Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Děsivá devastace. Lékař ukázal, co dokáže koronavirus udělat s plícemi mladého člověka.

18. 03. 2020 v 17:36Off-line Anonym
Nákaza novým koronavirem je nebezpečná i pro mladé a jinak zdravé pacienty, protože jim může vážně poškodit plíce. V rozhovoru s agenturou Reuters před tím varuje šéf oddělení akutní péče nemocnice v belgickém městě Aalst nedaleko Bruselu Ignace Demeyer.

„Ty snímky jsou jednoduše děsivé. Ti lidé se mohou zotavit, ale jejich životy jsou v nebezpečí. Jedná se o mladé lidi, sportovce a nekuřáky, “ cituje Demeyera belgický server Libre.be. U některých pacientů může podle něj nemoc Covid-19 zasáhnout až 90 procent tkáně.

Co může koronavirus SARS-CoV-2 s plícemi jinak zdravého mladého člověka udělat, demonstruje Demeyer před kamerou agentury Reuters na rentgenovém snímku. Ukazuje na něm postižená místa plicní tkáně, v nichž se hromadí tekutina. Jedná se patrně o zánětlivý výpotek, který tělo produkuje v rámci boje s infekcí.

Pitvy odhalily fibrózu
Mechanismus poškození plic při napadení novým koronavirem poodhalily pitvy pacientů, kteří nemoci podlehli v Číně. Ukázalo se, že pokud nemoc Covid-19 z horních cest dýchacích pronikne do plic, může vyvolat fibrózu.

Fibróza je proces nahrazení specifické funkční tkáně pojivovou, zjednodušeně řečeno jde o zjizvení po úrazu či zánětu. V případě pacientů s Covid-19 jde o plicní fibrózu po zánětu.

Při plicní fibróze se mění jemná a vzdušná plicní tkáň v tuhou nepropustnou vazivovou tkáň, takže se kyslík nedostane z plicních sklípků do krve. Klesá tím možnost okysličení krve a nakaženým se nedostává kyslíku.
Zdánlivé zlepšení, pak potíže s dechem
Nemocnice v Aaalstu se podle Demeyera přes víkend setkala s náporem pacientů ve věku mezi 36 a 50 lety, kteří původně pociťovali klasické příznaky chřipky či těžšího nachlazení, načež jim příznaky na 48 hodin ustoupily. Pak u nich ale následovaly potíže s dechem, které je přivedly do nemocnice.
https://www.novinky.cz/…eka-40317141
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload