Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Opravdový out

03. 08. 2018 v 00:11Off-line vasek698  (25/-/-)
Tak mi došlo, že to vlastně není úplně o nějakým coming outu, ale o tom opravdovým. Jen tak maličko to jde říct rodině a všechny ty p**ovinky okolo, jenže nakonec jde o to, že předstírání musí pryč a vy byste měli začít žít jako stejný osoby, který to mají venku. Já asi do teď žil jen tak... co já vím... s tím, že mi je to jakoby jedno, jenže ono vlastně neni. Sice jsem to řekl a snažím se to brát za hotovou záležitost, jenže to si jen namlouvám, že promluvou se to změní ve všeobecně příjmanou realitu. Ani hovno. Už je to skoro dva roky a já vlastně existuju v prostředí, kde to stejně neberou. Snažil jsem se to zlehčovat. Prostě se nic neděje a je to všechno stejný. Ale teď mi stačilo být chvíli na dožínkách se sousedama a vidím, že realita je jinde. Žil jsem si někde jinde, než to doopravdy bylo. Nebudu přepisovat všechny ty kousavý poznámky, protože si to ve svý ožralosti ani nepamatuju, ale jde o to, že mi konečně došlo, že bejt gay nebo bisexál není nic lehkýho. Je to takový, že místo, abyste dál normálně existovali, tak najednou musíte obhajovat všechno, co řeknete, protože asi najednou nemáte právo na argumenty, vždyť jste buzík.
Kecám tam se sousedem a tolik hnusných řečí jsem snad ještě neslyšel. Znám ho od mala. Mám fotky, kde si s ním hraju na pískovišti v předškolním věku. To už snad můžu být v pohodě, ne? Nemůžu. Tak jako tak mě prostě neberou. Nejde o žádný přímý násilí. Jde o vyloučení z jejich společnosti. Dělám snad něco jinak, než oni? Nedělám.
Mezi nima byl jeden kamarád, kterýho berou, a kterej řekl: ´´nechte ho bejt.´´ Udělal mi tím fakt radost. Vždyť s nima jen sedím nad pivem jako všichni ostatní.
Ten, co ho znám od mala už řekl:´´ radši už jdi domů.´´ blablabla.
Jak jsem opilej, tak už opravdu nejsem schopnej třídit myšlenky, ale na druhou stranu jsem 100% upřímnej, takže to radši říkám teď.

Odešel jsem teda. jsem už kousek od svýho domu a tak si lehnu na zem. Najednou začnu prostě brečet. Dlouho se to nestalo, ale bylo to prostě...došlo mi, že říct to je prkotina. Hlavní je, jestli mě dál berou známí. Soused, který mě zná od kolébky, mě nebere. Víte, co to je? Je to to, že prostě ležím na zemi kousek od brány ke dvoru svýho domu a brečim jako nějaká pipka. Můžu si říkat, jak je to lehký, ale neni.
Chci mít rád je, chci aby měli rádi oni mě. Ale nakonec mě nemůže vystát chlap, kterej mě zná od školky, protože nejsem podle jeho měřítek.
SUMA SUMARUM:jsem opilej a dávám najevo myšlenky, protože zítra bych toho tak hluboce nebyl schopnej, protože jsem citově introvertní p**us.
03. 08. 2018 v 00:18Off-line i8051  (53/184/97)
Heej Vasku, neres, jestli jsi ted nejaka ufnukana pipka. To jsi mozna po par pivech, kdyz si nektery veci moc beres, ale strizlivej mi prijdes jako ferovej chlap a to je hlavni :-) Ze nejakej pablb ma v hospode blby kecy, za to nemuzes ty, jeho problem. On bude mit rano moralni kocovinu a prijde se ufnukane omluvit, ze si hral na heterohrdinu. Neres to, vybul se, vyspi se a rano to bude ok :-)
Souhlasím - 6   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
03. 08. 2018 v 09:23Off-line hardestboner  (42/186/-)
A ak nie, kašli naňho. Potrebuješ mať za kamaráta obmedzeného d***la ?
03. 08. 2018 v 09:28Off-line yperit  (91/186/68)
Vasek698: ale zase je tu spousta buzen,která si tím prošla a zvládla to, tak proč by jsi to nemohl zvládnout i Ty? Hlavně buď svůj a nesnaž se zařizovat život podle nějakého d***la jen proto,aby jsi měl od něho klid. Držím Ti palce:)
04. 08. 2018 v 08:26Off-line Betonica  (39/191/93)
Vubec mi neni jasny, proc bys neco obhajovatl To by naopak byla kardinalni chyba a zacatek rychlyho konce sebeucty. Takze ne ne, presne obracene. Vubec se neobhajuj za to, ze jsi teplej. Heteraci taky prece nevysvetluji, proc jsou hetero.

No a s tim, ze te nekdo nebere jen proto, ze ses gay. Inu. Nebere? No prima, aspon mas jasno! Nemusis nutne byt kamaradem s nekym, kdo se nechce kamaradit s tebou. To se stane a ver, ze potkas mrak jinych lidi, kteri budou resit uplne jiny veci, nez to, s kym spavas.

No a nakonec. Ze je byti gayem tezky? To bych nerekl. Je to jiny a zaroven dost podobny heterakum. Drtiva vetsina ale lezi na tobe, protoze presne tak, jak se budes chovat, te bude okoli brat. A dnes jsi za malyho klucika, na kteryho nekdo zvedl hlas a on se pocural. Tak si prevlec spodky, usus slzy a kasli na to, co rikaji druzi. Oni totiz nejsou ve tve kuzi, takze vi akorat tak prd o tom, co je a co neni. A proto myslim, ze neni vubec potreba nejak extra brat jejich kuse nazory v potaz.
04. 08. 2018 v 08:30Off-line Kunacek  (29/180/67)
Někteří lidi gaye moc nechápou a neberou no, ne v každém prostředí se hodí, aby to o tobě každý věděl. Když vidím ty homofobni lidi kolem sebe, tak jsem rád, že to neví. :-)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
04. 08. 2018 v 15:03Off-line idea  (39/170/-)
Každému je po tom houno, že jsi gay, nevím proč by se gayové měli přiznávat a všude to vytrubovat, že jsou gayové? Dočkáš se leda jen nadávek typu buzna jde nebo je tady nějak teplo atd. Vůbec to nemusíš nikomu říkat, těm chytřejším to dojde samo, pokud tě uvidí často s klukem místo s holkou. Když už jsi to vytroubil do světa, že jsi gay, tak už ti asi nezbývá než to překousnout a jít dál, na kámoše z dětství se vykašli, znamená to, že nikdy nebyl tvůj kámoš, jen další falešný. Normální kámoš by tě bral takového jaký jsi.
04. 08. 2018 v 15:24Off-line takjsemtu  (50/189/65)
Je prostě fakt,že my teplí, to ve většinově jinak sexuálně orientované společnosti nebudeme mít nikdy jednoduché...A to i přes ty svobody a možnosti jaké dneska máme....A TO BUDME RÁDI ZA TO...
04. 08. 2018 v 15:34Off-line vasek698  (25/-/-)
Já bych jen rád zdůraznil, teď už střízlivě, že jsem to ve společnosti, ve který jsem ten večer byl, nikdy nevytruboval, a tudíž se to museli dozvědět nějak jinak. Nebudu se po tom pídit, protože mi je to upřímně jedno, ale je fakt, že mě to do jistý míry štve. Člověk by si přece jen rád rozhodl, s kým něco sdílí.
Mně šlo spíš o to, že se s těma lidma znám celej život. Bavím se s nima, mám s nima fotky, kde si s nima jako malej harant hraju... blabla. No a najednou to není to samý jako vždycky. Kde jinde než na vsi se spolu lidi mají bavit? To tu budeme všichni zavřený doma jak nějaký slepice v kurníku a nikdo se nebude s nikým potkávat? No jo, asi jsem divnej.
04. 08. 2018 v 15:48Off-line idea  (39/170/-)
Já právě nechápu, proč by se gayové měli přiznávat. Přiznávat se je jak kdybych něco udělal a musel se přiznat, tím že jsi gay jsi nic neprovedl, takže se nemusíš nikomu zpovídat. Jinak co se týká těch lidí, prostě to je život, zažívají to i hetero. Je ti dvacet. Ze zkušenosti v okolí vím, že moc lidí co byli kamarádi jako děti teď třeba po té střední na sebe nemají čas. Prostě mají své manželky, děti, práci a povinnosti. Už to kamarádství asi nikdy nebude takové jako bylo v dětství, protože život jde dál a každý má svou cestu.
04. 08. 2018 v 15:55Off-line vasek698  (25/-/-)
Já řekl, že jsem nic nevytruboval, o přiznávání nepadla řeč. Souhlasím s tebou, není co přiznávat.
04. 08. 2018 v 16:03Off-line idea  (39/170/-)
Njn, je jedno kdo ten drb prozradil asi ten komu jsi to řekl. Jinak smiř se s tím, že už nikdy nic nebude jako v dětství, čeká tě jen dospělý život a krutá realita. Někdy pomůže se i odstěhovat a začít znovu. Nejlíp se můžeš spolehnout leda tak sám na sebe.
04. 08. 2018 v 16:21Off-line Jirka23  (28/172/70)
Me, tedy pokud to za zady neni jinak ( stejne mam v p**i :D ) vsichni berou v klidu. Nekteri dokonce lip nez predtim, ja mam pocit ze mi to do zivota spis prineslo nez ubralo. Asi zalezi na tom jaky jsi TY. I kdyz se najdou b***cci to je pravda. Jo a jeste jedna vec, bad se s tema kteri te maji radi a se zbytkem jednej jakoby v tvym ziviote vubec nebyli, ignoruj je :)
04. 08. 2018 v 17:22Off-line onlip  (61/180/84)
Vasek698: Dobré je, že si částečně odpovídáš. Byl tam kluk, kterého berou. Neřeší ho. Akceptovali, že se tě zastal. Nezlob se na ty, kteří mají hloupé řeči; neútočí na tebe osobně, ale přes tebe ulevují svým mindrákům. Nemysli, že jsou bez problémů jen proto, že jsou heteráci; řeší stejně úporně své odlišnosti, menšiny ve zdánlivé většině. Odstávají jim uši, počurávají se, mají žluté zuby, pletou se jim písmenka, hryžou si nehty do krve, mají divně posazený hlas, srostlé prsty. Vycítí-li tvou slabost, polezou po ní za svým sluncem a tebe umoří.

Fígl je v tom, co ti ukázal kluk, kterého ostatní přijímají. Ne proto, že je hetero. Jistě bys i na něm našel mouchy, on o nich nejspíš ví – a povznesl se nad ně. Můžeš stejným způsobem určovat, co je normou. Neřeknu ti jak, jen paralelu: Hraješ na kytaru, asi umíš zpívat. Já bych nechtěl táhnout první hlas, ale když mě povedeš, nějak se přimotám. S každou další skladbou budeš jistější a já taky a budu ve tvé přítomnosti rád a nakonec třeba někoho utáhnu sám. Nezlob se na kluka odvedle, jeho možná tíží výčitky vůči tobě, nedokáže si poradit se svou homofobií, to jsou jeho křivé zuby. A všech ostatních, kteří s tebou byli na fotkách a na písku a teď nevědí, jak se chovat. Usnadni jim to - normálně.

Koukám, že jsem ti dal kdysi plus. Určitě ne proto, že bych tě balil, asi kvůli reakcím, jak píše i8051. Celkově neříkám nic jiného než kluci nade mnou. Zcela jistě máš na čem stavět. Jó, a klidně bul, dokud to jde. V tom problém není. Problém bude jen tam, kde si ho v hlavě vytvoříš sám, a na to jsme machři všichni.
Souhlasím - 8   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
04. 08. 2018 v 17:41Off-line Jiro  (48/184/74)
Češi v psychologických studiích dosahují nejvyšší lži skóre. Pokud němec, či rakušan odpoví v dotazníkovém průzkumu, zda je, či není tolerantní k citlivému tématu, sdělí jak se k němu staví, čech uvede jak by se chtěl vidět. Česko je ve studiích na předních příčkách lgbt tolerance, v reálu jsme pěkně pokrytecký a nesnášenlivý národ. Ne nadarmo, coming out pochází z idiomatického jazyka, otrocky vyjít ven - tedy ukázat se, v češtině toto idioma neplatí, my se přiznáváme. Nechápu, proč společenský akt z jiné kultůry má být u nás realizován, či pozitivně přijmán. I v USA je rozdíl být gay v NY nebo Texasu. Pokud se chceme jako komunita bavit o outu, tak p by to mělo být chápáno takto : coming out = realizování prostoru „vlastní identity“. Slovo prostor jasně vymezuje omezení místa v okolí kde a pouze tam, lze uplatnit vlastní identitu. V NY ano, v Hustonu ne. Stejné je to i zde.
04. 08. 2018 v 21:24Off-line vasek698  (25/-/-)
PS: pardon, že jsem říkal, že o obhajování nebyla řeč. Já si to znova přečetl až teď a v živý paměti to nemám, protože jsme to fakt přehnali s pitím.
05. 08. 2018 v 11:03Off-line i8051  (53/184/97)
Jiro - ja jsem buzna, doma, v centru i v zahranici, dokonce jsem takova multidimenzionalni buzna :-)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
05. 08. 2018 v 11:20Off-line Jiro  (48/184/74)
Íčko, chápu, otázka zní, jak složitou a hlubokou máš sociální síť. Jak dalece vnímáš a emočně cítíš druhé a jak moc ti na nich záleží. A druhá strana stejného příběhu, kolik emočních hrobů je za tvou dosavadní cestou životem. Je velmi snadné silově šířit své já, ale být v harmonii s okolím, se svou minulostí, to je otázka. Cesta je cíl, cíl je cesta.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
05. 08. 2018 v 18:13Off-line onlip  (61/180/84)
Jiro, můžeš mít pravdu, ale jazyk není třeba brát tak doslova, lze mu nechat víc prostoru: Slovotvorně při-znat vyjadřuje při-blížení (se) znalosti/znalostí, znát k věci. A vedle sebe jsou reflexivní varianty přiznat si a přiznat se. To je přece skvostné. Tyhle archetypální (re)konstrukty / kognitivní modely nejsou bez ceny. Že se na to slovo nabalily kacířsko-kriminální konotace, to je věc další ("doznat" je na tom ještě hůř). Vyjít ven - jestli to není jen opačný vektor, druhá strana téže mince. Dva kulturně/jazykově fixované obrazy téhož procesu. Aniž bych z toho o obou chtěl něco vyvozovat.
Pročeš generalizací ve smyslu nějakého obecného pravdomluvného Němce/Rakušana (a prolhaného Čecha) bych se obával ještě víc.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
05. 08. 2018 v 18:19Off-line Jiro  (48/184/74)
Onlip, pěkné, až na to zaseknutí na konci. Každá studie v CR soustavně odhaluje šílené lžiskore, že nejvíce úpřimní- přesní, jsou tyto národy, s tím za mnou nechoď.
05. 08. 2018 v 19:13Off-line onlip  (61/180/84)
Nemám potřebu za tebou chodit s ničím, jen se obávám generalizací, jak řečeno.
Ani z jazykového obrazu světa, jak ho nabízí čeština, nedovozuju víc.
O výjimečné úrovni německé klasické filozofie soudili ti, kteří chtěli, že má oporu v mimořádných systémových dispozicích němčiny. A celé etnolingvistické školy včetně Malinowského se naopak zabývaly tím, jestli v jazyce nemá prameny válka, resp. soudily, že má. Studie... přijímám s opatrností.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
05. 08. 2018 v 19:25Off-line Jiro  (48/184/74)
Na jedné straně generalizace z druhé limita skepse. Jazyk definu filozofický rámec obsahu, ten je v čase variantní. Skepse je fajn koření, nesmí být nosnou chutí.
05. 08. 2018 v 20:57Off-line onlip  (61/180/84)
Zrovna Malinowski by navrhl, že je rozumnější uvažovat o Sasech, Prusech, Bavorech ap. než o univerzálních Němcích, zrovna tak o univerzálních Češích.

Studií ovlivněných faktory míjejícími se s vědou nebo jdoucích po hraně jsou kvanta. Proto obezřetnost. Zrovna tady bychom mohli mít samostatné vlákno o tom, co ovlivňuje studie o původu sexuálních preferencí.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
05. 08. 2018 v 21:21Off-line Jiro  (48/184/74)
Chápu, přesto již jdeme mimo téma tazatele. Klidně vykopni vlákno, kde lze polemizovat, osobně vždy pracuji se studiemi z impaktovaných zsrojů pod dikcí Institute for Scientific Information. Tedy netuším jak bych diskutoval mimo st***ně akademickou půdu. To mme moc nebere.
05. 08. 2018 v 22:04Off-line onlip  (61/180/84)
Impakt nevyjadřuje nic než míru citovanosti, o hodnověrnosti metod, výsledků etc. nevypovídá ani náhodou. Citovanost/IF má ovšem třeba takový D. Stapel (a časopis Science - jeden z nejprestižnějších) skvělou, vzhledem k podvodným studiím. To zase nebere mě.
Jo, a dík za mínuska :)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
05. 08. 2018 v 23:22Off-line Jiro  (48/184/74)
Odemne jiatě ne mínuska, mě jsou volné, tady nežiji svůj život. Nemám chuť vše zpochybňovat, život jak svět má svůj řád. Nic lepšího než impakt nemáme, jak jsi ubedl, čistá metodika experimetu-plánování experimentu je nejvýše.
06. 08. 2018 v 16:05Off-line Betonica  (39/191/93)
@Onlip: Nemohu jmenovat titul, ale mne studijne blizka instituce vydava tez impaktovany casopis. I zacetl jsem se do neho a citoval jsem par veci do kvalifikacni prace. Vysledek? Vedouci mi jasne rekla, ze tyto zdroje jsou zcela mimo, byt jsou z "vedeckeho" casopisu, ktery ma impakt. Tedy zcela souhlasim, ze impakt neznaci kvalitu nebo pravdivost. Nemalokrat se deje pravy opak.
06. 08. 2018 v 16:32Off-line Jiro  (48/184/74)
Pokud Betonico myslíš první impaktovaný časopis z masárny věnovaný tuším botanice s impakt faktorem 2,6 ze 100, tak tvá čítelka měla pravdu. Prostě tento časopis nemá hodnotu, a proto má 2,6. tedy účel plní. Navíc obecně v nemedicínských oborech nemá impaktfaktor opravdu žádnou hodnotu, jelikož citace negarantuje obecně hodnotu. V medicínských a návazných bio oborech má. Diskuze ve které cituji váhu impaktu je medicínská. Impakt je parametr pro zisk soukromých vědeckých grantů. Je to business se znalostí. A to prostě botanika není.. a další společensko-vědní obory...žel také ne.
06. 08. 2018 v 17:31Off-line Betonica  (39/191/93)
O MUNI zrovna v tomto pripade neslo. Spis jsem ale reagoval na tvoje drivejsi prohlaseni: "... osobně vždy pracuji se studiemi z impaktovaných zsrojů...".
06. 08. 2018 v 18:28Off-line Jiro  (48/184/74)
No, v oblasti zde diskutované. Moc u nás nejsou impaktované, většina výzkumu v šr je vlastněna zahraničním kapitálem. Patenty jsou jištěny z USA, tedy prvotní pokroky opět prezentovány právě v us publikacích. Pak není šance pozvednout český impakt. I český vědex s nejvyšším impaktem nepůsobí v čr. Holt, realuta dneška. Naváděcí médium-kde je investice je pokrok, opět, možnosti pro český impakt minimální. Ono zde nemá cenu jít v ničem do hloubky.. Svět nepopíšeme na jesnu A4. Za mne díky, za zajmavý směr tématu, ač pro většinu zde krapet odtažité téma.
06. 08. 2018 v 18:50Off-line Betonica  (39/191/93)
Vidis a to bych vubec nerekl, ze u nas nema cenu jit do detailu. Jedna vec je mit dost impaktovanych clanku (a casto to tak byva), druha vec je prijit vecem na kloub tak do detailu, jak to jen v danou chvili mozne je. A to vcetne moznych chyb a nepresnosti, ktere se pozdeji v diskuzi vyjasni a zapracuji. Ja jsem se kuprikladu v te zminene praci venoval kyborgizaci neslysicich. A ackoli se nejednalo o zadnou svetobornou vec, dospel jsem do stadia, v nemz jsem konfrontoval v oboru zazite kapacity a jejich super impaktovane state o problematice. Neslo mi vubec o to, jestli moje prace bude nebo nebude hodnotna pro svet, slo mi jen o to, prinest do veci dalsi poznatek. A v tomto pripade tedy takovy, ze i super autor s vyctem publikaci na samostatnou monografii s A+++ impaktem psal svoje veci ve sve dobe, ze sveho obzoru.

Mas ale pravdu, ze se proste jede na impakt a kvantitu, protoze holt bez toho te nikde nehabilituji... Skoda je to. Namatkove me ted napada srovnani s Wagnerem a jeho Gesamtkunstwerkem. Wagner si delal vsecko po svym, dokonce mel v planu po premiere nechat zbo*** pro onu premieru postavene divadlo, protoze uz splnilo svuj ucel. Nezajimal ho impakt nebo docentura, slo mu jen o jeho vec. Blazen? Jo! A dneska TOP5 autor umenoved s citacemi na velmi velmi velmi dlouhy seznam.
06. 08. 2018 v 19:14Off-line Jiro  (48/184/74)
U nás jsem myslel nakluky.cz, asi tato diskuze účastníky baví jak dechovka. Myslím, že jsi problematiku vystihl přesně. Ano, lze jít proti proudu, jak jsi ukázal na Wagnerovi, ale v dnešní realitě čr, prostě nedáš ani docenta, nepřiteče grant a jako firma si tvého výzkumu nesmím všimnout, jelikož procedura výběru náboru do R&D má nastavení na impakt a mimo čr ještě alma mater. Prostě svět je takový. Už několik výzkumníků jsem nedokázal najmout na vědecké pozice, neplnili papírová k***eria vědeckého působení. Zato dědek z katedey co udrží leda tužku a moč mi vychází jako top kandidát.
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload