Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Může mě vyhodit z domu?

30. 09. 2018 v 22:08Off-line Anonym
Ahoj. Mám takový problém. Částečně vztahový částečně právní.
Žiju s přítelem který má nemanželského syna, 13 let. Bydlíme v domě který je podle dědictví plně majetkem přítelova syna, protože jeho matka zemřela jako svobodná, a vše nechala v závěti synovi. Příteli tam vlastně nepatří kromě osobních věcí nic a mě taky ne.
Žijeme spolu rok, žít jsme spolu začali dva roky po smrti jeho přítelkyně a matky jeho syna. a ten kluk mě od první chvíle vysloveně nenávidí. Teď mě chce vystěhovat z domu. Kluk se sice nechová vysloveně vulgárně nebo agresivně, neřve na mě nebo tak něco, ale je ke mě arogantní, nemá absolutně snahu se mnou vyjít aspoň neutrálně, nadrzo mi posledně řekl, že mám vypadnout z JEHO domu, jinak mě prý nechá vystěhovat. Včera mi hodil na stůl papír s nadpisem "predžalobní výzva" a textem ve smyslu, že mě jako majitel nemovitosti vyzývá v vyklizení domu, jinak žaloba k soudu. Se slovy "máš čtrnáct dní na to abys odtud vypadnul, jinak se sejdeme u soudu a vynesou tě odtud policajti, tak si vyber, buď půjdeš po dobrým nebo po zlým. Už tě tu prostě nechci vidět." mi to hodil a odkráčel. Když jsem se snažil s ním domluvit a namítnout, že jeho otec mě tam chce, tak mi řekl "hm, akorát že barák je můj a ne taťkův". Přítel to s ním zkoušel, ale kluk trvá na tom, že mě tam nechce a nemíní se o tom vůbec bavit.
Může vůbec jako nezletilý mě žalovat u soudu a opravdu mě proti mé i přítelově vůli vyhodit z domu? I když je papírově jeho, ale není plnoletý? Nevěřím tomu, že ten dopis o vystěhování napsal třináctiletý kluk, tohle byl dost odborný text, musel to podle mě psát člověk s právním vzděláním a už s tím musel teda za někým být (mám i tušení kdo mu to mohl napsat, a to by bylo docela blbé kdyby to byl fakt on).
Co radíte? Mám to radši vzdát, odstěhovat se a stýkat se s přítelem jen mimo ten dům, nebo se to snažit ještě zvrátit, i za cenu že dojde i k soudu? Na to, abych se soudil, nemám peníze. Šance na to, abych se s ním jakkoliv usmířil je podle mě už nulová. Tohle už podle mě není dětský truc, ale promyšlené jednání ve spolupráci s někým dalším, kdo stojí za ním a ví co dělá. Ta hrozba že to k tomu soudu dojde je bohužel vysoce reálná. Kluk mi zkrátka vyhlásil válku a je rozhodnutý se mě zbavit za každou cenu.
30. 09. 2018 v 22:25Off-line januar1  (38/185/79)
Neviem ako v Cesku ale na Slovensku. nemoze decko rozhodovat az do vtedy ked nebude plnolety. Do vtedy sa stara a musi starat jeho najblizsi zakonny zastupca. Ale najlepsie by si bolo zobrat aj tu zmluvu a skocit za pravnikem. Ty poznaju paragrafy lepsie ako my
01. 10. 2018 v 01:31Off-line Anonym
Tak, tohle je ono:
http://leteckaposta.cz/

januar1: já žádnou smlouvu nemám. Nemám tam trvalý pobyt, ani nájemní
smlouvu, bydlím tam prostě jen tak.
01. 10. 2018 v 01:38Off-line Anonym
Tak ještě jednou: http://leteckaposta.cz/ a za lomítkem hned číslo 46 82 87 63 8 (bez mezer), nevím proč ale nejde sem dát ten odkaz celý
01. 10. 2018 v 02:20Off-line 11-13-17  (35/186/70)
Předžalobní výzva, jakožto podklad pro žalobu následující, nemůže být typicky předána tímto způsobem, nýbrž poštou a to doporučeně (tedy tak, aby bylo prokazatelné, že došlo k jejímu předání adresátovi). Dokument, který jste nahrál je dle všeho pouze doplněný vzor, teoreticky jej tak mohl chlapec dokonce "sesmolit" i sám, pokud se trochu snažil. Samotná část ohledně faktu, že Vás bude kontaktovat jeho právní zástupce je sama o sobě úsměvná (proč vysvětlím dále).

Nezletilý, tedy osoba, nedisponující plnou svéprávností, je způsobilý k právním jednáním co do povahy přiměřeným rozumové a volní vyspělosti odpovídajícím jeho věku. To samo o sobě zcela vylučuje jakékoli jednání, při kterém dochází k nakládání s majetkem výšší než běžné hodnoty (což například zaplacení služeb advokáta v kontextu k jeho věku je, nehledě k tomu, že advokát nemůže bez dalšího převzít zastupování osoby bez plné svéprávnosti).

Aby toho však nebylo málo, NOZ striktně (resp. taxativně) uvádí (mimo mnohého jiného), že nezletilý není způsobilý samostatně nakládat s věcí nemovitou. V tomto jednání jej musí vždy zastupovat zákonný zástupce či opatrovník, který dokonce v případě, že se nejedná o běžné záležitosti (například oprava okapů aj.) musí mít v dané věci souhlas soudu.

Pro zcela detailní pochopení problematiky bych Vám doporučil se obrátit na akvokáta se specializací na občanské právo, nicméně i v této chvíli považuji za velice pravděpodobné, že se jedná pouze o relativně promyšlený (na 13-letého chlapce) teror zaměřený vůči Vaší osobě. Na Vašem místě bych patrně tuto věc nebral příliš vážně.

Co však za problém považuji, je fakt, že v daném domě bydlíte bez jakékoli právní ochrany - doporučuji přinejmenším uzavřít nájemní smlouvu na část nemovitosti a to se zákonným zástupcem majitele (předpokládám, že na vedení domácnosti se stejně finančně podílíte).

Na závěr jen dodávám, že právu jsem se sice v minulosti věnoval (avšak především v jeho abstraktní formě, nikoli aplikované), ale již dávno se nejedná o mé primární zaměření, pro pořádek doporučuji tedy informace ověřit.
01. 10. 2018 v 03:08Off-line Anonym
Děkuju za radu, ale jak už jsem psal, tuším kdo za ním může stát. Nebo jsem si tím spíš jistý tak na 90 procent. A o to, aby se v tom dotyčný pán nějak víc angažoval vážně nestojím, protože v jeho případě by vzhledem k jeho profesi opravdu nešlo jenom o nějaké plané řeči.
To mě taky napadlo, že ten papír sám o sobě je takhle k ničemu a zatím je to asi jen ve fázi hrozby, ale bohužel docela reálné.
01. 10. 2018 v 03:26Off-line 11-13-17  (35/186/70)
V této věci si dovolím oponovat, i kdyby byl dotyčný advokátem, nemůže v žádném případě bez dalšího nezletilého zastupovat, stejně tak není možné, aby nezletilý v této věci jednal samostatně. K zastupování nezletilého je oprávněn výlučně zákonný zástupce, či v případě střetu zájmů (o kterém by rozhodoval soud) soudem určený opatrovník. Fakticky se tedy o plané řeči opravdu jedná a případné angažování dotyčného "pána" je fakticky nepodstatné.
01. 10. 2018 v 04:17Off-line Anonym
Kdyby došlo k soudu, angažování tohoto pána by bylo podstatné docela dost, ať už přímo nebo nepřímo.
01. 10. 2018 v 04:45Off-line 11-13-17  (35/186/70)
Popravdě, sám se pohybuji v prostředí plném advokátů/státních zástupců/soudců a nedokáži si představit, že by angažování jediného člověka (bez ohledu na jeho postavení) mohlo vyloženě zvrátit proces, pokud nedojde k vyloženému pochybení na Vaší straně. Paradoxně se dá říci, že tento druh zásahů může být pro Vás procesně výhodný, neboť umožňuje nejen obstrukční jednání, ale především znevěrohodnění protistrany.

Nechcete-li však jít za žádnou cenu do sporu, je opravdu problém Vám poradit, protože v samotném základu jsou jen dvě možnosti - fight or flee - a zatímco v rámci boje lze učinit doporučení pro realizaci protiopatření, útěk je většinou jen jeden (čímž rozhodně nemíním nijak znevažovat Vaše rozhodnutí, jedná se o prosté konstatování).
01. 10. 2018 v 05:33Off-line Anonym
Díky za snahu, ale já to asi vzdám. Tohle asi nemá smysl hrotit, i kdybych byl v právu tak by to bylo ještě víc na nože. Lidsky se to už neurovná stejně a ještě se tahat po soudech, aby tam na mě kydali hnůj, to opravdu nemám zapotřebí. Ještě to zkusím přes den naposledy pořešit nějak "normálně", když to nepůjde tak do toho hodím ručník, nemá smysl chcát proti větru. Krom toho se mi moc nechce věřit, že by neexistoval žádný způsob, jak dát žalobu i přes nesouhlas rodiče, kdyby byla jinak podle zákona oprávněná.
Jinak závidím ten optimismus. Kdyby to byly nějaké hospodské kecy, tak nad tím mávnu rukou a nechám to vyhnít, ale osobně vím minimálně o dvou případech, kdy se tohle arogantní individuum zapříčinilo o ne-právo.
01. 10. 2018 v 06:13Off-line Peta80  (43/187/-)
Nezlob se na mě, anonyme, ale přijde mi trochu úsměvné, že si s tímhle nevíte rady. :) Jde to udělat snadno a bez právníků. Stačí se domluvit se svým přítelem (jeho otcem), aby milému synátorovi řekl:
"Podívej, já svého přítele miluju a neopustím ho. Takže když tu nebude moci bydlet on, tak já tu taky bydlet nebudu. Což ovšem pro tebe znamená, že ty taky ne, páč jakožto nezletilá osoba musíš být pod mým dohledem. Takže jestli to chceš řešit takhle, tak si pronajmeme nějaký malý byt někde v paneláku, protože na víc nebudeme mít peníze, kde stejně budeš bydlet s náma, ale kde budeš mít jen malý dětský pokoj a žádné výhody rodinného domu [zahrada, bazén, co_já_vim_co_tam_máte...]. Tak si vyber."
01. 10. 2018 v 06:53Off-line Anonym
Vážně díky za rady, přemýšlel jsem celou noc, ale za stavu kdy se mě kluk chce zbavit za každou cenu a vzal si do hlavy, že se mnou v jednom baráku prostě nebude, bude asi lepší vyklidit pole. Přitom jinak s ním žádné problémy nejsou, ke komukoli jinému se chová úplně normálně.
Třeba časem trochu dospěje a když mě nebude mít nějakou dobu na očích, tak to vyšumí samo. Rozesrat vztah otce se synem nechci a tahat se po soudech už vůbec ne.
01. 10. 2018 v 07:22Off-line yperit  (91/186/68)
R777: bojuj-a nekňourej-nesvépravný fakan Ti nebude lajnovat podmínky...ale začal hodně zostra,to je fakt. Nemůžeš jenom celý život ve všem ustupovat.
01. 10. 2018 v 07:28Off-line Anonym
Soud by ty vztahy nejspíš rozjebal definitivně a stejně by mě vyrazil v 18, kdy už mu v tom nebude bránit vůbec nic. Nemá smysl prodlužovat agónii.
A o eventuální objektivitě soudu si myslím svoje.
01. 10. 2018 v 08:06Off-line yperit  (91/186/68)
R777:soudy nejednají objektivně-to jsem bohužel taky zjistil-když jdeš proti někomu mocnému-řekne Ti přesně,jak bude jednání probíhat i s jakým výsledkem-ono to tak je: zájon platí jen pro některé,je tu spousta vyvolených,kterým by prošla i poprava na náměstí-sám jsem si tím prošel a prohrál jsem. Ale ta prohra mi paradoxně zvedla sebevědomí,protože jsem bojoval a dělal jsem maximum. A zjistil jsem,že mám páteř a taky,že mojí "kamarádi" si to pojmenování nezaslouží. A začal jsem znova. A můžu se každé ráno podívat sám sobě do očí.
01. 10. 2018 v 08:17Off-line yperit  (91/186/68)
R777:a být dopředu posraný. Poser se,až to projedeš. Dřív ne. Alespoň zjistíš,kolik máš přátel a jak jsou kvalitní. Měl jsem jich desítky a ve finále jsem byl sám-za to jsem jim zpětně neskonale vděčný:)
01. 10. 2018 v 10:14Off-line i8051  (53/184/97)
St63V (55/-/-)
Může se také jednat o útok na tvou osobu ( orientaci- že jsi gay) ze strany 13 letého. Pokud by došlo k soudnímu sporu soud by rozhodl o tom, zda budeš, či nebudeš muset opustit společnou domácnost. Prohrávající strana bude muset rozhodnutí soudu plnně respektovat.
--------------------
a jeeje, STV uz je nejenom odbornik na lekarstvi, ale radi uz i v oblasti prava .. anonyme, bud prosim opatrny :-)
01. 10. 2018 v 11:13Off-line tropikboy  (37/178/72)
Tohle psal právník. Nejde o opsaný vzor. I kdyby našel na internetu předžalobní výzvu na vyklizení, tak někdo tam dopsal třetí odstavec o zastupování nezletilého, a to třináctiletý kluk nenapíše.

Obávám se, že případná žaloba by mohla být úspěšná, neboť k užívání domu ti skutečně žádný právní titul nesvědčí. Vůle jeho otce nebude relevantní a v daném případě ho ani nemůže zastoupit. Domnívám se, že jakákoli "nájemní smlouva", kterou by jeho otec s tebou uzavřel, by byla neplatná. Správa majetku nezletilého není jednoduchá. Jelikož nezletilého nemůže zastoupit zákonný zástupce, žalobu by za nezletilého podal a před soudem jej zastupoval advokát ustanovený soudem. Je otázka, zda je v zájmu nezletilého aby v domě bydlel i s otcem a tebou, nebo aby s otcem a tebou bydlel v jiné domácnosti a dům byl pronajat někomu dalšímu, z čehož by nezletilému plynulo nájemné (které by však přinejmenším částečně šlo do rozpočtu domácnosti).

Náklady soudního řízení o vyklizení nemovitosti jsou soudní poplatek 5.000 Kč za žalobu, ve stejné výši za odvolání. Neúspěšná strana by musela hradit i náklady řízení úspěšné straně. Pokud by jsi byl neúspěšný, pak náklady na zastoupení nezletilého budou od 5.000 Kč výš (v případě delšího řízení s více jednáními a s odvoláním klidně 15.000 Kč).

I kdyby došlo k podání žaloby, dá se řízení docela dobře zdržovat právě díky tomu, že musí být nejprve rozhodnuto o zastoupení nezletilého.

Ze všech tady uvedených řešení se přikláním k uživateli Peta80, tedy postavit nezletilého před možnost, že buď bude v domě bydlet se svým otcem a s tebou, nebo zda si ty a tvůj otec pronajmete byt a nezletilý bude bydlet s vámi.
01. 10. 2018 v 12:09Off-line i8051  (53/184/97)
STV - neradim, kdyz o tom nic nevim, jako v tomto pripade .. ty naopak predepises kalciovou mast i na pravni problem :-) NAvic je to z 90% smyslenej pribeh, protoze to ma hafo trhlin :-)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
01. 10. 2018 v 12:39Off-line pauxi  (49/178/79)
Já tu postrádám vyjádření jeho přítele, otce nezletilého , zřejmě ho to nezajímá , když ho ani nezajímá , že jeho přítel tam nemá ani trvalý pobyt, asi to neplánoval nijak na trvalo
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
01. 10. 2018 v 14:59Off-line ellvin  (23/183/81)
Jestli to hodláš vzdát bez boje, tak si z té příšery dole nech udělat vagínu, seber si těch pár krámů, co máš a padej :D
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
01. 10. 2018 v 15:33Off-line colombo  (103/192/90)
Myslím, pokud tam anonym bydlí "jen tak", tedy bez jakéhokoli právního titulu, mohou ho vypakovat kdykoliv bez náhrady, jen mu musí být umožněno, aby si mohl odnést své osobní věci. Konec konců se může zeptat právníka.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
01. 10. 2018 v 16:10Off-line igni  (36/192/130)
Je to lehce blbina, tak jak to provadi to zavani amaterysmem. Sice jako nezletily muze rozhovodovat i o svem majetku (protoze dle zakona se prava a povinnosti nenabyvaji najednou plnoletosti, ale clovek je ma podle svych dusevnich a intelektualnich schopnosti, tedy i nezletily, pokud je dostatecne vyspely, muze o plno vecech rozhodnout a treba i obchodovat s majetkem). Ale obecne jakykoliv pravni dokument se podava zasadne tak, aby slo prokazat, za byl dorucen a komu, protoze jinak pred soudem nema moc smysl, takze tady bych si spis myslel, ze chlapec se sam snazi tebe zbavit, aniz by to mel oprene nejakymi pravniky a vlastne hraje na strach.
Z druhe strany mi to prijde jak pohadka, protoze to ze nekdo, komu rika tatka, nema dost vlivu na dite je az usmevne. protoze ten kluk si musi uvedomovat, ze i kdyz je ten dum psany na nej, tak by tezko mohl platit poplatky, za jidlo a podobne, kdyz je jeste na zakladce a nemaka.
Pravnim titulem je partnersky (druh-druh) vztah s opatrovnikem toho majitele. Ale tohle je extremne komplikovana situace, na kterou neni podle me jednoducha odpoved.
01. 10. 2018 v 20:40Off-line Anonym
Tak to bylo rychlejší než jsem čekal. Odpoledne naběhly do baráku dvě ženské ze sociálky a advokátka. Začaly dělat dusno a já to definitivně zabalil. Dohodli jsme se že se do konce týdne odstěhuju, dál to hrotit nebudeme.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
01. 10. 2018 v 21:10Off-line pauxi  (49/178/79)
Tam to asi bylo na základě NARUŠOVÁNÍ MRAVNÍ VÝCHOVY DÍTĚTE. Zadavatel sám ví, co mu zdělili
01. 10. 2018 v 21:38Off-line Anonym
Kluk si je přivedl sám, ještě jim vařil kafíčko a obsluhoval je jak princezny. Zinscenované asi jo, ale bohužel někým kdo v tom umí chodit. Akorát se mi potvrdilo, odkud vítr vane, i když to nebylo řečeno přímo. Mladý pán má celkem vlivné "kamarády", nebo aspoň toho jednoho.
01. 10. 2018 v 21:45Off-line pauxi  (49/178/79)
To neřeš , ty, nebo tvůj přítel jste ani nedokázali zařídit tak jednoduchý trvalý pobyt, fakt tam prostě nemáš co pohledávat a s jeho otcem jako i poručníkem se nikdo nebavil ? Že si třeba minimálně jeho návštěva ?
01. 10. 2018 v 21:46Off-line pauxi  (49/178/79)
Kluk má na ochranu státu ,, Sociální péči ,, právo
01. 10. 2018 v 21:51Off-line Anonym
Bavili, ale v podobném stylu.
01. 10. 2018 v 21:52Off-line Vlado2  (61/180/80)
Hlavně že nemáš pocit, že jste něco "zvrzali" vy dva a že současná situace, do které jste jej vmanipulovali, byla pro kluka naprosto neúnosná. Gratuluji!
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
01. 10. 2018 v 21:54Off-line pauxi  (49/178/79)
Mě to celé přijde, že to táta nechal na synovi , do tet tu o jeho názoru není ani zmínka , asi už v tom nijak nefiguroval , asi ani jako aktivní partner
01. 10. 2018 v 21:54Off-line BussterX  (103/130/150)
Jaké z toho plyne poučení?
1) bazerant by neměl mít děcka, když má děcka tak je nejspíš bisex nebo pokrytec :D
2) nechodit do vztahu s bisexem nebo pokrytcem - kam to vede vidíme názorně :D
01. 10. 2018 v 21:58Off-line pauxi  (49/178/79)
Přesně jak píše Busster, proto bych si buznu domu nikdy nenakvartýroval, syn by ji sbalil, dřív než by se vybalila
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
01. 10. 2018 v 22:02Off-line BussterX  (103/130/150)
Lol
01. 10. 2018 v 22:04Off-line BussterX  (103/130/150)
Pauxi asi myslí, že by jí syn SBALIL VĚCI... ale možná by synátor sbalil tu buznu a věci by sbalili tatíkovi :D
01. 10. 2018 v 22:26Off-line pauxi  (49/178/79)
Bustere, jelikož jsem byl vždy ve svém, tak mi ještě nikdo nikdy čoveče nesbalil
01. 10. 2018 v 22:45Off-line BussterX  (103/130/150)
Syn sbalí tvou buznu, ušijou na tebe komplot a zbaví tě svéprávnosti a pojedeš :P:D myslel jsem to ale spíš obrazně, jakože prostě život píše romány :D
01. 10. 2018 v 22:55Off-line pauxi  (49/178/79)
Proč mi rovnou neuříznou hlavu a nezkrmí psům ?
01. 10. 2018 v 23:19Off-line BussterX  (103/130/150)
Akutole, čistě teoreticky - seš schopnej se zamilovat?
01. 10. 2018 v 23:29Off-line BussterX  (103/130/150)
No já mám holou p***l, malý p**o a smrdí mně z huby, do mně se nezamiluješ :D ale potřeboval bysem poradit, jak jako to udělat, bysem se zamiloval jen do toho kdo má barák a ne do socky, je na to nějakej návod, dá se nějak rozumově ovládat do koho se zamilovat? a je to láska, když je to řízený rozumem? poraď mi...
01. 10. 2018 v 23:33Off-line BussterX  (103/130/150)
LOL ... hezky :D no ale myslím, že víš nač jsem se ptal, že jo?
01. 10. 2018 v 23:39Off-line BussterX  (103/130/150)
Jasně, já ti rozumím, a to co říkáš je rozumný, nebo... jak to říct... pragmatický... jen mě zajímá, jestli by se ti mohlo stát, že by ses zamiloval BEZHLAVĚ (do mně NE sakra, hypoteticky do někoho jinýho s holým zadkem).... láska je elektrochemická reakce v podstatě... umíš to řídit?
01. 10. 2018 v 23:45Off-line BussterX  (103/130/150)
3 sloky od Dobeše...

Když chlap zmagoří láskou utíká za ní,
platí i s úroky a nepočítá s daní.
U ženských je to přímo námět na horor.
Papuče letí pod pohovku,
nákupní tašky padaj na vozovku,
ať si tramvaj zvoní,ať se zblázní semafór.

Až vám ta potvora zastoupí cestu,
sedněte na zadek a seďte jak z trestu,
jen ať si táhne jak to dělají vandráci.
Láska se totiž, i když je prevít,
nikomu dvakrát nemůže zjevit.
Láska se totiž,i když je prevít, nevrací.

A nesmí vám to nikdy přijít líto,
kupte si auto a cucejte Chito,
odreagujte se psychicky.
Protože jestli byste na ni měli myslet,
to radši vstaňte a jděte za ní ihned,
utíkejte než vám zmizí navždycky.
01. 10. 2018 v 23:50Off-line BussterX  (103/130/150)
LOL... do p***le ty si děsněj demagog :D:D že prej VYDRŽOVAT 13ti letým dítětem :D:D
01. 10. 2018 v 23:52Off-line BussterX  (103/130/150)
Jako ale naprosto souhlasím, že počkat až mu ŽENA chcípne a pak si k děcku přitahnout dom CHLAPA je idiocie a děcko by mělo nenávidět spíš toho fotra :D stejně tak je idiocie začínat si s bisexem, tečka
02. 10. 2018 v 08:27Off-line i8051  (53/184/97)
Tvl to je cely zase pohadka. Najednou se objevi tema, resici problem, co se tahne "pres rok" a po zverejneni zde je za den a pul vse vyreseno navstevou baby ze socialky (ktera navic nema opravneni k tomu, co podle autora udelala). Navic mel vcera jeste 14 dni na opusteni bytu a dnes uz to vyexpirovalo, zajimavy. Heeej pohadkarskej anonyme, vyhonil sis aspon u nasich reakci? Co nas ceka dal za pribeh? :-)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
02. 10. 2018 v 14:43Off-line BussterX  (103/130/150)
Nicméně je to hezká platforma pro agitaci proti bisexuálům :P
02. 10. 2018 v 14:49Off-line colombo  (103/192/90)
I8051: anonym asi neví, že kdo lže, musí si pamatovat :)
02. 10. 2018 v 16:11Off-line pauxi  (49/178/79)
Busstere, já si myslím, že nebýt bisexuálů, kteří vám to kazí , tak už by vás celý svět zbožnoval, to je ale k***a pech
02. 10. 2018 v 16:24Off-line BussterX  (103/130/150)
Pauxi, dost moc "bisexuálů" jsou připosraní bazeranti kterým se slovo BI zdá přijatelnější než homo... :D nemám fakt nic proti BIsexům, ale bylo by rozumné, kdyby se BIsexové družili s Bisexama, myšleno vážný vztah, ne sex... protože partnerství s bisexem s sebou nese jistá úskalí a rozumná buzna by se jim měla vyhnout, to je celý... ale jestli chce jít buzna do vztahu s chlapem který si za sebou vleče harém rozvedených manželek a stádo dětiček, je to jejich volba... pak ať si ale nestěžujou, že půl života něco budovali s partnerem a pak se přiserou dědici s kterýma se o to budou soudit :D
02. 10. 2018 v 18:31Off-line paul86  (103/-/-)
Hlavní věci tu už sice padly, ale zkusím si taky přihodit polínko a shrnout to.

1) Pokud to chápu správně, barák je plně v jeho vlastnictví (bez ohledu na věk) a ty k němu nemáš žádné užívací právo. Nemáš tam trvalý pobyt, ani uzavřenou nájemní smlovu, nejsi ani spoluvlastník, zkrátka nic. Jsi tam pouze na dobré slovo, nebo jak tu někdy říkáme, na základě domluvy tzv. „per huba“ s někým, komu ten barák vlastně ani nepatří. To už je holt úděl takového bydlení – majitel tě odtamtud může vyhodit, kdykoliv se mu zachce a ty se nemáš prakticky čeho chytit. To, že majitel není plnoletý, zase není až tak velká komplikace, jak se může zdát. Žalobu může podat kdokoliv, i nezletilý. Je to sice administrativně trochu delší a těžší, ale zase ne o tolik. Nemusí nikde nějak pokoutně shánět peníze pro advokáta, bohatě stačí, když si zajde postěžovat na sociálku (což mu asi ten jeho hodný kamarád taky poradil, jak vidno). Příběh „otec mi do mýho baráku dotáhl po smrti mé matky buzeranta kterýho tam já nechci, ale on jo“, po tom báby z OSPODu skočí jako po flusu a všechno potřebné milerády zařídí. Souhlas otce nepotřebují. Pokud hrozí střet zájmů, a to v tomto případě je imho bez debat (zákonný zástupce má jiný zájem, než účastník řízení, kterého by zastupoval), jmenoval by soud kolizního opatrovníka (což může být i advokát). Ostatně se sockami už jsi měl možnost si popovídat, čili už nejspíš víš sám, že to není nic příjemného.

2) Ano, otec je zákonný zástupce, který po dobu nezletilosti mimo jiné spravuje jeho majetek. Ale to dispoziční právo k jeho majetku není neomezené (což ostatně vyplývá jak ze zákona, tak z judikatury vyšších soudů), rodič nebo poručník je povinen spravovat majetek v zájmu nezletilého. Nemůže s ním nakládat jako se svým, zákony majetek nezletilých dětí chrání. A skutečnost, že zákonný zástupce si do baráku nastěhoval cizího chlapa, s kterým se syn vysloveně nesnáší, imho definici „ohrožení zájmů dítěte“ splňuje. V konečném důsledku se může stát i to, že soud určí pro správu majetku jiného opatrovníka, pokud nazná, že otec nakládá s majetkem nezletilého nevhodným způsobem.

3) Pokud by byla dodatečně uzavřena nějaká nájemní smlouva, tak máme další tři háčky – za prvé, pronájem nemovitosti v majetku nezletilého by musel schválit opatrovnický soud, protože to není z hlediska zákona běžný úkon. A bez souhlasu soudu má taková smlouva právní váhu hajzlpapíru, čímž se vracíme na začátek (bydlení na dobré slovo). Za druhé by se taková smlouva dala napadnout odvoláním proti usnesení soudu o schválení takového právního jednání s argumentací, že tato byla uzavřena v rozporu se zájmy nezletilého. A konečně za třetí – výnosy z majetku nezletilého (v našem případě tedy nájem) patří podle zákona dítěti, čili bys ty peníze platil jemu. A soud by pochopitelně zajímalo, jestli ten nájem doopravdy platíš, jak, komu, kam a kolik. Otec takové výnosy může coby zákonný zástupce použít ke krytí běžných výdajů na domácnost, ale opět jen v nezbytné míře, nemůže si je nechat pro sebe.

4) Pokud už jsme u nájmu, tak jestli se tam pelešíš už rok na psí knížku a neplatíš nájem (o tom ses zatím nezmínil), může se docela lehko stát, že po tobě budou požadovat roční nájem zpětně coby vydání bezdůvodného obohacení. Bezplatným užíváním cizího domu majitele prakticky připravuješ o zisk (pár judikátů ÚS nebo NS by se na toto téma našlo). A na spekulace s majetkem nezletilých dětí jsou soudy kurevsky háklivé.

5) I když není plnoletý, tak ve 13 letech už není mimino, neschopné projevit svou vůli. Nemůže sice činit právní úkony samostatně, ale k jeho názoru soud přihlížet bude. Záleží také na individuální vyspělosti a rozumových schopnostech, ale z toho, co jsem si tu přečetl, si myslím že kluk blbý nebude. A bez urážky, ale mám takový pocit, že je chytřejší než ty s přítelem dohromady.

A nakonec trochu osobní úvahy – máme tu příběh jen z jedné strany. Jak máme vědět, že problém je v synátorovi a že to není právě tazatel, který se začal chovat jako č…k? Já to nevím, neznám ani jednoho z nich. Ale trochu jiný úhel pohledu. Klukovi v deseti letech zemře matka, nějakou dobu se s tím vyrovnává, a když už se s tím konečně nějak smíří (jestli vůbec), tak mu fotr přivede do baráku chlapa a oznámí mu tu radostnou novinu, že je buzík. Co jsi čekal za reakci? Že ti padne okolo krku?
Mimochodem, kdyby otravoval advokáta nebo sociálku s nějakou pubertální kravinou, tak by mu to rozmluvili a poslali ho domů. Neznám podrobně pozadí, ale pokud se advokátka táhne až k vám domů, asi pro to má pádný důvod, když jí to za to stojí. Advokáti mají úplně jiné starosti, než jezdit navštěvovat trucující děti a hrát pro ně divadlo, na k***tiny opravdu nemají čas ani náladu. Advokacie není cha***a.

Závěrečný resulát – syn, i když je nezletilý, opravdu není povinen strpět ve svém domě každého, koho si tam otec dotáhne. Tak šoupej nohama a buď rád, že to dopadlo jenom takhle. Kdyby ses tam snažil držet jak hovno na košili, bylo by to mnohem horší.
02. 10. 2018 v 20:18Off-line paul86  (103/-/-)
Akutole, na hrubý pytel patří hrubá záplata. Normální soudný člověk, když ho někde nechtějí, tak tam neleze.
02. 10. 2018 v 20:31Off-line paul86  (103/-/-)
Ono je to někdy potřeba. Jsou lidi, s kterými to prostě po dobrém nejde. Uměl bych to napsat víc slušně a "profesionálně", ale nevidím důvod. Koneckonců, chtěl právní radu, tak jich dostal hned několik a zadarmo, tak co by ještě chtěl.
02. 10. 2018 v 20:51Off-line paul86  (103/-/-)
Jestli jsem to dobře pochopil, tak nakonec stáhl krovky a vycouval sám. Což bylo asi to nejrozumnější, co mohl udělat. Jinak mě si najme asi těžko.
02. 10. 2018 v 21:00Off-line paul86  (103/-/-)
Tak pokud šlo mladému čistě jen o to, aby se sebral a vypadnul, mohl by se spokojit i s tím, že ho nebude mít dál na očích. O tom, že by po něm někdo chtěl prachy, řeč nebyla. To jsem nastínil jen jako vedlejší možnost. Jak to tam bylo s penězi, jestli někomu něco platil nebo ne, to netuším, nejsem vědma...
Tu predžalobní výzvu by mu musel doručit zákonný zástupce/opatrovník/advokát doporučeně nebo zkrátka prokazatelným způsobem. Papír pohozený na stůl a podepsaný třináctiletým klukem je sám o sobě k ničemu, jak už tu bylo řečeno, ať už ten text psal kdokoliv. Tohle spíš měla být poslední hrozba, která měla znamenat, že přestává p***l. Jinak jako tupě zkopírovaný vzor z internetu mi to taky nepřipadá, s tím si musel někdo "hrát", vzory předžalobek dostupné volně na netu jsou poměrně jednoduché a strohé. Taky mě docela zaujalo, že je to psané Garamondem, což je písmo, které se v poslední době používá mimo jiné pro soudní dokumenty.
02. 10. 2018 v 21:48Off-line paul86  (103/-/-)
Mno, asi se nějaká velká snaha s ním vyjít nekonala. A nejspíš úplně čisté svědomí nemá, když už se po tom výplachu, co dostal tady a od sociálek a advokátky, radši ani neozývá.
Kdosi se tu divil, že to bylo nějak moc rychlý, aby ho hned druhý den prudila sociálka, ale ony ty báby z OSPODu umějí být docela rychlé a aktivní, když chtějí. Nevíme kdy se o tom dozvěděli, klidně to mohlo být pár dní zpátky. Krom toho, včera bylo pondělí, úřední den, a i kdyby tam někdo šel teprve včera ráno, tak přes den se tam tety klidně mohly poradit a odpoledne "vyrazit na trať", pokud zrovna neměly na práci nic lepšího. Netvrdím, že je taková rychlost běžná, ale nereálné to taky není.
P.S.: Akutol, to by nebyla sázka, ale žebrota.
03. 10. 2018 v 09:24Off-line i8051  (53/184/97)
No pokud to je cely pravda, tak ja bych taky doma ufnukanou buznu (prakticky ani heteraka) v jakymkoli rezimu souziti nesnes. A je fuk, jestli ve trinacti nebo ve ctyriceti :-) Nicmene si myslim, ze je to opet cely pohadka, protoze nikdo snad nemuze bejt tak asocialni a blbej. Napsana je ale dobre, to musim uznat :-)
03. 10. 2018 v 09:39Off-line i8051  (53/184/97)
Hm, je fakt ze v tomhle mel ten starej dedek pravdu, aplikovat to lze fakt na vse .-)
03. 10. 2018 v 09:53Off-line BussterX  (103/130/150)
Tyvoe akutola musel nějakej železničář znásilňovat kaktusem :D
04. 10. 2018 v 19:53Off-line paul86  (103/-/-)
I8051: já tě můžu ujistit, že tak asociální a blbej někdo klidně být může. Resp. takoví lidi jsou a není nic bohužel málo.
Pohádka to sice být může, ale osobně na tom příběhu nic vysloveně nereálného nevidím a krom toho mě moc nenapadá, proč by si někdo něco takového vymýšlel a co by tím získal.
04. 10. 2018 v 20:26Off-line i8051  (53/184/97)
Proc by to nekdo vymejslel? To nevim, ale je zde tak tretina smyslenejch dotazu a pribehu, proc tento zrovna ne? :-);
04. 10. 2018 v 21:11Off-line paul86  (103/-/-)
To je sice asi pravda, ale chybí mi tam ten faktor "profitu"... Že tu lidi cpou do poradny sračky, to vím, ale že by někdo jen tak z nudy ještě vyráběl falešnou predžalobní výzvu (kterou imho psal někdo, kdo má nějaké pokročilé právnické znalosti, to nepsal d***l), to se mi taky moc nezdá. Ale možný je všechno.
04. 10. 2018 v 23:10Off-line i8051  (53/184/97)
Tak jo, ukecali jste me, neni to vymysleny .. nicmene plati to, ze autor je vcas :-)
05. 10. 2018 v 00:20Off-line paul86  (103/-/-)
I8051: Vocas to je v každém případě, o tom nejsme ve sporu.
akutol: Neříkal, kolik mu je let, ale otci třináctiletého kluka by mohlo být baj voko tak 35-40. Věk partnera by mohl být plus mínus stejný.
A bůh ví, co celkově fotr s tím dědictvím vyvádí. Tohle mohla být jen poslední kapka.
05. 10. 2018 v 02:36Off-line sukejmnehned  (26/-/-)
Netvrdím, že 2 semestry práv ze mě dělají experta na právo, ale četl tu tazatel, případně d***lní rádce někdy Ústavu? Chce se ohánět právem gayů, jak je chudák tazatel šikanovaný, ale zaprvé by musel prokázat úmysl v trestněprávním sporu, což teda good luck a zadruhé, Ústava jasně říká, že nikdo nesmí být znevýhodněn na svých právech na základě věku, tedy i na vlastnickém právě k dané nemovitosti, že je někomu 13 neznamená, že s ním můžeš vyjebávat a beztrestně využívat jeho majetek, který jeho správce majetku evidentně není schopen spravovat. Na místě syna bych se obrátil na soud, vymáhal zpětně nájemné a snažil se zařídit si lepšího správce majetku, protože ten poslední je příšerně neschopný a to i z pohledu na věc, který podává tady tazatel, nedej bože z objektivního pohledu, který bude zas o kousek jinde a ve větší prospěch syna.
05. 10. 2018 v 14:45Off-line paul86  (103/-/-)
To blábolení o právech gayů jsem taky nějak nepobral.
05. 10. 2018 v 16:35Off-line paul86  (103/-/-)
Ale hrozí, tam už to mají zabookované ti nezletilí sirotci ze Sýrie.
05. 10. 2018 v 17:08Off-line paul86  (103/-/-)
Tfuj, tohle mi nedělej.
05. 10. 2018 v 17:32Off-line i8051  (53/184/97)
Dobre vyhratej kamennej hrad dobre akumuluje, ikdyz neizoluje. Na Karlstejne je ale dobry kachlovy topeni a pruduchy. Siranci si nastipou drivi z nabytku a do jara vydrzej v hybernaci :-)
05. 10. 2018 v 20:56Off-line BussterX  (103/130/150)
Abysme to nezakecali: všichni praví homodějové vyhejbejte se bisexiálům, sou fuj fuj fuj a jejich děcka vás nenávidí :P
05. 10. 2018 v 21:03Off-line BussterX  (103/130/150)
Na sex sou dobří, lepčí než vokurek, na vztah nedoporučuji 8)
05. 10. 2018 v 21:09Off-line Peta80  (43/187/-)
Kruci, a já tolik toužil po vztahu s buřtem :/ ... včera jsem se orálně uspokojil hned pěti, prostě celým balením... pardon, vlastně jen třemi, dvěma se zorgasmoval spolubydlící...
05. 10. 2018 v 21:10Off-line i8051  (53/184/97)
S bisexem neni nutne resit buzni nalady a scenky .. takze bisex je vhodny na siroke spektrum pouziti :-)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
05. 10. 2018 v 21:23Off-line BussterX  (103/130/150)
Íčko má pravdu, proto doporučuju všem širokospektrálním bisexuálům aby se vysrali na náladové bazeranty a hledali hledali si bisexuální duševně vyrovnané jedince poletující z mužíčka na ženušku :D
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
05. 10. 2018 v 21:41Off-line i8051  (53/184/97)
Do vsech telesnejch otvoru :-)
05. 10. 2018 v 21:42Off-line BussterX  (103/130/150)
Eště sem neslyšel o případu, že by železničář na základě toho že je železničář zk***il bazerantovi život... bisexuáloidi ale k***í život bazerantům furt, stačí si přečíst úvod této debaty :D rozežranej BI-tatín si naprcá děcko a když mu zkalí ženuška tak si vyhazuje z kopejtka a narazí si chlapa a přitáhne si ho do pelíšku kerej patří jeho synovi... teda jako kdyby to byl ještě ke všemu železničář, to už by byl vrchol 8)
05. 10. 2018 v 21:47Off-line i8051  (53/184/97)
Tvl kamo, jestli techto par pripadu, z vetsi casti vymyslenejch, beres jako referenci, tak v tom ti sorryjako nerozumim. Ja o zadnym podobnym pripadu nevim, zato znam (i pres mou malou propojenost z buznakomunitou) spousty vztahu zkurvenejch vychcanou buznou :-) .. a neser, jdu balit, za chvili mi to leti :-)
05. 10. 2018 v 21:52Off-line BussterX  (103/130/150)
A všechny bisexuály řídí ilumináti :P
05. 10. 2018 v 21:59Off-line BussterX  (103/130/150)
A esteve furt nikam neleti a neleti... fňuck
05. 10. 2018 v 22:21Off-line radomir  (40/183/75)
BussterX mě neblokuje, mohl jsem dát souhlasím :-D, snad to nenapraví. Když já vám nevím, kolikrát jsem narazil na bisexuály - kteří vypadali jak takové slečinky, až jsem si říkal, jak na to přišli, že jsou bisexualové. Sám jsem se tak označoval, když jsem ještě hobloval holky, ale fakt to bylo spíš kvůli tomu, abych se sám před sebou cítil lépe, takže tak nějak na ty pravé bisex prostě nevěřím:-D a do vztahu bych rozhodně s někým, kdo se označuje jako bisex, nešel:-D. Ale nějaká jednorázovka s bisex, za předpokladu, že nejsem již několik let zadán a že bych od toho nic neočekával, by šla:-D.

Každopádně někomu, kdo má děti, bych se vyhnul obloukem a už vůbec bych se neponižoval k tomu, že bych byl závislý (existenčně) na tom, jak se někdo rozhodne, takže anonymova situace by u mě fakt nenastala (pokud to nebylo celé smyšlené)
05. 10. 2018 v 23:17Off-line radomir  (40/183/75)
Jako jasně, to také dotyčný musí plně respektovat a nedivit se pak jako divizna, co se to děje... Pokud je pravda anonymův dotaz, pak bych ustoupil. Těžko to hodnotit, pač člověk ani neví, jak se dotyčný k mladému choval atp...

Nyní k tomu, proč jsem napsal, co jsem napsal, sám jsem tu v minulosti četl, jak dotyčný "bisex" po rozvodu žil s svým klukem a jeho nezletilý syn si dokonce s novým partnerem rozumněl, pak bohužel nastala situace, že dotyčný bisex zemřel a jeho partner musel opustit společný byt/dům - přesně si nepamatuji a navrch mu ještě bylo zakázáno se s nezletilcem setkávat (třebaže se měli rádi a vycházeli víc než dobře)... To by mě zkrátka odradilo od takového kroku (viz můj předchozí příspěvek).
05. 10. 2018 v 23:41Off-line paul86  (103/-/-)
No jo, narazil si chlapa s děckem, to je holt riziko... Kluk má svého otce, on je jen cizí chlap. Navíc je v blbým věku, puberta je svinstvo.
I když za to macechy a otčímové samozřejmě nemůžou, že si vybrali, koho si vybrali, tak přece nemohou čekat, že je odrostlé děcko bude hned láskyplně objímat. Kromě elementární slušnosti nemají k takovým dětem žádnou pravomoc. Nový partner by se neměl zásadně nikam cpát, kde není vítán. To by mělo být pod jeho důstojnost.
06. 10. 2018 v 10:43Off-line kluk590  (37/187/80)
Zfackovat a ztřískat fracka do kuličky.
Nic víc nic míň. Co si má 13cti letý fakan co vyskakovat, naučil se zatím sám vytírat zadek a už bude vychovávat. Pak nemá být Evropa tak ve *ajzlu a *račkách. Hlavně že tady všichni o NATO a povinné službě a hrdina voják co padl v Afghánu přitom armáda je dryl a přímo šikana,poslušnost a teď budou tady schvalovat takový přístup... Tak a teď do mě :P velcí zastánci výchovy bezhraniční.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
06. 10. 2018 v 12:54Off-line paul86  (103/-/-)
Kluk590: Pochopil jsi vůbec pointu, o čem je tu řeč?
Zfackovat a ztřískat do kuličky by zasloužil někdo jiný. Drzost je v první řadě to, že dospělý chlap nemá vlastní bydlení a parazituje na malým klukovi.
Za co bys ho chtěl fackovat? Že si nechce nechat srát na hlavu od cizího chlapa, který mu rok vegetuje v jeho baráku bez trvaláku a nájmu jako nějaká socka? Sám anonym přiznává, že s jinýma lidma kluk vychází normálně, čili si troufám říct, že problém nebude jen na jedné straně.
31. 12. 2018 v 21:09Off-line Anonym
Ahoj znovu otevírám toto téma. Přišel mi dopis od advokáta, kterého schválil soud, že chce do konce ledna skoro sto tisíc jako nájem za tu dobu co jsem tam bydlel. Jinak mě prý potáhnou k soudu a ještě bych musel platit právníky, náklady a úroky. Já jsem příteli měsíčně dal třeba tisícovku nebo dvě, ale jen tak na ruku. A oni to spočítali skoro na sto za celou tu dobu a mají na to i posudek nějakého soudního znalce. Byl jsem s tím za dvěma právníky, padly na skoro čtyři tisíce za poradu a oba mi řekli že to mám radši zaplatit že u soudu nemám šanci, ještě že by to bylo o hodně dražší, ale já prostě nemám z čeho, sto tisíc dohromady nedám. Řekli mi že když podepíšu nějaké uznání, tak mi dovolí to splácet po splátkách, mám jim to podepsat a zaplatit? Nebo se radši soudit, i když mi dva advokáti řekli že to nemá cenu a prohrál bych to? Známý přítelova syna který mu s tím radil je navíc ještě soudce a dohodil mu nějakého slovenského advokáta, který je bývalý poslanec a je to prý obhájce různých slovenských mafiánů, a mám z toho docela strach. Nevím co mám dělat, ale asi se buď na těch splátkách domluvím, nebo se to pokusím sehnat naráz a budu rád, když už o tom klukovi do smrti neuslyším. Nechápu jak někdo může být ve třinácti letech tak podlý, že se klidně i skamarádí a spolčí s takovými lidmi.
02. 01. 2019 v 19:42Off-line paul86  (103/-/-)
Ono by to chtělo hlavně vidět to, co ti poslali, věštit fakt neumíme. Ale jestli ti dva advokáti řekli, že nemáš šanci u soudu vyhrát, tak asi ví proč. Pokud by byla aspoň trochu reálná šance na vítězství, tak by s tebou do toho milerádi šli. Srali by si do vlastních bot, kdyby odmítali potenciálního klienta. Jsou v zásadě dvě situace, kdy advokáti odmítají klienty - za prvé přetíženost, za druhé když za nimi přijde někdo s něčím, co nemá nárok u soudu obstát. Ono těch advokátů, kteří jsou ochotní jít do předem prohraného sporu a ztrapnil se před soudem, zase tolik není.
Ale jak říkám, bez nějakých podkladů těžko posuzovat. Jinak je to vaření z vody.
03. 01. 2019 v 11:48Off-line paul86  (103/-/-)
Mno, psal že tam bydlel rok, a chtějí za to skoro sto litrů. Nevím kolik měsíců a kolik peněz přesně, ale když vezmu 100k děleno dvanácti, tak to máme nějakých 8300 měsíčně. Nevím co to je za barák, ale pokud to zrovna není nějaký vybydlený brloh nebo nějaká zapadlá díra, tak mi to připadá jako celkem akorátní cena, osobně v tom žádnou zlodějnu nevidím. Za osm litrů by horko těžko sehnal nějakou zaprděnou garsonku, a to ještě v nějaké obskurní lokalitě.
Btw, za dva litry měsíčně bych mu pronajal leda tak stavební buňku, a to bych ještě musel mít hodně dobrou náladu. V každém případě došlo na moje slova a dobře mu tak, já bych ho hnal klackem už po měsíci. Levičák do domu, hůl do ruky.
Blábolení o nějakém soudci a slovenské mafii nepobírám už vůbec, ale třeba to bude mít nějakou spojitost s tím, že to psal na silvestra v devět večer a měl už upito.
03. 01. 2019 v 13:17Off-line BussterX  (103/130/150)
Nechce se mi to číst celý, možná to tu někde je - vztah mezi anonymním tazatelem a tím přihřátým fotrem asi už skončil předpokládám? to by mně zajímalo, co to vůbec bylo za vztah... znovu připomínám - ženáče a bisexuály a teplý tatíky s děckama nakopat do p***le, fstachy s tatínama nebrat, maximálně voprcat na jednu noc -__-
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
03. 01. 2019 v 14:30Off-line paul86  (103/-/-)
BussterX: je tam akorát cosi o tom, že mu tenkrát přišla dát kartáč nějaká právnička a baby ze sociálky, tak na to konto vyklidil pole, pokud jsem to pochopil správně. O pokračování vztahu potom tam nic nevidím, tak těžko říct.
Jinak o tom zpětném placení nájmu jsem tu tenkrát psal, a už je to tady. Pokud se tam ten hňup rok válel jako doma a zadarmo, navíc ještě v podstatě "nelegálně" (fotr neměl sebemenší právo tam kohokoliv kvartýrovat), tak je to imho bezdůvodné obohacení jak vyšité, s ohledem na to všechno, co tu na sebe napráskal. Jestli tomu dobře rozumím, tak na výši nájmu si nechali udělat znalečák a proti tomu se půjde tuplem blbě, on ten znalec si to číslo taky nevycucal z prstu.
Anonym: když ti dva advokáti řekli, že to máš radši zalepit dobrovolně, tak na tom asi něco bude. Sám píšeš, že ti sami od sebe nabízí možnost splátek, tak to asi nebudou úplně echt s***ě, je hromada lidí, kteří by tě v takové situaci hnali před soud svinským krokem a o nějakých splátkách by se s tebou vůbec nebavili. Tak aspoň teď sežer svoji hrdost, popadni telefon, hezky se s tím advokátem domluv a buď rád, že jsou vůbec ochotni s tebou ještě o něčem jednat. Pan advokát ti nelže, u soudu by tě ta sranda přišla na mnohem víc. Nevím, co tu meleš o podlosti, kluk s tebou měl svatou trpělivost hodně dlouho a jestli máš pocit, že je na tebe zlej (protože chce dostat to, co mu z morálního i zákonného hlediska patří), tak jsi asi ještě nezažil opravdu nasranýho člověka, který chce svoje prachy.
Když tak čtu ty myšlenkové pochody, tak se divím, že to s tebou mohl vydržet celý rok v jednom baráku a nekleplo ho z toho. Nebo že neklepl on tebe.
03. 01. 2019 v 14:40Off-line BussterX  (103/130/150)
Hm hm hm... tak tatík měl doma rok sexuální služby zdarma a teď chce zaplatit TRŽNÍ nájem? jestli si taťka zaprcal JENOM 2x do týdne a počítáme litr za anální sex, tak to máme 8 tisíc měsíčně, orálek máme za 5 stovek (počítám lidové ceny, ceny jako z výprodeje :D), myslím že tak 10x za měsíc orálek proběhl... to už sme na 13ti tisících, že? mno, taťka anonymovi dluží za sexuální služby,když chce komerční vztah a účtovat PARTNEROVI tržní nájem tak bude platit za sexuální služby... viděl bych to na právníka... nakonec anonym nebude platit, ale naopak bude inkasovat...kdo se toho ujme advokáti?:D
03. 01. 2019 v 14:46Off-line BussterX  (103/130/150)
Tak to budeš chtít fotku aji po estevákovi? většího krasavce asi nenajdeš :D O_o ... sorry, esteve, vylítlo mi to z huby, teda z klávesnice :D
03. 01. 2019 v 15:18Off-line BussterX  (103/130/150)
Já nestříkám ale rozvážně ukapávám :P
03. 01. 2019 v 15:45Off-line paul86  (103/-/-)
Busstere, já jsem to teda pochopil tak, že nájem chce kluk, a ne tatík. Synek ho snad nebrousil... A krom toho, tatíkovi ten barák nepatří, tak ten ani nic chtít nemůže.
A tatík se k tomu podle mě radši nehlásí, koneckonců anonym se o něm prakticky nezmiňuje. Na začátku se píše, že veškerý majetek po matce zdědil syn a fotřík z toho nedostal ani floka. A pokud je na synově majetku nějak závislý, tak si dokážu představit, že si to s ním nechce rozházet, protože by taky za pět let mohl najít kufry za dveřmi.
03. 01. 2019 v 22:42Off-line BussterX  (103/130/150)
Paule je to tak, šak jsem to psal tady nahoře:

05. 10. 2018 v 21:42 BussterX (17/130/150)
....... rozežranej BI-tatín si naprcá děcko a když mu zkalí ženuška tak si vyhazuje z kopejtka a narazí si chlapa a přitáhne si ho do pelíšku kerej patří jeho synovi...
------

Když se chlap neumí zastat vlastního partnera proti vlastnímu děcku (už toto slovní spojení je je paradox :D), je to chlap na howno a nezaslouží si vztah s bazerantem, ať si táhne za babama a vybírá si od nich tržní nájem za to že mu vaří a perou a kouří p**o :P
04. 01. 2019 v 00:10Off-line BussterX  (103/130/150)
A nebo směnný obchod... sex výměnou za bydlení :D ovšem když má být bydlení zaplaceno, přestává být obchod obchodem směnným a je třeba vyůčtovat i sex :P
04. 01. 2019 v 07:37Off-line paul86  (103/-/-)
BussterX: no, zastat se partnera, on možná tatík tušil sám, že to není úplně košer a krom toho: "jeho matka zemřela jako svobodná, a vše nechala v závěti synovi. Příteli tam vlastně nepatří kromě osobních věcí nic a mě taky ne." - ona je to docela blbá pozice pro vyjednávání. Těžko říct, jaké jsou tam celkově rodinné a majetkové poměry, ale třeba je fotřík v takovém postavení, že si nemůže moc klást podmínky. Prachy jsou mocná zbraň, kterou se dají držet lidi u huby celkem spolehlivě.
Akutol: ono to asi nebude tak úplně z mladého hlavy, někdo mu musel v každém případě dát právní notičky, sám by tohle ve 13 nevymyslel.
04. 01. 2019 v 08:11Off-line BussterX  (103/130/150)
Jo, tomu děcku našeptává nějakej homofob, já bysem to dal k jednání úřadu pro lidský práva, děcko by měli exemplárně potrestat propadnutím majetku ve prospěch nějaké neziskovky a toho právníka v pozadí odstíhat za podněcování k nenávisti páč se jedná jasně o hate crime -__-
04. 01. 2019 v 08:12Off-line paul86  (103/-/-)
Jinak akutole, jestli ony ty geny nebudou spíš po matce. Koneckonců ta se taky právně posichrovala, že partner nedostane z jejího majetku ani prd, a troufám si říct, že pro takové "opatření" musela mít nějaký důvod.
04. 01. 2019 v 08:16Off-line BussterX  (103/130/150)
Jako asi ten důvod uhodnu - ten manžílek z toho příběhu jak ho tady vylíčil tazatel působí dojmem nerozhodnýho uťápnutýho ťunti (kterej musí počkat až mu umře žena aby se z něj stal buzík :D), tomu bych nesvěřil ani psí boudu páč by hrozilo nebezpečí že si ji nechá sebrat :D a navíc možná tušila, že je teplej :D
04. 01. 2019 v 08:37Off-line paul86  (103/-/-)
No, já tam nahoře čtu, že matka umřela jako svobodná a kluk je nemanželský. Ona to asi žádná velká láska nebyla, když se ani nevzali. To těhotenství vůbec nemuselo být plánované, takových, co nestačili včas vytáhnout a pak spolu žili jen silou vůle kvůli děcku, jsem už taky pár poznal.
Ještě mě tak napadá scénář "holka z bohaté rodiny ulítla ze zoufalcem". Ale kdoví, jak to bylo, to už by byly spekulace.
04. 01. 2019 v 09:48Off-line paul86  (103/-/-)
St63V: no, pokud píše "Přišel mi dopis od advokáta, kterého schválil soud..." tak už by to nebyla jen hláška do éteru a ne že bude mít, ale v takovém případě už i oficiálně má. Advokát ti bez legitimního pověření (plná moc, usnesení soudu) žádné upomínky posílat nebude. Původní dotaz psal 30. září, za ty tři měsíce to zastoupení klidně mohli zvládnout vyřídit. A kdyby ti právníci, co u nich byl, viděli nějakou reálnou šanci na úspěch, tak by od toho ruce pryč nedávali.
04. 01. 2019 v 12:31Off-line i8051  (53/184/97)
Ja bych si bejt tebou najmul STV. Sam vidis, ze vi o pripadu hovno a uz tu placa, ze se urcite najdou nedostatky, ktery te ocistej :-)
04. 01. 2019 v 14:07Off-line paul86  (103/-/-)
Ono je hlavně podstatné, jaký přístup by k tomu měl soudce a tam se obávám, že se budou s tazatelem v názorech na soukromé vlastnictví poněkud rozcházet.
Jinak to vidím tak, že se panáček na silvestra zrubal, postěžoval si tu, jací jsou ti lidi s***ě, že ho nechtějí nechat bydlet zadarmo. Proč jsou lidi tak zlí, Esterko... Pak na nový rok vystřízlivěl a teď přes týden pilně od rána do večera někde hákuje jak Bulhar, aby do konce měsíce vydělal těch sto litrů. Nebo aspoň na první splátku.
04. 01. 2019 v 16:40Off-line esthetique  (41/-/-)
Pokud nemas k nemovitosti zadny titul (narok), tak te zcela snadno vystehuje. pro nej jediny trabl jak se zbavit tebe a p***om nezustat bez fotra, ktereho evidentne snasi dobre. idealne pokud se oba mate kam vystehovat a pak se pripravte na zalobu na tvyho staryho ohledne zanedbavani rodicovske pece. musel by prokazat, ze se o p******ta stara ikdyz bydli jinde.... nebo proste pet let pockat a pak mu ten barak narvat dop***le i s urokama. kazdopadne po hoooodne dlouhy dobe zajimave tema.....
04. 01. 2019 v 19:18Off-line paul86  (103/-/-)
Esthetique: Pokud z celého vlákna chápu dobře, tak už se stalo a z baráku už ho vyštípal. Nicméně za ten rok, co se tam zadarmo válel, po něm chce zpětně nájem, což je imho naprosto legitimní požadavek. Ostatně mu to prý osobně potvrdili dva advokáti a já z toho všeho, co tu bylo řečeno, mám stejný názor.
Zákon sice výslovně neurčuje, od kolika let může být dítě samo doma a jak dlouho, záleží na posouzení rodičů a individuální vyspělosti a zodpovědnosti. I mladší 18ti let může bydlet sám, pokud s tím souhlasí rodičea zvládne se o sebe dostatečně postarat (zařídit si sám stravu, uklidit si, plnit školní povinnosti atd). Tak od 15, resp. u středoškoláka už by s tím vcelku problém nebyl, u třináctiletého by ale asi sociálka prskala, kdyby to někdo naprášil.
Píše se něco o tom, že kluk dědil celý majetek po matce, tatík z toho neměl ani floka a v domě mu patří akorát osobní věci. Takže je docela reálné, že kluk není na fotrovi finančně závislý, ale je to spíš naopak. A tím, že otce "evidentně snáší dobře" bych si zas tak jistý nebyl.
05. 01. 2019 v 18:22Off-line iglw  (48/172/77)
Vy jste se tu rozepsali,někdy až moc profi!Doufám,že už je to vyřešeno a bydlíš mimo dům a máš nového chlapa.Ten,co zůstal v domě není pro Tebe,Ty jsi anděl!!Přeji velkou trpělivost!!
05. 01. 2019 v 21:54Off-line paul86  (103/-/-)
To je teda anděl za všechny prachy. Ten mameluk se diví, že po něm někdo chce zaplatit za bydlení a považuje to za nějakou nestoudnost.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
07. 01. 2019 v 23:28Off-line esthetique  (41/-/-)
Paul86: o tom, ze by otce nesnasel, se jeho p***el v dotazu nezminuje. jinak by se moh nechat dat do opatrovnictvi a vystehovat je oba. nicmene zajimave bude sledovat, jestli mu maminka odkazala i dosttatek penez na zivobyti a udrzbu toho domu. synek nevypada, ze by mel ty spravne zivotni postoje a navyky.....
08. 01. 2019 v 00:09Off-line Jiricek99  (25/170/62)
Vždyť je mu 13. Dostane na holou a pak bude klid. :D
08. 01. 2019 v 20:17Off-line paul86  (103/-/-)
Jiricek99: a za co? Že nechce živit flákače, co by rád bydlel zadarmo? Ty jeho 1-2 tisíce, o kterých se zmiňuje, to je tak maximálně příspěvek na žrádlo.

esthetique: právě naopak, zachoval se správně a určitě nebude hloupý. Životní postoje jako "v mým baráku bez mého souhlasu nemá nikdo co pohledávat" nebo "v mým baráku se zadarmo nebydlí" jsou logické a racionální. Nevím jak kdo, ale já se s takovými názory plně ztotožňuju jak právně, tak morálně. Fotrův ten barák není, tudíž tam nemá co svévolně tahat cizí buzny.
Je fakt, že neznáme majetkové poměry, ale zaprvé bude mít kluk minimálně sirotčák po matce a za druhé, závěť sepisují obyčejně lidi s větším majetkem. Socky nemají co odkazovat a střední třída to vesměs nechává na dědění ze zákona, protože závěti u nás moc nefrčí. Většina lidí zastává názor, že toho nemají zas tolik, aby to stálo za to běhat někam k notáři a spoléhá na to, že se děcka nějak domluví. Ale samozřejmě nejsem jasnovidec.
09. 01. 2019 v 19:50Off-line Anonym
Díky nechal jsem vás vypsat, ale já jsem chtěl vědět jestli s tím jde něco dělat, a ne si tu přečíst že jsem flákač a parazit. Tyhle kecy o tom že barák je jeho, všechny účty platí on ze svýho konta a já tam nejsem nic už jsem si vyslechl od toho kluka, dokud jsem tam bydlel. V jedné věci jste měli pravdu, vypadnout odtamtud bylo to nejlepší co jsem mohl udělat.
Tohle je ten dopis (http://leteckaposta.cz/ a za lomítkem hned číslo 86 90 21 947 (bez mezer), ale jestli se nic do té doby nezmění tak po víkendu jedu podepsat advokátovi dohodu o splátkách, ať se s tím třeba udáví hlavně že bude od něho pokoj. Že panu Pélimu není proti srsti brát takové kšefty mi je jasné (slizký právník), ale proč to dělá ten kluk když ty prachy vlastně ani nepotřebuje, má po matce majetek že do smrti nemusí pohnout prstem a sto tisíc pro něho nic není.
Koho zajímá jestli s přítelem pořád jsem tak ano, ale k nim domů už nechodíme a scházíme se jinde protože ta ostuda za to nestojí. Příteli už udělal scénu i dědek, který na něho řval že takhle s majetkem jeho dcery a vnuka zacházet nebude,a na klukovy peníze že taky sahat nebude nebo bude zle. Takže se jim vyhýbáme oběma a je klid.
09. 01. 2019 v 21:38Off-line paul86  (103/-/-)
Zase fňukáš?
Sorry, ale na dopisu nic špatného nevidím. Poděkuj sobě i příteli za problémy, ale advokát jen dělá svoji práci. Kluk ti poskytl službu (bydlení) a nedostal za ni zaplaceno. Černýho Petra máš ty, tak se starej. A pokud je přítel aspoň trochu fér, tak ti na to půlku dá, protože on to celé spískal a dotáhnul si tě domů. 98 a půl tisíce za 13 měsíců, to máme cca sedm a půl tisíce měsíčně. Co se ti na tom nezdá? Pokud neexistuje nájemní smlouva, tak ti holt vypočítají zpětně tržní nájemné, bez ohledu na osobní vztahy. A i tak mám podezření, že byli docela milosrdní. Koukni někam na nabídku realitky, kolik bys dal za pronájem rodinného baráku.
Na tvém místě bych to zaplatil a pokud se s tím nehodláš smířit, tak ti hold asi nezbyde nic jiného, než se soudit, ale projedeš to a bude to mnohem dražší. A tím "mnohem" myslím o hodně.
Přístup advokáta mi připadá naprosto korektní. V klidu tě žádají o zaplacení a nabízejí možnost splátek, což už je čistě jejich dobrá vůle. Navíc jsou dokonce ochotni ti odpustit úroky, náklady na právní zastoupení a cenu za znalecký posudek a to nejsou zrovna korunové položky. To se taky moc často nevidí, tak si toho važ.
A chceš radu, jestli s tím jde něco dělat? Já ti dám hned tři a dokonce zadarmo: zaplať to, začni se konečně chovat jako dospělý chlap a nepiš sem o Silvestru ožralý.
09. 01. 2019 v 21:56Off-line paul86  (103/-/-)
Akutol: já myslím, že pan magistr se nad tím klaunem baví už teď, navíc když jestě dostane prachy v podstatě za nic. Jo, legrace by u soudu byla, Péli by ho rozmazal po zemi jak houno a soudce by už jen vytřel podlahu.
Ale docela by mě zajímalo pozadí a ty avizované známosti, protože Péli není zrovna advokát pro socky a v ČR zas tolik aktivní není. Ona je to celkově taková, mírně řečeno rozporuplná figurka se zajímavou minulostí a vazbami.
09. 01. 2019 v 22:16Off-line FelixGabriel  (102/170/58)
Ono sa toto rieši súdne? Však keď nemáš tam nemáš žiaden nárok zostať tak ja keby chcem tak ťa pošlem do p***le a keby nechceš odísť tak zavolám políciu a tá ťa vyvedie a keby sa vrátiš tak opakovane a až potom by sa to riešilo nejak ako neoprávnený vnik na cudzí pozemok atď atď ale prvotný krok je jednoduchý, keby má chlapec 18 tak ťa môže poslať preč a keby neodijdeš tak zavolať políciu a nie riešiť súdne takúto blbosť ktorá sa dá vyriešiť namieste že ťa vyvedú policajti. Pretože tí by ťa vyviedli keby chlapec, keby mal 18 (neviem ako teraz ale pokiaľ viem tak ho zastupuje zákonný zástupca tj. jeho otec a ten pokiaľ by nepodpísal nejakú žalobu tak chlapec nič nemôže pretože potrebuje súhlas/podpis zakonného zástupcu na každý takýto právny úkon) no aby som to dokončil keby má 18 a zavolá si policajtov že má v byte teba a že nechceš odísť tak by ťa vyviedli z toho domu. Bodka.
09. 01. 2019 v 22:33Off-line FelixGabriel  (102/170/58)
Tak či tak dávať to na súd mi prijde ako blbosť, o čo sa chce súdiť?
09. 01. 2019 v 22:34Off-line FelixGabriel  (102/170/58)
Chceš mi teda povedať že 13 ročný chlapec môže podať trestné oznámenie na niekoho napr. zato že mu čorkol mobil? Bez toho aby sa natom podpísal jeho otec či mama?
09. 01. 2019 v 22:35Off-line FelixGabriel  (102/170/58)
Však on nemá žiaden nárok pýtať si nájomné od niekoho, s kým nemá nájomnú zmluvu
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
09. 01. 2019 v 22:41Off-line paul86  (103/-/-)
FelixGabriel: panáček už z baráku vypadl, teď jde o to, že po něm chtějí zpětně nájemné (které neplatil).
Pleteš se, kluk souhlas otce nepotřebuje. Z toho dopisu jasně vyplývá, že byl soudem ustanoven tzv. kolizní opatrovník, kterým je v tomto případě advokát a tím pádem je otec ze hry. Jeho pozici zákonného zástupce přebírá v tomto případě onen advokát a tatík si může třeba prsty v ř**i zlámat. Jeho názor už nehraje roli.
Kolizní opatrovník vstupuje na scénu v případě střetu zájmů dítěte a rodiče a to je právě tento případ. Pokud by byla pravda to, co píšeš, tedy že "chlapec nič nemôže pretože potrebuje súhlas/podpis zakonného zástupcu na každý takýto právny úkon", tak by ho potom mohl kdokoliv beztrestně okrádat nebo mu jinak škodit, kdyby to otec kryl.
Podle českého práva je to naprosto v pořádku. Mimochodem, institut kolizního opatrovníka existuje i na Slovensku.
09. 01. 2019 v 22:43Off-line FelixGabriel  (102/170/58)
Paul ty ma tu cituješ vo svojom príspevku a potom napíšeš že je to blbosť a následne že je to presne tak? Však si prečítaj ten môj citát, píšem tam o zákonnom zástupcovi. Zákonný zástupca je v tomto prípade jeho advokát resp. kolízny opatrovník, tak kde sa mýlim?

Akutol bez ohladu nato, na slovensku je potrebné aby výpoveď chlapca podpísal zákonný zástupca. Dement.
09. 01. 2019 v 22:45Off-line paul86  (103/-/-)
Podat trestní oznámení, resp. oznámit na policii trestný čin může kdokoliv. Orgány činné v trestním řízení jsou (ve většině případů) povinny konat tzv. z úřední povinnosti.
Nájemné chtít může. Pokud není uzavřena nájemní smlouva, vypočítá se tržní nájem, už jsem to tu psal jednou.
09. 01. 2019 v 22:46Off-line FelixGabriel  (102/170/58)
No a čo sa týka nájomného.. Predstavme si, že moja dcéra si ku nám do domu nasťahuje svojho priateľa, obaja majú 18 rokov. Ja ho nevyhodím, ale o 2 mesiace mu poviem že má začať platiť nájomné a zaplatiť aj predošlé 2 mesiace pretože.. pretože to tak odrazu chcem. Kde vidíš právny nárok na finančnú odmenu?
09. 01. 2019 v 22:47Off-line FelixGabriel  (102/170/58)
Však môže, ja som netvrdil že nemôže. No a rodič sa mu pod to takisto podpíše.
09. 01. 2019 v 22:48Off-line paul86  (103/-/-)
Ano, já cituju to, cos napsal a vyvracím to to.
09. 01. 2019 v 22:48Off-line FelixGabriel  (102/170/58)
Si d***l, viac ti k tomu hovoriť nemusíš :-P
09. 01. 2019 v 22:49Off-line FelixGabriel  (102/170/58)
Navyše akutol, udanie a oznámenie trestného činu resp. inej udalosti je rozdiel.
09. 01. 2019 v 22:54Off-line paul86  (103/-/-)
FelixGabriel: bezdůvodné obohacení, § 2991 odstavec 2 občanského zákoníku. Mám to rozvádět nebo to stačí takto? Jim srovnáváš nesrovnatelné, poskytnutí krátkodobého ubytování se dá považovat za tzv. společenskou úsluhu a to je něco úplně jiného.
Bez urážky, ale neuč orla lítat.
09. 01. 2019 v 23:29Off-line paul86  (103/-/-)
Akutole, ono by mu pro začátek stačilo přijmout fakt, že lidi, kteří se právem živí, ví co mluví a dělají. Péli je zkušený advokát, žádné ořezávátko a já jsem ten diplom taky nevyhrál v pokeru.
Von mi tu chce vysvětlovat, co to je trestní oznámení...
10. 01. 2019 v 01:24Off-line paul86  (103/-/-)
Jinak "proč to dělá ten kluk když ty prachy vlastně ani nepotřebuje, má po matce majetek že do smrti nemusí pohnout prstem a sto tisíc pro něho nic není."
To je taky fór na nástěnku. Typická levičácká logika - krást z velkého je v pohodě a kdo nekrade, okrádá rodinu. Takže kvůli tomu, že má dost peněz, je povinen se nechat odírat nebo dělat cha***u netáhlům? Jdi se vycpat, soudruhu.
10. 01. 2019 v 18:38Off-line paul86  (103/-/-)
Akutol: otázka je, jestli v jeho vnímání reality něco jako "cizí majetek" vůbec existuje.
Asi si moc často pouštěl Císařova pekaře: "když všichni všechno všechněm dáme, tak budou všechni lidi všechno mit dohromady..."
13. 01. 2019 v 16:46Off-line esthetique  (41/-/-)
Paul86: je videt, ze jsi nikdy nezil jinde nez v malomestackem cesku. ja nikde netvrdim, ze by mel mit narok nekde bydlet zadarmo. to sis tak nejak domyslel. JA DOKONCE ANI NETVRDIM, ZE BY MEL MIT NAROK TAM VUBEC BYDLET. to sis nejak vycucal z prstu. JA TVRDIM, ZE SYNACEK JE SPRATEK Z*****Y A ZE SE MU TO VYMSTI. protoze to, ze je mu 13 a pred svyma stejne stupidnima kamaradama se citi blbe, ze jeho fotr zije s chlapem, to ho neomlouva, ze se chova jako hovado. jen to ukazuje jeho "insecu***ies" nebo-li nizke sebevedomi. zprostredkovane prenasi nejvetsi tlak primo na svyho fotra, ktery se musi rozhodnout mezi synatorem a p***elem. pokud by fotr mel koule a nabitou penezenku, zaridil by bydleni jinde, nastehoval tam synatora, zmenil mu trvaly pobyt, pristehoval tazatele a HOTOVO. aneb: jsi nezletily, bydlis se mnou (otcem) v mem byte a podle mych pravitel. az ti bude 18 tahni treba do p***le. nelibi se ti to? nech se dat do pestounske pece.
tak bych to resil ja, jsem totiz chlap s koulema ikdyz ne Topol
25. 01. 2019 v 22:05Off-line paul86  (103/-/-)
Esthetique: narazil jsem na tohle téma až po delší době, ale...
Ne, synáček není spratek z*****ý. Synáček velmi brzy správně pochopil, že vyžírky se netrpí a za to mu patří můj obdiv. Jak po stránce právní, tak i morální.
Ono to není tak jednoduché, protože ten barák coby majetek nezletilého nemůže ležet jen tak ladem a k jeho pronájmu by opět potřeboval souhlas opatrovnického soudu, a ten určitě neschválil, že se fotřík chce přestěhovat z prostředí pro nezletilého známého a zavedeného do cizího jen kvůli fotříkovu egu. Pro něco takového (tzn. vystěhovat kluka z jeho vlastního zázemí) by musel mít opravdu pádný důvod a tohle neprojde ani omylem. Věř mi. Nechci machrovat, ale o právu a justici cosi vím, nějakou dobu se tím totiž živím...
Jediný chlap s koulema je imho v tomto případě ten kluk.
25. 01. 2019 v 22:28Off-line 123456789987654321  (27/197/75)
To se fakt řeší problém bezdáka,,co už bydlí nejspíš pod mostem!!
27. 01. 2019 v 18:04Off-line esthetique  (41/-/-)
Paul86: no v tobe se blby pravnik nezapre, ty proste resis rovinu financni, jako kazdy z*****y pravnik, ja resim rovinu lidskou. jak rikam, sehnat bydleni, synatora prestehovat, pokud se mu to nelibi tak do decaku, do svoji luxusni vily se muze vratit az mu bude 18 END OF STORY. bych mu dal takovou lekci, ze by se jeste priplazil, jestli muze se mnou, mym partnerem mit trojku, ha ha ha ha ha
27. 01. 2019 v 18:10Off-line esthetique  (41/-/-)
PS: tak mi teda vysvetli ty z*****y pravniku na zaklade jakeho prava 13-i lety fracek neposloucha sveho rodice a muze si jit bydlet kam chce. ZADNEHO. jsem rodic a dalsich 5 let zodpovedny zastupce spratka pred zakonem?JSEM, TAKZE SPRATEK BUDE POSLOUCHAT A BUDE DELAT CO JA REKNU, alternativne si muze jit stezovat na socialku a nechat se dat do pestounske pece. CO MI K TOMU POVIS PRAVNIKU?!? pripadne by moh zkusit nechat se v13 prohlasit za dospeleho a tudiz za sebe zodpovedneho (jako ten holandan, co chtel bys soudem uznany o 25 let mladsi)... tak mi tady ocituj zakon, podle ktereho 13-i leti spratci nemusi poslouchat rodice a budeme se bavit.....
27. 01. 2019 v 18:51Off-line papet  (57/174/70)
Především by se měl vyjádřit přítel...pokud to neřeší a nechce řešit...asi ten jeho vztah k tobě není až tak O.K.Se spratkem by měl "zatočit" on,jasně mu dát najevo,že Ty tam máš své místo...nevím...připadá mi to hodně divné...taky mám syna a s mým přítelem oba mají vzájemně pěkný vztah...
02. 02. 2019 v 11:06Off-line esthetique  (41/-/-)
Akutol: bud v klidu chudacku, moje autodoprava me zivi velice dobre, dik za optani. urcite lepe nez tebe to, co (ne)delas ty
02. 02. 2019 v 11:10Off-line esthetique  (41/-/-)
PS: pravnik se uz neozval, beru to jako uznani, ze pokud otec vystehuje spratka i tazatele do najateho bytu, tak ma spratek proste smulu a do 18-i tam zije chcaTCHka nechcaTCHka. jsem rad, ze jako obvykle jsem mel pravdu a akutnim trollovi zbyla jen zavist
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
02. 02. 2019 v 15:53Off-line paul86  (103/-/-)
Esthetique: právník se ti ozval asi tak na jednu A4 a tu tvoji pravdu ti roztrhal na cucky snad dostatečně. Takže to neber jako uznání, ale naopak jako fakt, že se pleteš úplně ve všem, cos tu vypotil. Klidně mi to můžeš zkusit vyvrátit, pokud máš jak.
akutol: nepočítám s tím, že to pochopí, ale to je celkem jedno. Vyvracení bludů pomýleným jedincům je koneckonců součást mé práce, a taky se jim to většinou moc nelíbí.
19. 10. 2021 v 04:52Off-line raduz33  (41/173/87)
Jo holt se anonyme musíš smířit s tím že si s tebou parádně vytřel *** 13 letý fagan s tím už nic nenaděláš pro příště buď chytřejší a krej si vlastní záda a hlavně na vše měj schované účty prostě úplně na vše a trvalý pobyt je též důležitý nicméně i já jakožto otec 6ti leté dcery si nechávám podepisovat od přítelkyně se kterou žiji převzetí tzv výživného na dítě a to už jen z toho důvodu aby mě nemohla v případě rozchodu vysát a to i zpětně samozřejmě tzv v zájmu dítěte jak jinak :-D plus veškeré účty co jsem za dceru platil ze svého prostě a jednoduše furt bejt o krok napřed před protějškem a mít zadní vrátka jinak jsi nahranej
19. 10. 2021 v 07:06Off-line Wojciech  (52/-/-)
České soudy jsou pro bohaté a spravedlnost většinou nehledaji Řídí se
psanym právem ve Sb.
19. 10. 2021 v 08:51Off-line Mikkky  (35/185/95)
Z toho co píšeš z toho kluka vyroste (bez urážky) arogantní zm*rd a karma je zdarma. Stačí,aby narazil na trochu chytřejší zlatokopku, která se od něj nechá zbouchnout a rázem bude v podobné situaci a mít nůž na koulích. S přítelem ho neřešte, užívejte si svůj život a pokud se on sám chce dobrovolně takhle odříznout od části rodiny, je to jeho volba. Nakonec mu totiž nezbyde nikdo, jenom pijavice a falešní kamarádi, kteří s ním budou jenom kvůli penězům. Lituju takové lidi
19. 10. 2021 v 16:34Off-line Pohlednyclovek  (17/-/-)
Tykraso, to je docela silný. Dneska mu je 16, tak třeba změnil názor. Jinak asi nic moc dělat nemůžeš. Ruku na něj vztáhnout nesmíš (k ničemu by to ani nebylo) a nevím jestli domlouvání nebo prošení pomůže. I nějaký nátlak nebo "ukázat" kdo je tady pánem je tady zbytečné. Tak se asi modli :D
19. 10. 2021 v 16:37Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Nechci být chytrej, ale reagujete za příspěvek z roku 2018, takže tohle už bude dávno vyřešený.
19. 10. 2021 v 16:38Off-line Pohlednyclovek  (17/-/-)
No, Tome kdyby jsi se podíval pozorněji tak píšu "dnes je mu 16". Takže ne 18, záležitost stále nemusí být vyřešena.
19. 10. 2021 v 17:00Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Buď se to za ty tři roky nějak vyvrbilo, nebo dotyčnej už nemá důvod to řešit tady.
19. 10. 2021 v 17:13Off-line panskrt  (48/178/81)
Dotyčnej psal, že už to vyřešený má, odstěhoval se ...
19. 10. 2021 v 17:24Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Když tak čtu tu story a ty jeho myšlenkový pochody, tak se ani nedivím. Viděl bych to tak, že je to WIN-WIN-WIN situace pro všechny tři. Von to asi bude pěknej k***t.
19. 10. 2021 v 17:29Off-line panskrt  (48/178/81)
Vypadá to tak, nebo jen prosťáček, ale nemám chuť po tom nijak pátrat.
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload