Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Ako by ste si poradili, ked ste v maturitnom ročníku a po škole neviete či ísť na vysokú alebo do práce?

04. 11. 2019 v 23:51Off-line Anonym
Zdravím, ako by ste si poradili, ked ste v matu***nom ročníku a po škole neviete či ísť na vysokú alebo do práce? Veľkú váhu v tomto hra zdravie, ktoré mi neposkytuje schopnosť komunikácie už dlhodobo a neviem čo mám robiť. Je umenie odpoveďou alebo máte iné nápady? Situácia je taká že nemôžem hovoriť a veľmi ťažko sa mi hľadá brigáda a kde to ešte práca... a taktiež ma to domotivuje ísť dalej na vysokú keďže si nemôžem vybrať nič.
05. 11. 2019 v 09:48Off-line Vlado2  (61/180/80)
Anonyme, píšeš pouze, že ti zdravotní důvody neumožňují pořádně komunikovat (mluvit). Z toho ale nikdo z nás nepozná v čem je závada (problém s psychikou, s hlasivkami,...) a těžko ti tak kdokoli může poradit.
05. 11. 2019 v 09:52Off-line The_Pianist  (26/180/80)
Domnívám se, že bys měl postupovat následovně: Zeptej se sám sebe, který studijní obor by Tě naplňoval, načež se zeptej vysoké školy (např. na dni otevřených dveří nebo na studijním oddělení u referentky zodpovědné za přijímací řízení - tak můžeš učinit emailem, abys nemusel dojíždět -, kterak se dočkáš pomoci nebo budeš odkázán na osobu ještě zodpovědnější), jak by se postupovalo, kdyby ses přihlásil a dostal se tam. Myslím, že by to mnohde nemuselo činit problém - vždyť studuje spousta lidí se spoustou potřeb, a školy (alespoň podle toho, co občas vídám) se těmto lidem obvykle snaží vyjít vstříc, zejména pokud tito jeví zájem a nadání.

Hlavně nenech tento "nedostatek" (Problémem těch, kteří vládnou mrštným jazykem naživo nebo hbitými prsty za počítačem, je často jejich bezmyšlenkovité nadužívání.) zastínit Tvé přednosti, které se zjevují někde jinde, a neboj se ptát jako výše. Pokud bys uvažoval spíše o práci, postupuj podobně, jenom si radši zjisti, kde klást dotazy, neb v tom se nevyznám. Nicméně se v současnosti matu***a neznamená tolik jako dříve, tedy možná pouvažuj spíše o vysoké. Mnoho štěstí!
05. 11. 2019 v 11:38Off-line Betonica  (39/191/93)
Handicap neni prekazkou ve vzdelani. Konkretne na Masarykove univerzite funguje celouniverzitni pracoviste Teiresias, ktery pomaha kolegum studentum, kteri maji to ci ono omezeni. Znam osobne nevidome ci neslysici studenty (prava a filda), jiny kolega se SVPU dokoncil geologii na prirode. Neni se ceho bat, pokud neni clovek handicapovany mentalne a chce studovat, MUNI mu pomuze. Ale zas necekej, ze bude studium snazsi. Bude jen jinak usporadane, budes mit vic pomucek a moznosti. Zkousky jsou ale stejne pro vsechny.

https://www.teiresias.muni.cz/

P.S. V mnoha oborech mluvit neni potreba. Konkretne v mym oboru si dovedu predstavit, ze dostanes pocitac, klidne home office a budes pracovat na projektu s daty, cisly, statistikou, v pripade potreby komunikace mohou takovi kolegove komunikovat mallem nebo messengerem. Takze i pracovni uplatneni bych nevidel nijak tragicky.
05. 11. 2019 v 23:31Off-line Anonym
Prepáčte že som to nenapísal tak konkretne, je to problem s hlasom, každý kto písal že by som mal robiť niečo s počítačmi tak je tu háčik že velmi ma tento odbor nebaví aj ked to ovládam celkom dobre.., fyzicky zvládam športy (volejbal napr) aj všetko ale prach je môj nepriatel ktorý ma fyzicky znemožnuje v istých odvetviach, mal som v pláne ísť kuchárom alebo stolárom lebo ma to bavilo ale nemohol somm práve pre to dýchanie, takže aktualne mám logistickú školu dopravy ale ocitol som sa tu len preto že som si nič nevybral. (mám taktiež dieru v krku tak preto tie tažkosti s dýchanim) :) som bez štítnej žlazy. Chcel som taktiež skúsiť Fizioterapiu alebo malovanie ale nedokážem si predstaviť ešte. :) Ak som niekomu niečo nezodpovedal tak prepáčte ale pokúsim sa to v dalšej správe
06. 11. 2019 v 02:42Off-line iglw  (48/172/77)
Pracuj či studuj z domova na PC.
06. 11. 2019 v 23:37Off-line Anonym
To nechcem, aj ked viem pracovať s počítačom tak radšej by som niekde bol prítomný ako sedieť za stolom, Aj by ma to lákalo k hrám a to vážne nechcem:) Malovať by som mohol ale nenašiel som ešte školu takú kde by mi bolo dobre, mal som favvo***a tvorenie fotografie v ostrave ale je to len môj koníček a neviem či by ma to bavilo na plno:)
07. 11. 2019 v 16:00Off-line Betonica  (39/191/93)
Mam pocit, ze lavirujes.

Sedni si a vazne premyslej, co te bavi, kde si sam sebe chces predstavit za pet, deset let (coz jsem ja kdysi neudelal a tak jsem sel na gympl, kterej me nebavil, pak na vysokou, ktera me nebavila, az jsem se konecne nasel davno po triceti v umeni). 1

Jak budes mit aspon ramcove smery zajmu (treba umeni nebo prirodni vedy nebo IT), napis si k nim detailneji, co te na nich zajima. Podle vysledku smeruj dalsi studium na obor, ktery je alespon trochu pribuzny.

Kdyz uz jsem zminil Masarycku, tak ted mame celkem nove moznost tzv. major a minor, tj. na zacatku si nevybiras konkretni obor, ale muzes studovat jen oblast, treba prirodni vedy. Po nejakym case, obvykle ve II. rocniku, si zvolis svuj major, tj. hlavni obor. Ten muzes studovat bud na plny plyn, nebo spolu s tzv. minor, tj. doplnkovym oborem. Neni tak vyjimecne, ze nekteri lidi studuji prava a k tomu jazyk, nebo ekonomii a k tomu chemii. Kombinaci je hafo, staci si to jen projit.

U toho vseho premysleni bych zvazil, kde a jak muzu pracovat, kdyz nemluvim. Premyslej o tom ryze prakticky, coz treba umeni moc neni, protoze umelcu je jak psu a jen malokteri se umenim uzivi.
Z tohoto mi vychazi, ze prace s lidmi a sluzby obecne asi nebudou vhodne, protoze v nich je potreba komunikace s lidmi. Pokud te zajima umeni, zkus neco na FF MUNI, napada me muzeologie, kuratorstvi, nebo restauratorstvi (kdysi to bylo v Litomysli) ci knihovnictvi a obecne sbirkove fondy (to je tusim taky na FF MUNI), muzes byt tez historik umeni... Ucitel VV asi neprichazi v uvahu, ale dovedu si predstavit metodika. A tak dale. :)

P.S. To restauratorstvi je super zajimavy. Hlavne ale, v Cesku mame po zaplavach uz skoro dvacet let tisice um. del, ktera stale cekaji na svoji zachranu. Pokud se nemylim, tak jsou deponovana v mrazacich, aby se do nich nedala plisen a jiny breberky. Takze treba v tomto oboru bys mel prace do konce zivota vic nez dost, navic se v nem dostanes k hodne zajimavym kouskum... A je to umeni riznuty chemii, historii, jazyky... Restaurator je tak trochu kouzelnik, protoze z niceho umi udelat neco. :) A je jich malo.
07. 11. 2019 v 16:29Off-line Betonica  (39/191/93)
Ted jsem nasel jinej zajimavej obor, kterej bych rekl, ze lze delat i bez mluveni. Procesnich inzenyru je sakra malo, treba u nas je platime zlatem, protoze delame v oboru, kterej vyzaduje presnost blizici se 100% (pharma byznys).

https://upi.fme.vutbr.cz/…-inzenyrstvi
07. 11. 2019 v 18:22Off-line Anonym
St63V zbláznil by som sa doma :) ,
Betonica dakujem za veľmi užitočné rady
07. 11. 2019 v 18:55Off-line Betonica  (39/191/93)
@orel1620: Rekla twl pani, ktera je celej zivot placena nikoli za vykon ale pausalem, tedy at uz udela nic nebo vsechno, dostane vzdycky stejne.

Mily Filipe, pani ucitelka tehdy pravdu nemela. Do prace je dobre jit, uz jen proto, ze clovek v ni prijde na jiny myslenky. A navic se muze v praci realizovat, neco tvo*** a vytvo***. Ti uspesnejsi v praci dokonce vydelaji i na zivot, nekteri obzvlaste stastni si krom zivota muzou doprat i neco navic. No a ti nejstastnejsi maji zamestnance, kteri tohle vsechno delaji za ne, ackoli pracovat musi i tak, protoze zamestnanci jsou trida leniva, od prirody hledici zkratek a zlepsovaku, tedy i clovek majici zamestnance musi vyvinout jiste usili, aby si udrzel svuj standard. A plati to i v pripade, kdy si na hlidani zamestnancu najme jine zamestnance. Tedy dukazem v kruhu dochazim k zaveru, ze bez prace to nejde. Navic, a to bych vzal v uvahu jeste asi vic, bez prace by nebyly nejen prislovecne kolace, nebylo by nic.
07. 11. 2019 v 23:50Off-line Anonym
Orel, Bez práce by si sedel doma, pribral na váhe, psychicky upadol, stratil svoju kreatívnosť a podľahol kolobehu týchto ľudí ktorí čakajú na úrad, ide do krčmy a domov spať :)
08. 11. 2019 v 00:55Off-line iglw  (48/172/77)
Jestli chceš,napiš mi na nicka.Neuzavírej se!Školu si můžeš dodělat i časem,brigád je dost,jen třeba chtít.I já místo někde v kanceláři,či u pásu ,či kdysi v restauraci,pracuji na čerstvém vzduchu v sadu italském a je mi fajn!
08. 11. 2019 v 13:22Off-line Anonym
Nechcem vodičak, nie som k tomuto velmi prispôsobivý a ked tak možno iba na skuter ale inak vôbec, iglw už som pracoval minulý rok v rakusku na poli cez leto a bolo to velmi tažke ale zároveň som sa dobre cítil :)
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload