Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Mládí neznamená imunitu proti koronaviru, upozorňuje americká studie

19. 03. 2020 v 20:31Off-line Anonym
Mládí neznamená imunitu proti koronaviru, upozorňuje americká studie

Mladí lidé jsou koronavirem SARS-CoV-2 ohroženější víc, než se často soudí. Plyne to ze studie, kterou zveřejnilo americké Středisko pro kontrolu nemocí a prevenci (CDC). Data o nakažených v USA potvrzují, že nejohroženější jsou skutečně starší lidé nad 65 let, kteří trpí dalšími vážnými nemocemi. Současně však uvádějí, že pětina hospitalizovaných je ve věku do 20 do 44 let, přičemž dvě až čtyři procenta z nich skončila na intenzivní péči.

Z 4226 potvrzených případů nákazy v USA od 12. února do 16. března bylo 705 lidí ve věku mezi dvaceti až 44 lety, což je 16, 7 procenta.

Jednatřicet procent nakažených tvoří lidé ve věku na 65 let. Pětačtyřicet procent hospitalizovaných jsou právě senioři nad 65 let. Z nakažených, kteří skončili na jednotce intenzivní péče, je 53 procent starších 65 let. Mezi obětmi představují dokonce 80 procent.

To však v žádném případě neznamená, že by mladí lidé byli vůči nemoci Covid-19 imunní a nemohli na ni umřít. Mezi oběťmi sice není nikdo mladší 19 let, ale zemřelo na ni devět osob mezi 20 až 64 let.

„Kliničtí lékaři, kteří se starají o dospělé, by si měli být vědomi toho, že Covid-19 může vyústit ve vážnou nemoc mezi osobami jakéhokoli věku, “ varovala studie, ve které stojí, že data jsou předběžná a neúplná.

Podobně se vyjádřila i Deborah Birxová, která je tajemnicí ve skupině Bílého domu pro boj s Covid-19. Ve středu na tiskové konferenci uvedla, že data z Francie a Itálie rovněž ukazují, že mladší lidé byli „také vážně nemocní a velmi vážně nemocni na JIP”. Naznačila, že se tato skupina mohla přehlížet kvůli datům z Číny a Jižní Koreje o starších lidech s vážnými nemocemi.

Marie Van Kerkhovová ze Světové zdravotnické organizace dokonce uvedla, že neplatí obecně, že nákaza se u dětí projevuje jen lehce.
19. 03. 2020 v 20:35On-line rosju  (53/170/78)
To jsou dnes samé dotazy,upřesnit prosím ! :))
19. 03. 2020 v 20:38On-line Frederic  (27/178/70)
Rosju, tapetovací klasika. tohle beztak dělá jen jeden, dva lidi. kdyby radši vytáhli nějaké téma o prcání ;-)
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
28. 03. 2020 v 14:42Off-line Anonym
Na koronavirus zemřela šestnáctiletá Francouzka. Selhaly dva testy, nemoc postupovala extrémně rychle

Paříž Šestnáctiletá dívka z Paříže se stala nejmladší obětí pandemie COVID-19 ve Francii. Postup nemoci u ní byl extrémně rychlý, zemřela po několika dnech od prvních příznaků. Koronavirus u ní odhalil až třetí test. Její případ je varováním pro mladistvé, že nemoc je i pro ně smrtelně nebezpečný.

Francouzské nemocnice se rychle plní. Zdravotnictví čeká zatěžkávací zkouška, varoval Macron
Šestnáctiletá Julie začala minulý víkend pociťovat příznaky lehkého nachlazení. Léčila se sirupem, ale dýchací potíže se přesto zhoršovaly a ke kašli se přidala dušnost. Dívka si stěžovala, že se nemůže nadechnout a v pondělí proto její matka zavolala lékaři. Ten nechal pro nemocnou teenegerku zavolat záchrannou službu, ale místo ní přijeli hasiči v ochranných maskách a odvezli pacientku do nemocnice v Essonne nedaleko Paříže. Matku Julie lékaři uklidňovali, že se nejedná o nic vážného. Výsledek testu na koronavirus ale nemocnice tou dobou ještě neměla.

Následujícího dne se dýchací obtíže dívky natolik zhoršily, že musela být převezena na jednotku intenzivní péče na dětské klinice Necker v Paříži. Zde jí byly učiněny dva další testy na COVID-19, oba však vyšly negativní. Vypadalo to, že dívka se dostala z nejhoršího. „Směli jsme otevřít dveře pokoje, sestry přestaly nosit ochranné obleky,” líčila Juliina matka Sabine serveru France24. Dcera ale byla nervózní a stěžovala si na bolest srdce.

V úterý večer se matka rozloučila s Julií a odjela domů. V noci jí zavolali z nemocnice - dorazily výsledky testu z první nemocnice, který prokázal nákazu koronavirem. Juliin stav se zhoršil natolik, že musela podstoupit tracheostomii (voperování umělého vyústění průdušnice, pozn.red.). Rodina byla v šoku. „Od začátku všichni říkali, že virus neohrožuje mladé lidi. Věřili jsme tomu, jako všichni ostatní,” uvedla Juliina starší sestra Manon.

Po půlnoci lékaři zavolali znovu. Tentokrát rodině řekli, ať okamžitě přijede do nemocnice. Ale bylo už pozdě - dívka byla v čase jejich příchodu již po smrti. „Ještě měla teplou kůži,” popsala zdrcená matka médiím. Na rozloučení s Julií dostala rodina jen krátkou chvíli, následně muselo být její tělo odvezeno do izolované márnice. Juliina pohřbu se bude smět účastnit pouze 10 lidí.
Dívčina smrt ale i tak vyvrací názor, že pro mladé lidi není koronavirus nebezpečný. „Musíme přestat věřit, že to postihuje jen staré lidi. Nikdo není v bezpečí před tímto virem,” sdělila pro deník Le Parisien sestra zesnulé, Manon.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/…ranici_hetom
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload