Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Viděli jste Dominion?

12. 01. 2020 v 05:05Off-line Anonym
Pokud ne, tak je to dokument o Agro prumyslu prevazne v Australii slozeny z tajnych nahravek.

Jako myslim si ze vydrzim hodne ale tohle je zkratka moc. Jestli je neco co fakt nesnesu, tak je to kdyz zvirata rvou bolesti a fakt nechapu jak lidi co provadi veci v tom dokumentu muzou jit vecer domu jakoze je vsechno v pohode a vklidu v noci spat.

Ano, ja chapu ze lidi musi neco zrat, ale je skutecne nutny aby u toho ty zvirata zila v prisernych podminkach, znasilnovali, kopali do nich, hazeli s nima o zem, uplatili je k smrti, davali jim elektricky soky do varlat nebo do hlavy, atd? (a to mluvim o 5 minutach toho dokumentu).

Jako zcela vazne, jak tohle muze nekdo delat na kazdodenni bazi?

Kdyz mi bylo 14 tak jsem mel brigadu na jedny farme kde meli prasata, kravy a nejaky slepice a na malych farmach to bude asi vetsinou vicemene okay, ale velkochovy, to je fakt brutus.
12. 01. 2020 v 07:38Off-line Anonym
Podarilo se mi to dokoukat do konce. Je mi ted doslova na zvraceni... je to fakt hodne silnej dokument. Nevim jestli chci jeste zit na tyhle planete. Nejhorsi na tom je, ze se to moc nezmeni, protoze i potom shlednuti toho dokumentu si lidi pri pohledu na prase reknou 'Hmm, slanina...'
12. 01. 2020 v 09:05Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
A jenom proto, že se v některých chovech k těm zvířatům chovají jako k hovnu, tak mám přestat jíst maso? Ono to totiž vůbec není o masu, ale o KONZUMU jako takovém. V tom je ten hlavní problém. Bohatý rozmazlený západ má všeho moc a chce toho stále ještě víc, a tak etika, morálka a slušnost musí jít stranou, protože to brání rádoby neomezenému ekonomickému růstu. A když se ke konzumu přičte ještě PŘELIDNĚNOST, tak se nikdo nemůže divit, že masný průmysl vypadá jak vypadá. Vlastně by bylo divný, kdyby to v něm tak nevypadalo.

Takže to není o tom nejíst maso, ale o tom nebýt rozmazelný nenažraný prase, který chce to maso žrát moc a furt a spolu s ním v maximální možné i nemožné míře konzumovat i všechno ostatní, včetně služeb. :-P
12. 01. 2020 v 09:38Off-line Anonym
Lukino_Luk: Aha, tak jenom v nekterych rikas, jo? A co takova krava? Ta kdyz se narodi, tak je prakticky ihned odebrana od matky protoze mliko musej chlastat lidi, pak kdyz vyroste tak ji strci ruku do zadku, umele oplodni, tele seberou a budou ji dojit a opakovat to tak dlouho dokud ta krava prakticky nepadne a kdyz bude na padnuti, tak ji poslou na jatka kde bude v prisernych podminkach poslouchat rev ostatnich krav a cekat az na ni prijde rada a to mluvime jenom o normalnim postupu, nemluvime o dalsich procedurach jako treba odrezavani rohu, kastraci, anebo o tom ze kdyz se narodi kluk tak je to brano jako odpad.

Cim si krava zaslouzi neco takovyho ale u psu anebo kocek je neco nepredstavitelneho?


Pokud chces jit maso a je to pro cloveka tak prirozene, tak proc si clovek nejde vlastnima rukama nejaky maso ulovit?

Je to jenom o propagande ktera se lidem podsouva od narozeni, dnesni lidi jsou tak vygumovani ze kdyz jedna organizace protestovala proti simulatoru dojeni krav, tak lidi na to reagovali ze ti ochranci jsou uplne sahnuti, protoze krava dojeni od cloveka potrebuje a vyzaduje a bez toho by trpela.
12. 01. 2020 v 09:42Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
Mě se líbí, jak reaguješ na JEDNO slovo a to podstatný ti uniklo. Proto já nebudu reagovat taky na nic, ok? :-P
12. 01. 2020 v 09:46Off-line vykurklada  (25/183/75)
Proč je tento příspěvek anonymní, když se netýká sexu?
12. 01. 2020 v 10:00Off-line Anonym
Lukino_Luk: No ja se zbytkem toho co si rekl souhlasim.

Mas pravdu v tom, ze zijeme na planete s omezenyma zdrojema ale porad potrebuje produkovat a konzumovat vic a vic a vic. V jednom videu co driv kolovalo na internetu bylo, ze by si mohl byt ted kdekoli a delat cokoli, ale misto toho delas kazdej den to stejny a otrocis za par supek z kterych sotva vyzijes, ve zkratce bylo o to o tom ze tenhle svet se vsema jeho zdrojema jsme predali do rukou par pasahancum co nebudou mit nikdy dost, ostatne proto se lidem rika 'human resources' :)
12. 01. 2020 v 15:23Off-line i8051  (53/184/97)
A ze monteri tvyho ajfona ziji kazdodenne v prisernych podminkach ti zrejme nevadi, co? :-) Ucelove se da natocit prakticky cokoli, takze pokud neni tebou uvadena praxe normalni vsude, nic se nedeje :-)
12. 01. 2020 v 18:10Off-line gargamel  (37/182/74)
Vole to mu nevadí to jsou lidi :D
12. 01. 2020 v 18:56Off-line i8051  (53/184/97)
Tak samozrejme, 80% veganu ma ajfona, to opravdu vypovida o jejich odporu k tyrani zviratek, ale lidi jsou jim u p***le :-)
12. 01. 2020 v 19:28Off-line Anonym
I8051: A co ma spolecnyho iphone s jatkama? Ucelove se da natocit prakticky cokoli? Aha. Ukaz mi nejakou farmu kde se kravy umele nasilne neoplodnuji, neberou se jim teleta po narozeni aby se mliko prodavalo lidem a kde telata neskonci jako odpad kdyz se narodi jako kluci, to stejny kurata kde se nechavaji jenom slepice a kohouti se hned po narozeni rozemelou za ziva, to stejni krocani... taky diky rozsahlym modifikacim nejsou schopni se prirozene mnozit takze jsou rovnez umele oplodnovany.
Co treba takovy kachny, kachna travi vetsinu casu na vode takze nema vyvinute nohy protoze je moc nepotrebuje, jenze kachni farmy jsou stejne jako kureci takze musi celej zivot stat a cekat na jatka.

To neni nic natocenyho ucelove, to je jenom tvoje arogance celit realite. Psa by si v Evrope na jatka neposlal, presto jsou zeme kde se psy na jatka posilaji. Chces rict ze psi si nezaslouzi takovy zachazeni jako krava, prasata, kralici? Co kdyby se v obchodech prodavali bio psi maso anebo free range? Bylo by to lepsi? Asi tezko, ze?
12. 01. 2020 v 20:35Off-line i8051  (53/184/97)
Tak fajn, kdyz jsi takovej odbornik na to, muzes si zalozit hnuti a jit proti tomu. V prvni rade ale prestan zrat maso a pouzivat vsechno zivocisnyho puvodu. To ale ne, co? To uz by te nejak omezovalo, placat je jednodussi :-)

Btw ty si ale muzes byt jistej v tom, ze tebe nikdo umele neoplodni :-)
12. 01. 2020 v 21:07Off-line Anonym
I8051: A jaky veci zivocisnyho puvodu podle tebe pouzivam?

btw. tebe diky bohu taky ne a vajicka snad taky nenaklades
12. 01. 2020 v 21:23Off-line i8051  (53/184/97)
Jaky? Nevis? Placas tu o problematice zviratek a nevis, co se z nich dalsiho krome zradla dela? Ach jo ... :-) Take nepij mliko, nezer mlecny vyrobky, zadny maso, nepatlej si kremy na hubu, nenos kozeny ani vlneny vyrobky .. a dalsi stovky veci :-)

Btw v poho, ja uz mam dva pubertaky, takze jsem se rozmnozil :-)
12. 01. 2020 v 21:50Off-line Anonym
I8051: To je skvely jak si nejakej 50ti letej tlustej paprda mysli jak mne zna a vi presne co delam. Nevidim jedinej duvod proc bych mel pit mleko. Dat si kravi mleko je uplne to stejny jako si dat mleko psa, ma to uplne stejnou logiku. Maso v omezeny mire bych jeste dokazal pochopit, ale dairy je cisty zlo ktery je pohaneny jenom neuve***elnejma prachama co se v tom toci.

Nevim jaky kremy na hubu si patlas ty, ale rekl bych ze vyhazujes jenom penize, protoze to na tebe zadnej effekt nema. At premyslim jak premyslim, tak dost pochybuju o tom ze bych mel kolem sebe cokoli co by bylo zalozeny na krutosti na zviratech a vidis ze ziju. ale dobrej pokus no.
12. 01. 2020 v 22:38Off-line i8051  (53/184/97)
Aaaa dosly argumenty, tak se preslo k invektivam decek ze zakladky. Tak hezky vecer, bavim se jen s temi, co maj racionalni argumenty :-)
12. 01. 2020 v 22:42Off-line Anonym
I8051: Tys tu necim argumentoval? A cim prosim tebe?
12. 01. 2020 v 23:19Off-line Riku  (63/176/110)
M.Boy,souhlasím s tebou,souhlas. Každého volba.Týraní zvířatek je teď velmi populární,týrání dětí a lidí zas tak nefrčí.
13. 01. 2020 v 00:05Off-line kloudik  (38/182/80)
I tak zůstanu masožravcem. Ale furt budu kupovat jen od známých, drobných chovatelů kde mám jistotu dobryho krmení a hlavně čerstvosti. Ono tyhle podmínky sou daný tím, že jako spotřebitelé chceme všechno co nejlevnější takže napříč všemu od chovu, přes jatka az do dodání na pult se tomu musí všichni přizpůsobit a zcela běžně se pak prodává maso opakovaně zamražený nebo zamraženy několik let. Všechno je ale výtvor všech kupujících pro který je cena na prvním místě :)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
13. 01. 2020 v 02:24Off-line Anonym
M.Boy: Tak znova, ikdyby si mel nejlepsi farmu na svete, tak porad to nemeni nic na tom ze beres zivot nekomu kdo chce zit, kdo dokaze myslet, ma svoje potreby, emoce, vuli zit. Z jakyho duvodu to zvire teda zabijes?

Za druhe, neexistuje zadnej zpusob jak udelat mlecnej prumysl moralni. Krave se narodi tele a ty ji ho okamzite po narozeni seberes a vsechno to mleko ktera ta krava vyprodukuje pro svoje mlade ji vysajes a prodas. Myslis ze ta krava tomu rozumi proc ji tohle delas, proc si ji znasilnil a proc si ji sebral jeji mlade sotva se narodilo? A ikdyby ti ta krava rozumnela a mohl si s ni komuniokvat, tak co bys ji rekl? Ze je pro tebe jenom stroj na prachy a ve chili kdy prestane dojit tak ji posles na jatka?

A to ti prijde malo? A se bavime o zcela beznym postupu a ne o zadnych extremnich podminkach kdy ty kravy hnijou zaziva, nejaci z**di si na tech zviratech leci svoje mindraky, zijou ve vlastnich vykalech, maji ruzny nemoci, infekci, atd...
13. 01. 2020 v 02:28Off-line Anonym
Kloudik: No ja myslim ze duvod proc lidi zerou maso je ten, ze jsou odtrzeni od reality masneho prumyslu protoze mezi jatkama a supermarketem je velka vzdalenost a co oci nevidi, to srdce neboli, ze?

V podstate si myslim ze problem s tim by dost znacne vyresilo to, kdyby se na produkty masnych a mlecnych vyrobku dali misto veselych zviratek obrazky z jatek...
13. 01. 2020 v 07:52Off-line kloudik  (38/182/80)
Já si myslím, že maso lidi žerou protože jim chutná a značnou část evoluce žili jako lovci. A nechceš pozabijet nebohé šelmy, dravce, pavouky a všechno? Oni taky zabíjejí a ne úplně humane :) a co chudera tráva. Dyť ty krávy ju žerou zaživa a živiny? Rostliny je taky zaživa vstřebávají :)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
13. 01. 2020 v 08:06Off-line Alda29  (36/192/90)
Anonym (ToNevim): protože lidi jsou hovada.
13. 01. 2020 v 13:47Off-line Peta80  (43/187/-)
Lukíno, myslím, že si sám trošku protiřečíš, myšleno se svými zkušenostni. Sám totiž víš, že ty levné, a pokud možno ještě zlevněné v akci, potraviny nakupují převážně důchodci a obecně jedinci s nízkými příjmy, což trošku odporuje teorii "bohatého rozežraného západu". Naopak spousta těch bohatších lidí si dopřává kvalitní jídlo, optimálně z bio chovů/farem.

Ten problém je spíš ve výrobcích, kdy někteří shazují kvalitu výroby ve stylu "tvrdého kapitalisty" až na sračkoidní úroveň. Těžko říct, kolik z nich to dělá kvůli vlastní pitomosti a nevnímání toho, jaké jsou následky, a kolik z nich to dělá kvůli svojí aroganci/namyšlenosti/pocitu nadřazenosti s tím, že tomu "póvlu" kolem ta sračkoidní kvalita přece musí stačit. A když takhle vnímaj (nebo naopak nevnímaj vůbec) lidi kolem sebe, tak pochopitelně zvířata vnímaj ještě hůře.

Osobně si myslím, že když už ty zvířata žerem, že bysme se k nim měli chovat kulturně a chovat je v kvalitních podmínkách a nevnímat je jen jako "stroje" na mléko a maso - nejvíce se mi líbí koncept bio farem.

Ono koneckonců není žádné tajemství, že maso ze zvířat z bio produkce má úplně jinou kvalitu, než ze "sračko"-produkce. A nejde jen o strukturu a množství živin, ale třeba i o množství stresových hormonů, které v tom mase jsou a které nás pak při konzumaci takového masa ovlivňují. Totéž mléko. Tím chci říct, že konzumaci masa/mléka z nízkokvalitní produkce nakonec budeme odnášet my sami...
14. 01. 2020 v 01:27Off-line Anonym
Peta80: Bio farmy jsou jenom mytus a marketingovej tah jak z lidi delat blbce, protoze nic takovyho jako bio jatka neexistuje navic regulace toho co je a co neni bio je dost benevolentni a ty zvirata trpi dost podobne jako v jakymkoli jinym velkochovu.
14. 01. 2020 v 04:59Off-line kloudik  (38/182/80)
Neznamená bio, že je použitá chemie jen do určité míry? Např na biozemáky atd se mozou používat postřiky jen do období květu a podobně. Rozhodně to Teda neznamená, že by výrobky byly bez chemií, ale chemie je jen částečně omezená a v žádným případě to asi nemá souvislost se způsobem porážky. Trochu lepší podmínky mít mozou když už to stojí 2x víc, ale žádnou hitparádu bych nečekal :)
14. 01. 2020 v 05:29Off-line Anonym
Hele, muj kamos dela na inspektoratu zivotniho prostredi takze dnesni zemedelci jsou jenom stado kterenu ktery nezajima nic jinyho nez vlastni profit kterej se snazi maximalizovat za kazdou cenu, viz treba to s tema hrabosema a otravenejma capama a podobne.

Spoustu zemedelcu pouziva mnohem silnejsi koncentrace postriku nez je doovoleno ale jednou na pole v patek odpoledne protoze vedi ze kdyz to lidi nahlasi, takze se tam ta kontrola dostane nejdrive v pondeli a uz to nebude pres limity.

A to ze to je bio znamena ze ta krava, ovce, pes, prase skonci v nejakym bio nebi? At je to bio krava nebo ne, porad ji budou umele oplodnovat aby mela telata ktery ji seberou hned po narozeni a budou to delat tak dlouho dokud neklesne produkce mleka, pak ji poslou na jatka. Jakej vliv na to ma ze ta krava byla bio?
14. 01. 2020 v 12:24Off-line Anonym
Celkem by mne zajimalo ktera z tech farem byla v tomhle video bio... https://www.youtube.com/watch?…
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload