nezbytná.
08. 05. 2018 v 16:39Off-line Peta80  (43/187/-)
Jako heleďte nevim, je sice pravda, že je dost úzkostnej, ale prohlašovat ho automaticky za hypochondra nebo člověka s depresí... jako možné to je, ale já bych si tím tak jistej nebyl...
08. 05. 2018 v 17:14Off-line onlip  (61/180/84)
Nedělám z tazatele psychiatrického pacienta, jen už jsem viděl dost lidí, kteří sešli právě tímhle způsobem. Souběh nejrůznějších gastro- a orto- a neuro- a kardio- problémů je často varováním, že je člověk kompletně přetížený v neadekvátních podmínkách. A vlastní zkušenost udělá taky své, samozřejmě.
08. 05. 2018 v 17:20Off-line Peta80  (43/187/-)
Onlip: no jenže tys ho v tom předchozím příspěvku poslal jen k psychiatrovi, což bylo to, na co jsem (mimo jiné) reagoval. Jako ano, myslím, že u něj je problém "i" v psychice, ale určitě si nejsem jistý, že "pouze"...
08. 05. 2018 v 18:23Off-line onlip  (61/180/84)
Rozumím, počkáme, až se objeví. Jestli se např. objeví v tom, co jsem kdysi psal jinam:
Postupná ztráta energie, chuti k jídlu, zájmu o okolí a o sebe, zhoršení zraku, chuti, čichu, nervozita, bolesti hlavy, páteře, závratě, infekce, špatné trávení… Znáte apatické holuby u zdi, co je ráno zamete pouliční služba.
Samozřejmě příčiny mohou být jinde, sám jsem oběhal od vyloučení boreliózy po CT mozku všechno, lékař znal dílčí příznaky, jen to nikdo nebyl schopen/ochoten vidět jako celek.
08. 05. 2018 v 20:25Off-line i8051  (53/184/97)
On stejne nikam nepujde a bude tu dal fnukat .. perly svinim .-)
09. 05. 2018 v 05:35Off-line Doflamingo  (29/185/74)
I8051
A kam mam akoze ist? Nejak nechapem... Chcel by som ale videt teba v tomto zdr stave, kebyze nemas silu na to ani dojst do prace, nesud druhych ked sam nevies co prezivaju.

onlip
Vcera mi zistili na urologii nejaku infekcnu chorobu, po dvvoch rokoch chodenia po doktoroch! A ja b***c som uz vazne zacinal ve*** ze je to s depresii. Tu sa krasne ukazalo ako funguje nase zdravotnictvo, po 2 rokoch mi nieco zistia, p***om som bol uz vela krat u speccialistu.
Si to moc jednoducho predstavujes co sa tyka hospitalizacie, mam pracu kde skoro nic nerobim a da sa ako tak zvladat aj s mojim stavom, kebyze sa na 3 mesiace "vypnem" od realneho sveta tuto pracu by som uz nedostal... Navyse v mojom okruhu mame psychiatrie s velmi zlou povestou, napr tam davaju pacienta na izbu sfetakmi, nevenuju sa im len ich nadopuju silnymi liekmi, o strave ani nevravim.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
09. 05. 2018 v 13:18Off-line gin  (63/184/120)
To to tam vypadá jako v předminulém století? Vůbec se nedivím, že pak máš z té psychiatrie hrůzu.
09. 05. 2018 v 13:29Off-line Doflamingo  (29/185/74)
Bohuzial cele nase zdravotnictvo tak vyzera, nielen tie zariadenia.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
09. 05. 2018 v 16:07Off-line yperit  (91/186/68)
Doflamingo: zařiď se podle toho, co tu psal onlip. A oslov dr. Ludvíka Nábělka, Onlip navrhl zprostředkování, tak té pomoci využij.A dělej. Až moc mých přátel skončilo na krchově,kdyby si nehráli na citlivky,psychiatr jim mohl pomoct.
09. 05. 2018 v 18:01Off-line Doflamingo  (29/185/74)
Ten doktor byva 200km daleko odo mna, nie su financie, ani by som sa tam nemal ako dostat.
10. 05. 2018 v 00:02Off-line onlip  (61/180/84)
Urologická ani jakákoli jiná infekce mě nepřekvapuje - celá imunita jde do háje, když to vzdá hlava. Stačilo by číst.
10. 05. 2018 v 15:24Off-line Betonica  (39/191/93)
Onlip to vystihl. Za sebe muzu dodat, ze v jistem okamziku si clovek uz opravdu sam nepomuze. V myslenkach "jak" je nejlepsi vzit telefon a zavolat na prvni cislo a mluvit. Pomaha taky mit rad. Udelat si dny organizovane. Mit prehled cinnosti, radosti a povinnosti dne. Za kazdy uspech se odmenit, za selhani prilis netrapit.

Je to beh na dlouhou trat s pomerne nejistym vysledkem. Chce to pevnou vuli, dohled lekare a odhodlani, ze bude lip. Protoze ono i po nejvetsi bource se udela slunecno.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
10. 05. 2018 v 15:38Off-line Doflamingo  (29/185/74)
Onlip: ty si teda dobry, za znizenou imunitou moze dalsich xy veci, ako vies ze to je z psychiky? Na vsetko treba testy inak ti primitivni doktori neveria, no testy na depresie meexistuju a staci ked ti nevedia prist pna to preco ti je tak zle tak to hodia na psychiku. P***om existuju aj choroby somato-psychicke cize ochorenie ktore ak posobi dlho sa odrazi na psychike. V klude mozem mat chlamydie, boreliozu, parazity atd... Tych moznosti je tu milion, ale viem ze hodit vsetko na psychiku je najjednoduchsie.
11. 05. 2018 v 05:30Off-line Doflamingo  (29/185/74)
A je to tu, vyhodili ma z prace, cely tyzden som mal absenciu, za chvilu budem asi aj na ulici, uz sa tu neda dalej vydrzat, radsej to ukoncim.
11. 05. 2018 v 09:52Off-line Doflamingo  (29/185/74)
To mas mozno ty... Ak budes tak unaveny ze sa nebudes moct ani z postele do prace postavit, take tlaky na hrudi ze nemozes dychat tak ti tiez hodim clanok o hypchondrii. Trosku si pletes pojmy.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
11. 05. 2018 v 23:54Off-line idea  (39/170/-)
Třeba tu najdeš někoho s podobnými problémy a láska Vás vyléčí... :)
12. 05. 2018 v 08:46Off-line Doflamingo  (29/185/74)
To by bolo pekne :)...
29. 05. 2018 v 15:49Off-line Doflamingo  (29/185/74)
Ak by ste mali niekto rady co este skusit tak napiste, alebo niekto s podobnym problemom.
V praci ma na stastie nehali, no mam problem s dochadzkou. Veduca mi riadne vypicovala za to co robim.
Tak isto som bral ATB, ale po nich mam pocit ze sa vsetko este zhorsilo, bolest criev. Uz fakt neviem co mam robit.
29. 05. 2018 v 16:38Off-line i8051  (53/184/97)
Jsme ti vsechno psali a na to jsi reagoval, ze vsechno vis a ze to nejde. Tak to proste nejde. Netreba vlakno znovu otvirat. Dekujeme :-)
29. 05. 2018 v 20:24Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
Tak si zažádej o invalidní důchod. Ale hodně záleží na doktorovi, jak ti to napíše a hlavně potom na té komisi, která to bude posuzovat.
30. 05. 2018 v 06:11Off-line Doflamingo  (29/185/74)
Lukino_Luk
To nie je take jednoduche, id by mi urcite nedali, keby som sa nehospitalizoval a neuzival dobrovolne tie ich prasky. Tu na svk je bezne ze invalidny nedostane ani clovek co ma rakovinu, takze s tymto tazko pochodim.
Steve
Niekedy ked citam tvoje prispevky tak mi nie je uplne jasne komu z nas dvoch by mali dat kazajku.
30. 05. 2018 v 06:43Off-line yperit  (91/186/68)
Doflamingo:částečný id uhraješ na trvalé duševní problémy, mám sestřenici s děckem, je furt vzteklá a hádavá,odevšad ji vyhazovali,nakonec i doktoři, pak se jeden nad ní slitoval a vyřídil ji id. Měla by ho dosud,kdyby kráva na schizofrenii brala léky dál a nenapadla sousedku.
30. 05. 2018 v 06:51Off-line Doflamingo  (29/185/74)
Ype***
Ciastocny invalidny je 180 eur, z toho by som vyzil na tyzden, nie mesiac. Ved to ti presne vravim ja nemam schizofreniu ale asi depresiu, na to su AD, ale kedze viem co je to za svinstvo, tak to uzivat nebudem.
30. 05. 2018 v 06:58Off-line yperit  (91/186/68)
Doflamingo: tohle jsem nevěděl,že je to tak málo.
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload