Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Rovnátka v 27 letech?

10. 03. 2019 v 17:42Off-line Anonym
Ahoj kluci,
chci se s Vámi poradit ohledně jedné věci. Byl jsem nedávno na preventivní zubní prohlídce, no a zubař mě poslal na konzultaci k ortodontistovi. Moc se mu nelíbí moje vrchní osmičky, které rostou trochu kolmo směrem do tváře, a můj hlubší skus (kdy jsou spodní zuby překryty vrchními). A dle jeho slov bych mohl mít v budoucnu hypoteticky se zuby potíže. Ve výsledku mi nabídl tři možnosti řešení. Buď si nechat zuby srovnat nebo si nechat osmičky vytrhnout a nebo to řešit až přijdou problémy. Bohužel, moje předchozí dětská zubařka moc důsledná nebyla, takže se to dříve neřešilo.
Nyní mám dilema, zda to řešit či nechat být. Nejde mi ani tak o peníze (na ty rovnátka bych ještě měl), spíš přemýšlím nad tím, jestli to v mém věku má vůbec nějaký smysl a není to jen trik jak získat z pacienta další peníze. Zdravé zuby bych si nerad nechal trhat. Na internetu jsem pročetl několik článků (a že jich několik bylo...) a kdybych podstoupil léčbu pomocí rovnátek, neměl bych to moc jednoduché. Osmičky se moc rovnat údajně nedají a hluboký skus se řeší formou nákusné destičky která se pacientům dává cca na 6 měsíců, takže bych se nejspíš moc nenajedl a s artikulací by také byly potíže. Plus samozřejmě dorovnání zubů tak, aby do sebe pěkně zapadaly. Je fakt, že zuby také nemám nejrovnější, ale vyloženě křivé taky ne. Zajímala by mě případně jedna věc. Zohledňuje ortodontista i požadavky pacienta (třeba jestli by to nešlo řešit třeba jinou cestou, alternativním způsobem) nebo léčí podle sebe tak, jak je to prostě potřeba, jak je zvyklý a žádost nebere v potaz? Upřímně nevím, co si o tom mám myslet. Jak byste se zachovali vy?
Děkuji za názory.
10. 03. 2019 v 21:22Off-line igni  (36/192/130)
Jelikoz budes zit dalsich cca 50-60 let (statisticky), a spatne rostle zuby muzou zpusobit ruzne problemy (treba si nicis spatnym zkusem ty zuby navzajem), tak to rozhodne ma smysl.
A kazdy doktor by mel zohlednit pozadavky pacienta, nechces, nebudes mit rovnatka, ale ja bych je z hlediska dlouhodobeho zdravi zubu doporucil.
11. 03. 2019 v 21:10Off-line Anonym
Tak je jasné, že mi jde především o zdravé zuby. Nechci dopadnout tak, že budu třeba v padesáti letech na protézách, nicméně můj dotaz směřoval k tomu, zda se v mém věku vyplatí zuby vůbec rovnat, protože pochybuji o tom, že ještě porostu (můj vývoj je už určitě ukončen). Také bych nerad byl za k****na, kdybych měl na zákazníky 2 roky šišlat :D (ano pracuji s lidmi) =D
12. 03. 2019 v 12:29Off-line igni  (36/192/130)
Na rovnátka si zvykneš.
Smysl to má a je to normální. Ony se postupně srovnají. A je to důležité, třeba můj táta má kvůli špatnému skusu zničenou dneska sklovinu a zuby tím nesmírně trpí.
12. 03. 2019 v 20:53Off-line Coozle  (28/178/66)
Zuby budeš ještě hodně dlouho potřebovat a následné opravy, případně náhrady zubů jsou dost drahé. Takže jen do toho. Taky už mám rozplánované zákroky. Všechny 4 osmičky musí ven a do půl roku po tom musím na rovnátka. A čím dřív, tím líp.
12. 03. 2019 v 21:39Off-line Anonym
Tak tady je jedna zásadní věc. Nechci si nechat zbytečně trhat zdravé zuby. Kdybych si je nechal vytrhnout, hned bych měl o 4 zdravé zuby méně. Spíš mě děsí ta nákusná destička (která brání tomu aby si dotyčný neukousl spodní zámečky), proto jsem myslel, jestli tu je někdo kdo již má nějakou tu zkušenost.
31. 05. 2019 v 10:33Off-line Anonym
Tak nakonec jsem se rozhodl, že zvolím cestu formou srovnání zubů rovnátky. Po dvou měsících jsem byl na konzultaci u pana doktora, kam jsem dostal doporučení. Doktor byl docela příjemný a ochotný, všechno mi vysvětlil. Naznal že mám kromě vychýlených osmiček i hluboký skus, který může v pozdějším věku dělat neplechu. Rovnou mi udělal otisky zubů s tím, že mi dal na září termín nasazení rovnátek. Potěšující zprávou bylo, že vzhledem k mé diagnóze se rovnátka i ve 27 letech dají napsat na pojišťovnu, takže nebudu platit plnou cenu, dle informací pana doktora se s celou léčbou vlezu do 15 tisíc maximálně. Dle informací, co se ke mně dostaly, stojí rovnátka obyčejně kolem 30-100 tisíc.
Jsem z toho takový nesvůj, protože údajně budu muset mít z počátku jakousi nákusnou destičku o které jsem četl docela nepěkné věci. Uvidíme, jak to nakonec dopadne. Snad se s tím nějak smířím.
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload