Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Experiment

17. 05. 2019 v 08:40Off-line Anonym
Na videu se dotýkají náhodných návštěvníků na eskalátoru nejprve muž muže a žena muže. Zajímavé jsou reakce. Zatímco na cizí ženu, která se dotkne vaší ruky na eskalátoru reagují muži s úsměvem a vůbec jim to nevadí. Na dotyk mladého sympatického muže reagují muži podrážděně se zhnuseným výrazem ve tváři, a vulgárními pokřiky. O čem to svědčí? Neměli by zhnuseně reagovat na obě pohlaví u cizích lidí? Nebo naopak na obě pohlaví reagovat s úsměvem?

https://www.youtube.com/watch?…
17. 05. 2019 v 09:26Off-line Jerr_y  (22/186/93)
Tak když jsou heterosexuálové, tak je jasné, že se jim to nebude líbit od chlapa. :D A od holky to třeba berou tak, že má o něj zájem. Mě by to taky nedělalo dobře (i když je pravda, že já nemám rád žádný cizí dotyky :D).
17. 05. 2019 v 09:34Off-line weds  (42/-/-)
S******y zivot
17. 05. 2019 v 09:41Off-line Lolitak69  (22/171/62)
To je pochopitelné, když většinu populace tvoří heterosexuálové. A navíc, dotek od cizí ženy, která je braná jako “slabší pohlaví”, je příjemnější než od “silnějšího” cizího chlapa. Kdyby mě se takhle dotkla cizí žena, tak bych to přešel bez jakékoliv reakce. Ale kdyby se mě takhle dotknul cizí chlap, asi bych reagoval podrážděným výrazem.
17. 05. 2019 v 09:42Off-line FreudToldYou  (27/179/67)
O tom že člověk na sebe nechá sáhnout raději toho kým je sexuálně přitahován, než někoho.s kým nechce mít nic společného. Jestli máte někdo pocit že jde o homofobii nebo něco podobného tak si nafackujte.
17. 05. 2019 v 09:50Off-line DomCub  (38/192/137)
Zasadni problem je, ze buznicky se porad nejak nemuzou srovnat s tim, ze kdyz budou delat oci na heteraka, tak ten proste najednou "neztepla" a nepadne jim kolem krku :D. Proto kdyz se obevi takovyhle radoby-vedecky video se socialnim experimentem, prumerns buzna to nechape.. Heterak by si nechal radsi uriznou pravou ruku, nez aby se nechal osahavat od jinyho chlapa, heterak by radsi skocil z okna, nez aby byl v posteli s chlapem.. Jenze buzny to proste nechspou, pulka zije v domeni ze 90% heteraku, jsou vlastne gayove, co o tom nevi (takovej nazor jsem slysel od jednoho svyho kamarada, a fakt me to poslalo do kolen)..
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
17. 05. 2019 v 09:53Off-line FreudToldYou  (27/179/67)
Krásně napsáno, DomCub :) já na to takhle po ránu nemám myšlenky ani energii.
17. 05. 2019 v 09:59Off-line Anonym
Freude nesouhlasím, pokud je někdo citlivý na dotyk cizího člověka musí mu být jedno, jestli je to muž nebo žena. V tom videu je jasně vidět, že většina mužů rozlišuje podle pohlaví. Na jedno vlídný úsměv na druhé výhružný obličej. Homofobie tam je zcela patrná. Možná hraje roli i přítomnost lidí v okolí - potřeba se distancovat od dotyku chlapa, aby nebyl za buznu.
17. 05. 2019 v 10:26Off-line FreudToldYou  (27/179/67)
O žádnou homofobii nejde, přestaň o jiných lidech tvrdit že jsou špatní jen protože to mají nastavené jinak. Já si třeba nenechám od někoho kdo se mi nelíbí ani vytrhat obočí, nemám rád doteky od lidí co se mi nelíbí, a vůbec nejde o sexualitu. A vesměs se mi líbí víc holky než kluci, jsem proto homofob? A dotkne-li se mne někdo úplně cizí, s kým nechci mít nic společného, a já mu proto dám najevo nesouhlasným pohledem co si myslím, tak jsem homofob??? To že v tom vidíš homofobii je akorát ukázkou toho jak ti tvá sexualita a korektní politická propaganda zatemnily mysl.... Sociální experimenty by měli provádět a sledovat jen lidi co do té sociálity vidí, ne nějací zaprodání propagátoři sexuálně free myšlenek co z každého dělají homofoba..
Tvoje logika: přijdeš za úplně cizím člověkem, sáhneš mu na zadek a zeptáš se "Nechceš mi olíznout krček?".. ten cizí člověk se zhnusením odhodí tvou ruku a říká "děláš si srandu? Co na mne vůbec saháš? Né, nic nechci. Nech mne na pokoji!"... A tvá reakce?? - "No ty jsi ale homofob!!!"...
17. 05. 2019 v 10:31Off-line Anonym
Freud:A vesměs se mi líbí víc holky než kluci

Tak co děláš tady?
17. 05. 2019 v 10:34Off-line FreudToldYou  (27/179/67)
Jsi úplně d***lní? Když řeknu že mám raději ovoce než zeleninu tak to znamená že nesmím do prodejny zeleniny? Jsem tu protože neuzavýrám svou mysl. Protože ten s kým si budu rozumět a bude mi vyhovovat nemusí být nutně holka.. rozumíš?
A zásadě se mi nelíbí proto, že by byly holky a spíše proto, že se o sebe a svá těla, narozdíl od drtivé většiny mužů, staraj. A je teda víc holek co se starají, proto se mi častěji víc líbí
17. 05. 2019 v 10:41Off-line FreudToldYou  (27/179/67)
Chceš sociální experiment který opravdu něco naznačí? Který opravdu nakousne rozdílné vnímání žen a mužů na základě sexuálních preferencí? https://youtu.be/7icFIMa3Qk8 . (A jiná jejich tvorba, třeba rozeznávání sexuality od pohledu)
Ten tvůj experiment je jen otravování lidí na eskalátoru.
17. 05. 2019 v 10:43Off-line Anonym
Freud nepochopil jsi zadání. Vůbec nešlo o to, někoho ošmatávat, a když se nenechá tak je to homofob. Jde o to, že se lidi nechali ochmatávat cizíma lidma! a rádi, ale jen dle pohlaví. Muži od holek. Podle mě by byla správná reakce: když jde o cizího člověka tak odmítavý pohled a postoj pro obě pohlaví ať muž nebo žena.
Ty rozdíly tam bijí do očí. Kdyby byl ten kluk hnusnej a odpornej tak neřeknu, pak by roli hrála averze vůči hnusné osobě. Ale to nebyl tento případ. Proto se dá usoudit, že roli hrála naučená homofobie.
17. 05. 2019 v 10:48Off-line DomCub  (38/192/137)
Ty jsi proste kus lamy, to jinak vysvetlit nejde.. Takze znovu.. Prumerny heterosexual si radsi necha uriznou ruku, nez abys ho za ni drzel! Ok? Chapes? Nebo to potrebujes ve verzi s manaskama?

To neni o homofobii, homofobie by bylo, kdyby na nej nekdo skocil a zkopal ho do krychle, nebo na nej flusnul. Kdyz vidim na ulici dve odporny vykrouceny buzerantky, co se chovaji jak zensky, tak se taky tvarim vselijak, jsem snad homofob?
17. 05. 2019 v 10:51Off-line Anonym
Tvůj sketch je k hovnu, vždyť se jich dotýkali rukama při líbání a tím mohli bezpečně odhadnout jestli je to muž nebo žena i poslepu. A jaký je výstup toho experimentu?
17. 05. 2019 v 10:54Off-line Anonym
Domcub:Prumerny heterosexual si radsi necha uriznou ruku, nez abys ho za ni drzel! Ok? Chapes?

To je ale právě ta naučená homofobie. Rozhodně to není vrozené chování. Malé děti okolo 5let v mateřské se kluci normálně drží za ruce a divné jim to nepřijde ani trochu. Pak přijde indoktrinace v rodinách a je vše jinak.
17. 05. 2019 v 10:56Off-line FreudToldYou  (27/179/67)
Prostě to není homofobie. Pokud oni jsou homofobní tak ty jsi zase pravdoláskařské sluníčko.
Homofobie by to byla kdyby na jedné straně eskalátoru stáli dva kluci ruku v ruce, a člověk z druhého eskalátorů by ně vrhal nenávistné pohledy a možná by i křičel, ale to že se uhne před dotykem cizího člověka homofobie není. A to ani pokud ten dotek od jednoho přijme a od druhého né, to je jeho věc ale homofobie to prostě není ... A na této stránce jsou kluci kteří zase úplně nesnáší holky/ženy, hnusí se jim všechno s nima spojené a z pohledu na vagínu se jim chce zvracet. Ti kluci by jistě naopak uhly rukou před ženskou ale od chlapa by se nechali, a považujeme to za heterofobii? Nebo existuje jenom homofobie, která stejně jako rasismus, hledí na vše pouze z jednoho úhlu?
17. 05. 2019 v 11:05Off-line Lolitak69  (22/171/62)
Anonyme.. Uvědomuješ si, že pětileté děti svojí sexuální orientaci opravdu neřeší?
17. 05. 2019 v 11:05Off-line Prismatic  (23/170/60)
Anonym by si zasloužil pár facek a pěstí na vrch. Prostě se s miř s tím, že heterákům se kluci nelíbí a nikdy nebudou. Reakce byla na místě, nestalo se nic zvláštního. A že se tu s údivem ptáš, jak je to možný? Už bych se opakoval... Krom toho ti to tu Freud a DomCub krásně vysvětlili. Že si to ty nechceš přiznat, je čistě tvůj problém.
17. 05. 2019 v 11:07Off-line Sebikfila  (26/175/86)
Nechápu jak tohle někdo může brát jako homofobii :D :D Prostě heteráci nemají rád, když na ně něco zkouší kluci, ne každému se líbí představa, že by měl mít něco s klukem. Ale to neznamená, že jsou homofobové, byli by, kdyby na gaye nadávali a tak podobně, ne proto, že s nima nechtějí spát :D
17. 05. 2019 v 11:16Off-line DomCub  (38/192/137)
Ja taky nemam rad, kdyz na me sahaji cizi lidi treba v MHD, takze jsem proste homofob, heterofob, xenofob, a buhvicojestefob. Jenze to takovyhlemu cloveku nevysvetlite, to jsou ty vyrvany bukvice, pro ktery je kazdej homofob.. Heterak se nenecha osahavat = homofob, heterak se zatvari kdyz ho cizi chlap veme za ruku = homofob.. Za tohle muzou ty trapny porna jako czechhunter, kde se "hetero" kluci nechavaji s***t, to proste NENI realita.
17. 05. 2019 v 11:16Off-line Anonym
Freud:Ti kluci by jistě naopak uhly rukou před ženskou ale od chlapa by se nechali, a považujeme to za heterofobii?

Tak to si myslím, že jsi zase vedle. Nic takového by se nestalo. Gay by se na pěknou mladou holku, která se ho dotkne určitě výhružně nepodíval ani by nehrozil pěstí a nenadával. A smíchal jsi sex(tak jako ostatní pod tebou) s úplně nevinným dotykem, to jsou dvě zcela odlišné věci.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
17. 05. 2019 v 11:31Off-line FreudToldYou  (27/179/67)
Přečti si co píši, ti kluci nesnáší holky. Holky jim přijdou odporné, a myslíš že jim to nedají najevo?
A zase, nic takového jako sex s tím nespojuji, tos tam vyčetl ty. Vše co říkám je že na cizí lidi se prostě nesahá. Když se mne dotkne někdo koho znám, ať se mi líbí nebo ne, tak je to přijatelné, ale aby se mi dotkl ruky někdo úplně cizí přijatelné prostě není. Včera jsem byl zastaven partičkou holek co mi nutily parfém od Huga Bosse, víš jak to probíhalo? Nejdřív mne jedna oslovila "mladý pane, mohl byste nám věnovat chviličku?". Tak jsem přistoupil, usmál se a všiml si že mi ta holka podává ruku. Podali jsme si ruce, sdělili jména a já si vyslechl jejich nabídku. tak vypadá slušné chování! Kdyby se mne rovnou dotkla asi by dostala pořádnou slovní sprchu od paličatého misogyna.... Ty, anonyme, neznáš etiketu a nemáš empatii a proto nemůžeš chápat co na tom lidem vadí.
17. 05. 2019 v 11:32Off-line Anonym
STV schválně kdyby se tě na eskalátoru dotkla cizí pěkná mladá holka, zaksichtil by ses na ni, zvedl pěst a zakřičel f**k you ty heteračko vymaštěná!
17. 05. 2019 v 11:34Off-line Anonym
Hodně lidí tady si neuvědomuje, že esistují i latentní formy homofobie. Nemusí jít zrovna a hned o agresivní fyzické násilí.
17. 05. 2019 v 11:39Off-line DomCub  (38/192/137)
Koncim konverzaci :). Ztrata casu se s takovymhle slunickem dohadovat, papaaaaa
17. 05. 2019 v 11:40Off-line FreudToldYou  (27/179/67)
Konec. Latentní homofobie... Ty jsi fakt mimo... Nevěř všemu co kdejaký humanitní debílek napíše na internet. Latentní homofobie je zase další výmysl lidí kteří se chtějí beztrestně dotýkat všech okolo.... Už jenom to že se latentní používá hlavně ve světě zločinu a trestu ukazuje jak moc narušený pohled na svět máš. Cítím, že chceš ty lidi trestat
17. 05. 2019 v 11:40Off-line Anonym
Freud: aby se mi dotkl ruky někdo úplně cizí přijatelné prostě není.

Pokud umíš číst, tak se vrať zpět a zjistíš, co považuju za správnou reakci na dotyk cizího člověka. Psal jsem to třikrát. Jenže vy buď nečtete a hlavně domýšlíte jen to, co vás v makovičkách napadá.
17. 05. 2019 v 11:44Off-line FreudToldYou  (27/179/67)
A ty jsi k***adop**i kdo že hodláš světu předkládat tu adekvátní a jedinou správnou reakci? Co si o sobě, vy sluníčka, vůbec myslíte? :D
17. 05. 2019 v 12:03Off-line Anonym
Paulnewmen: na holku reaguji vlídněji ti muži

ano o tom to celé je.
17. 05. 2019 v 12:19Off-line tom_89  (34/184/58)
https://youtu.be/Ld3S-Eofl5s
asi je taky homofobka...
17. 05. 2019 v 12:21Off-line Jerr_y  (22/186/93)
Reagují vlídně, protože jsou héteráci. Berou to tak, že ta žena projevuje vůči němu zájem. Ale přeci nemůžeš chtít, aby ten chlap skákal 20 metrů do vzduchů štěstím, že na něj šáhl chlap. :D Není to o tom, že by byl homofob jen prostě jako heterák nesnese dotyk muže. Mícháš jabka s hruškami a vyvozuješ z toho zkreslené názory.
17. 05. 2019 v 13:31Off-line Anonym
Jerry: "jen jako heterák nesnese dotyk muže"
Opět vrať se k mému příkladu výše: znamená to, že gay by nesnesl dotyk ženy na tom eskalátoru?
17. 05. 2019 v 14:16Off-line SaliS  (33/-/-)
Hm.. zajímavé... Existují tam vyjímky kdy i ten chlap od chlapa to vzal úsměvně... Ale když vezmu většinovou reakci rád
Žena se dotkne může - absolutně v poho
Muž se dotkne muže - není to vůbec v poho
Žena se dotkne ženy - obvykle to není v poho
Muž se dotkne ženy - není to v poho

S toho vyplívá, že muži nevadí dotyk od ženy (jasně to dává smysl že? Když jsou na ženský) ale mě přijde na tom zajímavý, že když se to obrátí tak to tak vůbec nefunguje.
A žádnou diskriminaci nebo nesrovnalost v tom nevidím, jen se zase potvrzuje, že každý pohlaví funguje jinak (jen mi to přijde jako přehnaná reakce, když mu jednu flákne, ale dalo se to čekat)
17. 05. 2019 v 14:37Off-line Anonym
Salis : A žádnou diskriminaci nebo nesrovnalost v tom nevidím, jen se zase potvrzuje, že každý pohlaví funguje jinak

Ani ne diskriminaci, jako latentní homofobii. Prostě v mužích je od malička vštěpováno rodiči, školou, vrstevníky, že dotknout se jiného muže je znak homosexuality, která je nepřípustná. Ženské dotyky(mezi 2 ženami) tak striktně vnímány nejsou, ženy se dotýkají běžně: vzájemně si češou vlasy, líčí se apod. Správně to pojmenovali některé komentáře pod videem, tzn. všimlo si toho více lidí, než jen já:Píšou tam: "fragile masculanity", což je docela trefné. Ti muži to berou od kluka jako útok na jejich mužnost, zpochybnění jejich postavení chlapa. Je to vlastně úplně stejné, jako ono známé a naučené: muži nepláčou. Muži se nedotýkají, muži si nesdělují intimnosti apod... od mala je to mužům vštěpováno a jde o nevrozený, naučený postoj/chování.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
17. 05. 2019 v 14:39Off-line Sebikfila  (26/175/86)
Tady trochu souhlasím. Mezi holkama je běžné, že na sebe nějakým způsobem dotýkají a sahají na sebe, ale stačí aby se kluk trochu víc přiblížil k jinému a už je to špatně :D
17. 05. 2019 v 14:45Off-line tom_89  (34/184/58)
Takze kdyz cestuji v mhd a vedle sedici chlap se o me otira stehnem a je mi to neprijemne, jedna se jenom o projev nauceneho chovani?
17. 05. 2019 v 14:47Off-line SaliS  (33/-/-)
Paulnewmen, ne není.
Od ženy k muži byla reakce vždy kladná, od muže k ženě byla převážně neutrální. A stejně tak, žena ženě nevyhrožovala ani nedala facku.. (a zároveň se tam objevili dva muži co to vzali úsměvně i od toho chlapa)
což poukazuje na to, že to naopak prostě nefunguje, a kdyby to tedy úplně souviselo se sympatiemi a sex. preferencemi , muselo by to fungovat i na opak... Ale nezapírám, že sex orientace ma na to vliv, protože samozřejmě se dá předpokládat, že gay bude milejší reagovat na muže.. ale to má vliv tedy na objekt zájmu, ale ne tak úplně už na tom koho se dotkneš.. Protože pořád, u žen to prostě nefungovalo (a počítám že drtivá většina z nich heterosexuální byla)
Říkám to asi dost zmateně, ale snad mě pochopíš.
17. 05. 2019 v 14:51Off-line Anonym
Tome to je ale jiná situace, tam se cítíš stísněně a nepříjemně, kvůli nedostatku místa pro sebe. To na tom eskalátoru tak přece nebylo.
Pak je taky otázka, zda by ti to vadilo i u mladého krásného voňavého kluka, že se tě takto dotýká.:D
17. 05. 2019 v 14:54Off-line Anonym
Salis: tam objevili dva muži co to vzali úsměvně i od toho chlapa)
což poukazuje na to, že to naopak prostě nefunguje

Tak asi neumíš anglicky, ale ti dva byli homo. Na konci se dokonce domlouvají na rande(v*******í).
17. 05. 2019 v 15:01Off-line SaliS  (33/-/-)
Anonyme,
Ty dva na, které poukazuji jsou někde na začátku a ne, do konce jsem to nedokoukal, usmyslel jsem si, že už jsem viděl dost, abych si vytvořil názor.

A můj názor je takový, že to koreluje se stejnou věcí, jako to proč se mužům prodávají věci přes "sex", protože to prostě na chlapy neskutečně dobře funguje, zatím co na ženy to funguje jen inteligentně.
Jak jsem řekl, byly tam přehnané reakce, jako v podobě facky a výhrůžek, ale poslat někoho do p***le považuji za v pořádku.

Jinými slovy, (vyjímky se vždycky najdou) ale myslím si, že hledáš homofóbii někde, kde není
(nemluvě o tom, že to ani fobie není, protože fobie je strach z něčeho)
17. 05. 2019 v 15:10Off-line tom_89  (34/184/58)
Pokud neni dopravni prostredek narvany k prasknuti, pocit stisnenosti vazne nepocituji. Existuji lide, kteri nemaji radi dotek od cizi nezname osoby, ja k nim patrim...takze ano, vadilo by mi to i od krasneho navonaneho kluka :P.
Jen se ti snazim demonstrovat, ze psychologie neni fyzika, takze se pozorovane chovani neda pripisovat jen jednomu izolovanemu duvodu.
17. 05. 2019 v 15:31Off-line Anonym
Tome tak popiš ty jiné důvody, proč na ženu reagují s úsměvem a na muže s opovržením.
17. 05. 2019 v 15:36Off-line Anonym
Tom tam přimíchal klaustrofobii, ale to by bylo na jinou diskusi.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
17. 05. 2019 v 16:02Off-line tom_89  (34/184/58)
O klaustrofobii to neni...tak jinak: byt na miste lidi ve videu, byly by mi neprijemne doteky od neznameho muze i zeny.
Navyse testovane subjekty byly rozdilne - nemuzes zarucit, ze muzi, kterych se dotykal chlap by nereagovali stejne na zenu.
Chces jeste jiny duvod? Tak co napriklad fakt, ze zeny jsou ve vetsine pripadu fyzicky slabsi, takze nepredstavuji pro muze absolutne zadne riziko...co se o chlapovi z experimentu napsat neda. Pripisovat chovani muzu z videa "latentni homofobii" je prinejmensim scestne.
17. 05. 2019 v 18:10Off-line Betonica  (39/191/93)
Ja bych rekl, ze daleko vic nez osobni sympatie hraje roli okoli. Muzi jsou od narozeni obvykle vychovavani (zenami obvykle!) k roli muze, tj. jsou jim predavany archetypy sily, boje, rodu a tak dale. A je tak nasnade, ze je-li takto odchovany samec konfrontovan jinym samcem v prostredi dalsich samcu (navic ten sahajici samec je dobre vypadajici, cili konkurence), musi zakonite dojit ke krizi v jadru nahodile pohlazeneho samce. Takovy samec reaguje na situaci sokem, z nehoz jsou v zasade dve cesty - unik nebo utok.

Daleko zajimavejsi by bylo tentyz pokus zopakovat bez p***omnosti tretich osob. Jen objekt a subjekt a pohlazeni.

Co se zeny tyce. Drtiva vetsina muzu je minimalne bisexualni nebo heterosexualni (ci ted moderne nehomosexualni) orientace. Je pochopitelne, ze dotek krasne cizinky vzbudi zajem (reakce je podobna - sok, avsak nasledny vzorec unik - utok je veden utokem bez boje). Samec je polichocen, protoze puvabna samicka projevila zajem. Samec muze ovsem toto chovani vyhodnotit taky opacne, tedy ze samicka je rozhodnozka, ktera nestoji za vetsi pozornost.

Celkove je ten experiment o nicem, protoze nestoji na metodice a lze jen tezko interpretovat jeho vysledky. Jinymi slovy: Je to dalsi online (tusim youtube a insta) zdroj like a penez.
17. 05. 2019 v 18:16Off-line Anonym
Betonica v podstatě jsi jinými slovy napsal to, co já. Prostě je to výchovou - naučené vzorce chování u chlapů. Spíše bych chtěl vidět a porovnat tutéž situaci s chlapama, kteří takovou klasickou mačistickou a homofobní výchovou nebyli dotčeni, jak by se to lišilo.
17. 05. 2019 v 18:26Off-line Betonica  (39/191/93)
@čímtoje: Vidis, ani jsem necetl prilis predchozi prispevky.

Zapomnel jsem zminit cosi, cemu se rika "prostor". Je jich vic a kazdy ma svuj prostor usporadany jinak. Obecne ale plati, ze tzv. intimni prostor, to je pomyslny kruh kolem tela cloveka, konci priblizne na delku v lokti pokrcene paze, coz je asi pul metru. Jedna se o tzv. intimni zonu. Existuje rada studii o tom, jak lidi snasi pruniky do svych zon, o manipulaci pomoci zon a tak dale. Cele je to ale o kdysi te***orialnim pudu, ktery v nas zustal. Takze dotek cizince je jasne nabourani intimni zony. Navic v prostredi, ve kterem se clovek (musi) ovladat. Je to vlastne dvoji sok. Jednou cizinec a dotek, podruhe prunik do intimni zony. Panika >> utok vs unik >> reakce. Cele to trva zlomky sek***y, protoze se to deje nevedome. A reakce nekdy prekvapi i samotneho cloveka.

Kazdej asi zna pocit v MHD nebo cekarne nebo vytahu... Hafo lidi, jeden na druhyho, cizi dech za krkem, ruzny pachy, kuze na kuze. Clovek je po par minutach rad, ze muze vystoupit/odejit. Proc? Protoze mu byl atakovan jeho prostor, ktery povazuje za intimni.
Jeste daleko zajimavejsi je sledovat, jak se adaptuje clovek, ktery takovou sitauci nemuze resit unikem. Typicky zaseknuti ve vytahu... To je primo evoluce socialnich vztahu v primem prenosu :))

Hezky je to popsano treba tu: https://wikisofia.cz/wiki/Proxemika
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload