Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Homofobie v restauraci

03. 06. 2019 v 12:11Off-line Anonym
Setkali jste se s ní někdy? Byli jste vyhozeni z restaurace jako ti na videu?
Udivili mě ti mladí kluci heteráci, že se zastali těch gayů, zatímco ženy je chtěly vyhodit.

https://www.youtube.com/watch?…
03. 06. 2019 v 12:23Off-line FreudToldYou  (27/179/67)
Byl jsem vyhozený, ale ne kvůli ohmatávání. A myslím že každý soukromník by měl mít právo odmítnout obsloužit zákazníka z jakéhokoliv důvodu, je to jeho podnik. Pokud se majitel rozhodne že je v JEHO podniku něco nepřijatelné tak to mají ostatní akceptovat. On není nijak špatný tím že si určuje pravidla pro svůj podnik, to zákazníci se chovají fašisticky když si myslí že si mohou určovat jak budou soukromníci vést svou živnost.
.. ať jde o zákaz kouření, líbání homosexuálů a nebo nošení burky, má to být na majiteli, ne na nenechávem zákazníku který sám nic nemá a tak neví jaké je když mu do toho někdo kecá.
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 13  Nahlásit
03. 06. 2019 v 12:45Off-line tatrman  (27/-/-)
Freude a na dveře mají napsat:
líbání heteráků povoleno, líbání homosexuálů zakázáno
:):):):)
03. 06. 2019 v 12:52Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
Jak která. Pokud máš monopol, neměl bys mít možnost diskriminovat. Tedy je nepřípustné aby stát který má monopol v mnoha oborech mohl diskriminovat. Pokud jsi ale soukromí podnikatel, měl bys mít možnost diskriminovat podle jakéhokoliv klíče chceš, protože ty nemáš monopol a i kdyby v okolí nebyl někdo jinej, neexistuje překážka k vzniku konkurence (nakonec diskriminace podnikateli spíš ublíží protože bude mít méně potenciálních zákazníků, není důvod mu bránit si ubližovat a i já budu radši když mi zakáže vstup, než aby zisk co ze mě bude mít nalil jako sponzorský dar třeba DSSS nebo KDU-ČŠL). A popravdě, soukromí podnikatel je vždy obětí diskriminace ze strany zákazníků, kdy zákazník k němu může nejít z rasovích duvodů, důvodu orientace, nebo prostě proto že mu tam nechutná a myslím že je fér aby práva byla narovnána a ne že jedna strana může vše a druhá nic.
03. 06. 2019 v 13:02Off-line tom_89  (34/184/58)
Rozporovat obmedzenost majitela, ktory by z restauracie vyhodil gay par by bolo zbytocne. Kazdopadne ako vlastnik ma na to plne pravo. A tak by to malo zostat...som proti akymkolvek snaham, ktore by mu tuto moznost chceli odobrat - aj ked by som s pocinanim majitela vobec nesuhlasil. Pokial sa nejedna o instituciu platenu zo statnych penazi, musi mat kazdy moznost rozhodnut sa, koho obsluzi/ neobsluzi. Podobne pokusy v Usa o kriminalizaciu pekarov, ktori napr. odmietnu upiect gay paru svadobnu tortu povazujem za nebezpecne a z dlhodobeho hladiska kontraproduktivne. Ludia by si uz konecne mohli zacat vazit slobodu - nie je totiz zadarmo.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
03. 06. 2019 v 13:12Off-line ellvin  (23/183/81)
Jako vlastník toho zařízení má plné právo na to obsloužit, koho chce. Nevyvedl by je v případě, jestli by svoji orientaci nedávali tak najevo, někomu to mohlo vadit a mohl si stěžovat, což většinou dělají starší lidé, kteří v zásadě nesnáší gaye a lesby, no... někdy se jim ani nedivím, ale to je vedlejší. Zkrátka majitel má na to právo, ale není to etický.
03. 06. 2019 v 13:19Off-line ellvin  (23/183/81)
Jasně, a o tom vám tam vykládají po celý rok, že jo? :D kdyby se to muselo, tak by to bylo dodržováno :D
03. 06. 2019 v 13:24Off-line Anonym
Není to o monopolu, v právním státě musí mít všichni rovný přístup na veřejných místech. I když jde o soukromý podnik určený ke stravování široké veřejnosti. Něco jiného je, kdyby šlo o uzavřený soukromý klub a vstup byl pouze na klubovou kartu pro členy.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
03. 06. 2019 v 13:28Off-line Anonym
Tomas má naprostou pravdu. Hodně lidí tady papouškuje kraviny od Freuda, ale jsou protizákonné.
03. 06. 2019 v 13:37Off-line tom_89  (34/184/58)
Zakon automaticky neznamena, ze sa jedna o spravny koncept. Homosexualny styk bol v cr nelegalny tusim do roku 1962. Obhajoval by si aj ten zakon?
03. 06. 2019 v 13:38Off-line FreudToldYou  (27/179/67)
Klidně, Tatrmane, ať si tam napíšou co chtějí, ty tam přece jít nemusíš! máš malou nabídku podniků? Proč chceš mermomocí do jednoho kde tě nechtějí když můžeš jít někam kde nikomu nebudeš vadit? To jsi tak netolerantní fašista že nedokážeš přijmout to že někomu něco vadí? Majitele zoveš netolerantními protože U SEBE DOMA mají nastavené nějaká pravidla které tobě vadí? Proč prostě nedokážete akceptovat jejich pravidla v jejich prostorech? Vy tolerantní buzny si prostě nevidíte do huby, jen byste všem chtěli přikazovat a pak čekáte nějaký respekt? Přijď ke mně domů, dej si nohy na stůl a uvidíš jak ti šlápnu do ksichtu, a nezajímá mne že tobě se nelíbí mé pravidlo že se nesmí dávat nohy na stůl, jsi u mě doma a budeš se řídit mými pravidly, nebo se můžeš sebrat a jít do p***le pokud se ti moje pravidla nelíbí, ale pokud ty mně chceš určovat jaká pravidla si mám ve svém soukromí udržovat, tak jsi jenom netolerantní s***ě co si zaslouží stejně netolerantní přístup.
Jak říkám - nic nemáš a proto nevíš jaké je když ti do toho někdo kecá.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
03. 06. 2019 v 13:43Off-line ellvin  (23/183/81)
Byl bych asi pokrytec, kdybych tvrdil, že bych ten zákon podpořil. Ale stálo by za to, kdyby tento zákon poupravili, třeba kdyby zakázali homosexuální styk a vůbec vše, co s LGBT souvisí, zakázali, ale na veřejnosti.
03. 06. 2019 v 13:53Off-line tom_89  (34/184/58)
Ellvine, muj prispevek byl smerovan na anonyma, ktery se tady ohani nezakonnosti. Zakony bohuzel/ nastesti nejsou bozske nemenne pravdy, ktere k nam na Zem sestupuji na pozlacenych tabulich.
03. 06. 2019 v 14:06Off-line tatrman  (27/-/-)
Freud:Proč chceš mermomocí do jednoho kde tě nechtějí když můžeš jít někam kde nikomu nebudeš vadit? To jsi tak netolerantní fašista že nedokážeš přijmout to že někomu něco vadí?

Nic takového jsem nepsal, psal jsem jen, že si mají napsat na dveře, že gaye neobsluhují.:) Jak mám já jako gay jinak poznat, že nejsem žádoucí v daném podniku?:) Ať si to napíšou na dveře a uvidíme, jak se k tomu postaví právo dané země.
03. 06. 2019 v 14:09Off-line FreudToldYou  (27/179/67)
Lol. Tak se podívejte na to video co anonym sdílí, ano? Máte tam i pár příkladů toho že v různých zemích (obzvláště v Americe) mohou odmítnout obsloužit zákazníka na základě mnoha důvodů a to třeba i náboženství. Není diskriminace když si pro svůj podnik zvolím nějaká pravidla, nebo snad mohu žalovat podniky které dávají třeba vstup zdarma tvorům s vagínou zatímco muži musí platit? To není diskriminace když jednomu ulehčíme podmínky pro vstup a druhému je ponecháme stejné? Je diskriminace že do evangelické církve nemůže vstoupit katolík? Diskriminace není odmítnutí služby, diskriminace by byla kdybych ti tvrdil že jsi podřadný člověk který by neměl mít lidská práva.... Jsi jak opilý Rom kterého vyrazí z Hospody, neuvědomuješ si co jsi udělal špatně, jen křičíš "diskriminace" protože máš pocit že ti někdo křivdí. Rom nebyl vyhozený kvůli rase ale kvůli tomu že obtěžoval hosty, homosexuál taky není vyhozen kvůli sexualitě ale proto že svým chováním obtěžoval další hosty... Syn místního výčepního je homosexuál jak Brno, všichni to ví a přijímají, přesto si je ten kluk vědom toho, že kdyby se začal se svým krasavcem cicmat vevnitř u stolu tak tím odradí 80% hostů... Nejste tolerantní ani trošku a ani si to neuvědomujete. Multikulturní hyperkorektní neomarxistické aliberální společnosti se vám zachtělo? Fuj ten váš ideologický pohled na svět který se dá srovnávat s přesvědčením...
03. 06. 2019 v 14:13Off-line igy  (38/173/81)
Nj, klasika... V rámci tolerance tolerujme i všechny, co nás nenávidí a diskriminují. V rámci svobody slova nechme mluvit i všechny, kteří tvrdí, že by se mělo cenzurovat a kontrolovat. A v rámci demokracie zvolme autokraty a diktátory.

Mimochodem k té toleranci, pamatujete ještě doby, kdy bílí odmítali používat stejný záchod, stejnou konvici kafe, stejné cokoliv, čeho se dotkli "barevní"? Taky byste to tolerovali?
https://www.youtube.com/watch?…
03. 06. 2019 v 14:15Off-line tatrman  (27/-/-)
Freud nezakecávej to, příval slov ti nepomůže. Takže jsi pro to, aby se dávaly na dveře cedulky, kdo smí dovnitř a kdo ne? Ano nebo ne?:):)
03. 06. 2019 v 14:16Off-line tom_89  (34/184/58)
Jak pise freud...video je zahranicni a pochybuji, ze anonym je dukladne seznamen s legislativou zeme jeho puvodu. Jestli slo anonymovi o pravni osvetu, mel proste napsat, ze v cr je podobne jednani zakazano. Ted ale pusobi jako dalsi ublizena buznicka, na kterou homofobie skace i z lednice.

Jo a gratuluji igymu, ze si konecne ve triatriceti letech uvedomil, ze se spolecenske normy casem meni.
03. 06. 2019 v 14:28Off-line FreudToldYou  (27/179/67)
Btw, miláčci, ukažte mi kde se v zákoně o diskriminaci mluví o sexualitě! Pokud na homosexuály vztahujete třídní segregaci jako na skupinu lidí, tak vás musím upozornit že ti homosexuálové nebyly vyhození za to že jsou homosexuálové, ale za to jak se chovají. Můžete hodně zatlačit aby se sexualita v zákoně o diskriminaci objevila, ale přesto to nebude použitelné v tomto případě. Sakra přečtěte si co ta diskriminace dle zákona musí obnášet aby se opravdu jednalo o diskriminaci.. pokud opravdu ten maličký zákaz v jednom ze sta podniků narušuje vaší životní úroveň, nebo vás snad zesměšňuje, tak je něco špatně s vámi, pánové, protože si to berete až moc k srdci.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
03. 06. 2019 v 14:30Off-line FreudToldYou  (27/179/67)
Ano jsem, Tatrmane, sparťan v hospodě pro slávisty nemá co dělat.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
03. 06. 2019 v 19:19Off-line tatrman  (27/-/-)
Kdyby si tam dal heteropár pusu, tak by se nic nestalo a nikdo by je nevyhodil.
Bylo jasně a správně tím studentem řečeno k těm homofobkám :No big deal! Nic velkého se nestalo.
03. 06. 2019 v 19:30Off-line i8051  (53/184/97)
U nas v hospode bysme za to dostali jeste pivo gratis :-)
03. 06. 2019 v 19:45Off-line FreudToldYou  (27/179/67)
Nebyly to homofobky, ta která neměla zamazaný obličej byla herečka. Byl to sociální experiment jak se budou lidé cítit když před nima někdo bude vyhazovat homosexuály, a ten experiment vyšel nadmíru kladně. "No big deal"? Samozřejmě pokud by šlo o pusu jak ty říkáš, ale oni se tam objímají, hladí si tvářičky atd. a to duševně dospělí heterosexuálové nedělají, to dělají jen těžce infantilní páry které, stejně jako ti gayové, obtěžují všechny okolo sebe... Mluvíte vy vůbec někdy s heterosexuály co si o tom myslí? Neznám normálního slušného heterosexuála který by tohle dělal, jenom infantilní hloupé podprůměrné individua co si čichli k vagíně poprvé po dvacátém roku života. My slušní adolescenti jsme si tohle "vokazování se" odbyli už v rané pubertě..
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
03. 06. 2019 v 20:06Off-line Peta80  (43/187/-)
Pouze bych rád upozornil na zákony ČR, konkrétně § 6 Zákona o ochraně spotřebitele:


"§ 6

Zákaz diskriminace spotřebitele

Prodávající nesmí při prodeji výrobků nebo poskytování služeb spotřebitele diskriminovat."


Zdroj: https://zakonyprolidi.cz/cs/1992-634#p6


Tj vyhazovat někoho z restaurace kvůli sex. orientaci je v ČR protizákonné.
03. 06. 2019 v 20:19Off-line tatrman  (27/-/-)
Peta80 ano to se snažíme Freudovi tlumočit od začátku, leč marně.:):)

Freud: jen poznámka, herečka je tam jen jedna - ta Tracy, která vyprovokovala situaci a číšník, ty homofobní Marfušky z publika jí začaly hlasitě přitakávat, těm gayům se jízlivě smály a jaký měly slastný úsměv na tváři, když ten pár vyhodili. ˇ
Šlo evidentně o nahraný test společnosti, jak bude reagovat v případě očividné diskriminace v jejich okolí. No a bigotní homofobky se našly. Vypadá to, že mladí chlapi jsou víc v klidu a berou to OK.
03. 06. 2019 v 20:23Off-line Peta80  (43/187/-)
Tatrman, já jen odkazuju na konkrétní zákon a konkrétní paragraf, kde si každej může přečíst, jak to z hlediska práva v ČR je...
03. 06. 2019 v 20:31Off-line tatrman  (27/-/-)
Peta jj dobrá poznámka:-)
03. 06. 2019 v 20:33Off-line paul86  (103/-/-)
Peta80: fajn, tak si ještě zkus dohledat výklad k zákonu a související judikaturu. Tam si taky můžeš přečíst, jak to z hlediska práva v ČR je - tedy ne každé odmítnutí je automaticky diskriminace, byť si to kdejaký cikán/negr/buzerant/apod. myslí.
03. 06. 2019 v 20:37Off-line Peta80  (43/187/-)
Psal jsem kvůli sex. orientaci, né třeba kvůli nepatřičnému chování...
03. 06. 2019 v 20:38Off-line Peta80  (43/187/-)
Třeba kdyby spolu začli na stole v restauraci m***t, tak by bylo asi pochopitelné, proč by je vyhodili. Jenže to by vyhodili i hetero pár...
03. 06. 2019 v 20:39Off-line Peta80  (43/187/-)
Nebo mě schválně odkaž na nějaké další podrobnosti k tomuto, paule...
03. 06. 2019 v 20:41Off-line tatrman  (27/-/-)
Ta homofobní bába s děckem tam vyloženě říká, že jí vadí gaypár (tj. že jsou to gayové) vždyť kecá kraviny o Bibli hříchu a pekle...atd.
03. 06. 2019 v 20:41Off-line paul86  (103/-/-)
Peta80: jistě, nicméně bys musel jednoznačně prokázat, že důvodem byla sexuální orientace sama o sobě. Což bude v praxi poněkud problematické.
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload